#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2008 15:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικά υπάρχει και Θράκη !!!

Μπα; Ανακάλυψαν ότι η Τουρκία θέτει θέμα μειονοτικού στην Θράκη; Φανταστείτε δηλαδή τι θα γίνει όταν ανακαλύψουν και ότι η Γη γυρίζει. Τι έγινε όμως με την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στην Τουρκία. Μπορεί να μας πει κανείς; Γιατί τέτοια μουγκαμάρα; Όλα αυτά παράλληλα με την έκθεση του Σταίητ Ντιπάρτμεντ για τις μειονότητες που γράφαμε χθες. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 13/03/2008 16:09:11

  Προτου καλά καλά βρεί γραφεία στην Αθήνα για να στεγάσει το κεντρικό της κατάστημα, η μεγάλη τουρκική Τράπεζα, Ziraat Bankasi («Αγροτική») ανοίγει το πρώτο της υποκατάστημα στην ελληνική Επαρχία. Που; Μα, στην Κομοτηνή. Το αποκαλύπτει σήμερα ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Κούτρας στον «Ελ.Τύπο». Η τουρκική Τράπεζα αναζήτησε γραφεία στην Αθήνα, επειδή έτσι επιβάλλει ο ελληνικός νόμος. Ότι για να ανοίξουν γραφεία σε άλλες πόλεις πρέπει να υπάρχει έδρα στην πρωτεύουσα. Προτού όμως, ανοίξουν τα κεντρικά τους, στην Ερμού, στο Σύνταγμα, οι Τούρκοι άρχισαν να αναζητούν κτίριο στην Κομοτηνή. Γενικότερα, το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στη Δυτική Θράκη, διότι προφανώς εκεί, η Αγκυρα, και με τη βοήθεια της Ziraat σκοπεύει να ασκήσει περαιτέρω πολιτική διείσδυσης στη μουσουλμανική μειονότητα. Θεωρείται βέβαιον, ότι με τη χορήγηση ευνοϊκών «δανείων» και οικονομικές παρεμβάσεις στην περιοχή, θα επιχειρήσει να δείξει ότι η «μαμά Τουρκία» είναι πολύ πιο κοντά στους «Τούρκους» απ’ότι η μαμά πατρίδα-Ελλάς. Η κίνηση της Ziraat έγινε δήθεν ως «απάντηση» στην εξαγορά της Finance Bankasi από την Εθνική Τράπεζα και στην παρουσία της Eurobank στη γειτονική χώρα. Ως όλα δείχνουν όμως, μάλλον η Τράπεζα λειτουργεί ως το μακρύ οικονομικό χέρι της Αγκυρας στη Θράκη. Η άδεια εγκατάστασης της τουρκικής Τράπεζας δόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στις 29 Ιανουαρίου 2008.

  Ο δημοσιογράφος του Ελ.Τύπου αναφέρει πάντως, ότι, κατά «διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές, η εγκατάσταση της Τράπεζας, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της Άγκυρας για ευρύτερη διείσδυση στη Δυτική Θράκη, στους τομείς της οικονομίας, της υγείας και της παιδείας. Υπάρχουν πληροφορίες –λένε- ότι Τούρκοι ιδιώτες, με τη στήριξη του επίσημου κράτους επιδιώκουν να στήσουν στη δυτική Θράκη πολυκλινική και κολέγιο ή κέντρο ελευθέρων σπουδών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας ακόμη στόχος είναι η δημιουργία τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Τα κεφάλαια προτίθενται να τα διαθέσουν Τούρκοι επιχειρηματίες, ενώ, το πιθανότερο, για να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» της άδειας από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, θα εκπέμψει μέσω του τουρκικού δορυφόρου, Turksat».

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/03/2008 16:16:56

  Τηλεοπτικό σταθμό δε χρειάζονται αφού ούτως ή άλλως δορυφορικά τούρκικα κανάλια βλέπουν.

  Τώρα αν το θέμα με την τράπεζα και γενικότερα τα άλλα δε μας βγει αποεπενδύουμε και φεύγουμε πρώτα από την τουρκία και μετά τους διώχνουμε κι αυτούς με τρόπο πάντα.

 3. thanos avatar
  thanos 13/03/2008 17:00:25

  Apo shmerino dhmosievma ths efhmeridas "Toronto Star" 13-03-08. Asteio men alla me ousia.

  Bear convicted of stealing honey
  Email Story Email story
  Print Print
  Text Size Text Size Text Size Choose text size
  Report Typo Report typo or correction
  AddThis


  Mar 13, 2008 10:37 AM
  Reuters

  SKOPJE – A Macedonian court convicted a bear of theft and damage for stealing honey from a beekeeper who fought off the attacks with thumping "turbo-folk" music.

  "I tried to distract the bear with lights and music because I heard bears are afraid of that," Zoran Kiseloski told top-selling daily Dnevnik after the yearlong case of the bear versus the beekeeper ended in the beekeeper's favour.

  "So I bought a generator, lit up the area and put on songs of (Serbian "turbo-folk" star) Ceca."

  The bear stayed away for a few weeks, but came back when the generator ran out of power and the music fell silent, Kiseloski said, adding, "it attacked the beehives again."

  A court in the city of Bitola found the bear guilty, and since it had no owner and belonged to a protected species, ordered the state to pay the 140,000 denars ($3,500 U.S.) damage it caused to the hives.

  There was no information on the whereabouts of the bear.
  Kai oi diavouleyseis dinoun kai pernoun gia syntheth onomasia...poios koroidevei poion?

 4. "H.M. The History" avatar
  "H.M. The History" 13/03/2008 19:17:31

  «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θ ρ ά κ η: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία... καταπιέζει τις ε θ ν ι κ έ ς μ ε ι ο ν ό τ η τ ε ς στη Μακεδονία και στη Θ ρ ά κ η... η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει έ ν α μ έ ρ ο ς του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της .. Αν δεν συντρίψουμε τον ε θ ν ι κ ό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς ..
  Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η α ν ε ξ ά ρ τ η τ η Μακεδονία και Θράκη!
  Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!
  Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

  Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
  Το Προεδρείο», 3ο Έκτακτο Συνέδριο του ΚΚΕ, 26 Νοε. - 3 Δεκ. 1924,

  "Κρατάει χρόοοοονια αυτή η κολόνια" της χρησιμοποίησης αυτών των περιοχών για πολιτικές σκοπιμότητες. Πάντως, εδώ φαίνεται πόσο δεν τα πάει καλά η μαρξιστική θεωρία με την συνιστώσα του «έθνους». Από τη μια το επικαλείται («Η ντόπια κεφαλαιοκρατία καταπιέζει τις ε θ ν ι κ έ ς μειονότητες»), κι απ’ την άλλη το μέμφεται («Αν δεν συντρίψουμε τον ε θ ν ι κ ό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας»)
  Ο «Νταντόν» έγραφε προχθές, σε μια υπέροχη -ως συνήθως- ανάλυση, περί “VARDARSKA”: «..Και βέβαια η “εργατική τάξη” δεν είναι πάντα επαναστατική. Η επίκληση στην “επαναστατική αλληλεγγύη” των εργατικών τάξεων των Βαλκανικών χωρών η οποία θα ανατρέψει τα φιλοπόλεμα σχέδια των αστικών τάξεων αποτελεί τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή (σσ. μιλάει για σήμερα. Η διαχρονικότητα εχέγγυο αλήθειας) ένα ανέξοδο βερμπαλισμό που συσκοτίζει τους κινδύνους και διευκολύνει την ανεμπόδιστη επέλαση των ιμπεριαλιστών και των Γενιτσάρων τους .. Σε πολλές ιστορικές στιγμές η εργατική τάξη, γενικότερα οι εργαζόμενοι, υπήρξε και αντιδραστική και αντεπαναστατική. Σύμφωνα με τον Κ. Μάρξ μ όνο όταν εξελιχθεί από “τάξη γενικά” ( KLASE AN SICH ) σε “τάξη για τον εαυτό της” (FUEHR SICH ), δηλαδή συνειδητοποιημένη και αυτόνομη, θα είναι επαναστατική . Μέχρι τότε, θα έλεγα, πως θα πρέπει να προσπαθεί κανείς να πετύχει το καλλίτερο…», (http://www.blog.anti.gr/?p=1330#comments). Σωστά! Αλλά, σε μας, φαντάζουν μεταφυσικές αυτές οι θέσεις, (πλην, βεβαίως, της τελευταίας πρότασης). Π ώ ς θα «εξελιχθεί», δηλαδή, σε «συνειδητοποιημένη και αυτόνομη»; Ως δια μαγείας, με την βοήθεια του ίδιου του Θεού ή με τον από μηχανής θεό; Και ΓΙΑΤΙ δεν έχει συμβεί αυτό μέχρι τώρα; Το ίδιο «μπάζει νερά» στο μικρό σκαρί της Λογικής μας, το πώς ο «Σοσιαλισμός» της Δικτατορίας του Προλεταριάτου θα μετατραπεί σε «Κομμουνισμό». Διότι το τελικό ζητούμενο είναι, φυσικά, ο Κομμουνισμός. Κι αν το 1924 ήταν πολύ νωρίς για συμπεράσματα, σήμερα δεν είναι. Είδαμε τι πέτυχε το άξεστο, αμόρφωτο, ασοιχείωτο προλεταριάτο, όταν κατέλαβε την Εξουσία στον μισό κόσμο. Είναι το ίδιο που έλεγε κι ο Κ ο ρ α ή ς ότι θα συμβεί στην Ελλάδα, (http://www.blog.anti.gr/?p=1276), αν ο αστοιχείωτος Λαός, το άξεστο Έθνος, το αμόρφωτο Γένος καταλάμβανε την Εξουσία, πριν μεσολαβήσουν 30 χρόνια εκπαίδευσης: θα εκμεταλλευόντουσαν την πνευματική ανεπάρκειά του και, παρ’ όλη την απαράμιλλη πολεμική του ευψυχία, θα υποδουλωνόταν στους …ενδιαφερομένους «για το καλό του». Όπως κι έγινε και στις δυο περιπτώσεις.
  Ο π ό τ ε: «Σύμπτωσις επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωσις» και, ά ρ α:
  «ΠΡΩΤΑ εκ-ΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕΤΑ επ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ»!
  Όσο φωτισμένες και να είναι οι ηγεσίες και όσο εύψυχος ο λαός, δεν γίνεται αλλιώς χαΐρι, -λέει η αγία Λογική…

 5. Factorx avatar
  Factorx 13/03/2008 19:59:12

  Υπάρχει βεβαίως και άλλη άποψη για το πρωτοσέλιδο του ΕΤ και την καταγράφουμε:
  «Πόσα λεφτά θα έπρεπε να πληρώσει η τουρκική πρεσβεία (και οι άλλοι...ενδιαφερόμενοι) για να έχει ένα ΤΕΤΟΙΟ πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα;
  Μπορείτε να σκεφθείτε πέρα από τη...μύτη σας και το Κολωνάκι ή την Εκάλη;
  Ως Ξανθιώτης λοιπόν, που γεννήθηκε μεγάλωσε και το σπίτι του είναι ΕΚΕΙ, και ως Θρακιώτης (από την Κωνσταντινούπολη) , το να μου λέτε ότι θα μας κάνετε...Κόσσοβο, αναδεικνύοντας - έστω και ("ντεμέκ") ...αντικειμενικά μια δήθεν δημοσιογραφία του κώλου - δηλαδή την εχθρική προπαγάνδα των "πρακτορείων" (με...εξευγενισμένο και....sic περιτύλιγμα) ξέρετε τι απάντηση σηκώνει;
  Σας αφήνω να το...σκεφθείτε (κάντε και σύσκεψη αν θέλετε - διαφορετικά η απάντηση θα έρθει αλλιώς, αλλού και αλλιώτικα...). Κατανοητά;»

 6. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 14/03/2008 11:01:11

  ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΒΡΕΘΗΚΕ Η κυρια ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.