#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2011 21:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τετάρτη,"του Σταυρού",θα μας σταυρώσουν;Η Τετάρτη, γιορτή του Σταυρού, θα είναι όπως όλα δείχνουν, η πιο κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα. Και εντελώς συμβολικά για τη μέρα, φαίνεται ότι οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να μας σταυρώσουν. Αν και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά πλέον και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως πάμε σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας χωρίς έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Antinews, ένα σχέδιο που ακούγεται πολύ στα πηγαδάκια των πολιτικών και οικονομικών κύκλων είναι ότι οι δανειστές μας θα αποφασίσουν κούρεμα ομολόγων έως και 50%, ουσιαστικά ομολογία χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών από την Ελλάδα. Προκειμένου να μη δημιουργήσουν χάος δεν θα βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ (εκτός κι αν επικρατήσουν κάποιες άλλες φωνές που θα λένε για αποβολή της αργότερα καθώς τώρα είναι αδύνατο αυτό να γίνει).

Επειδή το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα είναι βαρύ, θα ενεργοποιηθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης για να δώσει λεφτά κυρίως σε ιταλικές, πορτογαλικές και ισπανικές τράπεζες ώστε να ξεπεράσουν το ελληνικό σοκ.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι τι θα γίνει στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουν να τη δανείζουν; Επίσης, το κούρεμα θα οδηγήσει σε κατάρρευση και λουκέτο κάποιων τραπεζών; Κι αν αυτό συμβεί πόσο μεγάλο θα είναι το αντίκτυπο σε πολίτες και επιχειρήσεις;

Αν οι ξένοι μας αφήσουν στο έλεος τότε θα πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Αν αποφασίσουν να μας στηρίξουν τότε θα πάμε σε πρωτόγνωρη κατοχή. Η κατοχή της τρόικας θα μοιάζει με... πταίσμα μπροστά σε όσα  θα δούμε. Επιτρόπους στα υπουργεία, διακυβέρνηση της χώρας από τις Βρυξέλλες, ξεπούλημα των πάντων, περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως και να έχει, τα νέα δε θα είναι καθόλου καλά για τον ελληνικό λαό διότι η χρεοκοπία είναι χρεοκοπία με όποιο επιθετικό προσδιορισμό κι αν χρησιμοποιείται.

Τα πάντα θα κριθούν στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν Μέρκελ – Σαρκοζί και Παπανδρέου όπου θα ανακοινώσουν στον τελευταίο τις αποφάσεις τους. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει έκτακτη κυβερνητική επιτροπή στην οποία μετέχουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής. Στόχος η διαχείριση της όποιας κρίσης προκύψει αλλά και η λήψη πολύ σοβαρών και επώδυνων αποφάσεων που ίσως επικοινωνηθούν στον κόσμο ακόμη και με διάγγελμα διλημματικού χαρακτήρα.

Ένα από τα σενάρια που παίζουν για τις ανακοινώσεις είναι να αποφασιστεί νέο πακέτο μέτρων που θα προβλέπει το άμεσο κλείσιμο κρατικών εταιρειών και την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με συνοπτικές διαδικασίες.

Τώρα, πολιτικά τι θα κάνει η κυβέρνηση της χρεοκοπίας; θα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και θα κηρύξει εκλογές ή θα κάνει το ακόμη πιο κυνικό. Να πάει σε δημοψήφισμα με το δίλημμα χρεοκοπία και δραχμή ή σωτηρία;

Κυριακή κοντή γιορτή.

 

Υ. Γ. Αλλά γιατί ακούμε την λέξη "χρεοκοπία" και τρομάζουμε; Αυτό δηλαδή που ζούμε τι είναι; Δεν έχει γίνει κούρεμα ομολόγων; Δεν έχει καταργηθεί η εθνική κυριαρχία; Δεν συντάσσεται ο Προϋπολογισμός από ξένους; Δεν χρωστάμε πεντακόσια δις; Δεν υπάρχει στάση πληρωμών του ελληνικού κράτους, αφού πληρώνει μόνο μισθούς και συντάξεις, όπου και όταν πληρώνει;

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. antanistimi avatar
  antanistimi 13/09/2011 22:02:28

  σαν αυριο το 1814 ιδρυθηκε η φιλικη εταιρεια νομιζω

  • Sackis avatar
   Sackis @ antanistimi 13/09/2011 22:30:09

   Να ξαναγινη....

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/09/2011 22:06:59

  Κάθισε, Έλληνα, στον καναπέ σου...

  • tsiftsidis elefterios avatar
   tsiftsidis elefterios @ Αυριανιστής 13/09/2011 22:40:19

   καθονται να δουν το ολυμπιακο,αυριο που δεν θαχουν να φανε θα τους φταινε οι αλλοι

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 13/09/2011 22:24:06

  Ακούστε. Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατί είμ’ εγώ κι ο κτίστης,
  ο διαλεχτός της άρνησης κι ο ακριβογιός της πίστης.

  Και θέλει και το γκρέμισμα νου και καρδιά και χέρι.
  Στου μίσους τα μεσάνυχτα τρέμει ενός πόθου αστέρι.

  Κι αν είμαι της νυχτιάς βλαστός, του χαλασμού πατέρας,
  πάντα κοιτάζω προς το Φως το απόμακρο της μέρας.

  Eγώ ο σεισμός ο αλύπητος, εγώ κι ο ανοιχτομάτης
  του μακρεμένου αγναντευτής, κι ο κλέφτης κι ο απελάτης
  και με το καριοφίλι μου και με τ’ απελατίκι
  την πολιτεία την κάνω ερμιά, τη χέρσα γη χωράφι.

  Κάλλιο φυτρώστε, αγκριαγκαθιές, και κάλλιο ουρλιάστε, λύκοι,
  κάλλιο φουσκώστε, ποταμοί και κάλλιο ανοίχτε τάφοι,
  και, δυναμίτη, βρόντηξε και σιγοστάλαξε αίμα,
  παρά σε πύργους άρχοντας και σε ναούς το Ψέμα.

  Των πρωτογέννητων καιρών η πλάση με τ’ αγρίμια
  ξανάρχεται. Καλώς να ρθει. Γκρεμίζω την ασκήμια!

  Είμ’ ένα ανήμπορο παιδί που σκλαβωμένο το ‘χει
  το δείλιασμα κι όλο ρωτά και μήτε Ναι μήτε Οχι
  δεν του αποκρίνεται κανείς, και πάει κι όλο να προσμένει
  το λόγο που δεν έρχεται, και μια ντροπή το δένει.

  Μα το τσεκούρι μοναχά στο χέρι σαν κρατήσω,
  και το τσεκούρι μου ψυχή μ’ ένα θυμό περίσσο.

  Τάχα ποιός μάγος, ποιό στοιχειό τού δούλεψε τ’ ατσάλι
  και νιώθω φλόγα την καρδιά και βράχο το κεφάλι,
  και θέλω να τραβήξω εμπρός και πλατωσιές ν’ ανοίξω,
  και μ’ ένα Ναι να τιναχτώ, και μ’ ένα Οχι να βροντήξω;

  Καβάλα στο νοητάκι μου, δεν τρέμω σας όποιοι είστε
  γκρικάω, βγαίνει από μέσα του μια προσταγή: ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ !

  ~Κωστή Παλαμά: «Ο Γκρεμιστής».
  Η γνήσια παρακαταθήκη για κάθε Ελληνόπουλο
  και το ανάθεμα των σύγχρονων γραικύλων

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ η Dimi 14/09/2011 01:27:53

   Μπράβο βρε Dimi!!!!!!!!!!Τα λέει όλα...........!!!!!!

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ η Dimi 14/09/2011 13:44:34

   Μπράβο Dimi
   Θα μπορέσουν όμως όλοι οι Νεοέλληνες να το καταλάβουν???
   Πολύ αμφιβάλλω. Η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ έχει τυλίξει σφιχτά την καρδιά και την ψυχή των Ελλήνων και για ξεριζωθεί θέλει πολύ κόπο και χρόνο.
   Πολυτέλεια που η Πατρίδα μας δε διαθέτει.

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/09/2011 22:25:37

  Πασοκική κυβέρνηση και ξένοι δανειστές ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ,κάθε μέρα,την ελληνική κοινωνία!!!Ζούμε μια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ κοινωνικο-οικονομική ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!!

 5. letta avatar
  letta 13/09/2011 22:32:35

  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ. ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ. ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ Α........ΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ-ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΣΤΡΩΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΝΑΡΘΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ . ΕΜΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ. ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΤΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ.

 6. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 13/09/2011 22:52:12

  Απ' όλη αυτήν την φοβερή κρίση-επίτευγμα της ελεεινής πράσινης κυβέρνησης-εκείνο που με έχει εκνευρίσει περισσότερο είναι η διαπίστωση που κάνουμε όλοι μας καθημερινά: Γιατί δεν αντιδρούμε;
  Γιατί τελικά ως λαός γίναμε φλώροι ή γιατί τελικά ήταν ένα τεράστιο ψέμα πως είμαστε λαός με τσαμπουκά και τσαγανό.
  Το παρελθόν μας βέβαια δεν δείχνει κάτι τέτοιο, αλλά το παρόν μας φωνάζει πως είμαστε για πολλές ροχάλες.
  Τι θα πούμε μωρέ στα παιδιά μας όταν μας ρωτήσουν γιατί κάτσαμε και μας ξεβράκωσαν;
  Ή λοβοτομή μας έχουν κάνει ή η Λαμπίρη, η Μενεγάκη και ο Κωστόπουλος έγιναν οι πνευματικοί μας ταγοί και καθοδηγητές και πλέον μείζον ζήτημα για μας είναι αν ξαναγκαστρωθεί η εθνική μας παρουσιάστρια και όχι αν έχουν τα παιδιά μας να φάνε και να μορφωθούν.
  Συνέλληνες ας αντιδράσουμε έστω και την ύστατη στιγμή.
  Ας τους διώξουμε.
  Θα επιζήσουμε κι ας μην το θέλουν.
  Θα επιζήσουμε γιατί σίγουρα είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΓΙΑΝΝΑ 13/09/2011 23:00:41

   Δυστυχώς, Γιάννα, τείνω να συνταχθώ με όσους λένε ότι αν δεν δούμε ΜΑΖΙΚΕΣ απολύσεις, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και ακόμα ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ χαράτσι στην ιδιωτική περιουσία (που να καθιστά τη διατήρησή της απόλυτα δυσβάστακτη για το 95% των ιδιοκτητών), δεν πρόκειται να ξεκουνήσει κανείς. Μόνο αν ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ αναγκαστεί να μετατραπεί σε ΝΟΙΚΑΡΗ, όπως μετ' επιτάσεως αξιώνουν τα κτήνη εξ Εσπερίας που πλασσάρονται και σαν "εταίροι" μας, μόνο αν γίνει έρμαιο των τραπεζών που θα του πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το σπίτι του, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα δούμε κόσμο στους δρόμους να διεκδικεί τα αυτονόητα.

   Μην πας άλλωστε και πολύ μακριά. Επί (προηγούμενης) χούντας, είδες να κουνιέται φύλλο όταν συντελέσθηκε η τραγωδία της Κύπρου; Μόνο όταν η χούντα αναγκάστηκε να πέσει βγήκαν όλοι με σημαιάκια και τα ανέμιζαν, όχι για να διαμαρτυρηθούν για την εθνική συμφορά, αλλά πρακτικά για να ξε...σπάσουν από την επταετή καταπίεση.

   Αυτός είναι ο νεοέλληνας, και όχι μόνο της μεταπολίτευσης όπως βλέπουμε. Μας αρέσει-δεν μας αρέσει, έτσι είναι η πραγματικότητα.

   • The Saint avatar
    The Saint @ Αυριανιστής 14/09/2011 00:23:31

    Ερχεσαι στα λόγια μου αγαπητέ Αυριανιστή...
    Ακριβώς στα λόγια μου...
    Εχουν γίνει πολλά μεχρι σήμερα, που θα έπρεπε να έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο κυριολεκτικά, και να έχει πέσει ήδη αυτή η σαπροκυβέρνηση.
    Αλλά όπως έγραψα και προχθές σε άλλη ανάρτηση, ποιοί να ξεσηκωθούν, όταν ακομη και καθημερινές βλέπεις στις πλατείες τις καφετέριες γεμάτες, με πολίτες που πληρώνουν 3,5-4€ τον καφέ τους... Οποιος έχει 4€ γιά καφέ αγαπητέ, ΔΕΝ πεινάει...
    Και μου ξαναέρχεται στο νού, μιά παλιοτερη μου διαπίστωση, ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν 3 είδη υπηκόων:
    1) Λαμόγια
    2) Δημόσιοι Υπάλληλοι
    3) και μ@λ@κ€$

    Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τους περισσότερους...

 7. tpe avatar
  tpe 13/09/2011 22:54:20

  Και στον υπολογιστή σου :(
  Απορία, όπως κι άλλης αναγνώστριας: Αφού υπάρχουν CDS γιατί να ενεργοποιηθεί o μηχανισμός στήριξης; Για να μην πειράξουμε τον μαυρούκο;

 8. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 22:57:53

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΚΑΤΙ»..
  ------------------------------

  *Εδώ που λες, ήτανε κάποτε μια χώρα,
  Με όνειρα χίλια, ζωντανά κι ελπιδοφόρα
  Με αληθινούς ιππότες κι άγιους στρατηλάτες,
  Και ξακουσμένους Διγενήδες Απελάτες!
  -Κλείνω το βιβλίο,
  πέφτω στο κρεβάτι,
  Ήταν η ζωή μου,
  παραλίγο Κάτι....

  * Εδώ που λες, άνθιζαν κάποτε κουβέντες,
  που τις τυλίγανε ο μαΐστρος κι ο πουνέντες,
  Και τις ξαπόστελναν ψηλά στα πέρα ουράνια,
  Λογοδοσμένες με μαγιάτικα στεφάνια..
  -Κλείνω το βιβλίο,
  πέφτω στο κρεβάτι,
  Όλα εδώ μέσα,
  μαρτυράνε Κάτι..

  *Εδώ που λες, φώτιζε κάποτε ένας λύχνος,
  Μια περιπέτεια που άφησε άγιο ίχνος,
  Που ζωγραφίστηκε σε μύρια παλικάρια,
  Και που δε χώρεσε ποτέ της στα συρτάρια..
  -Κλείνω το βιβλίο,
  πέφτω στο κρεβάτι,
  Δεν τελειώνουν όλα,
  αν υπάρχει Κάτι..

  *Εδώ που λες, κάποτε θάρθει ένας κόσμος,
  Δυο λόγια έρωτας κι ένα κλαδάκι δυόσμος,
  Και σαν προβάλει απ την αρχή, όλη την ταινία,
  όλες οι τύψεις θα καθίσουν στα θρανία..
  -Κλείνω το βιβλίο,
  πέφτω στο κρεβάτι,
  Όλα, μέρα-νύχτα,
  περιμένουν Κάτι..

  * Εδώ που λες, θ' ανοίξει κάποτε η πόρτα,
  Πελεκημένη από μαστόρια σαν και πρώτα,
  Αυτή που βγάζει στο δωμάτιο το μεγάλο,
  Εδώ που λες, θα γίνει ΑΥΤΟ, και τίποτ' άλλο!
  -Κλείνω το βιβλίο,
  ΦΕΥΓΩ απ το κρεβάτι,
  για να ξημερώσει,
  το ΜΕΓΑΛΟ "ΚΑΤΙ"!
  ----------------------------

 9. Πητ avatar
  Πητ 13/09/2011 23:10:07

  Εξαρχής πηγαίναμε σε αναδιάρθρωση χρέους. Από τη στιγμή που ξεπεράσαμε το 120% και με τέτοιο έλλειμμα ήταν προφανές. Και αυτό θα ήταν η βοήθεια των Ευρωπαίων. Από την πλευρά μας έπρεπε να κάνουμε όλα όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες και ακόμα και τώρα αρνούμαστε.
  Οι τράπεζες μας δεν αντέχουν τέτοια διαγραφή κεφαλαίων. Άρα θα χρειαστούν τη στήριξη του κράτους δηλ. των Ευρωπαίων άρα νέα αύξηση του χρέους. Η αναδιάρθρωση θα είναι μάλλον 60% και φυσικά δεν θα αφορά τα πακέτα στήριξης αλλά τα ομόλογα.
  Σήμερα το ΒΗΜΑ γράφει πως προσέλαβαν 24.000 άτομα στο Δημόσιο. Όταν ακόμη κι αυτή την ώρα πολιτικοί διορίζουν (λέω πολιτικοί γιατί σίγουρα δεν θα είναι μόνο του ΠΑΣΟΚ) το να εγκρίνουν τις δαπάνες οι Ευρωπαίοι δεν ακούγεται και τόσο κακή ιδέα, ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα.
  Έξω από το ευρώ δεν υπάρχει ζωή για την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα, οι εισαγωγές είναι πολύ περισσότερες από τις εξαγωγές. Το χρέος θα πολλαπλασιαστεί και θα φτάσει το 300 ή και το 400% του ΑΕΠ. Ούτε τα βασικά δεν θα μπορούμε να εισάγουμε γιατί η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης σε τίποτα. Βενζίνη, σιτάρι, φάρμακα με το δελτίο κι ορισμένα ίσως και καθόλου.
  Το να μην πληρώνουμε το χρέος χωρίς πρώτα να το έχουμε συμφωνήσει με τους ξένους θα προκαλέσει ένα εμπάργκο κατά της χώρας. Κανείς δεν θα μας πουλάει τίποτα ακόμα κι αν έχουμε συνάλλαγμα. Κάθε πληρωμή που θα θέλουμε να πραγματοποιήσουμε θα κατάσχεται στο εξωτερικό από τους δανειστές μας.
  Προφανώς θα έχετε όλοι δει εικόνες από τη Σομαλία, το Κονγκό (ζήτω ο Λεοπόλδος ο 2ος) το Μπαγκλαντές κτλ. Έτσι θα γίνουμε κι εμείς αν φύγουμε από το Ευρώ. Γι αυτό το βουλώνουμε και παρακαλάμε να μην έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι να μας καταστρέψουν για παραδειγματισμό.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Πητ 13/09/2011 23:14:47

   Πάλι η ίδια κινδυνολογική καραμέλα...

   Αλήθεια, μέχρι το 2002 (άντε, μέχρι το 1999 που "κλείδωσε" η ισοτιμία), θυμάσαι καμία έλλειψη σε φάρμακα; Ούτε στις (σχεδόν 100%) υποτιμήσεις του Μαρκεζίνη και του Αρσένη δεν είχαν γίνει αυτά. Ή μήπως εννοείς "εικόνα Σομαλίας" το να μην αλλάζουμε iPhone κάθε χρόνο και τηλεόραση 3D Full LED κάθε τέσσερα χρόνια;

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Αυριανιστής 13/09/2011 23:20:49

    Τί σχέση έχει ρέ αυριανιστή η υποτίμηση τής δραχμής μέ τήν χρεωκοπία; Είστε εκληκτικοί όταν συνδέετε τά αδυνάτως ασύνδετα μεταξύ τους καί κατακευρανώνετε μέ τά συμπεράσματά σας.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ιαπετός 13/09/2011 23:24:41

     Το "έξω από το ευρώ δεν υπάρχει ζωή για την Ελλάδα", που έγραψε ο Πητ, δεν έχει σχέση με την υποτίμηση της (επερχόμενης) δραχμής; Τόσο άσχετο το βλέπεις;

   • Πητ avatar
    Πητ @ Αυριανιστής 13/09/2011 23:22:30

    Καλό μου αγόρι το 2011 δεν είναι 2000. Δεν είχαμε τότε 157% του ΑΕΠ δημόσιο χρέος, ούτε έλλειμμα 10% ούτε η οικονομία μας μίκρυνε κατά 5% το χρόνο. Ο κόσμος είχε καταθέσεις σε συνάλλαγμα το ίδιο και το κράτος. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα. Πως θα αγοράζουμε τα απαραίτητα, με δραχμές που θα υποτιμούνται συνεχώς; Ότι αξία έχουν τα δολάρια Ζιμπάμπουε θα έχει και η δραχμή.

    • χρηστος α avatar
     χρηστος α @ Πητ 14/09/2011 12:52:09

     Στην Κατοχή του 41 η Ελλάδα δεν παρήγαγε τίποτε, δεν εξήγαγε τίποτε, δεν εισήγαγε τίποτε, λεηλατήθηκε ο ιδιωτικός και δημόσιος πλούτος κινητός και ακίνητος κάθε μορφής κι όμως, αν δεν πέρνανε ακόμη και τα τρόφιμα οι Γερμανοί με τα κατοχικά στρετσόχαρτα θα κινούταν η οικονομία...

     Πόσα ευρώ υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια σήμερα? Αυτά δεν θα γίνουν το συνάλλαγμα του αύριο? Όταν μπήκαμε στο ευρώ δεν μετατράπηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα σε νομίσματα της ευρωζώνης σε ευρώ μαζί με την δραχμή? αυτή η σχέση δεν θα πρέπει να ανανεωθεί?

     Για όνομα του Θεού, τόση καταστροφολογία ούτε σε χολυγουντιανή ταινία δεν βλέπει κανείς..

    • χρηστος α avatar
     χρηστος α @ Πητ 14/09/2011 13:00:32

     Ξεχνάς να συμπεριλάβεις στους υπολογισμούς σου ότι η ελληνική ναυτιλία τα τελευταία 10 χρόνια έχει φέρει 140 δις ευρώ συνάλλαγμα στην χώρα και πώς ο τουρισμός φέρνει επίσης συνάλλαγμα ....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Πητ 13/09/2011 23:15:57

   Όσο για το αν "το βουλώνουμε", εσύ μπορείς ελεύθερα να το κάνεις. Τις υποδείξεις όμως, εν είδει προσταγής, για να το κάνουν και οι άλλοι, μπορείς να τις κρατήσεις εντός της οικογενείας σου.

  • tsiftsidis elefterios avatar
   tsiftsidis elefterios @ Πητ 13/09/2011 23:19:57

   πουλανε κι αλλοι αυτα τα αγαθα και ποιο φθηνα, μην εισαι κοροιδο.

   • Πητ avatar
    Πητ @ tsiftsidis elefterios 13/09/2011 23:33:21

    Εκτός από κάτι συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας – Κίνας για αγορές με τα εθνικά τους νομίσματα ξέρεις καμιά άλλη χώρα να αγοράζει προϊόντα με το δικό της νόμισμα; Οι διεθνείς συναλλαγές γίνονται σε σκληρό νόμισμα. Δολάριο, στερλίνα, ευρώ κλπ. Δεν είναι θέμα τιμής των προϊόντων.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Πητ 13/09/2011 23:30:04

   Παράκληση: Μην αναπαράγετε μέσα εδώ νηπιακές κινδυνολογίες επιπέδου Πρετεντέρη. Δεν είμαι ένθερμος δραχμολάγνος, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι η μόνη περίπτωση μη χρεοκοπίας είναι η δραχμή.

   Η Ελλάδα, μετά την είσοδο στην ευρωζώνη, σταμάτησε να δανείζεται σε συνάλλαγμα και δανείζεται μόνο σε εθνικό νόμισμα (ευρώ).

   Αν με νομοθετική ρύθμιση αποφασίσει ότι πλέον το εθνικό νόμισμά της είναι η δραχμή, το δολλάριο ή η τουρκική λίρα, τότε όλα τα αξιόγραφα, μαζί και τα ομόλογα, μετατρέπονται στην νέα νομισματική.

   Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι το γυρίζουμε σε δραχμή, αποπληρώνουμε μέχρι και το τελευταίο ομόλογο, τυπώνοντας δραχμές μέχρι τα ξημερώματα.

   Όταν γκρινιάζουμε για την έξοδο από το ευρώ, δεν γκρινιάζουμε λόγω της δήθεν οικονομικής υποβάθμισης (κάθε άλλο), γκρινιάζουμε λόγω της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ υποβάθμισης που η έξοδος συνεπάγεται.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kakofonix 13/09/2011 23:32:59

    Κακοφωνίξ, μήπως να ξαναβλέπαμε τι σημαίνει η "πολιτική υποβάθμιση"; Και σε ρωτώ λοιπόν: τι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από όσα μάς κάνουν τώρα οι "εταίροι" μας μπορεί να σημαίνει κατά τη γνώμη σου;

    Ή μήπως βλέπεις τόσα χρόνια να "εγγυούνται" τα εθνικά μας δίκαια έναντι των διεκδικήσεων των γειτόνων;

   • Πητ avatar
    Πητ @ kakofonix 13/09/2011 23:41:23

    Αυτό που λες δεν ισχύει. Ένα ομόλογο έχει κάποιους όρους τους οποίους ούτε χώρες που έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών δεν τους έχουν παραβεί. Δεν μπορείς να αλλάξεις το νόμισμα. Ευρώ σου δώσανε ευρώ θα πάρουν.

    • Φίλος avatar
     Φίλος @ Πητ 14/09/2011 00:29:34

     Όταν μπήκαμε στο ευρώ, τα ομόλογα που είχαμε ΗΔΗ εκδώσει σε δραχμές, πώς μετατράπηκαν σε ευρώ;
     Ακριβώς έτσι θα γίνει αλλά στο αντίστροφο.
     Το πρόβλημα δεν είναι αυτό.
     Το πρόβλημα είναι τα διακρατικά δάνεια που μας έβαλε ο ΓΑΠ μέσω μνημονίου.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Πητ 14/09/2011 00:42:05

     Ναι, ε; Με την ίδια λογική λοιπόν, και οι καταθέσεις μας στις τράπεζες δεν θα μπορούν να μετατραπούν ετσιθελικά, αφού συνήφθησαν σε ευρώ. Ή μήπως προστασία από νομισματικές μεταβολές έχουν μόνο τα "δάνεια" των τοκογλύφων αλλά όχι και οι καταθέσεις των αποταμιευτών;

    • χρηστος α avatar
     χρηστος α @ Πητ 14/09/2011 13:06:21

     Ακόμα και να συμφωνήσουμε πού δεν συμφωνούμε γιατί υπάρχουν δυο ακόμα ερωτήματα να αναλογιστεί κανείς και να βάλει στην εξίσωση.. 1. Η συνέπειες της χρεοκοπίας σε παγκόσμιο επίπεδο.. η αξία του ευρώ την επόμενη μέρα και η επερχόμενη διαδοχή χρεοκοπίας της Ιταλίας της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας με όλο το ντόμινο ζημιών στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα αξίας 1-1,5 τρις ευρώ... και 2. Το γεγονός ότι αφού δεν υπάρχει διαδικασία εξόδου από το ευρώ, η αυθαίρετη έξοδος μιας χώρας θα οδηγήσει σε έξοδο όλων και επαναφορά των εθνικών τους νομισμάτων σε ελάχιστο διάστημα..... για ποιό ευρώ μιλάμε?

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Πητ 14/09/2011 16:42:22

     Έλα που ισχύει και έχουν βουίξει όλα τα δικηγορικά στο Σίτι... Και το έχουν μάθει όψιμα και κάτι αληταράδες στις Βρυξέλλες και τρέχουν να σώσουν τις καρέκλες τους!

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ kakofonix 13/09/2011 23:42:06

    Kakofonix

    Τι προβλέπεις να γίνει αύριο στους γκισέδες και στο χρηματιστήριο μετά τα σημερινά;;

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Aris. A 13/09/2011 23:44:44

     Αμάν κι εσύ, κακεντρεχή! Τυφλός είσαι και δε βλέπεις τις... μαζικές επαναπατρίσεις κεφαλαίων που εισρέουν πλέον ως πακτωλοί μετά την περιφανή νίκη που κατήγαγαν ο πρωθυπουργός μας και ο άξιος αντιπρόεδρός του στις 21 Ιουλίου;

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Aris. A 14/09/2011 16:53:21

     Με συγχωρείς. αλλά στους γκισέδες και στα χρηματιστήρια έχουν απομείνει μόνο αλογομούρηδες. Οι νυκοκοιραίοι τα έχουν σηκώσει από καιρό. Δηλαδή όταν σου δίνουν επιτόκιο 10% δεν αντιλαμβάνεσαι το ρίσκο; Τρελάθηκε τ΄αφεντικό;

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ kakofonix 13/09/2011 23:55:07

    Άν ήταν τόσο εύκολα φίλτατε κακοφωνίξ, θά συμφωνούσα.
    Φοβερή σάν σκέψη. Μέ νομοθετική ρύθμιση ορίζουμε μιά νέα δραχμή ώς τό νέο μας εθνικό νόμισμα, άς υποθέσω ότι ορίζουμε τήν ισοτιμία τής νέας δραχμής μία δραχμή ένα ευρώ, "τυπώνουμε" 500 δισ. νέες δραχμές, τά δίνουμε στούς πιστωτές μας καί καθαρίσαμε. Στήν συνέχεια τυπώνουμε άλλα 500 δισ. νέες δραχμές, τά μοιράζουμε στήν αγορά, μετά άλλα 500 κ.ο.κ. Κάποια στιγμή μετά από εκατό τρισεκατομμύρια νέες δραχμές κόβουμε κόβουμε τρία μηδενικά, έχουμε βγάλει καί κέρδος σάν κράτος καί ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
    Τούς πιστωτές μας τούς ρωτήσαμε άν συμφωνούν μέ αυτή τήν λύση; Καί άν όχι θά τούς πούμε βέβαια νά πάνε νά... καί θά ζήσουν αυτοί καλά καί εμείς καλλίτερα.

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Ιαπετός 14/09/2011 16:50:26

     Προφανώς σας διαφεύγουν κάποια απλά οικονομικά, φυσικά δεν είστε υποχρεωμένος να τα γνωρίζεται, αλλά το παράδειγμά σας είναι ανακριβές:

     Λοιπόν: Αν υποθέσουμε ότι τυπώνουμε δραχμές, θα έχουμε δύο επιλογές ως προς το χρέος. Η μία θα είναι να τυπώσουμε 500δις και να αποπληρώσουμε το χρέος μας. Η άλλη, να πάμε σε αναδιάρθρωση. Γιατί;

     Απλούστατα γιατί όσες δραχμές επιπλέον τυπώσουμε, τόσο μεγαλύτερη υποτίμηση θα κάνουμε. Η υποτίμηση ενός εθνικού νομίσματος εξαρτάται από την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας και κυρίως από τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας. Όταν ένα φαινομενικά ασθενές νόμισμα όπως η νεα δραχμή δέχεται κερδοσκοπικές επιθέσεις, η κεντρική τράπεζα επεμβαίνει και αγοράζει εθνικό νόμισμα ξοδεύοντας συνάλλαγμα.

     Άρα το αν θα τυπώσουμε δις ή τρις, εξαρτάται από τη δυνατότητά μας να συγκεντρώνουμε αποθεματικά συναλλάγματος και βέβαια από τους οικονομικούς μας δείκτες.

     • χρηστος α avatar
      χρηστος α @ kakofonix 15/09/2011 09:02:33

      πλυν ομως οι νεα δραχμη θα αντικαταστισει δια της αποσυρσης τουλαχιστον το αποθεμα ευρω που υπαρχει σε τραπεζες/κρατικα ταμεια κλπ.... και εφοσον το ευρω δεν θα γινετε δεκτο σε συναλλαγες με το κρατος τις υπηρεσιες, ταμεια κλπ τελικα το μεγαλυτερο μερος του εν κυκλοφορια ευρω θα γινει νεες δραχμες και η λογικη λεει οτι αυτη η αρχικη μετατροπη θα γινει με ισοτιμια 1-1. Αυτόματα το κράτος δημιουργεί ένα αντίστοιχο και ισοποσο αποθεμα σε ευρω αφου στην προκειμενη περιπτωση δεν προκειται να καταστρεψει τα χαρτονομισματα .. Και για να το κανουμε ακομα πιο αυστηρο, η Χωρα μπορει να εκδωσει παντα με αρχικη ισοτιμια 1-1 τοσες νεες δραχμες οσα και τα ευρω που εκδοθηκαν για λογαριασμο της οταν εγινε η μετατροπη της δραχμης σε ευρω...

      Αν και η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βγούμε από την κρίση και όχι να συνεχίσουμε το παιχνίδι των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.. το να αλλάξεις ένα κωλοχαρτο με ένα άλλο κωλόχαρτο είναι δώρο άδωρο... Αν ήταν στο χέρι μου και με την προυπόθεση ότι έχουμε πιστοποιημένα αποθέματα πχ 1 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα έκοβα νομίσματα 0,5-1-2-5-10-20-50 κυβικών και χαρτονομίσματα 100-200-500-1000 κυβικών μέτρων φυσικού αερίου με ρήτρα εξαργύρωσης σε συνάλαγμα με την εκάστοτε αξία του φυσικού αερίου -20% ανά πάσα στιγμή 5 χρόνια μετά την έναρξη της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων για ποσότητες από 10000-99.999 κυβικά μέτρα ή αντικατάστασής τους με φυσικό αέριο σε ποσότητες των 100.000κμ για φυσική παράδοση αερίου σε πελάτες χονδρικής.

      Για να μην μιλήσουμε για αξιοποίηση του αποθέματος σε χρυσό κλπ....

      Το χρήμα είναι ότι συμφωνούνε οι δύο πλευρές ότι είναι... και η αξία του το ίδιο.. όταν θα θέλει πχ η Γερμανια φυσικό αέριο και εσύ δέχεσαι σαν πληρωμή το δικό σου νόμισμα αποτιμημένο σε κυβικά αερίου, αυτόματα δημιουργείς ανάγκη για αγορά του νομίσματός σου...

   • Theo avatar
    Theo @ kakofonix 14/09/2011 07:02:49

    κριμα κακοφωνιξ και σε ειχα σε εκτιμηση!!!
    αν θεωρεις οτι η εξοδος μας απο το ευρω ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα τιμης χωρις καμια αλλη επιπτωση, θα το ειχαν κανει προ πολλου!

    αν φυγουμε απο το ευρω νετοι σκετοι χωρις μια αρχικη τεραστια βοηθεια ανορθωσης απο τους ευρωπαιους, θα γινει Αρμαγεδων!!!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Πητ 13/09/2011 23:53:07

   Δεν βλέπω που βασίζεις όσα ισχυρίζεσαι. Και δεν βλέπω και να καταλαβαίνεις, καν, τι γίνεται σήμερα.
   Το μόνο σίγουρο είναι η υποτίμηση. Όχι σε αξία, αλλά σε ποσότητα κυκλοφορούντος χρήματος. Με επιβολή εξοντωτικών φορολογιών, με κάθε δικαιολογία, θα αποσύρουν τόσα, από την κυκλοφορία, ώστε η Ελληνική οικονομία να αρκεστεί στα συμφωνηθέντα υπόλοιπα. Και αυτό είναι πού οδυνηρό. ΑΥΤΟ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ και είναι ήδη σε εξέλιξη. Με δραχμή, θα αρκούσε μια "κλασσική" υποτίμηση (ή δισλίσθηση) ώστε το κράτος να πάρει, από τους έχοντες ρευστό, όσο θα του χρειαζόταν, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, αφού θα είχε το πρόσθετο "χαρτί" στα χέρια της και η αξία του λοιπού χρήματος θα μειωνόταν κατά το αυτό ποσοστό. Βέβαια, θα ακρίβαιναν τα Καγιέν, αλλά σαν θετική παρενέργεια, θα γινόταν ανταγωνιστικότερη η Ελληνική οικονομία, και η αγορά μας θα στρεφόταν στα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Οι εξαγωγές θα πλήθαιναν, οι εισαγωγές θα περιορίζονταν. Ο τουρισμός θα άνθιζε. Θα γυρίζαμε σε ισορροπία πολύ ευκολότερα.
   Μια φορολόγηση είναι και η υποτίμηση, μόνο που είναι πιό δίκαιη, αφού πλήττει περισσότερο όσους όντως κατέχουν χρήμα.
   Η αύξηση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ θα ήταν δεδομένη, αλλά το πόσο, θα το ρυθμίζαμε εμείς, με την υποτίμηση. Τώρα αυξάνεται διαρκώς, αφού η ύφεση μικραίνει το ΑΕΠ, αλλά δεν το ελέγχουμε. Και, φοβάμαι, θα ξεπεράσει αυτό, που θα πετυχαίναμε με δραχμή.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ ΠΗΛΕΑΣ 14/09/2011 00:03:08

    Πηλέα. Η υποτίμηση ήταν καί είναι μιά ζωή η μετακύλιση ή άλλως ειπωμένο η κοινωνικοποίηση τού κρατικού χρέους. Δηλαδή εγώ τρώω καί οι άλλοι πληρώνουν τόν λογαριασμό. Ἀν, βέβαια, δέν έχεις νά χάσεις τίποτα (οικονομικά, κοινωνικά εννοώ), τότε είναι απολύτως αδιάφορο. Αλλά πρέπει νά μήν ανήκεις στήν συνομοταξία τών πολιτών, χωρίς καμμιά ανάγκη ή υποχρέωση καί χωρίς κανένα στόχο στήν ζωή. Σέ νιρβάνα. Αυτή είναι η μόνη κατάσταση, πού δέν χρειάζεσαι κάν τροφή.

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Ιαπετός 15/09/2011 01:52:21

     Φιλοσοφώντας, ούτε βοηθάς την συζήτηση, ούτε καταλαβαίνω, ακριβώς, τι θες να πεις.

 10. filologos10 avatar
  filologos10 13/09/2011 23:16:33

  Και ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
  Εφάμιλλη καταστροφή μας ετοιμάζει ο κατοχικός πρωθυπουργός

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ filologos10 14/09/2011 00:04:18

   Μη λες τέτοια εθνικιστικά. Δεν είναι πρέπον. Οι Τούρκοι εδώ και χίλια χρόνια θέλουν να γίνουν φίλοι μας. Εμείς δεν τους αφήνουμε.

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/09/2011 23:22:15

  Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους Financial Times, οι "εταίροι" μας ετοιμάζονται να μας πετάξουν κλωτσηδόν και από τη συνθήκη Σένγκεν! Προφανώς για να απαλλαγούν κάθε συμμετοχής τους στη Frontex όσον αφορά στη χώρα μας, και να σφραγίσουν τα δικά τους σύνορα καθιστώντας μας ακόμα μεγαλύτερη χωματερή λάθρο!

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ Αυριανιστής 13/09/2011 23:41:09

   Αγαπητέ αν βγούμε από το ευρώ και τη Σέγκεν τα καραβάνια θα τραβήξουν προς άλλους ορίζοντες. Και από εμάς θα φεύγουν πιό εύκολα. Τώρα με τις ρυθμίσεις των φιλανθρώπων ευρωπαίων τους έχουμε μπλοκάρει εδώ.

 12. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 13/09/2011 23:27:55

  ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΟΤΕ Η ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΦΤΥΣΤΕ ΜΕ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ(ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.ΑΛΛΑΞΤΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΩΡΑ,ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ 3 ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΠΡΙΝ ΦΥΣΗΞΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΨΩ(Η)ΦΗΣΟΥΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΕΙ Ο ΓΑΠ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ.ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΩΝ Δ.Υ.ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ.

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 13/09/2011 23:33:17

  Εμπιστεύομαι τη δύναμη του Σταυρού..από προδότες της χώρας και Φαρισαίους της Ευρώπης χορτάσαμε..

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΕΥΑ 14/09/2011 00:12:07

   Τη σωστότερη κουβέντα είπες! « Ὅπλον εἰρήνης, ἀήττητον τρόπαιον».

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΚΜ 14/09/2011 02:55:56

    Αμήν!

 14. a824 avatar
  a824 13/09/2011 23:35:19

  Φιλε αυριανιστη αν φυγουμε απ την συνθηκη σεγκεν τα συνορα μας θα ανοιξουν και ολοι οι λαθρομεταναστες θα ειναι ελευθεροι να μετακομισουν στας ευρωπας.

 15. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 13/09/2011 23:38:58

  Εγώ οικονομικά δεν ξέρω, επίσης και από ΜΜΕ είμαι άσχετη, δυστυχώς είμαι των θετικών επιστημών.
  Θέλω να πιστεύω, ότι ο διαχειριστής του blog, συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα και τις επιπτώσεις της ανάρτησης.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κατερίνα 13/09/2011 23:42:06

   Για δημοψήφισμα πάντως, και μάλιστα με ένα τέτοιο δίλημμα, χλωμό το βλέπω. Αν τολμούσαν να το κάνουν, τότε από την προκήρυξή του μέχρι τη διεξαγωγή του είναι αυτονόητο ότι δεν θα έμενε ούτε ευρώ καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Αυριανιστής 14/09/2011 00:09:14

    Από πότε επιτρέπεται στά μουλάρια νά αποφασίζουν, άν θά συνεχίσουν νά είναι αχθοφόρα ζώα;

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Ιαπετός 14/09/2011 03:01:43

     Από τότε που γέμισε η χώρα γαιδούρια!

     • Αγροφύλακας avatar
      Αγροφύλακας @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 14/09/2011 06:18:49

      Ωραίο!.......

 16. ο ξένος avatar
  ο ξένος 14/09/2011 00:00:10

  Η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι ελεγχόμενη. Συντελείται συστηματικά από την έναρξη της υφεσιακής πολιτικής, με ομολογημένο στόχο τον αποπληθωρισμό, δηλαδή τη φτωχοποιήση.
  Χρεωκοπία = φτώχεια, αλλά όχι ξαφνικά σ'αυτή την περίπτωση. Είναι απλό: η φούσκα ξεφουκώνει σιγά - σιγά αντί να σπάσει. Αυτό είναι ελεγχόμενη χρεωκοπία.
  Με τη μνημονιακή πολιτική και τη στάση πληρωμών του κράτους (προς το παρόν εξαιρούνται μισθοί Δ.Υ. και συντάξεις) φτωχαίνουμε μέρα με τη μέρα.
  Έτσι θα προκύψει και το περίφημο "κούρεμα", που οι ελληναράδες το είχαν πάρει στο ψιλό: "έλα, 'ντάξει να ούμαι, τόσα χρωστάμε (όχι εμείς, κάτι πρωθυπουργοί που πήραν τα δάνεια χωρίς να μας ρωτήσουν), πάρε τόσα, τα άλλα ξέχασέ τα κι είμαστε ωραίοι".
  Έλα ρε την τρέλα μου με τα φλώρια, βάλε ρε πρωθυπουργό με @@ να τους τα πει χύμα! Βάλτε Μπέο ρε πρωθυπουργό, να τους ξηγηθεί όμορφα...θα τους μαμήσει ναούμ!

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/09/2011 00:00:49

  Eγώ βλέπω ότι ξεφεύγει το θέμα από τα ελληνικά πλαίσια και εξελίσσεται σε ανοιχτή σύγκρουση ΗΠΑ vs Ευρώπης με εξώθηση της Ευρώπης στα οικονομικά της άκρα από τις ΗΠΑ .
  Στο Ultimatum που έθεσε σήμερα ο Γκάιτνερ, να αυξηθούν οι πόροι του EFSF στο 1 τρις, ούτε το ποσό συγκεντρώνεται εύκολα, ούτε οι κυβερνήσεις των χωρών θα το δέχονταν.

 18. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/09/2011 00:03:03

  Δεν έχουν λόγο να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε ανεξέλεγκτα όταν έχουμε πλούτο που μπορούν να αποκτήσουν προκειμένου να μας 'υποστηρίξουν'. Άλλωστε αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή.

 19. φωνη avatar
  φωνη 14/09/2011 00:05:44

  Γιατί η συμφωνία της 21ης δε σώζεται με τίποτα;

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ φωνη 14/09/2011 17:06:39

   Λεπτά θέματα θίγετε....

   1. Αδύναμες χώρες που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στον EFSF (ο οποίος θα εγγυάται τα ελληνικά ομόλογα που στη συνέχεια οι τράπεζες θα ενεχυριάσουν στην ΕΚΤ) αρνούνται να συμμετάσχουν αν δε λάβουν εμπράγματες εξασφαλίσεις, κάτι πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς την επικινδυνότητα του εγχειρήματος.

   2. Οι τράπεζες και ιδιαίτερα οι ελληνικές, φάνηκαν απρόθυμες να προχωρήσουν στη διαδικασία της ανταλλαγής, καθώς η υποχρέωση να εγγράψουν τις ζημιές στους ισολογισμούς τους, ισοδυναμεί με ξαφνικό θάνατο λόγω κεφαλαιακής ανεπάρκειας. Το ''θωρακισμένο'' τραπεζικό μας σύστημα έως σήμερα υπολογίζει τα σκάρτα ομόλογα στην ονομαστική τους αξία. Αν προσθέσετε και τα αναμενόμενα οικτρά αποτελέσματα από την Blackrock, έχετε την απόλυτη καταστροφή. Η μόνη ελπίδα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος είναι αυτή ενός καρκινοπαθή. Ένα θαύμα στην πορεία του χρόνου, οπότε η καλύτερη θεραπεία είναι η αγορά χρόνου.

   Η οριακή επιτυχία της συμφωνίας εξαρτάται απόλυτα από τα νούμερα που πρόκειται να παρουσιάσει το Ελληνικό κράτος. Απαιτεί δηλαδή έναν συνδυασμό πολλών παραγόντων που ενώ πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί, ο καθένας ξεχωριστά παρουσιάζει προβλήματα. Το πιο δύσκολο πρόβλημα είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να πιάσει τον στόχο του ελλείμματος, εξ ού και η νεα φοροκαταιγίδα. Κανείς μα κανείς εκτός ίσως της κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι θα πετύχουν οι στόχοι ελλείμματος και ύφεσης.

 20. a824 avatar
  a824 14/09/2011 00:13:09

  Για αυτο φιλε μου και γω θα παω να σηκωσω αυριο οτι εχω σε ρευστο για να αποφυγω το συνοστισμο.

 21. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 14/09/2011 00:16:09

  Φιλε αρθρογραφε, αναρρωτιεσαι "δεν χρωσταμε τα 500 δις" ; Αν λοιπον υπαρχει μια πραγματικα πατριωτικη πολιτικη παραταξη που θα αναλαβει την διακυβερνηση της χωρας το πρωτο που οφειλει να πει ειναι : "Δεν σας πληρωνουμε τιποτα, εαν προηγουμενως δεν υπαρξει μια επαναδιαπραγματευση υπερ του ελληνικου λαου", γιατι οι χωρες δεν ειναι εταιρειες που οφειλουν "να ειναι συνεπεις στις υποχρεωσεις τους", οπως πολυ γλοιωδως και υπουλα επιχειρουν να μας πεισουν τα παπαγαλακια των τραπεζιτων και των μεγαλοεπενδυτων. Φτανουν οι τρομοκρατικες κορωνες περι "χρεωκοπιας", που κανουν τον μεσο ανθρωπο να συγκρινει μια εθνικη οικονομια με μια οικογενειακη επιχειρηση. Εαν οι περιφημοι "δανειστες" καταλαβουν οτι δεν προκειται να παρουν ουτε ενα ευρω -δραχμη ή, κατα το κοινως λεγομενο "φραγκο"- να δουμε τι θα γινει. Και φυσικα, αυτη η πατριωτικη πολιτικη παραταξη δεν θα αφησει ουτε τις ντοπιες τραπεζες να κανουν τα παιγνιδια τους. Θα πρεπει να εθνικοποιησει αμεσως ορισμενες απ' αυτες -με πρωτη την Τραπεζα της Ελλαδας, που μονο της "Ελλαδας" δεν ειναι, αφου το δημοσιο εχει μονο το 17% - ωστε να μπορεσει να ασκησει μια εθνικη οικονομικη πολιτικη. Υπαρχουν λοιπον δυο ειδη "χρεωκοπιας", η μια απ' αυτες εκεινη που θα ριξει το βαρος στον λαο -κατα το ιδιωτικοποιηση των κερδων και κοινωνικοποιηση των ζημιων- και η αλλη εκεινη που θα φορτωσει ολες τις ζημιες στους πιστωτες-τοκογλυφους. Εχει υπαρξει ομως επι χρονια τετοια πλυση εγκεφαλου ωστε αντιμετωπιζονται -απο τους περιφημους συγκρατημενους "νοικοκυραιους- τα στοιχειωδη ως ρομαντικες φαντασιοπληξιες. Βεβαια, για τους γραβατοφορεμενους ευπρεπεις "οικονομολογους" του συστηματος ειναι τοσο αδιανοητο να σκεφτουν με τετοιο τροπο, οσο αδιανοητο θα ηταν για μια αγροτισσα του 17ου αιωνα η εννοια της σεξουαλικης απελευθερωσης. Το ιδιο ομως ισχυει και για τους "ευπρεπεις πολιτικους" που δεν θα μπορουσαν ποτε να γινουν αποδεκτοι απο το ιδιο συστημα εαν τολμουσαν να διατυπωσουν τετοιες αποψεις. Κι' επειδη βλεπω πολλους να εχουν μεγαλη λιγουρα για τον μελλοντικο σωτηρα Σαμαρα, ας ακουγαμε καποια στιγμη και την δικηα του αποψη πανω σ' αυτο το θεμα, αντι να μιλαει -επισης "ευπρεπως"- μονο για μειωση της φορολογιας και για "διαφανεια" στις αποκρατικοποιησεις -δηλαδη στο ξεπουλημα της εθνικης περιουσιας. Επειδη ειμαι καλοπιστος θα περιμενα, τωρα που εχει φτασει ο κομπος στο χτενι, να ακουσω κατι σχετικο απ' αυτον.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Μ.Γ 14/09/2011 00:32:33

   Φίλτατε. Μάλλον μπερδεύεις τόν Σαμαρά μέ τόν Τσίπρα.

   • Μ.Γ avatar
    Μ.Γ @ Ιαπετός 14/09/2011 10:52:28

    Αγαπητε, εγω δεν μιλαω ως οπαδος ή ως θαυμαστης κανενος συγκεκριμμενου "πολιτικου ανδρος", αλλα ως πολιτης αυτης της χωρας, της οποιας ειμαι εν μερει (κατα το ενα προς δεκα εκατομμυρια) συνιδιοκτητης και αρα με αφορα η σωτηρια και η ευημερια της. Τα ερωτηματα που θα εθετα λοιπον στον οποιοδηποτε πολιτικο θελει να μας βγαλει απο το αδιεξοδο ειναι απλα : Υπαρχει ή δεν υπαρχει η δυνατοτητα μιας ριζικης επαναδιαπραγματευσης αυτου του "χρεους" που οφειλεται σε τοκογλυφικα επιτοκια -αρα, που ανηκει στην κατηγορια του "επαχθους" χρεους και που ειναι μαθηματικα αδυνατον να εξυπηρετηθει- με την απειλη της μη αποπληρωμης του, εφοσον παρατραβηξουν το σκοινι oι "πιστωτες" ; Γιατι, με ποιο αλλο επιχειρημα θα μπορουσε να γινει μια τετοια επαναδιαπραγματευση ; Με το "ανθρωπιστικο" επιχειρημα οτι "βλαπτεται ο ελληνικος λαος" ; Χεστηκαν οι τραπεζιτες κι' οι χρηματιστες για τον ελληνικο, ή για οποιον αλλο λαο. Εδω κανουν πολεμους και εισβολες για το κερδος, θα τους νοιαξει "η διαλυση του κοινωνικου ιστου" ; Το μονο που θα τους υποχρεωνε να επανεξετασουν τουςτοκογλυφικους ορους τους θα ηταν ο φοβος μηπως "οποιος παει για τα πολλα χανει και τα λιγα". Kι' ετερον ερωτημα : Πρεπει ή δεν πρεπει να περιελθουν υπο τον ελεγχο του κρατους ορισμενες τραπεζες -με πρωτη την Τραπεζα της Ελλαδας- ωστε να μπορεσουν να ασκησουν οικονομικη πολιτικη υπερ της χωρας (με δανεια που θα στοχευουν στην αναπτυξη και με δημοσιες επενδυσεις" κι' οχι υπερ των μετόχων τους ; Και τελος, ειναι η δημοσια περιουσια "δημοσια", αρα ανηκει σε ολους μας και κανενας δεν εχει το δικαιωμα να την πουλησει ; (κι' αναφερομαι σε οργανισμους που αποβλεπουν στην "κοινη ωφελεια" κι' οχι σε κρατικες εταιρειες τυπου καζινο, ιπποδρομος, στοιχηματα, κλπ που στοχευουν στην κερδοφορια με ιδιωτικα κριτηρια). Ειτε λοιπον ειναι ο Σαμαρας, ειτε ο Τσιπρας, ειτε ο Φουφοτος ειναι εκεινος που θα θεσει τετοια ζητηματα, εγω ειμαι διατεθειμενος να τον ακουσω με προσοχη.

    • χρηστος α avatar
     χρηστος α @ Μ.Γ 14/09/2011 13:13:59

     και τα λαχεία προπό κλπ κοινωνικό έργο έπρεπε να επιτελούν... κατα τα άλλα... πώς θα γίνει να μεταναστεύσουμε στην Ισλανδία? ο προ προ προ προ προ παπος του μπαρμπα μου ήταν Βικινγκ μετράει?

  • Theo avatar
   Theo @ Μ.Γ 14/09/2011 07:09:44

   ας πουμε για παραδειγμα να πει "This is parta".
   με τετοια μυαλα παμε φουλ σε χρεοκοπια...
   με τετοια μυαλα μας χρειαζεται....

 22. sitting duck avatar
  sitting duck 14/09/2011 00:32:31

  Aγαπητή DIMI, εκπληκτικό το ποίημα του Παλαμά! Ανατρίχιασα. Τόσο μα, τόσο επίκαιρο! Γκρέμισμα συθέμελο χρειαζόμαστε, χωρίς να φοβόμαστε τον ίσκιο μας. Μακάρι ο Αντώνης να πάρει τη μπουλντόζα!

 23. alakran avatar
  alakran 14/09/2011 00:53:37

  http://www.protothema.gr/world/article/?aid=145478

  Άντε και στο δικό μας το σοσιαληστή.
  Το παρατηρήσατε και εσείς ότι οι λέξεις "Ιρλανδία" και "Ουγγαρία" είναι ψιλο-απαγορευμένες στην Ελλάδα?

 24. kirdou avatar
  kirdou 14/09/2011 01:05:55

  Κανενας δεν θα χρεοκοπησει.Οι ναζοι ΤΡΕΜΟΥΝ μην τους σκασει η Ελλαδα.Πανικοβλητοι τρεχουν να την σωσουν και παλι.

  • Theo avatar
   Theo @ kirdou 14/09/2011 07:12:30

   και μετα ξυπνησες!!!
   δεν καταλαβαινεις οτι η περιοδος χαρητος τελειωσε, οι γερμανοι εχουν θωρακιστει σε μεγαλο βαθμο απο το μικροπροβλημα της Ελλαδας, και εχουν αλλα στο νου τους?

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ kirdou 14/09/2011 07:51:42

   Οι ναζοι μπορει να τρεμουν, αλλα οι Ναζι σκασιλα τους...

   Και απο τους ναζους δεν περιμενουμε τιποτα. Ολα απο τους Ναζι τα περιμενουμε.

 25. ΒΑΣΙΛΗΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ 14/09/2011 01:09:43

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • kirdou avatar
   kirdou @ ΒΑΣΙΛΗΣ 14/09/2011 01:21:25

   την δευτερη ως φαρσα,την τριτη ομως ως τραγωδια.....

 26. ΣΕΡΤ avatar
  ΣΕΡΤ 14/09/2011 01:10:53

  ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΠΩ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΟΛΩΝ....Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΖΗΤΑ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.....ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΕΛΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ;ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

 27. αριστερος avatar
  αριστερος 14/09/2011 01:15:24

  καθε μερα ψαχνετε και γραφετε και εγω και πολλοι αλλοι ,καθε μερα το ελπιζουμε ,τωρα πεφτει ,τωρα παραιτειται ,αυριο θα τον ριξουν οι 6 οι7 οι 17 διαφωνουντες.
  Δεν φευγει ο Π.....ς ,με τιποτα,δεν πεφτει ,δεν τον ριχνουν ,συνεχιζει να κυβερνα ανεπιθυμητος ,αναποτελεσματικος ,απατρης ,αχρηστος ,ανεπαγγελτος μια ζωη ,παιδι της μαμας,κρυος στυγνος,πληρωμενος δολοφονος.
  Μονη μας ελπιδα πια τα αφεντικα.
  Αν οι ξενοι κεφαλαιουχοι ,δανειστες αποφασισουν ,οτι δεν θα πονταρουν αλλο σε κουτσο αλογο ,τοτε θα τον στειλουν σπιτι του.
  Μεχρι τοτε ,περιμενουμε και ελπιζουμε...

 28. drider avatar
  drider 14/09/2011 01:23:36

  Σε συνέντευξη του ο Μάνος προτείνει να μην δωθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω βοήθεια για την κάλυψη των επιπρόσθετων ελλειμάτων μας σε σχέση με πέρυσι.

  h**p://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/miMedia/2011/week37/Tue12.MANOS.xml

  Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετική ίδεα! Ειδικά αν εφαρμοσθεί πρώτα για τις αυξημένες δαπάνες για τόκους ~ +2δις σε σχέση με πέρυσι...

  h**p://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/8295ba14-7ee6-46af-8fbe-7e764066c464

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ drider 14/09/2011 01:51:19

   καμμια ιδέα για το τι πρεπει να γίνει με τους επίορκους που ειναι στην κυβερνηση..?

 29. rally monkey avatar
  rally monkey 14/09/2011 01:49:32

  Nα πάει σε δημοψήφισμα με το δίλημμα χρεοκοπία και δραχμή ή σωτηρία;
  ..μ'αλλα λόγια φτανει να το αποφασισουμε και ο ΓΑΠ μας την εχει εξασφαλισμενη την 'σωτηρία' .. Ιχνος σοβαροτητας πλεον

 30. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 14/09/2011 07:16:13

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΕΚΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ
  ΣΤΑΥΡΟ.

  ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ.

  ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ,ΠΡΙΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΡΙΝΕΙ,ΤΗΝ
  ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΚΛΗΡΗ
  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ..........

 31. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/09/2011 07:47:55

  Η μόνη λύση για να σωθούμε είναι να ρίξει ότι χρήμα έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα σε cds, ποντάροντας στη χρεοκοπία μας.
  Μπορεί έτσι να βγούμε και κερδισμένοι!

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ Strange Attractor 14/09/2011 08:17:17

   100000000!!!!!!!!!!!!

 32. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 14/09/2011 14:30:12

  ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟΥ? ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!ΒΛΕΠΑΝ ΤΡΑΓΚΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΩΣ HEDJAΡΕΙΣ ΤΟ CDS ME EURUSD.

 33. ΛΕΝΑ avatar
  ΛΕΝΑ 14/09/2011 16:48:52

  ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚAΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ
  ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 34. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 14/09/2011 17:02:11

  Μην ανησυχεις ΛΕΝΑ οι Ελληνες του εξωτερικου τους περιμένουν με ανοιχτες αγκάλες.Εκει που δεν εχει Πρετεντερη και Καψη εχει μονο πισσα και πουπουλα(μινεζοτα,νταλτον,τζεσε τζειμς,κλπ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.