#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2008 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικά δούλεψε, ή δεν δούλεψε το C4Ι;

Τελικά λειτούργησε ή όχι το C4i στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Υπήρχε πράγματι «ηλεκτρονική ασπίδα» (σιγά μην την χρειαζόμαστε) ή κοροϊδεύαμε τον πλανήτη; Ο κ. Χ. Μαρκογιαννάκης, παρά τις κατηγορηματικές διαπιστώσεις που κάνει στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου της Siemens, ότι ουσιαστικά τίποτε δεν ήταν έτοιμο πριν τους αγώνες, και αφού προηγουμένως ομολογεί ότι το ελληνικό Δημόσιο παρέλαβε κατ’ αρχήν το σύστημα, έστω και στα μαύρα του τα χάλια, για να μην ρεζιλευτεί διεθνώς η χώρα, στο τέλος λέγει ότι, με εξαίρεση κάποια συστήματα του C4i, δούλεψε στη διάρκεια των Αγώνων.

Την ίδια περίοδο (25 Ιουνίου 2004), ο διευθύνων σύμβουλος του «Αθήνα 2004», σε επιστολή του προς τον κ. Μαρκογιαννάκη, αφού παρέθετε τα σοβαρά προβλήματα και τις τρομερές καθυστερήσεις του C4i, κατέληγε: «Με βάση τα παραπάνω είναι προφανές ότι το σύνολο του project C4i δεν θα είναι έτοιμο προς χρήση πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. (…) Θεωρώ ότι η προτεινόμενη λύση για μερική παράδοση του έργου προς χρήση για τους Αγώνες, αν και περίπλοκη νομικά, είναι η μόνη εφικτή και θα μπορούσε να υλοποιηθεί κατόπιν δικής σας προτροπής και παρέμβασης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες». Κοντολογίς, έλεγε ότι επειδή το σύστημα δεν είναι έτοιμο, δεν πρέπει να παραληφθεί στο σύνολό του «με το κλειδί στο χέρι», ως προέβλεπε η σύμβαση, αλλά τμηματικά.

Τελικά, θα μας πει ο κ. Μαρκογιαννάκης, ή κάποιος άλλος τέλος πάντων από τη ΝΔ, αν δούλεψε το C4i και τι δεν δούλεψε από αυτό; Διότι, εμείς ξέρουμε και μπορούμε να το αποδείξουμε ότι το πιο νευραλγικό σημείο του συστήματος, ο «εγκέφαλός» του, αυτό δηλαδή που συντονίζει τα δεκάδες υποσυστήματα, ήταν άχρηστο. Έτσι, μόνον αποσπασματικά μπορούσαν να δουλεύουν κάποια υποσυστήματα. Ανεξαρτήτως αυτού, γιατί τελικά η Ελλάδα, αφού ακριβοπλήρωσε το σύστημα το παρέλαβε τμηματικά και κατά παράβαση της σύμβασης; Και κάτι ακόμα. Ξέρετε τι λέγει ο κ. Μαρκογιαννάκης στην κατάθεσή του;  Ότι «η τμηματική παραλαβή έχει πολύ μεγάλο ρίσκο, προπάντων αν συμφωνήσεις να καταβάλεις ολόκληρο το τίμημα του κάθε παραλαμβανόμενου υποσυστήματος».

Δηλαδή, ποτέ δεν είναι αργά για Εξεταστική Επιτροπή. Τόσο για τη σύμβαση όσο και για την παραλαβή του C4i. Έτσι, για να μάθουμε επιτέλους, ποιοι πήραν τις μίζες, τόσο οι εντός της πολιτικής όσο και οι εκτός !

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 22/04/2008 22:11:04

  Το σύστημα [Command, Control, Communications, Computers, and Intelligence CCCCI ή 4CI ή C4I] δεν δούλεψε ποτέ ολοκληρωμένα. Πιθανόν να μήν δουλέψει ποτέ.
  Απαρτίζεται από διάφορα υποσυστήματα όπως π.χ. το TETRA που στήθηκε από τον ΟΤΕ, ήδη λειτουργεί και θα αποσβεστεί σε 200 χρόνια (περίπου). Άρα αυτό μπορεί να παραληφθεί.
  Ενα άλλο υποσύστημα είναι οι συλλογείς φωτογραφιών και video, κοινώς κάμερες (επίγειες και ολίγον αερόστατες). Και αυτό λειτουργεί μερικώς, (μέχρι οι διαφωνούντες να γκρεμίσουν και τις υπόλοιπες).
  Ομως η καρδιά του συστήματος που μαζεύει το υλικό από όλες τις μεριές, το επεξεργάζεται, διαπιστώνει απειλές και καθοδηγεί το Command για τα περαιτέρω μάλλον θα αργήσουμε πολύ να το δούμε. Μεταξύ μας και ποιός να το παραλάβει και να το δουλέψει. Τους βλέπουμε τους "μάνατζερ" στα παράθυρα.
  Πιθανόν είναι καλύτερα να μή δουλέψει ποτέ, παρά να μαζευτούν σε κάποιο κτίριο 1000 αργόσχολοι που θα χαζεύουν οθόνες Υπολογιστών και θα τυπώνουν φωτογραφίες σαν κ΄ αυτές που μας βάζει Factor και μας ζαλίζει.
  Βέβαια άν γίνει Εξεταστική Επιτροπή αμφιβάλλω αν θα καταλάβει κανένας τι θα συζητάνε και τι πραγματικά συνέβη.
  Πιστεύω ότι καλύτερα να σταματήσουμε τώρα στα 280 εκ. ευρώ παρά να το πάμε στο 1 δίς προσπαθώντας να το κάνουμε να δουλέψει.
  Γνωμικό της ημέρας: Απο την ζημία κέρδος δεν βγαίνει.

 2. Le canard avatar
  Le canard 22/04/2008 22:53:15

  Αψογος ο γαιδαρος

 3. fantomas avatar
  fantomas 23/04/2008 09:38:39

  Ο ΦΙΛΟΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ !!
  ΤΟ ΤΕΤRΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΟΥ !!
  ΕΝΔΙΚΤΕΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΤRΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΜΕΣΟ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ Κ.Τ.Λ.) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΓΙΕΣ !!!
  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ... ΕΝΤΑΞΕΙ !!
  Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΟΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ !!!

 4. Le canard avatar
  Le canard 23/04/2008 15:41:49

  Φαντομά, δεν μας λές και πως "δούλεψε" το Τετρα στους Ολυμπιακούς; Δούλεψε ή η αστυνομία δούλευε με τους συμβατικούς ασυρμάτους;

 5. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 23/04/2008 17:50:25

  Περί ΤΕΤΡΑ και λοιπών...
  Το ΤΕΤΡΑ το "έφτιαξε" για πρώτη φορά και διεθνώς το European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Σχεδιάστηκε σαν ένα Terrestrial Trunked Radio (TETRA), δηλαδή σαν ένα Επίγειο Σύστημα Παρακολουθήσιμης (Ιχνηλατίσιμης) Ραδιοεπικοινωνίας Ήχου, ειδικά για τις ανάγκες των Εξειδικευμένων χρηστών Επίγειας Κινητής Ραδιοεπικοινωνίας, (Professional Mobile Radio users PMR). Υλοποιήθηκε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και αργότερα στην Β. Αμερική και Ασία.

  Το ΤΕΤΡΑ ΔΕΝ είναι AEROMOBILE σύστημα επικοινωνίας λόγω κυρίως του ότι λειτουργεί σε χαμηλό φάσμα (+430 MHZ)και οι κεραίες καλύπτουν ορίζοντα 0h+100m με ανάπτυξη σε αστικές περιοχές και κύριους αυτοκινητοδρόμους. Πρακτικά είναι αδύνατο να καλύψει εναέριους χώρους σε 100% απόδοση, δηλ. να μήν έχει κενά.

  Βέβαια ένα ελικόπτερο ή αερόστατο με χαμηλή πτήση κοντά σε Επίγειες περιοχές κάλυψης είναι δυνατόν να έχει κατά περίπτωση επικοινωνίες ΤΕΤΡΑ. Ομως προκειμένου να εγκαταστήσεις AEROMOBILE Κυβερνητικό Δίκτυο αυτό πρέπει να παρέχει αδιάλειπτη επικοινωνία χώρου και οι προδιαγραφές του ΤΕΤΡΑ δεν το προβλέπουν. Συμπληρωματικά οι Στρατιωτικές επικοινωνίες αέρος εδώ και καιρό καλύπτονται από δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  Συμπέρασμα: Ο ΟΤΕ δημιούργησε την υπηρεσία ΟΤΕlink, απαραίτητη προυπόθεση του Communications για το C4I. Τα διάφορα κινητά και οι σταθμοί βάσεως (Αστυνομία και άλλοι ) συνδέθηκαν και λειτούργησαν και όχι μόνον στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά σημειώστε ότι το κόστος είναι τεράστιο λόγω υψηλότατης τιμολογιακής πολιτικής του ΟΤΕ και γνωρίζω ότι πολλές συνδέσεις έχουν ακυρωθεί. Σε κάθε περίπτωση όποιος ιδιώτης θέλει ασφαλείς επικοινωνίες φωνής ΤΕΤΡΑ μπορεί να τις έχει, αν μπορεί να τις πληρώσει.

 6. Le canard avatar
  Le canard 23/04/2008 19:54:33

  Προς γάιδαρος. Εκτός της Αττικής -και εκεί με προβλήματα- το ΤΕΤΡΑ δεν δούλεψε στους Ολυμπιακούς. Αλλά και εδώ, η αστυνομία χρησιμοποίησε και το συμβατικό -παμπάλαιο- σύστημα ασυρμάτων που άπαντες γνωρίζουν ότι πίσω από φυσικό εμπόδιο να βρίσκεται ένα περιπολικό, δεν πιάνει σήμα. Αυτά για να μην μας παραμυθιάζουν περί (ηλεκτρο)ασφαλών Αγώνων. Αγοράσαμε και ακριβοπληρώσαμε φίκια για μεταξωτές κορδέλες. Κανένας δεν θα απολογηθεί;

 7. fantomas avatar
  fantomas 23/04/2008 20:15:18

  ΠΡΟΣ Le canard . ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΤΟ ΤΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Α. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
  Αγοράσαμε και ακριβοπληρώσαμε φίκια για μεταξωτές κορδέλες. Κανένας δεν θα απολογηθεί;
  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ''ΣΥΜΦΑΙΡΕΙ'' ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ (ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ) ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ !!

 8. fantomas avatar
  fantomas 23/04/2008 20:19:39

  ΠΡΟΣ γάιδαρος
  Βέβαια ένα ελικόπτερο ή αερόστατο με χαμηλή πτήση κοντά σε Επίγειες περιοχές κάλυψης είναι δυνατόν να έχει κατά περίπτωση επικοινωνίες ΤΕΤΡΑ.
  ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ,
  ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ?
  ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ?
  ΜΗΠΩΣ Η ΜΙΖΑ ?

 9. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 24/04/2008 16:55:59

  ΤΕΤRΑ συνέχεια 3η .....
  Κατ΄ αρχήν το δίκτυο ΤΕΤRΑ θα μπορούσε να είχε στηθεί χωρίς να υπάρχει C4I, γιατί στην πραγματικότητα είναι ένα εναλλακτικό κυψελοειδές με άλλα χαρακτηριστικά. Τώρα το πώς το έστησε ο ΟΤΕ, τι εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε, πόσο κόστισε και πότε θα αποσβεστεί, μην τα ψάχνετε, μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια τι έχει γίνει.
  Το C4I χρειάζεται επικοινωνίες, το πρότυπο TETRA είναι συμβατό και επομένως "αγοράζει" συνδέσεις για να καλύψει τις ανάγκες του. Οντως αγοράστηκαν συνδέσεις στις πόλεις που διεξήχθησαν αγώνες, και μετά την λήξη ακυρώθηκε μεγαλός αριθμός.
  Τώρα αν επιχειρησιακά οι επικοινωνίες ήταν σωστές, σιγά μην βγούν και μας πούνε το αντίθετο. Το C4I των Ολυμπιακών μας τελείωσε, ο ΟΤΕ έμεινε με μία επένδυση και την κοιτάει, και όλα καλά και εις υγείαν τα κορόιδα.
  Αν υπογράφηκαν συμβάσεις για να ψήνει και καφέ το TETRA δεν γνωρίζω, αλλά στην Ελλάδα που ζούμε όλα είναι δυνατά. Αν όντως υπάρχουν συμβάσεις για κάλυψη ιπταμένων μέσων έστω και στο λεκανοπέδιο Αττικής που υπάρχουν οι περισσότεροι σταθμοί, τότε είμαστε για κλάματα.

 10. Know_How avatar
  Know_How 30/05/2008 19:24:06

  To C4I αυτή τη στιγμή δουλεύει εν μέρει. Έχει υποστεί ΑΠΕΙΡΕΣ ζημιές, πολλά υποσυστήματα είναι υπό παράδοση, άλλα λειτουργούν αλλά δεν έχουν παραδοθεί
  (σε αυτό ευθύνεται και το ελληνικό κράτος, το οποίο κάνει παρατηρήσεις για.....βόθρους), συντηρείται κανονικά από ομάδες τεχνικών ανά την Ελλάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αθλια συμπεριφορά ακόμα και όταν προσπαθούν να κάνουν εργασίες για να το παραδώσουν. Τα σώματα ασφαλείας αυτή τη στιγμή, ΔΕΝ έχουν πολλούς εκπαιδευμένους χρήστες για να το χειριστούν.
  Επίσης, το λογισμικό διασύνδεσης ΔΕΝ είναι έτοιμο ακόμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.