27/02/2008 01:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα blogs είναι καλά μόνο για τις φωτιές;

Γράφει ο Suhoi: Έχει πολύ μεγάλη πλάκα αυτές τις ημέρες, να ακούς διάφορους μεγαλοδημοσιογράφους του κατεστημένου, όργανα της εργοδοσίας, να μιλούν για τα μπλογκς. Τι λένε; Ότι πρέπει να έχουν «κατά νόμων υπεύθυνους».Δηλαδή, όπως οι μεγαλοδιαπλεκόμενες εφημερίδες και τηλεοράσεις. Ο μπλογκάκιας που δεν έχει μια στην τσέπη του, συγκρίνεται με την ελίτ που διαθέτει πακτωλό εκατομμυρίων για την εξαγορά συνειδήσεων και στρατιές δικηγόρων. Έτσι αντιλαμβάνονται την ελευθερία. Προφανώς, «τσούζουν» τα μπλογκς, ε παιδιά; Καλοί είναι οι μπλογκάδες για καμιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις φωτιές. Τότε μάλιστα, τους υιοθετούμε και τους προβάλλουμε, ενώ το επόμενο βήμα είναι η χειραγώγησή τους. Όταν όμως, καθίστανται ανεξέλεγκτοι, τότε πρέπει να μαντρωθούν δια νόμου. Αυτό λέγεται Δημοκρατία. Και τα λένε αυτά οι άνθρωποι των μεγάλων αφεντικών, που άπαντες γνωρίζουμε τα παιχνίδια που παίζουν πίσω από την πλάτη μας. Απλά, αυτοί είναι του συστήματος. Άρα, ακολουθούν το καθεστωτικό πρωτόκολλο για να κάνουν τον φόνο. Όχι σαν τους άλλους. Είναι ακριβώς όπως οι «εγκληματίες του λευκού κολάρου» και οι μαφιόζοι. Οι πρώτοι δεν λερώνουν τα χέρια τους, αλλά πληρώνουν δολοφόνους. Οι δεύτεροι είναι οι κακοί, επειδή πυροβολούν οι ίδιοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. poulos avatar
  poulos 27/02/2008 09:51:49

  Δεν ξέρω αν γίνεται σκόπιμα ή από σύγχυση, αλλά μπερδεύουμε τα μπλογκς των πολιτών (των ενεργών πολιτών) με αυτό που είχαν στήσει κάποιοι επαγγελματίες δημσιογράφοι στο Press.gr Το γεγονός ότι μπορούσε ο καθένας να σχολιάζει δεν το καθιστά μπλογκ. Και στο In.gr ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει το σχόλιό του κάτω από κάθε είδηση, και στο e-tipos το ίδιο. Είναι μπλογκς και αυτά; Όχι.
  Απλά οι συγκεκριμένοι που έστησαν το Press εκμεταλλεύτηκαν και στο τέλος δυσφήμισαν με τον πιο βάναυσο τρόπο την έννοια των μπλογκς μόνο και μόνο γιατί αυτο-αποκάλεσαν το site τους μπλογκ.
  Τώρα γιατί κάποιοι μπλογκερς δεν αντιλαμβάνονται την διαφορά και υπερασπίζονται χωρίς δεύτερη κουβέντα τους συγκεκριμένους κυρίους δεν το αντιλαμβάνομαι. Υπερασπιζόμαστε αυτούς που διαστρέβλωσαν με το χειρότερο τρόπο την έννοια των μπλογκς;

 2. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 27/02/2008 12:11:04

  Τελικά το πρόβλημα είναι αν "είναι" ή δεν "είναι" blog το pressgr ή αν μπορούμε η δεν μπορούμε να γράφουμε ότι θέλουμε στο www?

  Διότι, πλέον, η συμμετοχή σε ενα μπλογκ ως σχολιαστή ή ως συγγραφέα, αντικαθιστά την (φιλική) συζήτηση στον δρόμο. Αν τεθούν περιορισμοί σε αυτό, την πάμε πολύ μακριά τη βαλίτσα...

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 27/02/2008 12:22:18

  Υπερ-ασχολούμαστε με το πώς βλέπουν οι ανίδεοι περί αυτό ή αυτοί που φοβούνται τις αποκαλύψεις του, το blogging, με όποια μορφή.

  Ούτως ή άλλως δημιουργήθηκε κοινωνία και ενημέρωση δυο ταχυτήτων.

  Η ελεύθερη έκφραση, ήτοι η αποκάλυψη των ανομιών των κρατούντων, ενοχλούσε ανέκαθεν - κάποτε το πλήρωνες με τη ζωή σου.

  Η Εξουσία κάνει στον Κυβερνοχώρο το αντίστοιχο με το να "βγάζει" τα ΜΑΤ για συγκεντρώσεις και να τις κηρύσσει "παράνομες".
  Τη στιγμή που, διάβασα, προωθείται Νομοθεσία της ΕΕ για καθιέρωση του IP ως προσωπικού δεδομένου.

  Όσον αφορά τη φίμωση μέσω κατασταλτικών μέτρων και νομοθετικών ρυθμίσεων : μόνο αυτο-οργάνωση αντισταθμίζει την ισχύ τους.

  Πιθανόν μια δραστηριότητα όπως το Anti.blog να πρέπει να "εμπορευματοποιηθεί" για να παραμείνει ελεύθερη φωνή και βήμα.
  Με συνδρομητές-δωρητές που θα καταβάλλουν 10, 20, 30, 40 ... €.
  Να μην περνάει μέσα από τον blogger ή το wordpress.
  Με δικούς του servers, όπως διεθνή blogs.

  Factor, το λενινιστικό "όταν σε επαινεί ο εχθρός σου ψάξε να βρεις το λάθος σου" το θυμάσαι.
  Καμμένος.

  Στα σοβαρά τώρα, η εγκυρότητα και η σοβαρότητα ανταμείβονται με τη δημοσιότητα.
  Αποφασίστε πως θα χειρισθείτε τους εισρέοντες. Θα υπάρξουν φαινόμενα press-gr.

 4. Factorx avatar
  Factorx 27/02/2008 13:54:47

  «Factor, το λενινιστικό “όταν σε επαινεί ο εχθρός σου ψάξε να βρεις το λάθος σου” το θυμάσαι;» ρωτάει ο Προφήτης.
  Απάντηση: Το θυμάμαι και το έχω πληρώσει αρκετά. Αλλά δεν μετανιώνω. Δώσαμε μερικές μεγάλες μάχες με τον Χρήστο Παπουτσάκη και το «Αντί» και ήταν «λογικό» και αναμενόμενο να συκοφαντηθούμε και να λασπωθούμε. Αλλά όταν πολεμάς, το κάνεις για να νικήσεις και όχι για να χάσεις. Αυτό όπως έλεγε και ο Λένιν, αποκαλείται και «τακτική συμμαχιών». Κι αν ξαναέμπαινα στο δίλημμα να γράψω στον ΕΤ, επειδή έτσι οι αποκαλύψεις μου θα είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, θα το ξανάκανα. Πιο προσεκτικά όμως , επειδή τότε δεν είχαν πείρα, νόμιζα ότι είχα πιάσει το Πάπα κλπ κλπ και το πλήρωσα άσχημα. Κατά τα άλλα δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν η ΝΔ χρησιμοποιούσε τότε τα δημοσιεύματά μου. Και εντάξει, όλα εδώ πληρώνονται.

 5. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 27/02/2008 14:59:58

  Σωστός ο Προφήτης για την αυτοργάνωση, ως πρώτιστο στόχο, και τις απ' αυτήν απορρέουσες συνδρομές. Ας προστεθεί στις τελευταίες και η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσφορά υπηρεσιών και τεχνολογικού υλικού. Επίσης, σωστό το θεμελιακά κρίσιμο περί "διαχείρισης εισρεόντων", αλλά, απ' ό,τι βλέπω μέχρι τώρα, υπάρχει ήδη πρόβλεψη γι' αυτό και μένει να διατηρηθεί ως έχει, ή και προς τα αυστηρότερα, -κατά την γνώμη μου.
  Περί του "λενιστικού" γνωμικού, με κάλυψε ο factorX, στο "Για τον Κακαουνάκη και την αλήστου μνήμης “Στάζι”», αλλά, εγώ, ως περιεργο-παραξενο-μυστήριος του "σημασία στην λεπτομέρεια", θα ήθελα και την προσθήκη μιας διευκρίνησης: όταν λες, factorX, "φίλος", εννοείς "Φίλος",
  "καλός γνωστός", "απλός γνωστός" ή, σκέτα, "γνωστός";

 6. guandanamo avatar
  guandanamo 27/02/2008 15:44:49

  Τους "φίλους" δεν τους πουλάμε, που λέει και ο Τριανταφυλλόπουλος.... (εδώ γελάνε)

 7. factorx avatar
  factorx 27/02/2008 15:55:30

  Γιώργος Κούρβας έγραψε για όσα έγραψα στο post για τον Κακαουνάκη: “φίλος”, εννοείς “Φίλος”, “καλός γνωστός”, “απλός γνωστός” ή, σκέτα, “γνωστός”; Διυλίζεις την κάμηλο μου φαίνετε. Με τον Ρουσσόπουλο ξεκινήσαμε μαζί στρατιωτικό ρεπορτάζ το 1984. Το ξέρω λοιπόν από τότε, όπως και τους άλλους, με την έννοια της απλής φιλίας, από άλλες εποχές. Όπως είσαι φίλος με κάποιον από τα γυμνασιακά σου χρόνια. Δεν με διόρισαν όμως πουθενά. Ούτε μου έκαναν χάρες, ούτε τους έκανα. Γιατί λεπτολογείς;

 8. Βασίλης avatar
  Βασίλης 28/02/2008 01:51:43

  Όχι. Ανεξήγητο!

 9. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2008 02:20:12

  νικολς, με δουλεύεις; Στείλε μου παραδείγματα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.