#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/02/2013 08:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελεσίγραφο για κατασχέσεις στέλνει στους οφειλέτες η Κυβέρνηση(Ανανεωμένο) Τελεσίγραφο στους οφειλέτες του Δημοσίου να εξοφλήσουν τα χρέη τους αλλιώς έρχονται κατασχέσεις, δίνει η κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό μέχρι τις 10 Μαρτίου, περίπου 2,5 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου θα πάρουν στα χέρια του το… ραβασάκι της εφορίας το οποίο θα τους ειδοποιεί για την οφειλή τους και θα τους προειδοποιεί για τις επιπτώσεις.

Ποιες θα είναι αυτές; Κατασχέσεις σε μισθούς, καταθέσεις, συντάξεις, απαιτήσεις εις χείρας τρίτων, όπως ενοίκια αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Μάλιστα, η Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εκτός από τα ραβασάκια θα ειδοποιεί και με e-mail αλλά και με τηλεφωνικές οχλήσεις.

Σε σύσκεψη του γραμματέα Εσόδων, Χ. Θεοχάρη με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας δόθηκαν ρητές εντολές προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μέχρι τις 10 του επόμενου μήνα θα έχουν ταχυδρομηθεί από την ΓΓΠΣ ειδοποιητήρια σε τουλάχιστον 2,5 εκατ. οφειλέτες του δημοσίου οι περισσότεροι από τους οποίους (περίπου 2,3 εκατ. φορολογούμενοι) χρωστούν στην Εφορία ποσά μέχρι 3.000 ευρώ. Με τα ειδοποιητήρια αυτά θα ζητείται από τους οφειλέτες σε “ευγενικό” ύφος να προσέλθουν εντός 20 ημερών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για τη διευθέτηση των οφειλών τους είτε με την εφάπαξ εξόφλησή τους είτε με την υπαγωγή τους σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής σε μηνιαίες δόσεις.

Στην πρώτη αυτή ειδοποίηση θα αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό, καθώς και ένας 30ψήφιος, μοναδικός για κάθε φορολογούμενο κωδικός, με τον οποίο θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρέη του μέσω τράπεζας.

Στη συνέχεια και σε όσους οφειλέτες δεν ανταποκριθούν στο ...κάλεσμα του υπουργείου Οικονομικών , θα σταλεί μία δεύτερη ειδοποίηση, που θα έχει πιο αυστηρό ύφος. Σε αυτήν θα αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης δηλαδή κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν άμεσα στις κατασχέσεις.

Η αγωνία της κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλη για την αύξηση των εσόδων που θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tasos1 avatar
  tasos1 12/02/2013 08:55:50

  Σε ποιους στέλνει κατασχέσεις η λεγόμενη κυβέρνηση;
  Στους φτωχούς των ελάχιστων ευρώ, που δεν έχουν να φάνε;
  Ποιους απειλεί;
  Τους ελάχιστους των ελαχίστων;
  Αυτούς του δόγματος πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια;
  Να αναφερθούμε στους άλλους;
  Δεν αξίζει τον κόπο...
  Παρ' όλα αυτά, η λεγόμενη κυβέρνηση, θωπεύει τους πολιτικούς, τους δικαστικούς, τους εφοριακούς, τους υπαλλήλους της Βουλής και κάποιους ακόμα εκλεκτούς...
  Σύμφωνα με το δόγμα "το ένα παιδί καλό και το άλλο γ@mw" τη μάνα του!
  Ταλαίπωρε καημένε φίλε πρωθυπουργέ!
  Σου σκάβουν το λάκκο αυτοί, τους οποίους τίμησες με την εμπιστοσύνη σου!

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ tasos1 14/02/2013 02:15:53

   Δεν μπορούν να του σκάψουν το λάκο, αν δεν τους αφήσει ο ίδιος .....
   Ο καθένας μόνος του διαλέγει το "φέρετρο" μέσα στο οποίο θα "βολευτεί" !

 2. Ν.Καραβαζάκης avatar
  Ν.Καραβαζάκης 12/02/2013 08:56:11

  Αυτά τα μέτρα πυροδοτούν οργισμένη εξέγερση που ας ελπίσουμε οι εκλογές να αποτρέψουν ή να αποσοβήσουν .

 3. ΑΙΟΛΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΟΣ 12/02/2013 09:10:15

  ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ

 4. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 12/02/2013 09:24:45

  Οταν μια κυβερνηση απειλει τους πολιτες και τους βαζει αδιεξοδα , τοτε η κυβερνηση αυτη ειναι τυραννική και χρεος των πολιτων έιναι να απολλαγουν απο αυτή.

 5. sceptic avatar
  sceptic 12/02/2013 09:50:51

  Δημιουργώ χρέη στους πολίτες με την επιβολή φόρων χωρίς να εξετάζω την φοροδοτική τους δυνατότητα και στην συνέχεια τους απειλώ με φυλακίσεις, κατασχέσεις και πληστειριασμούς.
  Ταυτόχρονα έχουμε και νέες περικοπές μισθών στον ΙΤ περίπου στο 30%
  Μάλλον έχουνε σαλτάρει εκεί στην κυβέρνηση. Δεν εξηγήται αλλιώς...ζούνε στην κοσμάρα τους...

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 12/02/2013 09:57:56

  Μολών λαβέ. Όταν η κυβέρνηση ξεπληρώσει αυτά που (τους) χρωστάει τότε θα μπορέσουν και οι πολίτες να (ξε)πληρώσουν.

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 12/02/2013 10:25:54

  Κατά Κεφαλογιάννη (αντιπαράθεση μέ Δούρου στόν Αντέννα χτές), τά μνημονιακά κείμενα συνέταξε μεγάλος ξένος δικηγορικός οίκος πού απασχόλησε σχετικά κάποιες χιλιάδες νομικούς κάνοντάς τα τόσο δυσανάγνωστα ώστε νά εκφράσει τήν πεποίθησή του (ο Κ.) ότι δέν έχουν, μέχρι σήμερα, αναγνωσθεί διεξοδικά από τήν πλειοψηφεία τών βουλευτών.
  Τό πρόβλημα, συνεπώς, δέν είναι άν έχουν φοροδοτική δυνατότητα οι πολίτες ή καλή πρόθεση οι κυβερνώντες αλλά άλλο, ΠΟΛΥ μεγαλύτερο.

 8. Λιογκος avatar
  Λιογκος 12/02/2013 10:30:15

  Πραγματική πρόκληση!!!

 9. Πέτρος avatar
  Πέτρος 12/02/2013 10:35:06

  Θα στείλει ραβασάκια σε αυτούς ποΥ είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι με μισθούς έως 1000 ευρώ? τα μάζεψε πρώτα από τους άλλους? (χοχτιφ, ακηδες, μαντεληδες, δεσποτοπουλοι, γιατροί, μηχανικοί, κ.τ.Λ.)? Αντώνη πάρτο αλλιώς γιατί δεν σε βλέπω καλά. ποιο είναι το παράδειγμα προς την κοινωνία?

 10. Tassos avatar
  Tassos 12/02/2013 10:46:00

  Δηλ. ρε μάγκες θα βγάζετε πάνω από 1 χιλιάρικο τον μήνα, θα χρωστάτε 300 ευρώ και δεν θα πλερώσετε? Ποιός θα σας τα πλερώσει? Εγώ ή ο φτωχός συνταξιούχος των 500 ευρώ?

 11. kotstak avatar
  kotstak 12/02/2013 11:06:13

  Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αλλάξει όνομα και να ονομαστεί: “Υπουργείο Μειωμένης Ευφυΐας” ή “Υπουργείο Προστασίας Παρασίτων”.
  Προσπαθεί να πάρει από αυτούς που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, για να τα δώσει σε αυτούς που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πολυφαγία.

  Είναι εκτός τόπου και χρόνου.
  Δεν πρόκειται να εισπράξουν ούτε ένα σεντς.
  Το μηδέν δεν τεμαχίζεται.

  Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να μειώσουν τον προϋπολογισμό 50%.
  Να κάνουν – κόντρα στη φύση τους – μια σειρά από έξυπνες κινήσεις, ώστε να υπάρξει στοχευμένη υποτίμηση που να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των οικονομικά ασθενέστερων και την προσαρμογή της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων στο "καλάθι" των ελληνικών προϊόντων.
  Οι κατώτεροι μισθοί να μειωθούν 20 – 30%, οι ανώτεροι 40 – 70% και η αξία του "καλαθιού" των αδυνάτων 40 – 50%.
  Να μην μπορούν οι υψηλόμισθοι να αγοράζουν αφειδώς ευρωπαϊκά εισαγόμενα και να μην είναι υποχρεωμένοι οι χαμηλόμισθοι να αγοράζουν κινέζικα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kotstak 12/02/2013 13:32:38

   Σε ποιους "μισθούς" αναφέρεσαι; Γιατί, αν δεν απατώμαι, νομιμοποιείσαι να προτείνεις μειώσεις (α) μόνο για το δημόσιο, όπου συνεισφέρεις ως φορολογούμενος και (β) μόνο για εκείνους τους μισθούς που καταβάλλεις εσύ. Για εκείνους που καταβάλλουν άλλες (ιδιωτικές) εταιρείες, αρμοδιότεροι είναι να κρίνουν άλλοι.

   Αλλά αυτή η "σοβιετική" νοοτροπία (στα υψηλόμισθα στελέχη, μολονότι παίρνουν υψηλότερους μισθούς γιατί παίρνουν και υψηλότερα ρίσκα, να κόψουμε παραπάνω) είναι που δεν πρόκειται να ξεκολλήσει ποτέ την Ελλάδα από την αποτελμάτωση.

 12. Μαρία Εφραίμογλου avatar
  Μαρία Εφραίμογλου 12/02/2013 11:19:27

  Noμίζω έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για πραξικόπημα.

 13. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 12/02/2013 11:39:27

  Για να γίνει κατάσχεση, δεν χρειάζεται πρώτα απόφαση δικαστηρίου?
  Ή με κάποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προεδρικό διάταγμα κλπ, το έχουν ξεπεράσει κι αυτό και οι κατασχέσεις θα γίνονται αυτόματα?

  • marκ avatar
   marκ @ εναςάσχετος 12/02/2013 17:17:48

   λες να κολησουν με τους νομους??μπαααααααααα

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ εναςάσχετος 12/02/2013 19:16:39

   Για τις φορολογικού χαρακτήρα απαιτήσεις του Δημοσίου δεν χρειάζεται, δυστυχώς, προηγούμενη δικαστική απόφαση ...
   Πάντως, ο πραγματικός κίνδυνος για τους οφειλέτες είναι μόνο οι κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών κλπ.
   Οι κατασχέσεις ακινήτων, υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι άσφαιρη απειλή.
   Μετά την κατάσχεση πρέπει να ακολουθήσει ένα στάδιο που λέγεται πλειστηριασμός και στον ορίζοντα δε φαίνονται πολλοί ενδιαφερόμενοι υπερθεματιστές ...

 14. ιάκωβος avatar
  ιάκωβος 12/02/2013 12:03:01

  Ότι καλύτερο για την ψυχολογία μας!! Μια ζωή να ψηφίζεις ΝΔ, στην οικογένεια να ακούς συζητήσεις για το πως γλιτωσαν τα σπίτια μας από τους κομμουνιστές και ληστοσυμμορίτες...ελάτε κ. της τρικολόρε κ θα σας αντιμετωπίσουμε ως ληστοσυμμορίτες. Να τα τυπώσετε κ να τα στείλετε το γρηγορότερο, θα μας απελευθερώσουν...μόλις λάβεις το χαρτί, χωρίς κανένα άλλο εισόδημα στην οικογένεια και χωρίς προοπτική δεν θα χεις κάτι άλλο να χάσεις πια...

 15. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 12/02/2013 12:58:19

  Να ρωτήσω όλους τους παραπάνω, από ποιό ποσό και κάτω αν χρωστάω στο Δημόσιο, είναι καλό και ηθικό να μην πληρώνω; Ποιόν πρέπει να περιμένω να πληρώσει πρώτα όλους τους φόρους του, πριν να πάω και εγώ να πληρώσω; Πόσους περίπου ξέρετε προσωπικά από τα 2,5 εκατ. οφειλέτες του δημοσίου και είστε σίγουροι ότι όλοι δεν πληρώνουν επειδή δεν έχουν; Πόσοι από τους παραπάνω σχολιαστές είναι δημόσιοι υπάλληλοι και από που βλέπουν να βγαίνει ο μισθός που θα πάνε να πληρωθούν στο τέλος του μήνα; Πόσοι από τους παραπάνω σχολιαστές είναι εναντίον των σκληρών μέτρων του μνημονίου, εναντίον των απολύσεων και εναντίον της αύξησης των φόρων; Πόσοι πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη;

  Τελικά εγώ είμαι το μόνο κορόιδο που πληρώνει ε;

  • Χρήστος Χ. avatar
   Χρήστος Χ. @ MAYRO XABIARI 12/02/2013 13:28:34

   Ο πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός αν και ΔΥ δεν έχει να πληρώσει τους φόρους. Ο μισθός του δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά.

  • Ηρεμία avatar
   Ηρεμία @ MAYRO XABIARI 12/02/2013 13:38:47

   Εδώ κορόιδο νούμερο 2.

  • *partyman avatar
   *partyman @ MAYRO XABIARI 12/02/2013 15:52:59

   Χαβιάρι, δεν ξέρω αν είσαι κορόιδο αλλά στα σίγουρα είσαι είδος προς εξαφάνιση... Πάρτε το χαμπάρι, ο (πολύς) κόσμος ΔΕΝ έχει πλέον σέντς..

   Προσωπικά βιώματα: οι περισσότεροι γνωστοί, συγγενείς κ φίλοι "ξεμένουν" από τις 15 κάθε μήνα..

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ *partyman 12/02/2013 18:40:11

    Φτάσαμε νά περισσεύει πολύς μήνας ἀπό τό τελευταῖο μας εὐρώ...

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ MAYRO XABIARI 14/02/2013 02:25:57

   Αντιστρέφω το ερώτημα : μπορείς να συμπεράνεις αν όλοι αυτοί στους οποίους θα έρθει το ειδοποιητήριο έχουν να πληρώσουν ???
   Μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι όσοι έγραψαν πιο πάνω είναι ΔΥ ???
   Σου απαντά ένας ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ υψηλού επιπέδου και ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ, που δεν χρωστάει όχι στο κράτος, αλλά ούτε στον περιπτερά της γειτονιάς. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η ξεφτίλα της φορολογικής επιδρομής, τότε θα έρθει η στιγμή, που παρά τη θέλησή μου, εγώ ο ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ θα μπορώ να ανταποκριθώ. Τι κάνω τότε φίλε μου ??? Θα έπιθυμούσα μια απάντηση. ΠΕΙΣΤΙΚΗ !!!

 16. Makis Stefanatos avatar
  Makis Stefanatos 12/02/2013 13:35:25

  Σοφό το μέτρο! Μόνο που θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα το σύστημα των φυλακών. Μία πρόταση θα ήταν να μετατρέψουν τα αναξιοποίητα ολυμπιακά ακίνητα σε φυλακές φοροφυγάδων. Μ' ένα σμπάρο δυό τριγώνια!

  • marκ avatar
   marκ @ Makis Stefanatos 12/02/2013 17:18:46

   πολυ καλο ευγε

  • Μπαρμπαθωμας avatar
   Μπαρμπαθωμας @ Makis Stefanatos 12/02/2013 23:14:36

   Να ξανανοιξουν η Γιαρος και η Μακρονησος για τους φοροφυγαδες!

 17. NTUA avatar
  NTUA 12/02/2013 15:10:21

  @MAYRO XABIARI
  Λοιπόν. Δύο εργαζόμενοι 1400 ο ένας και 1100 ο άλλος καθαρά (64 και 57 χρόνων ανίστοιχα, πολλοί καλοί μισθοί σήμερα!), σύνολον 2500 ευρώ τον μήνα (έσοδα). Πάγια έξοδα τον μήνα: 750 ευρώ δόση για το σπίτι, 150 ευρώ δόση για το αυτοκίνητο, 75 ευρώ (τον μηνα) για ΔΕΗ, 75 ευρώ (τον μήνα) για επικοινωνία (τηλέφωνα κτλ.), 350 ευρώ τον μήνα ενοικιο σύν άλλα 100 (για ΔΕΗ κτλ.) για δύο παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, σύνολον 1500 ευρώ, υπόλοιπον 1.000 ευρώ, διαιρούμενα διά 6 (διότι υπάρχει και μία κόρη άνεργη, παντρεμένη με παιδί), ίσον 167 ευρώ έκαστος, ήτοι 5,5 ευρώ την ημέρα έκαστος για διατροφή, ένδυση, υπόδυση, γάλα - πάνες, θέρμανση, καθόλου διασκέδαση και μηδαμινή ανθρώπινη επικοινωνία και πολιτισμό (!). Τί μπορούμε να κοψουμε απ' αυτά, για να πληρώσουε το χαράτσι του χρεωστουμενου ακομη σπιτιού, 715 ευρώ, συν 500 ευρώ που ήλθε πέρυσι η εφορία επιπλέον του παρακραηθέντος φόρου; Φυσικά, θα σταματήσουν τα παιδιά να σπουδάζουν σε άλλη πόλη (450 ευρώ), θα κόψουμε ίντερνετ και τηλέφωνο (άλλα 75 ευρώ), άντε και άλλα 55 από άλλες δαπάνες... Και όμως μένουν ακόμη να πληρωθούν άλλα εξακόσια στην εφορία και ό,τι άλλο (επ) έρχεται! Τί λές, τώρα, Μαύρο Χαβάρι; Θυμήσου... 5,5 ευρώ ημερησίως για διατροφή, ένδυση, υπόδυση, γάλα - πάνες, θέρμανση... Για σκέψου, εμείς, με τέτοιους (καλούς...) μισθούς! Ξέρεις πόσοι άλλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 1000, 800 ή καθόλου ευρώ το μήνα;

 18. Economist avatar
  Economist 12/02/2013 17:51:24

  Όσο βρίσκει η φωτιά να κάψει θα καίει μετά θα κάψει αυτούς που την άναψαν.

 19. Κογξ Ομ Παξ avatar
  Κογξ Ομ Παξ 12/02/2013 18:36:01

  Δέν πάει άλλο.
  Αφού αηδιάσαμε και εμείς, εμείς που παρά τα
  στραβά της ΝΔ εκεί σταθερά να τραβάμε το
  κουπί ανιδιοτελώς, εδώ και 37 χρόνια, πιστεύοντας
  κάθε φορά ότι όλα θα πάνε καλά,και ότι θα διορθωθούν τα
  λάθη του παρελθόντος.
  Για το μόνο που ψέγω τον συγχωρεμένο μου πατέρα
  είναι ότι μου κληροδότησε εκτός από το όνομά του,
  και την πίστη του,ότι με αυτό το κόμμα μπορεί να
  να δεί προκοπή αυτός ο τόπος.
  Το παραμύθι έστω και αργά τελείωσε.
  Καληνύχτα τους.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Κογξ Ομ Παξ 12/02/2013 19:41:05

   Να ψέγεις και τον Ανδρέα Παπανδρέου που πήρε ένα χρέος 20% του ΑΕΠ και το πήγε στον Θεο.

 20. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 12/02/2013 19:59:48

  Να γιατί "πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες" ...

 21. Μπαρμπαθωμας avatar
  Μπαρμπαθωμας 12/02/2013 23:20:39

  Τον χαλασε η παρεα με τον αντιεξουσιαστη Γιωργακη την εποχη που σπουδαζαν μαζι. Σαν πραγματικοι αντιεξουσιαστες καταστρεφουν την μεσαια ταξη. Οι βλακες στο Βελβενδο, αντι για ληστιες, επρεπε να ψηφισουν Πασοκ και Ν.Δ. για να καταστρεψουν το σαπιο συστημα!

 22. George avatar
  George 13/02/2013 14:56:43

  Μόνο με σημαντικές παρεμβάσεις στη μείωση των εξόδων (και των φόρων) του κράτους όπως η απόλυτα ανταποδοτική σύνταξη (κρατήσεις +πληθωρισμός) που έχουν μια δικαιοσύνη και μεταξύ γενεών αλλά και με εκχώρηση ολόκληρων τομέων της οικονομίας στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να σωθεί η παρτίδα...αλλιώς όλος ο δημόσιος τομέας θα πάει για φούντο σύντομα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.