07/03/2009 13:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταία γενέθλια της ΝΔ στην κυβέρνηση;


___________________________________________________________________________________________________
Σαν  σήμερα, 7  Μαρτίου  2004, η  Νέα  Δημοκρατία  ερχόταν  πανηγυρικά  στην  κυβέρνηση  και  ο  κ. Κώστας  Καραμανλής  γινόταν  πρωθυπουργός, υποσχόμενος επανίδρυση του κράτους και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Μια επέτειο που ούτε  καν  να  τη  θυμούνται  δεν  επιθυμούν  στο  Μέγαρο  Μαξίμου  και  τη  Ρηγίλλης.

Τα  γκάλοπ, παρά  τη  στήριξη  που  επιχειρούν  τα  διαπλεκόμενα  να  προσφέρουν  στον  κ. Καραμανλή, επιβεβαιώνουν  πως  το  « πουλάκι» έχει  πετάξει  για  τους  γαλάζιους  και  η  πρώτη  θέση  δεν  είναι  καν  διεκδικήσιμη, ενώ  η  πρωτιά  του  ΠΑΣΟΚ  σύμφωνα  και  με  πολιτικούς  επιστήμονες , όπως  ο  Χριστόφορος  Βερναδάκης  της  VPRC, είναι  πλέον  μη  αναστρέψιμη.

Ο  ίδιος  ο  κ. Καραμανλής  δεν  έχει  κανένα  σχέδιο  για  την  κρίση  και  εμφανίζεται  πλέον  ως  σχολιαστής  στα  δελτία  ειδήσεων, κλαίγοντας  με...μαύρο  δάκρυ- πιο  πολύ  κι  από  τον  Τράγκα. Και εναποθέτει τις ελπίδες του στον Γ. Σουφλιά και τον Γ. Λούλη που του λένε να διεκτραγωδεί την κατάσταση για να φοβηθεί ο κόσμος.

Κανένας, μα  κανένας  δείκτης  στην  οικονομία  ή  στην  κοινωνία  δεν  είναι  καλύτερος  από  το  2004- και  αυτό  πριν  έρθει  καν  η  κρίση.

Ο πρωθυπουργός  μιλάει  για  συναίνεση, προωθώντας  την  πόλωση, επειδή  ακριβώς  βρίσκεται  ενώπιον  της  λήψης  αποφάσεων  για  σκληρά  μέτρα.

Το  ερώτημα  λοιπόν σήμερα  είναι  αν  η  Νέα  Δημοκρατία  θα  μπορέσει  να  γιορτάσει  γενέθλια  στην  εξουσία  και  το  2010.

Η  απάντηση  μας είναι  όχι. Επειδή ακόμα κι  αν  ο  κ. Καραμανλής  αποφασίσει  να  μην  κάνει  πρόωρες  εκλογές  ( που  δεν  το  βλέπουμε), το  ΠΑΣΟΚ  δεν  θα  ψηφίσει  για  Πρόεδρο  της  Δημοκρατίας  και  θα  έχουμε  κάλπες.

Τελευταία  γενέθλια  λοιπόν; Εσείς  τι  λέτε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aionios avatar
  aionios 07/03/2009 13:34:47

  Τέλος.

 2. Braiton avatar
  Braiton 07/03/2009 13:47:00

  Άντε και στα δικά σας!!!

 3. Le canard avatar
  Le canard 07/03/2009 13:48:51

  Kai sta dika sou Braiton

 4. Braiton avatar
  Braiton 07/03/2009 13:50:32

  Le canard άστα τα ξεναζεσταμένα !!!

 5. Braiton avatar
  Braiton 07/03/2009 13:54:36

  Μουγκαμάρα που πουλήθηκε η Ολυμπιακή μαμαλούκοι!1
  Ακόμα και την τελαιταία ώρα σαν το Θωμά ψάχνεστε!1
  Αυτός ο ΓΑΠ θα σας σώσει, αυτός που έχει τις λύσεις αλλά τις κρατάει για τον εαυτό του, αυτός που κάθε κακό πράγμα που συμβαίνει στην υφήλιο έχει δάκτυλο δεξιό. Ούστ !!!
  Άντε και στα δικά σας, και στο δικαιολογώ, αν βγεί ο ΓΑΠ τα μισά βπλόκ θα κλείσουν λογω μη θεμάτων! Αφού όλα θα τα λύσει ο παντογνώστης!!!

 6. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 07/03/2009 14:06:19

  @ 7
  "Πονάει" πολύ που θα βεί, έ Braiton;
  Το Παπανδραίïκο σόι είναι που πονάει, ή που σας βγήκαν άχρηστοι οι της "Εθναρχικής" οικογένειας;
  Μάλλον το δεύτερο, μακάρι να πέφτω έξω.
  Take it easy. Υπομονή, δεν θα είναι για πάντα, για καμμιά δεκαετία.
  Το μέλλον διαρκεί πολύ.

 7. Ένας παλιός avatar
  Ένας παλιός 07/03/2009 14:11:58

  Καλά, δεν έχετε ακόμα καταλάβει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενική ανατροπή της παλιάς εποχής; Σε παγκόσμια κλίμακα, συμβαίνουν πράγματα που δεν τα είχε προβλέψει ο σκουριασμένος και …αρτηριοσκληρωτικός μηχανισμός του συστήματος, με αποτέλεσμα, πολλά από τα πολιτικά σχήματα που λειτούργησαν (καλώς ή κακώς) στο παρελθόν, να είναι σήμερα παρωχημένα… απλά εκτός τόπου και χρόνου…
  Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί, ότι η Νέα Δημοκρατία, με ό,τι αυτή αντιπροσώπευε στην ελληνική πολιτική μέχρι εχθές, έχει κλείσει πια τον κύκλο της. Η μερίδα του κόσμου που την ψήφιζε, τόσα χρόνια, έχει διασπασθεί και βρίσκεται τώρα σε αναζήτηση νέου προσανατολισμού. Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, καθώς βρίσκεται στην άνεση της αντιπολίτευσης και όχι της κυβερνητικής ευθύνης, έχει την πολυτέλεια να μπορεί να κάνει τις ανάλογες εσωτερικές προσαρμογές, που θα την ταυτίσουν με τα διεθνή «προοδευτικά» (στην πραγματικότητα όμως νεοσοσιαλιστικά) πρότυπα, τα οποία εξακολουθούν να έχουν μια υπολογίσιμη δυναμική. Από το αν καταφέρουν να βρουν τελικά την εσωτερική ισορροπία -που είναι απαραίτητη- θα εξαρτηθεί και το δικό τους μέλλον ως κόμμα. Τα μικρότερα κόμματα εξακολουθούν να παίζουν, όπως έκαναν πάντα, τον περιφερειακό ρόλο του …μπαλαντέρ.

 8. αρχαίος avatar
  αρχαίος 07/03/2009 14:21:20

  Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.

 9. osaperas avatar
  osaperas 07/03/2009 14:24:31

  Η μόνη περίπτωση να έχουμε ανατροπή της σημερινής κατάστασης (σαφέστατο προβάδιασμα του ΠΑΣΟΚ) είναι η επανδραστηριοποίηση των "πρασινιοφρουρών". Των βολεμένων σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν κάνει τη πολιτική επάγγελμα και τη μάσα καθημερινότητα.

  Εάν αυτούς όλους για τους οποίους ο κόσμος ακόμη νοιώθει την αναγούλα μέσα του, καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να τους κρατήσει στο περιθώρειο τότε εύκολα -ελλείψει αντιπάλου-θα επιστρέψει στη κυβέρνηση.

 10. Απορων avatar
  Απορων 07/03/2009 16:05:46

  Αν μείνει να γιορτάσει κι'έκτα γενέθλια προβλέπω να βγαίνουμε όλοι στο δρόμο βελάζοντας κι όχι μόνο φωνάζοντας.

 11. Braiton avatar
  Braiton 07/03/2009 17:34:51

  8 κάτσε να βγεί !!!!! Γιατί αυτός είναι ικανός να βάλει τρικλοποδιά στον ίδιο του τον εαυτό!

 12. Cleine Meine avatar
  Cleine Meine 07/03/2009 19:01:09

  @ 14 απορών,

  Είναι αλήθεια, σύντομα θα αρχίσετε να βελάζετε...
  Σοσιαλιστικά πάντα, γιατί με τόσο κουτόχορτο που σας ταίζει ο ΓΑΠ, έχετε γίνει μυρηκαστικά...

  Χα χα χααα!

 13. mesas avatar
  mesas 07/03/2009 19:03:50

  είμαι κατά των πρόωρων εκλογών, ειδικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
  εάν μάλιστα ο ΚΚ προτείνει κάποιον σα το Κακλαμάνη (Απ.) τότε θα είναι δύσκολο να γίνει πειστικός ο ΓΑΠ...
  όμως ο ΓΑΠ ήδη έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κανέναν για πρόεδρο... (και καλό θα ήταν να βάλει όλους όσους είναι κατηγορία Κακλαμάνη να δηλώσουν το ίδιο)

 14. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 07/03/2009 19:43:31

  Και με τι θα τον πληρωσει το στρατο αυτο ρε φιλε; Εισαι μακρυα νυχτωμενος μου φαινεται.
  Πανε αυτα,τελειωσανε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.