22/04/2010 23:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελειώνει σιγά σιγά η ανωνυμία στο διαδίκτυο

Η ανωνυμία την οποία απολαμβάνουν πάμπολλοι σχολιαστές των απανταχού ειδησεογραφικών σάϊτς, ίσως  σύντομα να μην υπάρχει. Οι περισσότεροι διαδικτυακοί σχολιαστές δέχονται πλέον γενικευμένη επίθεση από πολλές πλευρές, και πολλές ιστοσελίδες άρχισαν να απομακρύνονται από τη πρακτική του ελεύθερου σχολιασμού του περιεχομένου τους. Η νέα τακτική που ακολουθούν αφορά στην ενθάρρυνση των σχολιαστών να παρεμβαίνουν χρησιμοποιώντας την αληθινή τους ταυτότητα.

 Όπως λέει ένας από τους πολέμιους του ανώνυμου σχολιασμού: «Τα περισσότερα χαρακτηρίζονται από σκληρότητα, ρατσισμό, και κακία …» Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή δημοσιογραφίας του Columbia Journalism School,  William Grueskin: «Οι σελίδες σχολιασμού είναι πλέον κάτι αντίστοιχο με τις φασαρίες στα μπαρ… Άνθρωποι που θα είχαν κάτι χρήσιμο να προσφέρουν, αποφεύγουν πια να συμμετέχουν σε σελίδες όπου ο ένας πετάει στον άλλο τομάτες…».

Η New York Times, η Washington Post, και το  Huffington Post είναι μεταξύ αυτών που έχουν στραφεί στη δημοσίευση αποκλειστικά σχολίων με τα πραγματικά ονόματα των επισκεπτών, ή σχολίων που βαθμολογούνται θετικά από τους υπόλοιπους αναγνώστες. Πολλά μάλιστα επιφανή μπλόγκ έπαψαν να δέχονται οποιοδήποτε σχόλιο, ανώνυμο ή επώνυμο.  Αυτή η τάση για απομάκρυνση από την ανωνυμία, σύμφωνα με την Arianna Huffington, ενισχύεται κυρίως από τη νεότερη  γενιά χρηστών του διαδικτύου,  που μεγάλωσαν με το Facebook, και που «δεν αισθάνονται την ίδια ανάγκη για ιδιωτικότητα».

 NY Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 23/04/2010 00:33:07

  Οτιδήποτε ή οποισδήποτε δεν μπορεί να ελέγχεται από την κρατική εξουσία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος γι'αυτήν.

 2. Σαος avatar
  Σαος 23/04/2010 10:22:18

  «Οι σελίδες σχολιασμού είναι πλέον κάτι αντίστοιχο με τις φασαρίες στα μπαρ… Άνθρωποι που θα είχαν κάτι χρήσιμο να προσφέρουν, αποφεύγουν πια να συμμετέχουν σε σελίδες όπου ο ένας πετάει στον άλλο τομάτες…»

  Να υποθέσω πως αυτοί που «προσφέρουν» είναι μόνο οι «αρεστοί» της κάθε τοπικής αλίτ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.