#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2010 19:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζιαμπάο: Θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογαΤην πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε νέες αγορές ελληνικών ομολόγων στο μέλλον εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Γουέν Τζιαμπάο σε δηλώσεις του μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, ήδη το Πεκίνο έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα και σκοπεύει να αγοράσει και καινούργια. «Η Κίνα θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την κρίση».

«Είμαστε έτοιμοι, χέρι με χέρι με την ΕΕ, σας επιβάτες στο ίδιο πλοίο, να ενισχύσουμε τη συνεργασία ... για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης» σημείωσε.

Ο κ. Τζιαμπάο γνωστοποίησε ακόμη πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Τόνισε ακόμη πως θα αυξηθούν οι επενδύσεις στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και παράλληλα προανήγγειλε στη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη ναυπήγηση ελληνικών πλοίων.

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κύβερνηση έλαβε εγκαίρως τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της χρηματοοικονομική κρίσης, που όπως σημείωσε, έπληξε πολλές χώρες.

«Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στη δύσκολη στιγμή η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει» συνέχισε, ενώ σημείωσε πως η χώρα μας είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος του Πεκίνου στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μέσω της πρόθεσης του Πεκίνου να συνεχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων αλλά και της αύξησης των επενδύσεων στον Πειραιά.

Κάνοντας λόγο για στρατηγική εταιρική σχέση με την Κίνα, ο κ. Παπανδρέου εξήρε τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, διάσταση της ναυτιλιακής συνεργασίας με την Κίνα, σημειώνοντας πως στις κατ' ιδιάν συνομιλίες συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών και στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλες περιοχες της χώρας.

Η υπογραφή σήμερα τόσων συμφωνιών συνιστούν ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση των διακρατικών μας συνεργασιών στον επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «προσβλέπουμε σε συνεργασία και στον τουριστικό τομέα».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη το ρόλο της Κίνας στην αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικότατο, προσθέτοντας πως σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας, υπεγράφησαν μνημόνιο ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων, καθώς και συμφωνίες επιχειρηματικής συνεργασίας σε ναυτιλία, κατασκευαστικό τομέα και τουρισμό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το μνημόνιο εντάσσεται στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και κινεζικής κυβέρνησης για την οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία και στοχεύει στο να ενισχύσει τις υπάρχουσες, αλλά κυρίως να «φέρει» νέες κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνικές αντίστοιχες στην Κίνα, εντοπίζοντας νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Οι δυο πλευρές θα ενισχύσουν τη διμερή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επενδυτική νομοθεσία, πολιτική και επενδυτικές ευκαιρίες προκειμένου να βοηθήσουν ουσιαστικά επενδυτές από τις δύο χώρες. Ταυτόχρονα θα ενθαρρύνουν ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με κινεζικές επιχειρήσεις στην Κίνα και κινεζικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Για την επίτευξη των στόχων θα συνεργάζονται εθνικοί και τοπικοί φορείς, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια, επισκέψεις επενδυτικού ενδιαφέροντος, επενδυτικές και εμπορικές συναντήσεις και εκθέσεις, θα ενθαρρυνθεί η χρήση του διαδικτύου και άλλων καταλλήλων μέσων επικοινωνίας.

Κατά την πενταετή διάρκεια του μνημονίου, οι δύο πλευρές θα συναντώνται τακτικά για να αποτιμούν και να προωθούν δράσεις ενθάρρυνσης της επενδυτικής δραστηριότητας στις δύο χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/10/2010 19:45:35

  Τον Ιανουάριο γιατί δεν τους ήθελαν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 02/10/2010 19:47:23

   Κάνεις και συ κάτι ερωτήσεις,λες και δεν ξέρεις την απάντηση!

   Δεν ήταν αυτοί που έλεγαν ότι θα ακυρώσουν την σύμβαση με την COSCO;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Επώνυμος 02/10/2010 19:47:31

   Γιατί έπρεπε να συρθούμε ανίσχυροι επαίτες χωρίς στοιχειώδη εθνική κυριαρχία, γι αυτό!

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 02/10/2010 22:40:36

   Τους ήθελαν, αλλά επειδή στο ΠΑΣΟΚ σφάζονται πισώπλατα, κάποιος έσκασε το μυστικό στο Ρουμπινί. Μετά, το θέμα κάηκε.

   • ainte ainte avatar
    ainte ainte @ Γιάννης Σ. 03/10/2010 00:07:56

    ...όχι κάποιος, κάποια που έχει θητεύσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Γαπ είχε σκοπό να δεχτεί την πρόταση των Κινέζων.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Επώνυμος 04/10/2010 10:20:45

   Ζουρλοί ήταν οι Κινέζοι ν' αγοράσουν πέρισυ ομόλογα; Εκεί, "στα ψηλά"; Τον Ιανουάριο;
   Σοφοί είναι (έξοχοι κερδοσκόποι προπάντων), περίμεναν, πέσανε και τώρα σκουπίζουν "στα χαμηλά".
   Έτσι παίζεται αυτό το παιχνίδι. Βγάζω το καπέλο στους Κινέζους, "θρηνώ" (και φυσικά γελάω) για του πωλητές Μαίου - Σεπτεμβρίου. Η απληστία (και η υπερπολιτικοποίηση) τυφλώνει και οδηγεί σε χαράδρες.
   Τα λέμε εδώ και καιρό. Δεν τα λέμε;

 2. adonis avatar
  adonis 02/10/2010 19:49:21

  Τόσα... κινέζικα αγοράζαμε και αγοράζουμε ,να μην κάνουν και αυτοί μια κίνηση καλής θέλησης; Την κινέζικη οικονομία θα στηρίξουν τελικά...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ adonis 03/10/2010 12:43:31

   adonis, ούτε αγοράζαμε ούτε αγοράζουμε ούτε πρόκειται ν'αγοράσουμε κινέζικα. Επειδή αυτά (και πέραν των χαμηλών έως και ανύπαρκτων τεχνικών προδιαγραφών τους), μαζί με τις άλλες "μαϊμούδες" με τις οποίες κατέκλυσαν το Ιστορικό Κέντρο οι αφρικανοί μαφιοκράτες/ΕΠΟΙΚΟΙ της Αθήνας, είναι ΟΛΑ προϊόντα Παράνομης Παιδικής Εργασίας.

   Και μόνο για ΤΟ έγκλημα εκμετάλλευσης ανυπεράσπιστων παιδιών, Μποϋκοτάρουμε ΟΛΑ τα δήθεν "φθηνά" αλλά ουσιαστικά πανάκριβα κατασkευάσματά τους, που πολυεπίπεδα και στοχευμένα οδηγούν σε οικονομικό αφανισμό, τους Ελληνες Εμπόρους και Καταστηματάρχες.

   Οι οποίοι, όποτε διαμαρτυρήθηκαν γιά το αίσχος του παραεμπορίου των μαϊμούδων, δέχθηκαν επιθέσεις στο κεφάλι με ρόπαλα και σιδηρολοστούς και προσβολές με τα μεσαία αφρικανικά δάκτυλα των μαφιοκρατών/ΕΠΟΙΚΩΝ της Αθήνας. Αν έχεις δει τα σχετικά videos Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2010, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Και όπως πάντα, η πολυπολιτισμική αστυνομία Τους, ηχηρά απούσα γιά να προστατέψει τους απροστάτευτους Ελληνες Εμπόρους.

   Σ'αυτούς λοιπόν τους χαλαιπούς γιά τους Ελληνες καιρούς, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε ποιούς δίνουμε και ποιούς πλουτίζουμε με το πανάκριβο Ευρώ μας. Κάνουμε μετωπικό πόλεμο με τις κάθε λογής Μαϊμουδιές. Σε 11 μόλις μήνες, έχουν δημιουργηθεί αμέτρητα νεοταξικά μπλεγμένα κουβάρια και η εναλλακτική του Γόρδιου Δεσμού, φαινεται να είναι η μόνη λύση. Δεν πάει άλλο.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/10/2010 19:51:02

  Πρέπει να πέσουν τα spreads ενόψει της βράβευσης από το 4 Ράιχ την 4η Οκτωβρίου.
  Την επομένη θα προσγειωθούμε πάλι απότομα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 02/10/2010 22:43:18

   By the grace of God Almighty
   And the pressures of the marketplace
   The human race has civilized itself…
   It's a miracle
   We've got warehouses of butter
   We've got oceans of wine
   We've got famine when we need it
   We`ve got designer crime
   We've got Mercedes
   We've got Porsche
   Ferraris and Rolls Royce
   Yes, we've got a choice…

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/10/2010 19:57:12

  «Είμαστε έτοιμοι, χέρι με χέρι με την ΕΕ, σας επιβάτες στο ίδιο πλοίο, να ενισχύσουμε τη συνεργασία … για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης» ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΟΙΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΙΝΑ!!!

  Η Κίνα καταβρόχθισε την Αμερική και τη χώνεψε κιόλας.
  Αν δεν επαναφερθεί προστατευτισμός η Ευρώπη είναι χαμένη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 20:09:23

   Πρέπει να επανέλθει ο προστατευτισμός.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 02/10/2010 20:10:14

    Είμαστε τελειωμένοι αν δεν επανέλθει.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 21:14:20

    Σε μια version αλβανίας του Χότζα αλα Ελληνικά

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 21:21:53

    Μου κάνει και η βερσιόν της Ε.Ε. πριν το 1994.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 21:25:42

    Το θέμα των δασμών δεν είναι θέμα Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλα Παγκοσμιου Οργανισμού Εμποριου για εκτος ΕΕ χώρες.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 21:33:15

    Μπορείς θαυμάσια να αποχωρήσεις από τον ΠΟΕ και τελειώνουν όλα τα πρόβλημάτά σου.

    Τα περί Αλβανίας και Χότζα είναι ήττα της σκέψης, όπως σου έλεγα και σε άλλο ποστ.

    Ποιος το είχε πει να δεις "οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να πεθάνουν, παρά να σκεφτουν".

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 21:42:20

    Μα αν το μοντέλο σου είναι η αυτάρκεια, μαζί σου να βγούμε από τον ΟΤΟ. Αλλα αν μετά δεν μπορούμε να εξάγουμε λάδι και ντομάτες, πρέπει να το εξηγήσεις στους παραγωγους.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 21:42:35

    WTO

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 21:49:02

    Πριν την ίδρυση το ΠΟΕ-WTO το 1994 πώς τα εξάγαμε ρε παιδιά; Μήπως περνούσαν καλύτερα τότε οι παραγωγοί μας;

    Τώρα διαγκωνίζονται όλοι ποιος να πρωτοφύγει από τη γεωργία και να φυτέψει στο χωράφι του φωτοβολταϊκά. Γιατί τέτοιος νταλκάς να φύγουν από τη γεωργία αν τους εξυπηρετεί ο ΠΟΕ τόσο πολύ;

    Καλή η παγκοσμιοποίηση, αλλά θέλει μέτρο. Το μέτρο χάθηκε.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 21:54:21

    Πριν υπήρχε η GATT. Όσο για φωτοβολταϊκά μαζί σου σε αυτό μονο που δεν φτάει ο ΟΤΟ, αλλα η αχρηστία των επιδοτούμενων αγροτών.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 21:57:05

    Υπήρχαν πολλές GATT και αυτή του "Γύρου της Ουρουγουάης" ήταν που δημιούργησε τον WTO. Καμία σχέση οι προηγούμενες GATT με αυτήν. Καμία. Η κατάργηση του προστατευτισμού επήλθε με αυτήν.

    Εν πάση περιπτώσει, οι προηγούμενες GATT εμένα δεν με χαλούσαν. Ο Γύρος της Ουρουγουάης και η κατάργηση του προστατευτισμού με χάλασε πολύ.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 21:59:07

    Με χαλάει ο προστατευτισμός όταν επιβραβεύει το νταβατζηλίκι του εγχωριου παραγωγου στον καταναλωτή. Η να το πω αλλιώς. Η καλλιέργεια βαμβακιού μέσω επιδότησης δημιούργησε τον τεμπελαρα αγρότη που τώρα θέλει να βάλει φωτοβολταϊκά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 22:02:35

    Συγγνώμη, αυτές οι επιδοτήσεις είναι αποτέλεσμα προστατευτισμού; Ο προστατευτισμός σημαίνει επιδοτήσεις; Μήπως δίνονται σήμερα σε καθεστώς παγκοσμιοποίησης;

    Προστατευτισμός σημαίνει ένα πράγμα και μόνον: Ότι λαμβάνεται υπόψη για την εμπορικότητα των προϊόντων σου το βιοτικό επίπεδο κάθε χώρας. Δεν μπορεί ο Έλληνας αγρότης να ανταγωνιστεί τον Τούρκο στο βαμβάκι, γιατί τα μεροκάματα στην Τουρκία είναι πολύ χαμηλότερα. Άρα, χρειάζεται προστατευτισμό για να βγάλει βαμβάκι ΧΩΡΙΣ επιδοτήσεις. Αν δεν έχει προστατευτισμό, θα χρειάζεται επιδοτήσεις γιατί αλλιώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Τούρκο.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 02/10/2010 22:08:35

    Τι σχέση έχουν αυτά που λες Kasut για τον τεμπελαρά αγρότη του φωτοβολταϊκού της χώρας των 10 εκ. με την κλίμακα των κινέζικων εξαγωγών του 1,5 δις πληθυσμού.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 22:19:18

    Επιχειρηματίας είναι, αν δεν μπορεί να ανταγωγνιστει τον Τούρκο ας αλλάξει καλλιέργεια. Όλοι θέλουν πχ βαμβάκι για να κάθονται όλο το χρόνο αλλα δεν μπαίνουν σε ανταγωνιστικές καλλιέργειες γιατί εκεί θες μετά ετικέτα, εμφιάλωση και όλα αυτά που ο έλληνας αγρότης έκανε ζημιες σε σκυλάδικα της επαρχίας.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 22:21:08

    θα πω και μια ιστορία αληθινή. Κάποτε ζήτησαν από την Σάμο να δώσει στην Λουφτχάνσα εμφιαλωμένο γλυκό κρασί για τις πτήσεις της. Δεν εδόθη λόγω έλλειψης μπουκαλιών και κακής εμφιάλωσης. Για το λάδι τα ίδια. E μας φτάει ο ΠΟΕ?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 02/10/2010 22:21:16

    Τα επιχειρήματά σου είναι των Γκεμπελίσκων των καναλιών και δεν έχει νόημα η συζήτηση μαζί σου.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 22:24:13

    Μην μιλάς μαζί μου τότε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 22:26:56

    Έχει νόημα η αντίκρουση, γιατί αυτή η αναπαραγωγή της νεοταξικής προπαγάνδας πρέπει να απαντιέται.

   • lampros avatar
    lampros @ Επώνυμος 03/10/2010 04:17:31

    Πρώτων, οι μούφες για «προδιαγραφές, ISO, ετικέτες» κλπ μπήκαν για να μην μπορεί ο αγρότης, ο συνεταιρισμός και η βιοτεχνία να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια του χώρου ―για να καταναλώνουμε μόνο βιομηχανοποιημένα τρόφιμα προδιαγραφών που κανονίζουν οι πολυεθνικές ―δήθεν για λόγους διασφάλισης της ποιότητας κλπ.

    Με αυτά σκότωσαν δε ένα σωρό παραδοσιακά προϊόντα, εδώ και αλλού. Δες στην Γαλλία π.χ. τη σχετική συζήτηση. Πάει το κρασί στο μπουκαλάκι και το λάδι στη νταμιτζάνα ―τώρα πλαστικό μπουκάλι της Ελαϊς από το σουπερμάρκετ. Πάει, δηλαδή, δεν μπορεί να πουληθεί, γιατί εμείς οι έλληνες όλο και το παίρνουμε απευθείας από το χωριό, και δεν πάθαμε τίποτα.

    Δεύτερον, ο «ανταγωνισμός» χωρίς προστατευτισμό είναι ένας άπατος λάκκος ―θα καταλήξεις να ανταγωνίζεσαι χώρες του τρίτου κόσμου που οι αγρότες δουλεύουν για 10 δολλάρια το μήνα...

    Για ψάξε ρώτα στο Αμέρικα πόσα σκάνε σε επιδοτήσεις στους αγρότες τους... Γιατί καλή η «παγκοσμιοποίηση» ―για τους ηλίθιους―, αλλά τα σοβαρά κράτη ξέρουν τη σημαίνει αυτάρκεια, εγχώρια παραγωγή κλπ. Τα άλλα αγοράζουν «φθηνά» ―και σκοτώνουν την εσωτερική τους αγορά, έρμαια μετά σε κάθε νταβατζή κερδοσκόπο στα μεγάλα μάρκετς τροφίμων...

 5. ataktos avatar
  ataktos 02/10/2010 19:57:52

  μετά τους Καναδούς ,Νορβηγους... τώρα Κινέζοι ..με όπλο τον Καλλικράτη" ..

 6. Σελάνος avatar
  Σελάνος 02/10/2010 20:03:28

  Δηλαδή τα "ψιλά γράμματα" του και οι επαχθείς όροι για την Ελλάδα που ουσιαστικά την έχουν υποδουλώσει για ? πόσα χρόνια , πάνε "περίπατο";
  Αυτοί που ωρύονταν όταν ο Κ.Κ.-νεώτερος- έφερνε τους Κινέζους , τώρα θριαμβολογούν! , τι θα κάνουν τελικά , έ καμιά μικροσυμφωνία για τον τουρισμό και πέραν τούτου ουδέν ουσιώδες, εδώ είμαστε σε λίγο διάστημα θα σπάσει κι αυτή η φούσκα που διατυμπανίζουν τα φερέφωνα ΜΜΕ ,Αιδώς "Α-χρ-είοι"

  • Σελάνος avatar
   Σελάνος @ Σελάνος 02/10/2010 20:15:34

   "αυτοαπάντηση¨κατά το "αυτοπεραίωση"
   Τί λέω αιδώς ,αυτοί δεν έχουν "τσίπα" που λέει ο κόσμος την έχουν φάει κι αυτή.
   Και για σοβαρευτούμε, η Μαφία ωχριά μπροστά τους , αδίστακτοι Σοσιαλ-η-στές των πάντων ,αρκεί να επιβιώνουν μόνο αυτοί με όποιο κόστος που φυσικά πληρώνουν οι άλλοι.ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ της Ελλάδας.....

 7. Maya avatar
  Maya 02/10/2010 20:05:01

  Έλληνας πρωθυπουργός με τρία γράμματα φώναζε στον Πειραιά το 2008 "έξω οι Κινέζοι απ' την Ελλάδα".

 8. Ηλίας avatar
  Ηλίας 02/10/2010 20:06:08

  Ρε δε ντρέπονται καθόλου οι αλήτες. Αυτοί που κατέβαιναν στα λιμάνια για να διώξουν τους κινέζους όταν υπογράφτηκε η σύμβαση από τον καραμανλή τώρα βγαίνουν γεμάτοι περηφάνια φωτογραφίες μαζί τους!
  ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ ΠΑΣΤΟΚΟΙ.
  ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/10/2010 20:08:11

  Μια Ελληνική Κυβέρνηση με άντερα θα έπρεπε να πει:
  "Τα Κινέζικα Εμπορεύματα θα διέρχονται ΤΡΑΝΖΙΤ από την Ελλάδα.
  Κανένα στοπ εκφόρτωσης στην Ελληνική αγορά."

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 20:11:03

   Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται λόγω Ε.Ε.

   Και, δεύτερον, δεν γίνεται γιατί τώρα ξεπουλιόμαστε στους Κινέζους.

  • Misha avatar
   Misha @ αλλενάκι 02/10/2010 20:47:09

   αλλενάκι

   Τα κινεζικά προϊόντα έρχονται, πλένονται καλά καλά κκαι μετά πωλούνται για 3 ευρω το κομμάτι στις λαϊκές και το ξέπλυμα τους χρυσάφι στις πιάτσες.

   • Hase avatar
    Hase @ Misha 02/10/2010 21:27:58

    Αυτα που λες ειναι τα φτηνα. Υπαρχουν και ακριβα, και καλα φιλε. Αν νομιζεις οτι ο κινεζος παει γιαυτα ( τα φτηνιαρικα εννοω) εισαι γελασμενος. Σε ολη τ6ην Ευρωπη προσμενει.

  • Hase avatar
   Hase @ αλλενάκι 02/10/2010 21:42:56

   Δεν το καταλαβαιμω καθολου αυτο. Ζουμε σε μια ελευθερη (καπιταλιστικη) αγορα. Τι θα πεις στον αλλο; Δεν θελω τα εμπορευματα σου να τα πουλας εδω;;. Δηλαδη, ελα ξεφορτωσε πληρωσε για την υπηρεσια και αμολα;; Θα αγορασω απο τον Γερμανο η τον Αμερικανο;. Αν θελουμε να μπουν φραγκα στην χωρα ολοι οσοι πληρωνουν ειναι φιλοι και ευπροσδεκτοι. Αρκει να μη θελουν να μας επικυριαρχησουν και να τηρουν τους ορους του εμποριου.
   Και αν θελουμε να κανουμε εξαγωγες σε αυτους με τους ιδιους ορους να τις κανουμε. Οχι να μας υπαγορευουν οι προστατες μας (Αμερικανοι και ευρωπαιοι) σε ποιους θα πουλησουμε, με ποσο θα πουλησουμε απο ποιους θα αγορασουμε (ιδιαιτερα τα οπλικα συστηματα και τα αεροπλανακια και τα πυραυλακια που κοστιζουν μια περιουσια) και ποσο θα πληρωσουμε. Αν βρουμε φτηνοτερα παμε αλλου.
   Πρεπει να ξεφυγουμε καποτε απο την δουλοπρεπεια και τον προστατευσιμο απο τους μεχρι σημερα προστατες μας που οταν ηθελαν μας εβαζαν την θηλια στον λαιμο για να μας εχουν δουλοπαροικους. Οι εποχες αυτες πρεπει να τελειωσουν καποτε. Ισως ηρθε η ωρα.
   .

   • lampros avatar
    lampros @ Hase 03/10/2010 04:21:01

    """Δεν το καταλαβαιμω καθολου αυτο. Ζουμε σε μια ελευθερη (καπιταλιστικη) αγορα. """

    Δεν υπάρχει "ελεύθερη καπιταλιστική αγορά" ―αυτά είναι για τα υποτελή κράτη.

    Τα ισχυρά, ΗΠΑ, Γερμανία κλπ προστατεύουν τις αγορές τους με το παραπάνω...

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/10/2010 20:18:41

  Με προστατευτισμο δεν εχεις αξια για τους Κινεζους.Ολη η ιστορια ειναι να εκμεταλλευθουν τη θεσμικη θεση της Ελλαδος στην ΕΕ για να περνανε τα εμπορευματα τους σε ολη την Ε.Ε. και τη γεωγραφικη θεση για να τα μεταφερουν δια θαλασσης.
  Φυσικα η κριση της Ελλαδος τους ευνοει γιατι τυχον αντιδρασεις προστατευτισμου απο τις αρχες της Ε.Ε. ως ευρωπαικο συνολο θα προσκρουσουν στο επιχειρημα οτι αφου εσεις δεν μπορειτε να σωσετε την Ελλαδα δεν μπορειτε να απαογορευετε σε αλλους να τη σωσουν.
  Τελος υπενθυμιζω οτι το 2008 ειχε ελθει ο Προεδρος της Κινας και τα καναλια δεν εδειξαν τιποτα γιατι ασχολουνταν με .....Βατοπεδι και αναρχικους.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ψυχραιμια 02/10/2010 20:26:40

   Τα ελληνικά κανάλια δεν αποδίδουν σωστά εάν δεν υπάρχει σοσιαληστική διακυβέρνηση, βγάζουν πρόβλημα στο καρμπυρατέρ.
   Μπορεί και στο γκρόβερ.

  • Σελάνος avatar
   Σελάνος @ ψυχραιμια 02/10/2010 20:26:44


   δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι μας κυβερνούν τα αισχρά ΜΜΕ (τρομάρα στην ενημέρωση τους)αλλά αν ξέρεις καλά αυτούς που αυτοχρίζονται δημοσιογράφοι και τι σπουδές έχουν κάνει , καταλαβαίνεις .... όσο για τους μεγαλομετόχους των ΜΜΕ αυτοί μοιάζουν με τους παλιούς 'εργολάβους' οικοδομών που έπερναν το χρήμα και τσιμέντωσαν την Αθήνα δίνοντας μερικά ψίχουλα σε νεαρούς πολιτικούς μηχανικούς.....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 02/10/2010 21:00:53

   Αν έχουμε προστατευτισμό δεν χρειαζόμαστε Κινέζους.

   Γενικά, δεν χρειαζόμαστε κανέναν σωτήρα, είτε Κινέζο, είτε Ρώσο, είτε Αμερικανό, είτε Τούρκο (! αφού έτσι τον βλέπουν οι του "τουρκικού λόμπυ"). Μια χαρά τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 02/10/2010 21:09:11

    Προστατευτισμος στο σημερινο κοσμο ειναι δικοπο μαχαιρι.
    Ξερεις τι εχει να γινει στο Υπουργειο Εμποριου μεταξυ των εισαγωγεων και των κατασκευαστων για να αποφασιζεται καθε φορα ποιο ειδος θα εχει δασμους;
    Δε βαζω μεσα το ζητημα οτι πρεπει να φυγουμε απο την ΕΕ γιατι αυτο εννοειται και ολοι οσοι θεωρουν τη παλια ΝΔ "σαπια" που εβαλε την Ελλαδα στην ΕΟΚ δεν εχουν προβλημα.
    Αργα ή γρηγορα θα μαθουν ολοι οτι ο αντιαμερικανισμος και ο αντιευρωπαισμος τελικα εξυπηρετει αλλες μεγαλες δυναμεις που φερονται στους μικρους μαλλον χειροτερα.
    Τωρα περιμενε τη πανηγυρικη υποδοχη του Κινεζου στη Ρηγιλλης και τα διακομματικα χειροκροτηματα αυριο στη Βουλη για να στρωσεις.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 02/10/2010 21:12:56

    1300 φορτηγά ζητήξανε οι κιτρινιάρηδες για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους από τον Περαία στας Ευρωπας.
    Θα πέσει κι η τιμή της κόκας με την υπερπροσφορά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 21:21:14

    Δίκοπο μαχαίρι είναι το συνεχίζεις χωρίς προστατευτισμό. Ή μάλλον, δεν είναι καθόλου δίκοπο, μονόκοπο είναι.

    Σταδιακή μετατροπή των χωρών του πρώτου κόσμου σε οικονομίες παροχής υπηρεσιών, χωρίς ισχυρή παραγωγική βάση και με σταδιακή εξαφάνιση του εξειδικευμένου εργατικού και αγροτικού προσωπικού που θα μπορούσε να ξαναπαράγει στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

    Πλήρης αποβιομηχάνιση χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα και μερική αποβιομηχάνιση ακομη και χωρών όπως η Γερμανία.

    Δεν μιλάω καν για αποχώρηση από την Ε.Ε. Θα μπορούσε ο προστατευτισμός να αφορά και την Ε.Ε. ολόκληρη.

    Μια χαρά ζούσαν στις αγροτικές τους δομές οι κοινωνίες του τρίτου κόσμου χωρίς εκβιομηχάνιση. Τώρα άραγε τι θέλουμε, να γίνουν και αυτές οι κοινωνίες υπερκαταναλωτικές όπως οι δικές μας; Θα το αντέξει ο πλανήτης;

    Η κατάργηση του προστατευτισμού του 1994 με την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ήταν για μένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας. Η πλάκα είναι ότι πρωτοστάτησαν σε αυτό οι ΗΠΑ, που δέχθηκαν και το χειρότερο πλήγμα αποβιομηχάνισης.

    Γι' αυτό λέω ότι η Νέα Τάξη κουμαντάρει τις ΗΠΑ εναντίον των συμφερόντων τους.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 21:28:26

    Οι χώρες του τρίτου κόσμου διαφωνούν μαζί σου. Όσο για την αποβιομηχάνιση Ευρώπης και Αμερικής έχεις δίκιο αλλα δεν οφείλεται στον WTΟ, αλλα στον Κινέζο-Γερμανικό μερκαντιλισμό.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 21:31:17

    Πρόβλημά τους αν διαφωνούν. Αν προτιμουν δηλαδή να δεκάχρονια παιδάκια στην Ινδονησία να δουλεύουν στα εργοστάσια, πρόβλημά τους. Μπορούν να εκβιομηχανιστούν επίσης, αν θέλουν, με τις δικές τους δυνάμεις, δεν χρειάζονται τα δικά μας λεφτά.

    Η υιοθέτηση των headlines ως επιχειρημάτων πιστεύω ότι ανέκαθεν ήταν η σημαντικότερη ήττα της σκέψης.

    Μάθε λοιπόν ότι και η Γερμανία δεν πολυπαράγει πλέον, τα βασικά τα φτιάχνει την Πολωνία και τα φέρνει μετά για το τελικό στάδιο μέσα στη Γερμανία για να μπει η πολυπόθητη ταμπέλα made in Germany.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 02/10/2010 21:39:50

    Καταρχήν η προστακτική έγκληση είναι δείγμα κακών τρόπων. Το εμπόριο δεν είναι zero sum game και μάλιστα δυσκολεύομαι να φανταστώ αποβιομηχανισμένη την Γερμανία. Δεν αρκεί παρα να πας στην Βόρειο Ρηνανία-Βεστφαλία και να βλέπεις καμινάδες σε κάθε σημείο του ορίζοντα καμινάδες. Όσον αφορά για τους φτωχούς, αυτοί εκβιομηχανίζονται γιατί έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της φτηνής ανειδίκευτης εργασίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Το αν θέλουν να γίνουν υπερκαταναλωτικοί είναι δικό τους θέμα. ʼλλωστε εσένα δεν σε υποχρεώνει κανεις να αγοράσεις κινεζικο προϊόν, αυτοκίνητο με components από την Πολωνια. Αν θέλει κάποιος full European car μπορεί να κοιτάξει στις κατατόπους αντιπροσωπείες Rolls Royce, Ferrari κλπ

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 02/10/2010 22:16:21

    Οι κακοί μου τρόποι είναι αποτέλεσμα του εκνευρισμού που ανέκαθεν μου δημιουργούσαν τα headlines. Οι καμινάδες του Ρουρ είναι του παλιού καλού καιρού. Ο,τι καινούργιο χτίζεται, χτίζεται αλλού.

 11. kiki avatar
  kiki 02/10/2010 20:58:17

  Καποτε παιχτηκε ενα κινηματογραφικο εργο,υπεροχο,ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ,ηταν μια υπεροχη αλλοιγωρια,για την γερμανικη κατοχη στην Γαλλια και τον γνωστο δωσιλογισμο των Γαλλων πουρκουαδων.
  Αν τωρα στην θεση των Γαλλων,μπουν ελληνες Πασοκοι,θα ηταν παλι μια υπεροχη αλλοιγωρια για την γερμανικη κατοχη και τους ελληνες δωσιλογους,μαυραγοριτες.
  Μακαρι να παιζοταν το εργο παλι ,πραγματικα αριστουργημα.

 12. azxc avatar
  azxc 02/10/2010 21:12:34

  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ
  Η ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ;;;
  ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;; ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ 11 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ;; ΣΥΝ ΤΙΣ 21 ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ = 32 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.

  • Misha avatar
   Misha @ azxc 02/10/2010 21:13:56

   και οι 32 το ίδιο πράμα λένε:

   «ό,τι πεις εσύ Εφέντη»

 13. Kasut avatar
  Kasut 02/10/2010 21:18:08

  Τους Κινέζους σε αντίθεση με τους Γερμανούς τους ενδιαφέρει η καλή υγεία των καταναλωτών τους και αγοράζουν τα χρέη τους. Η Γερμανία είναι δύναμη με ημερομηνία λήξης η οποια παρήλθε 50 χρονια που δεν ισοπεδώθηκε με ατομικούς βομβαρδισμούς

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Kasut 02/10/2010 22:23:54

   Το επόμενο σύντομο ανέκδοτο.
   Οι Κινέζοι που φτιάχνουν κονσέρβες από κρέας γάτας και σκύλου και πουλάνε βραχυκυκλωμένα ηλεκτρικά προϊόντα ενδιαφέρονται για την καλή υγεία των πελατών τους!

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 22:26:27

    Σε υποχρεώνει κανεις να ψωνίσεις κινεζικο? Αν δεν θες παιχνίδια από το Jumbo με 10 ευρώ αγόρασε Lego με 50. Κανεις δεν σε υποχρεώνει.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 22:28:22

    Ναι μωρέ, κανείς δεν σε υποχρεώνει. Μόνον σου βάζει τιμή στο ένα 10 και στο άλλο 50. Και μετά σου λέει "διάλεξε".

    Και μετά μου λες εσύ για καλούς τρόπους. Ε ρε μπερντάκι που σας χρειάζεται όλους εσάς τους νεοταξικούς...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 02/10/2010 22:28:38

    Τα περισσότερα προϊόντα είναι κινέζικα.
    Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε Lego.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 02/10/2010 22:29:46

    Και όταν δεν θα έχω τα 50 θα έρθω να τα ζητήσω από σένα σαν Αντουανέτα που είσαι.

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 22:30:13

    Δηλαδή το Lego που παράγεται στην Δανία με μισθούς X και το Κινεζικο με X/100 μισθό θα έχουν ίδιες τιμές. Η περιμένεις το κράτος να σου επιδοτεί τις αγορές? Εντάξει εγώ είμαι "νεοταξιτης" και μπορεί να θέλω ξύλο, εσείς αλήθεια από αγορά κατέχετε καθόλου?

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 22:31:49

    Αν δεν έχεις τα 50 δεν ψωνίζεις.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 02/10/2010 22:33:44

    Φίλε.
    Μιλάς σε άνθρωπο που έκλεισε η ελληνική δουλειά του λόγω των κινέζικων.

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 22:41:05

    Το σέβομαι το γεγονός αλλα δεν δείχνουν οι καταναλωτές πατριωτισμό στις αγοραστικές τους επιλογές. Δεν γίνεται κάτι για αυτό εκτος και αν οι Έλληνες προτιμήσουν Ελληνικά. Αν επιτρέπεται σε τι προϊόν ήταν η δουλειά σου.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ αλλενάκι 02/10/2010 22:41:36

    Αφιερωμένο στη παγκοσμιοποίηση, και στο … Αλλενάκι που θέλω να το διαβάσει με προσοχή. Μάλλον θα ταυτιστεί με τα λόγια.

    It`s a miracle (Roger Waters)

    Miraculous you call it babe
    You ain't seen nothing yet
    They've got Pepsi in the Andes
    they`ve got Mcdonalds in Tibet
    Yosemite's been turned into
    A golf course for the Japs
    The Dead Sea is alive with rap
    Between the Tigris and Euphrates
    There's a leisure centre now
    They've got all kinds of sports
    They've got Bermuda shorts
    They had sex in Pennsylvania
    A Brazilian grew a tree
    and a doctor in Manhattan
    Saved a dying man for free!!!!
    It's a miracle
    Another miracle
    By the grace of God Almighty
    And the pressures of the marketplace
    The human race has civilized itself…
    It's a miracle
    We've got warehouses of butter
    We've got oceans of wine
    We've got famine when we need it
    We`ve got a designer crime
    We've got Mercedes
    We've got Porsche
    Ferraris and Rolls Royce
    Yes, we've got a choice…
    She said meet me
    In the Garden of Gethsemane my dear
    The Lord said Peter I can see
    Your house from here
    An honest man
    Finally reaped what he had sown
    And a farmer in Ohio has just repaid a loan…
    It's a miracle
    Another miracle
    By the grace of God Almighty
    And the pressures of the marketplace
    The human race has civilized itself
    It's a miracle
    We cower in our shelters
    With our hands over our ears
    Lloyd-Webber's awful stuff
    Runs for years and years and years
    An earthquake hits the theatre
    But the operetta lingers
    Then the piano lids comes down
    And breaks his fucking fingers
    It's a miracle.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 02/10/2010 22:46:31

    Σχέση με το σπίτι. Όχι οικοδομή.
    Όλα συνεργασία με Έλληνες κατασκευαστές και μαστορες.
    Χειροποίητα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 22:47:51

    Δεν είναι ανάγκη να είναι το ίδιο, αλλά θα μπορούσε να είναι 30 και 50, με τους κατάλληλους δασμούς, ώστε να υπάρχει και η διαφοροποίηση στην ποιότητα.

    Από αγορά φυσικά και ξέρουμε, μπορεί και περισσότερο από σένα, και μάλλον πρέπει να σου το ξαναπώ: Μέχρι το 1994 έτσι λειτουργούσε το πράγμα και, πίστεψέ με, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 22:50:09

    Μα επειδή δεν δείχνουν πατριωτισμό οι καταναλωτέες, γι' αυτό θα επιβάλουμε τους αναλογούντες δασμούς.

    Αλλενάκι, για εισαγωγέα κινέζικων τον κόβω τον τύπο. Θυμάμαι πόσο ενθουσιασμένος ήταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ σε κάποια φάση με την εισβολή των κινέζικων. Κυριακόπουλος; Δεν θυμάμαι ποιος ήταν, πάντως επί Καραμανλή.

    Ένας φίλος μου τότε είχε πει το αμίμητο: Γιατί να μην είναι; ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ.

    Για να παράγεις θέλει ήθος, θέλει κόπο. Για να κάνεις τον έμπορο δεν θέλει τίποτα. Ούτε και για να πουλάς φθηνή εξυπνάδα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 02/10/2010 22:54:00

    Δυστυχώς, αυτοί οι ίδιοι οι καταναλωτές που ζητούσαν το προϊόν του 1 ευρώ το κινέζικο, αντί του ακριβότερου ελληνικού, τώρα βρίσκονται στην κατάσταση του μισθού των 300 ευρώ.
    Και δεν με χαροποιεί καθόλου αυτό.

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 22:55:20

    Και γιατί 30 και όχι 40 και όχι 20 κλπ. Και γιατί στο X προϊόν και όχι στο Y. Μπάχαλο. Συν ότι ενδέχεται να επιβραβεύσει αυτούς οι οποιοι απλά και επειδή μονο είναι ντόπιοι παράγουν προϊόν μάπα. Η Κίνα είναι πλέον οικονομική υπερδύναμη μπορεί να την ξορκίζουμε αλλα καλύτερα είναι να μάθουμε να συμβιώνουμε μαζί της.

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 22:57:02

    Κόβεις λάθος, ιδιωτικός υπάλληλος είμαι. Απλά στην αγορά δεν υπάρχει ήθος αλλα συμφέρον. Αν ο καταναλωτής κυνηγάει το φτηνότερο θα πάει στο κινεζικο, αν μπορεί να πεισθεί για το ανάποδο να προτιμάει το ελληνικό δεν έχω κανένα πρόβλημα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 22:58:06

    Και να μάθουμε επίσης πώς θα της υποταχτούμε.

    Ναι, το πόσο δασμό θα βάλεις θα το καθορίσεις ανάλογα με τα συμφέροντα της εγχώριας παραγωγής σου.

    Προς το παρόν, μάπα παράγουν οι Κινέζοι και τα αγοράζουμε έτσι κι αλλιώς γιατί κάνουν 1 ευρώ.

    Τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας να την πουλήσεις αλλού.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 23:00:04

    Τη μια λες "κυριαρχεί το συμφέρον" και την άλλη "να πεισθεί ο καταναλωτής". Αν δεν καταλαβαίνεις μόνος σου τις αντιφάσεις του λόγου σου, εσύ εκτίθεσαι. Αν δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου πέρα από το να υπερασπίζεσαι τα κινεζικά προϊόντα, κι αυτό είναι δικό σου προβλημα. Εμείς εδώ θα αντικρούουμε όλες τις αντιφάσεις σου και τα λάθη σου για να μην μένουν λάθος εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό.

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 23:01:08

    Σαφέστατα δικαίωμα του καθενός να νομίζει ότι μπορεί να σταματήσει το ρολοι της ιστορίας και να το γυρίσει στο 1994. Μπορεί και να συμβεί, αλλα μέχρι στιγμής δεν δείχνει το πράγμα. Οποτε μπορούμε να το παίξουμε ελεύθεροι και ωραίοι πλην πεινασμένοι πολιορκημένοι. ʼλλωστε δέχομαι ότι ο κινέζος παράγει μάπα. Ο Έλληνας γιατί αγοράζει?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 23:05:13

    Άμα το δέχεσαι ότι παράγει μάπα γιατί μας λες ότι δεν θέλεις να προστατέψεις τον Έλληνα που παράγει μάπα;

    Άμα μας λες ότι κυριαρχεί το συμφέρον γιατί αναρωτιέσαι γιατί αγοράζει ο Έλληνας.

    Αυτά για τα ρολόγια της ιστορίας τα έχουν πει πολύ και μάθε φιλαράκι, όσο κι αν δεν σου αρέσει η προστακτική, οτι η ιστορία ρολόγια δεν έχει. Το τελευταίο που είχε της το πέταξε ο Ηρόδοτος κι ο Θουκυδίδης. Από τότε δεν έχει πια ρολόγια.

    Δεν νομίζεις ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με το σπαμάρισμά σου; Δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις Σάββατο βράδυ;

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 23:07:26

    Δεν κατέχεις το άθλημα της ανάγνωσης. Εγώ είπα εάν μπορεί να πεισθεί και όχι να πειθαναγκαστεί. Αν ξέχασα το εθελοντικά πριν το πεισθεί mea culpa. Και κάτι άλλο ποιος ορίζει το συμφέρον της ελληνικής παραγωγής, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, οι συντεχνίες, η αγορανομία ποιος?

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 23:08:51

    Γιατί με ενδιαφέρει ο Έλληνας να αποφασίζει ελευθερα ποια μάπα θα αγοράζει και αν θέλει να αγοράζει μάπα με τιμές αγοράς και όχι επιδοτούμενες. Και αν δεν θες να μου απαντάς, μην μου απαντάς. Δεν σε δασμολόγησα για να υποχρεώνεσαι να απαντάς.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 23:11:59

    Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στη συνείδησή μου να απαντάω για να μη μένει η ανοησία αναπάντητη. Το έχω κακό συνήθειο, τι να κάνουμε.

    Θέλεις να αποφασίζει "ελεύθερα" αν θα αγοράσει με ένα ευρώ ή με πενήντα! Ωραία "ελευθερία".

    Αυτό δεν είναι ελευθερία, διότι παραγωρίζει τους νόμους της οικονομίας.

    Η πραγματική ελευθερία προϋποθέτει ίση αντιμετώπιση ίσων πραγμάτων και άνιση των άνισων.

    Επίσης, η σωστή διαχείριση της οικονομίας δεν έχει σχέση με ηθικολογικά κηρύγματα περι ελευθερίας, αλλά με σωστή διαχείριση των παραγωγικών σου πόρων.

    Όταν τα μάθεις όλα αυτά ξαναέλα να κάνεις συζήτηση στο antinews.

    Αν πάλι για να ικανοποιήσεις το εγώ σου θέλεις υποχρεωτικά τον τελευταίο λόγο, μπορείς να συνεχίζεις επ' άπειρον. Κάποια στιγμή μπορεί και να τα καταφέρεις, αφού θα έχεις εκτεθεί κι άλλο.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ αλλενάκι 02/10/2010 23:14:55

    Το να έχεις την ελευθερία να διαλέξεις μεταξύ μερσεντές και πόρσε όταν στη καλύτερη είσαι μισθωτός των 600 ευρώ, δεν λέει και πολλά (από απόψεως ελευθερίας). Ακούστε ή διαβάστε τα λόγια του It`s a miracle του Roger Waters. Τα λέει όλα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 23:16:03

    "Ποιος ορίζει το συμφέρον της ελληνικής παραγωγής"...

    Τι να σου πει κανείς άνθρωπέ μου, τι να σου πει.

    Ποιο είναι άραγε το νόημα της ζωής και τι να υπάρχει πίσω από τ' αστέρια...

    Αν δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, βρες κάτι καλύτερο γιατί αυτό δεν πιάνει.

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 23:16:50

    Ανέκαθεν τα εγχειρίδια οικονομίας μίλαγαν για τον νομο του συγκριτικού πλεονεκτήματος και για το γεγονός πως οι επιδοτούμενες τιμές διαστρέφουν την αγορά. Η ελευθερια συναλλαγών δεν είναι ηθικολογία αλλα αξίωμα των οικονομικών της αγοράς. Τα αλλα λέγονται σοσιαλισμός η κατευθυνόμενη οικονομία. Όσο για το αν εκτίθεμαι, δικαίωμα μου. Δεν ψάχνομαι να μπω σε ψηφοδέλτιο.

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 23:20:03

    Πράδειγμα, είναι συμφέρον της ελληνικής παραγωγής να παράγει επιδοτούμενο βαμβάκι, όταν δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το αιγυπτιακό η του Ουζμπεκιστάν, Η είναι συμφέρον να ειδικευτεί σε κάτι που μπορεί να παράγει φτηνά και να πωλεί στις διεθνείς αγορές? Aλωστε ο έχων την πρόταση οφείλει να την υπερασπίζεται. Όταν μου ορίσεις το συμφέρον της ελληνικής παραγωγής εδώ είμαστε. Παλαιότερα "συμφέρον" ήταν να διώξουν τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 23:20:47

    Ξέρεις τι είναι συγκριτικό πλεονέκτημα; Αν ξέρεις (ξέρεις;), τι σχέση με έχει με την επιβολή δασμών και τον προστατευτισμό;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 02/10/2010 23:22:26

    Τι ειν' το φεγγάρι, τι είναι ο ήλιος. Να σου ορίσουμε και τι είναι η οικονομική θεωρία μήπως;

   • Kasut avatar
    Kasut @ αλλενάκι 02/10/2010 23:28:41

    Επειδή το κατέχω το ζήτημα και για να μην κάνω διάλεξη απλά αναφέρω πως συγκριτικό πλεονέκτημα έχεις όταν παράγεις ένα αγαθό η υπηρεσία σε χαμηλότερο ευκαιριακό κόστος. Ο δασμός αυτό που κάνει είναι να ανεβάζει τεχνητά το κόστος του έχοντα το αντωγωνιστικο πλεονέκτημα. Em δεν σας έχουν μάθει τι είναι μερκαντιλισμός?
    Για το επιχείρημα των 600 ευρώ τι να πω? Που φταίνε τα κινεζικα?

   • lampros avatar
    lampros @ αλλενάκι 03/10/2010 04:29:06

    Οι Κινέζοι φτιάχνουν "κονσέρβες από κρέας γάτας και σκύλου και πουλάνε βραχυκυκλωμένα ηλεκτρικά προϊόντα";

    Ναι, ανάμεσα στα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που φτιάχνουν, φτιάχνουν και τέτοια.

    Ορισμένοι νομίζουν ότι κινέζοι = τα μαγαζιά με τα φαναράκια, και κακά ρούχα, μπιτζάμες τύπου ανατολικής ευρώπης, σαγιονάρες και μπιχλιμίδια.

    Για δείτε ρε παίδες σπίτι σας, στα ακριβά σας προϊοντα: τηλεοράσεις, ψυγεία, κινητά, φωτογραφικές, υπολογιστές κλπ. Και στα σινιέ ρούχα σας: Αρμάνι, Πράντα, Λιβάις, κλπ. Που φτιάχνονται γράφει η ετικέτα; Στην Κίνα ―το 90%. Τα συντριπτικά περισσότερα αμερικάνικα προϊόντα φτιάχνονται εδώ και μια δεκαετία στην Κίνα. Η Γερμανία χρησιμοποιεί εκατοντάδες εργοστάσια στην Κίνα να τις φτιάχνουν «γερμανικά προϊόντα».

 14. athamas avatar
  athamas 02/10/2010 21:51:25

  Μήπως να τους παραγάγαμε όλους τους μέχρι σήμερα «συμμάχους» μας και να δώσουμε γή και ύδωρ στους Κινέζους;

  Είναι η μελλοντική υπερδύναμη.
  Είναι οι οικονομικοί πλανητάρχες.
  Βρίσκονται αρκετά μακρυά για να μας την λένε άγρια όταν θα κάνουμε τις τσαλιμιές μας (που θα τις κάνουμε εννοείται!)
  Νομίζω πως δεν θα τους χάλαγε να έχουν ένα «Χόνγ Κόνγκ» στην Ευρώπη,

  Εξ άλλου χειρότερα απ ότι είμαστε δεν νομίζω να γίνουμε.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ athamas 02/10/2010 22:09:57

   Το θέμα δεν είναι τι δεν θα χάλαγε τους Κινέζους, αλλά τι χαλάει εμάς.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ athamas 02/10/2010 22:12:26

   Ψόφιοι για υποταγή είμαστε μου φαίνεται. Όλα μπορούμε να τα κάνουμε, εκτός από το να προσπαθήσουμε μόνοι μας.

   • athamas avatar
    athamas @ Επώνυμος 03/10/2010 11:10:57

    Καλά, το «μόνοι» μας είναι μια ψευδαίσθηση.
    Μια χώρα 10 εκατομμυρίων στην οποία κατά το παρελθόν υπήρξαν και πολιτικά κόμματα με ονόματα όπως «αγγλικό», «γαλλικό», «ρώσικο» κλπ και με δεδομένες τις σημερινές παγκόσμιες συνθήκες νομίζω πως αποτελεί μια ουτοπία.

    «Θα μας κάνουν μια χαψιά» κάποιοι αργά ή γρήγορα.

    Εκτός και να γίνουμε η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης, καταφέρουμε και βάλουμε και καμμιά εκατοστή σιλό με πυρηνικές κεφαλές και απομονωθούμε εντελώς απ όλους και ζήσουμε αυτάρκεις και αυτοφυλακισμένοι.

    Αυτό που γράφω δεν σημαίνει πως η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητες καλύτερων ελιγμών και καλύτερης διαχείρισης των σχέσεών της με τους ισχυρούς της γής ούτε βέβαια με τους λιγότερους ισχυρούς.

    Ούτε σαφώς και σημαίνει πως δεν μπορεί να ασκήσει μια πιο εθνοκεντρική εξωτερική πολιτική και να τηρήσει μια πιο αξιοπρεπή και άκαμπτη στάση στα εθνικά θέματα ή στις σχέσεις της με τους κακούς γείτονες.

    Άλλο όμως αυτό και άλλο το να τα κάνουμε «όλα μόνοι μας.»

    Όσο για την υποταγή..
    Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι υποταγμένη στο ΔΝΤ, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ;
    Παλαιότερα δεν ήταν υποταγμένη στην Μ. Βρετανία;
    Πότε η Ελλάδα υπήρξε ακραιφνώς αυτάρκης, ελεύθερη και παντελώς ανεξάρτητη από ξένες δυνάμεις στην σύγχρονη ιστορία της;

    Ποτέ.

    Απ τη πτώση του Βυζαντίου και εντεύθεν δυστυχώς μας μένει να τραγουδάμε το «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς».

    Το θέμα στην τελική είναι το πως διαχειρίζεσαι σαν χώρα καλύτερα τις όποιες δυνατότητες έχεις και τις όποιες ευκαιρίες σου παρουσιάζονται ειδικότερα όταν αυτές συμπλέουν με τα γεωστρατηγικά σχέδια των μεγάλων της γής.

    Το να θέλεις να γίνεις μεγάλη σαν χώρα όταν είσαι μικρή και γεωγραφικά και πληθυσμιακά και οικονομικά και στρατιωτικά κλπ νομίζω πως ξεφεύγει απ τα πλαίσια της λογικής με δεδομένη την σημερινή πραγματικότητα.

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/10/2010 22:05:27

  Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται.
  Στις προηγμένες τεχνολογικά ΗΠΑ τραβάνε τα μαλλιά τους και σκέφτονται πως να επαναπατρίσουν τα εργοστάσιά τους και συζητάμε ακόμα αν χρειάζεται ο προστατευτισμός ή όχι.
  Η δική μας βιοτεχνία κατεστραμμένη.

  Και τι πάει να πει έχουμε ελεύθερο εμπόριο, αγορά και καπιταλισμό.

  Αρκετές χώρες έχουν κύριο εξαγωγικό προϊόν το όπιο.
  Οι "θεσμοί" της ελεύθερης αγοράς θα πρέπει να εμποδίσουν μια άλλη χώρα να σηκώσει τείχη προστατευτισμού;

  Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι Κινέζοι καταστρέφουν τη Δύση.
  Η μία φορά ήταν με τους δρόμους του οπίου και τώρα επανέρχονται κυκλωτικά.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ αλλενάκι 02/10/2010 23:25:41

   "Το σήμερα είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσες χθές"
   ~Κινέζικη παροιμία

   Και γιά να καταλάβω (κατά προσέγγιση) το αύριο γιά το οποίο ανησυχούσα χθές,

   Εδωσα γιά μετάφραση h**p://translate.google.com/?hl=el#

   Οι Κινέζοι καταστρέφουν τη Δύση

   Zhōnghuá mínzú shì pòhuài xīfāng
   (Σε φωνητική ανάγνωση και "Απλοποιημένα Κινέζικα!"

   Η δε "Ακρόαση" ΔΕΝ παίζεται..

   Κύριος Οίδε, τι σόϊ κοστούμια μάς ράβουν σήμερα,
   γιά το αύριο το οποίο ανησυχούσαμε χθές, Αλλενάκι μου..

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ η Dimi 02/10/2010 23:34:31

    Έχουμε μπλέξει Dimi.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ η Dimi 02/10/2010 23:39:43

    Το πώς θα ξεμπλέξουμε αυτό κουβάρι, είναι το μέγα Θέμα.

  • lampros avatar
   lampros @ αλλενάκι 03/10/2010 04:35:39

   """Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι Κινέζοι καταστρέφουν τη Δύση.
   Η μία φορά ήταν με τους δρόμους του οπίου και τώρα επανέρχονται κυκλωτικά."""

   Νομίζω το θυμάσαι τελείως αντίστροφα...

   Οι «πόλεμοι του Οπίου» ήταν ο πόλεμος της Αγγλίας στην Κίνα για να την αναγκάσει (η Αγγλία την Κίνα) να αγοράζει όπιο.

   Η Κίνα ήθελε να απαγορεύσει την πωλησή του...

   Οι «καλοί δυτικοί» αποικιοκράτες ήταν στυγνοί έμποροι ναρκωτικών...

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/10/2010 22:42:55

  Στην κρίση που βρισκόμαστε, λογικό είναι να ψάχνουμε να υποκαταστήσουμε τον ένα τοκογλύφο με τον άλλο. Μπορεί να θεωρούμε τους Κινέζους "καλύτερους" από τους Γάλλους, ή τους Γερμανούς, αλλά αυτό είναι τρίχα. Μπορεί να μας πιέζουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί να βρούμε άλλον, οπότε ψάχνουμε.

  Το επικίνδυνο είναι ότι "τσιμουδιά" για την ταμπακέρα, που δεν είναι άλλη από το σενάριο απολπηρωμής κάποιου ρυθμισμένου πακέτου. Δεν έχουμε, ούτε θα έχουμε, αρκετό ΑΕΠ να στηρίξει τόσο δανεισμό. Η φούσκα θα σπάσει. Ούτε έχουμε τόσα περιουσιακά στοιχεία να δώσουμε για αντάλλαγμα. ΟΚ, οι Κινέζοι θέλουν τις ελληνικές ναυπηγήσεις, θέλουν και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι πάντα με την έγκριση της Γερμανίας. Δεν ξέρω αν η Γερμανία προτιμάει φτηνά Κινέζικα προϊόντα, αντί τον μπελά των ομολόγων μας. Λογικά, ο εκπρόσωπος των Γερμανών στην Ελλάδα (η Κυβέρνησή μας) θα ξέρει.

  Τώρα... όσο φτωχαίνουμε, αν λειτουργούν οι στοιχειώδες κανόνες της αγοράς, ΔΕΝ θα μπορούμε να αγοράζουμε τις εισαγόμενες ντομάτες και μελιτζάνες, κάποια στιγμή θα πρέπει να παράγουμε. Αντε να δούμε αν όλοι οι τέως βοσκοί και γεωργοί (ή για την ακρίβεια τα παιδάκια τους) αν θα ξαναπάνε στα χωριά τους να παράγουν... Χλωμό...

  Το singularity point, φοβάμαι, δεν είναι πολύ μακριά, το ερώτημα είναι με τι θα μοιάζει, αν το έχει καταλάβει η "Κυβέρνηση" κλπ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ archaeopteryx 03/10/2010 17:53:35

   Αρχαίε, είναι λίγος καιρός τώρα που με απασχολεί εντατικά το ζήτημα που βάζεις.

   Η οικογένειες των παππούδων μου στο χωριό ήταν ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ απολύτως. Το σπίτι όπου έμεναν ήταν και χώρος πολλαπλής παραγωγής (σηροτροφία, τσίπουρο) και τα δυό-τρία κτήματα κατανεμημένα σε δραστηριότητες ανά μέγεθος: περιβόλι (για τα οπωροκηπευτικά), ελαιοπερίβολο (για τις ελιές και το λάδι), αμπέλι (για το κρασί).
   Το ένα σόϊ είχε και ναυτεμπόριο, αλιεία και μελισσοκομία. Και φυσικά, το κλασσικό κοτέτσι για τις κοτούλες και τα αυγά.

   Η αστική υπερσυγκέντρωση αποξένωσε την ενδιάμεση γενηά (εμάς) από τη γη, νομίζω όμως ότι τα παιδιά έχουν μπουχτίσει με τον αστισμό και καλοβλέπουν την επιστροφή στα πατρώα, ακόμη και στο άγνωστο, όταν δεν έχουν μείνει κάπου ρίζες. Δηλαδή, το βλέπω γύρω μου συχνά. Ας ελπίσουμε ότι η κρίση θα ενισχύσει την ευθυκρισία τους.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 03/10/2010 17:54:40

    ξέχασα και την κατσικούλα για το γάλα...

 17. vassilis avatar
  vassilis 02/10/2010 23:18:04

  Γιατι ο ΓΑΠ ειναι τοσο στενοχωρος με τον κινεζο αφου ηρθαν οι επενδυτες;

 18. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/10/2010 00:12:23

  Το μνημόνιο θα είναι μάλλον μνημόσυνο σε λίγο καιρό.

 19. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 01:29:57

  αποτελούν θετικές εξελίξεις ότι η Κίνα επιμένει να θέλει στρατηγικό της εταίρο την Ελλάδα(έχει μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει την Ελλάδα) και ότι διακήρυξε ότι στηρίζει την Ελλάδα και θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα.
  Αυτή μάλιστα η δήλωση αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη ότι έχουμε ξεφύγει το ενδεχόμενο της πτώχευσης...και αποτελεί ταυτόχρονα πειστικότερη μαρτυρία από κάποια δημοσιεύματα ή κάποιες αναλύσεις του εξωτερικού που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας.....

 20. elem avatar
  elem 03/10/2010 03:22:08

  Έχουν αγχωθεί οι Σαμαροφύλακες μη τυχόν η Κίνα βοηθήσει και σωθεί η κατάσταση και ο ΓΑΠ δεν αποδειχτεί και τόσο άχρηστος, ή νομίζω; είστε η παλιά καλή δεξιά που προτιμάει να καεί το σύμπαν, ή νομίζω;

 21. lampros avatar
  lampros 03/10/2010 04:49:08

  Αντί η σχέση με την Κίνα να είναι ευκταία και επιθυμητή έχει πέσει η γκρίνια της αρκούδας στα σχόλια...

  Η Δύση μας έχει διαλύσει από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους μας, μας έχουν προτεκτοράτο, μας απομυζούν οικονομικά, μας έριχναν τοποτηρητές και δικτακτορίες, αβαντάρουν σταθερά τους Τούρκους, επιβάλλουν ΓΑΠ και ΔΝΤ και εμείς τα έχουμε με τους Κινέζους...

  Επιτέλους, ένας αντίπαλος πόλος στη μονοκρατορία. Χίλιες φορές οι Κινέζοι παρά η Ευρώπη της Μέρκελ και οι κλασσικές ΗΠΑ.

  Τους Κινέζους, και σωστά, ο Κ.Κ τους έβαλε στο παιχνίδι ―και λύσσαξαν Δύση και ΓΑΠ. Τώρα τους υποδέχεται ο ΓΑΠ, όχι γιατί γουστάρει αυτός και τα αφεντικά του, αλλά γιατί τους επιβάλλει η κατάσταση που μας έφερε. Βρέθηκε στην ανάγκη τους.

  Ξεκολλήστε. Οι Κινέζοι δεν είναι μόνο τα μαγαζιά με τα φαναράκια, ρούχα τύπου '80, σαγιονάρες, φορτιστές κινητών και ηλεκτρικές συσκευές μάρκα μ' έκαψες. Είναι η νούμερα ένα παραγωγός χώρα στον κόσμο ―όλα τα ακριβά και ποιοτικά δυτικά που αγοράζουμε εκεί παράγονται, από την Apple έως τα Sony και από τα IBM laptops (πάνε, πιά, τα αγόρασαν οι Κινέζοι) μέχρι τα Αρμάνι και τα Γκούτσι. Και πολλά δικά τους.

  Και σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που τις χορτάσαμε, και υψηλό πολιτισμό χιλιετιών έχουν, και αποικιοκρατική δύναμη δεν υπήρξαν, και δεν κάνουν πολέμους και εκβιασμούς όπου γης...

  Οι εργάτες τους περνάνε δύσκολα και καταπιέζονται; Περνάνε. Αλλά το ότι στην Κίνα, ΣΗΜΕΡΑ, γίνονται τεράστιοι εργατικοί αγώνες, απεργίες και διεκδικήσεις για να αλλάξουν αυτά το ξέρουμε; Και αυτό παρόλο το πανίσχυρο κόμμα. Αντίθετα, εδώ είναι που δεν κουνιέται φύλλο και έχουμε και «σοσιαλισμό» του ΓΑΠ...

  (Να πούμε τι γίνονταν στην ΕΣΣΔ; Στην Ευρώπη και Αμερική πριν τους αγώνες για τα εργατικά δικαιώματα; Να πούμε που πάνε ΣΗΜΕΡΑ τα εργατικά δικαιώματα στο δυτικό κόσμο;)

 22. anonymos avatar
  anonymos 03/10/2010 10:42:30

  ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΚΙΤΡΙΝΙΑΡΙΑΔΕΣ

 23. azxc avatar
  azxc 03/10/2010 10:45:01

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ Η ΚΙΝΑ, ΤΕΛΟΣ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

 24. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 14:01:01

  @ azxc.....η Κίνα δήλωσε ότι θα αγοράσει ομόλογα μόλις η Ελλάδα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές (οπότε θα εκδώσει και θα διαθέσει νέες σειρές ομολόγων).

 25. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/10/2010 14:09:07

  Καλό το δούλεμα του Κινέζου 'οταν και εφόσον θα αγοράσουμε, 290 τόννοι ελαιολάδου' [και κάτι τρέχει στα γύφτικα], αλλά δεν το έφαγαν ούτε τα κανάλια της διαπλοκής, προτιμώντας να τηρήσουν χαμηλούς τόνους προπαγάνδας.

 26. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 14:42:22

  @ αλλενάκι...ασφαλώς και δεν ήθελες μια τέτοια εξέλιξη...για αυτό και προσπαθείς να την υποβαθμίσεις.....άλλη δουλειά δεν είχαν οι Κινέζοι αξιωματούχοι να έρθουν από την άλλη άκρη του κόσμου για να μας κοροιδέψουν ....αντί να χαίρεσαι που τα σχέδια της Κίνας θα ωφελήσουν άμεσα την Ελλάδα,μιλάς για "δούλεμα"...μου θυμίζεις τους "πρασινοφρουρούς" που προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν-απαξιώσουν την συμφωνία που έκλεισε ο κύριος Καραμανλής με την Ρωσία για τους αγωγούς(άλλο αν το έργο ως τώρα δεν έχει προχωρήσει)......προφανώς σε ενδιαφέρει το μικροκομματικό συμφέρον, αντί το εθνικό συμφέρον.....γιατί η στενή συνεργασία Ελλάδας-Κίνας σαφώς ευνοεί τα στρατηγικά ελληνικά συμφέροντα.......

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 03/10/2010 14:51:36

   Τι είναι 290 τόννοι ελαιολάδου βρε καημένο Δαιμονάκι, που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Την άποψή μου για την Ε-Κ συνεργασία και την εγραψα στα παραπάνω σχόλια, είναι δε η ίδια από τότε που έκανε ο ΚΚβ τη συμφωνία, δεν έχει αλλάξει.
   Να στην επαναλάβω όμως: μια ηγεσία με Ελληνικά άντερα θα απαιτούσε τα κινέζικα εμπορεύματα να διέρχονται τράνζιτ, νο στοπ για εκφόρτωση στην Ελλάδα, εφόσον τους παρέχουμε πύλη εισόδου στην Ευρώπη.

 27. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 14:46:03

  και μόνο το γεγονός ότι η Κίνα με τον πιο επίσημο τρόπο εξέφρασε δημόσια την στήριξή της στην Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι ικανό να αλλάξει πολλά πράγματα.....να το θυμάστε αυτό!!!!!!!!!!!

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/10/2010 10:25:38

  Αρχίζω να ψυλλιάζομαι ότι οι Γερμανοί και οι Κινέζοι "δουλεύουν την ίδια μηχανή". Όχι μόνο στο εξαγωγικό εμπόριο αλλά και στα ομόλογα, και αλλού.
  Ακόμη και τα περί "ελαιόλαδου", κάτι από siemens μου φέρνουν.
  Είναι τελικά πονηροί οι Κινέζοι και brutal οι Γερμανοί. Κάτι αγγλοσάξωνες αναλυτές του Χάρβαρντ, μάλλον πιάστηκαν κορόιδα "πελάτες".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.