#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/03/2011 07:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα χαρίζει όλα ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΘράκηΈνα από τα πιο σκληροπυρηνικά χωριά της ορεινής Ξάνθης επισκέφθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για τον οικισμό Δημάριο του δήμου Μύκης απ’ όπου κατάγονται αρκετοί από εκείνους που εντάσσονται στους λεγόμενους φανατισμένους υποστηρικτές της άποψης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ότι στη Θράκη δεν υπάρχει μουσουλμανική αλλά τουρκική μειονότητα...»
Βέβαια και μόνο η επιλογή του συγκεκριμένου χωρίου από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι κάποιος άλλος οικισμός, σημαίνει πολλά. Οι άνθρωποι που επέλεξαν να φέρουν τον πρωθυπουργός της χώρας στο Δημάριο και όχι οπουδήποτε άλλου, ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι το Δημάριο και ποιες οι θέσεις των κατοίκων του περί των μειονοτικών ζητημάτων.

 

Πέρα από την επιλογή του χωριού που θα επισκέπτονταν ο Γιώργος Παπανδρέου, κανείς μας, ούτε και οι λεγόμενοι μειονοτικοί κύκλοι, δεν περίμεναν να ακούσουν αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό άλλωστε οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα ιστορικό άνοιγμα της κυβέρνησης, εγώ θα το χαρακτήριζα ως ιστορικό ξεπούλημα.
Πραγματικά ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ σε όλα όσα εδώ και χρόνια διεκδικεί η Άγκυρα, είπε ναι σε όλα εκείνα που θα επιτρέψουν στη γείτονα χώρα να αλωνίζει ανενόχλητη στη Θράκη χωρίς κανένας πλέον αν μπορεί να τη σταματήσει.

Καταρχήν είπε εμμέσως πλην σαφώς ΝΑΙ στην εκλογή του μουφτή, εκεί βέβαια τόνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προηγηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος όχι μόνο ανάμεσα σε μειονοτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες αλλά ένας διακομματικός διάλογος διότι όπως είπε χαρακτηριστικά, το θέμα είναι ευαίσθητο και λεπτό και δεν πρέπει να υπάρχουν πρόχειροι χειρισμοί του. Βέβαια όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει εκλογή του μουφτή αλλά για όσους δεν ξέρουν, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις μέχρι τώρα δράσεις των δήθεν εκλεγμένων ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής και θα καταλάβουν αμέσως γιατί η Άγκυρα ζητάει με τόση επιμονή να εκλέγονται στο εξής οι μουφτήδες και όχι να διορίζονται από το κράτος.
Μου κάνει όμως ιδιαίτερη εντύπωση που ο κύριος Παπανδρέου δε ζήτησε να κάνει το ίδιο πράγμα και η Τουρκία, να εκλέγονται δηλαδή κι εκεί οι μουφτήδες διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εκλεγμένος μουφτής. Δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτό δεν το γνωρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μαζί με την εκλογή των μουφτήδων όμως ο πρωθυπουργός της χώρας μας, είπε ΝΑΙ και στην εκλογή των επιτροπών που διαχειρίζονται τη βακουβική επιτροπή, να μπορεί δηλαδή κι εκεί να κάνει κουμάντο η Τουρκία λες και μιλάμε για δική της περιουσία. Εδώ βέβαια θα μου πει κάποιος, «μα γιατί αυτοί που θα εκλεγούν είτε ως μουφτήδες είτε ως μέλη των επιτροπών που θα χειρίζονται τη Βακουβική επιτροπή, να είναι άνθρωποι της Τουρκίας;» η απάντηση είναι απλή, όταν το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής μπορεί και καθορίζει το αποτέλεσμα των εθνικών ή των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θράκη, στις περιοχές δηλαδή όπου ψηφίζουν μουσουλμάνοι, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα κάνει σε αυτές τις εκλογές για μουφτή ή για βακουφικές επιτροπές.

Κι αν σε όλα τα παραπάνω το ΝΑΙ του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο αφού όπως προανέφερα έβαλε ως όρο το διακομματικό διάλογο, σε κάποια άλλα πάγια αιτήματα της Άγκυρας είπε ΝΑΙ με τόνο. Τι ζητάει τόσο καιρό η Τουρκία και οι εδώ άνθρωποι της; Μα φυσικά να γίνονται περισσότερα μαθήματα στην τουρκική στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία κι αυτό το υποσχέθηκε ο κύριος Παπανδρέου, είπε ξεκάθαρα ότι θα ενισχυθεί η τουρκική γλώσσα στα δημοτικά σχολεία των μουσουλμάνων. Δε μας είπε μόνο σε τι θα βοηθήσει αυτό τους κατά τα άλλα Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης.

Κάτι άλλο το οποίο υποσχέθηκε ευθέως ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ότι στο εξής όσοι από τους μουσουλμάνους επιθυμούν να δίνουν προφορικές εξετάσεις στην τουρκική για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, θα μπορούν να το κάνουν. Αλήθεια, ο μουσουλμάνος που μιλάει μόνο την πομάκικη γλώσσα ή ο Ρομ που μιλάει μόνο τη δική του γλώσσα, πως θα μπορέσει να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης; Εκτός κι αν αυτός δεν είναι άνθρωπος, εκτός κι αν στην κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ανθρώπους μόνο όσους δηλώνουν Τούρκοι.

Επίσης ο πρωθυπουργός μας, υποσχέθηκε ότι στα ΚΕΠ και κατ’ επέκταση σε όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών που λειτουργούν σε περιοχές με μουσουλμάνους κατοίκους, θα προσλαμβάνονται υπάλληλοι οι οποίοι εκτός από την Ελληνική, θα μιλάνε και την Τουρκική γλώσσα. Ούτε εδώ φαίνεται να ενημέρωσαν τον κύριο Παπανδρέου ότι στη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη υπάρχουν δυστυχώς και μουσουλμάνοι οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε την Ελληνική ούτε και την Τουρκική γλώσσα. Αυτοί δηλαδή δε θα εξυπηρετούνται σε καμιά υπηρεσία; Βέβαια με βάση την απλή λογική, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι υπάλληλοι των διαφόρων υπηρεσιών, εκτός από Ελληνικά και Τουρκικά, μιλάνε και Πομάκικα κι άρα θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν και τους καθαρά πομακόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής.

Μου κάνει όμως εντύπωση που αυτό δεν αναφέρθηκε από τη μεριά του πρωθυπουργό, δεν είπε ούτε λέξη για Πομάκους, για Πομάκικη γλώσσα ή για Πομακοχώρια. Γιατί άραγε. Μόνο οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούνται στη γλώσσα τους;

Φυσικά εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο έχω γράψει αρκετές φορές ως τώρα. Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να μιλάμε για το αν στις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν σε περιοχές με μουσουλμάνους θα προσλαμβάνονται υπάλληλοι που να μιλάνε δύο ή και τρεις γλώσσες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται όχι κανένας άλλος, αλλά Έλληνες πολίτες οι οποίοι απλά έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι μουσουλμάνοι και όχι χριστιανοί. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί αυτό το κράτος στο οποίο λέγεται πως γεννήθηκε η δημοκρατία δε φρόντισε ποτέ να διδάξει σωστά στους ανθρώπους αυτούς την επίσημη γλώσσα της πατρίδας τους, την Ελληνική; Φυσικά, μην ξεχνάτε πως μια αμόρφωτη μειονότητα είναι πολύ πιο βολική και για την Ελλάδα και για την Τουρκία απ’ ότι μια μορφωμένη. Τον μορφωμένο άνθρωπο δε μπορείς να τον καθοδηγήσεις εκεί που θες ενώ τον αμόρφωτο, φτάνει μόνο να τους πεις πως σε περίπτωση που δηλώσει πως είναι Έλληνας θα βράζει στα καζάνια της κόλασης στον άλλο κόσμο, για να τον πάρεις με το μέρος σου.

Τίποτα λοιπόν απ’ όσα έγιναν και γίνονται αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, δεν είναι τυχαίο, όλα αποσκοπούν στον καλύτερο δυνατό έλεγχο της και από τις δυο πλευρές.


Επίσης ο κύριος Παπανδρέου δεσμεύτηκε για την ταχύτερη δυνατή κατασκευή του κάθετου άξονα Βουλγαρίας - Ελλάδας μέσο του χωριού Δημαρίου. Δε μας έφτανε δηλαδή ο υπάρχον δρόμος από και προς τη Βουλγαρία ο οποίος μόνο προβλήματα μας δημιουργεί, θα μας φτιάξουν και άλλον. Αναρωτιέμαι, δεν το βλέπουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ πως από τότε που άνοιξαν τα σύνορα στον Άγιο Κωνσταντίνο, πενταπλασιάστηκε η μικροεγκληματικότητα στην Ξάνθη; Δεν τους ενημέρωσε κανείς ότι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής ζουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους επειδή τα χωριά τους έχουν γεμίσει με Βούλγαρους οι οποίοι δεν έχουν αφήσει σπίτι στο οποίο δεν έχουν μπει; Δεν ξέρουν ότι από τότε που άνοιξε ο δρόμος για τη Βουλγαρία, η τοπική μας αγορά, τόσο αυτή της ορεινής περιοχής όσο και αυτή της πόλης, ερημώνει διότι από τη μια όλοι οι Ξανθιώτες τρέχουν για τα ψώνια τους, ακόμα και για τα καύσιμα τους στη γειτονική χώρα όπου όλα είναι πάμφθηνα κι από την άλλη τα πομακοχώρια της Ξάνθης έχουν γεμίσει με παράνομους Βούλγαρους μικροπωλητές οι οποίοι εφοδιάζουν τους καταναλωτές με ότι χρειαστούν σε πολύ καλύτερες τιμές. Κάποτε μας είχαν πει ότι αυτός ο δρόμος θα φέρει ανάπτυξη στην Ξάνθη, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης δε θα χωράνε τους επισκέπτες, ότι οι μικροεπιχειρηματίες της περιοχής θα πλουτίσουν.

Που πήγαν όλα αυτά; Εμείς μέχρι τώρα μόνο λουκέτα στα μαγαζιά μας βλέπουμε, μόνο για διαρρήξεις και ληστείες ακούμε. Μετά από όλα αυτά όμως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσε και τη δημιουργία του νέου κάθετου άξονα ο οποίος μάλλον αποσκοπεί στο να φέρει στη χώρα μας τους Βούλγαρους εκείνους που για την ώρα δεν κατάφεραν αν έρθουν και να μπουν στα σπίτια μας.

Το αστείο στην όλη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο χωριό Δημάριο ήταν που ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες οικονομικά στιγμές κι ότι ο ίδιος δεν ήρθε για να τάξει. Πράγματι, δεν έταξε τίποτα, πέρα από τον κάθετο άξονα Βουλγαρίας Ελλάδας, που να κοστίζει έστω και ένα ευρώ στη χώρα μας. Όλα όσα όμως υποσχέθηκε δεν ήταν τίποτα άλλο από προεκλογικές υποσχέσεις οι οποίες όπως ξέρουν πολύ καλά στο ΠΑΣΟΚ θα φέρουν χιλιάδες ψήφους στην κυβέρνηση στις διαφαινόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές. Άρα δεν έταξε τίποτα που να κοστίζει σε χρήματα αλλά έταξε πράγματα που συνιστούν αυτό που λέμε ξεπούλημα των πάντων.
Έχοντας προφανώς κατά νου να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, ήρθε στην Ξάνθη και υποσχέθηκε να κάνει πράξη όλα όσα εδώ και χρόνια ζητάει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το οποίο και ξέρει να κερδίζει για λογαριασμό άλλων εκλογές.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατοίκους τον ρώτησαν γιατί στα χωριά τους δε μπορούν να παρακολουθούν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, γιατί δεν έχουν σήμα τους αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν είπε ούτε κουβέντα ο κύριος Παπανδρέου. Του ζήτησαν την προώθηση του Μπασμά, μια από τις καλύτερες στον κόσμο ποικιλίες καπνού που παράγεται στην Ξάνθη, και σε άλλες χώρες ώστε να αυξήσουν τις ποσότητες που παράγουν και να αρχίζουν να πουλάνε σε καλύτερες τιμές την παράγωγή τους. Ούτε και γι’ αυτό το θέμα όμως είχε να τους πει κάτι, απλά αρκέστηκε στο να τους παραπέμψει στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την πιο σωστή λειτουργία τους. Του παραπονέθηκαν για την απάτη με τα πλαστά ένσημα που έστησαν κάποιοι και εξαπάτησαν εκατοντάδες οικοδόμους πουλώντας τους πλαστά ένσημα, του ζήτησαν δικαίωση τους και τιμωρία αυτών των ανθρώπων που τους έκλεψαν με αυτό τον τρόπο τα λεφτά αλλά ο κύριος Παπανδρέου ούτε και γι’ αυτό είχε να πει κάτι.

Γενικά δεν απάντησε σε κανένα από τα θέματα που του τέθηκαν, ήρθε με δική του λίστα θεμάτων, ήταν προαποφασισμένο το τι θα πει και τι θα υποσχεθεί και όλα ήταν σα να μην ειπώθηκαν. Φυσικά για όλα όσα ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κανείς δεν είτε το θάρρος να του πει πως αυτά που λέει βλάπτουν το εθνικό μας συμφέρον, ότι ευνοούν τα παιχνίδια της Άγκυρας στη Θράκη. Άλλωστε δεν ήταν και εύκολο να διαφωνήσει κανείς με τον πρωθυπουργό αφενός μεν γιατί θα διακινδύνευε τη θέση του στο κόμμα κι αφετέρου γιατί δίπλα και απέναντι στον πρωθυπουργό ήταν ορισμένοι από τους πιο φανατικούς υποστηριχτές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των θέσεων που αυτό εκφράζει.

Κακά τα ψέματα, το τουρκικό προξενείο φέρνει ψήφους και το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι με την πλάτη στο τοίχο, χρειάζεται ψήφους ώστε να έχει κάποιες ελπίδες να κερδίσει τις εκλογές που θα προκηρύξει.

Για να κερδηθούν λοιπόν οι ψήφοι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη η λύση είναι μία. Κάνουνε πράξη όλα όσα ζητάει η Τουρκία και η μειονότητα γίνεται και πάλι πράσινη. Θέλουν περισσότερα τουρκικά στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, τους τα υποσχέθηκαν. Θέλουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στην τουρκική, σύντομα θα γίνει. Ζητάνε τουρκόφωνους υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες, σε λίγο θα τους έχουμε. Θέλουν εκλογή των μουφτήδων και των επιτροπών που διαχειρίζονται τις βακουφικές περιουσίες, ο δρόμος άνοιξε και πολύ σύντομα θα είναι πλέον γεγονός. Ξεχνάνε όμως στο ΠΑΣΟΚ πως όλα αυτά δεν είναι απαίτηση όλων των μουσουλμάνων της Θράκης αλλά μόνο λίγων οι οποίοι και ζουν έχοντας ως επάγγελμα την παροχή των υπηρεσιών τους στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και κατά συνέπεια στην Άγκυρα.

Ξεχνάνε στο ΠΑΣΟΚ ότι τον απλό το μουσουλμάνο δεν το νοιάζει τι είναι αλλά το πώς θα ζήσει αυτός και τα παιδιά του. Τον ενδιαφέρει να πουλήσει πιο ακριβά τον καπνό που παράγει, τον ενδιαφέρει να βρουν μια δουλειά τα παιδιά του, τον ενδιαφέρει να μπει το ψωμάκι μέσα στο σπίτι του. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται αν η μειονότητα της Θράκης είναι μουσουλμανική ή τουρκική και οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στην ομάδα των 3500 έμμισθων συνεργατών της Άγκυρας.

Δυστυχώς όμως εκείνοι καθορίζουν τους όρους του παιχνιδιού, ένα παιχνίδι στο οποίο αποφάσισε να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο η ελληνική κυβέρνηση. Εμπρός λοιπόν, την επόμενη φορά που ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός θα επισκεφθεί τη Θράκη, ας μη βάλει κοστούμι, ας φορέσει τη φανέλα της εθνικής Θράκης που δημιούργησαν εκείνοι που ονειρεύονται ένα ανεξάρτητο κρατίδιο στη Θράκη κι ας κρατάει στο χέρι του τη σημαία της ανεξάρτητης Θράκης. Έτσι κι αλλιώς ακόμα και τα τελευταία όπλα που είχαμε στα χέρια μας ως χώρα, ο κύριος Παπανδρέου αποφάσισε όχι να τα πουλήσει διότι όταν πουλάς σημαίνει ότι παίρνεις και κάποιο αντάλλαγμα, αλλά να τα χαρίσει στη Τουρκία.

Ο θεός να βάλει το χέρι του αν και για την ώρα μόνο ο κύριος Παπανδρέου το βάζει.

 

Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Εκδότης της Πομάκικης εφημερίδας NATPRESH

Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης

 

 

http://alexpolisonline.blogspot.com/2011/03/blog-post_8032.html

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης avatar
  Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 04/03/2011 08:13:09

  Εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει περισσότερο από προφανής ο ρόλος του τουρκικού προξενείου, των ανθρώπων του, των πολιτικών (και Ελλήνων) που επιλέγουν να κινούνται στη γραμμή του.
  Για να αντιστραφεί η κατάσταση, δεδομένου ότι το ελληνικό κράτος φρόντιζε επί δεκαετίες να "σπρώχνει" τους Τσιγγάνους και τους Πομάκους στην αγκαλιά της Τουρκίας, χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή διάσταση. Αλλιώς οι περιοχές θα εγκαταλειφθούν περαιτέρω και θα συνεχίσει να κάνει πάρτυ το τουρκικό παρακράτος, πλέον με χρηματοδοτικό βραχίονα την τράπεζα ZIRAAT.
  Μια καινοτόμα και κρίσιμη πρωτοβουλία αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, η καταγγελία των μορφωτικών συμφώνων του 1951 και 1968, βάσει τον οποίων η μειονοτική εκπαίδευση γίνεται στην τουρκική γλώσσα, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης που όριζε ότι οι μειονότητες οφείλουν να διδάσκονται στις γλώσσες τους. Αυτά τα μορφωτικά σύμφωνα αποτελούν ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Πομάκων και των Τσιγγάνων και, μεταξύ άλλων, οδηγούν στο απίθανο παράδοξο μια γλώσσα, αυτή των Τσιγγάνων, να προστατεύεται και να επιδοτείται στα Άνω Λιόσια ή στην Αγία Βαρβάρα Αττικής και να διώκεται στη Ξάνθη και την Κομοτηνή.
  Φυσικά από μόνη της αυτή η κίνηση δεν λύνει το πρόβλημα.
  Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει μεγάλη ευαισθησία στο ζήτημα της Θράκης, θα πάρει αυτές τις πρωτοβουλίες που θα δίνουν τον τόνο της αυριανής διακυβέρνησής του και σε αυτόν το κρίσιμο μέτωπο.

 2. st.takis avatar
  st.takis 04/03/2011 08:26:27

  ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ?

 3. kiki avatar
  kiki 04/03/2011 08:50:41

  Πολυ καλη η παρεμβαση του συγκεκριμενου δημοσιογραφου και επισης πολυ σωστη η παρουσιαση του προβληματος της Θρακης, αυτην την στιγμη, μια και ολοι ενδιαφερομαστε με τα οικονομικα και χανομαστε σαυτα.
  Εδω και χρονια η ανησυχια μας ειναι μεγαλη για την περιοχη, και πριν την ΝΔ της τελευταιας περιοδου, οταν ο ΚΚ εβαλε ΥΠΕΞ την Ντορα ολοι αναρωτιομασταν γιατι ? και βλεποντας τις κινησεις της στην Θρακη , λεγαμε οτι η Κοσσοβοποιηση της Θρακης εκτελειται κανονικα, χωρις κανεις και απο τους βουλευτες της ΝΔ της περιοχης να αντιδρα εντονως.
  Τωρα με τον εγκαθετο τον Αμερικανων ΓΑΠ, η Θρακη με τα πλουσια μεταλευματα θα αυτονομηθει σε ανταλλαγμα τουρκικων εδαφων.Το σχεδιο προχωραει, χωρις να αντιδρα η να ενημερωνεται ο ελληνικος λαος απο κανεναν.Ευτυχως που υπαρχουν και οι Θρακιωτες και βγαινουν παρομοια δημοσιευματα .Ζηταμε απο την αξιωματικη αντιπολιτευση πιο δυναμικη παρουσια στην περιοχη , πιο ζωντανη ενημερωση του λαου, οχι μονο επερωτησεις στην Βουλη που χανονται.
  Οι εφιαλτες της δοσιλογικης κυβερνησης εργαζονται συστηματικα για την εκχωρηση, Διαμαντοπουλου Δραγωνα ΓΑΠ, και οι συνπασοκοι της περιοχης , μαζι με τα αμερικανοτσιρακια τους , Σορος κλπ, παραγουν εργο.
  Ελληνες Γρηγορειτε.

  • juliet avatar
   juliet @ kiki 04/03/2011 11:30:54

   Κική ,γεια, στο σπίτι του κρεμάσμενου δε μιλάνε για σκοινί,κατάλαβες τι εννοώ, τώρα τι κάνουμε.......

 4. popolaros avatar
  popolaros 04/03/2011 09:48:57

  Μα τα έχει χαρίσει από πριν ο αμερικανός Jeffrey και η παρέα του.
  h**p://fw2.gr/pv

  Και μην ξεχνάμε τους κανόνες της προπαγάνδας.
  Πρώτα φτιάχνετε το επικοινωνιακό κλίμα.
  Πρώτα ψάχνουμε την Μακεδονία και την Θράκη στους χάρτες και ΔΕΝ υπάρχει και μετά δεν τις βρίσκουμε και στην πραγματικότητα.
  Bravo Giorgo.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/03/2011 10:48:05

  Το άρθρο του κ. Καραχότζα είναι μία πραγματική βόμβα. Έχουμε καταλάβει για τι μιλάει; Έρχεται ένας θρακιώτης Πομάκος μουσουλμάνος και παραθέτει στοιχεία και υπονοεί ότι ο "πρωθυπουργός" της Ελλάδας διαπράττει μειοδοσία. Δεν το λέει αυτό κανείς ελληνάρας, φανατικός ορθόδοξος, εθνικιστής ή ό,τι άλλο. Το λέει ένας έλληνας πολίτης Πομάκος, μουσουλμάνος, που αγαπά την παράδοση του λαού και του τόπου του και δεν θέλει να δει τον λαό του να γίνεται έρμαιο της Τουρκίας.
  Από τους φύλακες (βλέπε "πρωθυπουργός") ποιός θα μας φυλάξει;

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ ΒΙΣ 05/03/2011 10:49:44

   ΒΙΣ
   Συγχαρητήρια.

 6. Γ.Κ avatar
  Γ.Κ 04/03/2011 11:06:21

  O υιός της γιαχωβού μας πουλάει και εμείς zaman fou βρείκε και τα κάνει το παιδί

 7. juliet avatar
  juliet 04/03/2011 11:06:22

  Πονάμε Πομάκε Ελληνα,γιατί αυτό είσαι αλλά είσαι και συ άτυχος σαν όλου τους Ελληνες.
  Αυτός ο ευλογημένος τόπος έχει μια κατάρα,να μη μπορεί να αναδείξει κυβερνήτη που να αγαπά τη Πατρίδα του.
  Αυτός ο λαός απέκτησε τη συνήθεια να είναι όχλος,να βάζει το εγώ του πάνω απο το εθνικό συμφέρο.
  Θα πρέπει να ξυπνήσουμε.Η Ελλάδα πάντου ,απο τη Θράκη,το Καστελλόριζο,η Σαμοθράκη,τη Κρήτη,τη Κέρκυρα ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ σε τιμή ευκαιρείας.
  Οι εκλογές απ΄ ότι φαίνεται πλησιάζουν.Αφήστε το μικροκομμάτικα και
  να σκεφτήτε:
  Οι χώρες καλλιεργουνται καλώς,οχι εν όσω είναι γόνιμες,αλλ΄εν όσω είναι ΕΛΛΥΘΕΡΕΣ!!!!
  Εκεί στη ΝΔ προσέχετε ,ο Σαμαράς είναι Ελληνας αλλα και ολοι εσείς που είσαστε απο ευπαθείς περιοχές ο τόπος σας πάνω απο όλα.Οι εποχές είναι πονηρές.Αφουγκραστήτε τις φώνες.Θα έχετε συμπαραστάτες.Σήμερα φωνάζουν οι Πομάκοι,χθές το Καστελλόριζο.Αφήστε τις ρημάδες τις καρέκλες και τις αμπελοφιλοσοφίες,η Πατρίδα αργοπεθαίνει.
  Η Βουλγαρία αναπτύσεται,εμείς πεθαινουμε.ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

 8. Σοφία avatar
  Σοφία 04/03/2011 12:11:43

  ANTIΔΡΑΣΤΕ!!!!!!!
  Πριν λίγο έλαβα το παρακάτω μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η φωτό είναι από την πρώτη σελίδα του σάιτ που αναφέρεται σε αυτό.
  Τα σχόλια δεν είναι περιττά, αλλά πιο χρήσιμο είναι να «ξοδέψετε» δύο λεπτά από τον χρόνο σας και να τους στείλετε κι εσείς την διαμαρτυρία σας.

  “Subject: Εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας
  Με έκπληξη και εξοργισμό είδα στο ακόλουθο link -πρώτη σελίδα του επίσημου site για μηχανολόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο χάρτης της Ελλάδας να μην περιλαμβάνει τη Μακεδονία και τη Θράκη. Μετά από σχετική μου διαμαρτυρία απευθείας στον οργανισμό απλά αγνοήθηκα….
  Προωθήστε το ευρέως και καλέστε τους όλους σε διαμαρτυρία! Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!

  Για διαμαρτυρία πάτε στο conduct us, στο message subject γράφετε complaint procedure και στο enter your message γράφετε το μήνυμά σας.  Μη ξεχνάτε Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Ήπειρο, ελληνισμό Β. Ηπείρου, Κύπρο… Χωρίς αυτά δεν υπάρχει Ελλάδα! Μην ξεχνάτε τις προδοσίες και τις τραγωδίες του Ελληνισμού από τότε που οι Μογγόλοι Τούρκοι πάτησαν τα άγια χώματά μας. Αγωνιστείτε μην ξαναδούμε άλλη μια φορά το ίδιο έργο! Το κουράγιο μισεύει και η οργή φουντώνει και πλέον με τίποτα δε στερεύει. Αλλά αυτή την φορά η οργή ας γίνει κάτι καλό για την πατρίδα.

 9. Σοφία avatar
  Σοφία 04/03/2011 12:12:37

  ” το site του παραπανω μηνυματος

 10. Σοφία avatar
  Σοφία 04/03/2011 12:13:11

  http://www.useefficiency.eu/ τωρα εμφανιζεται..

 11. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 04/03/2011 12:38:11

  "
  Μου κάνει όμως εντύπωση που αυτό δεν αναφέρθηκε από τη μεριά του πρωθυπουργό, δεν είπε ούτε λέξη για Πομάκους, για Πομάκικη γλώσσα ή για Πομακοχώρια. Γιατί άραγε. Μόνο οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούνται στη γλώσσα τους;
  "

  Αμ το ελληνικό δημόσιο τόσα χρόνια φέρεται λες και δεν θέλει να υπάρχουν οι πομάκοι. Λες και θέλει να τους απογοητεύσει και να τους εξαγριώσει τόσο, ώστε να τους στείλει δώρο στο προξενείο. Και οι πολιτευτές της περιοχής...

  Αυτή είναι και η ουσία του ζητήματος. Η καρδιά του προβλήματος. Και που θα επηρρεάσει το προς τα που θα γύρει η ζυγαριά την κρίσιμη ώρα.

  Το τεράστιο έγκλημα. Τα λάθη της ελληνικής πολιτείας και οι εσκεμμένες ενέργειες διαφόρων, ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ, που στρέφουν τους πομάκους στην αγκαλιά του τουρκικού προξενείου.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 04/03/2011 12:41:14

   Θράκα,
   τώρα κάνει πως δεν ξέρεις γιατί δεν είπε τίποτα ο Παπανδρέου.
   Πιστός, όπως και όλοι οι προηγούμενοι στη γραμμή ενσωμάτωσης των Πομάκων στη μουσουλμανική μειονότητα.

  • Makedonas Thessalonikios avatar
   Makedonas Thessalonikios @ Θραξ Αναρμόδιος 05/03/2011 12:16:07

   Kala i Elliniki politeia mono lathi kanei 50 xronia tora;
   Apisteuto etsi;
   Kai omos alithino!
   File Thraka tora gnorizoume giati i Thraki einai apo tis pio ypowathmismenes perioxes tis xoras.
   Se liga xronia de tha anikei stin Elliniki epikrateia,tha ginei tourkiko protektorato.
   Kai sou lene oi dikoi mas oi fostires........
   Siga mi tous ti dosoume kai aneptygmeni.!

   • juliet avatar
    juliet @ Makedonas Thessalonikios 05/03/2011 17:53:08

    Ο αναπτυξιακός νόμος τους έδινε μεγάλη επιδότηση,πήγανε οι επιτήδιοι και δε ήταν οι τυχαίοι ,κατάλαβες τι εννοώ,και αφού τα φάγανε,σωστά τα είπε ο Πάγκαλος,αφήσανε τα έργα στη μέση.
    Πτωχεύσαν τις εταιρείες ,και κλείσαμε.
    Αυτά ,φίλε ,Makedona Thessanonikie, για την ιστορία!!!!Ανάπτυξη θα είχε αν τα λαμόγια πονούσανε τη πατρίδα τους.
    Οι Σικελοί μαφιόζοι είναι καλύτεροι!!!

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/03/2011 13:04:11

  ΤΑ εχουμε πει, εχουμε φωναξει.. θα μας κλεισει το σπιτι το ΓΑΠ..

  Γιατι δεν τον ριχνει ο Σαμαρας??? ΣΗΜΕΡΑ.. 1000 λογους εχει. αντεεεεεε

  ΠΠ

 13. juliet avatar
  juliet 04/03/2011 13:07:20

  εσείς του ΠΑΣΟΚ δε είσαστε Ελληνες;
  Την ιστορία αυτής της πατρίδας ,η ελευθερία της ,οι θυσίες της,η αναγνώρησή της ως κοιτίδα του πολιτισμου δε την έγραψαν ,δε τη ποτισαν με αίμα Ελληνες δέξιοι ,αριστεροί,κεντρώοι αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι αγαθό όλων μας,δεν είμαστε έλληνες των κομμάτων αλλά της Ελλάδος.Είναι ανάγκη να το καταλάβουμε.
  Η φωνή του Πομάκου Ελληνα δε είναι Πασόκ,Ν.Δ,ΚΚΕ κλπ είναι φωνή Ελληνα!!

  • Makedonas Thessalonikios avatar
   Makedonas Thessalonikios @ juliet 05/03/2011 12:32:00

   Dtaksei re Juliet,se akousame,alla dystyxos yparxoun kai kapoioi pou den akoun
   kai de synaisthanontai.
   Mi thigeis tous pasokous,asfalos einai Ellines, kai oi perissoteroi apo autous exoun
   enan" idiaitero"tropo na deixnoun tin Ellinikotita tous.

   • juliet avatar
    juliet @ Makedonas Thessalonikios 05/03/2011 17:34:28

    το έχω εμπεδόσει ,πουλαμε σε καλή τιμή,και κλαίω που δε πήρα περισσότερα!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.