Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Σπηλιωτόπουλος - Καμίνης στο β’ γύρο
15/02/2014 22:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Σπηλιωτόπουλος - Καμίνης στο β’ γύρο

Σε πατατράκ εξελίσσεται η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ παρ’ ότι στην Κουμουνδούρου βλέπουν όνειρα πρωτιάς., όπως και του Ηλία Κασιδιάρη. Φαίνεται ότι προς ώρας ο κόσμος δείχνει ωριμότητα και δεν οδηγείται σε ακραίες επιλογές

Μετά τη δημοσκόπηση της Metron Analysis άλλες δύο δημοσκοπήσεις για το δήμο της Αθήνας δείχνουν προς τα πού θα πάει η υπόθεση εκλογές, αν και είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο είναι ότι όσο περνούν οι ημέρες η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου κερδίζει έδαφος και όπως όλα δείχνουν η μάχη θα κριθεί ανάμεσα σ’ αυτόν και τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, την οποία δημοσιεύει η Realnews, ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει 20% και ακολουθούν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος με 13,4%, Νικ. Κακλαμάνης με 12,4%, Ηλίας Κασιδιάρης με 11%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 9,6%, Βασίλης Καπερνάρος με 6,4%, Νίκος Σοφιανός με 6,2%, Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,7% ενώ άλλον υποψήφιο δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,6%.

Αν και οι εκλογές απέχουν τρεις μήνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στα πιθανά ζευγάρια του β’ γύρου ο Γ. Καμίνης υπερισχύει έναντι και των 4 πιθανών αντιπάλων του.

Τη μεγαλύτερη διαφορά την πετυχαίνει με αντίπαλο τον Ηλ. Κασιδιάρη (51,3% έναντι 21,4%) και ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Γ. Σακελλαρίδη (37% έναντι 23%), ενώ σε αναμέτρηση με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο τα ποσοστά είναι 36,7% έναντι 30% και με τον Νικ. Κακλαμάνη 35,6% έναντι 31,7%.

Όσον αφορά την δημοσκόπηση της ALCO, την οποία δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα», ο Γ. Καμίνης συγκεντρώνει 18,4%.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ακολουθεί με 13,1%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 12,1% ο Ηλίας Κασιδιάρης με 10,8%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 4,7%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 4,3% και ο Γιώργος Αμυράς με 2,6%.

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τρεις συνολικά δημοσκοπήσεις είναι τα εξής:

1.Ο Γ. Καμίνης πάει καλά και κερδίζει ψήφους απ’ όλα τα κόμματα. Αν κάποιοι εκπλήσσονται δεν είναι καθόλου έτσι. Μπορεί να έχει άσπονδους εχθρούς ο νυν δήμαρχος αλλά έχει και πολλούς φίλους και ο λόγος είναι ότι έχει ορισμένα ατού που εκτιμά ο κόσμος. Το πρώτο είναι ότι είναι μετρημένος έστω και μέτριος. Και το δεύτερο είναι ότι έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και δεν έχει μπλέξει με την κεντρική πολιτική σκηνή. Όσο για το αν έχει κάνει έργο, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του κόσμου. Πάντως, ακόμη κι όσοι δεν τον χωνεύουν αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν ευγενή άνθρωπο που δεν πάει σε εντάσεις και δεν προκαλεί τον ψηφοφόρο κανενός κόμματος.

2.Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντίπαλος του Καμίνη στο β’ γύρο με πολλές πιθανότητες να κερδίσει. Εκτός κι αν συνασπιστούν οι πάντες (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, διάφοροι παρατρεχάμενοι και πολλοί άλλοι) και στηρίξουν τον κ. Καμίνη. Πάντως, όσο θα περνά ο καιρός ο Άρης θα κερδίζει έδαφος. Μην ξεχνάμε ότι απέναντι στο έτοιμο Καμίνη ο οποίος διαθέτει μηχανισμό κι έχει έτοιμη ατζέντα, ο Σπηλιωτόπουλος δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του. Και οι πληροφορίες λένε ότι τόσο σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων όσο και θέσεων για την Αθήνα θα υπάρχουν πολλές θετικές εκπλήξεις.

3.Ο Νικήτας Κακλαμάνης δε φαίνεται να είναι σε θέση να χτυπήσει τους δύο και μάλλον θα περιοριστεί στο ρόλο του ρυθμιστή στο β’ γύρο. Ελπίζουμε να μην επικρατήσουν άλλες λογικές και να ξέρει τι θα κάνει.

4.Σε πατατράκ εξελίσσεται η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ παρ’ ότι στην Κουμουνδούρου βλέπουν όνειρα πρωτιάς. Ο Τσίπρας θα πάθει τέτοια νίλα που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Διότι νόμιζε ότι θα περάσουν οι Εξαρχειώτικες βλακείες με τις οποίες προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο.

5.Ο Ηλίας Κασιδιάρης παθαίνει κι αυτός πατατράκ. Φαίνεται ότι προς ώρας ο κόσμος δείχνει ωριμότητα και δεν οδηγείται σε ακραίες επιλογές. Άλλωστε, κάποιος πρέπει να βάλει στη θέση του τα φασισταριά…

Θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη στην προεκλογική περίοδο και θα δούμε πολλές εκπλήξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. my way avatar
  my way 15/02/2014 23:03:59

  Από τα αποτελέσματα των τριών δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευτεί, τα συμπεράσματά σας 1, 4 και 5 είναι σωστά. Τα 2 και 3, όμως πάσχουν. Γιατί; Γιατί και οι τρεις έρευνες μας λένε ότι Νικήτας και Άρης πάνε μαζί. Επιπλέον, η έρευνα της MRB μας λέει ότι ο Νικήτας είναι αυτός που προηγείται σαφώς, έναντι όλων των υπολοίπων, να κερδίσει τον Δήμο από τον Καμίνη.

 2. panagiotou apostolos avatar
  panagiotou apostolos 16/02/2014 00:50:01

  Ο Καμίνης θα είναι θαύμα εάν θα ξεπεράσει το 12-13%. Δυστυχώς το ζευγάρι του δευτέρου γύρου θα έχει έναν ακραίο και έναν από Κακλαμάνη ή Σπηλιοτόπουλο. Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων κάνουν και στην περίπτωση Καμίνη τα ίδια κόλπα (ή λάθη) με του Μαίου του 2012, όπου έβγαζαν δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και μετά έτριβαν όλοι τα μάτια τους.

 3. periklis spinos avatar
  periklis spinos 16/02/2014 07:40:42

  Ο Άρης πάει στήθος με στήθος με τον Κακλαμάνη!!! Τίποτα δεν είναι σίγουρο!!! Καλύτερα να κρατάνε μικρό καλάθι για τον Σπηλιωτόπουλο.

 4. ΙδεαλΗστής avatar
  ΙδεαλΗστής 16/02/2014 08:59:18

  Πολύ χρήμα λέγεται πως έπεσε από τα διαπλεκόμενα με τον κ. Καμίνη ΜΜΕ, ώστε να τον παρουσιάζουν ως επιτυχημένο, λαοφιλή και υποψήφιο να επανεκλεγεί. Απίστευτο ένας ανύπαρκτος Δήμαρχος να συγκεντρώνει τόση ...συμπάθεια. Προφανώς οι ..μπίζνες οι σχετικές με τη διαχείριση των σκουπιδιών που εκκρεμούν, να ...ευαισθητοποιούν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και δίνουν ρέστα. Κάθε ...θαύμα 3 ημέρες όμως.

 5. Vesper avatar
  Vesper 16/02/2014 09:50:56

  «Δεν τον θεωρώ ιδιαιτέρως επιτυχημένο δήμαρχο τον κ. Καμίνη αλλά πρέπει να αναγνωρίσω ότι έχει καταφέρει να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου κάτι το οποίο δεν θεωρώ αμελητέο, αλλά η όψη της Αθήνας δεν έχει αλλάξει», δήλωσε στο "ΒήμαFM" ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 6. TAKIS avatar
  TAKIS 16/02/2014 11:08:12

  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ 20% ? ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 7. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 16/02/2014 12:18:28

  Κυριοι , ειπαμε ανοιξε το τριωδιο και αρχισαν τα μασκαραλικια, αλλα απο αυτο το σημειο μεχρι να δημοσιευουμε τετοιες αστειες 'δημοσκοπησεις' παει μακρυα... φυσικα οι ΜΑΓΕΙΡΟΙ των 'δημοσκοπησεων' αφηνουν και ενα 25-30% αναποφασιστων για να καλυψουν την απατεωνια τους οταν θα βγουν τα αποτελεσματα... Οπως παμε σε λιγο θα βγαλουν τον λαθροΚαμινη Δημαρχο απο τον πρωτο γυρο και τοτε θα ξεπουλησουν ολα τα γιαουρταδικα... Για να σοβαρευτουμε και επειδη οι εκλογες θα ειναι ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ τουλαχιστον σε Αθηνα-Θεσσαλονικη-Πειραια ας κανουμε μια υποθεση οτι οι γελοιες και στημενες 'δημοσκοπησεις' ειναι σωστες.. εχουμε ενα 30% που περισσευει σαν 'αναποφασιστους' , ρωταω λοιπον υπαρχει κανεις με σωας τα φρενας να πιστευει οτι μεσα σε αυτο το 30% υπαρχει εστω και ενα συριζαριο η κομμουνιστης ? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.. αυτοι ειναι ολοι μονοκουκι, εκτος αν πιστευετε οτι ενα συριζαριο αμφιταλαντευεται ακομη μεταξυ πχ Αρη, Νικητα, Γκαμπριελ , Κασιδιαρη και Βαλιανατου ποιον να ψηφισει... επομενως μας μενουν ο απερχομενος με κλωτσιες λαθροΚαμινης (με το παραπονο που δεν προλαβε να υψωσει τον Μιναρε στην Αθηνα..) οι δυο Νεοδημοκρατες και ο Κασιδιαρης για το 30% , αν βγαλουμε τον λαθροτετοιο που παριστανει τον Δημαρχο σημερα που δεν παιρνει ουτε ψηφο απο αυτο το 30% γιατι υποτιθεται οτι οι ψηφοφοροι του τον 'τιμουν' για το μεγαλο 'εργο' του (Ημαρτον Κυριε) και αρα εχουν ηδη αποφασισει να τον στηριξουν, τοτε μενει ενα 30% να μοιραστει μεταξυ Αρη-Νικητα-Κασιδιαρη και κατι ψιλα ... οπως και να το μοιρασετε αυτο να διαιρειτε το ποσοστο που παει προς ΝΔ δια του δυο και θα βγαλετε το συμπερασμα αβιαστα. Σημερα 16 Φεβρουαριου 2014 σας γνωστοποιω (και εδω θα ειμαστε) οτι αν συνεχισουν ολοι οι υποψηφιοι ως εχουν σημερα, θα εχουμε πρωτο με διαφορα τον Κασιδιαρη, δευτερο με μικρη διαφορα απο τον τριτο τον Συριζαιο Γκαμπριελ, τριτον πισω απο το συριζαριο τον Αρη η τον Νικητα (με μικρη διαφορα) και πιο πισω τα λιμα... ο λαθροΚαμινης θα μεινει σε μονοψηφιο αριθμο και μαλιστα μικρο.. Στον δευτερο γυρο αφηστε την φαντασια σας να πεταξει ελευθερα και βγαλτε δημαρχο... ΥΓ Ακουω οτι στον Πειραια προωθουν τον γιο του Μελα για Δημαρχο !!!!! ... αν γινει και αυτο τοτε πρεπει στην Συγγρου να στειλουμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ γιατι η κατασταση πλεον θα ειναι σοβαρη και μαλλον μη αναστρεψιμη...

 8. Ειρήνη Παναγιωτοπούλου avatar
  Ειρήνη Παναγιωτοπούλου 16/02/2014 13:38:04

  Δεν ξέρω σε ποιον πλανήτη διεξήχθησαν οι συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις διότι προσωπικά, λόγω της εργασίας μου, κινούμαι στο κέντρο της Αθήνας και έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά. Ακούω πολύ κόσμο που ψήφισε Καμίνη στις προηγούμενες εκλογές να λέει ότι δεν πρόκειται να τον ξαναψηφίσει. Για την ακρίβεια, εκτός από κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους και διανοητές, δεν ξέρω κανέναν άλλον να στηρίζει Γιώργο Καμίνη. Στην γειτονιά μου δε, είναι "κόκκινο πανί" διότι όχι δεν μας έλυσε το πρόβλημα της ηχορύπανσης αλλά το επιδείνωσε. Προσωπικά εύχομαι να εξαφανιστεί.

 9. Σταμ avatar
  Σταμ 16/02/2014 15:17:16

  Εγω απο αυτα που ακουω και βλεπω νομιζω οτι ο καμινης θα ξεφουσκωσει καθως τραβαει κυριως απο την α αθηνων,ο κακλαμανης ειναι μυστηριο,ο κασιδιαρης εχει ταβανι το 15% καθως τραβαει μονο απο ακροδεξιους και βλεπω σπηλιωτοπουλο με σακελλαριδη να χτυπιουνται στα ισια για τον δημο.Μην παρασυρεστε ειναι νωρις ακομα θα ανεβει πολυ ο σακελλαριδης καθως ο συριζα εχει πολυ δυναμη στην αθηνα και τραβαει πολυ νεο κοσμο.Η ν.δ σιγουρα θα κανει περιπατο στην επαρχια οπου ο συριζα εκει δεν τραβαει.

 10. Μ Α Τ avatar
  Μ Α Τ 16/02/2014 15:54:49

  Σιγά να μην περάσει ο λαθρολάγνος Καμίνης στο δεύτερο γύρο. Μας περνάνε για πρόβατα οι αγορασμένοι δημοσκόποι της συμφοράς. Κάτι έχει αλλάξει όμως χωρίς γυρισμό τώρα πια και τους ξεφεύγει.

 11. giorgos avatar
  giorgos 16/02/2014 17:06:32

  ποτε θα μαθουμε να διαβαζουμε τις δημοσκοπισεις χωρις να τις δαιμονοποιουμε?ειναι πολυ φυσικο ο εν ενεργεια δημαρχος στην αρχη της κουρσας 4 μηνες πριν, που για δημοτικες εκλογες ειναι αιωνας,να προηγειται.το 18 με 20 % που παιρνει για μενα ειναι πολυ μικρο,σχεδον απαγορευτικο για επανεκλογη.

 12. Μάνια Ντέλλου avatar
  Μάνια Ντέλλου 16/02/2014 23:05:54

  Ξεχνούν τον Κακλαμάνη! Πόσο ισχυρός και δυνατός αντίπαλος είναι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.