#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τεστ DNA προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την ΙθαγένειαΜέχρι και σε εξέταση DNA θα υποβάλλονται, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι Έλληνες επιθυμούν να αναγνωρίσουν ως εξώγαμο τέκνο κάποιον ανήλικα αλλοδαπό, προκειμένου να μπει… τέλος στη φάμπρικα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Παράλληλα, στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια θα υπάρχουν σαρωτικές αλλαγές, με στόχο να κινείται στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και τη νέα εικόνα του μεταναστευτικού τοπίου.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που… τίναξε στον αέρα ως αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου 3838/2010 του Γιάννη Ραγκούση, με τις οποίες χορηγήθηκε σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διευκολύνθηκε η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η κυβέρνηση προτίθεται να εισαγάγει άμεσα νέο σχέδιο νόμου. Αυτό θα κινείται στη λογική του εξορθολογισμού των διατάξεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο χρόνος πολιτογράφησης από τα επτά έτη, που ισχύει σήμερα, αναμένεται να φτάσει στα δέκα έτη. Παράλληλα, θα προβλέπεται:

- Η χορήγηση ιθαγένειας στο παιδί να μη γίνεται με τη γέννησή του, αλλά με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.

- Να αποκτούν την ιθαγένεια όσοι μετέρχονται της ελληνικής παιδείας.

- Να καταργηθεί η δυνατότητα των οικονομικών μεταναστών να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές.

Με το νομοσχέδιο, που προετοιμάζεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο απαιτούμενος χρόνος πολιτογράφησης θα εξορθολογιστεί και θα καθιερωθεί εξατομικευμένη κρίση για την απόκτηση της ιθαγένειας σε όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων. Επίσης, θα καθιερωθεί σύγχρονο τεστ ιθαγένειας και συγκεκριμένη κατηγορία κριτηρίων, τα οποία θα χρησιμεύουν στη διαπίστωση της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής ενσωμάτωσης των αλλοδαπών μεταναστών στον κοινωνικό βίο και το αξιακό πλαίσιο της χώρας μας.

Πιο αναλυτικά, το σχέδιο νόμου, που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα προωθεί την αύξηση του χρόνου πολιτογράφησης από τα επτά χρόνια νόμιμης και μόνιμης διαμονής στη χώρα μας σε δέκα χρόνια για τους ενήλικες, από τη στιγμή που διαθέτουν άδεια παραμονής αορίστου χρόνου. Δηλαδή, θα τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή το καθεστώς που ίσχυε στον Κώδικα Ιθαγένειας, πριν από την αναθεώρησή του, και θα υπάρξει επιτάχυνση όλων των διαδικασιών αναφορικά με την απόδοση ή μη της ιθαγένειας. Επίσης:

- Η χορήγηση ιθαγένειας θα γίνεται με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας και όχι με τη γέννηση του παιδιού. Κάθε ενδιαφερόμενος, ως ενήλικος, θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει εάν επιθυμεί την ιθαγένεια. Προϋπόθεση θα είναι να μην έχει διπλή ιθαγένεια.

- Οι νέοι αλλοδαποί που έχουν τελειώσει ελληνικό λύκειο και εισάγονται, μέσω της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια.

- Θα αυξηθεί για τη «δεύτερη γενιά» των μεταναστών ο χρόνος φοίτησης στα ελληνικά σχολεία ως προϋπόθεση για την κτήση της ιθαγένειας. Τα παιδιά που θα ολοκληρώνουν επιτυχή παρακολούθηση εννέα τάξεων, μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους και μένουν μόνιμα στη χώρα, θα πολιτογραφούνται Έλληνες υπήκοοι.

«Το παιδί θα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με το δίκαιο του εδάφους, γιατί γεννήθηκε σε ελληνικό έδαφος, όχι μόλις γεννηθεί, αλλά μόλις ενηλικιωθεί, δηλαδή μόλις γίνει 18 ετών, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ένα παιδί αλλοδαπών που μπαίνει στο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματά μας, πανεπιστήμια ή ΤΕΙ, μέσω των αδιάβλητων εξετάσεων των πανεπιστημίων, όχι με ευεργετικές διατάξεις, αφού μπαίνει στο ελληνικό πανεπιστήμιο σημαίνει ότι ξέρει τη γλώσσα, ξέρει τα ήθη, έχει αφομοιώσει την ελληνική κουλτούρα, και ως επιβράβευση αυτού, να του δίνουμε την ελληνική ιθαγένεια», είχε τονίσει, σε τελευταία παρέμβασή του, ο κ. Αθανασίου. Επίσης:

-  Θα διπλασιαστεί ο χρόνος της νόμιμης και μόνιμης παραμονής των αλλοδαπών γονέων στα δέκα χρόνια, όπως ισχύει στο σύνολο των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου.

> Θα καταργηθεί η δυνατότητα των οικονομικών μεταναστών να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές.

- Θα τεθεί μπλόκο στις παράνομες ελληνοποιήσεις. Ανάμεσα στους τρόπους που αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μην μπορεί ένας Έλληνας να αναγνωρίσει ως εξώγαμο τέκνο κάποιον αλλοδαπό ηλικίας 17 ή 18 ετών, είναι να μπει όριο ηλικίας ή να γίνονται ακόμα και εξετάσεις DNA.

Οι δύο τρόποι απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι

Τον Μάρτιο του 2010, ο νόμος 3838 του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας υπό προϋποθέσεις από τους νομίμως διαμένοντες μετανάστες και τα παιδιά τους, καθώς και για την απόδοση δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε ομογενείς και αλλοδαπούς υπηκόους που ζουν και δραστηριοποιούνται νομίμως στην Ελλάδα τουλάχιστον επί πέντε συναπτά έτη, ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (170 ψήφοι), καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑ.Ο.Σ. (86 ψήφοι), ενώ οι τρεις παρόντες βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Με το νόμο Ραγκούση δόθηκε, για πρώτη φορά, η παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι (για θέσεις δημοτικών συμβούλων) στις τοπικές εκλογές σε ορισμένες κατηγορίες νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και στους ομογενείς. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόβλεψη εφαρμόστηκε στις τελευταίες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2010. Παράλληλα, ο νόμος Ραγκούση καθιέρωνε, μέσω της τροποποίησης του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ειδικές διαδικασίες κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών (δεύτερη γενιά) είτε κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης της παρακολούθησης έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου είτε από τη γέννησή τους και εφόσον οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην χώρα επί πέντε τουλάχιστον συνεχή χρόνια.

Με το ν. 3838/2010 εισήχθησαν δύο τρόποι απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας:

> Ο πρώτος προβλέπει ότι «τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται και συνεχίζει να ζει στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα και οι δύο στη χώρα επί πέντε τουλάχιστον συνεχή έτη αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση».

> Ο δεύτερος τρόπος προβλέπει ότι «τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια από τη συμπλήρωση του εξαετούς χρόνου φοίτησης».

Με το νόμο Ραγκούση τροποποιήθηκαν και οι προϋποθέσεις πολιτογράφησης. Κατά κύριο λόγο, με τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου διαμονής από τα δέκα χρόνια κατά την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης στα επτά χρόνια, με ειδικές ρυθμίσεις για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε., τους συζύγους Ελλήνων με τέκνο, τους έχοντες τη γονική μέριμνα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας, τους αναγνωρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τους ομογενείς.

Γιατί το ΣτΕ έκρινε το νόμο 3838/2010 αντισυνταγματικό

Στη… σέντρα έβγαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη διάταξη εκείνη του νόμου 3838/2010, που έδωσε τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να συμμετέχουν στις εκλογές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και τη διάταξη που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση, καθώς οι σύμβουλοι Επικρατείας απεφάνθησαν ότι προσκρούει σε σειρά άρθρων του Συντάγματος. Σύμφωνα με την Ολομέλεια, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. Οι δικαστές έκριναν ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του ν. 3838/2010 είναι ανίσχυρες ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας «πάγωσε» και το νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας, αφού ανέφεραν πως η πολιτογράφηση γίνεται βάσει αμιγώς τυπικών προϋποθέσεων (που αφορούν στο χρόνο νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειάς του, στη φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, στην ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα). Επίσης, επισήμαναν ότι η πολιτογράφηση γίνεται χωρίς εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

Δημήτρης Γκάτσιος, στον Τύπο της Κυριακής

             

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 18/11/2012 10:39:12

  Αν δεν αλλάξει η προσωρινή άδεια παραμονής από τα 50 στα 300 δεν αλλάζει τίποτε. Αφήστε που θα μειωθεί και η ανεργία

  • helios avatar
   helios @ Αξύριστος Μαρξιστής 18/11/2012 20:05:14

   Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε οριστικά από αυτούς τους ανθρώπους είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι συνθήκες ώστε οι υποχρεώσεις τόσο των αλλοδαπών όσο όμως και των εργοδοτών που τους απασχολούν απέναντι στην πολιτεία θα πρέπει να είναι τόσο υψηλές ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά όρθιοι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθούν οι άδειες παραμονής τους και θα ξεκινήσουν άμεσα μαζικές απονομιμοποίησεις.
   Άλλη λύση δεν υπάρχει.

 2. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 18/11/2012 10:39:38

  ένσημα

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/11/2012 11:20:13

  Θα γίνει παρεξήγηση και θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.
  ¨Οποιον ανακατευτεί με τα πίτουρα, δικαίως θα τον φάνε οι κόττες..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 18/11/2012 14:17:34

   Σε πείραξε η αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια; Έχεις δίκιο. Ο μεταναστευτισμός (immigrationisme) είναι το τελευταίο ιδεολογικό καταφύγιο και τοτέμ της Αριστεράς...
   Η ΝΔ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να θεσπίσει την αλλαγή του νόμου, διαφορετικά θα συρρικνωθεί σε επίπεδα ΠΑΣΟΚ. Οι ψήφοι στη Βουλή επαρκούν μια χαρά...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΒΙΣ 18/11/2012 18:24:56

    Τα όμορφα τοτέμ όμορφα καίγονται!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΒΙΣ 18/11/2012 20:40:39

    ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!! I would prefer NEITHER!!!!!!!!!!

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Φωτεινή 19/11/2012 11:18:05

     Ακριβώς, Φωτεινή. Δεν μπορεί να εκμηδενίσουμε τη γλώσσα μας, που είναι ακριβέστατη ως προς τις έννοιες που εκφράζει, επειδή οι νομικοί μας τα έχουν κάνει μπάχαλο στη μετάφραση! Ιθαγένεια σημαίνει γένος, κληρονομικότητα, σχέση αίματος. Το εδαφικο καθεστώς αφορά Υπηκοότητα, όπως παντού.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 19/11/2012 11:37:43

    Ο "νόμος για την ιθαγένεια" ήταν μια ιδεοληπτική σαχλαμάρα, αυτό που πάει να τον αντικαταστήσει επίσης.
    Το μόνο πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει προς λύσιν (εδώ και 2 δεκαετίες) είναι οι ρυθμίσεις για το εργασιακό των νόμιμων μεταναστών: Ασφάλιση και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το θεσμικό πλαίσιο περί υπηκοότητας και ιθαγένειας, αλλά ήταν και μένει άλυτο επειδή "δεν συμφέρει" σε κάποιους.
    Νομικός δεν είμαι, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα προβλήματα των μικτών οικογενειών, παιδιών κτλ, μπορουν να λυθούν καταρχήν στο επίπεδο της νομοθεσίας περί (διπλής) υπηκοότητας. Απο κεί και πέρα, κάθε πολίτης γεννημένος στην Ελληνική επικράτεια ή με μακροχρόνια παραμονή και πλήρη πολιτιστική ένταξη στην Ελληνική κοινωνία, μπορούσε να διεκδικήσει ιθαγένεια και με το παλιό σύστημα. Υπήρχε μόνον το πρόβλημα της στενής ερμηνείας.
    Επαναλαμβάνω, η ιθαγένεια με τα εργασιακά δεν έχει καμμία απολύτως σχέση. Οϋτε κάν η υπηκοότητα.

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ Ο Θείος 18/11/2012 18:09:26

   Αγαπητέ Θείε,
   μακάρι να ήτανε μόνο το γέλιο της αρκούδας ...
   Με την απλή μαθηματική λογική - που μαθαίνουν οι μαθητές στην Α'Λυκείου - θα πρέπει ΟΛΕΣ οι Ελληνίδες που μένουν έγκυες να παιρνάνε τεστ DNA, μήπως και ο πατέρας είναι αλλοδαπός !!!
   Αλλά τι είδους "λογική" μπορεί να περιμένεις από τα "φρούτα" μας κυβερνάνε ...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ np_complete_problems 18/11/2012 18:20:07

    Ποιά λογική είναι αυτή; Του Σύριζα;

    Αφού η μάνα είναι ελληνίδα τί μας νοιάζει τί είναι ο πατέρας; Αντιθέτως, στις μαϊμού-ελληνοποιήσεις που θες να διαιωνίσεις, η μάνα είναι ξένη και ο υποτιθέμενος πατέρας συριζαίος (ή ασυνείδητος σκέτο) απατεώνας. Πουλάτε υπηκοότητες για τα φράγκα. Λουκέτο στο μαγαζάκι σας!

    • np_complete_problems avatar
     np_complete_problems @ ΚΜ 18/11/2012 18:49:34

     αντε ντε, ποιά λογική είναι αυτή ...

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 18/11/2012 12:02:06

  Το πρώτο που θα πρέπει να απαιτείται ώστε να λαμβάνει κάποιος την Ελληνική υπηκοότητα, είναι .. να αισθάνεται Έλληνας και όχι να δηλώνει Έλληνας! Τι το απλούστερο!
  Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορεί κάποιος αυτό να το αποδείξει!!
  Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την '' παραλαβή" της σημαίας.
  Και μου έρχονται στο νου τα συμβάντα με τον τότε νεαρό μαθητή Τσενάι και τη "λυσσώδης" αντίδραση της ..πεφωτισμένης Αριστεράς να τον υπερασπιστεί . Βέβαια αποδείχθηκε εκ των υστέρων τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσε η όλη ιστορία, όπως επίσης τι σπουδάζει, που σπουδάζει και για που τον προορίζουν!
  Αλήθεια τι έχει να πει γι΄αυτά ο πολύς Πάγκαλος; Ο οποίος τότε ως Υπουργός είχε προτείνει να του δοθεί ..τιμής ένεκεν, η Ελληνική υπηκοότητα;
  Δεν έχω τίποτα εναντίον του πράγματι ιδιοφυούς Τσενάι, τουναντίον μάλιστα , υπήρξε και ειλικρινέστατος δηλώνοντας τότε ότι δεν θέλει την Ελληνική υπηκοότητα γιατί αισθάνεται Αλβανός πατριώτης!
  Την Ελληνική σημαία την απαιτούσε ως λάφυρο και ένδειξη ανωτερότητας προς τους άλλους συμμαθητές του!!!!!
  Συμφωνήτε λοιπόν να κάνουμε Έλληνες τέτοιου είδους ανθρώπων;

  • ΟΡΝΕΛΑ avatar
   ΟΡΝΕΛΑ @ ΝΤΙΝΟΣ 05/12/2012 00:29:09

   Συμφωνώ απόλυτα ότι για να αποκτήσει κανείς την Ελληνική Ιθαγένεια θα πρέπει να αισθάνεται Έλληνας και όχι απλά να δηλώνει 'Ελληνας.........
   Συγκεκριμένα είμαι από την Αλβανία, ζω στην Ελλάδα 17 χρόνια τώρα........ξεκίνησα το ελληνικό σχολείο από την τρίτη γυμνασίου...όταν ο καθηγητής της ιστορίας μου έδωσε να απαγγείλω μια πρόζα στην γιορτή της 25η Μαρτίου, αρνήθηκα....γιατί?.....γιατί όταν το διάβασα στο σπίτι μου έγραφε στο τέλος..." για την Ελλάδα μας"....θεώρησα τότε εαν και πιτσιρίκα ότι το σωστότερο ήταν να μην το διαβάσω από την στιγμή που δεν αισθανόμουν έτσι για την Ελλάδα............αλλά τώρα μετά από 17 χρόνια καμαρώνω που είμαι κομμάτι αυτής της κοινωνίας και αυτής της οικογένειας....εαν και στεναχωριέμαι πάρα πολύ για το που την έχουν φτάσει......και καμαρώνω ακόμα πιο πολύ για το πανεπιστήμιο που σπούδασα...το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ......γεννήθηκα στην Αλβανία αλλά η ζωή μου είναι μοιρασμένη στα δυο.....η παιδική μου ηλικία στην Αλβανία και την ολοκλήρωσή μου ως άνθρωπος το οφείλω στην Ελλάδα και δεν το αλλάζω με τίποτα.......οι γονείς μου και τα αδέλφια μου γύρισας μόνιμα πίσω εγώ συνεχίζω και θα συνεχίσω να ζω εδώ.............Λατρεύω την Ελλάδα και δεν θα την άλλαζα για καμία άλλη χώρα.........Και όπως έλεγαν και οι Σπαρτιάτες......ή ταν ή επί τας.......

 5. αντισθένης avatar
  αντισθένης 18/11/2012 12:18:39

  Μια και το αναφέρατε, το κράτος του Ισραήλ εφάρμοσε γονιδιακές μεθόδους για την επιβεβαίωση ή την απόρριψη των εβραικών τους ριζών, στους πρόσφυγες του πρώτου πολέμου στον περσικό κόλπο. Πρωτοπόρος της μελέτης ο καθηγητής της γενετικής στην Οξφόρδη David Goldstein, συνεπικουρούμενος από τον Marcus Feldman.
  Το κράτος του Ισραήλ δεν ασχολούνταν με την εξακρίβωση ή όχι της ταυτότητας ή της πατρότητας ενός ατόμου , αλλά αν το πρόσωπο το αιτούμενο άσυλο φέρει ένα συγκεκριμένο γενετικό χαρακτηριστικό στο Υ του χρωμόσωμα (εφόσον πρόκειται για άρρενα).
  Το συγκεκριμένο genetic marker, o Goldstein ισχυρίζεται ότι εκληρονομήθη από τον Aaron τον αδελφό του Μωυσή 3000 χρόνια πριν. Αποκαλείται Cohen Modal Haplotype(CMA). Η ύπαρξή του δε αποδίδει στον φορέα του γονιδίου εβραικές ρίζες. Ανάλογες μελέτες η ομάδα του Goldstein έχει πραγματοποιήσει και σε γυναικείο εβραικό πληθυσμό εκτός του κράτους του Ισραήλ, (στο mitochondrial DNA), μην έχοντας όμως καταλήξει σε τόσο άμεση συσχέτιση.
  Όλα αυτά περιγράφονται στο βιβλίο του David Goldstein : Jacobs Legacy , a genetic view of jewish history ,NY 2008.
  Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Φαντάζεστε ανάλογη συζήτηση (όχι νομοθέτημα) στην Ελλάδα; Τι δεν θα ακούγονταν για ναζιστές, ρατσιστές και χρυσαυγίτες από τον ( και Βιολόγο) Κουράκη ;

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ αντισθένης 18/11/2012 14:49:01

   Αντίσθενες, όλα αυτά είναι επιστημονικοφανείς ανοησίες. Οι σύγχρονοι Εβραίοι μόνον Εβραίοι δεν είναι!
   Προ ετών ανακοινώθηκαν τα αποτέλεσματα γενετικών ερευνών σχετικά με την καταγωγή όσων φέρουν το επώνυμο Κοέν, οι οποίοι θεωρούνται άμεσοι απόγονοι του Ααρών. Οι κοενείμ ( ιερείς του Γιαχβέ) ήτο κληρονομικός θεσμός μεταβιβαζόμενος στον πρωτόκο υιό.
   Τα τρία εργαστήρια, ένα στο Ισραήλ τα έτερα δύο σε Αγγλία και ΗΠΑ με Ισραηλίτες επικεφαλής, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ελέγχοντας πέντε γενετικούς δείκτες, ότι όντως έχουν γενετική συνάφεια. Βεβαίως, οι ειδήμονες της σχετικής επιστημονικής κοινότητος χαμογέλασαν ειρωνικώς.Αν είναι δυνατόν άτομα με τόσο διαφορετική εμφάνιση να έχουν κοινούς προγόνους π.χ ο ξανθός, γαλανομάτης « Εβραίος» απο Ευρώπη να έχει κοινή καταγωγή με τους μαύρους Φαλάσα από την Αιθιοπία.
   Σημιτικά γονίδια μπορούν να ανευρεθούν στους εξ Υεμένης Ιουδαίους, που κι΄αυτοί είναι προσήλυτοι στην μωσαϊκή θρησκεία.
   Τέλος ο Μωυσής και επομένως ο αδελφόςτου ήσαν Αιγύπτιοι, οι οποίοι , ως γνωστόν, ανήκαν στις χαμητικές φυλές και όχι στις σημιτκές.

 6. μαραθωνοδρόμος avatar
  μαραθωνοδρόμος 18/11/2012 12:54:44

  Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δαπανάται φαιά ουσία για το πως και πότε πρέπει να δοθεί η ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες και στα παιδιά τους. Το πρόβλημα αυτό έχει επισωρεύσει πολλά δεινά στον ελληνικό λαό και αναμένεται ακόμη πιο ζοφερό το μέλλον. Την απάντηση πρέπει να την δώσει ο ελληνικός λαός δια δημοψηφίσματος (όπως κάνουν σε τόσες χώρες πχ. Ελβετία) δηλ. αν θέλει και κάτω απο ποιές προυποθέσεις να δίνεται η ιθαγένεια σε αλλοδαπούς και ιδιαίτερα σε λαθρομετανάστες και στα παιδιά αυτών. Η παροχή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς (βλ. λαθρομετανάστες) μεμονωμένα ή μαζικά αλλοιώνει και θα αλλοιώνει στο παρόν και στο μέλλον την δεδομένη λαϊκή κυριαρχία των γηγενών Ελλήνων με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες μη αναστρέψιμες. Αυτός είναι και ο λόγος που το Σύνταγμα καθιερώνει με το αρθ. 1 την ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ σαν στοιχείο του πολιτεύματος κορυφαίας και θεμελιώδους σημασίας.
  Ο καθορισμός ενός τόσο σημαντικού ζητήματο για το μέλλον του Εθνους από τους διεφθαρμένους πολιτικούς κάθε απόχρωσης, οι οποίοι αναντίρρητα οδήγησαν την χώρα με την κραιπάλη, την διαφθορά, την ψοφοδεή και πλειστάκις αντεθνική συμπεριφορά, στην χρεοκοπία, τον διεθνή εξευτελισμό και διασυρμό είναι ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ του ελληνικού Λαού.

 7. Σταύρος avatar
  Σταύρος 18/11/2012 13:26:26

  Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο αλλο-γενής στην ηλικία των 18 ετών και μετά από 12 χρόνια στο Ελληνικό σχολείο(του γνωστού επιπέδου) θα γίνεται ΙΘΑ-ΓΕΝΗΣ;

  Να πω μόνο ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,/b>, ή να το διανθίσω με κοσμητικά επίθετα;

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Σταύρος 18/11/2012 14:46:23

   Σταύρο, αν έχεις χρόνο, μπορείς να διαβάσεις στο χθεσινό άρθρο «O κ. Τσίπρας ανακάλυψε το «ευρώδεντρο» που βγάζει λεφτά», για τους ξεσαλωμένους Αλβανούς οι οποίοι ετοιμάζουν κόμμα 3% για να μπουν στην ελληνική Βουλή, (προ των θυρών, αν το επιτρέψουμε, και το λαθραίο «εκλέγεσθαι». Mε επικεφαλής, τον Οδυσσέα Τσενάι! Ναι, τον λαθραίο αλβανό, αλλά ελέω Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου και Θεόδωρου Πάγκαλου, «έλληνα-υπήκοου-σημαιοφόρου» ο οποίος τόσο σάλο στην ελληνική κοινωνία προκάλεσε, και του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το βαφτιστήρι που αισθανόταν (κατόπιν τότε πιέσεων, λέει) Έλληνας. Και ο οποίος σπούδασε στο δια πάσαν νόσον πλέον, πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Πολιτικές Επιστήμες με των Ελλήνων φορολογουμένων που στενάζουν, τα λεφτά.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ η Dimi 18/11/2012 15:22:00

    Καλημέρα Dimi!
    Τον έχω σε αντιπαράθεση τον "Οδυσσέα" με τον Σχορτσιανίτη σε σχόλιό μου για τις μπαρούφες της ΧΑ.
    Είναι ηλίου φαεινότερο ποιός "μετέχει της υμετέρας παιδείας" και ποίου του αξίζει η ΤΙΜΗ να θεωρείται ΕΛΛΗΝΑΣ!

    Δυστυχώς Νομοθετούν αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν τον Ισοκράτη κι επίσης δεν καταλαβαίνουν της διαφορά της ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ με όποιον άλλον Νομικό όρο.
    Δυστυχώς.

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Σταύρος 18/11/2012 18:26:27

     Σταύρο, "κάθε μέρα, πρώτα βλέπεις τον γείτονα και μετά τον θεό", λέει η παροιμία. Η Ελλάδα έχει την ατυχία να γειτονεύει με αρπακτικά όρνεα-ψευτοπαλληκαράδες, παραχαράκτες-μαϊμούδες, αρνητές της ιστορίας τους γενοκτόνους, ανήσυχους, προκλητικούς, φιλοπόλεμους, συμπλεγματικούς, που όλοι τους θέλουν κομμάτια της πατρίδας μας ν' αρπάξουν. Είναι ανυπόφορη πλέον, η κατάσταση αυτή.

     Δεν γνωρίζω τον τρόπο, όμως αυτή η τρέλλα για επικείμενο αλβανικό κόμμα 3% στην Ελληνική Βουλή, άμεσα και πάση θυσία πρέπει να "σιδερωθεί".

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ η Dimi 18/11/2012 21:10:31

      Tα Σκόπια απαγόρευσαν τα τουρκικά σήριαλ. Ο αρμόδιος υπουργός Ίβο Ιβανόβσκι δήλωσε πως «λόγω των τουρκικών σίριαλ οι δικές μας παραγωγές άρχισαν να εκπέμπουν μεταμεσονύκτια. Σέβομαι τις τούρκικες παραγωγές, αλλά ζήσαμε 500 χρόνια κάτω από την τούρκικη σκλαβιά» (metrogreece.gr |18/11/12 |20:23
      Ωρα ν’ απαγορευθεί και στην Ελλάδα το «Μεγαλοπρεπές» βδέλυγμα, το οποίο περιέργως στις εικόνες, μόνον από γυναίκες ρομαντικά περιστοιχίζεται. Ενώ, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι άλλος ήταν ο κολασμένος μεγάλος του σεβντάς.

     • Σταύρος avatar
      Σταύρος @ η Dimi 20/11/2012 12:33:06

      Καλησπέρα Dimi και τα άλλα παιδιά!
      Μου είναι αδιανόητο και αδυνατώ να πιστέψω ό,τι η Ελληνική Γλώσσα με τα πάνω από 700.000 λήμματα και τον τεράστιο πλούτο της,χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές λέξεις (ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ-ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ) με ταυτόσημη ερμηνεία.
      Αναρωτιέμαι αν οι Νομικοί οι οποίοι δίνουν την ίδια ερμηνεία, μετείχαν της Ελληνικής "Ισοκράτειας" Παιδείας, "αριστερόστροφα"!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Σταύρος 20/11/2012 22:38:39

      Πολύ σωστά.

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Σταύρος 18/11/2012 15:16:40

   Σταύρε, συμμερίζομαι την οργή σου. Ουδείς αλλογενής με ελληνική ιθαγένεια. Σε προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος να ληφθή πρόνοια γι΄αυτό.
   Άφαίρεση της ιθαγενείας σε όσους αλλοφύλους έχει δοθεί και άμεση απέλαση.
   Τα περί ελληνικής παιδείας αποτελούν κακόγουστο αστείο, διότι ελληνική παιδεία δεν υφίσταται, οι ανελλήνιστοι και άμοιροι της των Ελλήνων παιδεύσεως καλύτερα να σιωπούν.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σταύρος 18/11/2012 17:51:10

   Tωρα θα το πεις;Αυτη ηταν η προταση της ΝΔ ηδη απο το 2009 και κατατεθηκε σε αντιθεση με το νομο Ραγκουση.
   Υπαρχει και θεωρητικη δηλωση που δηλωνει οτι η ΝΔ θεωρει τον ελληνισμο κοινοτητα πολιτισμου και οχι αιματος.

 8. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 18/11/2012 13:50:16

  Όπως παρουσιάζεται ο νέος νόμος είναι καλύτερος, προσωπικά όμως περίμενα επαναφορά του δικαίου του αίματος. Τέλοσπαντων, αναγνωρίζω ότι υπάρχουν οδηγίες της ΕΕ που πρέπει να ακολουθηθούν, ενώ αν οι ρυθμίσεις είναι όπως φαίνονται πολλά προβλήματα που προέκυπταν από τον προηγούμενο νόμο θα διορθωθούν

  Το θέμα είναι ποιός θα το ψηφίσει

 9. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 18/11/2012 15:21:01

  Η ιθαγένεια δεν νοήται να "δίνεται" με κανέναν τρόπο. Υπηκοότητα ναι αλλά όχι ιθαγένεια...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κωνσταντίνος 18/11/2012 17:54:10

   Δεν υπαρχει καμμια διαφορα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ψυχραιμια 18/11/2012 20:45:58

    ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Κωνσταντίνος 18/11/2012 21:33:47

   "Ιθαγένεια" και "υπηκοότητα" είναι δύο νομικοί όροι που αφορούν το ΙΔΙΟ ακριβώς πράγμα. Δυστυχώς, πολλοί συνδέουν την "ιθαγένεια" με την "εθνικότητα" και γίνεται αυτό το τουρλουμπλούκι. "Ιθαγένεια ή υπηκοότητα ονομάζεται νομικά η ιδιότητα του πολίτη, για την ακρίβεια ο νομικός δεσμός του ατόμου με το κράτος στο οποίο ανήκει". (wikipedia).
   Η ιθαγένεια περιέχει πολιτική-νομική έννοια: εκφράζει τη σχέση κράτους - πολίτη, με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για αμφότερα τα μέρη από αυτήν.
   Αντίθετα, η έννοια της εθνικότητας είναι ηθική-πολιτισμική: εκφράζει τη σχέση του ανθρώπου με τον πολιτισμό απ' όπου προέρχεται η οικογένειά του και με τις αξίες της οποίας μεγαλώνει.
   (π.χ. οι Έλληνες της Αλβανίας έχουν ελληνική εθνικότητα και αλβανική ιθαγένεια - υπηκοότητα).
   Κάθε άνθρωπος αποκτά ιθαγένεια τη στιγμή που γεννιέται, κατά κανόνα την ίδια με έναν από τους γονείς του (δίκαιο του αίματος) ή υπό προϋποθέσεις του τόπου γέννησής του (δίκαιο του εδάφους).
   Επίσης, ένας άνθρωπος μπορεί να επιλέξει να έχει δύο ιθαγένειες - υπηκοότητες (π.χ. Αμερικανική και Ελληνική) αρκεί η νομοθεσία ΚΑΙ των δύο αυτών κρατών να το επιτρέπει. Υπάρχουν κράτη (π.χ. Ιαπωνία) που η νομοθεσία τους δεν το επιτρέπει αυτό και αν ένας ιάπων πολίτης (δηλαδή άτομο με ιαπωνική ιθαγένεια - υπηκοότητα) επιλέξει να λάβει την ιθαγένεια - υπηκοότητα κάποιου άλλου κράτους, αυτομάτως χάνει την ιαπωνική!
   Αυτά όλα για να γνωρίζουμε για τί πράγμα μιλάμε και να μην λέμε λόγια του αέρα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ akenaton 18/11/2012 22:26:46

    According to the US government, I am a US citizen, but a Greek national (ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ). According to the Greek government, I am a US citizen but a Greek national (which I NEVER LOSE). Μοῦ δόθηκαν αὐτές οἱ ἀπαντήσεις καί ἀπό τίς δύο κυβερνήσεις.

    Nationality is translated into ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ/ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ,
    Citizenship is ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ῾Ο δικηγόρος μου μοῦ ἔδωσε ἀντίγραφο τοῦ ῾Ελληνικοῦ νόμου μέ ἀναφορά στήν ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ καί ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ. ᾿Εκτός καί ἄν ἔχει ἀλλάξει ὁ νόμος. . .

    • akenaton avatar
     akenaton @ Φωτεινή 19/11/2012 00:16:07

     Αυτό που εννοείτε είναι η εθνικότητα όπως εξηγώ παραπάνω. Η ιθαγένεια αφορά το citizenship. Στην Ελλάδα, η έννοια της υπηκοότητας είναι ταυτόσημη με την ιθαγένεια. Η οποία μπορεί να είναι και διπλή όπως λέω παραπάνω. Να είστε καλά.

    • monson avatar
     monson @ Φωτεινή 19/11/2012 00:28:49

     ειναι ακριβως οπως τα λεει η φωτεινη!! τυνχανω αυτης της ιδιοτητητας.

 10. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 18/11/2012 17:04:26

  Σωστή η διάκριση ανάμεσα σε υπηκοότητα και ιθαγένεια. Δε γνωρίζω βέβαια κατά πόσο ισχύει και σε ποιά έκταση διεθνώς.
  Οι οικονομικοί μετανάστες, εκτός όσων ποέρχονατι από χώρες της ΕΕ, δεν επιτρέπεται καν να ψηφίζουν στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.
  Ακόμη κι όσοι προέρχονται από χώρες της ΕΕ να έχουν το δικαίωμα μόνο για το δημοτικό ή κονοτικό διαμέρισμα στο οποί κατοικούνμε κύρια κατοικία κι όχι για την περιφέρεια, όπως ισχύει στις χώρες της ΕΕ. Αν δεν έχουν κύρια κατοικία τους την Ελλάδα επ' ουδενί λόγω.
  Σωστό το τεστ DNA για δήθεν εξώγαμα. Αλλά κι οι εικονικοί γάμοι είναι ένα άλλο ζήτημα. που πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεση απέλαση του/της αλλοδαπού και αυστηρή χρηματική και ουχί μόνον ποινή για τους ημεδαπούς.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Εύμηλος 18/11/2012 18:14:41

   Γιατί όχι και αφαίρεση ιθαγένειας από τον ημεδαπό; Να δούμε τότε πόσο πρόθυμα θα θελήσουν να προβούν σε τέτοιες «διευκολύνσεις»...

 11. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 18/11/2012 17:27:48

  Ο "τετραπέρατος" νυν υπουργός και πρώην δικαστικός κ.Αθανασίου ανακάλυψε το DNA. Ελπίζω να υπάρχουν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι γύρω από τον πρωθυπουργό, για να τον προστατέψουν. Πριν γίνουμε ξανά ρεζίλι ...
  Κάτι πρέπει να έχει αυτός ο τόπος για να "ανθούν τόσα φρούτα" ...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ np_complete_problems 18/11/2012 18:07:46

   Είστε ήδη ρεζίλι - οπότε δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα, του λόγου σου. Αβανταδόροι του κάθε απατεώνα/μαϊμού-ελληνοποιητή. Σε καλή μεριά!

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ ΚΜ 18/11/2012 18:53:30

    άλλος ένας "τετραπέρατος" - όλα τα καταλαβαίνει και όλα τα αποκαλύπτει.
    Εμείς "οι απατεώνες" δεν έχουμε που να κρυφτούμε πια ...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ np_complete_problems 18/11/2012 20:13:07

     Δεν φτάσαμε εκεί ακόμα αλλά ελπίζω να έρθει και αυτή η στιγμή!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ np_complete_problems 18/11/2012 18:52:20

   Το τεστ DNA καθιερώνεται γιατί με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη εμφανίζονταν κάτι περιθωριακοί Έλληνες σε συμβολαιογράφο παρέα με έναν Πακιστανό ή άλλο λαθρο-ορκ και δήλωναν ότι το εν λόγω λαθρο-ορκ τυγχάνει εξώγαμο τέκνο από ένα one-night stand το οποίο είχαν κάποτε στο λιμάνι στου Καράτσι, επί παραδείγματι....Και το "εξώγαμο τέκνο" του περιθωριακού έπαιρνε την ιθαγένεια και ο περιθωριακός κάτι ψιλά για να βολευτεί για κάτι μήνες...
   Αυτό έχει δημοσιευτεί στον τύπο και είναι γνωστό ότι συμβαίνει. Από πίσω φυσικά κρύβονται γνωστά κυκλώματα δικηγόρων και κάτι γνωστά Δίκτυα των γνωστών αχρείων ποινικολόγων της 17 Νοέμβρη και των Εξαρχείων...
   Αν αυτές οι αθλιότητες βολεύουν εσάς τους αριστερούληδες, να χαίρεστε την ιδεολογία σας.
   Το έχω ξαναγράψει: Ο απόλυτος ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ σας είναι η συμμαχία σας με τον ισλαμοφασισμό, που επιζητεί τη λιβανοποίηση της χώρας μας. "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και η μπούρκα χέρι-χέρι. Κλειτοριδεκτομημένες όλων των χωρών, ενωθείτε...
   Προσέξτε όμως, μήπως έτσι που πηγαίνετε χέρι-χέρι με τους ισλαμοφασίστες, ταυτίσετε γενικότερα τη μοίρα σας με αυτούς στη χώρα μας...Ηδη η κοινή γνώμη σας ταυτίζει σιγά-σιγά με τα ταλιμπανοειδή....

 12. Karenin avatar
  Karenin 18/11/2012 18:39:12

  Ας δούμε όμως πως έχει πραγματικά η κατασταση με στοιχεία.
  Το 2009 ελληνοποιήθηκαν 17.000. Το 2010 9.400.
  Απο αυτους 64% Αλβανοί, 8,4 Γεωργιανοί, 6,2 Ρωσοι, 2% Αρμένιοι.
  Προς τι λοιπόν όλη αυτή η σπέκουλα; Αλγερινούς Μαροκινούς, Πακιστανούς δεν βλέπω καθολου, οπότε ελπίζω ο ΒΙΣ να ηρεμήσει...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Karenin 18/11/2012 19:42:19

   Δεν καταλαβαίνεις ότι τα ταλιμπανοειδή έπαιρναν ήδη σιγά-σιγά σειρά; Οι άλλοι ελληνοποιήθηκαν επί ήρθαν πιο πριν. Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν Αφγανοί που έχουν κάνει αίτηση για ιθαγένεια. Ο λαθρονόμος Ραγκούση-Αλιβιζάτου δεν παρέχει καμία δικλείδα ασφαλείας, αυτό ακριβώς που θέλει (θέλετε) η συμμαχία Αριστεράς-Ισλαμοφασιστών για να φτιάξει (να φτιάξετε) έναν ωραίο Λίβανο εδώ....
   Να σε δω όμως καημενούλη μου να πας να μείνεις οικογενειακώς στη γειτονιά με τα Πακιστάνια....Οι αριστερές ιδεοληψίες διαλύονται στην πρώτη επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα.

 13. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 18/11/2012 19:09:39

  το μεγάλο λάθος σου είναι ότι "χρεώνεις" όλους τους Ελληνες που δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου στον "σύριζα και τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις".
  Εκτός από τους "συριζαίους" και τους "συντηρητικούς νοικοκυρέους" υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι ...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ np_complete_problems 18/11/2012 19:38:08

   Πάντως συμφωνείς με την επαίσχυντη τακτική των συμβολαιογράφων και των εξώγαμων εν έτει 2012, σωστά;
   Αν είσαι neolib (lili τους λένε οι "αντιδραστικοί" Γάλλοι, libéraux-libértains), τύπου Μανδραβέλη, αδυνατώ να δω ουσιαστική διαφορά επί της ουσίας με τους Συριζαίους ή τη Δημ.Αρ. Τουλάχιστον, στον εθνομηδενισμό ταυτίζεστε απόλυτα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ np_complete_problems 18/11/2012 20:15:58

   Δηλαδή εσένα το πρόβλημά σου είναι ότι σε είπε «συριζαίο» ενώ το σωστό θα ήταν να σε πει «συνοδοιπόρο»;

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/11/2012 19:48:24

  Πάντως, αν καταλαβαίνω καλά, όλοι οι αριστεροί εδώ μέσα θεωρούν την αέναη ιθαγενοποίηση αλλοδαπών (που βρέθηκαν ως επί το πλείστον παράνομα εδώ), με τα πλέον χαλαρά κριτήρια, ως βασικό συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας τους. Ξεκινούν από τη νομιμοποίηση, με τα πλέον χαλαρά κριτήρια, και συνεχίζουν με την απόδοση ιθαγένειας. Ούτε τους ενδιαφέρει η ένταξη, η ελληνική παιδεία, η ελληνική συνείδηση, απολύτως τίποτα. Ούτε καν τους ενδιαφέρει ότι με την αέναη είσοδο αλλοδαπών δίχως χαρτιά ενισχύεται η μαύρη εργασία και εξαθλιώνονται ντόπιοι εργαζόμενοι και νόμιμοι μετανάστες. Για μένα, είναι θετικό που οι αριστεροί ξεγυμνώνονται τόσο απροκάλυπτα, επειδή ακριβώς προβάλλεται ανάγλυφος ο εθνομηδενισμός τους χωρίς φτιασίδια. Και μιλάμε για, κατά τεκμήριο, "μετριοπαθείς" αριστερούς. Σκεφτείτε τι γίνεται με κάτι σχολιαστές του Ιντιμήντια και κάτι συνιστωσαίους...

  • Karenin avatar
   Karenin @ ΒΙΣ 19/11/2012 00:38:38

   Θα σου έκανε καλό να τρυπώσεις μια μερα στην αίθουσα του ΥΠΕΣ όπου πενταμελής επιτροπή εξετάζει τους υποψήφιους προς ελληνοποίηση. Οσοι φθασουν βέβαια ως εκεί. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις δεν έχουν τόση σημασία, το ραπόρτο της ασφάλειας και η χώρα καταγωγής αποφασίζουν τα πάντα. Τζάμπα λοιπόν ανέβηκες πάλι στα κεραμίδια, και έκανες τουμπεκί για μισές ελληνοποιήσεις το 2010 με το 2009.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Karenin 19/11/2012 02:15:37

    Δεν έκανα κανένα τουμπεκί, σου απάντησα. Αλλά επειδή μας περνάς για ηλίθιους, να θυμίσω ότι παραθέτεις τα στοιχεία για το 2009 και 2010, όταν ο λαθρονόμος σας ψηφίστηκε το 2010, άρα τότε ακόμα δεν είχαν φανεί τα αποτελέσματα. Άρα, γράφεις για να παραπλανήσεις.
    Και για την πενταμελή του Υπ.Εσ. που λες, καλώς κάνει και λαμβάνει υπ' όψη το ραπόρτο της ασφάλειας, μόνο που δεν ξέρω αν το έκανε αυτό και επί ΓΑΠ. Διότι ο παλαιός νόμος προέβλεπε, όντως, την ΑΝΕΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ απόρριψη της αίτησης για ιθαγένεια ή για παραμονή, δηλαδή για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ενώ ο λαθρονόμος σας δεν τον προβλέπει, παρ' ό,τι η Βάσω Παπανδρέου είχε εισηγηθεί στη Βουλή να παραμείνει η παλαιά διάταξη περί αναιτιολόγητης απόρριψης.
    Σε κάθε περίπτωση, αν και τώρα, με τον λαθρονόμο σας εν ισχύι, η 5μελής απορρίπτει αιτήσεις που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις, καλώς πράττει και παρανομεί αν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας. Εισαγγελέας παραδέχτηκε ότι η αστυνομία εμποδίζει ενίοτε ταλιμπανοειδή από Πακιστάν-Μπαγκλαντές και αλλού να καταθέσουν αίτηση ασύλου και (πρόσθεσε) καλά κάνει και τους εμποδίζει, αν και αντιβαίνει στον παρόντα ηλίθιο νόμο περί ασύλου. Και ο εν λόγω εισαγγελέας που μου το είπε είναι φανατικά υπέρ της νομιμότητας. Αλλά όταν εμφανίζονται στα διακαστήρια κάτι απίθανοι τύποι από το Καρακορούμ με άθλιες φωτοτυπίες αιτήσεων ασύλου, με γράμματα που δεν διαβάζονται, με ονόματα που κανείς δεν ξέρει αν είναι τα πραγματικά, η παρανομία εκ μέρους των αρχών είναι ο μόνος τρόπος προστασίας του κράτους και των πολιτών του.

    • Karenin avatar
     Karenin @ ΒΙΣ 19/11/2012 11:49:25

     Σέ όλες τις ευρωπαικές χώρες, έτσι και στην Ελλαδα, πράσινο φώς για ιθαγένεια δίνει η ασφάλεια. Αυτό προσπαθώ να σου πω και με τα στοιχεία ότι σάν χώρα στην ευρώπη παραχωρούμε τις λιγότερες. Εδω ξέρουμε τι μας γίνεται, και όλα τα άλλα ειναι για τα πανηγύρια. Αντίθετα με όλους αυτούς που τους δίνουμε ενα χαρτάκι στον Εβρο και τους σπρώχνουμε στην ενδοχώρα δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Αν σου δώσω τα στοιχεία για την επιτροπη παραχώρησης ασύλου θα ντραπεις, αν δεις πως λειτουργεί η Πετρου Ράλλη θα γελάσεις. Αν δεις τα αποτελέσματα της επιχείρησης ξενιος διας θα καταλάβεις ότι στο μεταναστευτικό το τελευταίο είναι η ιθαγένεια.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΒΙΣ 19/11/2012 00:44:18

   "Ούτε τους ενδιαφέρει η ένταξη, η ελληνική παιδεία, η ελληνική συνείδηση, απολύτως τίποτα."

   Ξέχασες τήν ἐγκληματικότητα πού "εἰσήγαγαν" οἱ λάθρο στήν Πατρίδα! Καί οἱ "νόμιμοι" παράνομα πάτησαν τά ἅγια χώματα τῆς ῾Ελλάδας. ΕΞΩ ΟΛΟΙ.

 15. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 18/11/2012 20:35:21

  Karenin,
  Πρέπει πάντα οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα να προβάλλονται σαν γεγονότα του μέλλοντος, ώστε να έχουμε και σωστές απαντήσεις.
  Εκτός βέβαια αν τα αποτελέσματα τέτοιου είδους προβολής σε συμφέρουν για προσωπικούς και ιδιοτελείς λόγους , οπότε και θα προτιμούσες να μην είναι ανακοινώσιμα.!

 16. akenaton avatar
  akenaton 19/11/2012 00:37:01

  Έχω την εντύπωση πως ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα στην Ελλάδα. Ας μας διαφωτίσει κάποιος νομικός γιατί δεν έχω ειδικές γνώσεις για παραπάνω τεκμηρίωση. Ευχαριστώ.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ akenaton 19/11/2012 00:49:09

   ᾿Εξήγησα ὅτι NATIONALITY εἶναι ἡ ΙΘΓΕΝΕΙΑ, ὑπηκοότητα εἶναι τό CITIZENSHIP.

 17. akenaton avatar
  akenaton 19/11/2012 01:07:45

  NATIONALITY είναι η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ στα κολοβά αγγλικά μου. Διαβάζοντας τον νόμο, διαπιστώνω πως ο Έλληνας νομοθέτης χρησιμοποιεί την έννοια ιθαγένεια μονάχα και αποκλειστικά για τις νομικές - πολιτικές σχέσεις του κράτους με τον πολίτη του. Οποιοδήποτε άλλο κείμενο βρήκα στο διαδίκτυο που να προσπαθεί να διαχωρίσει τις έννοιες ιθαγένεια - υπηκοότητα ως προς την σημασία τους, ήταν απλώς μη έγκυρο. Λυπάμαι.

  http://www.entaksis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38&Itemid=54&lang=el

  http://www.entaksis.gr/images/stories/PDF/Nomosxedio%20Ithageneias.pdf

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ akenaton 19/11/2012 01:54:29

   Ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι ακριβώς το ίδιο νομικά (citizenship). Απλώς το υπηκοότητα είναι παλιότερος όρος. Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά μεταξύ των δύο. Η εθνικότητα (nationality) είναι βέβαια κάτι διαφορετικό.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ akenaton 19/11/2012 02:07:39

   Και μόνο η σύγχυση που υπάρχει σχετικά με το άν υπηκοότητα και ιθαγένεια ταυτίζονται (πόσο δε μάλλον πώς έχουν τα πράγματα σε άλλες χώρες και πώς μεταφράζονται/αποδίδονται οι νομικοί αυτοί όροι) αρκεί για να πείσει για ένα πράγμα:

   Όποιος έχει διατελέσει ΑΠΑΞ λαθραίος, δεν πρέπει ποτέ να λάβει τίποτα από τα δύο!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ akenaton 19/11/2012 12:25:12

   Η Αίθρα και ο akenaton έχουν δίκιο:
   Ιθαγένεια = υπηκοότητα = citizenship = Citoyenneté = Staatsbürgerschaft (ή Staatsangehörigkeit). Παντού είναι το ίδιο πράγμα - και στην Ελλάδα - έχει να κάνει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ με την ιδιότητα του πολίτη της χώρας. Γίνεται όμως σύγχυση με την εθνικότητα (nationality), που δεν έχει να κάνει αναγκαστικά με την ιδιότητα του πολίτη. Π.χ. ο Ελληνοαμερικανός έχει (άν επιθυμεί) Ελληνική εθνικότητα, όχι (αναγκαστικά) Ελληνική ιθαγένεια.

 18. Samurai avatar
  Samurai 19/11/2012 03:15:28

  Αυτά τα συμπεράσματα έβγαλες εσύ από τα γραφόμενα του Karenin,
  Ντίνο?
  ΒΙΣ.Δε γέμισε η Ελλάδα ξαφνικά τσιριζαίους.
  Με σοβαρότητα και μόνο αντιμετωπίζονται οι παραμυθάδες.
  Έχουν κι αυτοί το βασιλιά τους γυμνό !

 19. tessa avatar
  tessa 19/11/2012 09:37:52

  Είναι ακριβώς όπως τα λέει η Φωτεινή. Γεννήθηκα στην Αμερική από Έλληνα πατέρα και Ελληνοαμερικανίδα μητέρα (US National & US Citizen). Ο πατέρας μου πήρε την αμερικανική υπηκοότητα όταν έγινε καθηγητής στο πανεπιστήμιο που σπούδασε (naturalized US citizen). Εγώ είμαι US national & US citizen, και πήρα την Ελληνική υπηκοότητα μόνο μετά το γάμο μου στην Ελλάδα με Έλληνα. Μέχρι τότε χρειαζόμουν άδεια παραμονής και εργασίας.

 20. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 19/11/2012 10:46:30

  Η.Π.ΝΟ.Β = Ηνωμενες Πολιτειες Νοτιας Βαλκανικης θα λεγομαστε συντομα, με ολο αυτο το συνεχως αυξανομενο μωσαικο ανθρωπων που συναθροιζεται εδω περα.

  Το Ελλαδα να το ξεχασουμε.... αν δεν παρθουν σκληρα μετρα για να αποκτησουν ...κινητρα οι Λαθρο και τα παιδια τους να πανε σε αλλες πιο υποσχομενες περιοχες της γης.

  Αλλωστε οπως λενε κι οι Ψυριζαιοι ....''Πατριδα μας ολη η Γη''. Οποτε δεν θα τους στεναχωρισουμε κι ολας.

  Οσοι μεινουν να ξερουν οτι, ναι μεν δεν θα τους πειραξει ποτε κανεις (η βια δεν προσφερει λυσεις) , αλλα απ την αλλη δεν θα παρουν ποτε υπηκοοτητα ουτε αυτοι, ουτε τα παιδια τους.

  Μονο τοτε κατι μπορει να γινει. Αλλοιως παμε για Η.Π.ΝΟ.Β το πολυ σε 3 γενιες απο τωρα.

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/11/2012 12:15:00

  Πάντως αυτό το Ελληνικό νομικό μπλέξιμο των εννοιών "ιθαγένεια - υπηκοότητα", δεν το καταλαβαίνω.
  Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μία μόνον εφαρμοστέα αντίστοιχη νομική έννοια: Citizenship, citoyenneté, Staatsbürgerschaft (ή Staatsangehörigkeit). Έχει να κάνει με την ιδιότητα του πολίτη μιας χώρας (ή της ΕΕ, που αποδίδεται αυτόματα σε όποιον έχει την ιθαγένεια μιας χώρας-μέλους).
  Η άλλη, αρκετά διαφορετική έννοια είναι η εθνικότητα (Nationality).
  Γενικά:
  Ο citizen έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην πολιτική ζωή του κράτους. Αντίθετα, ο όρος "εθνικότητα" μπορεί να περιλαμβάνει πολίτες και μη πολίτες μιας χώρας (π.χ. ο Ελληνοαμερικανός δεν είναι Έλληνας πολίτης). Σύμφωνα με το διεθνώς ισχύοντα, είναι δικαίωμα κάθε κράτους να ορίζει ποιοί είναι οι "ομοεθνείς" του.
  Οι πιό πολλές χώρες ακολουθουν την αρχή του jus sanguinis (δίκαιο του αίματος), λιγότερες το jus soli (δίκαιο του εδάφους).
  Σε ορισμένες, η εθνικότητα (nationality) είναι νομικά διαχωρισμένη από την ίθαγένεια (citizenship), ή η nationality είναι αναγκάια αλλά όχι επαρκής προυπόθεση γαι να ασκεί κανείς πλήρη πολιτικά δικαιώματα.
  Ως γενική αρχή, η ιθαγένεια (citizenship) έχει να κάνει με την εσωτερική πολιτική ζωή του κράτους, ενώ η εθνικότητα έχει να κάνει με διεθνείς πολιτικές σχέσεις.
  Όποιος πάντως μπορεί να ξεκαθαρίσει περισσότερο γιατί ακριβώς πράγμα μιλάμε, θα βοηθούσε...

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/11/2012 12:50:45

  Ο Θείος, πιο πάνω, στην προσφιλή του τακτική ¨θολώνω τα νερά, υπεκφεύγω, βάζω άσχετα θέματα στο τραπέζι, εξομοιώνω άσχετες καταστάσεις όταν δεν με συμφέρει να δώσω σαφή απάντηση" βάζει στην ίδια κατηγορία τον λαθρονόμο Ραγκούση (τον οποίο, εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει, άλλωστε συντάκτες του δεν ήταν Συριζαίοι, αλλά άνθρωποι του χώρου της "ροζ Αριστεράς", κυρίως ο Αλιβιζάτος) με το νομοθέτημα που θα τον αντικαταστήσει (ελπίζω...).
  Δέχομαι ασμένως ότι κάθε νομοθέτημα υποκρύπτει μία ιδεολογία. Τουλάχιστον, ας είμαστε ειλικρινείς ως προς την ιδεολογία που θέλουμε να εξυπηρετεί ένας νόμος περί ιθαγένειας. Πιστεύω ότι από την άποψη της Κεντροδεξιάς, η ιδεολογία είναι "προτεραιότητα στους γηγενείς Έλληνες, απόδοση ιθαγένειας με μέτρο και με κριτήριο τη συναισθηματική σύνδεση με τη χώρα, τη θέλησή του αιτούντος (άρα, όχι αυτοματισμός), την ενταξιμότητά του με κριτήριο τις πολιτισμικές του καταβολές, (άρα, "κόβονται" οι μουσουλμάνοι και δη οι Αφροασιάτες), διατήρηση κοινωνικής συνοχής".
  Η Κεντροδεξιά σε αυτά είναι ξεκάθαρη και διαφοροποιείται από ακροδεξιές απολυτότητες και ακρότητες και έξαλλες χρυσαυγιτικές φυλετιστικές θεωρήσεις.
  Η Αριστερά μπορεί να μας πει πού αποσκοπεί όταν υπερασπίζεται τέτοια νομοθετήματα-μαγνήτες λαθρομεταναστών; Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από τους χαλαρούς νόμους περί ιθαγένειας που προτείνει (ακόμα χαλαρότερους από τον Ραγκουσονόμο); Γιατί δεν το λέει ανοιχτά; Τι φοβάται;
  Πώς γίνεται και χιλιάδες Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί, εισελθόντες παράνομα, να έχουν χαρτιά νόμιμης παραμονής και ετοιμάζονται για υπηκοότητα;
  Μήπως η Αριστερά στοχεύει σε λιβανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας;
  Γιατί ΔΕΝ λέτε, εσείς οι αριστεροί, πού στοχεύετε; Γιατί ΔΕΝ λέτε ποσα εκατομμύρια Αφροασιατών μουσουλμάνων μπορούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία χωρίς να γίνει λιβανοποίησή της; Θέλετε οι χριστιανοί στην Ελλάδα να γίνουμε όπως οι Κόπτες στην Αίγυπτο μήπως; Δεν το θεωρώ απίθανο, επειδή το παθολογικό μίσος της Αριστεράς προς την Εκκλησία είναι γνωστό. Δεν θα σώσει το κεφαλάκι του ο Σιατίστης Παύλος, ο Αθηνών Ιερώνυμος και οι λοιποί χρήσιμοι ηλίθιοι της ιεραρχίας, όπως δεν το έσωσε τελικά ο Βεντένσκυ της "κόκκινης" Ζώσας Εκκλησίας των Μπολσεβίκων....
  Εχω άδικο που θεωρώ τη στάση της Αριστεράς στο συγκεκριμένο θέμα ύποπτη και περίεργη; Και επειδή Αριστερά ως αφηρημένη έννοια δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και Δεξιά, αλλά εκπροσωπείται από συγκεκριμένους ανθρώπους, θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι είναι ανέντιμοι. Αποκρύπτουν τις προθέσεις τους και τις σκοπιμότητές τους όταν υπερασπίζονται τέτοια νομοθετήματα.
  Διαβάστε και αυτό:
  «Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν ήταν μόνο ξεριζωμός του ελληνισμού από ακμαία κέντρα του με βάθος ζωής τριών χιλιετηρίδων. Ηταν και μια ισχυρή δοκιμασία της θαυμαστής ικανότητας της νεοελληνικής κοινωνίας να ενσωματώνει γρήγορα και δημιουργικά πληθυσμούς με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπο ζωής»!
  Μόλις διαβάσατε το σκεπτικό του λαθρονόμου Ραγκούση! Οι μικρασιάτες χριστιανοί Ορθόδοξοι Ελληνες που ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα ταυτίζονται με τους μουσουλμάνους του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Του Πακιστάν με τα 180 εκατομμύρια πληθυσμό, απέναντι σε μία Ελλάδα γηράσκουσα....
  Σε όσους υπερασπίζονται τέτοια ελεϊνά ψεύδη, μόνο ο χαρακτηρισμός "ΞΕΦΤΙΛΕΣ" ταιριάζει. Και είναι λίγος...

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΒΙΣ 19/11/2012 21:14:14

   Ευγε ΒΙΣ...

 23. μαραθωνοδρόμος avatar
  μαραθωνοδρόμος 19/11/2012 19:54:30

  Συγχαρητήρια ΒΙΣ για την απάντηση σου.

 24. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 19/11/2012 22:48:55

  Δεν τα πάω καλά με τα νομικά.
  Αλλά, κατά πως διαβάζω στο άρθρο, όποιος 2ης γενεάς νεαρός αλλοδαπός κάνει 9 χρόνια σχολείο θα γίνεται, αυτόματα, έλληνας πολίτης;
  Και όποιος μπεί σε ΤΕΙμε 2,5 /20 μεσο όρο θα γίνεται αυτόματα Έλληνας πολίτης;
  Πάμε καλά;
  Έχετε ιδέα για τον ανθελληνισμό που επικρατεί στους αλλοδαπούς (κύρια Αλβανούς) των ελληνικών Γυμνασίων και Λυκείων;
  Και υπ΄όψιν, πολλοί που ξέρω μέτριοι και κακοί μαθητές συνεχίζουν σε ΤΕΙ (αβίαστα, αβασάνιστα, αβάδιστα)και οι λιγότεροι αλλά καλοί, εξ ίσου ανθέλληνες, σε ΑΕΙ και μάλιστα σε Νομικές, Παντείους και λοιπά εθνικού προσανατολισμού Ιδρύματα.
  Αυτοί λοιπόν, αυτόματα θα γίνουν έλληνες πολίτες επειδή μετείχαν "ελληνικής παιδείας";
  Εύχομαι να μην κατάλαβα καλά..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.