11/12/2009 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικά απειλείται η εθνική κυριαρχία, ή όχι;Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ο  Γ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε αποφασισμένος να προωθήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του ταχύτερα από ό,τι αρχικά σχεδίαζε, διέψευσε τις φήμες για πάγωμα μισθών στο δημόσιο, αρνήθηκε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δεσμεύθηκε για βαθιές τομές, αλλά όχι αντιλαϊκά μέτρα.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η χώρα επιβάλλουν πολλά μέτρα τα οποία σχεδιάζονταν να εφαρμοστούν σε βάθος διετίας ή τετραετίας, να υλοποιηθούν, τελικά, νωρίτερα, προκειμένου να επιστρέψει η οικονομία σε αναπτυξιακή πορεία. «Οι πολύ μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2010», τόνισε.

«Πείσαμε τους υπόλοιπους εταίρους με ό,τι λέει το πρόγραμμά μας, τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη αποστροφή για «απειλή της εθνικής κυριαρχίας», διευκρίνισε ότι αυτή ήταν αναφερόταν στην επιτήρηση της εθνικής οικονομίας από την ΕΕ.

Όλοι θυμούνται όμως ότι μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε το δημοσιονομικό αδιέξοδο ως απειλή για την εθνική κυριαρχία της χώρας, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, γιατί «εξέθεσε την Ελλάδα στις πιέσεις των διεθνών πιστωτών της και την παρέδωσε με μειωμένη εθνική κυριαρχία».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην φορολογική μεταρρύθμιση που θα γίνει με ένα «διάφανο φορολογικό νομοσχέδιο (...) που θα δημιουργήσει μία άλλη κουλτούρα φορολογικής συνείδησης». Ενώ προανήγγειλε και δραστική συρρίκνωση του κράτους. «Έχουμε πέντε επίπεδα διοίκησης, κεντρική, περιφερειακή, νομαρχιακή, σε μερικές περιοχές επαρχιακή, καθώς και τοπική», σημείωσε. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτά να μειωθούν σε τρία, προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και η σπατάλη. «Είναι μία μεγάλη επανάσταση... είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. t avatar
  t 11/12/2009 18:32:10

  Παπαδημούλης
  Προτείνει έκδοση λαϊκών ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.
  Οι τράπεζες δανείζονται με 1% επιτόκιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δανείζουν το κράτος με 5%, κερδίζοντας τη διαφορά του 4% χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο.
  Αν το ελληνικό δημόσιο αναζητήσει μέσω εσωτερικού δανεισμού την κάλυψη ενός μέρους του χρέους, τότε μπορούν και οι καταθέτες να εξασφαλίσουν καλύτερα επιτόκια και το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού να γίνει ελαφρότερο για το κράτος.

 2. jhoci avatar
  jhoci 11/12/2009 19:18:52

  Σημερα ειναι αργα για ολα. Στις Βρυξελες εχουν εννημερωθει για τα χαλια οχι της οικονομιας αυτο το ηξεραν αλλα το πως λειτουργει το συστημα Ελλαδα, του παρακρατους δηλαδη και εχουν τετοια στοιχεια που εχουν τρομαξει

 3. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 11/12/2009 20:10:35

  Το λογοτεχνικό ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και όλοι μας τσιμπάμε κανονικά!

  Εχουμε εθνική κυριαρχία και δε το ξέρω;

  Εχω ρωτήσει τον Κολοκοτρώνη, τον Καποδίστρια, των άγνωστο στρατιώτη και δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρώ που είναι η Εθνική Κυριαρχία!

  ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

  Οταν οι πολιτικοί μιλάνε για κίνδυνο της εθνικής κυριαρχίας, μάλλον λαϊκίζουν ψάχνοντας για άλλοθι να καλύψουν την ανεπάρκειά τους!

  ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ? ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕ ΚΙΝΔΕΝΕΥΕ η ΧΩΡΑ?

  ΑΝ ΛΑΙΚΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ , ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ(ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΙΝΑΙ), ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 60 ΜΕΡΕΣ;
  ……………………………………………………………..
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!

  • Paraxenos avatar
   Paraxenos @ Ένας Τυχαίος 12/12/2009 20:06:58

   Νίκος & έλενα ίσον λαβ. Με την Ελενα Π υπουργό κ τον Νίκο (όχι τον καζαντάκη τον άλλον συγγραφέα) αναπ πρωθυπουργό θα λυθούν όλα. Τι είναι άλλωστε η ζωή χωρίς έρωτα.

 4. vas avatar
  vas 11/12/2009 20:11:28

  Λεφτά υπάρχουν… κύριε Καραμανλή, λεφτά υπάρχουν», έλεγε και ωρυόταν προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου, για να μας αποδείξει ότι υπάρχουν τόσο τα λεφτά όσο και ένας άλλος δρόμος! Εκείνος των σοσιαλιστικών προδιαγραφών.
  Το έδαφος για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και την υποκατάστασή τους με τη λήψη σκληρών μέτρων προετοίμασε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, προτάσσοντας ως δικαιολογία τη δήθεν «εγκληματική» πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όταν είναι γνωστό ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι «και λεφτά υπάρχουν» και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που διαθέτει ισχυρή διαπραγματευτική βούληση και αυξημένη αξιοπιστία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να δώσει λύσεις για την αντιμετώπιση και στα πιο ακραία σενάρια για τον απεγκλωβισμό της ελληνικής οικονομίας από τις συμπληγάδες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

  Προς απόδειξη του παραπάνω, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε στη Βουλή ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση ενός κουπονιού, το οποίο θα είναι εκπτωτικό κατά 50% για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, και θα δοθεί από το Φεβρουάριο σε όλους τους ανέργους, για να μπορούν να πάρουν με έκπτωση ψωμί, κρέας,
  Οσοι θεωρούν ότι διαθέτουν τα προσόντα και επιθυμούν να αναλάβουν γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων, όπως και γενικοί γραμματείς περιφερειών μπορούν από σήμερα και μέχρι την προσεχή Τρίτη να το δηλώσουν μέσω της νέας ιστοσελίδας www. opengov.gr που άνοιξε χθες η κυβέρνηση θέτοντας σε άμεση εφαρμογή την πρόσφατη δέσμευση του κ. Γ. Παπανδρέου «να προσληφθούν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί»γάλα, αλλά και φτηνά εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  Η υπουργός Υγείας, Μ. Ξενογιανακοπούλου, επανέφερε στην προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τον Ε. Καλοκαιρινό, παρά την αμετάκλητη καταδίκη του από το Εφετείο Αθηνών σε φυλάκιση 5 μηνών, για νόθευση εγγράφων, ψευδή βεβαίωση προς το υπουργείο Υγείας και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
  ηθοποιός μοντέλο στο υπουργείο προστασίας του πολίτη στον κ. Βούγια , σύμβουλος για τους λαθρομετανάστες
  Με καθαρά κομματικά κριτήρια προχώρησε η κυβέρνηση στη στελέχωση των νευραλγικών θέσεων των δεκατριών γενικών γραμματειών Περιφερειών, οι οποίες έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Ενδεικτικό είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι επιλεγέντες Περιφερειάρχες είχαν θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ένα πρώην υφυπουργός και ένας πρώην νομάρχης.
  Πλήρη κάλυψη για την επιλογή της τοποθέτησης του Απόστολου Αρβανίτη, κουμπάρου του υφυπουργού Περιβάλλοντος, στην προεδρία της "Κτηματολόγιο Α.Ε.", προσέφεραν η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, παρά τις εξηγήσεις της κυβερνητικής πλευράς περί "μη ενοχοποίησης της συγγενικής σχέσης", δεν παύουν να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τόσο αναφορικά με τον βαθμό αξιοκρατίας στις διαδικασίες στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης όσο και τη διαφάνεια για την προώθηση του έργου της Α.Ε.

 5. Κώστας avatar
  Κώστας 11/12/2009 23:20:49

  ΚΑΛΑ ΓΚΑΠ, ΠΟΥΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΑ ΝΗΣΑΚΙ, ΚΑΜΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΣΑΛΤΣΕΣ

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/12/2009 23:27:58

  Μετά από το σοκ παρακολούθησης ειδήσεων από την ΕΤ-1, προσέρχομαι και πάλι στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου υπό το κράτος της επίδρασης όσων άκουσα. Συμπεράσματα της στιγμής:

  1) Έχουμε περάσει σε περίοδο πρωτοπασοκικού τύπου, όσον αφορά το βαθμό του ελέγχου των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Τουλάχιστον επί Σημίτη είχαν μάθει να κρατάνε κάποια προσχήματα.

  2) Η κατατρομοκράτηση του κοινού συνεχίζεται. Ο Λοβέρδος μας απείλησε με ανεργία 18%. Εγώ λέω 28%. Γιατί όχι; Τι είναι αυτοί ρε παιδιά; Πώς την έχουν δει έτσι;

  3) Κρατάω στο στομάχι μου να μην ξεράσω βλέποντας την... αναστροφή του κλίματος που πέτυχε ο... μέγας ΓΑΠ στας Ευρώπας! Στηρίζουν όλοι το Ελλάντα, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, είπε ότι είναι έξω φρενών με τις φήμες που φέρνουν την Ελλάδα σε κατάσταση χρεωκοπίας, ο Σαρκοζί είπε ότι τα "πρώτα μέτρα" (ποια;! τα ξέρει αυτός και δεν τα ξέρουμε εμείς;) της ελληνικής κυβέρνησης είναι "στη σωστή κατεύθυνση" (δεν μπορεί, κάτι θα ξέρει για να έχει άποψη). Και αναρωτιέμαι: Ο ΓΑΠ δεν μας έλεγε ότι είμαστε στο χείλος της πτώχευσης; Τι άλλαξε; Α, ξέχασα. Με την περιοδεία του ο ΓΑΠ άλλαξε το αρνητικό κλίμα ως δια μαγείας. Γεια σου ρε ΓΑΠ!

  4) Ο ΓΑΠ μίλησε από στήθους σε άψογα αγγλικά. Προσέξατε διαφορά, προσέξατε ικανότητα στη μητρική του γλώσσα; Ούτε λογογράφο χρειάζεται ούτε τίποτα. Ο... ελληνικός τηλεθεατής μπορείς να είναι περήφανος για τον πρωθυπουργό του. Πάση Θεού, θα αναπτυχθεί τελικά η ανάπτυξη. Πού είναι τα ελλήνικος του ντιμπέητ. Τρέμε Σαμαρά.

  5) Το πολιτικό παιχνίδι θα παιχθεί για μια ακόμη φορά στα μπλογκς. Τα Μέσα είναι όλα στη φουλ υποστήριξη ΓΑΠ. Ούτε το εμβόλιο της νέας γρίπης δεν υποστηρίζουν με τέτοια ένταση. Το παιχνίδι για το Σαμαρά θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από ό,τι με τη Ντόρα, διότι εδώ δεν υπάρχει ούτε καν η φυσική αντιπάθεια του Πασόκου για τους Μητσοτάκηδες που του έδωσε κάποιο βήμα στον πασοκικό τύπο. Πρόκειται για υποστήριξη ακόμη πιο ομόθυμη και αισχρή από αυτή που είχε ο Σημίτης. Δεν ξαναείχαμε ποτέ τέτοιο φαινόμενο.

  Ωστόσο, η εποχή δεν είναι ούτε 1996-2004, ούτε 1981-1989. Και αν δεν είναι τέτοια, οφείλεται στην ενεργητική ελευθερία του λόγου που έδωσε το Ίντερνετ, για όσον καιρό τουλάχιστον είναι ακόμη ελεύθερο. Εάν ακούς την τηλεόραση, ξέρεις ότι η μόνη αποδεκτή επιλογή που έχεις είναι να υποστηρίξεις το Σχέδιο Ανάν, εεεε, εννοώ να κάνεις το εμβόλιο της γρίπης, εεεε, εννοώ να υποστηρίξεις τον ΓΑΠ. Στο Ίντερνετ ευτυχώς έχουμε κι άλλες επιλογές. Ζήτω η ελευθερία του λόγου!

 7. JOHN avatar
  JOHN 11/12/2009 23:58:21

  Ποια Εθνικη κυριαρχια,αυτο εχει σε μεγαλο μερος παραχωρηθει στις Βρυξελες επι Σημιτη και παει λεγοντας

  • The Predator avatar
   The Predator @ JOHN 12/12/2009 00:04:10

   ΕΥΤΥΧΩΣ !

   Εκτος αν προτιμουσες να είχες δραχμουλεσ στην τσέπη σου και να ρωτας πρωτα τον Αμερικάνο μπαμπά αντι για τον Βελγο τεχνοκράτη.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ The Predator 12/12/2009 00:32:48

    χμμ... κάποιος πέταξε αφοπλισμό, τωρα εσύ αυτό. Γερμανική εμπροσθοφυλακή μυρίζω... Ξέρεις πολλούς Βέλγους τεχνοκράτες με άποψη;

   • nix avatar
    nix @ The Predator 12/12/2009 13:21:41

    oti nanai

   • kostas avatar
    kostas @ The Predator 12/12/2009 13:26:14

    «Η επιχείρηση "σωτηρία της Ελλάδας" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του G2», δηλαδή των ΗΠΑ και της Κίνας.

    Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει με εκτενές άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ο Λούτσιο Καρατσόλο, διευθυντής της επιθεώρησης γεωπολιτικής ανάλυσης «Limes» και καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4550554&ct=1

    • yangoolas avatar
     yangoolas @ kostas 12/12/2009 13:43:59

     για να το λένε τα Νέα, μάλλον εννοούν κάτι άλλο

 8. JOHN avatar
  JOHN 12/12/2009 00:25:33

  Σκεφτηκες ποτε το ενδεχομενο φιλε μου μηπως ο Βελγος τεχνοκρατης εχει Αμερικανο μπαμπα?Οσο για τη τσεπη μου καποτε ευρισκα και καμια δραχμουλα.Τωρα με το ευρω και τα λιγα που εχω τα χρωσταω.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/12/2009 00:31:01

  Για να δούμε ποιες αυτοδιοικήσεις θα καταργήσει. Προτείνω ΟΛΕΣ. Σίγουρα περιφερειακή και επαρχιακή. Ή όπου τα πιάνουν και κρύβονται. Να φαίνονται και να μην τα πιάνουν.

 10. thouthou avatar
  thouthou 12/12/2009 00:39:35

  Το ερώτημα είναι:
  Ο ΓΑΠ συνηγορεί, συμβιβάζεται ή αντιπαλεύει;
  Αν συνηγορεί, τότε μιλάμε για συνωμοσία.
  Αν συμβιβάζεται, τότε μιλάμε για την γνωστή ελίτ της άγνοιας, του βολέματος, της διαχείρισης, τα ελάχιστα που θέλουν να απολυτοποιήσουν το αδιέξοδό τους...(Δαρβίνος-αμοιβάδες)
  Αν αντιπαλεύει, μιλάμε για παρ(ε)αμύθι...

 11. kapsoulis avatar
  kapsoulis 12/12/2009 09:56:07

  Απλα τα πραγματα.Δεν βαλαμε βετο για την περαιτερω πορεια της Τουρκιας (θα επρεπε να βαλουμε γιατι τα τουρκικα λιμανια παραμενουν κλειστα στα κυπριακα πλοια)και σε ανταλλαγμα ο Giorgos περασε αβροχοις ποσι τις Βρυξελλες.Αφτα που λεγαμε απο παλια.Θα περασουνε ολα τα θεματα της εξωτερικης πολιτικης με ανταλλαγμα μερικα φραγκοδιφραγκα.Καλλιτερα να πεθανουμε απο την πεινα παρα να πεθανουμε απο ντροπη.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ kapsoulis 12/12/2009 13:31:22

   Σωστός

  • Lavazza avatar
   Lavazza @ kapsoulis 12/12/2009 13:56:42

   Όταν ο λαός δίνει 80% στα δύο μεγάλα κόμματα την τελευταία 20αετία, έχει αποβάλλει τη Ντροπή...

 12. yannidakis avatar
  yannidakis 12/12/2009 11:24:58

  και εδω ειναι που εχουμε την επιλογη ευθυνης για τη χωρα μας.
  Θα στηριξουμε την κυβερνηση που επιτελους ειχε το σθενος να τα βαλει με τη φθορα του κρατους ή θα αναλωθουμε στην υποθαλψη του & τη γκρινια :[

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ yannidakis 12/12/2009 11:30:01

   όταν μας πει ότι τα έχει παίξει και θέλει βοήθεια, τότε, ίσως. Στα αδιέξοδα που έχει, έχει 3-4 εξωτερικούς, καμιά 50αριά εσωτερικούς κροκόδειλους, θα αποξενωθεί από τους φτωχούς που τον ψήφισαν και έχει τσαντίσει τους ουδέτερους με αρλούμπες. Πώς το λένε; How to make friends?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ yannidakis 12/12/2009 11:31:22

   Για να στηριξουμε πρεπει να μας πει τι να κανουμε.
   Το βεβαιο ειναι οτι εγω δεν θα βγω στους δρομους να καιω αυτοκινητα και να σπαω βιτρινες αν και δεν τον ψηφισα.Περιμενω ομως να μαθω τι σχεδιο εχει και τι θελει.

   • yangoolas avatar
    yangoolas @ ψυχραιμια 12/12/2009 11:37:48

    δεν έχει σχέδιο. Ούτε μπορεί να έχει. Το μόνο σχέδιο θέλει συναίνεση από το ελληνικό κεφάλαιο. Το ελληνικό κεφάλαιο είναι δύο ειδών: το παρασιτικό και το πραγματικό. Το παρασιτικό περιμένει από τον GAP (που'σαι Ορέστιε...). To πραγματικό μετακομίζει. Θα μείνει με παράσιτα, φτωχούς, ταλαίπωρους, και όσους από εμάς είμαστε μικροαστοί. Θα φορολογήσει τα ακίνητα. Δεν το λύνει το πρόβλημα. Θα ψάξει για λεφτά της ΕΕ να δώσει στο κεφάλαιο για συνάινεση. Σε ποιό κεφάλαιο; στο παρασιτικό. Τα πέταξε. Πότε θα το καταλάβει; Άρα δεν βασίζεται στο ελληνικό. Θα πάει στο ξένο. Για αυτό φοβήθηκε για την εθνική κυριαρχία, μετά φοβήθηκε που φοβήθηκε και τώρα είναι μπλεγμένος σε φόβο, του φόβου, τον φόβο, ώ φόβε.

 13. ΜΑΚΕΔΝΟΣ avatar
  ΜΑΚΕΔΝΟΣ 12/12/2009 14:36:00

  Πλακα κανεις???για ποια εθνικη κυριαρχια μιλας??για την τουρκικη μαλλον!!!!ε βεβαια υπαρχει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.