#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2008 02:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την Κυριακή 15/6 όλοι στην Πλατεία Συντάγματος

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες, ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδέες και τις απόψεις που ανταλλάσσονται στα blog. Εμείς, οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος, ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία. Γι' αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος, τη Κυριακή 15-6-2008, στις 6 το απόγευμα, ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, σε όλους αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο».
Έχουν ειδοποιηθεί για κάλυψη τα ξένα μέσα. Τα Ελληνικά, ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 05/06/2008 03:33:57

  den kateveno Athina alla sto horio mou tha tous petakso probio giaourti apo ton bakali

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/06/2008 06:31:41

  με μηχανάκια, άντε και αυτοκίνητα, γύρω γύρω την πλατεία. είναι αποτελεσματικό.

 3. Sratis avatar
  Sratis 05/06/2008 09:29:02

  **...ΟΛΘ: Το προσφερόμενο τίμημα για τους εμπορευματικούς σταθμούς του Πειραιά, όπως είπε και ο κ. Βουλγαράκης, είναι 7 φορές πάνω από τη σημερινή κεφαλαιοποίηση του ΟΛΠ και η ετήσια απόδοση 17 φορές υψηλότερη από τα ετήσια κέρδη του Οργανισμού. Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας έχει τελικώς μεγάλη αξία (την οποία οι γηγενείς μάλλον δεν έχουμε κατανοήσει...).

  ,
  http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/333446/Article.aspx


  "....Η ανακοίνωση της Cosco αφήνει "εκτεθειμένη" την διοίκηση του ΟΛΠ και το υπουργείο γιατί δεν διευκρίνισαν στις εκτενείς τους ανακοινώσεις την παρούσα αξία των οικονομικών προσφορών Cosco και Hutchison – Alapis...."
  "....η οικονομική της προσφορά σε παρούσα αξία κινείται στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ, ...."


  =ΟΛΠ: "Σύνδρομο της Κίνας" προκαλεί η COSCO.

  του Χρήστου Κίτσιου
  Δημοσιεύθηκε: 08:00 - 05/06/08

  Μείζον θέμα για την ανεπαρκή ενημέρωση από την πλευρά του ΟΛΠ και βεβαίως της προιστάμενης πολιτικής ηγεσίας, δημιουργεί η χθεσινή ανακοίνωση της Cosco με την οποία "αδειάζει" σε επίπεδο εντυπώσεων την ελληνική πλευρά, διευκρινίζοντας ότι η οικονομική της προσφορά σε παρούσα αξία κινείται στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή αποκάλυψε πρώτο το Euro2day.

  Η διοίκηση της Cosco υπό το βάρος της άμεσης αντίδρασης του Χρηματιστηρίου του Χονγκ – Κόνγκ, το οποίο ανέστειλε την διαπραγμάτευση της μετοχής της, ζητώντας διευκρινίσεις για την αξία της προσφοράς της σε παρούσες αξίες (με ανακοίνωσή της την οποία το Euro2day παραθέτει αυτούσια στη δεξιά στήλη Συνοδευτικό Υλικο), διευκρινίζει ότι το ύψος της οικονομικής προσφοράς της για τα ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ σε παρούσα αξία κινείται στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ.

  Μάλιστα η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι το project, εφόσον τελικώς η Cosco ανακηρυχθεί πλειοδότης, θα χρηματοδοτηθεί κατά 250 εκατ. ευρώ με δανεισμό και κατά το υπόλοιπο με ίδια κεφάλαια.

  Το Euro2day ήδη από το πρωί της Τρίτης αποκάλυψε ότι σε παρούσα αξία η οικονομική προσφορά της Cosco κινείται στα 490 εκατ. ευρώ και της κοινοπραξίας Hutchison – Alapis στην περιοχή των 410 εκατ. ευρώ, ενω στην συνέχεια συνέχισε να αναφέρει αυτά τα ποσά διευκρινίζοντας ότι τα ποσά της ανακοίνωσης αφορούσαν πληθωρισμένες αξίες στην 35ετία.
  Κύκλοι μάλιστα της πλευράς Hutchison – Alapis επιβεβαιώνουν απο τη πλευρά της, ότι η προσφορά της σε τρέχουσα αξία ανέρχεται στα 410 εκατ. ευρώ.

  Η ανακοίνωση της Cosco αφήνει "εκτεθειμένη" την διοίκηση του ΟΛΠ και το υπουργείο γιατί δεν διευκρίνισαν στις εκτενείς τους ανακοινώσεις την παρούσα αξία των οικονομικών προσφορών Cosco και Hutchison – Alapis.

  Ο ΟΛΠ και ο βασικός του μέτοχος, Ελληνικό Δημόσιο όφειλαν, σύμφωνα με τραπεζίτες και χρηματιστές, να παράσχουν αναλυτική ενημέρωση αναφέροντας μαζί με την πληθωρισμένη στην 35ετία αξία των προσφορών και την παρούσα αξία τους τονίζοντας μάλιστα την παρούσα αξία, μια και ο ΟΛΠ είναι εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία.

  Η ανεπαρκής ενημέρωση έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες στην χρηματιστηριακή αγορά καθώς τμήματα ανάλυσης επιχείρησαν να υπολογίζουν την παρούσα αξία της οικονομικής προσφοράς αποπληθωρίζοντας το ποσό που προσέφερε η εταιρία, ήτοι τα σύμφωνα με την ανακοίνωση "4,305 δισ. ευρώ, πλέον των επενδύσεων- 620 εκατ ευρω" (!)

  Αποτέλεσμα να καταλήξουν σε νούμερα που απέχουν εντυπωσιακά από την παρούσα αξία των 490-500 εκατ. ευρώ, που επιβεβαιώνει με την επίσημη ανακοίνωσή της η Cosco.

  Το θέμα που δημιουργείται είναι μεγάλο καθώς η τιμή της μετοχής του ΟΛΠ μετά την επίσημη ανακοίνωση των προσφορών σε πληθωρισμένη μόνο αξία εκτινάχθηκε από την περιοχή των 24,70 ευρώ ως τα 30,74 (ενδοσυνεδριακό υψηλό ) καταγράφοντας άνοδο κατά 24,45%(!) εντός δύο συνεδριάσεων.

  Όλα αυτά ενώ το Χρηματιστήριο του Χονγκ – Κονγκ ανέστειλε την διαπραγμάτευση της Cosco ζητώντας διευκρινίσεις για την παρούσα αξία της προσφοράς του κινεζικού κολοσσού για τον ΟΛΠ.

  Μήπως μας έβαλαν τα γυαλιά οι Κινέζοι;

  * Η ανακοίνωση της Cosco για την προσφορά που κατέθεσε για τα ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

 4. Χρήστος avatar
  Χρήστος 05/06/2008 10:14:07

  Για μια ακόμη φορά όλα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά, επιχειρούν να μας πείσουν για μια συμφωνία - μαμούθ, που η "απόλυτα πετυχημένη κυβέρνησή μας" πέτυχε (προεξάρχοντος του...εθνικού συμβολαιογράφου κ. Βουλγαράκη), την ώρα που η "μαύρη αλήθεια" είναι εντελώς διαφορετική και...κινέζικη.
  και δεν χρειάζεται να ξέρουμε κινέζικα για να καταλάβουμε την κομπίνα που έχει στηθεί και στα λιμάνια.

 5. fantomas avatar
  fantomas 05/06/2008 17:27:49

  ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!
  ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ!!!
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!!

 6. Swell avatar
  Swell 05/06/2008 17:59:47

  Διαβάστε ΠΕΡΙ SHELL

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.