18/07/2008 13:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την βοήθεια της Τουρκίας ζητούν τώρα τα Σκόπια (!)

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ των Σκοπίων, ο Ν. Γκρούεφσκι ζήτησε βοήθεια από την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να παράσχει στοιχεία από τα κρατικά αρχεία για τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και για τη σχεδιαζόμενη κλιμάκωσή τους με προσφυγές στον ΟΗΕ και σε διεθνείς οργανισμούς. Όπως αναφέρεται, σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση εντατικοποιούνται οι έρευνες των τουρκικών κρατικών αρχείων από την πλευρά της ΠΓΔΜ και αρκετοί ερευνητές και ιστορικοί θα έχουν πρόσβαση στα τουρκικά αρχεία, αναζητώντας έγγραφα που θα τους βοηθήσουν, ακόμη και με στοιχεία από την οθωμανική περίοδο. (από το ΕΘΝΟΣ).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 18/07/2008 13:26:10

  υφαίνεται όμως συμμαχία Ελλάδας - Ισραήλ και θα πάρει τα τέτοια μου ο Γκρουέφσκι...

 2. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 18/07/2008 13:39:08

  Ουάου! Τώρα σώθκαμαν!!

 3. Nick avatar
  Nick 18/07/2008 13:59:03

  Για τα πετρέλαια, τα ουράνια και τα χρυσά της Μακεδονίας ρε γαμώτο!

 4. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 18/07/2008 14:12:40

  Δεν είμαι παγουράς αλλά γειά σου και σένα πατριώτ'!

 5. Φιδίας avatar
  Φιδίας 18/07/2008 15:54:38

  Αν ήταν έξυπνοι οι δικοί μας (αν, λεω) θα είχαν βάλει κι αυτοί καιρό τωρα, μια 'ομάδα κρούσης' να κανει τρελό research σε αρχεία κλπ για να είναι έτοιμοι να απαντάνε και να μην πιάνονται πάντα στον ύπνο και ξεβράκωτοι. Αλλά αυτοι και να τόχαν σκεφτει (λεμε τώρα...) θα'χαν βάλει τη Ρεπούση, τους Ιους και σία και θα γινόμαστε πανηγυρικά ρομπόφσκι...

  Ασε καλυτερα που δεν το σκέφτηκαν γιατι οταν σκέφτονται είναι χειρότερα.

 6. Σαος avatar
  Σαος 18/07/2008 16:38:42

  @Φιδιας

  Τέτοια έρευνα έχει κάνει ο ιδιοκτήτης του μπλογκ Macedonia-Greece

  http://macedonia-greece.blogspot.com/

  και έχει παραθέσει και συνδέσμους με όλα τα ευρήματα από βιβλιογραφίες ξένων από την εποχή που η Μακεδονία ήταν υπό της Οθωμανικής κατοχής. Αυτά από έναν ιδιώτη και όχι από το επίσημο ελληνικό κράτος. Να είναι καλά ο άνθρωπος.

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/07/2008 18:22:09

  Οι σκοπιανοί έχουν ομάδες κρούσης στο ίντερνετ και στα διάφορα forum. Εμείς δεν έχουμε.

 8. GreekMacedon avatar
  GreekMacedon 18/07/2008 18:26:59

  Κατεβάστε 1250 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων για τη Μακεδονία μας σε μορφή WORD εδώ http://www.esnips.com/nsdoc/3303da4a-7394-40bc-9af2-d0479da8f3a8/?action=forceDL

  και σε μορφή PDF εδώ http://www.esnips.com/nsdoc/a5e9012d-f2e5-40ea-a3d6-393f9f659e47/?action=forceDL

  Πρόκειται για μία απίστευτη συλλογή επιστημονικής βιβλιογραφίας που βρήκαμε στην μοναδική ιστοσελίδα
  http://history-of-macedonia.com/wordpress.

  και για να διευκολύνουμε τους ενδιαφερόμενους μεταφέραμε ολόκληρο το περιεχόμενο σε μορφή word για ευκολότερη επεξεργασία και αρχειοθέτηση.

  Έχοντας ξεφυλλίσει έστω μερικά από αυτά τα στοιχεία θα καταλάβετε το μέγεθος του ΘΡΑΣΟΥΣ των πλαστογράφων της Σκοπιανής ηγεσίας.

  Εάν ψάχνετε τα θέματα της προπαγάνδας και των μασκαρεμένων φιλοσκοπιανών που υπάρχουν στα ΜΜΕ, την Παιδεία και την πολιτική...
  δεν χάνετε τίποτα εάν επισκεφθείτε τη σελίδα μας

  http://macedonia-greece.blogspot.com

 9. EKTOR avatar
  EKTOR 19/07/2008 01:27:13

  ΟΧΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

  Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, με πρωτοπόρους και οδηγούς τους Έλληνες της Μακεδονίας, την Παν-μακεδονική Καναδά και τις Μακεδονικές οργανώσεις στις πέντε Ηπείρους διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαιτέρως προς Αθήνα, Σκόπια, Βρυξέλες, Ουάσινγκτον και Ο.Η.Ε., ότι:

  Επιθυμούμε την ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη, και προωθούμε τη φιλία και συνεργασία όλων των λαών της Βαλκανικής εφόσον υπάρχει πνεύμα αληθινής συνεργασίας και γειτονίας και με θετικές προοπτικές για την Ελλάδα.

  Επιθυμούμε την συμμετοχή στους διεθνείς οργανισμούς και οικογένειες όλων των ενδιαφερομένων χωρών εφόσον αυτές πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις και σύμφωνα με την νομοθεσία ένταξης των οργανισμών αυτών.

  Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναγνωρίσουμε τις ανιστόρητες διεκδικήσεις και τον παράλογο σφετερισμό της Ελληνικής και Μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους Σλάβους των Σκοπίων, ή από οποιουσδήποτε.

  Ζητούμε να σταματήσει η εθνικιστική προπαγάνδα από τους Σλάβους των Σκοπίων στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα τα οποία γαλουχούν τις νεώτερες γενεές με μεγαλοϊδεατισμούς, αλυτρωτικές τάσεις και διαθέσεις.

  Ζητούμε πλήρη αναθεώρηση των ψευδών ισχυρισμών και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά τους εγχειρίδια.

  Ζητούμε να σταματήσει κάθε αβάσιμη δημαγωγία, αλυτρωτική διεκδίκηση και προπαγάνδα, στο δημόσιο τομέα και τις ένοπλες δυνάμεις τους.

  Απαιτούμε οι επόμενες γενιές των Ελλήνων να μην πληρώσουν τα λάθη σημερινών χειρισμών και αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων. Το θέμα με τα Σκόπια πρέπει να κλείσει εδώ, και αν χρειαστεί, με τελεία διακοπή επαφών.

  Δηλώνουμε ότι η Ελληνική ιστορία και το όνομα «Μακεδονία» θα πρέπει να παύσουν να είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

  Ζητούμε να μην υπογραφεί από την Ελλάδα καμία συμφωνία περί ονομασίας που περιέχει το ελληνικό όνομα Μακεδονία.

  Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (Veto) σε κάθε ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ατλαντική Συμμαχία μέχρις ότου αποφασίσει σε ένα όνομα και μία λύση που δεν θα προσβάλει άλλο τον ελληνικό λαό, την ιστορία του, την παράδοση και πολιτιστική του κληρονομιά, και ούτε θα υπονοεί απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

  Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να αντιδράσει δυναμικά και αποφασιστικά ενάντια στον όποιο διασυρμό υφίσταται από την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σλάβων των Σκοπίων.

  Ζητούμε από την Ελληνική Εκκλησία να σταθεί πρωτοπόρα στο πλευρό των Ελλήνων όπως έκανε σε όλους τους αγώνες του Εθνους και να ηχήσει το σάλπισμα της αφύπνισης για τον εθνικό κίνδυνο.

  Ζητούμε από τον επιχειρηματικό κόσμο, και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στα Σκόπια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασκήσουν αμέσως οικονομικές πιέσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων για να εξαντλήσουν τα αποθέματα επιδότησης των αλυτρωτικών διαθέσεων ενάντια στην Ελλάδα.

  Ζητούμε από την Διεθνή Κοινότητα να αναθεωρήσει την πολιτική της στα Βαλκάνια που οδηγεί την ευρύτερη περιοχή σε αποσταθεροποίηση και την καθιστά συνεργό σε αλυτρωτικές ενέργειες και στην απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

  Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να διερευνήσει το θέμα των Ελλήνων της Βαρντάρσκα και του Τίτο, με προσφυγή στην Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι υπάρχει εκεί Ελληνισμός σήμερα πού αποσιωπείται.

  Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να εξετάσει πιθανή προσφυγή των Σλάβων των Σκοπίων στο Δικαστήριο της Χάγης για κλοπή της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας.

  Μην παραδώσετε!
  την Ελληνική Ιστορική, Πολιτισμική και Eθνική κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας εις τον αιώνα τον άπαντα με τυχόν απόφασή σας να παραδώσετε τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε μορφή, ούτε στο Αλβανο-Σλαβικό κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, ούτε σε κανέναν.

  Αν σε κάθε γέφυρα που χτίζουμε με παραδοσιακούς φίλους ή με άσπονδους γείτονες παραχωρούμε ένα κομμάτι της ταυτότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας, προς «χάριν της ειρήνης και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη», ενώ από την άλλη μεριά της γέφυρας σμιλεύονται δικά μας λευκά μάρμαρα με θεμέλια την δική τους εθνική ταυτότητα, τότε στο μέλλον η Ελλάδα θα είναι πραγματικά: «…κάποια τέως χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης…».

  Μην το κάνετε!.

  Εκ μέρους του Συμβουλίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου,
  Δημήτριος Μανωλάκος, Πρόεδρος
  Αντώνης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας

  προσυπογραφουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 10. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 19/07/2008 14:03:28

  O Γκρουεφσκι θα απαντησει συτην επιστολη Καραμανλη?????


  ΠΠ

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 19/07/2008 15:55:04

  Δnonymous Says: "ti omades kroysis re paidia edo to greekalert porspathise na kanei kapoies kinhseis kai fasistes toys anebazan fasistes toys katebazan"

  Δεν ξερω αν εισαι ο ιδιος ανωνυμος, πολλες ανωνυμιες πεσαν.

  Κατι Ελλαδικοι παλαιοαριστεροι σαν και σενα κολλουν τετοιες ετικετες οταν λεμε αληθειες που ποναν. Ο κοσμος λειτουργει με βαση το εθνικο-κρατικο συμφερον και εσεις εκει τον ερμηνευετε ακομα με αριστεροδεξια ξεπερασμενα ιδεολογηματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.