#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζήμερος, ή "G-parte", όπως λέμε ΒοναπάρτηςΠριν από τις εκλογές κυκλοφορούσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα μήνυμα πολιτικού περιεχομένου που μετά από μια  σύντομη εισαγωγή ("Νομίζω ότι είναι μια αρκετά καλή πρόταση για τις εκλογές!!!") παρέπεμπε τους παραλήπτες του στο site της "Δημιουργίας ξανά!". Ως κεντρικά συνθήματα εκεί υπάρχουν το «πολιτική χωρίς πολιτικούς» και «Ανάπτυξη, Αξιοκρατία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια»..

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά καθώς διαβάζουμε πως:

«Πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και ο αντιπρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!» παραιτήθηκαν επειδή διαφωνούν με τη συνεργασία με τη Δράση του Στέφανου Μάνου. Ο αντιπροέδρος Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Βασίλης Δρακονταειδής, Ειρήνη Σφακιανάκη, Τάσος Τσάμης, Θεόδωρος Πολυζωϊδης και Ευτυχία Γιαννούλη παραιτήθηκαν αλλά παραμένουν μέλη του κόμματος.»

 Προφανώς και η απόφαση για συνεργασία ελήφθη κάτω από πλέριες δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι αποφάσισε ο αρχηγός…

Ο Θάνος Τζήμερος δήλωσε τα εξής: «Η διαφωνία για την προεκλογική στρατηγική, δεν αλλάζει σε τίποτε τα συναισθήματα φιλίας και εκτίμησης που έχω για τους μέχρι χθες στενούς μου συνεργάτες. Είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδουλέψουμε μαζί, πολύ σύντομα».

Αν είναι τόσο φίλοι να διατηρήσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις και να μην μας κουράζουν με τις υποψηφιότητες τους, θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής, αλλά ο ψηφοφόρος που ελπίζει στο «νέο, άσπιλο και αμόλυντο» στοιχείο στην πολιτική, συνεχίζει την ανάγνωση της δήλωσης:

«Σέβομαι την διαφορετική πολιτική τους αντίληψη, ωστόσο θέλω να επισημάνω, ακόμα μια φορά, πως από δω και μπρος η μόνη πολιτική «κουλτούρα» που μπορεί να παράγει λύσεις είναι αυτή των συνεργασιών. Η Ελλάδα καταρρέει, η οικονομία κινείται σε «σπιράλ θανάτου» και κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια να αναγάγει σε μείζον θέμα το «φύλο των αγγέλων» όπως οι Βυζαντινοί λίγες ώρες πριν την Άλωση. Άλλωστε συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση».

Σε τι θα βοηθήσει η όποια συνεργασία της «Δημιουργίας Ξανά» την Ελλάδα, δεν έχει διευκρινισθεί. Θα σχηματίσει Κυβέρνηση ο κ. Τζημερος, θα αυτοπροταθεί για Πρωθυπουργός, άγνωστο. Πρόκειται για έναν ακόμη αυτόκλητο σωτήρα, που πριν σώσει τη χώρα θα επιδιώξει να σώσει τον εαυτό του; Είναι τόση η ζέση του, που με τον ποιον θα συνεργαστεί ανάγεται σε εντελώς δευτερεύων ζήτημα! Το παν είναι η βουλευτική καρέκλα, άντε και με κάποια καλή καραμπόλα και διαπραγμάτευση και η Υπουργική.

 Η ιστορική δήλωση ολοκληρώνεται με πανηγυρικό τρόπο: «Η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ένα αυτόνομο κόμμα, όπως και η Δράση, δεν συμφωνούμε σε όλα, διατηρούμε την αυτοτέλειά μας, και τώρα και μετά τις εκλογές, όμως προωθούμε από κοινού την βασική «πλατφόρμα» μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελληνική οικονομία. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι εκπρόσωποι του ορθολογισμού και του κοινού νου να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, άρα να ξεπεράσουν το όριο του 3%, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους. Δεν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, αλλά για απλή αριθμητική».

Πρόκειται για την «αυτοκρατορική  λογική» που εισάγει  ο κ. Τζήμερος  (G-parte, όπως λέμε Βοναπάρτης). Δηλαδή τα υπόλοιπα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή είναι οι δυνάμεις του παραλογισμού;

Η τελευταία πρόταση κρύβει όλο το πολιτικό όραμα «των νέων πολιτικών», που δεν είναι «παλαιοκομματικοί»:  Τα πάντα  για τα ψηφαλάκια. Και οι ψηφοφόροι αναμένει να συμπεριφερθούν ως πρόβατα…

Εκεί που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο φέρελπις πολιτικός ήταν η δήλωση για παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη του Άκη.

Βασικά δεν πρόλαβε να παραστεί ως υπεράσπιση στην επανάληψη της δίκης του Σωκράτη, που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες.

Ο  «εσύ σούπερσταρ» ήταν ο μόνος πριν από τον κ. Τζήμερο που εισήγαγε «καινά δαιμόνια» στον πολιτικό βίο…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 30/05/2012 10:38:00

  Πέρα από τα υπόλοιπα, τα οποία κατακρίνετε και συμφωνώ μαζί σας (νεποτισμός, αρχηγικά κόμματα, αυθεντία αρχηγού κ.λ.π., που έχουν διαποτίσει έναν βαλκανικό λαό), είναι κακό η παράσταση πολιτικής αγωγής κατά την δίκη του σοσιαλιστού - αντιαμερικανού, δημοκράτη, προοδευτικού αντιιμπεριαλιστή Τσοχατζόπουλου. Τι απαγορεύεται, ή δεν είναι χρήσιμο, γιατί θα δημιουργήσει προηγούμενο;

  • M.O. avatar
   M.O. @ S.P. 30/05/2012 11:28:01

   Θέτουμε προς συζήτηση το ενδεχόμενο να είναι απλά ένα προεκλογικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα...

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ M.O. 30/05/2012 12:25:07

    Δεν ρίχνουμε κι'εμείς κανένα πυροτέχνημα ,μπάς και κερδίσουμε κανένα ψήφο? Στο Ελλάντα γίνονται οι εκλογές, όχι στη Σουηδία!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ S.P. 30/05/2012 19:01:08

   Προεκλογικό τέχνασμα είναι. Για την ακρίβεια μια μπούρδα και μισή για λαϊκή κατανάλωση, διότι με τα ισχύοντα δεν νομιμοποιείται να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/05/2012 10:44:14

  Ένας Καμμένος σε νεοφιλελεύθερη βερσιόν. Ίδια ψυχοσύνθεση, ίδιο ταμπεραμέντο, ίδια νοοτροπία.

  Εγώ πάντως ομολογώ ότι χαίρομαι που τακίμιασε με το Μάνο ο Τζήμερος, "μολύνοντας" με τις ακραίες θέσεις του τους λίγους μετριοπαθείς που είχε προσεταιριστεί η "Δράση". Τώρα θα είναι ακόμα ευκολότερο να αναδειχθεί αυτό που εδώ και χρόνια λέω, ότι δηλαδή ο νεοφιλελευθερισμός είναι φασισμός. Η ταύτιση των θέσεων Τζήμερου με εκείνες της ΧΑ (από νεοφιλελεύθερη σκοπιά: να μετατραπούν εξαναγκαστικά οι λάθρο σε εργατικό δυναμικό εξευτελίζοντας τις αμοιβές) είναι άλλο ένα φύλλο συκής που ρίχνει χωρίς περιστροφές η νεοφιλελεύθερη "ιδεολογία".

 3. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 30/05/2012 10:52:22

  Ο Τζήμερος και ο Μάνος νομίζουν ότι έχουν την αποκλειστικότητα της φιλελεύθερης πολιτικής στην Ελλάδα και επίσης όλα τα βλέπουν από την πλευρά του οικονομικού αποτελέσματος. Άλλο πράγμα ο άκρατος/διεθνής φιλελευθερισμός και άλλο πράγμα ο δεξιός φιλελευθερισμός. Ο πρώτος αδιαφορεί για οτιδήποτε δεν σχετίζεται με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα και ο δεύτερος εκτός από τον τομέα της οικονομίας στον οποίο επιθυμεί τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς έχει αρχές και θέσεις εθνικές άγνωστες στους άκρατους και διεθνοφιλελεύθερους. Εξάλλου ο Τζήμερος το παραδέχτηκε ότι μεγαλύτερη σχέση έχει με τους οκολόγους παρά με τη Ν.Δ. Καταλαβαίνεται τώρα τί γίνεται; Ο άνθρωπος με πρόφαση τον εξορθολογισμό της οικονομίας θα προωθήσει μέτρα άγνωστα για τη δεξιά. Οι γάμοι των ομοφυλοφίλων, η καύση των νεκρών, το χτίσιμο του τζαμιού, η πορνεία και ένα σωρό άλλα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο από το οικονομικό τους αποτέλεσμα.

  • juliet avatar
   juliet @ Δεξιόχειρας 30/05/2012 11:10:17

   Φυσιογνωμικά δημιουργεί αμφιβολίες για την ευθύτητα και την ειλικρινιά του.Ανθρωπος να κάνει τη δουλίτσα του και οι λέξεις που παίζει είναι ότι πονάει.
   1.Ανάπτυξη ,χαχα
   2.Αξιοκρατία ,χαχαχα
   3.Δικαιοσύνη, χιχιχιχι
   4.Ασφάλεια, χοχοχο
   Δεν γνωρίζω αν μας είπε τους τρόπους ...για το τελευταίο με τους γάμους ομοφυλοφίλων ,θα έχουμε σίγουρα ομόνοια ,γύρω από την Ομόνοια .Ολοι θα γίνετε γυναίκες και όλες θα γίνουμε άνδρες ....δηλ.αδελφές και παληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.

 4. S.P. avatar
  S.P. 30/05/2012 11:01:47

  Εντάξει για μερικά απ' αυτά που λέτε έχετε δίκιο: Και εγώ πιστεύω, ότι δεν φτάνει η αλλαγή της οικονομικής βάσης για να λειτουργήσει το κράτος. Υπάρχει και το εποικοδόμημα (εθνικά ζητήματα, παραδόσεις κ.λ.π.). Ε, για αυτά ας παλαίψουν άλλοι. ΟιΜα΄νος και Τζήμερος είναι σαφείς: Τέρμα με τις κομματικές μαφίς.
  Απαντήστε μου ποιός θα απολύσει τους συνδιακλιστές και του παρατρεχάμενους στην Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που κάνουν ιδιαίτερα, συναλλάσσονται με τις παρατάξεις, δεν θέλουν αξιολόγηση και γέμισαν την Ελλάδα με αριστούχους (βάζουν από 14 και πάνω ή από 5 και πάνω) γιατί είναι ανεπαρκείς και έχουν "την φωλιά τους λερωμένη".
  Εγώ θέλω απολύσεις και το λέω χωρίς περιστροφές, ποιό κόμμα πείτε μου ειλικρινώς, αγνοεί το σχετικό πολιτικό κόστος;

  • juliet avatar
   juliet @ S.P. 30/05/2012 11:16:06

   S.P
   καλημέρα ,λαθος άνθρωπο διάλεξες να σου τα εφαρμόσει.Σκέψου στο πάνελ να σου βγεί ΚΑΙ ο κύριος με τον κύριο και το αντίστροφο ;
   Νομίζω ότι θ'εχουμε άλλα θέματα μετά ....ξέρεις τι σημαίνει αδελφότητα δικτυομένη;
   Οσο για το σενάριο του Αυριανιστή ...άστο καλύτερα να μείνει σενάριο χωρίς να παιχτεί .

   • S.P. avatar
    S.P. @ juliet 30/05/2012 11:23:56

    Juliet,Καλημέρα
    Εντάξει καταλαβαίνω τις λες, αν και δεν γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους ή την ιστορία τους.
    Πάντως πρέπει να γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και κυρίως οι νταήδες οι συνδικαλιστές, να χαθούν, γιατί είναι χοντρό μέρος του προβλήματος. Ήταν καλή η κίνηση της Διαμαντοπούλου, που τους πέταξε έξω από τα πειθαρχικά.

    • juliet avatar
     juliet @ S.P. 30/05/2012 11:45:44

     S.P
     η κίνηση της Διαμαντοπούλου μη νομίσεις ότι ήτανε για την εξυγιάνση του συστήματος ,ίσως να ήτανε εμπόδιο στο ηγετικό της προφίλ.
     Πάντως συμφωνούμε όλοι ότι το κίνημα το συνδικαλιστρικό ήτανε το βατερλώ της Ελληνικής κοινωνίας .Κάτω από άλλες σύνθήκες μπορεί να είναι φύλακας εργατικών δικαιωμάτων και όχι προσωπικών με αναρρίχηση σε βουλευτικές και διοικητικές θέσεις προς εξαργύρωση της ''υπακοής '' για να γίνουν όλα ήσυχα και χωρίς να σκάσει μύτη.

     • S.P. avatar
      S.P. @ juliet 30/05/2012 11:49:28

      !!!

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ S.P. 30/05/2012 11:21:08

   Οι απολύσεις θα ήταν μια λύση όμως μια καλύτερη λύση θα ήταν η κατάργηση του συνδικαλισμού στο δημόσιο, το ασυμβίβαστο δημ υπαλ και μέλους κόμματος και πολλά άλλα που θεσπίστηκαν από το ¨δημοκρατικό¨ΠΑΣΟΚ και επιβίωσαν με την ανοχή της Ν.Δ. Γι 'αυτό λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένοχο για αυτά που έκανε ενώ η Ν.Δ για αυτά που δεν έκανε. Ήρθε η ώρα να τα κάνει. Μην περιμένεις τη λύση να τη δώσει ο Τζήμερος.

   • avanti avatar
    avanti @ Δεξιόχειρας 30/05/2012 12:11:24

    Σε ποιά δημοκρατική χώρα της ΕΕ απαγορεύεται ο συνδικαλισμός στο δημόσιο ή/και να είναι ένας δημόσιος υπάλληλος μέλος κόμματος? Απορώ πραγματικά με τέτοιες ιδεοληψίες! Δηλαδή επειδή τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν και χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα τους ΔΥ κατά το δοκούν για την άγρα ψήφων (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ούτε για επιδόματα ούτε για άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις που προσέφεραν ΟΛΟΙ στους ΔΥ) τώρα θα τους πάρουν και το κεφάλι, γιατί δεν τους χρειάζονται πιά? Απλά tragic!

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ avanti 30/05/2012 12:36:00

     Εάν δεν ανήκεις σε μία από τις κατηγορίες που ανέφερα μόνο να κερδίσεις έχεις από κάτι τέτοιο. Εάν όμως ανήκεις θα αναγκαστείς να δουλέψεις.

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ avanti 30/05/2012 12:43:28

     Δηλαδή η απαγόρευση του συνδικαλισμού στο δημόσιο ταυτίζεται με το πάρσιμο του κεφαλιού; Ωραία φρασεολογία! Αριστερίζουσα και κλαψιάρα. Όπως μας αρέσει.

     • avanti avatar
      avanti @ Δεξιόχειρας 30/05/2012 12:59:03

      32 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σου λέει κάτι? Και μάλιστα από τους πιό εντατικούς όπως η ναυτιλία? Αλλά να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Κάποιοι φωνάζαμε για την ασυδωσία του δημοσίου από το 1990 - τουλάχιστον - και πέφταμε πάνω σε τοίχους. Τώρα κλαίμε πάνω στα συντρίμια. Δεν φταίει ούτε ο συνδικαλισμός ούτε η πολιτικοποίηση. Φταίει η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, τελεία και παύλα. Μόνιμοι μόνο στον στρατό & στην δικαιοσύνη. Πουθενά αλλού!!!!

     • avanti avatar
      avanti @ avanti 30/05/2012 13:18:05

      Και εφ΄όσον δεν θα έχει μονιμάδες στις εφορίες, στα νοσοκομεία και αλλού, άστους να συνδικαλίζονται.... Εννοείται ότι δεν θα υπάρχει συνδικαλιστής που ΝΑ ΜΗΝ εργάζεται. Οποιος θέλει συνδικαλισμό και κόμματα, μετά το ωράριό του. Αυτά τα έχουμε συνέλευση και κλείνουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα ΜΜΜ πρέπει κάποτε να σταματήσουν. Οπως αντιλαμβάνεσθε ουδεμία σχέση με αριστερόστροφες τάσεις .....

     • akenaton avatar
      akenaton @ avanti 30/05/2012 13:46:57

      Α, γειά σας!!!!!!!!

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ avanti 30/05/2012 16:14:15

      @avanti. Σύμφωνοι με το συνδικαλισμό μετά το ωράριο! Αλλά μην τα μπερδεύουμε: Δεν απαγορεύεται να είναι ένας Δ.Υ. μέλος κόμματος. Ελευθερία έχουμε. Όμως ο *κομματικός* συνδικαλισμός στο δημόσιο, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Οι Δ.Υ. πληρώνονται από όλους τους Έλληνες και εργάζονται για όλους τους Έλληνες. Αν οι Δ.Υ. θέλουν να συνδικαλίζονται, μπορούν να το κάνουν με ενιαία ψηφοδέλτια και να προβάλλουν έτσι τα όποια αιτήματά τους.

   • καθηγητής avatar
    καθηγητής @ Δεξιόχειρας 30/05/2012 12:52:57

    Νομίζω ότι η πρότασή σου για ασυμβίβαστο ΔΥ και μέλους κόμματος, την οποία και προσυπογράφω, καθορίζει και το πλαίσιο για υγιή, ακομμάτιστο συνδικαλισμό στο δημόσιο, χωρίς δικαίωμα συναπόφασης με την εξουσία, παρά μόνο με ελεγκτικό ρόλο υπέρ της αξιοκρατίας και εναντίον των ρουσφετιών. Να προτείνω επίσης την κατάργηση των μετακλητών (κομματικοί στρατοί και παιδιά του κομματικού σωλήνα), καθώς και τη θεσμοθέτηση μόνιμων ΓΓ, προερχόμενων από το στελεχιακό δυναμικό των υποργείων.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/05/2012 11:05:12

  Φαντάζεσαι μια κυβέρνηση Σαμαρά να στηρίζεται/εξαρτάται κοινοβουλευτικά από τους ΜανοΤζήμερους; Σύγκρυο με πιάνει.

  Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να διευκρινισθεί με σαφήνεια ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ δεν θα δεχτεί να είναι (κοινοβουλευτικά) όμηρος ενός τέτοιου ακρονεοφιλελεύθερου σχήματος, όπως δεν θα δεχόταν να είναι όμηρος της ΧΑ.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Αυριανιστής 30/05/2012 12:20:42

   Προτιμώ να εξαρτώμαστε από αυτούς παρά από πασόκ και κουβέλη. Μην ξεχνάμε ότι ο Μάνος ήταν υπουργός επί ΝΔ και του Καραμανλή και του Μητσοτάκη. Γιατί να μας πειράξει τώρα που πιθανόν να συνεργαστούμε;

   • dim avatar
    dim @ Kώστας Θ. 31/05/2012 03:05:27

    Για να συνεργαστούμε θα πρέπει να πάρει πάνω από 3%, και εμεις να είμαστε πρώτο κόμμα. Αυτά τα δύο είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα. Όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν Μάνο - Τζήμερο, αναλαμβάνουν ιστορική ευθύνη απένατι στη πατρίδα, και στις επόμενες γενιές.... Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη στα μικρά κεντροδεξιά κόμματα. Η πρωτιά θα παιχθεί ψήφο - ψήφο....

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/05/2012 11:30:17

  Είναι και αγράμματος ο Τζήμερος, κυριολεκτικά.
  Πότε κύριε Τζήμερε μίλησαν οι Βυζαντινοί για το ¨φύλο των Αγγέλων"; Λίγες ώρες ή λίγα ή πολλά χρόνια πριν την Άλωση; Μπορείτε να μου πείτε, σας παρακαλώ; Μία παραπομπή έστω; Κάποια σοβαρή πηγή; Για να μην λέμε αερολογίες...
  Αν θέλετε, σας παραπέμπω και στο βιβλίο του αμερικανού βυζαντινολόγου Glenn Peers, "Subtle bodies", όπου μπορείτε να βρείτε όλη τη σχετική βυζαντινή φιλολογία αναφορικά με αγγέλους. Για το φύλο τους, πάντως, δεν θα βρείτε να γίνεται λόγος.
  Κατά τα άλλα, κύριε Τζήμερε, πιστεύω ότι είστε ένα ακόμα καλογυαλισμένο τίποτα που πωλείται πλέον σε τιμή ευκαιρίας για αφελείς ψηφοφόρους σε απόγνωση.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΒΙΣ 30/05/2012 14:11:54

   Κυκλοφορούν πολλά πράγματα για το Τζήμερο. Από τη θρησκεία του μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς. Αν διαβάσεις το πρόγραμμά του είναι σαν να έχει πέσει από τον Άρη.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΒΙΣ 30/05/2012 15:29:30

   Πιθανόν ΒΙΣ λίγες ώρες μετά την Άλωση..όταν οι Τούρκοι ζητούσαν τα αγοράκια των Βυζαντινών (κι όχι μόνο) για τα ''χωρίς φύλο'' γούστα τους..

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 30/05/2012 11:32:48

  Πάντως έχει αρχίσει και τραβά την προσοχή ...http://goo.gl/kyITg

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος 30/05/2012 12:28:15

   Τι θα πει "τραβά την προσοχή"; Και η "Φτερού" στους δρόμους του Κολωνακίου, τραβούσε την προσοχή.

 8. Απορών avatar
  Απορών 30/05/2012 12:24:56

  Θίχθηκαν 3 θέματα:
  1. Οι γάμοι των ομοφυλοφίλων
  Ο θρησκευτικός γάμος των ομοφυλόφιλων είναι ένα θέμα που αφορά κάθε θρησκεία ξεχωριστά. Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει τα ίδια δικαιώματα με ένα ετερόφυλο ζευγάρι (π.χ. κληρονομικό δικαίωμα κτλ.) με εξαίρεση φυσικά τα προνόμια τα οποία απορρέουν για τα ετερόφυλα ζευγάρια από το γεγονός ότι η κοινωνία προσβλέπει από αυτό την αναπαραγωγή της (π.χ. επιδόματα τέκνων). Νομίζω πως το σύμφωνω συμβίωσης είναι πολύ καλή λύση και μάλιστα θα μπορούσε να αφορά και σε ζευγάρια τα οποία δεν έχουν σεξουαλική σχέση, π.χ. δύο παππούδες ή δύο γιαγιάδες φίλες γιατί να μην μπορούν να έχουν ένα κοινό νοικοκυριό όπου η μια θα βοηθάει την άλλη; Πρόκειται για νομική μορφή, όταν επιτρέπεται να έχεις μια Ο.Ε. ή Α.Ε. γιατί να μην επιτρέπεται να κάνεις το ίδιο ή κάτι αντίστοιχο και για τη ζωή σου και όχι μόνο ως παραγωγική μονάδα; Από εκεί και πέρα το τί κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δική του δουλειά, δεν αφορά το κράτος εφόσον αφορά συναινούντες ενηλίκους.
  2. Η καύση των νεκρών
  Θεωρώ αδιανόητο να μην επιτρέπεται η καύση νεκρών στην Ελλάδα. Φυσικά και ως ορθόδοξος χριστιανός θεωρώ ότι η ταφή είναι πολύ σημαντική (σεβασμός στο σώμα, στην ύλη κτλ.) αλλά σε ένα κοσμικό κράτος (όπως το θέλει η αυθεντική ορθόδοξη παράδοση με τους διακριτούς ρόλους κράτους και εκκλησίας και η οποία δεν είναι Ισλάμ ώστε να πιστεύει στη θεοκρατία, τα του καισαρός τω καίσαρι κτλ.), ωστόσο αυτή είναι προσωπική και εκκλησιαστική επιλογή δική μου και των ορθοδόξων χριστιανών. Έστω και ένας να υπάρχει που να διαφωνεί (και στην Ελλάδα έχουμε μουσουλμάνους έλληνες, αθέους, δωδεκαθεϊστές, μετανάστες ακόμα και... τουρίστες αλλά και να μην είχαμε στο μέλλον μπορεί να αποκτούσαμε, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να απαγορεύεται η καύση των νεκρών. Όσοι είστε ορθόδοξοι όπως κι εγώ, παρακαλώ να διαχωρίσετε τη θέση της εκκλησίας η οποία αφορά σε εμάς και μόνο από τη θέση του κράτους το οποίο αφορά τους πάντες. Η καύση των νεκρών δεν θα μας απαγορεύσει να έχουμε ταφή, ίσα ίσα που ενδεχομένως να επιτρέπει και την μεγαλύτερη παραμονή μας στον τάφο αν θεωρήσουμε ότι θα υπάρχει περισσότερος χώρος.
  3. Το χτίσιμο τζαμιού
  Επίσης αδιανόητο είναι να μην κτιστεί τζαμί στην Ελλάδα. Έχουμε και έλληνες μουσουλμάνους πολίτες πολλοί εκ των οποίων δεν είναι καν τουρκογενείς (αν ενδιαφέρει αυτό). Αν πάνε αυτοί στην Αθήνα δεν πρέπει να έχουνε τζαμί ή θα απαγορεύσουμε σε ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν εντός Ελλάδας; Υπενθυμίζω ότι υπέρ του τζαμιού ψήφισε και η ΝΔ αλλά γνωμοδότησε και η Εκκλησία της Ελλάδας. Φυσικά τίθονται κάποια θέματα π.χ. με το που θα κτιστεί, αν θα αλλοιώσει το τοπίο κτλ. κτλ. αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα θέματα τα οποία μπορεί να διευθετηθούν.
  4. Η πορνεία
  Υπενθυμίζω ότι η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελλάδα. Τα φαινόμενα που παρουσιάζονται, αν γίνει παράνομη, θα αφορούν σε όλες τις εργαζόμενες πλέον και όχι μόνο στις παράνομες όπως σήμερα. Πραγματικά απορώ και δεν μπορώ να καταλάβω τί νόημα έχει το να ποινικοποιηθεί η πορνεία... Ό,τι ποινικοποιείτε φέρνει πολύ χειρότερα αποτελέσματα, π.χ. ποτοαπαγόρευση στην Αμερική, ή απαγόρευση των ναρκωτικών σήμερα...
  Ξέρω ότι κάποιους μπορεί να τους ξενίσουν αυτές οι θέσεις αλλά επιτέλους θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο συντηρητισμός είναι μια προσωπική ή ακόμα και συλλογική επιλογή και ο καθένας και κάθε σύνολο μπορεί να επιλέξει να είναι συντηρητικό στις ηθικές και άλλες επιλογές του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει την οποιαδήποτε ηθική νομιμοποίηση να επιβάλει στους άλλους τον τρόπο ζωής του. Αλήθεια, πως θα σας φαινόταν αν έρχονταν η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και έλεγε ότι κατά τη διάρκεια της σαρακοστής θα έπρεπε να απαγορεύεται η πώληση κρέατος σε όλους; Ακόμα και η Ιερά Επιστασία πιο φιλελεύθερη από εσάς είναι μου φαίνεται (μην το πάρετε ως προσβολή... θεωρώ ότι στα ζητήματα αυτά απλά οι περισσότεροι συντηρητικοί μπερδεύουμε την ατομική ή συλλογική επιλογή με το ηθικό δικαίωμα να την επιβάλουμε σε όλους).

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Απορών 30/05/2012 12:33:55

   Ένα "ομόφυλο ζευγάρι", όπως το αποκαλείς, μπορεί κάλλιστα να κάνει αμοιβαία δήλωση διαθήκης των περιουσιακών του στοιχείων κατά τον ίδιο τρόπο που κάποιος άκληρος ιδιώτης κάνει δήλωση για μεταθανάτια κληροδότηση της περιουσίας του σε συγγενείς, σε τρίτα πρόσωπα, ή σε ιδρύματα. Γιατί θα πρέπει δηλαδή να θεσμοποιηθεί ως σχέση γάμου (μέσω του συμφώνου συμβίωσης) η ομοφυλοφιλική σχέση;

   • Απορών avatar
    Απορών @ Αυριανιστής 30/05/2012 12:47:33

    Το σύμφωνω συμβίωσης δεν αποτελεί σχέση γάμου... Μπλέκουμε δύο "γάμους" τον πολιτικό που αφορά το κράτος με το θρησκευτικό ο οποίος αφορά την κάθε θρησκεία. Ο πρώτος είναι μια νομική πράξη και τίποτα παραπάνω (ή έτσι θα έπρεπε να είναι). Ο δεύτερος είναι μυστήριο (τουλάχιστον για εμάς) και πράγμα ιερό το οποίο δεν θα πρέπει να συγχέουμε με τον πολιτικό γάμο. Απλά πράγματα. Αν όλα αυτά μπορούν να γίνουν και αλλιώς δεν έχω πρόβλημα, ευτυχώς δεν με απασχολεί προσωπικά το ζήτημα...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Απορών 30/05/2012 12:38:06

   Και ως προς το (3): με την ίδια λογική, μήπως να χτίσουμε και από ένα τζαμί σε κάθε πόλη ή και κωμόπολη της Ελλάδας, γιατί οι μουσουλμάνοι όπως μπορεί να πάνε ένα ταξίδι στην Αθήνα, έτσι μπορεί να πάνε και μια εκδρομή π.χ. στο Ανατολικό Ζαγόρι; Είναι δυνατόν να μη μπορούν να προσευχηθούν οι άνθρωποι;

   • Απορών avatar
    Απορών @ Αυριανιστής 30/05/2012 12:44:27

    Μιλώ για την άρση απαγόρευσης, δεν εννοώ ότι ακόμα και στην Αθήνα θα πρέπει το κράτος να αναλάβει τα έξοδα. Όπου ζουν έλληνες μουσουλμάνοι ακόμα και σε χωριά υπάρχουν τζαμιά και καλώς υπάρχουν. Με τον ίδιο τρόπο που κτίζονται εκκλησίες θα πρέπει να κτίζονται και τζαμία όπου χρειάζεται, με έξοδα των ενδιαφερομένων.

   • καθηγητής avatar
    καθηγητής @ Αυριανιστής 30/05/2012 12:54:29

    Η ύπαρξη λατρευτικών χώρων είναι αυτονόητη σε κάθε σύγχρονο κράτος. Αυτονόητη είναι επίσης και η χρηματοδότηση από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ καθηγητής 30/05/2012 13:17:46

     ΚἈΛΩΣ ΤΟΥΣ (ἀπορῶν καί καθηγητά). . .τούς ἐκφραστές τῆς globalization!!!
     Καί ᾿γώ θέλω τό θρήσκευμα μου νά ἀναγράφεται στήν ταυτότητα μου, συμφωνεῖτε;   :lol:

     • Απορών avatar
      Απορών @ Φωτεινή 30/05/2012 14:13:40

      Φυσικά, προαιρετικά δεν βρίσκω καθόλου κακό το να αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες... υποχρεωτικά όμως είναι παράλογο να απαιτείς από κάποιον να αναγράφει το θρήσκευμα του απλά επειδή έτσι υποτιμάς κάτι τόσο σημαντικό όσο η θρησκευτική πίστη μετατρέποντάς τη σε στοιχείο της εθνικής ταυτότητας.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Απορών 30/05/2012 15:58:24

      Καἴ τελικά ἐπικράτησε ἡ ὑποχρεωτική ΜΗ ἈΝΑΓΡΑΦΗ! (lose-lose situation)!!

     • Απορών avatar
      Απορών @ Φωτεινή 30/05/2012 17:22:35

      Ζητήματα τύπου θρήσκευμα στις ταυτότητες, τζαμί, κτλ. κτλ. θεωρώ ότι είναι πραγματικά ζητήματα άνευ βάθους και ουσίας. Όσοι ανακινούν τέτοια ζητήματα είναι βαθιά νυκτωμένοι και αναπαράγουν προτεσταντικές κινδυνολογίες προκειμένου να προβατοποιήσουν τον κόσμο. 2000 Χ.Ο. είμαστε, πόσα από αυτά τα χρόνια είχαμε ταυτότητες; Αυτό είναι το πρόβλημά μας ή το ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε τη χώρα μας οικονομικά; Τελείως καλοπροαίρετα το γράφω... αν βλέπουμε το δένδρο χάνουμε το δάσος...

     • Απορών avatar
      Απορών @ Φωτεινή 30/05/2012 14:20:33

      Να συμπληρώσω:
      Κάποιο λάθος κάνετε εδώ: ο πολιτικός φιλελευθερισμός και το κοσμικό κράτος γεννήθηκε ακριβώς με τη γέννεση του έθνους κράτους στην Αμερική και τη Γαλλία το 18ο αιώνα και με το πέρασμα από τη φεουδαρχία στο φιλελευθερισμό. Μάλιστα, το πρώτο ελληνικό σύνταγμα ήταν από τα πιο φιλελεύθερα της Ευρώπης εκείνης της εποχής. Τί σχέση έχει με globalization; Εκτός και αν θεωρήσουμε ότι οι Ταλιμπάν για παράδειγμα (δημιούργημα της Δύσης) είναι πρότυπο αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης...

     • καθηγητής avatar
      καθηγητής @ Φωτεινή 31/05/2012 10:35:58

      Αν δεν κάνω λάθος, μέχρι και στην Τεχεράνη υπάρχει ορθόδοξη εκκλησία της ελληνικής κοινότητας. Το να μην επιτρέπουμε σε αλλόδοξους να έχουν νόμιμους λατρευτικούς χώρους πέρα από αναχρονιστικό, είναι και επικίνδυνο, καθώς τα παράνομα υπόγεια τζαμιά είναι εκτός ελέγχου.

    • m.s avatar
     m.s @ καθηγητής 30/05/2012 14:29:43

     @ καθηγητής
     κύριε καθηγητά,
     το περιβάλλον εργασίας σας παραπέμπει σε σύγχρονο κράτος;

   • Πτωχοπρόδρομος avatar
    Πτωχοπρόδρομος @ Αυριανιστής 30/05/2012 14:21:53

    Λοιπόν "εδώ και τώρα " τζαμιά για ομο και μουσλις , σε κάθε χωριουδάκι. Δίπλα σ'αυτό , ένα μικρό εργοστάσιο που θα τους απασχολεί (να οι διορισμοί του Τσίπρα), θα πληρώνονται φυσικά σε δραχμές και επιστάτες θα είναι οι ΧΑ... Ολαρία ολαρά, χιόνι πέφτει από ψηλά...!

    • Απορών avatar
     Απορών @ Πτωχοπρόδρομος 30/05/2012 15:06:31

     Χαχα... φυσικά δεν είπα καθόλου αυτό, αλλά σε σχέση με τις θέσεις Τζήμερου είναι όντως ένα δείγμα του πως μπορεί να συμβιβαστεί ο φασισμός με το φιλελευθερισμό... ή καλύτερα του πως θέσεις που φλερτάρουν με το φασισμό μπορούν να καλυφθούν με φιλελεύθερο μανδύα...

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Απορών 30/05/2012 12:39:28

   Κανένα πρόβλημα! Όποιος θέλει όσα ανέφερες ψηφίζει Τζήμερο. Εγώ έχω το δικαίωμα να μην τα βλέπω τα πράγματα όπως τα περιέγραψες και να αυτοπροσδιορίζομαι ως φιλελεύθερος δεξιός με μοναδική πολιτική έκφραση την Ν.Δ;

   • Απορών avatar
    Απορών @ Δεξιόχειρας 30/05/2012 14:21:20

    Με αυτά τα μυαλά φτάσαμε στο 18%...

 9. S.P. avatar
  S.P. 30/05/2012 12:40:05

  Για τα τζαμιά υπάρχει κίνδυνος. Έπειτα οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν ακάλεστοι είναι παράνομοι και πρέπει να φύγουν. Ύστερα εμείς τον ισλαμισμό δεν το γνωρίσαμε ως φολκλόρ όπως η Ολλανδία, αλλά ως ασιατική κατάκτηση. Ως Πελοποννήσιος και ως Μεσσήνιος κάτι γνωρίζω. Η Σ. Αραβία χρηματοδοτεί τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Και για όσυς γνωρίζουν Ιστορία οι Μουσουλμάνοι κατέστρεψαν πολιτισμούς και πολιτισμούς: π.χ. τον αρχαίο αιγυπτιακό!

  • Απορών avatar
   Απορών @ S.P. 30/05/2012 14:34:08

   Δεκτό ότι υπάρχουν κίνδυνοι οι οποίοι θα πρέπει να συνεκτιμηθούν, υπάρχουν σημαντικές αιτιάσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση απο τη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα και αυτός ήταν ένας λόγος που το ελληνικό κράτος ανέλαβε τη χρηματοδότηση (εξ όσων γνωρίζω) για να μην υπάρχει τέτοια επιρροή.
   Από εκεί και πέρα, η εικόνα που έχετε για το Ισλάμ θεωρώ ότι δεν είναι αντικειμενική... Όντως, το φονταμενταλιστικό Ισλάμ είναι βάρβαρο και επικίνδυνο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι αυτό είναι κατά κύριο λόγο δημιούργημα, ένα τέρας που γέννησε η Δύση όταν χρησιμοποιούσε τους σουνίτες ως ανάχωμα στην ΕΣΣΔ.
   Από εκεί και πέρα, ακόμα και το Ισλάμ έχει να επιδείξει θαυμαστά πολιτιστικά επιτεύγματα: κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα ήταν πολύ πιο μπροστά από τη Δυτική Ευρώπη στον πολιτισμό και τις επιστήμες μπολιασμένο από την ελληνική φιλοσοφία και την ορθοδοξία. Αλλά είναι τεράστιο θέμα για να το αναπτύξουμε εδώ...

 10. akenaton avatar
  akenaton 30/05/2012 12:51:50

  Εγώ λέω να αφήσουμε ήσυχους τους πιθανούς συνεργάτες στην αυριανή κυβέρνηση συνεργασίας και να ασχοληθούμε με τους "απίθανους". Καλύτερα βέβαια να ασχολούμασταν με την παραγωγή πολιτικής από τη ΝΔ ώστε να αξιώνουμε την θετική ψήφο των πολιτών. Ωρες-ώρες δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν κάποιοι από εμάς να έχουμε τόσο στενή αντίληψη περί εκλογικής "καθαρότητας" και να απαιτούμε και αυτοδυναμίες! Διάβασα το πρόγραμμα του Τζήμερου και θα το προσυπέγραφα σε αρκετά σημεία. Μήπως δεν είμαι αρκετά Πατριώτης Δεξιός;;; Λέτε στο Πατριωτικοδεξιόμετρο να έπαιρνα αρνητική βαθμολογία; Ας σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε όσους δεν πιστεύουν τα ίδια ακριβώς με εμάς. Η Πολιτική δεν είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ για να έχει δόγματα και αιρέσεις. Η Πολιτική είναι κατά βάθος ΣΥΝΘΕΣΗ και ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ. Όποιοι δεν το καταλάβουν αυτό από δω και πέρα, θα οδηγήσουν την Χώρα σε περιπέτειες με τη στενοκεφαλιά τους.

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ akenaton 30/05/2012 13:18:51

   Όποιος δηλαδή δεν θέλει να μπασταρδέψει τις θέσεις του είναι στενοκέφαλος και θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες. Όποιος χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς τί είναι; Βοηθά μήπως στην εθνική ομοψυχία; Εμείς θα λέμε την αλήθεια για να εδραιώσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, δεν θα κρύψουμε τη σκόνη κάτω από το χαλί. Κάποια πράγματα δεν τα συζητάμε.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Δεξιόχειρας 30/05/2012 13:30:42

    Ίσως δεν καταλάβατε. Δεν σας ζήτησε κανείς να "μπασταρδέψετε" τίποτε. Όταν πετροβολάτε όμως τους πάντες, ακόμη και τους πιθανούς συμμάχους σας, πως θα κυβερνηθεί η Χώρα αφού όλα "δείχνουν" προς κυβερνήσεις συνεργασίας;

 11. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 30/05/2012 13:12:01

  Μήπως αισθάνεστε την ανάσα του Τζήμερου και της Δημιουργίας ,ξανά να είναι πίσω σας και σας ενοχλεί; Όσο η σπέκουλα πέφτει σύννεφο τόσο τον διαφημίζετε, αλλά είναι η μόνη Μεταρρυθμιστική φωνή που ακούγετε σε αυτές τις εκλογές.

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 30/05/2012 13:24:26

   Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε. Προσωποπαγή κόμματα τα οποία εάν ο ταλαντούχος ηγέτης τους απουσιάσει δεν έχουν λόγο ύπαρξης δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Η ύπαρξη αυτών των κομμάτων περιορίζεται στο να κόβουν ψήφους. Ουσιαστικά ο Τζήμερος και ο Μάνος τραβούν εκείνους τους ψήφους οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα πήγαιναν στη Ν.Δ. Στην πραγματικότητα παίζουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Δεξιόχειρας 30/05/2012 13:37:55

    Γράφετε παραπάνω: "Εξάλλου ο Τζήμερος το παραδέχτηκε ότι μεγαλύτερη σχέση έχει με τους οκολόγους παρά με τη Ν.Δ." Και μετά, γράφετε εδώ: "Ουσιαστικά ο Τζήμερος και ο Μάνος τραβούν εκείνους τους ψήφους οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα πήγαιναν στη Ν.Δ." Πως συμβιβάζονται αυτά; Εκτός αν υπονοείτε πως οι ψηφοφόροι του Τζήμερου δεν καταλαβαίνουν ή δεν ακούν τι παραδέχεται ο πρόεδρός τους, είναι δηλαδή χαϊβάνια που ενώ κατά βάθος είναι ΝΔ ψηφίζουν ένα κόμμα που προσδιορίζεται πιο "κοντά" στους Πράσινους!

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ akenaton 30/05/2012 13:58:46

     Δεν είπα ότι είναι Ν.Δ είπα ότι "εκ των πραγμάτων θα πήγαιναν στη Ν.Δ".

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ akenaton 30/05/2012 14:01:09

     Συνεχίζετε πάντως τους ατυχείς χαρακτηρισμούς. Άκου χαϊβάνια. Αυτά που τα μάθατε; Ποιός σας έκανε μαθήματα πολιτικού ήθους;

     • akenaton avatar
      akenaton @ Δεξιόχειρας 30/05/2012 14:09:21

      Γιατί εκ των πραγμάτων; Αφού ο αρχηγός τους κατά τη γνώμη σας παραδέχτηκε οτι είναι πιο κοντά στους οικολογους! Μάλλον έχετε μπερδευτεί. Το πιο λογικό θα ήταν να πήγαιναν στους πράσινους αν δεν υπήρχε ο Τζήμερος, πάλι κατά τα γραφόμενά σας.
      ΥΓ. Τις ατυχείς εκφράσεις τις προσπερνώ όπως κάνω πάντα με όλους όσους εκτρέπονται.
      Φιλικά.

     • dim avatar
      dim @ akenaton 31/05/2012 03:13:32

      Εκ των πραγμάτων, εννοείται...

      Όταν έχεις να επιλέξεις τι θα εφαρμοστεί εκ των πραγμάτων στη χώρα σου στις 18 Ιούνη, και οι επιλογές σου είναι δύο (αυτό λέει ο εκλογικός νόμος, αν είχαμε απλή αναλογική βεβαίως θα είχανε λόγο ύπαρξης και αυτά τα κόμματα)

      Πρώτη επιλογή: Σύριζα και άκρατος κρατισμός

      Δεύτερη επιλογή: ΝΔ και κοινωνικός φιλελευθερισμός.

      Εσύ ως ακόμα πιο φιλελεύθερος και από τη ΝΔ, ποιό από τα δύο θα διάλεγες? Προφανώς το πιο κοντινό σου... γιατι αυτό το 1% - 3%, θα καθορίσει και τη πρώτη θέση, και άρα την κατεύθυνση της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια....

 12. takis avatar
  takis 30/05/2012 13:29:42

  Μακάρι να τα καταφέρουν και να μπουν στη Βουλή

 13. hellasatt avatar
  hellasatt 30/05/2012 14:13:03

  Όσον αφορά την καύση των νεκρών, το θέμα έχει ήδη νομοθετηθεί το θέμα από την εποχή υπουργίας Μαρ. Γιαννάκου. Βεβαίως τα υπαρξιακά ζητήματα εκάστου είναι, κατ' αρχάς, προσωπική του υπόθεση αλλά ο πολιτικός οφείλει να ενημερώσει περί των πεποιθήσεών του το εκλογικό σώμα. Είναι γνωστόν ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι Χ.Ο. Είναι επίσης γνωστό και σεβαστό ότι η κ. Αλεξ. Παπαρήγα δεν είναι. Ο κος Τζήμερος γιατί δεν το αποκαλύπτει; Γιατί οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι είναι η υπήρξε μάρτυρας του Ιεχωβά. Δικαίωμά του και μάλιστα αναφαίρετο ΑΛΛΆ ΕΓΏ ΘΈΛΩ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΩ. Θα έχω μία απάντηση;

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ hellasatt 30/05/2012 15:28:38

   Τόσο το θρήσκευμα όσο και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αυστηρώς προσωπικά δεδομένα. Μπορείτε να ψηφίσετε τους ομόθρησκούς σας, αλλά δεν μπορείτε να απαιτείτε τέτοια στοιχεία από κανέναν.

   Εάν πχ γνωρίζατε πως κάποιος πολιτικός αρχηγός ήταν ομοφυλόφυλος θα τον ψηφίζατε;

   Επίσης η νομοθέτηση της καύσης των νεκρών δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης των προβλεπόμενων προεδρικών διαταγμάτων εφαρμογής.

  • Απορών avatar
   Απορών @ hellasatt 30/05/2012 15:30:51

   Όχι, δεν είναι δικαίωμά μας να γνωρίζουμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις οποιουδήποτε, δικαίωμά μας είναι να ρωτάμε ό,τι θέλουμε και αν δεν μας ικανοποιούν οι απαντήσεις να μη τον ψηφίζουμε.
   Ωστόσο ο κ. Τζήμερος διέψευσε το δημοσίευμα κάποιου μπλογκ είναι είναι μάρτυρας του Ιεχωβά, επικαλούμενος μάλιστα τη στρατιωτική του θητεία, την αιμοδοσία που οργάνωσε η ΔΗΞΑ και κάτι ακόμα που μου διαφεύγει...
   Τα πράγματα είναι απλά: δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε για να αποδείξουμε ότι ιδιαίτερα σήμερα το μείζον είναι να πάνε οι 50 βουλευτές στη ΝΔ και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ...

   • dim avatar
    dim @ Απορών 31/05/2012 03:27:33

    Ένα βασικό επιχείρημα αυτών που λένε πχ ναι είμαι φιλελεύθερος αλλά δε ψηφίζω ΝΔ γιατί εκφράζει το παλιό, και θα ψηφίσω Τζήμερο γιατι εκφράζει το νέο, είναι οτι οι παλιοί είναι αναξιόπιστοι, τα κάναν θάλασσα τόσα χρόνια κλπ

    Και ρωτάω τώρα εγώ. Ενας άνθρωπος που δηλώνει:

    α) πολιτική χωρίς πολιτικούς, και

    β)«Βαλλιανάτος. Διαφωνούμε με τη συμμετοχή του καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και με όποια άλλη κατεύθυνση θέλετε. Ελπίζουμε το θέμα να διευθετηθεί μέχρι αύριο. Θα ενημερωθείτε. Αν δεν διευθετηθεί, η συνολική συνεργασία ακυρώνεται».

    Και μία μέρα μετά από τόσο βαρύγδουπες δηλώσεις βγαίνει και συνεργάζεται με τον δεινόσαυρο πολιτικό Μάνο, και δέχεται και το Βαλλιανάτο στον συνασπισμό του, πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι?

    Παραδεχθείτε το όσοι σκέφτεστε ακόμα να ψηφίσετε Τζήμερο. Η αξιοπιστία του μέσα σε μία μόνο μέρα, μετά από τέτοιες δηλώσεις, τόσο απόλυτες, και να τις καταπατάει στο λεπτό, έπεσε στο μηδέν.....

    Αφήστε λοιπόν τα δε μου αρέσει η φάτσα του Σαμαρά, ή της Ντόρας ή του ένα ή του άλλου.... Το θέμα τώρα έχει ξεφύγει από πρόσωπα. Εδώ συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος της οπισθοδρόμησης και του άκρατου κρατισμού, του Λαλιώτη που όλοι ζήσαμε στο πετσί μας, και ο κόσμος της φιλελεύθερης οικονομίας, με ανάπτυξη και ιδωτική πρωτοβουλία, αποκρατικοποιήσεις και μείωση της δημόσιας σπατάλης. Ποιον προτιμάς στις 18 Ιούνη? Σύριζα ή ΝΔ? Τρίτη λύση σε αυτές τις συγκεκριμένες εκλογές και με αυτόν τον εκλογικό νόμο δεν υπάρχει....

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Απορών 31/05/2012 08:48:37

    Αφού είστε λάβρος εναντίον της Ν.Δ και μάλλον υπερ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παραπάνω με κατηγορήσατε ότι με μυαλάσαν τα δικά μου φτάσαμε στο 18%; Υποκρίνεστε τον ΝΔκράτη; Ο πόλεμος των κατασκόπων δεν ταιριάζει στην πολιτική αξιοπρέπεια.

    • juliet avatar
     juliet @ Δεξιόχειρας 31/05/2012 08:54:29

     Δεξιόχειρα
     καλημέρα ....θ'έπρεπε να γνωρίζεις και την πολιτική αλητεία ή αλλιώς πολιτική ατομικών συμφερόντων .

 14. theo1611 avatar
  theo1611 30/05/2012 16:21:03

  Αν η Βουλή των δύο ημερών είχε διαβάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα ψήφιζε με 200 και άνω ψήφους άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος προς το αναλογικότερον, ας πούμε με όριο εισόδου το 4 ή 5% αλλά χωρίς το διχαστικό +50 για τη δεδομένη εντολή του εκλογικού σώματος (7 κόμματα της Βουλής κάτω του 20% και 20% του εκλογικού σώματος να μην εκπροσωπείται).

  Τώρα όλοι θα παρέθεταν συγκεκριμένα προγράμματα και προγράμματα συνεργασίας!!!

 15. κωστας avatar
  κωστας 30/05/2012 17:14:50

  Λέμε για το κκε που δεν γουστάρει κανέναν και τίποτα, λέμε για το σύριζα που θεωρεί και την παραμικρή μετατόπιση από τις θέσεις του (τις ποιες?) ως αιτία μη συνεργασίας, αλλά βλέπω οτι και στη ΝΔ τείνει να επικρατήσει το ίδιο. Μετά τις 17/6 να δω με ποιον θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε αν συνεχίσουμε την ίδια νοοτροπία

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ κωστας 30/05/2012 17:59:29

   έλα ντε..

 16. κοινός νους avatar
  κοινός νους 30/05/2012 18:03:05

  Ο κ. Τζήμερος επιθυμεί την κατάργηση του νόμου περί προσηλυτισμού. Τουτέστιν, να γεμίσουμε εδώ πάσης λογής "Ευαγγελιστές" και Προτεστάντικες σέκτες με μπόλικα χρήματα να "επανευαγγελίσουν" του Έλληνες! Όχι μόνον αυτό, αλλά ζητά και την κατάργηση των Θρησκευτικών από την εκπαίδευση και την αντικατάστασή τους από μάθημα "Θρησκειολογίας". Ωσάν ο βουδισμός και ο ισλαμισμός να έχουν την ίδια βαρύτητα στη διαμόρφωση της ταυτότητάς μας, με την Ορθοδοξία μας. Απλά νιουεϊτζιλίκια;
  Κερασάκι στην τούρτα, συνεργάζεται τώρα "παλαιοκομματικότατα" με τη "Δράση", το κόμμα που αγωνίζεται για την "απαλοιφή της ανάπτυξης εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης από τους σκοπούς της εκπαίδευσης "(!!!).
  Για τα παραπάνω και μόνο, κατηγορηματικά "ευχαριστώ δεν θα πάρω". Αρκετά με την γραικύλικη δήθεν εκσυγχρονιστική μειονεξία.

 17. juliet avatar
  juliet 30/05/2012 19:17:32

  .....της καφετζούς.

 18. Centroos avatar
  Centroos 31/05/2012 14:19:06

  Κρίμα που δεν άκουσε το κάλεσμα του αρχηγού για έπανασυσπείρωση του κεντροδεξιού μαγαζιού (συγνώμη παράταξης ήθελα να πω). Όσο για την πατρίδα αυτή μπορεί να περιμένει......

 19. Κεντρώος μεταρρυθμιστής avatar
  Κεντρώος μεταρρυθμιστής 01/06/2012 22:45:15

  Απορώ γιατί τόσο μένος εναντίον της Δημιουργίας Ξανά και της Δράσης. Μήπως τάχα επίκειται η ανάληψη της εξουσίας από αυτές; Όχι βέβαια! Διεκδικούν απλώς και μόνο την είσοδό τους στη Βουλή για να εκφράσουν τις θέσεις τους! Αλλά ούτε αυτό δεν θέλουν να το δουν να γίνεται, όλοι αυτοί που απαρτίζουν τον συρφετό των διεφθαρμένων πολιτικών και εργατοπατέρων, καθώς και των κρατικοδίαιτων εφημερίδων και καναλιών. Θέλουν να μπορούν να συνεχίσουν να λεηλατούν ανενόχλητα το δημόσιο ταμείο όπως έκαναν τόσες δεκαετίες και έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν. Ψηφίζω Δημιουργία Ξανά και Δράση για να ξεκινήσει η πραγματική αλλαγή. Όλους τους άλλους τους έχουμε ήδη δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματά τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.