#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2013 14:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ εξέτασε το Euro Working GroupΣτα άκρα βρίσκεται πλέον η κατάσταση στην Κύπρο καθώς σε συνεδρίαση του Euro Working Group με τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε ουσιαστικά να είναι έτοιμη η Ευρώπη να θέσει τη Μεγαλόνησο εκτός της ευρωζώνης. Μετά και τις αποφάσεις των Κυπρίων που, τουλάχιστον επισήμως, δεν προέβλεπαν κούρεμα καταθέσεων αλλά τη σύσταση Εθνικού Ταμείου, οι Ευρωπαίοι τραβάνε ακόμη περισσότερο το σκοινί και προειδοποιούν με άμεση αποβολή της Κύπρου από το ευρώ. Σύμφωνα με το Reuters που διαθέτει πρακτικά, ο Γάλλος εκπρόσωπος είπε: «η κυπριακή βουλή είναι προφανώς πάρα πολύ συναισθηματική και δεν πρόκειται να αποφασίσει για τίποτα. Εάν η Κύπρος δεν αισθάνεται καν ότι πρέπει να παρευρίσκεται στη συνεδρίαση, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Ποτέ άλλοτε δεν το έχουμε δει αυτό».

Ο Γερμανός εκπρόσωπος ήταν ξεκάθαρος: «είμαστε έτοιμοι να βρούμε μια λύση άμεσα», από τη στιγμή που γίνονται σεβαστοί οι παράμετροι της διάσωσης που συμφωνήθηκε το Σάββατο.

Ζήτησε να βρεθεί τρόπος να εξυγιανθούν οι 2 μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάρρευση, και αναφέρθηκε στην πιθανότητα η Κύπρος να βγει από την ευρωζώνη.

Αν συμβεί αυτό, σημείωσε ο Γερμανός, πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να προστατευτεί η υπόλοιπη ευρωζώνη από την επίδραση και μην υπάρξει μετάδοση στην Ελλάδα.

Στο κλείσιμο της τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος περιέγραψε την κατάσταση ως «ομιχλώδη» και εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της Κύπρου να μην παραστεί στην τηλεδιάσκεψη.

«Η οικονομία στην Κύπρο αναμένεται να βυθιστεί, ό,τι και να γίνει. Οι περιορισμοί επί των κεφαλαίων πιθανώς θα επιβληθούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup προσθέτοντας ότι θα διεξαχθούν και νέες τηλεδιασκέψεις στις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη δεν συμμετείχε ο κύπριος εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. Πλέον τα δεδομένα είναι οριακά. Όπως όλα δείχνουν το απόγευμα η κυπριακή Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει για το Εθνικό Ταμείο αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα πρόταση για πιο μικρό κούρεμα των καταθέσεων. Ουσιαστικά η Κύπρος έχει τρεις ημέρες διορία. Με δεδομένους τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων και την απροθυμία των Ρώσων να βοηθήσουν, μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να βρουν μια λύση. Αλλιώς δεν θα ξανανοίξουν οι τράπεζες, θα χαθούν καταθέσεις και θα δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ που όμως δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 21/03/2013 15:05:45

  Για να δούμε αν πραγματικά πιστεύουν αυτά που λένε...
  Γιατί εγώ πιστεύω ότι ακόμα και η έξοδος της μικρής Κύπρου μπορεί να διαλύσει την ευρωζώνη.

  • Tabula Rasa avatar
   Tabula Rasa @ blue nile 21/03/2013 17:46:13

   Φυσικά. 'Αντε ν΄αρχίσει να ξηλώνεται το μουχλιασμένο πουλοβεράκι των Εσατζήδων...

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ blue nile 21/03/2013 18:25:54

   Αγαπητέ blue Nile, σε όλες τις μέχρι σήμερα αναλύσεις σου είχες δίκιο.
   Το σημαντικό είναι οτι οι Κύπριοι είναι μάλλον οι Ισλανδοί του Νότου.
   Ή καλύτερα είναι γνήσιοι Ελληνες...Αλήθεια φαίνεται ακατανόητο στους "εταίρους" μας οτι «η κυπριακή βουλή είναι προφανώς πάρα πολύ συναισθηματική"...Με το χοντρό πετσί που έχουν αποκτήσει βουτηγμένοι στο βρώμικο χρήμα των Τραπεζιτών δεν μπορουν να αισθανθούν τι σημαίνει Αξιοπρέπεια. Θεωρούν το χτήμα σημαντικώτερο των συναισθημάτων. Κι έτσι δεν κατάλαβαν οτι οι Κύπριοι δεν μετέχουν πλέον στις στημένες ψευτοσυνεδριάσεις τους γιατί είναι αποφιφασισμένοι από καιρό...

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Αρχιμήδης 21/03/2013 19:28:39

    *το χρήμα

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ blue nile 21/03/2013 20:02:52

   Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και η Κύπρος θα φύγει, και η ΟΝΕ εκπνέει...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 21/03/2013 15:26:05

  "θα δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ που όμως δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση".
  Αυτή θα είναι και η πραγματική σωτηρία της Κύπρου αν και θα κάνει μερικά χρόνια για να ανορθωθεί. Εν τούτοις, το διακύβευμα της συμμόρφωσης είναι, κατα την γνώμη μου, μεγαλύτερο και με σαφώς υψηλότερο κόστος από την έξοδο. Αυτό διότι αν δεχθεί "κούρεμα", δλδ κατάσχεση καταθέσεων θα έχει υπογράψει την γεωπολιτκή και οικονομική της καταδίκη για πολλές δεκαετίες, κυρίως γιατί θα έπρεπε να στηρίζεται στην ελεημοσύνη των "εταίρων" και αφού θα έμπενε στην ίδια χοάνη που είναι η Ελλάδα, η οποία, παρεπιπτόντως όχι μόνο δεν ξέφυγε αλλά τώρα αρχίζει το πραγματικό νταχτιρντί...
  Καλύτερα έξω από το ευρώ με παροδικά προβλήματα αλλά με ανάνηψη παρά δούλος των κατ' ευφημισμόν εταίρων.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Νίκος Αργεάδης 21/03/2013 15:33:46

   'Οπως τα λέτε. Εδώ που φτάσανε τα πράγματα, καλύτερα όρθιος, με πίστη ακμαίο ηθικό, με ενότητα και με τη δύναμη που η σθεναρή αντίσταση στους άθλιους εκβιαστές σε οπλίζει, παρά να σέρνεσαι επαίτης στα γόνατα και να γλείφεις τις βρώμικες μπότες τους, ενώ θα σε ληστεύουν και θα σε εξαθλιώνουν. Επιστροφή στην Κυπριακή λίρα κι αγώνας. Έτσι κι αλλιώς αν το αποφασίσουν, απλά θα είναι οι πρώτοι. Έπονται οι επόμενοι......

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Νίκος Αργεάδης 21/03/2013 15:40:23

   Εν τούτοις, το διακύβευμα της συμμόρφωσης είναι, κατα την γνώμη μου, μεγαλύτερο και με σαφώς υψηλότερο κόστος από την έξοδο.

   Είσαι σίγουρος Αργεάδη;
   Έξοδος από τό ευρώ μπορεί νά σημαίνει καί έξοδος από τήν ΕΕ.
   Έξοδος από ευρώ σημαίνει υποτίμηση τού νέου νομίσματος από 20%-80%. Θά συνεχίσει η Κύπρος νά αποτελεί χρηματοοικονομικό κέντρο, έστω υποβαθισμένο μετά από μιά τέτοια εξέλιξη;
   Θά εξάγει η Κύπρος περισσότερες κυπριακές πατάτες καί Χαλούμι λόγω τής υποτίμησης;
   Μόνο ο τουρισμός θά ωφεληθεί από τά φθηνά πακέτα.
   Γεωπολιτικά πού ακριβώς θά βρεθεί;
   Θά καταφέρει νά διαχειρισθεί πρός ώφελός της τούς ενεργειακούς της πόρους;
   Δέν είναι προτιμότερο, άν θέλεις νά χρωκοπήσεις νά τό κάνεις μέ σχέδιο, προγραμματισμένα καί ελεγχόμενα;

   • Heaven avatar
    Heaven @ Ιαπετός 21/03/2013 15:59:19

    αντε να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου: αν συμμορφωθεί η Κύπρος, όπως της επιβάλλεται, τι απο τα παραπάνω δεν θα συμβει;
    και οι δυο περιπτώσεις ειναι loose-loose, μονο που, εδω που φτασαν τα πραγματα, μια πιθανη έξοδος αφενος εχει το πλεονέκτημα που ηδη αναφερει ο κος. Αργεαδης, αφετερου θα κάνει μπάχαλο όλους τους υπόλοιπους!

    Ιαπετε, είδαμε και τα δικά μας καλά...

    προσωπικά πιστευω οτι οι Κύπριοι τουλάχιστον δεν θα εξευτελιστουν! το τραβηξαν πολύ για να γυρίσουν πίσω!
    θα δείξει...

    • Heaven avatar
     Heaven @ Heaven 21/03/2013 16:01:11

     lose-lose σαν πολλά τα -οο- που ξεφυγαν...

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Heaven 21/03/2013 16:43:11

     Άς μήν κοροϊδευόμαστε.
     Έξοδος τής Κύπρου από τό ευρώ δέν είναι λύση.
     Ελπίζω νά πιέσουν οι Ρώσοι τήν ευρωζώνη καί νά καλύψουν όλα τά λεφτά, χωρίς κούρεμα.
     Τό καλύτερο θά ήταν νά τά καλύψει ο EFSF καί νά μήν επιβαρυνθεί τό κρατικό χρέος τής Κύπρου.

    • Αρχιμήδης avatar
     Αρχιμήδης @ Heaven 21/03/2013 19:36:17

     ¨Οπως τα λες αγαπητέ Heaven .
     Δύσκολο πια να χαμηλώσουνε...

     http://www.youtube.com/watch?v=uusD8ibTEY0

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 21/03/2013 19:18:19

    Όχι αγαπητέ Ιαπετε. Δεν σημαίνει έξοοδο από την ΕΕ.
    Πάντως πλεόν σήμερα αν υποχωρήσει τα επιτελέσματα θα είναι τραγικά. ίδια θα εφαρμοστούν και για την ήδη διαλυμένη Ελλάδα και για άλλες χώρες.
    Ολοκληρωτική διάλυση του τραπεζικού της συστήματος.
    Αν επιμείνει, ναι μεν θα υποφέρει για λίγο αλλά μακροχρόνια θα ενσιχυθεί η γεωπολιτική αξιοπιστία της, και η οικονομία της, με το σταθερό και χαμηλό φορολογικό, θα έλκύσει νέα κεφάλαια.

    "Θά συνεχίσει η Κύπρος νά αποτελεί χρηματοοικονομικό κέντρο...".
    Ναι θα συνεχίσει γιατί η αντιληψη πλέον των απανταχού επενδυτών για την αξιοπιστία της θα είναι αυξημένη. Όχι όπως έπραξε η ελλάδα νομίζοντας πως υποχωρώντας κερδίζει σε αξιοπιστία.

    "Θά εξάγει η Κύπρος περισσότερες κυπριακές πατάτες καί Χαλούμι λόγω τής υποτίμησης..".
    Δεν χρειάζεται, παρ' όλο το σαρκασμό σου. Οπυλώνας της οικονομίας της είναι το τραπεζικό.

    Η κρίση είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι οικονομική. Αν αντέξει, θα διασωθεί. Αν όχι θα πάει όπως και η Ελλάδα...

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Νίκος Αργεάδης 21/03/2013 19:38:07

     Το ζήτημα είναι ο πολιτικός έλεγχος. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η ΕΕ, δλδ η Γερμανία δεν θα δεχτεί μάλλον το ταμείο που ψήφισε η Κυπριακή βουλή, δλδ τον εσωτερικό δανεισμό. εκεί είναι το κουμπί: Αν η Κύπρος δημιουργήσει το ταμείο και στηλωθεί τότε θα έχει καταφερθεί σοβαρό κτύπημα στον Γερμανικό επιθετικό οικονομικό εθνικισμό. Οι Κύπριοι θέλουν να ορίζουν την μοίρα τους, εν αντιθέσει με τους ελλαδικούς που μοιραίοι και άβουλοι κατήντησαν ανδρείκελα. Η εθνική αξιοπρέπεια είναι υπερτατο συμφέρον. Με την λογική των ναιναίκων το 40 θα έπρεπε στο όνομα της ειρήνης να αφήναμε όποιον ήθελε να περάσει από τον γεωπολιτικό της χώρο.

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ Νίκος Αργεάδης 21/03/2013 20:08:27

      Μακάρι φίλτατε Αργεάδη νά είναι πιό σωστές οι δικές σου εκτιμήσεις από τίς δικές μου.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 21/03/2013 20:17:57

      Φυσικά, αγαπητέ Ιαπετε, δεν ισχυρίζομαι πως γνωρίζω το μέλλον, ειδάλλως θα με έλεγαν ...Κάσσανδρο, και όχι Αργεάδη. τα πράγματα είναι ρευστα. Όμως, οι πολιτικοί στόχοι της Γερμανίας είναι περίπου καθαροί. Γι' αυτ'ο και δεν μιλάω "οικονομικά" μόνο. Το αποτέλεσμα, πιστεύω, θα ειναι διάλυση της ΕΕ και της ευρωζώνης όπως την ξέρουμε. Δεν μπορεί πλεόν να υπάρξουν Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

      Το μάθημα για μένα είναι ένα και αδήριτο:
      Κράτος που δεν ελέγχει το χρηματοπιστωτικό του σύστημα δεν είναι κράτος αλλά αποικία κάποιου άλλου κράτους. Όσοι συνεχίσουν λοιπόν να μιλούν για τα "πλεονεκτήματα" του ευρώ μάλλον μιλούν για τα δικά τους, όπωε πάντα.
      Αυτού του έιδους η παγκοσμιοποίηση έχει τελειώσει. Και εγώ ευγνωμονώ την Γερμανία που μου άνοιξε τα μάτια.

    • Αρχιμήδης avatar
     Αρχιμήδης @ Νίκος Αργεάδης 21/03/2013 19:38:50

     Πατάτες και χαλούμι μπορεί να μην εξάγει, όμως ο Τουρισμός της θα απογειωθεί.
     Και επι πλέον όλοι θα ξέρουν πλέον οτι οι Κύπριοι τουλάχιστον είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι κατοικίδια με εξασφαλισμένο φαί...

  • ^Mara^ avatar
   ^Mara^ @ Νίκος Αργεάδης 21/03/2013 16:28:26

   Συμφωνώ απολύτως και εξακολουθώ να πιστεύω από την πρώτη στιγμή που έσκασε η ιστορία..., ότι το σχέδιο εξόδου από το ευρώ, το έχουν ήδη προετοιμάσει σε συνεργασία με του Ρώσους εδώ και πολύ καιρό.
   Δεν συμφωνώ καθόλου ότι αιφνιδιάστηκαν από το χτύπημα-τελεσίγραφο των Ευρωπαίων. Ξέρανε τα πάντα.... (...το΄ξερε η Κύπρια γιαγιά εδώ και δυό μήνες βγάζοντας τα λεφτά της κάθε Παρασκευή και βάζοντας τα κάθε Δευτέρα και δεν το΄ξερε η πολιτική ηγεσία??? Μην τρελλαθούμε τώρα...)
   Και όσο για του ερασιτεχνισμούς της διαχείρισης της όλης κατάστασης που ισχυρίζονται κάποιοι, άς περιμένουμε λίγο... μην βιαζόμαστε....
   Μην αποδειχθεί στο τέλος ότι ήταν άκρως αριστοτεχνικοί....
   Όλα τα άλλα που βλέπουμε είναι το απαραίτητο θέαμα....

 3. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 21/03/2013 15:37:08

  Δηλαδή αν βγουν από το ευρώ, δε θα γίνει "κατάσχεση των καταθέσεων" και "γεωπολιτική και οικονομική της καταδίκη για πολλές δεκαετίες"; Με τι θα πληρώσουν οι τράπεζες τους ξένους καταθέτες των δεκάδων δις, με κυπριακή λίρα; Κι όλα αυτά για να μην τους κόψουν 10% δηλ τα κέρδη από τους υψηλότερους τόκους 3 ετών; Θα ξαναγίνει ποτέ η Κύπρος χρηματοπιστωτικό κέντρο;

  • apergospastis avatar
   apergospastis @ MAYRO XABIARI 21/03/2013 17:36:50

   Αυτό το οποίο αποκρύπτουν άνθρωποι σαν και σένα είναι ότι και με την απόφαση του Γιούρογκρουπ οι Ρωσικές καταθέσεις θα έφευγαν και οι υποτίθεται εξασφαλισμένες κουρεμένες Κυπριακές καταθέσεις θα βρίσκονταν εξ ίσου στον αέρα σε 2 βδομάδες όσο βρίσκονται και σήμερα χωρίς απόφαση. Η απόφαση του Γιούρογκρουπ (με υπογραφή Στουρνάρα) ήδη δολοφόνησε τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου - συμπεριλαμβανομένων των Κυπριακών καταθέσεων. Οι Κύπριοι τα έχουν ήδη χάσει όλα, γιαυτό το τραβάνε.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ apergospastis 21/03/2013 19:52:54

    Ενώ αλλιώς δε θα φύγουν οι Ρώσικες καταθέσεις; Ο τραπεζικός τομές της Κύπρου απόθανε όταν βρέθηκε να χρωστά δις που δε μπορούσε να καλύψει ούτε ο ίδιος ούτε το Κυπριακό κράτος. Τα άλλα είναι για να πουλάνε φούμαρα σε ανθρώπους σαν και σένα...

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ MAYRO XABIARI 21/03/2013 18:29:05

   Ναι θα τους κοπεί το Μαύρο χαβιάρι...

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Αρχιμήδης 21/03/2013 18:57:18

    Μπορεί όμως να τους τροφοδοτήσετε εσείς εν αφθονία με ένα από τα δύο συστατικά του nick σας...

    • Αρχιμήδης avatar
     Αρχιμήδης @ MAYRO XABIARI 21/03/2013 18:58:30

     Αυτό το προσφέρω σε σένα αν βαρέθηκες το χαβιάρι...

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Αρχιμήδης 21/03/2013 19:21:25

      Εγώ θα πάρω τα μύδια, ευχαριστώ. Τα άλλα μπορείς να τα διαθέσεις ανάλογα με τη ζήτηση.

     • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
      ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ MAYRO XABIARI 21/03/2013 21:52:33

      Μαύρο Χαμπάρι, όσοι εδώ γράφουμε για αρκετό καιρό δεν μπορούμε να κρύψουμε την όποια ευφυία μας αλλά και τα κολλήματά μας. Υπάρχουν πολλοί κολλημένοι στο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα το οποίο εν αγνοία τους πιστεύω θεωρούν ως λογικό, αξιοκρατικό και πιθανόν και δίκαιο. Σε αυτούς αν δεν κάνω λάθος ανήκεις και εσύ. Σου θέτω ένα και μόνο ερώτημα το οποίο το έχω ξαναναφέρει. "Τι εργοστάσια έχει ο Σόρος;;;"

 4. Νικος Σίγμα avatar
  Νικος Σίγμα 21/03/2013 15:40:55

  ΕΞΩ ΕΞΩ ΕΞΩ!!!! ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ!!!
  Χίλιες φορές ΕΞΩ με δυσκολίες αλλά κύριοι της μοίρας τους!!!
  Άϊντε δουλόφρονη ελλαδίτσα, μακάρι να πάρεις σειρά και συ........

 5. Tasos avatar
  Tasos 21/03/2013 15:43:56

  Πάντως είναι τρομερό το να βγαίνει η ΕΕ να λέει ότι "η οικονομία σας διαλύθηκε" ενώ προηγουμένως έχει η ίδια ωθήσει τα πράγματα σε αυτή τη διάλυση (ακόμα κι αν δεχτούμε τα όποια προβλήματα προϋπήρχαν εκεί).
  Ποτίζουν με δηλητήριο τον ασθενή και μετά του λένε έλα να πάρεις από μας το φάρμακο (που δε θα σε γιατρέψει αλλά θα σε κρατήσει ίσα-ίσα ζωντανό για να καταναλώνεις για πάντα το φάρμακο).
  Καλά τους είπε πρόστυχους ο Αρχιεπίσκοπος εκει.

 6. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 15:51:37

  Είναι μονόδρομος πια ένα κούρεμα γύρω στο 15% στις άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις, επι τους ουσίας των τόκων των τελευταίων 3 ετών περίπου. Σαφώς θα υπάρξει ταπείνωση για μια Βουλή που είπε όχιμέσα σε λίγες μέρες να πει ναι πάνω σε ένα παρόμοιο πακέτο στήριξης.Αλλά η επιστροφή στην κυπριακή λίρα είναι ένας νέος Αττίλας επί της ουσίας

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 15:53:10

   επί της ουσίας των τόκων ήθελα να πω και επί τους ουσίας

 7. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 21/03/2013 16:05:02

  Το 67,3% των Κυπριων τασσεται υπερ της εξοδου της Κυπρου απο το ευρω σε δημοσκοπηση που εγινε χθες, επομενως ορθα το Euro Working Group εξετασε το ενδεχομενο.

  Ομως, ειναι δυνατον η Κυπρος που παραγει μονο οικονομικα πλυντηρια και πατατες, με τα τεραστια εμπορικα ελλειμματα να μην φοβαται την εξοδο απο το ευρω; Εχουν σοβαρους ανθρωπους που θα σταθεροποιησουν την λιρα μετα απο ενα 5μηνο αναταραχων που θα προκυψουν; Σκεφτηκαν το ενδεχομενο να μην εχουν γαλα τα παιδια τους, γαζες τα νοσοκομεια τους, προφυλακτικα οι οικοι ανοχης τους, smartphones τα τραπεζικα στελεχη τους και παει λεγοντας;...

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Φοιτητης 21/03/2013 18:32:52

   Κυρίως προφυλακτικά και smartphones , αγαπητέ φοιτητή.
   Αλήθεια πως θα ζήσουν χωρίς αυτά? Θ' αρχίσουν και πάλι να κάνουν και ενα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά? Μον ντιέ, οποία καθυστέρησις!...

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/03/2013 16:10:20

  Ότι και να αντιπροτείνουν, έχουν περάσει το "σημείο μή επιστροφής".
  Άν θελήσουν να κρατήσουν την Κύπρο στην Ευρωζώνη - και άν η Κυπριακή πολιτική τάξη το θέλει επίσης - θα αναγκασθούν να παγώσουν τις κινήσεις κεφαλαίων απο την Κύπρο ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ.
  Οι Ρωσοι, Βρετανοί, Έλληνες, Κύπριοι και άλλοι μεγαλοκαταθέτες θα μείνουν "φυλακισμένοι στο νησί" για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι να γίνει ολικός ανασχεδιασμός του τραπεζικού τοπίου στην Κύπρο.
  Ο έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται έκτακτα μέτρα.
  Διαφορετικά, άν δεν παγώσει για καιρό η κυκλοφορία κεφαλαίων, οι τράπεζες θα "αδειασουν", θα υπάρξει άτακτη χρεωκοπία τους και θα τεστάρουμε την "ανεξερεύνητη νήσο άτακτη χρεωκοπία εντός Ευρωζώνης".
  Εντος ή εκτός; Άγνωστο.
  Ντόμινο ή "σφραγισμένη"; Αγνωστο.

 9. ΚΜ avatar
  ΚΜ 21/03/2013 16:14:38

  Η παραμονή στο ευρώ ΥΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ είναι, σε βάθος χρόνου, καταστροφικότερη τυχόν αποβολής.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ΚΜ 21/03/2013 16:24:33

   Ζουν το "σύνδρομο της νταλίκας και του ΙΧ", που πορευονται ανάποδα, σε στενό δρόμο.
   Ή θα φρενάρουν και οι 2 μαζί τώρα (μακροχρόνιο παγωμα κινήσεων κεφαλαίων), ή θα ντεραπάρει ο "μικρός" στον απότομο ελιγμό.
   Πιθανώς και ο "μεγάλος".

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Uncle Stgm 21/03/2013 19:45:05

    Στον απότομο ελιγμό θείε συνήθως ντεραπάρει ο μεγάλος, ακριβώς γιατι πιστεύει απόλυτα οτι είναι πολυ μεγάλος για να ντεραπάρει. Ο Μικρός πάει κι ανάποδα ...

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Αρχιμήδης 21/03/2013 19:54:03

     Σωστό

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/03/2013 16:20:20

  Με νέες δηλώσεις ο Ντ. Μεντβέντεφ "νουθετεί" Κυπρίους πολιτικούς και Eurogroup.
  Εκτιμά πάντως ψυχρά και ρεαλιστικά αυτο που είναι φανερό: Πέρασε απο το σημείο μη επιστροφής.
  «Όποια απόφαση κι αν ληφθεί -με κατάσχεση μέρους καταθέσεων, που κατά την άποψή μου, μοιάζει με ληστεία, είτε χωρίς κατάσχεση- χρήματα από την Κύπρο θα φύγουν και το τραπεζικό τους σύστημα θα εξασθενήσει».

 11. πολίτης avatar
  πολίτης 21/03/2013 16:46:05

  Για να βάλουν χέρι στους ενεργειακούς πόρους του νησιού, ξεπέρασαν ακόμα και τον τρόπο που φέρθηκαν σε μας.
  Έχουν αποθρασυνθεί οι Γερμανοί από την έλλειψη αντίστασης, οι Γάλλοι θλιβεροί και οι Ρώσοι καλύτερα να αλλάξουν την αρκούδα....
  Δεν περιμένει βέβαια κανείς από αυτούς αλληλεγγύη με βιώσιμα προγράμματα, οι μάσκες έχουν πέσει. Ευρώπη και κολοκύθια..
  Δύσκολα όπως και να τα δεις...η παραμονή και η υποταγή τους όμως δεν πρέπει να είναι καν θέμα προς συζήτηση.
  Αν υπάρχει μέλλον, έστω όχι άμεσο, είναι έξω από αυτήν την κόλαση.
  Αρκεί μια ματιά στην Ελλάδα για να τους πείσει.
  Και ένα μπράβο σ' αυτήν τη βουλή των Κυπρίων. Είναι παρήγορο να ξέρεις ότι υπάρχει ακόμα αξιοπρέπεια.

 12. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 21/03/2013 17:01:08

  Η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ έχει ένα αναμφισβήτητο υπέρ:
  Να δουν όλοι εντώ στο Ελλάντα πώς είναι στην πραγματικότητα να χροκοπεί μια χώρα και ένας λαός. Σε ζωντανή μετάδοση μάλιστα.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Διαφωνών 21/03/2013 17:18:03

   you 'll be surprised!
   μην κουνάς το δάχτυλο σ' ενα λαό που μόλις το ΄74, ο μισός πληθυσμός του έγινε πρόσφυγες, πολλοι εγιναν αγνοούμενοι και ακόμη περισσότεροι σκοτώθηκαν...
   στάθηκαν στα πόδια τους, έκτισαν την Κύπρο που ξέρουμε.
   αν μερικοί καζινο-τραπεζίτες εξ ...Ελλάδος ορμώμενοι με πλάτες κυπριων καζινο-τραπεζιτών τους καταχρέωσαν...
   μην ξεχνάς, το προβλημα τους ειναι μονο τραπεζικό!
   you 'll be surprised...

   και μια τελευταία ερώτηση: πως αποφασίστηκε οτι τωρα, να τωρα χρεοκοπειτε, και οχι ας πουμε σε δυο βδομάδες, η πριν απο δυο βδομάδες; και γιατι η ΕΚΤ παρέχει κάλυψη μεχρι τη Δευτέρα και οχι την Πέμπτη βρε αδερφε... ωμός εκβιασμός!

  • Tabula Rasa avatar
   Tabula Rasa @ Διαφωνών 21/03/2013 17:35:58

   κρα - κρα -κρα έσκουξε το κοράκι, που έψαχνε για πτώματα.....
   Αλλά ήταν καταδικασμένο να ψοφήσει από ασιτία !!

   • Tabula Rasa avatar
    Tabula Rasa @ Tabula Rasa 21/03/2013 17:36:43

    για τον ...Διαφωνούντα κόρακα

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Διαφωνών 21/03/2013 18:38:06

   Ακριβώς. Για να καταλάβουν οτι μόνο η χρεωκοπία σώζει την ψυχή ενός Εθνους, όπως έγινε και με την Ισλανδία, αλλά εκεί όχι μόνο ζωντανή μετάδοση δεν μας άφησε το "σύστημα" να έχουμε , αλλά φρόντισε να μάθουμε με μεγάλη καθυστέρηση το στραπάτσο του ΔΝΤ και των 'έντιμων δανειστών"...

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ Διαφωνών 21/03/2013 20:00:19

   Αν η Κυπρος εχει παρομοιο σχεδιο με της Ισλανδιας (ιδια προβληματα εχουν, αλλωστε), τοτε περισσοτερα νεα θα βλεπεις για την Β.Κορεα (που εχει γινει και της μοδας) παρα για την Κυπρο.

 13. firiki2010 avatar
  firiki2010 21/03/2013 17:01:19

  Δεν καταλαβαίνω τι θα ωφελήσει η επιστροφή στη λίρα. Εντάξει αυτά τα "σθεναρή αντίσταση", "αγώνας", "ενότητα", "ακμαίο ηθικό" που λέει η Queen κλπ, αλλά κάτι επί της ουσίας; Εξ άλλου αν θυμάμαι καλά οι λόγοι της σύνδεσης με το ευρώ ήταν λιγότερο οικονομικοί και περισσότερο πολιτικοί. Τόση σιγουριά θα αισθάνεται η Κύπρος μόνη της; Και όχι απλώς μόνη της, αλλά με την Ευρώπη "απέναντι" της.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ firiki2010 21/03/2013 18:43:07

   Αγαπητέ Φιρίκι αν δεν καταλαβαίνεις οτι αυτές οι πανέμορφες λέξεις που κι εσύ επαναλαμβάνεις είναι η πραγματική ουσία και όχι τα "τριάκοντα αργύρια"τι άλλο να σου πεί η Queen κλπ?

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Αρχιμήδης 21/03/2013 19:29:30

    Αγαπητέ Αρχιμήδη
    Αυτά που ονομάζεις υποτιμητικά "τριάκοντα αργύρια" είναι η ίδια η ζωή των Κυπρίων, το αίμα τους, οι προοπτικές των παιδιών τους. Είναι το μέσον για να εξασφαλισθούν αξίες που κι εσύ και η Queen σέβεστε
    (λόγω κολλήματος προσωπικά βάζω πρώτη την "ελευθερία") μόνο που γι αυτή την εξασφάλιση δεν αρκουν ενότητα, ηθικό κλπ

    • Αρχιμήδης avatar
     Αρχιμήδης @ firiki2010 21/03/2013 20:03:15

     Πολύ καλά το ομολογείς. Είναι το μέσον .
     Δεν είναι ο σκοπός. Μέσα υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλά. Αν χαθεί ο σκοπός το μέσον παύει να είναι καν μέσον. Γίνεται αλυσίδα και σου στερεί ακριβώς αυτό που και σύ λες οτι βάζεις πρώτο: την ελευθερία.
     Δεν τα λέω εγώ αυτά άλλωστε . Ακου τους ίδιους τους Κύπριους να στα λένε με την χαρούμενη προφοράν τους: Eχομεν ξαναφάει ψωμίν και ελιάν...
     ή Ο Κύπριος έχειν Αξιοπρέπειαν...
     Εχεις την εντύπωση οτι εμείς τώρα στην Ελλάδα με τα συνεχή ΝΑΙ που λέμε έχουμε πλέον προοπτικές των παιδιών μας? Θα τους πρότεινες να φτύσουν αίμα για να αποκτήσουν δικό τους σπίτι στην Ελλάδα? Και πως ξέρεις οτι σε 15 χρόνια που θα το τελειώσουν δεν θα επανέλθουν οι Τραπεζίτες να τουσ πούν το χάσετε αυτή τη φορά επειδή απεκτήσατε κράτος-πρότυπο σαν την Ιρλανδία αλλα και τραπεζίτες ανεξέλεγκτους όπως εκείνοι?
     Η μήπως έχεις την εντύπωση οτι στο εξής οι τραπεζίτες θα ελέγχονται, ιδίως όταν θα μας τάχουν πάρει όλα? Βλέπεις κάποια μέθοδο? Κρατικοποίηση των τραπεζών μήπως?

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ Αρχιμήδης 21/03/2013 21:54:16

      Ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτή την στιγμή το τελευταίο που θα σου πούνε οι Κύπριοι είναι το " Εχομεν ξαναφάει ψωμίν κι ελιάν" Μάλλον ανησυχούνε -δικαιολογημένα- για τις καταθέσεις τους και το μάλλον δυσοίωνο μέλλον.
      Οσο για εμάς.... το παλεύουμε , σήμερα με καλύτερες προοπτικές απ΄ ότι πριν 18 μήνες, το παλεύουμε εδώ με καλύτερες προοπτικές απ ό,τι το παλεύουν στην Κύπρο ( κι ας μην έχουμε μήτε πετρέλαια, μήτε Ρώσους) Κι ελπίζω να μαθαίνουμε : να προνοούμε, να θυσιάζουμε κομματάκια του σήμερα για το αύριο, να είμαστε ρεαλιστές, να είμαστε μετριοπαθείς... Το παλεύουμε.

 14. Heaven avatar
  Heaven 21/03/2013 17:04:34

  και με το που μένουν τι κερδίζουν;
  εχουν χάσει το πρώτο τους εξαγώγιμο "τραπεζικό" προιον, θα έχουν τρομακτική χασούρα στο δευτερο τους, τον τουρισμό, τους τους εκβιάζουν άγρια για το ¨μελλοντικό¨τους, το αέριο... επομένως;
  στο Eurogroup, όπως διαρρεεται, δεν δέχονται καμμια πρόταση που να μην περιέχει κούρεμα, ωμός εκβιασμός!
  εδω που φτάσαμε αναρωτιέμαι...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Heaven 21/03/2013 17:58:35

   Καί εγώ αναρωτιέμαι Heaven.
   Σκύλα ή Χάρυβδη;
   Οικονομικά είναι τελειωμένη γιά τό επόμενο διάστημα η Κύπρος.
   Έχει όμως ενεργειακές πηγές γιά τό μέλλον.
   Τό ερώτημα πού τίθεται είναι άν θά τά καταφέρει καλύτερα εντός Ευρώπης ή εκτός.

   Η απόφαση πρέπει νά στηρίζεται σέ πολιτικά πιά κριτήρια καί όχι καθαρά οικονομικά.

   • Heaven avatar
    Heaven @ Ιαπετός 21/03/2013 18:15:05

    συμφωνώ απολύτως, αν και σε ποιο βαθμο μπορούν να διαχωριστούν τα πολιτικά απο τα οικονομικά κριτήρια;
    πολύ δύσκολο το puzzle...

 15. γιωργος,θρυλος avatar
  γιωργος,θρυλος 21/03/2013 17:11:20

  ο στουρναρας φανταζομαι βλεποντας την οικονομικη αναλυση του δραγασακη σημερα θα πηδηξει απο τα παραθυρα και θα φυγει τρεχοντας.

 16. fe avatar
  fe 21/03/2013 17:11:57

  νομιζω οτι εδω που εφτασαν τα πραγματα το εθνικο νομισμα ειναι μονοδρομος για ολους πλεον.

 17. nestor avatar
  nestor 21/03/2013 17:15:27

  Κώστας Βάρναλης

  Χρυσή πατρίδα  Ήλιος, βουνά και θάλασσα χρυσά
  κ' οι μέσα κόσμοι, ο αγέρας που φυσά.
  Χρυσόμηνας, χρυσάνθια, χρυσοπώρες,
  χρυσές κι απ' την αβγή ως το δύσμα οι ώρες.

  Τράβ' ανοιχτά στον Παρνασσό. Φαντάσου
  τη Μούσα να πορεύεται κοντά σου.
  Πιες το νερό τ' αθάνατο στη βρύση.
  Θα βγει ο Λοξίας να σε καλοσωρίσει,

  να στεφανώσει τα χρυσά μαλλιά σου:
  -"Νιάτα και γεια και πρώτα στη δουλειά σου,
  βλογημένε απ' τη Μοίρα και την Πλάση,
  δεν μπόρεσε η Κακία να σε χαλάσει!"

  "Με τα φτερά κατάκορφα σηκώσου,
  το κάθε ψήλος τ' ουρανού δικό σου.
  Στην πιό μορφη πατρίδα όμορφα ζήσε,
  της Ομορφιάς ο πλαστουργός εσύ σαι"!

  Μάβρο φως, λάσπη γύρα, σκλάβα γνώμη
  κι ούτε Μάνα-Πατρίδα κι ούτε Νόμοι
  κι ούτε Ομορφιά κι' Αλήθεια κι' Αρετή.
  Τα πάντα λεία του ξένου Πειρατή.

  Ξύπνα, λαέ, κι όλ' οι λαοί μετά σου,
  να καθαρίσεις τα καθάρματα σου!
  Τότε μονάχα θα ναι αληθινά
  κατάχρυσα ήλιος, θάλασσα, βουνά!

  Τότε θα χεις πατρίδα, θα χεις δίκιο,
  θα χεις γνώμη και λόγο κ' αίμα αντρίκιο.
  Κι όλα δικά σου κι όχι των Ολίγων!
  Όλα των δουλεφτάδων και κολλήγων!

 18. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 21/03/2013 17:25:28

  Έξοδος από το ευρώ της Κύπρου σημαίνει:
  -υποτίμηση νέας λίρας κατά 50-80%.
  -ισόποση άνοδος δημοσίου χρέους που θα φτάσει το 150-170%
  -πληθωρισμός στο 35-50% από τον πρώτο μήνα
  -έξοδος καταθέσεων κατά 90% ή -εναλλακτικά- όριο αναλήψεων στις καταθέσεις για τουλάχιστον τρία χρόνια
  -φυγή τουλάχιστον του 50% των ξένων εταιριών από το νησί
  -συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα κατά περίπου 80%
  -πτώση του τουρισμού στο 1/3 του σημερινού
  -πτώση πραγματικών μισθών και συντάξεων κατα 30-50%
  -ελλείψεις σε εισαγόμενα και πετρέλαιο
  -αποκλεισμός της Κύπρου από διεθνείς αγορές κεφαλαίου για 3-5 χρόνια
  -πλήρης στάση ξένων επενδύσεων
  -εκ των προτέρων ξεπούλημα του πετρελαικού πλούτου της χώρας προκειμένου να βρεθούν κάποιοι ξένοι "ευεργέτες" (Ρωσία;)
  -ενταφιασμός των όποιων ελπίδων λύσης στο Κυπριακό
  και πολλά πολλά άλλα

  • Tabula Rasa avatar
   Tabula Rasa @ Διαφωνών 21/03/2013 17:44:13

   Ναι. Θα πέσει και πανούκλα, ακρίδες, όξινη βροχή, άσε που τα Ελοχίμ, τα Νεφελίμ και τα λοιπά δαιμόνια θα κατακλύσουν το νησί !!
   Άσε μας Διαφωνούντα πανικοσπορέα, πρεσβευτή της δουλικής υποταγής και της ξεφτίλας. Ο φόβος είναι για τους υποτακτικούς και τους πειθήνιους γλύφτες των τυράννων.

   • θανασης avatar
    θανασης @ Tabula Rasa 21/03/2013 18:16:48

    Την βροχή μετεωριτών που θα βυθίσουν το νησί,την ξέχασες!

  • Heaven avatar
   Heaven @ Διαφωνών 21/03/2013 17:45:58

   FYI:
   h**p://krugman.blogs.nytimes.com/2013/03/21/cyprus-the-sum-of-all-fubar/

   • Heaven avatar
    Heaven @ Heaven 21/03/2013 17:46:54

    @ Διαφωνών

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Διαφωνών 21/03/2013 18:07:41

   Ξεχασατε τον κομητη που θα χτυπησει το νησι και θα το εξαφανισει α και την εναρξη του ΓΠΠ....

  • Ξερολας Ελλην avatar
   Ξερολας Ελλην @ Διαφωνών 21/03/2013 18:19:56

   ξέχασες να γράψεις ότι θα σταματήσει και η γη να γυρίζει συγγνώμη κιόλας τα μισα που γράφεις είναι αρλουμπες και υπερβολικά σταματήστε όλοι να είστε οικονομολόγοι και αφήστε τους ειδικούς να κρίνουν συνέπειες και καταστάσεις η κύπρος υπήρχε και πριν το ευρώ

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Ξερολας Ελλην 21/03/2013 21:15:44

    Ξερόλας Έλλην!


    Τι καταπληκτικό όνομα για σχολιαστή!

  • mara avatar
   mara @ Διαφωνών 21/03/2013 22:47:38

   Αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν, με ακρίβεια τα περισσότερα, με μικρές παραλλαγές κάποια άλλα, ήδη στη Ελλάδα του ευρώ.

 19. aliosa avatar
  aliosa 21/03/2013 17:42:36

  Προς διαφωνων. Ας μην μιλήσουμε για ολα μαζι.. Αλλα γιατι θα εχει πτωση ο τουρισμος; Για να μην πουμε για τις ξένες επενδυσεις...

 20. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 21/03/2013 17:50:30

  Το ότι μια καταστροφή συντελείται εν μέσω ζητωκραυγών και θριαμβολογιών δεν είναι πρωτοφανές.
  Ας ξαναδιαβάσουμε με προσοχή το πως αποφασίστηκε η σικελική εκστρατεία των Αθηναίων..Πρωτίστως ο λαός αποφάσισε...Οι ηγέτες φυσικά δεν έχουν ευθύνη..Καθοδήγησαν τον λαό σε μια απόφαση και μετά ήταν πιά αργά.
  Η κυπριακή βουλή δεν πρόκειται να αποφασίσει με λογικό τρόπο..Μετά την διαπίστωση αυτη όλα πιά είναι περιττά.
  Για ακόμη μια φορά θα θυσιαστεί η κύπρος αλλά θα σωθεί η ελλάδα.
  Τα όσα θα δούμε απο εδώ και πέρα να συμβαίνουν στην κύπρο δεν θα τα ευχόμασταν ούτε στους...γερμανούς.
  Μόνοι τους αυτοκτόνησαν οι κύπριοι..
  Αν δεν αποφασίσουν απόψε ώστε να έχουν την ελπίδα τουλάχιστον να παραμείνουν υπό καθστώς εντατικής και πλήρους διασωλήνωσης ,τελείωσε η υπόθεση κύπρος.
  Και όσοι ακόμη μιλούν για τράπεζες, ξένα κεφάλαια κλπ που θα παραμείνουν να διακινούν ριάλια και τραπουλόχαρτα το κάνουν με το θάρρος της πλήρους άρνησης παραδοχής της σκληρής πραγματικότητας.

 21. popaia avatar
  popaia 21/03/2013 18:08:25

  Το πυθάρι των Δαναϊδων, ο βράχος του Σίσυφου και οι "διασώσεις", ίδια κατάρα.
  Με τέτοια ΕΕ, τί νόημα έχει η παραμονή στο ευρώ; Εδώ μιλάμε πια για χάουζ οφ φήαρ!... Όπου φύγει-φύγει μια ώρα αρχύτερα.

 22. kosvag avatar
  kosvag 21/03/2013 18:10:39

  όλοι αυτοί είναι οι αυριανοί πελάτες της Κύπρου στο ΦΑ, τους την δίνει που τους φτύνουν και αύριο θα τους τα ακουμπάν. Επίσης άνθρωποι είναι ζηλεύουν πχ οι Σουηδοί με το δίκιο τους λένε οτι η Κύπρος έχει τα πάντα ενώ μπορεί να τα βγάλει πέρα και μόνο με τις παραλίες της (ντεμέκ δεν καταλαβαίνουν οτι ίσως καταλήξουν να δουλεύουν για την Κύπρο αύριο). Να μην το πάμε παραπέρα σε Τούρκους και Τουρκοκύπριους.

 23. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 21/03/2013 19:10:01

  @ Heaven: Δηλαδή ο Κρούγκμαν λέει ότι οι Κύπριοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το τέλος του banking bussiness έχει ήδη επέλθει αμετάκλητα και ότι η πλέον ανώδυνη λύση θα ήταν το γενναίο κούρεμα άνω των 100.000 ευρώ. Και ότι μετά την τραπεζική κρίση έρχεται και η φούσκα των ακινήτων και το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας και του χρέους. Και πετάει και στον επίλογο και τις απόψεις "κάποιων" για έξοδο από το ευρώ. Σοβαρή άποψη πάνω στην οποία μπορεί κάποιος να κουβεντιάσει. Γιατί τις άλλες τις μπαρούφες που ακούμε για όχι και για βρέχει και για ψυχές και για δουλείες δεν είναι να τα παίρνεις στα σοβαρά.

  • Heaven avatar
   Heaven @ MAYRO XABIARI 21/03/2013 19:31:52

   σωστα!

 24. Karenin avatar
  Karenin 21/03/2013 19:43:52

  Το δράμα των Κύπριων είναι ότι πρέπει να σώσουν το χρηματοοικονομικό σύστημα
  που είναι το 45% του ΑΕΠ, σε μια στιγμή που η Γερμανία θέλει να τελειώνει με τις χώρες οφσορ, και η Ρωσσία επιδιώκει την αποοφσοροποίηση της οικονομίας της που είναι η μεγάλη ντροπή της. Η εξουσία στο Λευκωσία πέρασε απο την κυβέρνηση στην βουλή, και απόψε παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με όρους εθνικής κυριαρχίας.

 25. roadrunner avatar
  roadrunner 21/03/2013 21:52:31

  Θα είναι μη-αναστρέψιμο και ιστορικά καθοριστικό λάθος,
  αν βγει η Κύπρος από το Ευρώ.
  Αν μη τι άλλο, δεν πρέπει επ' ουδενί, να ρισκάρει και πιθανή έξοδό της,
  από την ΕΕ (ακόμη κι αν η πιθανότητα είναι μικρή).

  Με δεδομένη την απροθυμία της Ρωσίας, να στηρίξεί την Κύπρο όσο χρειάζεται,
  η Κυπριακή Βουλή (όλα τα κόμματα μάλιστα), θα πρέπει να επαναφέρει,
  την αρχική απόφαση του Γιουρογκρουπ και να την ψηφίσει στη δεύτερη εκδοχή της (που απαλλάσσει τους μικροκαταθέτες από τη φορολόγηση).
  Να μείνει στην ευρωζώνη και την ΕΕ
  και να κερδίσει τα εξής τρία: α)χρόνο, β) χρόνο και γ) χρόνο,
  κρατώντας ζωηρό το ενδιαφέρον των "ενεργειακών εραστών της "
  και αφήνοντας τους, να περιμένουν να ενδώσει γεωπολιτικά,
  όταν οι συνθήκες αλλάξουν προς το ευμενέστερο, για τη νήσο της Αφροδίτης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.