#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταία ευκαιρία για να βγει η χώρα από το τέλμαΈπεσε ένα ακόμη ταμπού. Αυτό που έλεγε ότι ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται αλλά έρχεται ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Για πρώτη φορά έσπασε η παράδοση και ο ανασχηματισμός όχι μόνο έχει προαναγγελθεί αλλά κάποιοι ετοιμάζουν και υπουργικά κοστούμια.

Λίγες ώρες έμειναν για να ξέρουμε αν θα έχουμε νέα κυβέρνηση τη Δευτέρα ή την Τρίτη, όπως λένε οι περισσότερες πληροφορίες. Αν και κρατήστε και μια πισινή διότι υπάρχει η πληροφορία ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη και να πάει μια βδομάδα μετά, δηλαδή αφού περάσει το συνέδριο της ΝΔ στις 28-30 Ιουνίου.

Όποτε κι αν είναι, πάντως, δεν έχει και πολύ σημασία για τον ελληνικό λαό. Αλλά πράγματα προβληματίζουν τον κόσμο. Θα έχει δουλειά αύριο; Θα έχει να ζήσει την οικογένειά του; Θα μπορέσει να πάει δύο μέρες διακοπές; Και το κυριότερο: Θα βγει ποτέ από την κρίση, θα δει άσπρη ημέρα;

Έχουμε ζήσει δεκάδες ανασχηματισμούς από τη Μεταπολίτευση και μετά. Όλοι ήταν κρίσιμοι, σημαντικοί. Έχουν χαρακτηριστεί όλοι ως νέα αρχή, τελευταία ευκαιρία, νέο ξεκίνημα και άλλα βροντώδη που εφευρίσκουν οι πολιτικοί για να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου. Μοιάζει με μια κακή ταινία στην οποία ο σκηνοθέτης βάζει φωνές, συγκρούσεις, αίμα και ολίγον… σπέρμα για να ξυπνήσει τον θεατή. Έτσι, λοιπόν, και οι ανασχηματισμοί είναι για τους πολιτικούς το βούτυρο στο ψωμί τους. Μετά το κυρίαρχο ζήτημα των εκλογών ζουν για έναν ανασχηματισμό. Όσοι είναι στην κυβέρνηση αγωνιούν για το αν θα συνεχίσουν. Όσοι είναι έξω από αυτήν περιμένουν ένα τηλέφωνο να χτυπήσει και η αντιπολίτευση έχει ήδη ετοιμάσει δήλωση που ξεκινά με το συνηθισμένο «άλλαξε ο Μανολιός κ.λπ.».

Τώρα δε που είναι δύο τα κόμματα στην κυβέρνηση φανταστείτε αγωνία τις επόμενες ημέρες. Παρ’ όλα αυτά, εν μέσω καλοκαιριού και κυρίως εν μέσω κρίσης ουδόλως ενδιαφέρουν τον πολίτη οι αλλαγές στα πρόσωπα.

Στη σημερινή πραγματικότητα που ζούμε όλοι έχουν διαφορετικά πράγματα για να ανησυχούν κι όχι για το γνωστό παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες που παίζουν οι πολιτικοί. Με τόσα προβλήματα και με το μέλλον άδηλο κανείς δε θα κάτσει στην τηλεόραση να περιμένει την ανακοίνωση των ονομάτων παρά μόνο οι δημοσιογράφοι και οι βουλευτές κι αυτοί από επαγγελματική διαστροφή.

Ωστόσο, αυτή η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει έχει πράγματι μια τελευταία ευκαιρία. Απαλλαγμένη από τα αριστερά βαρίδια μπορεί και οφείλει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και γιατί όχι να εξαντλήσει την τετραετία, όπως άλλωστε υποσχέθηκε και ο πρωθυπουργός. Σίγουρα χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, καλή συνεννόηση κι έξυπνες κινήσεις από σοβαρούς πολιτικούς που θα αναλάβουν τα υπουργικά αξιώματα. Άμα ο καθένας κάνει του κεφαλιού του ή επιχειρήσει «λούφα και παραλλαγή» προκειμένου να διασωθεί πολιτικά τότε θα έχει προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα. Το έκαναν όλο αυτό το χρόνο αρκετά μέλη της κυβέρνησης. Γνωρίζουν αυτοί που είναι. Θα τους δείτε στα παράθυρα της τηλεόρασης όταν δε θα έχουν αξιώματα να ασκούν κριτική και να απαιτούν κινήσεις από τους διαδόχους τους. Ότι δεν έκαναν αυτοί όταν είχαν την εξουσία θα το ζητούν από τους άλλους. Προαιώνιο παιχνίδι άλλωστε.

Η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα Γολγοθά, κυρίως σε ότι αφορά την οικονομία και τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λούφας ή παρασκηνιακών κινήσεων. Όποιος δε μπορεί να εργαστεί για το καλό των πολιτών ας το πει τώρα που ακόμη δεν πέσαμε στο γκρεμό. Διότι ο κόσμος που δε νοιάζεται για το ποιος τον κυβερνά, νοιάζεται απολύτως για τον τρόπο διακυβέρνησης και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Κι εκεί θα κριθεί η νέα κυβέρνηση, όχι στο ποιος θα είναι στο τάδε ή το δείνα υπουργείο.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι παλιές καραβάνες στην πολιτική. Ας πουν δυο λογάκια στους επιλεγέντες για τη νέα κυβέρνηση πριν αυτοί αναλάβουν. Διότι κάθε λάθος των υπουργών εκθέτει πρωτίστως τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια το κυβερνητικό εταίρο. (Εδώ που τα λέμε το ίδιο ισχύει και για τους συμβούλους όταν εκθέτουν τον πρωθυπουργό).

Τελευταία ευκαιρία λοιπόν για να βγει η χώρα από το τέλμα, μετά ακολουθεί ο Τσίπρας και οι χαοτικοί λεγεωνάριοί του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 23/06/2013 11:42:43

  Χωρίς αριστερά αντανακλαστικά τα οποία θα της επέτρεπαν να διεμβολίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και να συγκρατεί τον κεντρομεσσαίο χώρο το μέλλον αβέβαιο. Πόσο δε με διαρροές προς τα Δεξιά σε Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ μετά την σύμπραξη με το Παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ το οποίο και έχει καταδικαστεί ηθικά στη νσυνείδηση του Δημοκρατικού Ελληνικού Λαού.Αφείστε στην άκρια λοιπόν τις καραβάνες, τα καραβόπανα, γιατί υπάρχει και μια βάρκα που λέγεται Κουρελού και είναι χιλιομπαλωμένη εν προκειμένου Ελλάδα.Και δεν σώζεται με πρόσωπα που την οδήγησαν ίσαμε με εδώ αυτό καλώς κάνετε και το αποκρύπτεται κακώς κανετε και το ανάγεται σε επιχείρημα θετικό.Αλλού στρέψτε την οπτική σας γωνία.Αλλού συγκεντρωθείτε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δρόλαπας 23/06/2013 16:31:16

   Είναι απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας να λες πως ο Σαμαράς συμβιβάστηκε με το Βενιζέλο. Το ανάποδο έγινε. Αν είχε γίνει έτσι που το λες, θα ήταν και ο Κουβέλης στην κυβέρνηση. Αντιθέτως αυτοκτόνησε πνευματικά και έχασε όποια αξία του είχαν αποδώσει κάποιοι από την πλευρά της υπευθυνότητας που έδειχνε να έχει. Άρα, ο Σαμαράς έπαιξε σκληρά στη διαπραγμάτευση και θα φανεί σε λίγες μέρες.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Δρόλαπας 24/06/2013 12:17:58

   "με το Παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ "

   Ποιο ... "παπανδρεϊκό" ΠΑΣΟΚ; Αυτό βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

   Συμφωνώ με τον Γεώργιο Τ.

 2. billi smart avatar
  billi smart 23/06/2013 11:45:52

  Ειναι βαρυς ο συμβολισμος της κυβαρνησης νδ-πασοκ.Η παρουσια της δημαρ οπως και να 'ταν εδινε αρωμα ενος ευρυτερου ευρωπαικου μπλοκ στην κυβερνηση...ενω τωρα οι δυο παραταξεις εστω και με τον Σαμαρα αδιαφθορο και με τα στελεχη του πασοκ που εχουν κανει την αυτοκριτικη τους εξακολουθουν να συμβολιζουν το παλιο...πρεπει αμεσα να δημιουργηθουν προσβασεις σε πολιτικα προσωπα και απο αλλους χωρους που θα συσπειρωθουν γυρω απο την κυβερνηση...τωρα...στο ξεκινημα....αλλιως το εγχειρημα ειναι πολυ δυσκολο......

 3. kotstak avatar
  kotstak 23/06/2013 12:25:09

  Μικρή σημασία έχει το ποιός θα είναι υπουργός. Σημασία έχει το πώς θα αμείβεται.

  Το προβλήματα που δημιουργούνται στον καπιταλισμό, δημιουργούνται αποκλειστικά και μόνο επειδή αμείβει τους πολιτικούς “σοσιαλιστικά”.
  Εάν ο καπιταλισμός διευθετήσει αυτό το απλό πρόβλημα, τη λέξη “κρίση” θα τη διαγράψουμε από τα λεξικά.

  Ο “καπιταλιστικός” τρόπος αμοιβής συντελεί στο να αποδίδει ο υπουργός – το κάθε στέλεχος γενικότερα - το 100% των δυνατοτήτων του. .
  Της τελευταίες δεκαετίες οι Έλληνες υπουργοί αμείβονταν "σοσιαλιστικά", τους έπιανε “υπνηλία”, αδιαφορούσαν - χωρίς να το γνωρίζουν - με αποτέλεσμα να αποδίδουν το 10% των δυνατοτήτων τους.
  Εάν οι δυνατότητες κάποιου είναι 60 και κάποιου άλλου 70, η διαφορά είναι μεγάλη.
  Εάν αποδίδουν και οι δυο το 10% των δυνατοτήτων τους, αποδίδουν ο ένας 6 και ο άλλος 7, ....μικρή η διαφορά.
  Εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει οι υπουργοί να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.
  Οι δυνατότης που έχουν είναι τεράστιες. Ούτε οι ίδιοι τις γνωρίζουν.

  Παραδείγματα “καπιταλιστικού” τρόπου αμοιβής υπουργών:

  1. Υπουργός Τουρισμού.
  Μισθός 500 ευρώ.
  Μπόνους:
  Αφίξεις 16.000.000 - 17.000.000 μπόνους 100.000 ευρώ.
  Αφίξεις 17.000.000 - 18.000.000 μπόνους 1.000.000 ευρώ.
  Αφίξεις 18.000.000 – 19.000.000 μπόνους 2.000.000 ευρώ.
  Κάθε 1 εκ επιπλέον αφίξεις, 1 εκ. ευρώ επιπλέον μπόνους.

  2. Υπουργός Δικαιοσύνης.
  Μισθός 500 ευρώ.
  Μπόνους στο τέλος της τετραετίας ως εξής:
  Καθυστέρηση στην εκδίκαση μεγαλύτερη των 4 ετών, έστω και σε μια δίκη, μπόνους μηδέν.
  Καθυστέρηση στην εκδίκαση όχι μεγαλύτερη των 4 ετών σε καμία δίκη, μπόνους 300.000 ευρώ.
  Καθυστέρηση στην εκδίκαση όχι μεγαλύτερη των 3 ετών σε καμία δίκη, μπόνους 2.000.000 ευρώ.
  Καθυστέρηση στην εκδίκαση όχι μεγαλύτερη των 2 ετών σε καμία δίκη, μπόνους 10.000.000 ευρώ.
  Καθυστέρηση στην εκδίκαση όχι μεγαλύτερη του ενός έτους σε καμία δίκη, μπόνους 20.000.000 ευρώ.

  3. Υπουργός Γεωργίας.
  Μισθός 500 ευρώ.
  Μπόνους:
  Κάθε 1 δις ευρώ βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, 1.000.000 ευρώ μπόνους.

  4. Υπουργός Οικονομικών.
  Μισθός 500 ευρώ.
  Μπόνους:
  ΙΤΣ αρνητικό μπόνους μηδέν.
  ΙΤΣ θετικό, κάθε 1 δις, 200.000 ευρώ μπόνους

  Με παρόμοιο τρόπο πρέπει να αμείβονται όλα τα στελέχη των υπουργείων και των οργανισμών.

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ kotstak 23/06/2013 12:53:09

   Φιλε kotstak θα μου απαντησεις σε κατι πολυ απλο......δεν ξερω τι επαγγελμα εχεις, αλλα επειδη εγω ανηκω στην αγορα θελω να μου πεις αν ειχες μια μεγαλη επιχ/ση π.χ. ΒΙΟΧΑΛΚΟ(τυχαια αναφορα) ποιον απο τους υπουργους -υφυπουργους-γ.γραμματεις κ.λ.π.θα προσλαμβανες στην επιχ/ση σου??? Δεν ειναι οι μισθοι φιλε μου, ειναι αλλα.........τα αιτια.

   • kotstak avatar
    kotstak @ Σαρακατσανος 23/06/2013 18:09:55

    Δεν είναι το ίδιο μια επιχείρηση με την κυβέρνηση ή ένα υπουργείο.
    Η επιχείρηση, πρέπει να μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της.
    Ο υπουργός με τους συμβούλους του είναι λάθος να προσπαθήσουν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα.
    Δεδομένου ότι η δημόσια διοίκηση είναι σε “κώμα”, πρέπει να είναι σε θέση να ακούσουν αυτούς που έχουν καινοτόμες προτάσεις, να τις αξιολογήσουν σωστά και να υλοποιήσουν τις καλύτερες. Τα έγραψα αυτά και λίγο πιο κάτω.

    Άσχετα με το θέμα της ανάρτησης, μιας και το ανέφερες, οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις πάσχουν.
    Δεν αξιοποιούν σωστά το ανθρώπινο δυναμικό, δεν υπάρχει εξέλιξη. Τα μεγαλοστελέχη “προφυλάσσουν” τη θέση τους “θάβοντας” τα ταλέντα. Τα ταλέντα φεύγουν ή “δημοσιο-υπαλληλίζονται”.
    Ελλείψει ταλέντων δεν υλοποιούνται οι καινοτομίες και μένουν στα συρτάρια.

    Όσο για το εάν τους προσλάμβανα, ναι θα τους προσλάμβανα όλους και σε δέκα μέρες θα τους είχα κάνει “αετούς”.
    Το πρώτο πράγμα δε, που θα φρόντιζα να “χωνέψουν”, είναι ποιός πληρώνει το μισθό τους.

    Όπως αντιλαμβάνεσαι, την αγορά την γνωρίζω καλά.

  • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
   Για τα Μπάζα Είμαστε. @ kotstak 23/06/2013 14:49:01

   Και αν παραποιούν τα στοιχεία τι γίνεται ;Όποιος έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι,βάλε κατ νου διάφορους υπουργούς που έχουν περάσει από αυτόν τον τόπο τόσα χρόνια, αν θα ήταν ικανοί να το κάνουν η όχι και ύστερα ξανασκέψου την πρόταση σου.

   • kotstak avatar
    kotstak @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 23/06/2013 16:55:23

    Οι ίδιοι οι υπουργοί δε θα κάνουν τίποτα, όπως δεν έκαναν.
    Θα συνεργαστούν με αυτούς που μπορούν να κάνουν αυτά που προανέφερα. Πράγμα που στο παρελθόν δεν έκαναν.
    Μέχρι τώρα, προσλάμβαναν ως "συμβούλους" τους φίλους και τους γνωστούς τους και …“έτρωγαν” όλοι καλά.
    Εάν ο μισθός και τα μπόνους του συμβούλου είναι αντίστοιχα με αυτά του υπουργού, δε θα έχει λόγο ο υπουργός να προσλάβει σύμβουλο το “φελλό” φίλο του. Θα χάσει το μπόνους.
    Τα προβλήματα δε θα τα λύσουν ούτε οι υπουργοί, ούτε οι σύμβουλοί τους. Θα τα λύσουν οι λύτες προβλημάτων και αυτοί που έχουν καινοτόμες προτάσεις. Με τον τρόπο αμοιβής που προτείνω, σε αντίθεση με το παρελθόν, τώρα θα ακούσουν όλες τις καινοτόμες προτάσεις και θα τις αξιολογήσουν σωστά. Θα κερδίσουν πολλά χρήματα εάν υλοποιήσουν την καλύτερη πρόταση.
    Εάν εσύ έχεις μια καλή πρόταση, με την οποία λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα, θα σε ακούσουν και εάν είναι σωστή θα την υλοποιήσουν.
    Θα ωφεληθούν και αυτοί και εσύ και οι πολίτες.
    Στο παρελθόν σε “έγραφαν” κανονικά.
    Η πρότασή σου - εκτός του ότι δεν κέρδιζαν τίποτα με την υλοποίησή της - τους εξέθετε (“το σύνδρομο των μετρίων”). Την αγνοούσαν και την έθαβαν.


    "Και αν παραποιούν τα στοιχεία τι γίνεται ;"
    Τα στοιχεία που ανέφερα δεν μπορεί να τα παραποιήσει κανείς.
    Υπάρχουν στοιχεία που δεν παραποιούνται.

 4. Αρχιμήδης1 avatar
  Αρχιμήδης1 23/06/2013 12:44:36

  "Απαλλαγμένη από τα αριστερά βαρίδια μπορεί και οφείλει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα".
  Μετά απο έναν ολόκληρο χρόνο με χίλια βάσανα κατάφερε να ανακαλύψει η κυβέρνηση τα αριστερά βαρίδια της ΔΗΜΑΡ και να απαλλαγεί απ' αυτά. Ειναι λοιπον λογικό να υποθέσουμε οτι θα χρειαστεί αλλον ένα τουλάχιστο χρόνο για να απαλλαγεί απο τα αριστερά βαρίδια του ΠΑΣΟΚ, ώστε στον τρίτο χρόνο να αρχίσει τις μεταρρυθμίσεις...

 5. beep.. avatar
  beep.. 23/06/2013 18:42:53

  ...καληνύχτα ...Ελλάδα...

 6. dinos avatar
  dinos 23/06/2013 20:58:33

  Παει και αλλατινη....τωρα που θα βρισκω παπαδοπουλου μπισκοτακια να τρωω ? θα περιμενω την αναπτυξη

 7. mara M. avatar
  mara M. 23/06/2013 21:20:08

  Ο Βενιζέλος αφού κατόρθωσε να γίνει ο μοναδικός εταίρος αυτής της κυβέρνηση πράγμα αντίθετο με την λαική εντολή, κερδίζοντας πόντους στο σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ το μοναδικό πράγμα που θα επιδιώξει είναι να απαξιώσει το Σαμαρά και στο τέλος να τον ρίξει σε περίοδο που θα θεωρήσει ότι θα προσθέσει πόντους σ'αυτόν και το κόμμα του, αφού φροντίζει να επανδρώσει το δημόσιο με το κομματικό του στρατό.
  Καμμία ελπίδα. Καλύτερα ν'αλλάξουμε χώρα.

 8. Χρήστος avatar
  Χρήστος 23/06/2013 21:44:10

  Οι πολίτες ψήφισαν πέρισυ με τέτοιο τρόπο ώστε να στείλουν το ΠΑΣΟΚ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά οι χαμαιλέοντες/σαλίγκαροι της εξουσίας είναι πάλι εδώ και θα διαφεντεύουν τις τύχες μας.

  Η προδοσία τους και η ξετσιπωσιά τους είναι ανείπωτη!

 9. βασιλης avatar
  βασιλης 24/06/2013 00:20:00

  FOCUS( σημερινό άρθρο ηλεκτρονική έκδοση) Η ΔΗΜΑΡ πήδησε από το τρένο γιατί έρχεται πολιτική και οικονομική άβυσσος στην Ελλάδα λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.