#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2007 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την Ολυμπιακή για τους …Ολυμπιακούς

 Δυο σημερινές εφημερίδες (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΠΑΡΟΝ) δημοσιεύουν πληροφορίες για την πρόταση των Qatar Airways να αγοράσουν την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Σύμφωνα με τις ίδιες, οι αερογραμμές του Κατάρ ενδιαφέρονται για τον προβληματικό εθνικό μας αερομεταφορέα επειδή έχει καλό brad name και τεχνογνωσία και χρειάζονται την βάση της για να επεκταθούν στη Δύση.

Δεν γράφουν όμως και για ένα άλλο «ατού», το σημαντικότερο ίσως, που διαθέτει η ελληνική πλευρά: Το Κατάρ είναι διατεθειμένο να αγοράσει την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, αν εξασφαλίσει την ελληνική υποστήριξη – και ψήφο – για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η Qatar Airways ενδιαφέρεται μόνο για τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές». Το Κατάρ είναι ακόμα διατεθειμένο να αναλάβει την αποπληρωμή των τεράστιων χρεών της Ολυμπιακής, υπο την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα λύσει το θέμα των εργαζομένων».
Το θέμα συζητήθηκε με τον κ. Καραμανλή για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ, Χαλίφη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θαντ στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο. Ο κ. Καραμανλής σχεδιάζει να ανταποδώσει την επίσκεψη στις αρχές του νέου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 25/11/2007 17:46:46

  Αυτό θα πει νόμιμη μίζα!!! Σας παίρνουμε το σαπάκι που δεν είναι και τόσο σαπάκι αλλά θα μας υποστηρίξετε για τους ολυμπιακούς.

 2. Spyros avatar
  Spyros 25/11/2007 18:15:53

  Γι'αυτό τούτες τις ημέρες η Ολυμπιακή δέχεται μιά ακόμη επίθεση απαξίωσης από τα ΜΜΕ; Αφορμή είναι ως γνωστόν τα αεροσκάφη που νοικιάζει από ισπανική εταιρεία και που έχουν λειτουργικά προβλήματα. Το θέμα βέβαια είναι σκάνδαλο. Να πούμε όμως, ότι η σχετική σύμβαση υπεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και η -αντι΄διαπλεκόμενη και κατά της διαφθοράς- κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε να την εφαρμόζει. Αραγε, όταν κάποιοι φώναζαν και επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και προ ε΄τώ επί ΝΔ, ακόμα και οι Ελληνες επιβάτες ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν με κάποια ξένα πληρώματα, γιατί τα ΜΜΕ δεν διαμαρτύρονταν; Τώρα ανακάλυψαν το πρόβλημα; Και που να δούν άλλα σοβαρότερα προβλήματα και σκάνδαλα που υπάρχουν σήμερα στη ΝΔ;

 3. syntaxiouxos avatar
  syntaxiouxos 25/11/2007 18:36:42

  Μαθαίνουμε ότι κατεπειγόντως η ηγεσία της ΔΕΗ καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου, προφανώς μετά τον μεγάλο θόρυβο που ξεσήκωσε η πρόθεσή της να ανεβάσει τους λογαριασμούς, κ.λ.π. Δεν μας λέει ο "σαμουράϊ" της ΔΕΗ, πρώην μάνατζερ της Τογιότια, κ.Αθανασόπουλος, τι έχει κάνει ή τι σκοπεύει να κάνει για να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας, που όπως ο ίδιος παραδέχεται ξεπερνούν τα 750 εκ.ευρώ;

 4. Frixos13 avatar
  Frixos13 25/11/2007 18:50:08

  Για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Σήμερα μέλος της από την Ελλάδα είναι μόνον ο Νικολάου (σε υψηλή και σημαντική θέση). Μπήκε εκεί επί ΠΑΣΟΚ (δεκαετία 1980) ως επιλογή του Ανδρέα. Μέχρι προ μηνών ήταν και ο Φιλάρετος (πέθανε)

 5. arapis avatar
  arapis 25/11/2007 19:58:19

  Η ολυμπιακή δεν θα πουληθεί. Δεν θα αφήσουν οι εργαζόμενοι

 6. PROVOKATORAS avatar
  PROVOKATORAS 25/11/2007 20:50:50

  Ναι ρε φίλε αράπη, αλλά μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν αφήσει όλα τα λαμόγια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -περιλαμβανομένων και πολλών συνδικαλιστών- να λύνουν και να δένουν και να τηνν λεηλατούν (να θυμηθούμε τις προμήθειες αεροσκαφών, τα VIP αεροσκάφη, το κλείσιμο γραμμών, τις μελέτες που ανέθεταν οι διοικήσεις σε "σοβαρούς" διεθνείς οίκους, τις παχυλές συνταξιοδοτήσεις, τα πλήγματα στην τεχνική βάση, τους αποικιακούς όρους μεταφοράς στο "Βενιζέλος";....)

 7. Kozani avatar
  Kozani 25/11/2007 20:56:37

  "Εργατική Αλληλεγγύη" : Όχι στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος
  Κοζάνη 25/11/07

  Όχι στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος

  Ø Να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
  Ø Υπεύθυνοι για τα χάλια της ΔΕΗ είναι κυβέρνηση και διοίκηση.
  Ø Συνυπεύθυνα και εκείνα τα συνδικάτα που ήθελαν και θέλουν τη ΔΕΗ να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

  Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο η διοίκηση της ΔΕΗ, προφανώς με κυβερνητικές εντολές, προσπαθεί να μεταβιβάσει τα οικονομικά βάρη που οφείλονται στις χαριστικές προς το κεφάλαιο πολιτικές της, στους εργαζόμενους καταναλωτές και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αυξάνοντας υπέρογκα την τιμή του ρεύματος.
  Το συνδικάτο μας είναι αντίθετο με τις αυξήσεις της τιμής του οικιακού ρεύματος και των ειδικών τιμολογίων στους πολύτεκνους και στις άλλες ευπαθείς ομάδες γιατί:

  § Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να στερείται από κανέναν.
  § Τη μείωση των κερδών δεν μπορεί να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι καταναλωτές οι οποίοι παίρνουν αυξήσεις ψίχουλα που εξανεμίζονται έτσι κι αλλιώς από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης σε όλους του τομείς.
  § Η μείωση των κερδών τις επιχείρησης προέρχεται κυρίως από το μεγάλο κόλπο της Οριακής Τιμής του Συστήματος (Ο.Τ.Σ) που στοιχίζει καθημερινά στην ΔΕΗ Α.Ε 100.000 € !!! π.x. τα ΕΛΠΕ τα οποία έχουν μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 400 ΜW στην Θεσ/νίκη πουλάνε στη ΔΕΗ το ρεύμα προς 75 € την ΜW/H ενώ ταυτόχρονα τα διυλιστήριά τους που είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ρεύματος αγοράζουν από τη ΔΕΗ 43€ την ΜW/H !!!
  § Αλήθεια πια σοβαρή επιχείρηση θα πουλούσε ακριβότερα από όσο αγοράζει και ο διευθυντής της θα διπλασίαζε τις αποδοχές του αντί να πάει φυλακή για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, διαφυγόντα κέρδη και δολιοφθορά. Βεβαίως εδώ πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος γιαυτό ακριβοπληρώνουν και καλύπτουν το στέλεχός τους που ανέλαβε τη βρόμικη δουλειά.
  § Τέλος η αύξηση της τιμής του ρεύματος, για πρώτη φορά μάλιστα του βιομηχανικού ήταν επί χρόνια απαίτηση των βιομηχάνων και των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια γιατί θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί προς τη ΔΕΗ που έχει χαμηλές τιμές (κάτω του κόστους στις ηλεκτροβόρες βιομηχανίες) και φυσικά να κερδίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

 8. anesis avatar
  anesis 25/11/2007 21:32:39

  Καλύτερα να πουληθεί αφού άλλες προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν.Χαχαχαχαχα !!!
  Όταν οι κυβερνήσεις διόριζαν που είσαστε τότε arapi Spyro και Εξάκτινε ;
  Τώρα μας έπιασε το φιλότιμο για τον εθνικό αερομεταφορέα.
  Ντρέπεστε να πείτε την αλήθεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.