#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/04/2012 07:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταία δημοσκόπηση: «κλειδί» η αδιευκρίνιστη ψήφοςΣύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της RASS που δημοσιεύει σήμερα, τελευταία ημέρα των δημοσκοπήσεων, ο Ελεύθερος Τύπος, στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 24,1 και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 17,1%.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 3,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 8,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%, η Χρυσή Αυγή 4,3% και η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2%. Η Δράση εμφανίζεται με 2,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3% ενώ το ποσοστό του συνόλου των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής αθροίζεται σε 7,3%.

Ωστόσο στην παράσταση νίκης ένα συντριπτικό 81,8% «βλέπει» τη Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα και μόλις το 7,8% το ΠΑΣΟΚ.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η πρωτιά του Αντώνη Σαμαρά έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου στο δείκτη της πρωθυπουργικής καταλληλότητας καθώς το ερώτημα τίθεται ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων. Η έρευνα της Rass δείχνει ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. που συγκεντρώνει 29,2% ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 28,6%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 17 και 19 Απριλίου δηλαδή ενώ είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

 Σημαντικά στοιχεία της έρευναςΗ αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 19% από το οποίο ένα ισχυρό ποσοστό της τάξης του 12,4% απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσει.

To 54,5% θα ψηφίσει για να κυβερνηθεί ο τόπος

Το 59,8% απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων, το 30,7% θέλει να είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ. και το 17,6% το ΠΑΣΟΚ (49,8% απαντά «κανένα») ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μόλις το 38,9% επιθυμεί να δει το κόμμα του να έχει την πρωτιά ενώ υπάρχει και ένα 11% που θέλει να έρθει πρώτη η Ν.Δ.!

Ράπισμα για Ανεξάρτητους - ΑριστεράΠραγματικό ράπισμα είναι όμως για πέντε κόμματα -Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κοινωνική Συμμαχία, Χρυσή Αυγή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ- η απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερωτηθέντων για το ρόλο τους στην πολιτική σκηνή: Το 70,2% πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι νέοι κομματικοί σχηματισμοί εκμεταλλεύονται συγκυριακά την άρνηση για το Μνημόνιο ενώ μόλις το 22,9% υποστηρίζει ότι «έχουν πειστικές λύσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας».

 

Κερδίζει η κυβερνητική σταθερότηταΤα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας οδηγούν με ασφάλεια σε ένα σημαντικό συμπέρασμα, που μπορεί να αποδειχθεί το «κλειδί» για την έκβαση της εκλογικής μάχης. Ότι, δηλαδή, όσο πλησιάζουμε περισσότερο προς την κάλπη γίνεται φανερή η διάθεση των πολιτών να ψηφίσουν με κριτήριο την ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος. Με άλλα λόγια, να επιλέξουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος που είναι σε θέση να τους προσφέρει κυβερνητική σταθερότητα.

Η αγωνία των ψηφοφόρων για την επόμενη ημέρα των εκλογών είναι δεδομένη, από τη στιγμή που έξι στους δέκα εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δυσκολίας σχηματισμού κυβέρνησης. Και είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων των πολιτών το γεγονός ότι επτά στους δέκα θεωρούν πως οι νέοι σχηματισμοί εκμεταλλεύονται συγκυριακά την άρνηση για το Μνημόνιο χωρίς να έχουν πειστικές απαντήσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Είναι προφανές ότι με σωστές κινήσεις τις επόμενες 15 ημέρες που απομένουν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση, υπάρχουν τα περιθώρια για τη Ν.Δ. να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της, επιτυγχάνοντας τους εκλογικούς της στόχους. Αρκεί να μπορέσει να πείσει το εκλογικό σώμα ότι η οικονομική της πρόταση είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Οι πολίτες δείχνουν το δρόμο.

Διαβάστε πίνακες και περισσότερα στον σημερινό "Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikolas avatar
  nikolas 20/04/2012 08:25:41

  Φαντάζομαι και κάνω υποθέσεις, αναγωγές, αναλύσεις, και προσθαφαιρέσεις ποιοί θα ήταν οι αριθμοί εάν είχαν αποφευχθεί τα λάθη που αναφέρονται στο άρθρο "Θα δώσουμε κι αυτή την φορά την μάχη, με βαριά καρδιά, αλλά θα την δώσουμε!" Καλή σας ημέρα ψηλά το κεφάλι...

  • Mara avatar
   Mara @ nikolas 20/04/2012 09:21:18

   Kαλημέρα!

   Οι επόμενες 15 ημέρες είναι καθοριστικές.
   Αυτές θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, που σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα νούμερα που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις.
   Έγιναν λάθη (και τραγικά μάλιστα). Έχει δίκιο ο Φάκτορας.
   Λάθη όμως τώρα από την ηγεσία δεν επιτρέπονται... (και ειδικά όταν έχουν να κάνουν με την νεολαία του κόμματος).

   Άλλοι με βαριά καρδιά... άλλοι με ελαφριά..., οι δεξιοί ψηφοφόροι είμαι σίγουρη ότι θα πράξουν το χρέος τους, με ψυχραιμία και λογική.

   • Βαγκούκος avatar
    Βαγκούκος @ Mara 20/04/2012 12:59:01

    Αγαπητοί το ΠΑΣΟΚ δεν θα παραδώσει εύκολα γιατί έχει βολέψει πολλούς και ακόμα οι υποψήφιοι υπόσχονται (δεν είναι μόνο οι διορισμοί , αλλά απίθανες εξυπηρετήσεις , από άδειες στα ενεργειακά , μέχρι μεταθέσεις υπαλλήλων και φαντάρων , θέσεις διευθυντών στα σχολεία με τα αντίστοιχα επιδόματα και δεν συμμαζεύεται). Οι δικοί μας γενικότητες για ανάπτυξη και όταν πιάσουν την κουτάλα (το βάζο είναι άδειο πλέον) γίνεται αυτό που έγινε επί Καραμανλή , μας ποδοπατήσανε. Τι έγιναν εκείνα τα καινάρια του Καραμανλή όπως ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή το χρόνο; Είμαι βέβαιος ότι αν βγει η ΝΔ θα σκάσουν μύτη πάλι.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Βαγκούκος 20/04/2012 13:50:46

     Αυτό είναι το μόνο βέβαιο, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει διαχρονικά αποδειχθεί "εφτάψυχο". Διακρίνω, τις τελευταίες μέρες, μια σαφέστατη μετατόπιση του βάρους των επιθέσεων προς τον Καμμένο. Αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι μεγάλο λάθος γιατί αφήνει το ΠΑΣΟΚ στο (σχετικό) απυρόβλητο και εμπεδώνει την άποψη για μετεκλογική συνεργασία συνενοχής. Και επιπλέον, πολώνει τους όποιους ψηφοφόρους έχει μέχρι τώρα προσεταιριστεί ο Καμμένος.

     Δείτε (και διδαχθείτε από) την έξυπνη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ: δεν χτυπάει (κατ' αντιστοιχία) τον Κουβέλη, αλλά επιμένει σταθερά να χτυπάει τη ΝΔ.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Mara 20/04/2012 13:38:42

    ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ
    ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ -ΚΑΜΜΕΝΟ.

 2. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 20/04/2012 08:32:21

  μια κουβέντα : θα διεκδικήσουμε τουλάχιστον το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ! με όλους τους τόκους μέχρι και σήμερα !και έχει ένα + 5% επί πλέον η Ν.Δ.

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 20/04/2012 08:45:17

  Η φωνή του πραγματικού Έλληνα θα υπερισχύσει την 6η Μαίου και ο δυνατός Αρχηγός μας με ψυχή ατσαλένια θα μας οδηγήσει μπροστά με ελπίδα. Ο ανελέητος πόλεμος της εγχώριας διαπλοκής εναντίον του Αντώνη Σαμαρά δεν έχει καταπονήσει την ενεργητικότητα και τα πιστεύω μας. Όλοι μπροστά στον ευγενή αγώνα.

 4. juliet avatar
  juliet 20/04/2012 08:51:12

  Περίπου 30% είναι αυτή τη στιγμή.Υπολογίζουν σε διαφορά 10 μονάδων ,εφ΄όσον ο Μπένυ κατορθώσει και συσπειρώσει ...αυτά .Καλημέρα!

  • Mara avatar
   Mara @ juliet 20/04/2012 09:31:11

   Καλημέρα Μάτα....!!!
   ΄
   Πολύς πολιτικός χρόνος οι 15 μέρες που απομένουν.
   Μέχρι την κάλπη θα έχει γυρίσει τούμπα... η κατάσταση.

   • juliet avatar
    juliet @ Mara 20/04/2012 09:49:12

    Μάρα,
    καλημέρα ,αυτές είναι εκτιμήσεις της άλλης όχθης !!!!σοβαρά...είναι εκτιμήσεις πασοκων.

    • Mara avatar
     Mara @ juliet 20/04/2012 09:56:24

     Δεν αμφιβάλλω.
     Ωστόσο, θα δείς τί θα γίνει... την τελευταία εβδομάδα και θα με θυμηθείς.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 20/04/2012 08:52:35

  Οι δημοσκοπήσεις δεν λένε σχεδόν τίποτα .Απλώς υποτιμούν την νοημοσύνη και επηρεάζουν συνειδήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Τον μέσο πολίτη τον εδιαφέρει να κυβερνηθεί ο τόπος από ικανούς και πάνω απ΄όλα ΔΙΚΑΙΟΥΣ πολιτικούς και όχι ανίκανους και άχρηστους ισοπεδωτές όπως ο βενιζέλος που διέλυσε την κοινωνία της χώρας με τις οριζόντιες περικοπές παντού.Εκτιμώ η ΝΔ και ο Αντώνης να ορίσει στα υπουργεία αιχμής υπουργούς που να μην είναι κατ ανάγκη και βουλευτές αλλά τεχνοκράτες και γνώστες του αντικειμένου του υπουργείου. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

 6. N. KOFAS avatar
  N. KOFAS 20/04/2012 09:01:43

  Μου φαίνεται αγνοείτε τη σκληρή αλήθεια. Ο Σαμαράς είχε την ευκαιρία να κατακτήσει και την αυτοδυναμία. Αναλύστε ψύχραιμα τά λάθη του και θα δείτε γιατί απέτυχε. Δεν προσφέρετε υπηρεσίες στο κόμμα όταν κάθε μέρα λιβανίζετε τα λάθη του Σαμαρά. Αν όλοι συμφωνούμε με όλα, τότε δεν χρειαζόμαστε.

  • Mara avatar
   Mara @ N. KOFAS 20/04/2012 09:27:00

   Ποιά είναι τα λάθη του Σαμαρά που λιβανίστηκαν ή λιβανίζονται εδω μέσα????
   Να αναφερθείς συγκεκριμένα... και όχι να ρίχνεις "ντουφεκιές" στον αέρα....

   (διαβάζεις άρθρα τακτικά εδω πέρα? μάλλον όχι....)

   • christos avatar
    christos @ Mara 20/04/2012 12:18:48

    Εσυ πρεπει να διαβαζεις αρθρα εδω μεσα για να δεις τα λαθη της Νδ?
    ανοιξε το παραθυρο σου, δες την γειτονια σου, το πορτοφολι σου,

    • Mara avatar
     Mara @ christos 20/04/2012 13:41:20

     Δεν μου λές, αλλά γράφω και άλλα... καταλαβαίνεις?
     Είπαμε οι ντουφεκιές στον αέρα, δεν έχουν νόημα.

     • christos avatar
      christos @ Mara 20/04/2012 17:28:02

      Μαλλον εσυ αλλα βλεπεις στην κοινωνια και αλλα καταλαβαινεις!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ N. KOFAS 20/04/2012 09:27:04

   Το προβλημα ειναι οτι αυθαιρετα βαφτιζετε τις αληθειες του Α.Σαμαρα σε ''λαθη του'' κι αυτο δειχνει την προκαταληψη σας ανευ ελαφρυντικων !Για σκεφτειτε τωρα που θα βρισκομασταν ως χωρα και ως λαος χωρις τις αληθειες του Α.Σαμαρα που χωρις να φταιει ηρε & αιρει τον σταυρο του μαρτυριου του λαου που του φορτωσε η 27 ετης διακυβερνηση του ΠΑΣΟΚ με την ''ελευθερη''φευ ψηφο του λαου και του ''λεφτα υπαρχουν '' του ανεκδιηγητου ΓΑΠ!Η αντιμετωπιση της αληθειας θα ερθει συντομα με την αναμενομενη για μια ακομη φορα αλλοπροσαλλη ψηφο του ελληνικου λαου !Ο Α.Σαμαρας θα ειναι ο μονος που δικαιουται να λεει εγω σας τα ειπα ''ας προσεχατε ''!Αμην και ποτε θα απαλαγει αυτος ο τοπος απο τους καιροσκοπους μαυρογιαλουρους του κερατα !

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ N. KOFAS 20/04/2012 13:45:34

   Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗ.
   Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ 'ΟΧΙ" ΚΑΙ ΤΟΥ 40-50% ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.
   ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.
   ΠΗΡΕ ΚΟΣΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
   ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

 7. Tassos avatar
  Tassos 20/04/2012 09:34:42

  Εγώ θέλω 30 % , θνησιγενή κυβέρνηση ολίγων μηνών, να βγουν βουλευτές άνθρωποι του Σαμαρά και να πάρουν πόδι οι ντιντήδες, οι Αντώναροι κλπ και να ξανακάνω εκλογές πόλωσης συνθλίβοντας τους καμμενο-ντορο-καρατζαφέρηδες.

  • partyman avatar
   partyman @ Tassos 20/04/2012 13:27:25

   ναι και μέχρι να γίνουν όλα αυτά, θα έχεις συνθλίψει και την χώρα..

   επίσης, πες μου πως γίνεται να κάνεις κυβέρνηση με το 30%? το ακούω συχνά τελευταία (και εδώ στο φόρουμ) και έχω την εντύπωση ότι ονειροπολούμε..

   εγώ θέλω απλά καθαρές κουβέντες που να ΣΥΝΑΔΟΥΝ με τα έργα μας και ΣΤΑΘΕΡΗ πολιτική.. τα έχουμε κάνει όλα αχταρμά, απο τα ψηφοδέλτια μέχρι κα την πολιτική ταυτότητα μας και μετά ευελπιστούμε να γίνουμε κυβέρνηση 30%..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Tassos 20/04/2012 19:31:48

   Δυστυχώς όμως, οι ντιντήδες και οι φυτευτές κιγκλιδωμάτων έρχονται πρώτοι στις δημοσκοπήσεις. Άντε να πείσεις τον "μέσο ψηφοφόρο" της ΝΔ να μην πετάξει την ψήφο του σε δαύτους...

 8. SOCRATIS avatar
  SOCRATIS 20/04/2012 09:36:39

  Eνα από τα λάθη του προέδρου είναι ότι αργησε να βγεί στο κόσμο.Έπρεπε ήδη να έχει όργώσει όλη τη χώρα.
  Όμως τώρα είμαστε σε διάταξη μάχης.Οι γκρίνιες μένουν πίσω.Ο στόχος είναι ένας , καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/04/2012 09:39:56

  Να αναδείξει η ΝΔ με έμφαση τα θέματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης όλες αυτές τις ημέρες και θα δείτε για πότε θα σαρώσει ΛΑΟΣ και Καμμένους.... Να τελειώνουμε με την πολιτική ορθότητα της αριστερής δικτατορίας και στην πολιτική ζωή, διότι στο επίπεδο της κοινωνίας έχει ήδη τελειώσει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 20/04/2012 10:26:29

   Το ζήτημα όμως είναι ότι η απλή ανάδειξη τέτοιων θεμάτων δεν αρκεί. Δηλαδή, δεν αρκεί να αναδεικνύεις ως πολιτική αιχμής το ότι απλά θα πράξεις το απολύτως αυτονόητο (θα καταργήσεις το λαθρονόμο Ραγκούση). Χρειάζεται η εμφατική ανάδειξη λύσεων καταστολής, που θα κατατείνουν, χωρίς τρίπλες και φτιασιδώματα, στην αναγκαιότητα της εκδίωξης των λάθρο. Για παράδειγμα, δεν είδα ακόμα από τη ΝΔ να βγει να καταδικάσει ανοιχτά τις χθεσινές "παραινέσεις" του ευρωκυνοβουλίου προς την Ελλάδα να... προσφέρει "αξιοπρεπή ζωή" (!!!) στους λάθρο.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 20/04/2012 12:01:23

    Το "ευρωκυνοβούλιο", όπως σωστά γράφεις, λέει τα δικά του, το θέμα είναι ότι η ΝΔ είναι ακόμα παγιδευμένη στις πολιτικές της ελαφρο-αριστερής πολιτικής ορθότητας. Εχω προτείνει χίλιες φορές από εδώ τη θέσπιση του αξιώματος "ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ" (με εξαίρεση φυσικά αποδεδειγμένες περιπτώσεις καταδίωξης λόγω πολιτικών ή θρησκευτικών φρονημάτων, ή φυλετική ταυτότητας, δηλαδή προσφύγων με την πλήρη σημασία του όρου). Δεν είδα να συγκινείται κανείς από αυτό. Υπενθυμίζω ότι το αξίωμα αυτό είναι θεσπισμένο στον Καναδά, όπου δεν νομιμοποιείσαι αν βρεθείς στη χώρα παράνομα ή, έστω με διαβατήριο, αλλά χωρίς άδεια παραμονής και εργασίας. Και εδώ μιλάμε για ανθρώπους που μπήκαν χωρίς καν διαβατήριο!!! Για ανθρώπους που μία ωραία πρωία ξεκίνησαν από το λασποχώρι τους στο Μπαγκλαντές και, πληρώνοντας κυκλώματα, σε λίγες μέρες έφτασαν στον Άγιο Παντελεήμονα, χωρίς χαρτιά, χωρίς διαβατήρια, χωρίς τίποτα! Σαν σχολική εκδρομή στη Λούτσα!
    Και επιπλέον, κάλεσα από εδώ τη ΝΔ να επανεξετάσει τις άδειες παραμονής ενός μεγάλου μέρους Αφροασιατών, διότι ΟΛΕΣ εκδόθηκαν παράνομα, με κυκλώματα Συριζαίων και το γνωρίζω πολύ καλά, δεν το λέω τυχαία.
    Ακόμα περιμένουμε. Η ΝΔ δυστυχώς σύρεται πίσω από τις καταστάσεις και στο θέμα αυτό, είναι παγιδευμένη σε έναν ψευδοαστικό καθωσπρεπισμό, λες και τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης που έχουν υιοθετήσει σκληρές τακτικές κατά της λαθρομετανάστευσης και όσων την υποθάλπουν δεν είναι αστικά!!!
    Η ολιγωρία της ΝΔ προσπορίζει ψήφους στη Χρυσή Αυγή, αυτή είναι η αλήθεια.

  • Trulli avatar
   Trulli @ ΒΙΣ 20/04/2012 16:01:40

   H αριστερή δικτατορία έχει τελειώσει στο επίπεδο της κοινωνίας; Αυτό το συμπέρασμα από πού το έβγαλες;
   Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά η αριστερά αθροιστικά χτυπάει πάνω από 40%, ιστορικό υψηλό.
   Και στη ΝΔ πάμε για ιστορικό χαμηλό με το ένα λάθος μετά το άλλο. Έχουμε χάσει πλέον το λογαριασμό με τόσες γκάφες. Εγώ βλέπω μια κατάσταση διάλυσης.

 10. Kargia avatar
  Kargia 20/04/2012 09:46:27

  Τελικά τις δημοσκοπήσεις τις εμπιστευόμαστε ή όχι?

 11. George avatar
  George 20/04/2012 09:48:32

  Στο χωριό μου λένε τι τα θέλετε τι τα γυρεύετε. Από τη στιγμή που τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έχουν υπογράψει το μνημόνιο 2 το οποίο θα φέρει συγκεκριμένα αντιλαικά μέτρα μετά τις εκλογές, ακόμη κι αν σχηματιστεί κυβέρνηση από τα δύο μνημονιακά κόμματα, πολύ γρήγορα, εν ριπή οφθαλμού, θα αρχίσουν να μετράνε την αντίστροφη πορεία που τάχιστα θα τους θέσει πάλι εκτός νυμφώνος. Διότι είναι τέτοιες οι δεσμεύσεις τους που η μελλοντική εξουσία θα καταπέσει σε έναν χρόνο το πολύ από τις λαικές αντιδράσεις. Αυτή τη φορά τα δύο κόμματα θα είναι σαν να αυτοκτονούν πολιτικά γιατί θα χάσουν ακόμη κι αυτούς τους λίγους πιστούς οπαδούς που θα τους έχουν απομείνει. Δεν έχω προφητικό χάρισμα, μα λογική σκέψη.

 12. kristim avatar
  kristim 20/04/2012 10:22:29

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231192154

 13. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 20/04/2012 10:41:00

  Αν προσθέσετε τις έδρες ΝΔ,Καμμένου ,Χρυσή Αυγή σχηματίζουν άνετα κυβέρνηση.
  1000 φορές μια τέτοια κυβέρνηση παρά με το προδοτικό ΠΑΣΟΚ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιώργος 33 20/04/2012 11:49:36

   Εγώ θα το πήγαινα και παραπέρα: το αλγεβρικό άθροισμα των ανωτέρω δίνει σχεδόν 42%. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα υπήρχε ένα 3% απώλειας σε περίπτωση ενιαίας καθόδου, αν το Νοέμβρη δεν είχε γίνει το μοιραίο λάθος, και με τη δυναμική που υπήρχε τότε, θα είχαμε τώρα κυβέρνηση ΝΔ, αυτοδύναμη "με τα τσαρούχια" και σταθερότατη. Αλλά...

   • partyman avatar
    partyman @ Αυριανιστής 20/04/2012 13:32:39

    προσυπογράφω..

    ΝΔ και Σαμαράς θα έδεναν και έλυναν τώρα και όχι μόνο εντός, αλλά σε ευρωπαϊκή κλίμακα..

    αντ' αυτού, αδερφές και παληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια..

    προέκυψαν και και καθ΄οδόν οι κάθε λογοίς καμμένοι και μετά μου λέει ο φάκτορας ότι γκρινιάζω και είμαι αρνητικός..

 14. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 20/04/2012 10:45:40

  Ψηφίζω εδώ και 25 χρόνια Ν.Δ. ,όχι γιατί ψήφιζαν οι γονείς μου ή οι παππούδες μου αλλά γιατί πάντα πίστευα ότι σε αυτή την παράταξη βρίσκονταν το πιο υγιές κομμάτι του πολιτικού κόσμου ,άνθρωποι που ευφορούνται από τα ιδανικά της πατρίδας και του έθνους .
  Απατεώνες ψεύτες και τσαρλατάνοι υπήρξαν και σε αυτή την παράταξη αλλά αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια και τους στόχους των πολλών που θέλησαν να προσφέρουν.
  Απευθύνομαι στον πρόεδρο του κόμματος γιατί πιστεύω ότι σας διαβάζει .
  Τα παιδιά μου πια μεγάλωσαν και χωρίς να χουν ακόμα δικαίωμα ψήφου με ρωτούν με απορία! μα καλά πάλι Ν.Δ. θα ψηφίσεις;γιατί δεν αλλάζεις;!
  Δώσε μου την αφορμή! να ψηφίσω και πάλι την παράταξη που πίστεψα ,δώσε μου πάλι την δυνατότητα να πιστέψω ότι δεν έκανα λάθος τόσα χρόνια.
  Δώσε μου την δυνατότητα να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια και να δικαιολογήσω την απόφαση μου.
  Τώρα απαντάω με αυτά που γράφω στην αρχή του κειμένου αλλά έχει γεννηθεί μέσα μου ο σπόρος της αμφιβολίας.
  Διώξτον τώρα ,υπάρχει ο χρόνος έχεις την δύναμη.Σου την έχει δώσει ο κόσμος αυτής της πάντα πληγωμένης και κατασυκοφαντημένης παράταξης που πάντα όμως ήταν εκεί για να σώσει την χώρα σε όλα τα προσκλητήρια. Δώσε ξανά την περηφάνια στον Ν.Δημοκράτη να βγει και να μιλήσει .
  Φίλοι και γνωστοί δίπλα μου αλλάζουν καθημερινά και προβληματίζονται με ειλικρινή τρόπο .Δώσε μου τα επιχειρήματα να τους πείσω.

 15. Μανος Φ. avatar
  Μανος Φ. 20/04/2012 11:35:08

  Δημήτρη, ο κόσμος είναι δικαιολογημένα οργισμένος και κατά του ΠΑΣΟΚ και κατά της ΝΔ. Κατά του ΠΑΣΟΚ επειδή εμπότισε τη χώρα με τη νοοτροπία της χρεωκοπίας, δηλαδή αποθέωσε το πελατειακό κράτος. Κατά τη ΝΔ επειδή δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση τόσα χρόνια και απλά αντέγραψε το μοντέλο καθιστώντας εαυτόν ένα μπλε ΠΑΣΟΚ αυτά τα χρόνια.

  Η κρίση έφερε τα πάνω κάτω. Τα πράγματα άλλαξαν. Αν θέλεις να είσαι ειλικρινής πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με τα παιδιά σου θα πρέπει να πεις σήμερα ότι μετανιώνεις που 25 χρόνια στήριζες τη ΝΔ. Αυτό ήταν το σφάλμα. Διότι στήριζες αόριστα μία παράταξη, η οποία συνεισέφερε με τον τρόπο της στο μονοπάτι της καταστροφής. Υιοθέτησε το μοντέλο ΠΑΣΟΚ, το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ούτε αυτό δεν έκανε καλά. Κακέκτυπο.

  Η κρίση άλλαξε και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ προς το χειρότερο. Ο ΓΑΠ αλλά και ο Βενιζέλος έγιναν πειθήνια όργανα τρίτων. Δεν είναι μόνο ότι δεν πρόβαλλαν καμία αντίσταση, αλλά δεν έκαναν ούτε το ελάχιστο να παρουσιάσουν τα πράγματα από την άποψη των Ελλήνων, ώστε να μην είναι τόσο δραματικές οι απαιτήσεις. Η ΝΔ άλλαξε προς το καλύτερο. Ο Σαμαράς εκλέχτηκε από ένα ορμητικό ποτάμι που ξεκίνησε από κάτω, σπάζοντας παραδόσεις και σε αντιπαράθεση με τον νεποτισμό. Διαφώνησε με το πρώτο μνημόνιο όχι στείρα, αλλά με εναλλακτική πρόταση. Ζάπειο 1. Επέμεινε στη διαφωνία ένα χρόνο αργότερα με το Ζάπειο 2 εξηγώντας καλύτερα την εναλλακτική του. Τώρα, ναι, τα έφερε τούμπα και ψήφισε τη νέα δανειακή. Όταν όμως οι λαϊκιστές ισχυρίζονται ότι θα κηρύξουν (μονομερώς;) το χρέος απεχθές, το PSI έσβησε 53% του χρέους με τη βούλα. Δεύτερον, ομολογουμένως με τον Σαμαρά ήταν η πρώτη φορά που έγινε μία διαπραγμάτευση. Θυμάστε τις 4 εκείνες ημέρες ασφυκτικών πιέσεων. Θυμάστε όλοι ότι έως τότε αυτά υπογράφονταν στο δεκάλεπτο. Συνεπώς τα εχέγγυα ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό υπάρχουν.

  Τέλος, εναλλακτική δεν υπάρχει. Το πρόσφατο βίντεο με το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την παντελή αδυναμία της να μιλήσει για εναλλακτική, είναι ενδεικτικό. Ναι, μαζεύουν ψήφους οργής. Η οργή όμως δεν κυβερνά. Είναι αρνητική ενέργεια. Η χώρα χρειάζεται θετική ενέργεια. Θάρρος, διαπραγμάτευση και εχέγγυα παραμονής στο ευρώ. Οι λαϊκιστές κάθε είδους δεν προσφέρουν ούτε εναλλακτική, ούτε τίποτα. Μόνο σπεκουλάρουν στην δικαιολογημένη οργή.

  Η ΝΔ είναι η μοναδική επιλογή ευθύνης σ' αυτές τις εκλογές. Αν ο λαός δεν το δει, με γεια του με χαρά του. Παίρνει τις ευθύνες πάνω του.

 16. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 20/04/2012 12:03:22

  Το εκπληκτικό για μένα είναι ότι υπάρχει -ακόμα!- ένα 17 συν % που θέλει να ψηφίσει τους καταστροφείς της Ελλάδας, Το ΠΑΣΟΚ.

  • airman avatar
   airman @ Νίκος Αργεάδης 20/04/2012 12:15:44

   Αντιστοιχεί στα 2/3 του 25% περίπου του εκλογικού σώματος που έχει ''υποχρέωση'' στο ''σύστημα ΠΑΣΟΚ''. Το υπόλοιπο 1/3 βρίσκεται σε δίλλημα εάν θα απέχει σε ένδειξη διαμαρτυρίας ή θα επιλέξει κάτι άλλο (μάλλον δύσκολο).
   Από αυτούς δε, κάποιοι θα ξυπνήσουν την Κυριακή αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν και το απόγευμα θα τρέξουν να προλάβουν την κάλπη. ''Αρρώστια'' είναι αυτή, δύσκολα θεραπεύεται!

 17. Greco21 avatar
  Greco21 20/04/2012 12:13:16

  Η κίνηση Συμπιλίδη έδειξε ότι υπάρχουν καλά και γρήγορα αντανακλαστικά. Όπως και με τα ψηφοδέλτια. Αυτά είναι θετικά και λίγο πρωτόγνωρα δείγματα για την ΝΔ. Εάν δε τα συγκρίνουμε με την εποχή ΚΚ είναι σούπερ φαστ. Άλλωστε και η εποχή μας θέλει ταχύτητα και ακρίβεια. Θετικό σημάδι βελτίωσης.

  Υ.Γ. Στην μάχη δεν έχω μπει ακόμα δυνατά.

 18. ΠΑΦΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΠΑΦΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 20/04/2012 12:21:12

  Ρε παιδιά, τα ποσοστά που δίνει αυτή η RASS είναι 103,5% Στα Μαθηματικά δεν ήμουν ποτε καλός , αλλά υπάρχουν και κομπιουτεράκια.

 19. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 20/04/2012 12:27:45

  Δηλαδή τώρα Μάνο μου λές ότι λάθος έκανα αλλά πάλι πρέπει να ψηφίσω Ν.Δ. γιατί τώρα υπάρχει ο Σαμαράς και τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική πρόταση. Είναι η ίδια λογική με την οποία ψήφισα Μητσοτάκη για να φύγει ο λαοπλάνος και αρχιψεύταρος είναι η ίδια λογική που ψήφισα Έβερτ γιατί δεν πίστεψα ποτέ το σύστημα ΠΑΣΟΚ όποιος και να το εξέφραζε είναι η ίδια λογική που ψήφισα Κ.Καραμανλή γιατί ήταν ολοφάνερο πλέον το χάος που μας οδηγούσε το ίδιο σύστημα . Και μπορεί πάλι να με οδηγήσει να ψηφίσω Ν.Δ. όσο βλέπω να ζει ακόμη αυτό το απίστευτο ψέμα και ο λαικισμός του ΠΑΣΟΚ όπως αναφέρει ο κ.Αργεάδης.
  Το μη χείρω βέλτιστο δεν θέλω να είναι πάλι το επιχείρημα μου. θέλω να δώσω θετική ψήφο. θέλω προεκλογική υπόσχεση αν θές -προεκλογική δέσμευση είναι το σωστό με συγκεκριμμένα πράγματα. μακάρι το Ζαπειο ΙΙΙ να μου δώσει την απάντηση

 20. Manolis avatar
  Manolis 20/04/2012 12:55:49

  Όλες οι επισημάνσεις περί λαθών, έχουν γίνει από πολλούς.
  Αυτά έγιναν στην προπόνηση, στα αποδυτήρια πριν η ομάδα βγει στο γήπεδο και πριν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του ματς.
  Το ματς, εάν δεν το καταλάβατε, έχει ξεκινήσει και είμαστε στο β΄ημίχρονο.
  Στο 90΄ θα δούμε ποιος πήρε το ματς και την αυριανή του παιχνιδιού θα κρίνουμε, εκ του αποτελέσματος, τα όποια λάθη.
  Το δεύτερο η΄μίχρονο παίζεται.
  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Τ΄ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

 21. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 20/04/2012 13:26:59

  Το ειπα και χθες και το επαναλαμβανω: Αν υπάρξει θέμα αυτοιδυναμίας θα προκύψει στις Επαναληπτικές εκλογές.
  Εκτιμώ (όσο και εάν κάποιοι δεν αρέσκονται σε μη-ορθόδοξες εκτιμήσεις) ότι εάν τα ποσοστά του δικοματισμού είναι τόσο χαμηλά όσο λένε οι δημοσκοπήσεις, τότε (με την συγκεκαλυμμένη προτροπή και των Ευρωπαίων) θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογες. Τότε πιθανώς ο ΛΑΟΣ και η Δημ.Συμμαχία (που δεν θα έχουν εκλεγεί) θα αναζητήσουν συνεργασία με τη ΝΔ και η ΝΔ πρέπει με κάποιες καθαρές εξηγήσεις να τους δεχθεί….
  Τότε θα πλησιάσει την αυτοδυναμία στις επαναληπτικές εκλογές γιατί και η διασπορά ψήφων σε μικρά κόμματα θα είναι μικρότερη (π.χ. Χρυσή Αυγή και Οικολόγοι πορεί να μην μπουν καθόλου στη Βουλή μετά τις επαναληπτικές). Επίσης ο κόσμος θα έχει εκτονωθεί κατά του δικομματισμού στις πρώτες εκλογές και στις επαναληπτικές θα ψηφίσει για κυβέρνηση πλέον προς τα 2 μεγάλα κόμματα. Ακόμα και εάν η ΝΔ δεν βγεί αυτοδύναμη για λίγες έδρες είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διαρροή βουλευτών από τον Καμμένο προς τη ΝΔ (“επιστροφή μετανοούντων”) και να καταφέρει η ΝΔ την αυτοδυναμία. Σίγουρα το μόρφωμα Καμμένου θα ξεφουσκώσει γρήγορα (όπως ξεφούσκωσε και το ΚΕΠ του Αβραμόπουλου). Και πιθανώτατα θα υπάρχουν 6 κόμματα στην Βουλή μετά από επαναληπτικές εκλογές.

 22. Μανος Φ. avatar
  Μανος Φ. 20/04/2012 13:54:04

  Δημήτρη, δεν σου είπα ακριβώς αυτό. Σου είπα να ψηφίσεις θετικά. Από πού συνήγαγες ότι μίλησα για αρνητική ψήφο; Εξήγησα ότι ο κύριος λόγος να ψηφίσει κανείς ΝΔ σήμερα είναι ότι είναι το μόνο κόμμα το οποίο διαθέτει πρόταση για τη λύση και το μόνο κόμμα το οποίο διαθέτει τα εχέγγυα ότι δύναται να διαπραγματευτεί με την Τρόικα. Δε μου φαίνονται αρνητικά αυτά, μάλλον θετικά. Θετική ψήφος. Ψήφος ευθύνης.

 23. ΒΑΣΙΛΗΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ 20/04/2012 14:43:51

  Γιατι το MEGA, στις ειδησεις των 14:00 τονιζει οτι η ψαλιδα ειναι 4.1-4.8
  οταν η Αληθεια ειναι 4.1(εθνος) 6.4(νεα) 7 (ελ τυπος)
  και το τελευταιο στο ENIKOS 7.4 (MRB)
  ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ Κ ΞΑΝΑΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ Κ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ, ΟΤΑΝ ΠΑΣΟΚΟΙ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΜΕΛΗ,ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ) Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ¨ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ", ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ,
  ΤΟ MEGA... ΜΟΥΓΓΑ
  ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ NEWSBOMB, ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑ(ΣΟΚ) GALLOP ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ(ΠΡΑΣΙΝΗ) NET, ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ALCO

 24. N. KOFAS avatar
  N. KOFAS 20/04/2012 15:49:13

  Δηλαδη ΜΑRΑ είναι ντουφεκιά στον αέρα το πρωι να είναι υποψήφιος ο Συμπιλίδης και το απόγευμα να είναι εκτός? Αυτό δεν είναι τουφεκιά είναι λάθος. Δεν θέλω να πω περισσότερα, αλλά πρέπει να μετράμε δεκα και να κόβουμε μία. Σήμερα η Ν.Δ. πρέπει να δείξει ένα σοβαρό προφίλ για να προσελκύσει ψηφοφόρους απο όλες τις γηγενείς πολιτικές δυνάμεις.

 25. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 20/04/2012 17:43:46

  "...To 54,5% θα ψηφίσει για να κυβερνηθεί ο τόπος

  Το 59,8% απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. ..."

  το παραπάνω (σε συνδυασμό με το ότι οι ίδιοι δε δίνουν σε κανένα κόμμα αυτοδυναμία) θέλει πιστέυω διατριβή για να εξηγηθεί ...

  με λίγα λόγια και αφού ούτε αυτοδύναμια δίνουν ούτε συγκυβέρνηση θέλουν ... τι εννοούν θα ψηφίσουν "για να κυβερνηθεί ο τόπος" ???

  κατ εμέ οι 2 πιθανές διέξοδοι είναι οι εξής

  1)αριστερό-πασόκ μνημονιακή συγκυβέρνηση ώστε να απαξιωθεί πλήρως ως σχηματισμός και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εκπροσωπηθεί ο λεγόμενος "αντιμνημονιακός" χώρος από αστικό κόμμα (δηλ. τη ΝΔ) ... κάτι που θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ... βέβαια αυτό θα απαιτήσει πλήρη μεταστροφή του κόμματος (ξανά) και επανορισμό του χωρίς τα μνημονικά βαρίδια

  2)συγκυβέρνηση ΝΔ-Πασόκ ... που επίσης θα απαξιωθεί πολύ σύντομα και άρα θα δρομολογήσει εξελίξεις δημιουργίας ΝΕΟΥ σοβαρού (όχιτύπου ανελ και λάος) αστικού κόμματος που θα αναλάβει να εκπροσωπήσει το τεράστιο ποσοστό των διαφωνούντων που τώρα "ενεχειριάζουν" τις ψήφους τους σε κόμματα αντίδρασης ή στην αριστερά ... το πρόβλημα στην λύση αυτή είναι ότι το βρίσκω πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί αυτός ο "νεός" σχηματισμός αφού δεν υπάρχει στον ορίζοντα "'άφθαρτος" ηγέτης αστικών προδιαγραφών ...

  την περίπτωση καθαρά αριστερής ή δεξιάς διακυβέρνησης την αποκλείω βάσει των σημερινών εκλογικών συσχετισμών ... αν και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δοκιμασθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η αριστερά σε διακυβέρνηση ...
  αυτοδύναμη ΝΔ εκτός του ότι είναι μάλλον απίθανο θα οδηγούσε σε ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ συρρίκνωση της παράταξης λόγο των μνημονιακών μέτρων που θα λάβει με αποτέλεσμα να οδηγήσει δυστυχώς πάλι τον κόσμο στο Πασόκ ... πράγμα εντελώς καταστροφικό

 26. Bob Velis avatar
  Bob Velis 22/04/2012 01:26:44

  Η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει την οικονομία αποφυγής καταστροφικής συντέλειας που θα προκύψει από μία νέα, ίσως μακράς διαρκείας, συγκυβέρνησης ΝΔ+ΠΑΣΟΚ.
  Αν ξαναζούσαν πάλι οι μεγάλες μορφές της αρχαιότητας ή οι ήρωες του 1821 θα το απέτρεπαν.
  Ομως είναι πολύ πιθανό δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, κυρίως μεγάλης ηλικίας, που ζέί ακόμη με φαντασιώσεις και πολιτικά συμπλέγματα του παρελθόντος, να εμποδίσει την άμεση ανάδειξη ενός αριστερού πόλου που θα τολμήσει την υπέρβαση του ΟΧΙ στις ορδές των ΒΑΡΒΑΡΩΝ του φεουδαρχικού εικονικού χρηματοκεφαλαίου ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.