#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2010 22:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικά δεν ήταν «μαρίδα» ο ΚαρακώσταςΝέα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο Siemens και αποκαλύψεις εγγράφων φωτιά δίνουν νέα τροπή στην έρευνα που διενεργεί η εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Το μόνο που μένει είναι αν αλλάξει και ο σχεδιασμός για την κλήση μαρτύρων στην επιτροπή αφού όλα δείχνουν πως η επόμενη Τετάρτη που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρώσει τις εργασίες της δεν αρκεί. Βέβαια, η επόμενη κίνηση θα είναι η σύσταση Προανακριτικής επιτροπής και που προφανώς εκεί θα δοθεί η συνέχεια στο «σήριαλ» του σκανδάλου Siemens.

Στο μεταξύ, τα πάνω κάτω φέρνει το υλικό που κατασχέθηκε σε ξενοδοχείο που διέμενε ο Παντελής Καρακώστας στον Κάλαμο Αττικής και που αποδεικνύει πέραν των άλλων ότι μόνο «μαρίδα» δεν ήταν, όπως τον είχε χαρακτηρίσει πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης. Αντίθετα, από το κατασχεθέν αρχειακό υλικό οι βουλευτές θεωρούν ότι ο μάρτυρας ήταν ο «νθρωπος για όλες τις δουλειές». Χαρακτηρίζουν το υλικό «εξαιρετικό» και κάνουν πλέον λόγο για «δομημένη εγκληματική οργάνωση που είχε ως στόχο να πλήξει τα συμφέροντα του δημοσίου υπονομεύοντας τον ΟΤΕ για να απαξιωθεί η μετοχή του».

Ένα μάλιστα από τα «αποκαλυπτικά» στοιχεία που βρέθηκαν αποδεικνύει, σύμφωνα με τους βουλευτές το ρόλο του κ. Καρακώστα ως «κεντρικού» προσώπου και τη «συμμετοχή» και των άλλων προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση. Πρόκειται για ένα fax της Deutsche Telecom προς τον τότε Πρόεδρο του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη (2 Μαΐου 2003, πριν από την εξαγορά του ΟΤΕ) από τον οποίο δυο Αντιπρόεδροι της εταιρείας συμβούλων Global Synergy του ζητούν να βρει τρόπο ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ ΟΤΕ και T- Systems International και να υπάρξει μια συνάντηση για να γίνει καλύτερη συνεννόηση «των ιδεών σας και των απαιτήσεων». Μάλιστα, με χειρόγραφο σημείωμά του ο ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων (Dr J.G) ενημερώνει τον Π. Καρακώστα (!) ότι έστειλε το fax όπως του υποσχέθηκε, στον Γ. Σκαρπέλη.

Επίσης, ο Βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος, επικαλούμενος στοιχεία που απεστάλησαν με δικαστική συνδρομή από την Εισαγγελία του Μονακό «φωτογραφίζει» θυγατρική του ΟΤΕ με έδρα την Κύπρο ως παραλήπτη χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ο Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με τον Βουλευτή εντοπίστηκε έμβασμα ύψους 1,1 εκ. ευρώ το οποίο φέρεται να έχει καταλήξει στη θυγατρική του ΟΤΕ, «OTE international» στην Κύπρο. Ο κ. Καμμένος εκτιμά πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η διαδρομή του χρήματος είχε και συνέχεια και συγκεκριμένα προς τα Σκόπια και ότι αυτά τα χρήματα δόθηκαν σε κρατικούς λειτουργούς προκειμένου εξασφαλιστεί άδεια κινητής τηλεφωνίας. Όπως επίσης υποστηρίζει, μεταξύ των κατασχεθέντων του Παντελή Καρακώστα, υπάρχουν και σημειώσεις για την εμπλοκή του στην επίτευξη της συμφωνίας ΟΤΕ- Σκόπια. Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η επιτροπή ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της εν λόγω θυγατρικής καθώς και όλες τις αποφάσεις του ΔΣ της εταιρείας από της ιδρύσεώς της.

Π. Οικονόμου: «Το υλικό Καρακώστα θέλει λίγο περισσότερο διάβασμα. Παρελαύνουν διάφορα ονόματα της επιχειρηματικής κοινωνίας. Υπάρχει επικοινωνία του Π. Καρακώστα με τη σημερινή ηγεσία του ΟΤΕ – τους κ.κ. Αιβάζη και Τσαμάς  - αυτούς που επιμένει η Γερμανική Deutsche Telekom να αντικαταστήσουν τον Βουλρούμη και η Κυβέρνηση δεν δέχεται. Η Deutsche Telekom και η Siemens δεν είναι τελείως άσχετες οντότητες».

Κ. Τζαβάρας:  «Από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν φαίνεται ότι ο κ. Καρακώστας είχε αναλάβει κεντρικό μεσολαβητικό ρόλο στην προώθηση και επίτευξη σκοπών που συνοδεύονται με δραστηριότητες οι οποίες από το 2003 και μετά δημιούργησαν το έδαφος για να υπονομευθούν τα συμφέροντα του ΟΤΕ υπέρ διαφόρων οίκων του εξωτερικού όπως η SIEMENS»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως «οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις από το αρχείο του κ. Καρακώστα επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο δεν είναι μαρίδα αλλά είχε για χρόνια Οργανικό ρόλο στο αμαρτωλό τρίγωνο ΟΤΕ – ΙΝΤΡΑΚΟΜ-Siemens. Το τελευταίο έγγραφο μάλλον αποδεικνύει ότι το τρίγωνο ήταν τετράγωνο με τη συμμετοχή της Deutsche Telecom που τελικά απέκτησε τον έλεγχο του ΟΤΕ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vax avatar
  Vax 10/09/2010 01:26:51

  Ας ελπίσουμε να βγει κάτι από αυτήν την υπόθεση! Ίσως για μια φορά η νομοθετική εξουσιά λειτουργήσει αποδοτικότερα από την δικαστική στη θέση αυτής.

 2. kano ton germano avatar
  kano ton germano 10/09/2010 18:10:48

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΟΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

 3. Α.ΜΠ avatar
  Α.ΜΠ 10/09/2010 23:06:26

  Τακτικές είναι οι επαφές του ή οι απόπειρες να δημιουργήσει γέφυρες με κορυφαίους επιχειρηματίες από τον χώρο της ενέργειας, όπως οι Ευάγγελος και Γιάννης Μυτιληναίος και Δ. Κοπελούζος.

  Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες δουλειές της ΔΕΗ (μονάδες Λαυρίου, Καρδιάς, Μεγαλόπολης, Φλώρινας κ.ά.) και το σοβαρότερο.

  Συχνές επικοινωνίες του, και μάλιστα με διπλή κατεύθυνση, με ένα κομβικό στέλεχος της ΔΕΗ επί πολλά χρόνια, τον Αβραάμ Μιζάν.

  MIZAN, ΠΑΝΕΤΑΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΡΗ, ΣΙΟΥΦΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ....Δώστε όλα τα ονόματα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.