#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2013 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζακ Λιού: Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις και τις θυσίες των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα«Η Ελλάδα πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και διήνυσε μεγάλη απόσταση τους τελευταίους 12 μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, σήμερα το μεσημέρι, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Η εικόνα της χώρας μας άλλαξε. Kαι μέσα στην Ευρώπη και πέρα από την Ευρώπη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε πως η επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, και η συνάντηση του με τoν πρόεδρο Ομπάμα, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συζήτηση με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών επικεντρώθηκε «στις προφανείς προκλήσεις της εποχής μας: την ανάπτυξη και την περιφερειακή σταθερότητα. Σταθερότητα που θεμελιώνεται στη δικαιοσύνη για να επιτύχουμε ανθεκτική και μακροχρόνια ειρήνη στην ταραχώδη περιοχή μας και ανάπτυξη, που θεμελιώνεται στη σταθερότητα και στην ανταγωνιστικότητα, για να επιτύχουμε τους πιο σημαντικούς στόχους μας: θέσεις απασχόλησης, ευκαιρίες και ευημερία».

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η αμερικανική πλευρά παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις εδώ και γνωρίζει πως «η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις και τις θυσίες των τελευταίων χρόνων, όπως και τις προκλήσεις που παραμένουν».

Ο κ. Λιού δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, καθώς, όπως είπε «βλέπω ότι η κυβέρνηση σας είναι κοντά στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της πορείας του προγράμματος και υλοποιεί δύσκολες δράσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η δυναμική για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Βεβαίως, η πορεία εξακολουθεί να έχει προκλήσεις».

Επιπλέον, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως «ξέρουμε ότι δουλεύετε σκληρά για να βάλετε την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για τις επόμενες γενιές. Πάνω από όλα για όσα η Ελλάδα έχει καταφέρει, και ξέρω ότι δεν θέλετε να αφήσετε αυτό το σημαντικό έργο ημιτελές».

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, ο κ. Λιού ανέφερε πως «η σύμπλευση με την Ευρώπη εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της ατζέντας μου καθώς η απασχόληση και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη. Επιπλέον, η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ασία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία».

Οι δύο άνδρες, μετά τις δηλώσεις τους, γευμάτισαν στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 21/07/2013 21:33:29

  Μήπως να δοκιμάζαμε και τις μεθόδους που προτείνει ο μίστερ Λιού Αντώνη μας; Με τους διεστραμμένους σαδοΓερμανοναζήδες, δεν έχουμε ελπίδα. Οι λιτότητες έως εσχάτων, η ύφεση, η ανεξέλεγκτη ανεργία, το χρόνιο κόμπλεξ και η μίζερη τιμωρητική τους διάθεση, μας εξολόθρευσαν ήδη τους ...αμαρτωλούς!!
  Υπάρχει κι άλλος δρόμος για τη σωτηρία και την ανάσταση,εκτός από τη σταύρωση!
  Βρες τον, δες τον κι άλλαξε ρότα επί τέλους!

  • Mariana avatar
   Mariana @ ΑπυθιΑ 21/07/2013 22:06:51

   Πρόσεξε τι θα κάνουμε... Προσέχεις? Θα φορτώσουμε όλο το δημόσιο χρέος στους δήμο Αθηναίων. Μετά, τον αφήνουμε να χρεοκοπήσει αλα Ντιτρόητ χωρίς διασώσεις και βλακείες από τη στιγμή που δεν είναι τράπεζα (μέθοδοι μίστερ Λιού). Τον χαρίζουμε στους φίλους δανειστές έναντι του χρέους και χόκους πόκους μηδενίζουμε το χρέος της υπόλοιπης Ελλάδας, ξαναβγαίνουμε στις αγορές κλπκλπ. Η έδρα της "ελληνικής" κυβέρνησης μπορεί να ξαναπάει στο Ναύπλιο.

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ Mariana 21/07/2013 22:38:49

    Προσέξτε να δείτε τι θα κάνουμε. Θα ανατρέξετε στο διαδίκτυο, θα μελετήσετε τις μεθόδους με τις οποίες επέλεξε να αντιμετωπίσει την κρίση η κυβέρνηση Ομπάμα (μη καταστρέφοντας την οικονομία και τη ζωή των πολιτών) και μετά θα ξαναγράψετε ένα πλήρες σχόλιο, για το εάν αξίζει να αντιγράψουμε κάτι από το σκεπτικό τους. οk?

    • Mariana avatar
     Mariana @ ΑπυθιΑ 21/07/2013 22:42:26

     Μα δεν με κατάλαβες... Εδώ ο στόχος μας είναι ακριβώς να καταστρέψουμε την οικονομία και τη ζωή των πολιτών. Γι' αυτό ζητάμε και τεχνογνωσία από ΗΠΑ και Γερμανία ταυτόχρονα! Εξυπακούεται ότι αυτοί δεν εφαρμόζουν στις χώρες τους τα δικά μας "προγράμματα"!

     • Mariana avatar
      Mariana @ Mariana 21/07/2013 22:44:01

      Εγώ πάντως αυτό έχα καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια, ότι θέλουμε να καταστραφούμε και ζητάμε οδηγίες πως να το κάνουμε. Λάθος εντύπωσε έχω?

     • αρχιμηδης1 avatar
      αρχιμηδης1 @ Mariana 21/07/2013 23:06:35

      Εμείς, (εσείς, εγώ και κάθε σκεπτόμενος Ελληνας) αγαπητή Mariana δεν ζητάμε τεχνογνωσία για να αυτοκαταστραφούμε, θα ήταν γελοίο, ακόμα κι αν ήμασταν εντελώς κάφροι.
      Οι κατσαπλιάδες της εξουσίας που έχουμε για κυβερνήτες το ζητάνε για να μας αποδείξουν οτι άξια τρώνε το μισθό τους τέτοιες εποχές...

   • αρχιμηδης avatar
    αρχιμηδης @ Mariana 21/07/2013 22:42:26

    Κάνεις λάθος αγαπητή Mariana.
    Τηρουμένων των αναλογιών με τις ΗΠΑ δεν πρέπει να τους δώσουμε το δήμο Αθηναίων (Αντιστοιχεί σε 150.000.000 Αμερικανών κατοίκων) αλλά τον Δήμο Μεγάρων ή μάλλον Ασπροπύργου.
    Για να τα κάνουμε όμως αυτά πρέπει να έχουμε τις πλάτες του πλανητάρχη, διότι ο στόχος των Υπερτραπεζών δεν ήταν να ξεχρεωθούν τα 300 δις της Ελλάδας που όπως είπε και ο Ρομάνο Πρόντι ήταν υπόθεση 5 λεπτών, αλλά να ξεχρεωθουν τα τρισεκατομμύρια του Ευρωπαικού Νότου μέχρι εκεί που δεν θα τους ξεφύγει η κατάσταση με κάποια λαική έκρηξη...

 2. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 21/07/2013 23:06:14

  :-) Αααααα! Άν είναι έτσι, τότε ζητώ συγνώμη. Παρενόησα. Υπάρχει απόλυτη συμφωνία.

 3. Mariana avatar
  Mariana 22/07/2013 09:38:20

  Θα τις βρούμε τις λεπτομέρειες και τις πλάτες. Αρκεί να βρίσκονται άνθρωποι, που βλέπουν την ιδέα ρεαλιστική και εφαρμόσιμη, ώστε να προωθηθεί άνωθεν στους "σωτήρες"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.