#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2010 13:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τεστ κυβερνητικής επιβίωσης τα Εργασιακά και το ΑσφαλιστικόΑπόντος του κ. Παπανδρέου (ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη)   η  Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ βρίσκεται σε κατάσταση … εξέγερσης. Ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές διατυπώνουν δημοσίως τις αντιρρήσεις τους για τις ανατροπές στο Εργασιακό και το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, διαμηνύει ότι θα επέλθουν βελτιώσεις στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις  και προειδοποιεί ότι «απώλειες στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό θα σημάνουν εκλογές» και μάλιστα με «λίστα». Παράλληλα το Μαξίμου διαρρέει ότι θα κάνει ανασχηματισμό καλλιεργώντας έτσι ελπίδες υπουργοποίησης σε βουλευτές και προειδοποιεί με διαγραφές όσους δεν ψηφίσουν το Ασφαλιστικό.

Το κοκτέιλ πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής γίνεται εκρηκτικότερο καθώς τον Ιούλιο  θα πρέπει να περάσουν ακόμη οι αποκρατικοποιήσεις και οι συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών. Δύο θέματα που αγγίζουν τον πυρήνα του Προγράμματος Σταθερότητας και αφορούν τη δημόσια περιουσία και χιλιάδες Έλληνες. Το θερμόμετρο θα ανέβει περισσότερο και για την τύχη των συμβασιούχων.

Στο μεταξύ  πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις επικείμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ο Α. Λοβέρδος θα  ενημερώσει αύριο τους βουλευτές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ύστερα από αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτον, θα επιμηκυνθεί ο χρόνος προειδοποίησης για τις απολύσεις.

Δεύτερον, θα δημιουργηθεί αντικίνητρα για τις απολύσεις των εργαζομένων άνω των 50 ετών.

Τρίτον, θα διασφαλίζει, σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των νεοεισερχομένων στην εργασία, ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει τη διαφορά, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα δεν το καθιστά σαφές και αναφέρει ότι ο ΟΑΕΔ «δύναται να καλύψει τη διαφορά».

Μέχρι στιγμής πάντως το υπουργείο Εργασίας εμφανίζεται αμετακίνητο στο θέμα της διαιτησίας, κάτι που σύμφωνα με βουλευτές του ΠαΣοΚ προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε θέση μάχης βρίσκονται τα συνδικάτα, που διαφωνούν κάθεται με τις αλλαγές που περνά η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα. Το ΠΑΜΕ έχει εξαγγείλει απεργία για την προσεχή Τετάρτη, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει απεργία για τις 29 Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός όμως στον κόσμο του. Η προοπτική για τη χώρα μας είναι θετική, τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται. Ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει σήμερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 21/06/2010 14:12:12

  Καλά εκεί ..στο Αμερική δεν έχουν σάπιες ντομάτες ..είναι δυνατών

 2. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 21/06/2010 14:34:45

  Τι είδε ο ξενητεμένος!

  Εχουμε μια ιδιότυπη mailing λίστα, 5 φίλοι και συνάδελφοι. Οταν θέλει να στείλει κάποιος email σε έναν το στέλνει σε όλους. Και το κάνουμε για πολλά χρόνια αυτό. Οι τρεις ζούμε σε αυτή την πόλη στη θεσσαλονίκη. Οι δύο ξενιτεύτηκαν πριν δυο χρόνια περίπου. Ενας Αυστραλία, ένας Βρεττανία. Καμμιά φορά τυχαίνει και μαζευόμαστε όλοι για ρετσίνες στη Θεσσαλονίκη ή και αλλού.

  Πρόσφατα μας επισκέφτηκε ο εκ Βρεττανίας, άρτι νυμφευθείς, μετά της συζύγου του. Επιστρέφοντας στην Αγγλία μας έστειλε το παρακάτω email, που το ονόμασε Απολογισμός, και το βάζω εδώ με την άδειά του. Εχω αλλάξει βέβαια τα ονόματα.

  Δίνει το αίσθημα που αποκόμισε από την Ελλάδα σε αυτή την καλοκαιρινή επίσκεψη. Θεωρώ ότι αξίζει να το διαβάσετε.

  "
  Καλησπέρα!

  Χτες με υποδέχτηκε το Birmigham με 10 βαθμούς και ηλιοφάνεια! Αυτό στις 7 το πρωί που έφτασα.
  Μετά ο έφτασε τους 20 και ήταν πολύ καλή αλλαγή από τους 41 της Θεσσαλονίκης!
  Περάσαμε μια καταπληκτική εβδομάδα, αλλά υποφέραμε πολύ με την ζέστη. Στην ουσία δεν κοιμηθήκαμε ούτε ένα βράδυ καλά, με εξαίρεση την παρασκευή που έβρεχε.
  Μ@λ@κί@ ο καιρός στην Αγγλία, αλλά και το 40+ είναι φρίκη, ειδικά αν δεν έχεις κλιματισμό στο σπίτι.

  Εκτός του καιρού, περάσαμε όπως είπα φανταστικά! Διακοπές στην πόλη μου χωρίς τα προβλήματα. Μιας και είχα νοικιάσει αυτοκίνητο πήγαμε στο Λιτόχωρο, περπατήσαμε στον Όλυμπο, ανεβήκαμε ώς την μέση περίπου (1900 μέτρα), πήγαμε στην Αθυτο, και 3 φορές στον ποταμό της Επανόμής για μπιάνο συν τις βόλτες μέσα στην πόλη!

  Φάγαμε απίστευτες ποσότητες γύρου και θαλασσινών (όχι την ίδια μέρα :) και μια και στην ουσία οι γονείς μου τώρα γνώριζαν την (σσ γυναίκα του), το κλίμα στο σπίτι ήταν πολύ καλό!

  Είδα πάρα πολύ κόσμο, και κάποιους παλιούς φίλους που είχα να τους δώ χρόνια.
  Αλλά...

  Εκτός από τον Καπετανιο (σσ εκ της συμμορίας των 5) που είναι πάντα με χαμόγελο και δεν γκρινιάζει ποτέ (μα τι πίνεις και δεν μας δίνεις; :) υπάρχει ένα πολύ άσχημο κλίμα, σχεδόν θα έλεγα μια γενική κατάθλιψη.

  Δύο φίλοι μου είπαν πως θέλουν να αυτοκτονήσουν και ελπίζω φυσικά ότι ήταν σχήμα λόγου για να μου τονίσουν την κατάσταση.

  Ο (σσ Τάδε) και η (σσ γυναίκα του Τάδε) ήξερα ότι περνάνε άσχημη περίοδο αλλά άλλο να το βλέπεις από κοντά. Με τον (σσ Τάδε) μιλάμε από skype, αλλά την (σσ γυναίκα του Τάδε) δεν την έχω δει ποτέ έτσι, μια και είναι πολύ πρόσχαρος άνθρωπος.

  Άλλος ένας φίλος που περνάει καλή περίοδο γιατί βρήκε το άλλο του μισό και είναι ερωτευμένος, θέλει να μεταναστεύσει έξω, ένας άλλος με 30 ημερών παιδί, απολύθηκε και ζει με το επίδομα των 400 κάτι, και η λίστα δεν τελειώνει.

  Στην (σσ γνωστή βιομηχανία) που δούλευα, καθόρισαν εργασία 4 ημερών και μείωσαν τους μισθούς κατά 25%.

  Ένας άλλος φίλος που δουλεύει στην (σσ ελληνικό software house), πήγε από τα 1100 (αυτός είναι μισθός μετά από 13 χρόνια στην ίδια εταιρία) στα 870 και ούτε κατάλαβα με πια δικαιολογία.

  Ακόμα πιο εκνευριστικό είναι το ότι δεν πέφτουν οι τιμές. Όλα είναι τραγικά ακριβά, με αποκορύφωμα την βενζίνη που έχει ξεφύγει και θα ξεφύγει και άλλο.

  Ο καφές παραμένει στα ίδια, και πληρώσαμε για 2 ποτά στο mistral στην κρήνη 16 ευρώ.

  Κάναμε και μια βόλτα στο super market (Μασσούτης) και πήγα μαζί με την δικιά μου για να δούμε τιμές, και πάθαμε σοκ. Είδα βιολογικά φασόλια 6.5 ευρώ! Ακόμα και τα κανονικά είχαν 3.5 νομίζω. Με αυτά τα λεφτά, εδώ αγοράζεις μπούτι αρνιού, όχι φασόλια.

  Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, δεν θα φανταζόμουν την Αγγλία πιο φτηνή από την Ελλάδα (και με τριπλάσιους μισθούς).

  Δεν ξέρω που θα παει η κατάσταση, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα. Το χρέος είναι αδύνατον να ξεπληρωθεί και στην ουσία η Ελλάδα θα είναι για πάντα υπό 'οικονομηκή κατοχή' εκτός και αν κάνει αναδιάρθρωση χρέους.

  Επίσης δεν μπορώ να μην αναφέρω την απίστευη αγένεια που μας χαρακτηρίζει, αλλά και τον εγκληματικό τρόπο οδήγησης. Το να οδηγάς καθημερινά στην Ελλάδα, είναι πλέον extreme sport, οπότε να μην μου την λέτε όταν πάω για off piste ski. Είναι πολύ πιο ακίνδυνο!
  Ακόμα και στο πεζοδρόμιο να περπατάς, πολλές φορές ανεβαίνουν μηχανάκια και αδιαφορούμε για σένα, ψάχνοντας για πάρκινγ. Μας συνέβη 3 φορές και κρατήθηκα να μην πιαστώ στα χέρια, γιατί έχω και εγώ λερωμένη την φωλιά μου, μια και τα ίδια έκανα και εγώ όταν είχα την μηχανή στην Ελλάδα.

  Για να πάρεις αποδείξεις πάλι πρέπει να το ζητήσεις, αν και νομίζω ότι προς τα εκεί κάτι γίνεται.

  Είναι προφανές ότι αρχίζω και συνηθίζω την εδώ κουλτούρα και τον πολιτισμό που έχουνε που και ακόμα και αν είναι επιφανειακός, δεν παύει να υπάρχει. Τρία χρόνια εδώ δεν έχω δει οδηγό να περνάει με κόκκινο. Όσο για τις υποδομές, δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

  Δεν πιστεύω πλέον ότι μπορούμε να αλλάξουμε και ούτε πιστεύω ότι οικονομικά θα ανακάμψουμε πότε. Τουλάχιστον όχι οι μικροί σαν και εμάς!
  Φρόντισε τώρα ο Γιωργάκης να τα κάνει όλα εύκολα για το κεφάλαιο. Και που είσαι ακόμα.

  Μάλλον ξέφυγα στο mail και θα σας κουράσω.

  Αν και πέρασα καλά, έφυγα με μια πικρή γεύση. Η Θεσσαλονίκη, πάντα θα είναι η πόλη μου, πάντα θα θέλω να γυρίσω, αλλά ίσως θα πρέπει να το πάρω και απόφαση ότι δεν πρέπει πλέον να γυρίσω.

  Φυσικά εγώ πάντα βλέπω το ποτήρι μισο-άδειο!
  Ελπίζω να κάνω λάθος και το μέλλον να με διαψεύσει και όλα να πάνε καλά για όλους!

  Φιλιά!

  Υγ. H (σσ γυναίκα του) πέρασε τόσο καλα, που μαλώσαμε στο τέλος για το ότι ζούμε στην Αγγλια. Η Θεσσαλονίκη θα ήταν ιδανική για αυτήν, γιατί το (σσ η πόλη της, είναι από κοντινή χώρα) είναι δίπλα αλλά και γιατί της αρέσει παρα πολυ σαν πόλη. Αλλά χωρίς να ξέρει Ελληνικά και χωρίς να έχουμε δουλείες, είναι sci-fi σενάριο και θα είμαι ανυποχώρητος για την ώρα!


  "

  (για την αντιγραφή) Θραξ Αναρμόδιος

 3. GSV avatar
  GSV 21/06/2010 15:03:19

  Παιδια εχει παει κανεις σας στο Birmingham?

  Χιλιες φορες Ελλαδα και φτωχος παρα στο Birmigham και πλουσιος.

  Το Birmingham δεν ειναι πολη, βιομηχανια ειναι. Δεν υποφερεται.

  • κεεπερ avatar
   κεεπερ @ GSV 21/06/2010 15:37:37

   Δεν μένω στο Birmigham, μένω στο Cheltenham (http://www.visitcheltenham.com/), απλά το μεγαλύτερο αεροδρόμιο ειναι το Birmigham.

   Ο Γραφών του mail.

  • anonymos avatar
   anonymos @ GSV 21/06/2010 23:07:44

   Μια χαρά είναι το Birmingham, απ την Ελλάδα καλύτερα

 4. anonymos avatar
  anonymos 22/06/2010 00:30:19

  Αντώνη δίωξε τον Κυριάκο και όλα τα λαμόγια από το κόμμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.