#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/02/2013 12:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελεσίγραφο της τρόικας για απολύσεις στο ΔημόσιοΣοκ στο Δημόσιο με τη σφραγίδα της τρόικας η οποία απαιτεί απολύσεις εδώ και τώρα δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το τελεσίγραφο που στέλνουν οι τροϊκανοί, η Αθήνα πρέπει να αποδείξει ότι έχει βάλει τις βάσεις για την απομάκρυνση 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος της χρονιάς, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση των 2,8 δις ευρώ αλλά και για την ομαλή ροή των υπόλοιπων χρημάτων του δανείου.

Στην τρόικα πιστεύουν ότι η Ελλάδα τους… κοροϊδεύει αφού μετά το φιάσκο της εφεδρείας επί υπουργίας Ρέππα, είναι δεδομένο και το φιάσκο της διαθεσιμότητας επί υπουργίας Μανιτάκη. Η Ελλάδα είχε υποσχεθεί να απομακρυνθούν από το Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι με το 75% των αποδοχών τους για ένα χρόνο και στη συνέχεια ορισμένοι από αυτούς να επαναπροσληφθούν. Ακόμη και αυτό το σχέδιο έχει βουλιάξει και πλέον η τρόικα απαιτεί απολύσεις. Σύμφωνα με τα όσα γράφει το «Έθνος της Κυριακής»"Πηγές της Κομισιόν καθιστούν σαφές ότι η εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ και η πρόοδος θα συνυπολογίζεται στην ομαλή ροή της χρηματοδότησης στο πλαίσιο των επόμενων δόσεων. Στις Βρυξέλλες εκφράζεται έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση που σημειώνεται στο πρόγραμμα και διαμηνύεται ότι οι ελεγκτές αναμένουν άμεσα συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την αποφασιστική προώθησή του. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι από το περιεχόμενο των απαντήσεων της Αθήνας θα εξαρτηθεί η ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας, αρχικά σε τεχνικό επίπεδο, η οποία τοποθετείται για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινείται στην κόψη του ξυραφιού, καθώς οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δημιουργούν τον κίνδυνο να υπάρξουν αστοχίες στον προγραμματισμό, οι οποίες θα κοστίσουν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι το 2013, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος θα επιστρέψει στις θέσεις του και θα απολυθεί. Δεν έχει προσδιοριστεί ο τελικός αριθμός των στοχευμένων αποχωρήσεων και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος των 25.000 υπαλλήλων θα έχει μετακινηθεί σε άλλες θέσεις πριν από το πέρας του δωδεκάμηνου της διαθεσιμότητας, που για ένα μεγάλο μέρος των διαθέσιμων υπαλλήλων η κρίσιμη φάση που θα τίθενται εκτός δημοσίου θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014.

Στους υπολογισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να αποτελέσουν οι επίορκοι και οι «κοπανατζήδες» την κρίσιμη μάζα των απολύσεων, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός τους. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο 892 περιπτώσεις με βαριά πειθαρχικά αδικήματα και ο ρυθμός απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών στο Δημόσιο κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Τελεσίγραφο στην Αθήνα στέλνει η Κομισιόν για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκεται σε «νεκρό σημείο» και δηλώνει έτοιμη να απαιτήσει άμεσες απολύσεις.

Πηγές της Κομισιόν καθιστούν σαφές ότι η εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ και η πρόοδος θα συνυπολογίζεται στην ομαλή ροή της χρηματοδότησης στο πλαίσιο των επόμενων δόσεων.

Στις Βρυξέλλες εκφράζεται έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση που σημειώνεται στο πρόγραμμα και διαμηνύεται ότι οι ελεγκτές αναμένουν άμεσα συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την αποφασιστική προώθησή του. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι από το περιεχόμενο των απαντήσεων της Αθήνας θα εξαρτηθεί η ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας, αρχικά σε τεχνικό επίπεδο, η οποία τοποθετείται για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγές της Κομισιόν επισημαίνουν ότι πλέον βρίσκεται στον αέρα ο αρχικός σχεδιασμός που προέβλεπε ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα θα καλύψουν στη συνέχεια κενές θέσεις που θα προκύψουν από τη συνταξιοδότηση συναδέλφων τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι τελικά είναι αναπόφευκτο υπάλληλοι από τη δεξαμενή των 25.000 να απολυθούν οριστικά μετά την παρέλευση της διαθεσιμότητας.

Επίσης, αμφισβητούνται οι σχεδιασμοί για το μετακινούμενο προσωπικό που θα παρέμενε έως έναν χρόνο με μειωμένο μισθό με στόχο την αναζήτηση νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης προς τον ιδιωτικό τομέα».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros1 avatar
  foros1 17/02/2013 14:48:46

  ο συγχρονος μινώταυρος (τροϊκα), ζητά 25000 απολύσεις.
  του χρόνου πόσες; τον μεθεπόμενο χρόνο;
  και όταν τελειώσουν οι ΔΥ, τι μας εγγυάται οτι δεν θα ζητήσουν και τα παιδιά μας;
  αλλά φυσικά και τότε μπορεί κάποιοι να πουν "να το διαπραγματευτούμε..."

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ foros1 19/02/2013 10:04:26

   foros1!!!!!!!!!!!!!!!

 2. AZ avatar
  AZ 17/02/2013 15:25:13

  Τις απολυσεις δεν τις ζηταει η τροικα τις ζητανε καλοπληρωμενοι συμβουλοι και εξωτερικοι συνεργατες που διοριζονται απευθειας απο την κυβερνηση, εκτος ΑΣΕΠ. Σαν τον Μεργο, σαν τον κομμωτη που ειχανε διορισει διοικητη σε νοσοκομειο, σαν τους διοικητες ΔΕΚΟ που διοριζουν σε αναλογια 4-2-1 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εαν η τροικα ηξερε οτι πληρωνουμε γυρω στους 70.000 συμβουλους και ειδικους συνεργατες με κυριο προσον την κομματικη τους ταυτοτητα θα ελεγε αλλα.

  • Svart Drottning avatar
   Svart Drottning @ AZ 17/02/2013 17:20:08

   Άρση της μονιμότητας άμεσα. Αυτή είναι η λύση. Όσο θα ισχύει το 4-2-1 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ή όποια άλλη μελλοντική με αλλαγή τίτλων ποσόστωση, πάντα οι πελάτες θα έχουν δίκιο και τα κορόϊδα θα θυσιάζονται.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ AZ 17/02/2013 20:12:09

   Το χειροτερο ειναι οτι θελουν να πεσει μαχαιρι ακομα και σε νευραλγικες υπηρεσιες του κρατους! Αντε τωρα να εξηγησεις στους συγγενεις του Ελληνα ομηρου που απηχθη χθες στην Νιγηρια οτι το ΥΠΟΙΚ θελει ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ καταργησεις υπηρεσιων και θεσεων στο υπουργειο Εξωτερικων. Και μετα; Τις επι τοπου διαπραγματευσεις για την απελευθερωση Ελληνων ομηρων (δυστυχως η ομηρια Ελληνων ειναι συχνο φαινομενο) θα τις κανει ο κ. Μεργος; Η θα στελνουμε συνεργεια απο την Αθηνα που δεν θα ξερουν που πανε τα τεσσερα στην περιοχη της απαγωγης;

   • klik avatar
    klik @ Zugzwang 17/02/2013 22:52:00

    'O,τι να ΄ναι...

 3. V avatar
  V 17/02/2013 15:56:36

  Το μοναδικο σωστο μετρο της τροικας δεν θελουν να το εφαρμοσουν ουτε την υστατη στιγμη, ενω με μεγαλη ευκολια εχουν εφαρμοσει τα λαθος. Αν ειχαν απολυση απο την αρχη ΔΥ η υφεση σιγουρα θα ηταν μικροτερη, αλλα επρεπε να καταστραφει η οικονομια πρωτα και να φτασει ο κομπος στο χτενι για να αρχισουν να το συζητουν.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ V 17/02/2013 16:29:19

   Καλά εσύ δεν κατάλαβες οτι: μόλις κόπηκαν οι μισθοί των Δ.Υ. και οι συντάξεις ξεκίνησε η μεγάλη κατρακύλα (Ύφεση). Οι υπάλληλοι του Ιδιωτικού τομέα χαρήκανε μέχρι που καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. Τώρα έκοψαν και άλλο μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και ο Μέργος έδωσε το σύνθημα για το τι θαγίνει και στον Ιδιωτικό σε λίγο. Επίσης έκοψαν τα δώρα στο Δημόσιο. Νομίζεις οτι θα συνεχίζονται ες αεί να καταβάλλονται δώρα στον Ιδιωτικό? Πάω δε στοίχημα οτι για να ... σωθει ο κατώτατος μισθός και καλά, θα κόψουν τα δώρα και θα πανηγυρίζουν οτι έσωσαν το κατώτατο μισθό. Μακάρι οι απολύσεις όχι 25.000 αλλά και 100.000 ΔΥ να ήταν η΄λύση στο πρόβλημα. Όμωε με το να χίρεται η μία κοινωνική ομάδα για τα παθήματα της άλλης δεν πάμε πουθενά. Απολύσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και μάλιστα για κάτι λαμόγια σαν τον Διευθυντή του ΣΔΟΕ στην Πάτρα που τα έπαιρνε κανονικά. όμως δεν μπορεί να είναι οριζόντιες. Ακόμα και τα αφεντικά στον Ιδιωτικό Τομέα φροντίζουν να κρατούν αυτούς που τους κάνουν τη δουλειά και είναι μπαλαντέρ στις επιχειρήσεις τους.

   • Βατάτζης avatar
    Βατάτζης @ ΠΕΤΡΟΣ 17/02/2013 17:36:53

    100% δίκιο, Πέτρο...

   • V avatar
    V @ ΠΕΤΡΟΣ 17/02/2013 18:04:13

    Για πες μου εσυ που καταλαβες, τα χρηματα που δανειζοταν το κρατος,που αποτελουσαν και το κρατικο ελλειμμα, που πηγαιναν? Δεν πηγαιναν κυριος στην πληρωμη των μησθων των ΔΥ και συνταξεων? Το ελλειμμα δεν ηταν αυτο που δημιουργησε το προβλημα και κατα συνεπεια ηθελε να μειωσει η τροικα μεσω του προγραμματος βαζοντας απιστευτους φορους με αποτελεσμα να μειωθει το διαθεσιμο εισοδημα και αρα η αγοραστικη δυναμη των καταναλωτων με αποτελεσμα να οδηγησει στην υφεση? Αν ειχαν απολυθει απο τη αρχη ΔΥ θα υπηρχε λογος να υπερ-φορογηθει ο ιδιοτικος τομεας ο οποιος ειναι και αυτος που πληρωνει τους μισθους των ΔΥ?

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ ΠΕΤΡΟΣ 17/02/2013 19:02:02

    "Καλά εσύ δεν κατάλαβες οτι: μόλις κόπηκαν οι μισθοί των Δ.Υ. και οι συντάξεις ξεκίνησε η μεγάλη κατρακύλα (Ύφεση). "
    Γιατρέ μου, τόκοψα το κάπνισμα όπως μου είπες και μετά από λίγους μήνες έπαθα καρκίνο του πνεύμονα. Κακούργε, μ' έφαγες...

   • 黒い女王 avatar
    黒い女王 @ ΠΕΤΡΟΣ 17/02/2013 19:43:37

    '' Νομίζεις οτι θα συνεχίζονται ες αεί να καταβάλλονται δώρα στον Ιδιωτικό? ;;
    Εσύ νομίζεις οτι καταβάλλονται μισθοί - δώρα στον Ιδ.Τομέα; Ξέρεις πόσοι μισθοί μας εκκρεμούν και Κύριος είδε πότε και εάν θα μας καταβληθούν;
    '' Ακόμα και τα αφεντικά στον Ιδιωτικό Τομέα φροντίζουν να κρατούν αυτούς που τους κάνουν τη δουλειά ''
    Ναι με πετσοκομμένο μισθό, κρατούν όσους λιγότερους μπορούν και τους φορτώνουν ΚΑΙ την εργασία των απολυμένων. Άρα, ξυπνήστε βολεμένοι. Καλώς ήρθατε στην άγρια πραγματικότητα.

   • klik avatar
    klik @ ΠΕΤΡΟΣ 17/02/2013 22:58:39

    Άκου πόσο απλό είναι για να μην κάνεις κύκλους. Ζητούμενο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Απολύεις όσους χρειάζεται ώστε να το πετύχεις την επόμενη μέρα, και έτσι κάνεις επανεκκίνηση.
    Το να μην έχεις να πληρώσεις είναι ικανός λόγος για να απολύσεις. Το να διώξεις από στρατό, αστυνομία κλπ είναι αυτοκαταστροφικό. Ας διώξεις εκπαιδευτικούς και ας κάνουν μάθημα λιγότεροι σε τμηματα 40 παιδιών. Η βρες μου ένα α΄λλο επιχείρημα πιο δίκαιο. Κάποιοι όμως (περίπου 120.000 αφού το έλλειμα είναι 3.5 δις) πρέπει να απολυθούν.

 4. ΤΡΟΙΚΑ: ΜΑΖΙ ΣΟΥ! avatar
  ΤΡΟΙΚΑ: ΜΑΖΙ ΣΟΥ! 17/02/2013 16:16:29

  Σε αυτό ειδικά το θέμα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ! Και μακάρι να είναι ανένδοτη. Τα κόμματα των κρατικών κηφήνων, εκπρόσωποι της αδεδυ, στην βουλή, ας πάνε να τους ταίζουν απο τα κομματικά τους έσοδα! Ο κοσμάκης του ιδιωτικού τομέα, με πάνω απο 1.500.000 ανέργους ΣΤΕΡΕΨΕ ΠΛΕΟΝ!

  • klik avatar
   klik @ ΤΡΟΙΚΑ: ΜΑΖΙ ΣΟΥ! 17/02/2013 23:00:38

   Τι στοίχημα ότι δεν θα φύγει κανείς πάλι όπως και με την 1η εφεδρεία?

 5. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 17/02/2013 16:53:52

  Η κατάσταση στο δημόσιο είναι απαράδεκτη. Έχουμε 700 χιλιάδες υπαλλήλους, σχεδόν 1 στους 7 ενεργούς πολίτες και οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι ανύπαρκτες. Βέβαια δεν φταίνε αυτοί, όμως δεν είναι δυνατόν ο σκοπός της εκπαίδευσης, της υγείας, των σωμάτων ασφαλείας και της δικαιοσύνης να είναι να συνεχίσουν κάποιοι να εργάζονται και όχι η παιδεία των μαθητών, η υγεία των πολιτών, η ασφάλεια και το κράτος δικαίου αντίστοιχα. Πλέον έγινε αυτοσκοπός όλων των δράσεων του δημοσίου η συνέχιση στην εργασία όσων προσελήφθησαν και όχι ο λόγος για τον οποίο προσελήφθησαν. Τέλος. Δεν χρειάζονται όλοι αυτοί. Πρέπει όμως να έρθει η τρόϊκα για να το διορθώσω;

  • CRYSTAL SHIP avatar
   CRYSTAL SHIP @ Δεξιόχειρας 17/02/2013 17:26:06

   Mε 30% ανεργία και νεκρό Ιδ.Τομέα, τι περιθώριο υπάρχει να διορθώσει κανείς τα κακώς κείμενα σε τόσο αρνητικό περιβάλλον; Αν εκτινάξει κι άλλο την ανεργία, με δεδομένη τη μη ύπαρξη επενδύσεων και τη συνέχιση της ύφεσης, που θα πάμε; Τρομακτικό ακούγεται κι ας είναι ''λογικά'' αναγκαίο.

  • foros1 avatar
   foros1 @ Δεξιόχειρας 17/02/2013 17:33:47

   στο "Τέλος. Δεν χρειάζονται όλοι αυτοί." περιλαμβάνονται και οι "δικοί μας" που αναφέρει ο @ΑΖ παραπάνω;
   Δεν νομίζω...

 6. ΠΑΚΗΣ avatar
  ΠΑΚΗΣ 17/02/2013 17:19:53

  Τι σχέση έχει ο δημόσιος υπάλληλος με τον ιδιωτικό υπάλληλο?
  Απάντηση: Ανήκουν στην ίδια τάξη. Εχουν μόνον κοινά συμφέροντα.
  Η λογική του διαίρε και βασίλευε πέρασε ανεπιστρεπτί.
  Η ιστορία δεν τελείωσε ποτέ.

  • 黒い女王 avatar
   黒い女王 @ ΠΑΚΗΣ 17/02/2013 19:49:10

   Αν δεν υπήρχε η μονιμότητα, η εξασφαλισμένη επ΄αμοιβή οκνηρία, οι κοπάνες, το μειωμένο ωράριο, κ.λ.π, κ.λ.π., ίσως. Μέχρι να καταργηθούν λοιπόν, ισότητα δεν υπάρχει. Ούτε κοινά συμφέροντα. Οι βολεμένες συντεχνίες είναι κλειστά clubs που ανέκαθεν ''αγωνίζονταν'' για το μικροσυμφεροντάκι τους. Τώρα, μη σκούζουν λύκος, λύκος! Το δικό μας μαντρί, του Ιδ.Τομέα, χρόνια τώρα το αποδεκάτιζε και κανείς δε μιλούσε.

   • klik avatar
    klik @ 黒い女王 17/02/2013 23:07:15

    Να προσθέσω ότι μετα τις μειώσεις που είχαν στην μισθοδοσία τους, οι ΔΥ έχουν γίνει πλέον προκλητικά αδιάφοροι στις υπηρεσίες τους.
    Μόνο στους νεώτερους ΔΥ διακρίνει κανείς κάποια διάθεση. Όλοι οι υπόλοιποι πασοκικοί εγκάθετοι πρέπει απλώς να μας αδειάσουν την γωνιά.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΠΑΚΗΣ 17/02/2013 21:11:08

   Θα τόθελες Πάκη! Τώρα τα θυμηθήκατε αυτά ,ε;

   (ναι ,ξέρω ,τώρα θα μας πείς πως δεν είσαι Δ.Υ!)

   Να σου πω μερικές διαφορές;

   Τον Δημόσιοο Υπαλληλο τον πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος απο το υστέρημά του ,τον Ιδιωτικό όχι! Μικρολεπτομέρεια ,ε?)

   Ο Δημόσιος Υπάλληλος ταλαιπωρεί δεκαετίες τώρα τον Ελληνικό λαό σε ατέλειωτες ουρές - όχι ο Ιδιωτικός!

   Δυό μικροδιαφορές ,έτσι στα γρήγορα!

 7. Γιαννης avatar
  Γιαννης 17/02/2013 17:20:49

  OIKONOMIKH KPIΣH.
  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ
  ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ(ΕΥΡΩ)ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΟΔΙΚΕΣ.
  ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ... ΕΝΑΣ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΣΚΑ.

 8. helios avatar
  helios 17/02/2013 17:34:25

  Η πιο τίμια λύση θα ήταν να επέλθει μια συμφωνία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ώστε να διοχετευθούν όλοι αυτοί οι 200.000 με 300.000 χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τρεις με τέσσερις διαφορετικές εργασίες που θα τους προταθεί και το κράτος θα αναλάβει για τρία χρόνια το 20% – 30% του νέου τους μισθού, με την ταυτόχρονη επιβολή εμποδίων προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας να μην του συμφέρει να απασχολεί αλλοδαπούς. Παράλληλα να αντικατασταθούν τα επιδόματα ανεργίας με επιδόματα εργασίας.
  Θα μπορούσαμε σταδιακά να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους εισβολείς.
  Αν όχι τώρα, τότε ποτέ;
  Σύμφωνα με αναλύσεις το πλεονάζον προσωπικό αποτελείται κυρίως από χαμηλού μορφωτικού επιπέδου άτομα.
  Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες,ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ… όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση. Και για αυτές τις δουλειές και πολλές άλλες δεν πρέπει να έχεις βγάλει κανένα πανεπιστήμιο.
  Θα μπορούσε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί.
  Θα μπορούσε τουλάχιστον να γίνει μια προσπάθεια για να δούμε πόσοι από το πλεονάζον προσωπικό του δημόσιου και των πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να απορροφηθούν με αυτόν τον τρόπο.

  Το όφελος τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία θα ήταν τεράστιο.

  • ένδον avatar
   ένδον @ helios 17/02/2013 20:03:57

   Με επιδότηση μισθού (επίδομα εργασίας) είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα επιλέξει για θέσεις ευθύνης κάποιους από τα απολυμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μαχητές με πραγματικά προσόντα και πραγματική εμπειρία (και πραγματική ανάγκη για εργασία, άρα θεωρητικά καλύτερη απόδοση με λιγότερες απαιτήσεις), ενώ οι μαλθακοί πρώην υπάλληλοι του δημοσίου επειδή ζούσαν σε παράλληλο σύμπαν και δεν έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες (π.χ. απόδοση σε συνθήκες έντασης, κρίσης) θα περιορισθούν σε χειρωνακτικές εργασίες. Δυστυχώς οι περισσότεροι/ες από αυτούς δεν έχουν ιδέα (εκτός αν δούλευαν απογεύματα μαύρα σε οικογενειακή επιχείρηση) από ό,τι σχετίζεται με τα σημερινά τεκταινόμενα (καλά και κακά) εντός των εταιρειών, όπως μαύρες πληρωμές και μέθοδοι παράκαμψης εφορίας (πλην των πρώην εφοριακών), κυλιόμενα ωράρια εργασίας και απόδοση ελάχιστου ΙΚΑ (πλην των πρώην υπαλλήλων του), ποσοστά επί των πωλήσεων (και εργασία χωρίς ελάχιστο μισθό), καθυστέρηση μισθού ή τμηματική πληρωμή έναντι, προωθητικές ενέργειες (βλ. μίζες προς δημόσιο), κάλυψη στόχων (βλ. μπόνους, αλλά και συνεπαγόμενο άγχος), διαχειριστικό κόστος, σοβαρή μηχανοργάνωση, έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον (βλ. ρουφιανιά και γλείψιμο προϊσταμένου/διευθυντή), απλήρωτες υπερωρίες και τα σχετικά. Αυτά που γράφω είναι η υφιστάμενη κατάσταση του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου και όχι η ιδανική που θα ήθελε κάποιος να υπάρχει. Επειδή λοιπόν και οι του δημοσίου τομέα θα κληθούν να προσφέρουν στο υφιστάμενο περιβάλλον (για το οποίο είναι εντελώς απροετοίμαστοι), θα πέσουν στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο, πριν εξαιρέσεων λόγω πρότερου αντικειμένου (π.χ. ποιος γνωρίζει καλύτερα τα κόλπα του φορολογικού κώδικα εκτός από αυτούς που τα έλεγχαν;), αν και όταν γίνουν απολύσεις. Εδώ θα είμαστε για να το διαπιστώσουμε.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ ένδον 17/02/2013 20:21:25

    Οι υπαλληλοι του Υπουργειου Εξωτερικων (διπλωματικοι και διοικητικοι) που θα κανουν στην Νιγηρια τις διαπραγματευσεις για την απελευθερωση του Ελληνα ομηρου ειναι οι μαλθακοι που δεν ξερουν να δουλευουν υπο συνθηκες στρες;

    • klik avatar
     klik @ Zugzwang 17/02/2013 23:15:40

     Αν ειχε δουλειές εδω δεν θα ξενιτευόταν ο όμηρος ρε φίλε.
     Τι επιχείρημα βρήκες για να συγκινήσεις. Ήμαρτον...

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ klik 17/02/2013 23:56:14

      Και η γιαγια μου αν ειχε ροδες θα ηταν τραμ...
      Το γεγονος ειναι οτι ξενιτευθηκε ο ομηρος φιλε! Και τι θελεις δηλαδη, να στερησεις την προστασια των προξενειων απο τους ξενιτεμενους Ελληνες και οσους Ελληνες ταξιδευουν για δουλειες η τουρισμο στο εξωτερικο;

     • klik avatar
      klik @ Zugzwang 18/02/2013 00:10:07

      Με βάση τη "λογική" σου, να κηρύξουμε τον πόλεμο στην Νιγηρία. Έτσι θα δικαιολογήσουμε και τους αξιωματικούς που τους πληρώνουμε και κάθονται, και οι νιγηριανοί δεν θα ξανατολμήσουν να απαγάγουν κανέναν.
      Εγώ φτάιω που άνοιξα διάλογο. Σε αφήνω στην περιδίνησή σου.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ klik 18/02/2013 10:56:45

      Για διαλογο ειμαστε εδω!
      Απορια ψαλτου βηξ.

    • ένδον avatar
     ένδον @ Zugzwang 18/02/2013 13:35:19

     Σας είπε κανείς ότι αυτοί θα είναι μεταξύ των απολυομένων; Αν είναι στοιχειωδώς λογικοί οι κυβερνώντες, από γραμματείς, κηπουρούς, δημοτικούς υπαλλήλους και λοιπούς/ές ειδικούς κόλλησης αφίσας με πρόσληψη χωρίς ΑΣΕΠ θα ξεκινήσουν οι απολύσεις. Οι διπλωμάτες μας και οι περισσότεροι διπλωματικοί υπάλληλοι (όχι όλοι) δεν νομίζω να ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Λάθος αντιπαράδειγμα νομίζω φέρατε. Επιπλέον στην αγορά δεν έχει σημασία τι στα αλήθεια είσαι, αλλά τι μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι. Αν η γενικευμένη πεποίθηση είναι ότι οι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι υστερούν σε προσόντα ή ικανότητες, θα κριθούν ως τέτοιοι (άδικα προφανώς) και οι μη ταιριάζοντες στο διαμορφωμένο πρότυπο. Σκεφθείτε την γενική αποτίμηση των αποφοίτων ΙΕΚ ή του κολεγίου Deree στην αγορά... Δεν διαθέτω προφητικές ικανότητες, η προσεχής (;) είσοδός τους στην αγορά θα αποδείξει το αληθές ή μη του ισχυρισμού μου.

 9. χρήστος avatar
  χρήστος 17/02/2013 17:43:48

  Μόνο τους υπαλλήλους της βουλής να απολύσουν φτάνει.

 10. Stef avatar
  Stef 17/02/2013 19:31:10

  ¨Ωστε εκεί φαντάζεσαι πως πήγαν τα δις των δανεικών και αγύριστων επί 30 χρόνια; Στους μισθούς των ΔΥ; Τα πακέτα Ντελόρ κλπ ποιοι τα έφαγαν; Το απίστευτο φαγοπότι των φίλων των πολιτικών, οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι μεγαλοεκδότες μεγαλοκαναλάρχες και τα επιχειρηματικά τζάκια, όλοι προστάτες των σημερινών σωτήρων μας δεν σου λένε τίποτε; Ποιοι παρασιτούσαν από το Δημόσιο; Οι υπάλληλοι των 3 και 60 που ήταν η συντριπτική πλειονότητα των ΔΥ; Πλανάσαι πλάνην οικτρά.

 11. Stef avatar
  Stef 17/02/2013 19:37:33

  Στο μεγαλείο του όλος ο νεο-ελληνικός κομπλεξισμός από αυτούς που αν είχαν την ευκαιρία θα... πλήρωναν για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Και από την άλλη οι απόλυτοι καταστροφείς της χώρας, οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας, διαβάζουν τα παραπάνω και τρίβουν τα χέρια τους!!!

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Stef 17/02/2013 19:57:38

   '' Στο μεγαλείο του όλος ο νεο-ελληνικός κομπλεξισμός από αυτούς που αν είχαν την ευκαιρία θα… πλήρωναν για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι''
   Γι αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν υπάλληλοι 2 ταχυτήτων ή όλοι με κομμουνιστικά πρότυπα μόνιμοι, ή όλοι με όρους Ιδ.Τομέα, φτερά στον άνεμο. Δύο μέτρα δύο σταθμά για να χαίρονται οι πελάτες και οι έμποροι, ας τελειώνει πια. Κουραστήκαμε να κουβαλάμε συμφεροντολόγους και νταλαβεριτζήδες στην πλάτη μας.

 12. ΝΠ avatar
  ΝΠ 17/02/2013 20:10:22

  Έστω.Να απολυθούν.
  Θα λυνόταν,όμως,το πρόβλημα;
  Λυπάμαι,αλλά γιατί να υπάρχει εμπιστοσύνη;
  Τα ίδια δε μας είπαν και για το κόστος εργασίας;
  Όμως,και οδεύουμε για ...τον πάτο στην Ε.Ε.,στην αμοιβή,
  και η ανεργία θεριεύει.Όσο για τις επενδύσεις....ας δούμε και τα χάλια της
  Βουλγαρίας.
  Το επικοινωνιακό παιχνίδι έχει όρια.
  Το φάρμακο είναι λάθος...
  Εκτός αυτού είναι γνωστό που χορεύει το χρήμα.Θέληση για δίκαια κατανομή υπάρχει;Έχουν αναφερθεί τόσα στο σάϊτ.. για τη φοροδιαφυγή και τους έχοντες.

 13. Μπούμστος avatar
  Μπούμστος 17/02/2013 20:20:32

  Δυστυχώς πάρα πολλοί ,Ραγιάδες γεννηθήκατε, Ραγιάδες θα παθαίνετε .

 14. Σοφία avatar
  Σοφία 17/02/2013 20:21:09

  Ας αρχισουμε λοιπον απο τους 892 με τα βαρεια πειθαρχικα αδικηματα...
  Αν και δεν το βλεπω ουτε αυτο.

 15. ΛΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΛΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 17/02/2013 20:25:03

  ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΑΤΙΑΖΟΥΜΕ!!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΥ!!!! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΚΛΟΤΣΟΜΑΠΙΔΙΑ!!!

 16. ΝΠ avatar
  ΝΠ 17/02/2013 20:27:27

  ΛΥΤΟΣ:Αλλά θα το επιτρέψουν;

 17. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 17/02/2013 21:12:08

  Κ'ατσε να μάθει η Τρόικα πως...μισθοδοτούνται κανονικά ακόμα και οι φυλακισμένοι επίορκοι!

  • tan avatar
   tan @ ΣΤΕΛΙΟΣ 18/02/2013 12:39:31

   Και ο Τσοχατζόπουλος παίρνει ακόμα τη βουλευτική σύνταξη...

 18. βορειος avatar
  βορειος 17/02/2013 21:17:33

  Μαλιστα, αυτο τωρα δηλαδη λεγεται ανεξαρτητο κρατος.

 19. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 17/02/2013 22:52:06

  Μη φωνάζετε για τους Δ.Υ.
  Σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας τους, γιατί δεν θα υπάρχει καν Ελληνικό κράτος!

 20. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 18/02/2013 03:06:01

  Ας γινουν επιτελους, να δουμε... Θα μειωθει οντως το λειτουργικο κοστος του Δημοσιου; Θα αυξηθει η ποιοτητα των υπηρεσιων του; Δεν θα χρειαστουν νεα ηλιθια μετρα περικοπων εν μεσω υφεσης; Θα μειωθει το ελλειμμα; Θα παρει μπρος ο ιδιωτικος τομεας; Και κυριως, θα απολυθουν οι επιορκοι και οι εκτος ΑΣΕΠ ή οπως παντα, οι εντιμοι (ναι, υπαρχουν και τετοιοι);

 21. Zugzwang avatar
  Zugzwang 18/02/2013 17:46:39

  Η απαντηση σας δειχνει οτι ειστε συνετος πολιτης. Λαβετε λοιπον υπ'οψη οτι δεν γινεται ιεραρχηση στην καταργηση υπηρεσιων και θεσεων του δημοσιου τομεα. Νευραλγικες υπηρεσιες του κρατους εχουν χειροτερη μεταχειριση απο παρασιτικες ΔΕΚΟ. Και μια και γινεται συζητηση για το ΥΠΕΞ, καλο θα ειναι να γινει γνωστο οτι βρισκεται για δευτερη φορα στο χειρουργειο της τροικας. Και αλλες ακομα υπηρεσιες και θεσεις του προκειται να καταργηθουν, την στιγμη που συνεχιζουν να ευημερουν παρασιτικοι δημοσιοι οργανισμοι και τα στελεχη τους.

 22. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 18/02/2013 21:42:31

  Συμφωνώ !!!
  Αν όμως η μείωση του προσωπικού στο δημόσιο δεν οδηγήσει πουθενά (εκτιμώ ότι θα κάνει τα πράγματα χειρότερα) τότε θα πέσει γιαούρτι με πέτσα ....
  Και με πήλινη τσανάκα, που λένε και στο χωριό μου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.