#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2010 13:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τα χάσαμε τα λεφτάκια μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Deutsche BankΑυτή και εάν είναι είδηση !

Από : http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,694681,00.html

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Γερμανικής Τράπεζας Ευρωπαϊκής Αφαίμαξης ( «DEUTSCHE BANK « ) Josef Ackerman έχει την πεποίθηση ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΝ – ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ !

«Ωστόσο» , όπως δήλωσε , «δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή- διότι η πιθανή κατάρρευση της μπορεί να συμπαρασύρει όλη την Ε.Ε. …» .
Και το κυριότερο : Ο κ. Άκερμαν δήλωσε επίσης πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ –ΑΝΑΧΡΕΩΣΗ ( «UMSCHULDUNG» ) ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΥΣ , διότι αυτό θα έβλαπτε , θα είχε τεράστιες συνέπειες για το ευρωπαϊκό τραπεζιτικό σύστημα , κυρίως τις γερμανικές τράπεζες που έχουν χορηγήσει δάνεια ή αγοράσει ελληνικά ομόλογα !

Με λίγα λόγια : Ο κ. Άκερμαν σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της «ελληνικής» κυβέρνησης , δηλώνει πως ΔΕΝ θα ανακάμψουμε οικονομικά …
Παράλληλα λέει την αλήθεια σε ότι αφορά μια ελληνική « στάση πληρωμών « ( όπως έκανε ο Ε. Βενιζέλος το 1932 με αποτέλεσμα την ελληνική «οικονομική έκρηξη-ανάκαμψη « στην περίοδο 1932-1940 ) ή «επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού της χρέους « ( μείωση των τοκοχρεολυσίων – επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ) θα βλάψει το τοκογλυφικό τραπεζιτικό σύστημα της Ε.Ε./Γερμανίας. Γι΄ αυτό και φροντίζουν να μας δανείσουν , όχι βέβαια για να πληρωθούν οι συντάξεις των ελλήνων όπως υποκριτικά ισχυρίζονται τα παπαγαλάκια , αλλά για να αποπληρωθούν τα δάνεια τους. Και αυτή την υπηρεσία και εγγύηση προσπαθεί να προσφέρει ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Β΄ με την «Σοσιαλιστική» Διεθνή του καπιταλισμού.

Υ.Γ. 1 : Αυτό που δεν αποκάλυψε βέβαια ο κ. Άκερμαν , και ούτε σχολιάζεται από τις «Αριστερό-Δεξιές» πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας , είναι το γεγονός ότι στο νέο μετά το 1824 ( ; ) «Ψήφισμα της Υποτέλειας» , το λεγόμενο «Μνημόνιο» για την παροχή της νέας οικονομικής «βοήθειας» , υπάρχει η «πρόνοια» – ότι δεσμεύονται σαν «εγγύηση» όλα τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου , για την περίπτωση «αδυναμίας αποπληρωμής»!, όπως και στην περίπτωση των όρων του «Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου» του 1897.

Υ.Γ.2 : Σε πρόσφατη παρέμβαση μου είχα διατυπώσει την άποψη πως η Γερμανία δεν σκοπεύει μόνο σε «Real-Estate” με την εκμετάλλευση των ακινήτων του δημοσίου και των «άγονων νησιών» του Αιγαίου , αλλά και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ και άλλων μορφών Α.Π.Ε. , στα πλαίσια ενός τεράστιου «Project” που μελετούν , ενός δικτύου τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια που θα ξεκινά από την έρημο της Βόρειας Αφρικής , το οποίο προφανώς θα περνά από την «πλήρη με ηλιοφάνεια και ανέμους Ελλάδα» , και θα καταλήγει στην Κεντρική Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτά είναι απόλυτα «λογικό» να θέλουν να εξαγοράσουν και το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ ! Το 2008 απέτυχε η εξαγορά της από την «R.W.E.» ( προσωρινή αναβολή , επειδή η περίπτωση βρώμαγε πολύ με την ταυτόχρονη εξαγορά του ΟΤΕ… ).

Τώρα , όπως με πληροφορούν , «πέφτουν διάφορα τηλέφωνα» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από την Αυστριακή «VERBUND” ( η Αυστρία είναι κατά 70 % οικονομική αποικία της Γερμανίας ) η οποία δηλώνει πως έχει αναλάβει την «λογιστική εξυπηρέτηση « της ΔΕΗ , και εάν οι υποψήφιοι πελάτες – καταναλωτές δεχτούν να τους στέλνει η «VERBUND» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , τότε θα έχουν έκπτωση από 10 ( τα νοικοκυριά ) έως 20 % ( οι επιχειρήσεις ) στον λογαριασμό τους !

Σε ερώτηση ενός φίλο μου σ΄ ένα ηλίθιο , “Έλληνα» , μανατζαράκι της «Verbund” πως είναι δυνατόν να προσφέρει η εταιρεία του μια τόση μεγάλη έκπτωση , και γιατί την δουλειά αυτή ( κοινοποίηση λογαριασμών ) με την ίδια προσφορά δεν μπορεί να την κάνει η ΔΕΗ ( ; ) , η απάντηση του γραικύλου ήταν πως : « μα η ΔΕΗ έχει 24000 υπαλλήλους , ενώ εμείς της «Verbund” που θα διεκπεραιώνουμε αυτή τη δουλειά είμαστε 150 άτομα « ( ! ) .

Συμπέρασμα : «Πωλείται και η ΔΕΗ « , απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι και αναλαμβάνουν Γερμανό-Αυστριακές «Verbund” με ολιγομελή επιτελεία σκλάβων ( ελαστικά ωράρια , χωρίς «13ους-14ους μισθούς , μειωμένες άδειες και καλοκαιρινές διακοπές , ατομικές -»προσωποποιημένες» – και όχι «συλλογικές συβάσεις» εργασίας) , με την βοήθεια της «νέας τεχνολογίας» η οποία επιτρέπει την μείωση εργατικού προσωπικού ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , όπως θα έπρεπε να αναμένει κανείς από την «εξέλιξη της επιστήμης» υπέρ της ανθρωπότητας…

ΝΤΑΝΤΟΝ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 14/05/2010 13:38:18

  Έχουμε και δικαστικά έξοδα στις ΗΠΑ όπου μας διαπομπεύουν ως ποινικούς εγκληματίες, ε κύριε Άκερμάν μου;

 2. takis avatar
  takis 14/05/2010 13:39:56

  Να δούμε τώρα τι θα πει ο ΓΑΠ, που μας οδήγησε εδώ...

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ takis 14/05/2010 13:43:23

   πολλοί μας οδήγησαν εδώ, λεβέντη μου!

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Βρασίδας 14/05/2010 13:48:06

    Εχεις δίκιο,πολλοί καβάλησαν τ'αμάξι και το σακάτεψαν.Ποιός όμως τ'όσπρωξε στον γκρεμό;;;;;

  • CRAZY DOCTOR avatar
   CRAZY DOCTOR @ takis 14/05/2010 18:18:44

   ειναι μεγαλη ευκαιρια με την χρεωκοπία να ξαναρθούμε στην εξουσία

 3. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 14/05/2010 13:56:01

  "Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ...τα καταφέρει"! Αυτό ακριβώς λέει, ιδού ο θεότρελλος ανορθολογισμός του απορρυθμισμένου καπιταλισμού σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια! Απορρύθμισαν το σύστημα, τώρα πρέπει να το επαναρρυθμίσουν.
  To κεφαλαιοκρατικό σύστημα έφθασε στην παράνοια αυτή όχι εξαιτίας των αντιπάλων του (γιατί στη φάση αυτή ...δεν έχει), αλλά εξαιτίας των εσωτερικών αντιφάσεων που εξογκώθηκαν, όταν οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί του καταργήθηκαν. Τώρα πρέπει να τους ξαναστήσουν, αλλά ο καπιταλισμός είναι πιά ένα ζόμπι και έτσι θα μείνει. Πρέπει να ανεχθούμε επί μακρόν τη βρώμα του, γιατί δεν υπάρχουν σπέρματα, προβλαστήσεις εναλλακτικής λύσης.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 14/05/2010 14:17:39

   Υπάρχει πιά και η άποψη ότι παγκοσμίως, η λεγόμενη "ανάπτυξη" τέλος, θα μπούμε σε ιστορική περίοδο σταθερών-στάσιμων οικονομιών, ενός "καπιταλισμού της πεζοπορίας" αντί της "Formula 1" (που της έφυγαν οι ρόδες).

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 14/05/2010 15:52:45

    Της έφυγε ο τάκος φυσικά!
    Η χειρότερη κατάρα που μπορείς να ρίξεις σε τσιγγάνο: Το χειρόφρενο είναι πάντα χαλασμένο

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ Sic transit gloria mundi 14/05/2010 16:04:42

    Ο θρύλος λέει ότι η Maclaren το 1993 δοκίμασε στο Σιλβερστόουν ένα τελείως τηλεκατευθυνόμενο μονοθέσιο που "γύρισε" την πίστα μόλις 2,5 δεύτερα πιο αργά από τους οδηγούς της. Τότε η FIA πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφαιρέσει όλα τα όργανα τηλεμετρίας από τα αυτοκίνητα και να απαγορεύσει για το 1994 το ABS. Την πρωτομαγιά σκτώθηκε ο μεγάλος Άιρτον ...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 14/05/2010 16:08:43

    Η ουσία είναι ότι τα πολύ "πειραγμένα" οχήματα έχουν στην αρχή τρελές επιδόσεις αλλά αυτό κρατάει λίγο και μετά... άστα καλύτερα. Οι φυσικοί (όπως και οι οικονομικοί) νόμοι εκδικούνται.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ Sic transit gloria mundi 14/05/2010 16:18:06

    Έτσι ακριβώς. Κι εδώ είχαμε την εκδίκηση και των "δύο". Απότομη "απορρύθμιση" σε σχέση με ένα απόλυτα ελεγχόμενο σύστημα χωρίς ταυτόχρονη μείωση της "προηγούμενης" επίδοσης.

 4. GreenHorses avatar
  GreenHorses 14/05/2010 13:58:34

  Σιγά μην τα ξεπληρώσει μ... λέμε.

 5. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 14/05/2010 14:22:20

  Αφελής ερώτηση.

  Εντάξει καλά κάνει ελέγχους η εφορία αλλά μήπως ήρθε ο καιρός να ελέγξουν και τίποτα μαύρους, κινέζους, πακιστανούς και λοιπούς "εργατικούς" μετανάστες που ειρήσθω εν παρόδω κάνουν και τρελούς τζίρους;

  Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ στενάζει ο Έλληνας όλη αυτή η σαρα και η μάρα πρέπει ανενόχλητη να θησαυρίζει σε βάρος μας.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Αγανάκτηση 14/05/2010 16:56:01

   που να τους ψάχνουν αυτούς μωρέ, άντε βρές που μένουν αν ανήκουν σε μαφίες, αντε μπλέξε... εδώ στον έλληνα που είναι και σταθερός και σίγουρος.
   μεχρί και που χ...ζει ξέρει το κράτος, που να ψάχνει τώρα με τους άλλους.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/05/2010 14:26:00

  Πόσο πιο απλά μπορεί να τα πει κανείς; (δυστυχώς στα αγγλικά)

  http://www.nytimes.com/2010/05/15/business/15markets.html?hp

 7. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 14/05/2010 15:14:56

  - Πώς πάει ο καπιταλισμός;
  - Πέεεεεεεεεεεφτει (εδώ έχει slow motion).

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/05/2010 15:39:25

  Να ένας φαγάνας που σου έχει φάει λεφτά κύριε Ακερμαν. Εγώ σας τον καρφώνω, εσε κάνε ότι θές

  http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1816168

  • Determinism Is Dead avatar
   Determinism Is Dead @ archaeopteryx 14/05/2010 16:17:49

   Αρχαίε ευχαριστώ, γιατί το έψαχνα στην παλιά του θέση στο βάθος του Δημαρχείου και δεν το έβρισκα. Θέλω να βγάλω Πιστοποιητικό Οικογενειακής Μερίδας και δεν μπορώ να κατεβαίνω Αθήνα. Ξέρεις άμα στο βγάζουνε;

 9. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 14/05/2010 15:49:30

  Σήμερα το "μαζεύουν" κάπως...

  Γερμανία: Δεν αμφισβητεί την αποφασιστικότητα της Ελλάδας

  Προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να «μαζέψει» την αμφισβήτηση από τον μεγαλοτραπεζίτη Άκερμαν της ικανότητας της Ελλάδας να αποπληρώσει τη «στήριξη».

  Η γερμανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα τις αγορές ότι δεν αμφισβητεί την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να ανορθώσει τα δημόσια οικονομικά της, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της κυριότερης τράπεζας της χώρας με τις οποίες αμφισβητούσε τη φερεγγυότητα της.

  Ο Γιόζεφ Άκερμαν, επικεφαλής της Deutsche Bank, αμφισβήτησε δημόσια τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της.

  «Αμφιβάλω κατά πόσον η Ελλάδα είναι πραγματικά ικανή να τα καταφέρει», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση ZDF, το βράδυ της Πέμπτης. Οι δηλώσεις του συνέτειναν στην πτώση του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης σήμερα το πρωί.

  «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν βλέπει κανένα λόγο αυτή τη στιγμή να ασχοληθεί με τέτοια σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Σαμπίνε Χάιμπαχ.

  «Η κυβέρνηση κρίνει ρεαλιστικό το σταθεροποιητικό πρόγραμμα» που υιοθέτησε η Αθήνα από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Δεν υπάρχει καμια αμφιβολία σχετικά με την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα στη διάρκεια των επομένων ετών και να υπερβεί τα προβλήματά της», δήλωσε.

  Η κυβερνητική εκπρόσωπος αρνήθηκε να ασκήσει κριτική στον Άκερμαν ενώ η εφημερίδα «Financial Times Deutschland» σημειώνει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι ο επικεφαλής της Deutsche Bank, η γνώμη του οποίου βαρύνει σημαντικά στις αγορές, έχασε μια ευκαιρία να σιωπήσει.

  Καθημερινή

 10. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 14/05/2010 16:04:38

  Ο Άκερμαν αγόρασε σωρό από τα αρκουδίσια subprime που του πούλησαν η Goldman με το Fund του J. Paulson, ωστόσο, η Deutsche Bank και η Goldmann δηλώνουν ακόμη τεράστια κέρδη. Πολλή αδιαφάνεια...

 11. Determinism Is Dead avatar
  Determinism Is Dead 14/05/2010 16:09:05

  Κόλπο είναι. Τώρα που φεύγει ο Axel Weber από την Bundesbank για να πάει στην ΕΚΤ, ο Ackerman θέλει να πάρει τη θέση του. Αλλά έτσι ήταν οι Ελβετοί απ’ την εποχή του Machiavelli: πληρωμένοι μισθοφόροι του Πάπα.
  STGM σχόλιο παρακαλώ.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Determinism Is Dead 14/05/2010 18:14:06

   Τί να κάνει και η καημένη Ελβετική Φρουρά, στο "Νέο Βατικανό" έχει ξεσπάσει μεγάλη φαγωμάρα: Ακόμη και η Κουρία του Νέου Αμστελόδαμου θέλει το "σκάλπ κάποιου υποψήφιου Πάπα", ενός από τους μαιμουδιάρηδες.
   h**p://www.reuters.com/article/idUSTRE64C62420100513
   "Βankers' heads on spikes", "κεφάλια τραπεζιτών σε παλούκια" ζητούν οι εποπτικές αρχές, άκουσον άκουσον!
   Ως παλαιός φίλος των γουέστερν, προτείνω παραδοσιακή πίσσα και πούπουλα.
   Όσο για κάτι Ελβετούς, άν όντως ξέπεσαν ακόμη κι αυτοί τόσο όσο λέγεται, θα έχουν δίκιο όσοι φωνάζουν: "Γουλιέλμε Τέλλε, αυτή τη φορά όχι σημάδι στο μήλο! Κεφάλια"!

 12. anonymous avatar
  anonymous 14/05/2010 16:11:05

  Εμ κύριε Ακερμαν,
  αν δεν κάνετε κάποια πραγματάκια σαφώς και θα τα χάσετε τα λεφτάκια σας, εκτός αν ''θέλετε'' να τα χάσετε.
  http://www.antinews.gr/?p=45488&cpage=1#comment-448501

 13. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 14/05/2010 16:18:42

  Ήπια αλλά σαφώς εχθρική η αντίδραση της Μέρκελ κατά Άκερμαν, σκληρότερη του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας (Σόιμπλε). Υπάρχει μπαρούτι από κάτω.
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,694811,00.html

 14. parsifal avatar
  parsifal 14/05/2010 18:14:32

  Αφού διατηρούμε 24.000 κηφήνες στην ΔΕΗ γιατί μας φατίει η οποια VERBUND ? Αφού ΔΕΝ μπορούμε μόνοι μας να φτιάξωμε ΚΡΑΤΟΣ ας το κάμουν οι ξένοι που το πληρώνουν εδώ και πολλά χρόνια !
  Κάποιος πρέπει να τσακίσει την ραχοκοκκαλιά ΔΕΗτζήδων, ταξιτζήδων,,φορτηγατζήδων,ΟΤΕτζήδων, βυτιοφορέων, βενζινοπολών, φαρμακοποιών και λοιπόν τραμπούκων - κοινωνικών εκβιαστών. Η Γερμανική προτεσταντική στοχοπροσήλωσις και μέθοδος (αποδεδειγμένες ιστορικά στο καλό και στο κακό...) μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα κι'ας μας κοστίσει κάτι παραπάνω.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ parsifal 14/05/2010 18:17:21

   Γενικά συμφωνώ με τις απόψεις σου για τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά αν η ΔΕΗ είχε μόνο 5.000 αργόσχολους, λές να πληρώναμε φθηνότερο ρεύμα;

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ parsifal 14/05/2010 18:20:58

   Τους Γερμανούς τους έχουμε "χαλάσει" από παλιά (βλ. Ζίμενς και Μαρκεζίμενς): Χρειάζεται επίμονος προτεστάντης, ακόμη πιό Βόρειος, Σκλανδιναβός. Ο Γουσταύος Αδόλφος (ο τελευταίος Σουηδός που πολέμησε ποτέ), λείπει, καλός είναι πάντως κοι ο Όλι Ρέν.
   Για τον Γουσταύο και τι έκανε τους διαπλεκόμενους Καθολικούς:
   h**p://en.wikipedia.org/wiki/Gustavus_Adolphus_of_Sweden

 15. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 14/05/2010 18:30:34

  Εσύ μην μου ανησυχείς καθόλου.Η θεία Πρόνοια προέβλεψε γιά τους ολιγοφρενικούς και τους ιδιώτες,την αιώνια ευτυχία του ακαταλόγιστου.Φυσικά μακράν της φθοροποιού εξουσίας.

 16. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 14/05/2010 22:25:37

  Δεν είναι εκτεθειμένη σε Ελληνικά ομόλογα η Deutsche Bank. ¨Ετσι τουλάχιστον λέει το spiegel.de.
  Μήπως όμως είναι εκτεθειμένη σε "γυμνά" CD's (λέγε με "καλό πελάτη" της Goldmann Sachs);
  Άχ, θα την πνίξει τελικά την Άνγκελα Μέρκελ ο γέρο-Kohl, και μας προειδοποίησε προχθές ο Πράσινος παλιόφιλος του και νοσταλγός, o Jürgen Trittin!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 14/05/2010 22:26:48

   Τον διώξανε το γέρο από αρχηγό του κόμματος ως σκανδαλάκια, αλλά η καλή εκδίκηση είναι κρύο πιάτο!

 17. pellitis avatar
  pellitis 14/05/2010 23:55:51

  τους ταξιντσιδες φορτηγαντσιδες πουλμαντσιδες τους βαζετε στο ιδιο καζανι με το κυφηναριο ΔΕΗ ΟΤΕ ΚΤΕΛ γιατι και αυτοι κρατικοδιαιτοι ειναι πληρωσατε καμια φορα ταξι καμια φορα στας ευρωπας η γενικα οτι εχει σχεση με ροδα ειναι εως πεντε φορες πιο ακριβο!ολα τα ξερετε εσεις δηλαδη απο που και οσπου?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.