#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2013 17:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τεχνητή ενότητα ενόψει τρόικαςΜια πολύ καυτή περίοδο διανύει η κυβέρνηση, εν μέσω των συνεχών εκβιασμών της τρόικας που συνεχώς αλλάζει τις απαιτήσεις της, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για το ποια συμφέροντα εκπροσωπεί στην πραγματικότητα.

Σε αυτό το σκηνικό των πιέσεων, οι συνεχείς παρασκηνιακές τριβές των κυβερνητικών εταίρων αναγκάζουν πολλούς να καθιστούν άδηλες τις προοπτικές συνοχής της κυβέρνησης.

Η βασανιστική εκκρεμότητα με την τρόικα έχει δημιουργήσει μια  διαλυτική ατμόσφαιρα που ενδεχομένως να απειλεί την κυβέρνηση περισσότερο από τους δισταγμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και τα διάφορα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Ο Πρωθυπουργός δεν δείχνει διάθεση σύγκρουσης με τους εταίρους και το έδειξε και το βράδυ της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο Ευ. Βενιζέλος θέλησε να θέσει θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης και να αξιοποιήσει τις δήθεν διαρροές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον για εκλογές.

«Ας αφήσουμε στην άκρη τα ασήμαντα. Έχουμε να ασχοληθούμε με τα μεγάλα και σημαντικά. Είναι ώρα εθνικής μάχης» φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς και ξεκαθάρισε στους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ότι δεν είναι στις προθέσεις του οι πρόωρες εκλογές και πως δεν υπήρχε καμία εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου στη δημιουργία του αρνητικού κλίματος, παραμονές της σύσκεψης των αρχηγών.

Είναι εμφανές ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρίως, διότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέδειξε υπεύθυνη στάση και δεν έριξε λάδι στη φωτιά, επεδίωξε να διαμορφωθεί ένα σκηνικό έντασης και θέλησε να δείξει στην κοινή γνώμη ότι όλη η κυβέρνηση κρέμεται από τον ίδιο και τους βουλευτές του.

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και δει τις διαρροές που έχει κάνει το σύστημα του ΠΑΣΟΚ, μέσω των φιλικών προς αυτό δημοσιογράφων, θα καταλάβει πολύ καλά ότι η στρατηγική στόχευση είναι να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη ο Πρωθυπουργός υπό την κηδεμονία της Ιπποκράτους.

Από το Μέγαρο Μαξίμου υποβαθμίζουν τις κινήσεις Βενιζέλου, αν και δεν παραγνωρίζουν ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να πυροδοτήσουν ένταση πριν τη σύσκεψη και μετά φρόντισαν να υποδείξουν το πρωθυπουργικό σύστημα ως υπεύθυνο για το βαρύ κλίμα.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα όσα λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βασική τους επιδίωξη από εδώ και πέρα είναι να διαμορφώσουν ένα σκηνικό ελέγχου της κυβέρνησης και να δοθεί η αίσθηση στην κοινή γνώμη πως αυτή καθορίζουν την πολιτική της κυβέρνησης.

Ίσως να προβλέπουν ότι η κυβέρνηση θα πάει καλύτερα και θα αρχίσει να αλλάζει το κλίμα και θέλουν να πάρουν μερίδιο της επιτυχίας, εάν αυτή έρθει, κάτι που αμφισβητείται με βάσει τα έως σήμερα δεδομένα.

Ο Πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω στο βασικό του στόχο να εφαρμόσει το πρόγραμμα και ως εκ τούτου να κλειδώσει οριστικά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Παρά την μικροκομματική πρακτική του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς το θεωρεί πιο σταθερό σύμμαχο, παρά τη δύσκολη διαπροσωπική σχέση που έχει ο πρωθυπουργός με τον Βενιζέλο.

Αντιθέτως η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζεται ως ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης συνεργασίας, παρότι είναι φανερό ότι ο Σαμαράς εμπιστεύεται τον Κουβέλη, ο οποίος έχει αναλάβει έναν πυροσβεστικό ρόλο στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών.

Το κοινό σημείο και των τριών είναι ότι η μακροημέρευση της κυβέρνησης προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ισχυρού πυρήνα κοινωνικής αποδοχής της αλλά και επεξεργασία των μέτρων με τους βουλευτές που θα κληθούν να τα ψηφίσουν.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.