12/09/2009 22:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα όμορφα λόγια... όμορφα καίγονται (Παπανδρέου στην ΔΕΘ)Τα όμορφα λόγια... όμορφα καίγονται: Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο Γ. Παπανδρέου αφού έχει κυβερνητική εμπειρία σε αντίθεση με τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Οι ανακοινώσεις του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της ΔΕΘ θα μπορούσε να πει κανείς ότι «χαϊδεύουν αυτιά», έχουν καθαρό προεκλογικό χαρακτήρα. Να πάρουμε την εξουσία και βλέπουμε με λίγα λόγια.

Τι είπε ο κ. Παπανδρέου; Πρόγραμμα 100 ημερών χωρίς προγραμματισμό αφού τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι καθαρά φιλολαϊκά. Όχι ότι έχουμε πρόβλημα με το φιλολαϊκό χαρακτήρα κάθε μέτρου. Όταν ευνοείται ο λαός και δεν αδειάζουν οι τσέπες του ακόμη και η... συμμαχία με το διάβολο, που λέει ο λόγος, είναι θεμιτή. Όταν όμως η οικονομία παραπαίει, το έλλειμμα έχει εκτοξευτεί κοντά στο 8%, η ανάπτυξη είναι αρνητική, η ανεργία (η πραγματική) είναι πάνω από 14%, το εμπόριο, οι κατασκευές, οι εξαγωγές, η βιομηχανία έχουν πιάσει πάτο και το κυριότερο όταν τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, τότε περιμένουμε να ακούσουμε πιο σημαντικά πράγματα, εκτός από προεκλογικές υποσχέσεις.

Είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς που θα βρεθούν σχεδόν 20 δις ευρώ προκειμένου η χώρα να μην χρεοκοπήσει, χωρίς να «χυθεί αίμα», δηλαδή περισσότερα χρήματα από τη φορολογική βάση; Ειδικά όταν η Κομισιόν μας έχει βάλει στο στόχαστρο, ο Αλμούνια είναι ο πραγματικός υπουργός Οικονομίας και οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι πραγματικοί νόμοι του κράτους.

Κανείς δε θα βρει να πει αντίθετη κουβέντα όταν ένας υποψήφιος πρωθυπουργός υπόσχεται πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια για ένα χρόνο, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό (εδώ που τα λένε δεν θα είναι και φοβερές αυξήσεις αφού ο τιμάριθμος τρέχει κάτω από 1%), στήριξη του εισοδήματος, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενέσεις ρευστότητας της αγοράς και άλλα πολλά. Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά για μια χώρα με ισχυρή οικονομία και με ένα κράτος οργανωμένο στο οποίο δεν θα κυριαρχεί η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.

Επομένως, ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να πει «καθαρές κουβέντες» για τρία βασικά θέματα:

Που θα βρει τα χρήματα για να στηρίξει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τους μικρομεσαίους, να δώσει αυξήσεις και επιδόματα αλληλεγγύης και να τονώσει την αγορά; Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δε μιλά για «καμένη γη»; Η μήπως θα δανειστεί κι άλλα χρήματα, όταν ο δανεισμός φέτος ξεπερνά τα 60 δις;

Με ποια μαγική συνταγή θα μπορέσει σε 100 ημέρες να ζωντανέψει τους φορολογικούς μηχανισμούς και να εισπράξει το κράτος αυτά που πρέπει; Επίσης, στην εφορία δεν χρωστάνε μόνο οι πλούσιοι, συνήθως οι μη έχοντες προσπαθούν να γλιτώσουν. Τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου δηλαδή, θα κυνηγήσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα για το οποία με άλλα μέτρα προσπαθεί να τονώσει; Από το ένα χέρι θα δίνει και από το άλλο θα παίρνει; Υπενθυμίζεται ότι τα φορολογικά έσοδα των τελευταίων ετών που δεν έχουν εισπραχθεί μπορεί να φτάνουν τα 30 δις.

Πώς θα νοικοκυρέψει το –επί δεκαετίες- σπάταλο κράτος; Που θα γίνουν περικοπές στις δαπάνες όταν Παιδεία και Υγεία «φωνάζουν» για περισσότερα χρήματα; Θα κόψει τις υπουργικές Μερσεντές, τα ταξίδια με τους δεκάδες συμβούλους, τις επιτροπές και υποεπιτροπές και όλα όσα φουσκώνουν τον προϋπολογισμό;

Το πλέον κρίσιμο ερώτημα είναι, όμως, αν το ΠΑΣΟΚ φτιάξει κυβέρνηση, πώς θα κλείσει προϋπολογισμό για το 2010, όταν δεν υπάρχει ευρώ στο ταμείο και η Κομισιόν καραδοκεί; Εκτός κι αν η Λούκα ή ο Λουκάς έχουν κάνει deal με την Ευρωπαϊκή Ένωση για σιωπηρή παράταση προτού βρεθεί η οικονομία υπό τον πλήρη έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 12/09/2009 22:27:22

  Μπλα, μπλα, μπλα.....

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ Orestios 12/09/2009 22:46:13

   Ορέστιε πάλι εγώ είμαι...
   Νομίζω ότι απόψε θα κοιμηθώ ήσυχος. To GAP αναλαμβάνει μια χώρα που δεν έχει κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει καμμιά οικονομική κρίση και θέλει να την κάνει "Δανία του Νότου". Εύκολο είναι άμα είσαι ο... Μαυρογιαλούρος!

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΣΚΑΙς 12/09/2009 23:13:43

    Κοιμήσου καλά.
    Το show συνεχίζεται αύριο. Ο καραγκιόζης Δανός.
    Είναι πάντως εξαιρετική η ικανότητα του GAP να λέει τόσα πολλά για να περιγράψει το τίποτα.

   • ΣΚΑΙς avatar
    ΣΚΑΙς @ ΣΚΑΙς 12/09/2009 23:26:29

    Ορέστιε σ'ευχαριστώ...μοναδικός όπως πάντα: Ο καραγκιόζης Δανός!

    Είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει άμεσα, εν μέσω κρίσης και επιτήρησης, έναν 3ετή προϋπολογισμό και με δημόσιες επενδύσεις θα τονώσει την οικονομία.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΣΚΑΙς 12/09/2009 23:45:48

    3ετή πρϋπολογισμό? Εδώ ούτε οι US το έχουν καταφέρει αυτό. Μα πως? Τελικά είναι Αϊνστάιν και βάλε. Δεν είναι τυχαίο οτι είναι πρόεδρος. Σκέψου ότι αυτά τα διάβαζε. Αύριο στη συνέντευξη τα καλύτερα. Ο καραγκιόζης Αϊνστάιν.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΣΚΑΙς 12/09/2009 23:54:02

    Και μόνο που θέλει να μας κάνει ξεπλυμένους ξανθομπάμπουρες με γαλανά μάτια μου φέρνει αναγούλα. Αισθητική 70ς, χιποκατάσταση και λιώμα. Κοινώς μπλιαχ. Φτάνει να μην μας πει να φορέσουμε και το δικέρατο καπέλο των Βίκινγκς.
    Εγώ γιατί πάλι βλέπω να βάζει υποψηφίους κάτι μελαχρινούς και ολίγον ηλιοκαμένους ασιάτες? Μήπως αν γίνω ΠΑΣΟΚ θα βλέπω τα πάντα ανοιχτόχρωμα ή αυτός μας δουλεύει ψιλό γαζί?

 2. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 12/09/2009 22:34:30

  " Το ταξιμο δε χαλαει.Το δωσιμο χαλαει" λενε στο χωριο μου.
  Ωσαννα Μινεικο..

 3. sinn avatar
  sinn 12/09/2009 22:43:58

  "Που θα βρει τα χρήματα για να στηρίξει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τους μικρομεσαίους, να δώσει αυξήσεις και επιδόματα αλληλεγγύης και να τονώσει την αγορά; Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δε μιλά για «καμένη γη»; Η μήπως θα δανειστεί κι άλλα χρήματα, όταν ο δανεισμός φέτος ξεπερνά τα 60 δις;"

  Aπλοϊκές οι ερωτήσεις σας. Πράσινη Ανάπτυξη. Διά πάσα νόσον και μ...
  Εάν δεν πείστηκατε ακόμη , δείτε το dvd του ΚΚ στον Εργολάβο και την τέραστια πολιτική Του αποκάλυψη για τα κοσμήματα της Νατάσας.

 4. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 12/09/2009 22:58:27

  Τελικά ο ΓΑΠ είναι το κρυφό χαρτί του Καραμανλή. Παραμένει εκτός τόπου και χρόνου και είναι έτοιμος να αυτοπυροβοληθεί ακόμα μια φορά. Καληνύχτα Γιώργο

 5. anagnostis avatar
  anagnostis 12/09/2009 23:02:01

  Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. για τις εκλογές, κ. Γ. Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ:


  Όλοι οι πολίτες περιμέναμε να ακούσουμε τι έχει να πει ο κ. Παπανδρέου.

  Τι έχει να προτείνει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

  Και τι ήταν αυτό που ακούσαμε σήμερα;

  Ήταν έκθεση ιδεών. Με πολλές αντιγραφές και ακόμη περισσότερες πρόχειρες σκέψεις.

  Έκθεση ιδεών που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.

  Όμως, τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και πιεστικά.

  Είναι αδιανόητο ο κ. Παπανδρέου να απαντά στην κρίση του 2009 με θολές εικόνες για το 2012.

  Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι οι υπέρογκες νέες δαπάνες που υπόσχεται μπορούν να καλυφθούν από φόρους στην ακίνητη περιουσία και την Εκκλησία;

  Θα αποφασίσει επιτέλους ποια είναι αυτή η μαγική ενιαία φορολογική κλίμακα που θα αυξήσει τα έσοδα, αλλά δεν θα επιβαρύνει την κάθε οικογένεια;

  Τι προτείνει πραγματικά για την αντιμετώπιση του Δημόσιου χρέους, όταν δεν μας λέει τι θα κάνει με τις ΔΕΚΟ και τον ΟΣΕ;

  Θα μας εξηγήσει τι σημαίνουν οι γρίφοι για την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ;

  Ενώ ο κ. Παπανδρέου μιλάει για πολύ υψηλό έλλειμμα, επανέλαβε και πάλι τις γνωστές ψεύτικες υποσχέσεις οι οποίες κοστίζουν τουλάχιστον δέκα δις ευρώ.

  Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να βρεθούν ούτε με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ούτε με το Φόρο Κληρονομιάς που τον ξαναφέρνει επιβαρύνοντας και πάλι χιλιάδες μικρο-ιδιοκτήτες.

  Ούτε βέβαια με την αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα.

  Σοβαρολογεί ότι θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας με «τη σταδιακή αλλαγή του προτύπου στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης», για να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια του τα λόγια;

  Αυτή είναι η απάντησή του στην κρίση;

  Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – χωρίς σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση -- δεν γνωρίζει που πάει.

  Δεν γνωρίζει που θέλει να φτάσει.

  Το μόνο που φαίνεται να γνωρίζει καλά είναι ότι η περιπλάνηση αυτή θα γίνει «δημοσία δαπάνη».

  Με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

  Προκαλεί έτσι ανασφάλεια σε όλους. Και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

  Ο κ. Παπανδρέου επιλέγει απέναντι στην πιο σοβαρή διεθνή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα να κοροϊδέψει συνειδητά όλους τους Έλληνες.

  Οι πολίτες δεν θα του το επιτρέψουν.

  Για μας τα πράγματα παραμένουν ξεκάθαρα: σε λίγες ημέρες πρέπει να πάρουμε όλοι μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον μας.

  Μια απόφαση ευθύνης.

  Μια απόφαση προοπτικής.

 6. ΧΡ. ΠΑΝΑΣ avatar
  ΧΡ. ΠΑΝΑΣ 12/09/2009 23:11:08

  Μου θύμησε καθηγητάδες στο πανεπιστήμιο που μπορούν να τα πούν ωραία, όπως τα γράφουν τα βιβλία, αλλά όταν τους βάλεις να τα κάνουν στη πράξη τα βρίσκουν μπαστούνια.
  Γιατι άλλο το θεωρητικο μανιφέστο και άλλο το management της εφαρμογής.
  Τεράστια απόσταση μεταξύ των.
  Από "διαπιστώσεις" πάμε καλά.

 7. Αλέξης avatar
  Αλέξης 12/09/2009 23:58:01

  Βλέπω κι εδώ μεγάλη δόση ανέξοδης και επιφανειακής κριτικής από ιδεολογικά γερασμένους bloggers. Αυτό που δεν ακούω από την αποτυχημένη γενιά σας είναι ουσιαστικές προτάσεις διεξόδου από την κρίση. Ελπίζω ότι δεν θα παπαγαλίσετε τα επιχειρήματα του πολιτικά ημιθανούς Κωστάκη περί παγώματος μισθών και τις λοιπές σχετικές βλακείες.
  Πάντως, τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί ουσιαστική πρόοδος στις συνήθειες του Νεοέλληνα: αντί να παίζει πρέφα στα καφενεία μπουρδολογεί στο internet. Είναι σαφές σημάδι προόδου!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Αλέξης 13/09/2009 00:05:21

   χα χα χαααα. Μου άρεσε αυτό το "ιδεολογικά γερασμένοι". Προφήτη, πρέπει να πάρουμε πράσινο ιδεολογικό βιάγκρα, μπας και συνέλθουμε

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Factorx 13/09/2009 00:22:49

    Με το βιαγκρα λένε τα βλέπεις όλα μπλε
    χαχαχαχα

   • Θεσσαλός avatar
    Θεσσαλός @ Factorx 13/09/2009 00:45:26

    Πάντως φάκτορα δε χωρά αμφιβολία ότι το site έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς τις επικείμενες εκλογές. Σεβαστό φυσικά αλλά το "αντι-κειμενικός" δε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται πλέον στα "αντί-" επίθετα που παραπέμπει ο τίτλος του.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Θεσσαλός 13/09/2009 00:56:08

     Δηλαδή για σένα "αντικειμενικός" σημαίνει να στηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου; Δώσε μας έναν ορισμό γιατί υποφέρουμε με αυτά που γράφεις

   • Τσάγκας avatar
    Τσάγκας @ Factorx 13/09/2009 00:50:04

    Θεσσαλέ, πήγαινε στο μπλόγκ της Εύας Καϊλή. Εκεί εκτός από αντικειμενικότητα έχει και ωραίες φωτογραφίες της. Αν είσαι τυχερός μπορεί να δεις και καμιά βαρυσήμαντη δήλωσή της για τις φώκιες του Καναδά. Πάρε και τον Αλέξη μαζί σου. Αν προκάμει από τη πρέφα.

   • Αλέξης avatar
    Αλέξης @ Factorx 13/09/2009 00:56:15

    Βιάγκρα ίσως να χρειάζεσαι αλλά δεν με αφορά. Όπως δεν με αφορά και το χρώμα του. Με την ανοησία τα έχω βάλει.
    Μην μπεις στον κόπο. Και να απαντήσεις δεν πρόκειται να το διαβάσω

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Factorx 13/09/2009 01:03:22

    Το όνειρο μου είναι να δω τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ Ανατολάκη και Καιλή με θέμα τη παγκόσμια ύφεση. Να είναι κάπου κοντά και ο Λέλος με τη μπανάνα του...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Αλέξης 13/09/2009 00:11:15

   Αν ήθελες πλήρεις επιστημονικές αναλύσεις σε βάθος, τι δουλειά έχεις να τις ψάχνεις στα μπλόγκς; Πάνε άνοιξε κανένα βαθυστόχαστο βιβλίο. Εκτός και αν σε ζαλίζουν τα βιβλία χωρίς χρωματιστές εικόνες. Ή εν πάση περιπτώσει, άσε το ιντερνέτ και συνέχισε τη πρέφα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Αλέξης 13/09/2009 00:31:25

   Η θανάσιμη μοναξιά του Αλέξη στα blogs

   Ποια είναι η γενιά σου Αλέξη; Εγώ είμαι 27.

   Και τι κάνεις εδώ; Διαπιστώνεις την παρακμή;
   Σαν τους ματάκηδες που κατακεραυνώνουν τα κρεμασμένα πορνό στα περίπτερα : για δες οι ξεδιάντροποι τι πουλάνε.
   Και το "μάτι" νααααα

   • Αλέξης avatar
    Αλέξης @ Προφήτης 13/09/2009 00:47:27

    Blogger των βαθυστόχατων αναλύσεων, φαντάζομαι ότι το όνειρό σου είναι να γίνεις Πρετεντέρης, έτσι? Κράζε όλο τον κόσμο για να φύγει η βαρεμάρα...

 8. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 13/09/2009 00:08:20

  Εισάγεται από τη Δανία. Του βορά.

 9. Κολλητήρι avatar
  Κολλητήρι 13/09/2009 00:08:29

  mubarik ho, Mr President Giorgo Papandreou

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/09/2009 00:26:33

  Ο Γιώργος ειναι Μεγαλύτερος και ανήκει στην Γενιά τού Πολυτεχνείου...............Αποξω δηλαδή απ΄το Πολυτεχνείο..Αυτός πόθεν ΄άνθησε΄και ΄αντλησε ιδέες΄??Ακομα πιο Αποτυχημενη Γενιά ειναι.
  Και πούσαι:Oλες οι Εφημερίδες που τον στηρίζουν γράφουν πώς ο Γιώργος πάντα κουβαλάει το Laptop μαζι του και έτσι ΄επικοινωνεί΄.Λές εκεί να αναλύει τον Φοϋερμπαχ??
  Γιά Πάρτο ξανά απ΄την Αρχή.

  • Αλέξης avatar
   Αλέξης @ Σπύρος 13/09/2009 00:48:25

   Μήπως πρέπει να βάλεις τη σκέψη σου σε μια τάξη?

  • Τσολιάς avatar
   Τσολιάς @ Σπύρος 13/09/2009 01:06:16

   Αλέξη έλα να παίξουμε, έλα μπανάνα. Ελάτε παιδιά μπανάνα!

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/09/2009 00:43:07

  Ερώτηση στον εαυτό του;

  -Θα ανοίξετε το ασφαλιστικό;
  -Στο τέλος του 2010 θα δίνονται αμέσως οι συντάξεις ...όρια ηλικίας και τρόπος υπολογισμού των συντάξεων; .......
  Μάλιστα.
  -Περιορισμός σπατάλης;
  -Ενίσχυση αγοράς;
  -Σχέδιο 100 ημερών;
  ........................................................................
  σσσσσσ είναι κρυφό, γιατί εγώ δεν το άκουσα......
  Από την στιγμή που άρχισα να κάνω αναρτήσεις, απαιτώ πρόγραμμα - κοστολόγηση - χρονοδιάγραμμα.
  Το κόμμα που προηγείται ανέφερε: Δανία του Νότου, πράσινη ανάπτυξη, υποδομές και στις βραχονησίδες, νέοι αγρότες, επώνυμα προϊόντα για Μεσογειακή διατροφή, ευρυζωνικότητα, Ταμείο Ανεργίας και στον μαγαζάτορα (θα καταβάλλει εισφορές φαντάζομαι...), ενώ στην εξωτερική πολιτική μου ανέφερε την Κύπρο και την παρουσία στα Βαλκάνια κλπ.

  -Να αναφέρω το κόστος της πράσινης ανάπτυξης και ενέργειας;
  -Να του μιλήσω για το συγκριτικό πλεονέκτημα άλλων χωρών στη γεωργία και τουρισμό; Είναι φθηνότεροι και καλύτεροι. Θα συμπιέσει το κόστος παραγωγής και διάθεσης; Αν το καταφέρει θα πάρει το Νόμπελ Οικονομικών...

  Η ομιλία ήταν καταπληκτική έκθεση ιδεών. Για μια άλλη όμως χώρα. Την Δανία του Βορρά, με τις υποδομές την παιδεία και τους Δανούς κατοίκους.
  Ούτε ένα μέτρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
  Μας περιέγραψε τον τερματισμό
  Ξέρουμε την αφετηρία
  Κόστος και διάρκεια του ταξιδιού παρακαλώ;

  ΥΓ

  ...έπεσα από τα γέλια από τον καναπέ, όταν αναφέρθηκε στη Δημόσια Διοίκηση.
  Του είπε κάποιος ότι τα στελέχη του κόμματός του που μπήκαν από το 1981 - 2003, τις καρέκλες κυνηγούν, όπως και οι σημερινοί γαλάζιοι;
  Του εξήγησε ότι αν δουν οθόνη PC θα ψάχνουν τηλεκοντρολ για να την ανοίξουν; Αυτοί θα ασκούν διοίκηση κ Παπανδρέου, οι 50+, που περιμένουν την καρέκλα που θα πάρουν από τους 50+ που διοικούν τώρα;
  Ελπίζω να καταλάβει ότι όσες καλές προθέσεις και αν έχει σέρνει ένα κομματικό στρατό, όπως και ο ΚΚ ο Β΄, που διαχειρίζεται την εναλλαγή των καρεκλών.
  Ελπίζω να δει το βιντεο της ομιλίας για να παρατηρήσει τα χλιαρά χειροκροτήματα στις εξαγγελίες για: ετήσιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στο νέο εκλογικό νόμο για να χτυπήσει το μαύρο χρήμα, στην κατάσχεσή με το Πόθεν έσχες.... τα κομματικά ακροατήρια δεν θέλουν να ακούν Γιωργάκη τέτοια πράγματα και να είσαι σίγουρος ότι αυτοί θα διοικήσουν, δεν θα είσαι πανταχού παρών και τα πάντα ....

  Ανιψιός ή υιός; Μάλλον για μπύρες πάλι, ας διαλέξει ο οπαδός το μη χείρον.....

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/09/2009 00:51:59

  Αλεξη@
  Eχεις χασει την μπαλα.
  Τι Ομάδα εισαι??
  Αντε να μιλησουμε γιά Ποδοσφαιρο.

 13. tiramola avatar
  tiramola 13/09/2009 00:54:16

  Ενώ σχεδόν 6 χρόνια η αδράνεια η ανικανότητα και η ανευθυνότητα έστειλαν τη χώρα στο πάτο , τώρα οι ίδιοι φόρεσαν τον μανδύα της πολιτικής του "συγκεκριμένου"....

  Ο Παπανδρέου απλά συγκλονιστικός...
  Θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις.
  Καληνύχτα σας!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ tiramola 13/09/2009 00:57:21

   Για την αντιμετώπιση της κατάστασης της χώρας όμως, χρειάζεται ρεαλισμός...
   Προσωπικά πιστεύω ότι η Δανία του Νότου και ο ξύπνησα μετά από 5,5 χρόνια, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ....ρεαλιστές

  • Factorx avatar
   Factorx @ tiramola 13/09/2009 01:25:39

   Εγώ θα σου πω για τους γαλάζιους πολύ περισσότερα απο αυτά που νομίζεις εσύ. Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν το ισοφαρίζουν με τίποτα. Εδω θα είμαστε και θα το δούμε

  • sinn avatar
   sinn @ tiramola 13/09/2009 01:34:43

   Aυτό δα έλειπε να μη φανεί στις δημοσκοπήσεις. Η διαφορά εκτοξέυθηκε ήδη στο +18.

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/09/2009 00:56:17

  Άλλοι πριν κοιμηθούν σκέφτονται μωρά, και άλλοι τον ... Παπανδρέου. Χριστός και παναγία!

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/09/2009 00:57:59

  Οσο ΄συγκλονιστικος΄ ηταν ο Κωστάκης πριν 5 χρόνια που και τον Βαμβακούλα ναβαζε η Ν.Δ. θα κέρδιζε τον Σημίτη ,που ειχε φθαρεί μετά απο 8 χρονια.
  Καλά βρέ που τα λέτε αυτά.??
  Η Εναλλαγή συνεχίζεται βάσει τού ΄Ωριμου Φρούτου΄...

  Το ΠΑΣΟΚ ειναι δεδομένο πώς θα κερδισει τις Εκλογές,γιατί απλά ειναι η Ωρα του στον Κυκλο τού Δικομματικού Παιχνιδιού.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Σπύρος 13/09/2009 01:00:09

   Είπες Βαμβακούλα και θυμήθηκα τον πολιτικό ογκόλιθο και διανοούμενο Ανατολάκη. Τοποθετήθηκε επί της κρίσης στο Αφγανιστάν ή ακόμη διαβουλεύεται;

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Strange Attractor 13/09/2009 01:25:50

    Νομίζω ανέλαβε το θέμα ο Βαϊτσης.
    Οχι ο πάλαι ποτέ Πατρινός κάτι σάν Φορ τού Γαυρου,αλλά ο άλλος ο Τελε-Αστυ..
    Ειναι πιο ειδικός γιά τούς ΄αγριεμένους΄στο Αφγανιστάν..
    Τοσο καιρό στα Βουνά ,το Μάτι παιζει επικινδυνα παιχνίδια.!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 13/09/2009 01:27:55

    Ειδικός επί του οθωμανικού δικαίου; Χαρές να δεις οι ταλιμπάνιδες...

 16. Θεσσαλός avatar
  Θεσσαλός 13/09/2009 01:06:39

  Δε χρειάζεται να υποφέρει κανείς. Τη γνώμη μου εκφράζω με βάση τις αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας και ειδικότερα όσες βρίσκονται σε περίοπτη θέση. Το να έχετε άποψη ξεκάθαρη είναι και θεμιτό και επιθυμητό.

 17. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/09/2009 01:18:24

  Για αμιγώς κομματικό ακροατήριο δεν υπήρξε σοβαρός ενθουσιασμός.
  Αυτό, δεν εξηγείται για κόμμα που έχει ρεύμα εξουσίας.

  Την ανάγκη φιλότιμο κανουν κι οι πασόκοι.
  Διότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδεολογία είναι τρόπος πολυτελούς ζωής.
  (Απόστολε έγραψες)

 18. anagnostis avatar
  anagnostis 13/09/2009 01:27:44

  Α, ρε καραμανλή, αδιάβαστο σε έστειλαν: O Διοικητής της Τράπεζας της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος ήταν στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Βελλίδειο δίπλα στον Ραγκούση και τον Χρυσοχοίδη. Το επισημαίνουμε γιατί ακούγαμε πολλά και διάφορα. Η θητεία του λήγει σε τρία χρόνια. Θα μείνει εκεί λοιπόν. Ας μην λιγουρεύονται την θέση του μερικοί-μερικοί...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ anagnostis 13/09/2009 01:30:04

   Εγώ πάλι άκουσα πως προαλείφουν τον Κουλούρη για τη θέση.

 19. kirdou avatar
  kirdou 13/09/2009 01:28:42

  Ειδα και εγω την ομιλια και ενα εχω να πω.Δεν ξερω αν τα εκανε χαλια ο Καραμανλης και η κυβερνηση του και αν πρεπει να φυγει αλλα αυτος ο ανθρωπος σημερα ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!Δεν εμπνεει ρε παιδι μου για πρωθυπουργος...Και καλα το πασοκ εχει ενα 30% βαση ψηφοφορων οι οποιοι και τον κερμιτ να ειχαν αργηγο θα το ψηφιζαν.Οι υπολοιποι οι θεωρητικα σκεπτομενοι δεν βλεπουν που πανε να ριξουν την φηφο τους;Ελεος

 20. Underdog avatar
  Underdog 13/09/2009 02:27:25

  Φάκτορα μια ερώτηση προς όλους. Τι συμφέρει στο ΠΑΣΟΚ; Να πάρει αυτοδυναμία σ αυτές τις εκλογές ή στις επόμενες;

 21. F avatar
  F 13/09/2009 09:32:50

  Ποῦ θὰ βρεῖ τὰ χρήματα; Ἔ, καμμία Θράκη, ὄνομα Μακεδονίας, νησιά, λίγα στρέμματα γῆς δὲν θὰ κοστολογηθοῦν στὰ 20 δίς;

 22. Νίκitas avatar
  Νίκitas 13/09/2009 10:14:43

  Ως προς την αντικειμενικότητα Θεσσαλέ άστην καλύτερα, δεν πληρώνει αντικειμενικότητα ο Στυλιανίδης. Άλλο να μην είσαι αντικειμενικός όμως και άλλο εμπαθής γιατί περί εμπάθειας πρόκειται.
  Δεν πρόκειται να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ όχι γιατί αυτά που είπε χτες ο ΓΑΠ ήταν σε λάθος κατεύθυνση, δεν με πειθει ότι άλλαξε το ΠΑΣΟΚ, τα χλιαρά χειροκροτήματα που έλεγε ο ιθαγενής παραπάνω. Για παράδειγμα στον νομό μου οι μισοί περίπου υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ είναι γόνοι παλιών βουλευτών. Ο πατέρας του ενός μάλιστα πουλούσε τις θέσεις στο δημόσιο. Τι πιο ανήθικο? Έβγαινε βουλευτής με τα ρουσφέτια και μετά πούλαγε και τις θέσεις που έταζε...
  Δεν είναι έυκολο για κανέναν να εξαφανίσει αυτές τις πρακτικές και νοοτροπίες. Άρα ο ΓΑΠ έχει δύσκολο έργο μπροστά του. Θα πετύχει κάτι? Δεν ξέρω. Εγώ δεν θα του δώσω την ευκαιρία αλλά από ότι φαίνεται ο λαός απογοητεύτηκε από τον ΚΚ και θα του την δώσει. Αν έχει ένα πλεονέκτημα ο ΓΑΠ, αυτό είναι η σκληρή αμφισβήτηση που έφαγε τα προηγούμενα χρόνια. Ίσως από εκεί να κέρδισε κάτι σε αποφασιστικότητα και σύγκρουση. Σε τελική ανάλυση μπαίνει το ερώτημα: μπορεί να ξεβρωμίσει αυτός ο καπιταλισμός ο κρατικοδίαιτος, ο διαπλεκόμενος με τα κόματα ο κοτζαμπασικος και τοκογλυφικός και να αποφασίσει να πάει ένα βήμα πιο μπροστά? Σε πιο καθαρούς κανόνες παιχνιδιού? Αν ναι, τότε έχει ελπίδες να φέρει κάτι καλύτερο και ο ΓΑΠ....

 23. osaperas avatar
  osaperas 13/09/2009 10:37:04

  Μα είναι δυνατόν να πιστευουμε ότι ο Παπανδρέου θα εκλεγεί πρώτος (εάν εκλεγεί πρώτος) και θα σχηματίσει κυβέρνηση (εάν σχηματίσει κυβέρνηση) με βάση αυτά που λέει και υπόσχεται ότι θα κάνει; Κια κάνουμε κριτική σε αυτά;

  Ο Παπανδρέου βρέθηκε στην κορυφή όχι επειδή ο ίδιος παρουσίασε κάτι εντυπωσιακό. Απλά ο κόσμος σιχτίρισε (εάν σιχτίρισε) με τον Καραμανλή και την κάνει προς τον Παπανδρέου.

  Αυτή είναι η ουσία. Κάθισε κανείς από τους απλούς πολίτες να συγκρίνει προγράμματα κομμάτων ή έστω σκέφτηκε λίγο πιο βαθειά;

  Η Νέα Δημοκρατία κάνει λάθος όταν συγκεντρώνει την επικοινωνιακή πολτική της στις ικανότητες του Παπανδρέου.

  Ο Παπανδρέου είναι αυτός που ήταν πριν απλο μερικά χρόνια και δεν μπορούσε να φθάσει με τίποτε τον Καραμανλή σε καταλληλότητα. Τι έκανε ο Παπανδρεόυ και τον έφτασε τώρα; Τίποτε δεν έκανε.

  Απλά ο κόσμος έχει βαρεθεί με τη κυβέρνηση σε μία σειρά κυρίως από απλά θέματα μπήκαν και οι νταβάδες των ΜΜΕ στη μέση και συμβαίνει αυτό που συνεβαινε πάντα: Όλοι χωρίς να χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις τη κάνουνε για αλλού.

 24. SEN avatar
  SEN 13/09/2009 11:02:23

  Αν υπάρχει άνθρωπος σε αυτό το μπλογκ που θα ψηφίσει ΝΔ...είτε έχει μεγάλα συμφέροντα είτε είναι περιορισμένης ευθύνης... (σας ζητάω συγνώμμη για αυτά που έκανα αλλα ψηφίστε με για να τα ξανακάνω...)...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ SEN 13/09/2009 11:43:27

   Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό δεν μπορεί να ισχύει και για οσους θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ; Συγχωροχάρτι στα λαμόγια της εικοσαετίας;
   Γενικά η κατάσταση στα πολιτικά θυμίζει ποδοσφαιρικές ομάδες που τη μια χρονιά δεν τις κάνει ο Μπάγεβιτς π.χ. και τον στέλνουν αδιάβαστο, ενώ μετά από ένα χρόνο τον υποδέχονται ξανά ως σωτήρα, και πάει λέγοντας... Ανωριμότητα ή απλά ανομολόγητα συμφέροντα;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ SEN 13/09/2009 11:58:20

   Προσωπική μου άποψη: κανένα. Απλά ισχύει πάντα το -μεταξύ τυφλών ο μονόφθαλμος- και ανάλογα με τις ισχύουσες συγκυρίες.
   Επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά το διαχρονικό : αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, τότε θα ήταν παράνομες.
   Το δικαίωμα να επιλέγει ο δούλος αφεντικό, δεν σημαίνει ότι παύει να είναι δούλος...
   Και άλλα πολλά παρόμοια.
   Ψευδαίσθηση είναι όλα. Δυστυχώς.
   Παράσταση σικέ στην οποία εμείς διαλέγουμε θίασο. Από κατάλογο.

 25. SEN avatar
  SEN 13/09/2009 11:51:42

  Ωραία συμφωνώ μαζί σου...επομένως έξω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  Μας μένουν ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ...και πες μου ποιο απο αυτα τα κόμματα μπορεί να πάει την χώρα μπροστά???

 26. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 13/09/2009 12:25:44

  Τη χώρα μπροστά; Πόσο μπροστά; Αρχίζω και ανησυχώ για την επικείμενη ιλιγγιώδη πρόοδο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.