#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2010 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ...χάπια μουΔεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ δεν αντέχω να βλέπω αυτήν την εικόνα μέχρι να συγκληθεί και να τελειώσει το Συνέδριο (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι….).

Και καλά ο Σαμαράς, όλοι έχουμε μάθει πλέον ότι είναι ευγενικός άνθρωπος… Αφού να φανταστείτε επιμένει να προσκαλεί τη Ντόρα στην πρώτη γραμμή παρόλο που αυτή ούτε στο όνομά του δεν καταδέχεται να αναφερθεί («δεν σχολιάζω δηλώσεις άλλων).

Και φυσικά κανείς δεν περιμένει από τους εικονιζόμενους κυρίους να δείξουν ευαισθησία και να διευκολύνουν τον Αντώνη, καθήμενοι αλλού κάθε φορά που συνεδριάζει η ΚΕ ή άλλο κομματικό όργανο.

Στο επιτελείο του Σαμαρά όμως δεν υπάρχει κάποιος να τους πει δυο κουβέντες στο αυτί. Ευγενικά βεβαίως.

Δεξιός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 20/01/2010 21:22:24

  Αυτοί εκέι στο press-gr τι ζόρι τραβάνε με το Σαμαρά; Πόση πια επιχείρηση αποδόμησης; Μυρίζει από πολύ μακριά το πράγμα. Τόσος πια τρόμος μήπως και αναλάβει πρωθυπουργός;

  Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Ο Σαμαράς δεν είναι εκεί μόνον γι' αυτό που είναι, αλλά κυρίως για αυτό που εκπροσωπεί. Υπάρχει ένα ολόκληρο λαϊκό κίνημα από πίσω του, κίνημα πολιτικής απελευθέρωσης, και αλίμονο σε όποιον το υποτιμήσει.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Blimblomblim 20/01/2010 22:43:47

   Blimblomblim,

   Και αυτοι εκει στο Parapolitika.gr τι κανουν; Και ειναι λενε ΜΠΛΕ. Οποιος εχει τετοιους φιλους (!!!), τι το θελει το press-gr;;;;

 2. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 20/01/2010 21:29:41

  Εδώ ο κόσμος χάνεται και το press.gr,χτενίζεται.Γι αυτό κατρακυλάει στην κατάταξη.Αντε,με το καλό να κουτρουβαλήσει και το τρωκτικό.Οσο γιά τη photo του άρθρου....τι να πεί κανείς;Αντωνάκη μας,πολύ πονόψυχος είσαι και δεν κάνει!!!!!

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/01/2010 21:57:52

  Νομίζω ότι η ΝΔ έχει μοναδική ευκαιρία να συσπειρώσει τους αστούς, τους μικροαστούς, τους μεγαλοαστούς, πλούσιους, φτωχούς,αριστερούς δεξιούς, με προδιαγραφές «τίμιος» «ορεξάτος» «μπαϊλτνισμένος» «αντιπράσινος» «Έλληνας».

  • tiramola avatar
   tiramola @ archaeopteryx 20/01/2010 22:10:18

   archaeopteryx
   Εννοείς ένα μεγάλο αντιπασοκικό ρεύμα που θα σώσει την πατρίδα?

  • katerina avatar
   katerina @ archaeopteryx 20/01/2010 22:23:09

   Σοφή κουβέντα,
   Αυτές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές όχι η «αριστερά» «δεξιά»
   Υπάρχει η ανάγκη εκπροσώπησης αυτού του νέου χώρου. Ας το τολμήσει
   Αν δεν το κάνει ο Σαμαράς, θα δημιουργηθεί κάποιος άλλος φορέας ή χώρος
   γιατί η φύση μισεί τα κενά, προσωπικά δεν με πειράζει ποιός θα το κάνει γιατί πιστεύω πως είναι αναγκαίο

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 20/01/2010 22:30:14

   δεν το σκεφτόμουν έτσι, ούτε είχα ειρωνικό τόνο στην «πατρίδα». Αλλά φαντάζομαι μία Ελλάδα, που το κρατος έχει σκοπό να ελαχιστοποιεί την ενόχληση σε Έλληνες, να μην τους κλέβει, να μην τους κοροϊδεύει, και να φορολογεί στο ελάχιστο, να σέβεται την περιουσία του άλλου, να φροντίζει να έχουν ευκαιρίες όλοι, να μην πεινάνε παιδάκια, να αγαπά τον τόπο, την ύπαιθρο, την γλώσσα, την ιστορία, την αλήθεια, τον κριτικό νου, τον κοινό νου...

   Ζητάω πολλά;

   Αααα.. και να μην αυξάνει τους μελλοντικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ σε καιρό ύφεσης ΠΡΙΝ ΚΑΝ ξέρει πόσο θα έχει το πετρέλαιο του χρόνου για μπιζινες ημετέρων... Πως σου φαίνεται; σε αφορά και εσένα.

  • tiramola avatar
   tiramola @ archaeopteryx 21/01/2010 10:46:55

   @archaeopteryx
   Και γιατί τα αυτονόητα που ζητάς είναι μοναδική ευκαιρία μόνο για την ΝΔ του Σαμαρά?
   Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ λέει άλλα?
   Διαχωριστικές γραμμές φίλε μου , μεταξύ αριστεράς-δεξιάς πάντοτε θα υπάρχουν όσο η αδικία και η εκμετάλευση θα κυριαρχούν στο οικονομικό μοντέλο-μονόδρομο.
   Τα συμφέροντα μικρά ή μεγάλα , η αέναη συσσώρευση κεφαλαίου από τους λίγους και το διαρκές κυνήγι του κέρδους που είναι η σημερινή πραγματικότητα σε σχέση με τα αυτονόητα που αναφέρεις είναι σαν να μαγειρεύεις σούπα με κρέας και ψάρι στην ίδια κατσαρόλα.
   Απαιτείται λοιπόν κράτος δικαίου και ισχυρό κοινωνικό κράτος(για να μην πεινάνε τα παιδάκια).
   Ένα κράτος που η ΝΔ του υπουργού Σαμαρά το έστειλε στον πάτο.
   Ένα κράτος που εξυπηρέτησε ημετέρους , που έκλεψε από τα αποθεματικά των ταμείων , που ξεπουλάει την δημόσια περιουσία και που η μεγάλη του αγάπη για την ύπαιθρο ήταν τέτοια που επί 5 χρόνια δεν κατάφερε να βάλει μιά τάξη στις ανεξέλεκτες χωματερές σκουπιδιών.
   Ένα κράτος που ενώ αύξανε συνεχώς την τιμή του ρεύματος κατάφερε την κερδοφόρτα ΔΕΗ να την παραδώσει με χρέος.
   Πως γίνεται τώρα να έχει "μοναδική ευκαιρία" να διορθώσει όλα αυτά την στιγμή που ο αρχηγός της πρόσφατα ζήτησε από τους νεολαίους-οπαδούς της ΟΝΝΕΔ να είναι περήφανοι για τις κυβερνήσεις της ΝΔ?
   Θα ρωτήσουμε το Μούργο...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 21/01/2010 11:04:24

   το "δεξιά-αριστερά" έχει πεθάνει. Ήταν η θρησκεία επί ψυχρού πολέμου. Σε "παλιά γλώσσα εκείνης της εποχής" τώρα ζεί και βασιλεύει η Αντίδραση. Η Αντίδραση έχει οικειοποιηθεί διάφορα αριστερίζοντα ή εναλλακτικά καλύμματα και μερικά από αυτά είναι χυδαίοι μηχανισμοί απομύζησης των πολλών προς όφελος των λίγων. Να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια... ξέρεις. Θα δούμε και ποιός θα καρπωθεί την απαξίωση της ΔΕΗ (αν και το έγραψαν εξαιρετικά εύγλωττα σχολιαστες στην ανάρτηση της διαμαρτυρίας οικολογικών οργανώσεων)

 4. Προεδρική Δημοκρατία avatar
  Προεδρική Δημοκρατία 20/01/2010 22:05:15

  Ο χρόνος του συνεδρίου είναι μακριά, πολύ μακριά και εικόνες σαν κι' αυτή φρενάρουν την παράταξη. Δυστυχώς, σε ότι αφορά το χρόνο του συνεδρίου δεν γίνεται αλλιώς. Όμως κάτι πρέπει να αρχίσει να κινείται το ταχύτερο προσυνεδριακά με καινούργια φρέσκα πρόσωπα και προπαντός με καινούριες δημοκρατικές ιδέες.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Προεδρική Δημοκρατία 21/01/2010 01:28:08

   Γιατί δεν έχει ακόμη συνέλθει η Κοινοβουλευτική ομάδα για να εκλέξει νέο γραμματέα? Είναι δυνατόν να κινούμαστε το 2010 με τον Τραγάκη να συντονίζει τους βουλευτές της ΝΔ?

 5. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 20/01/2010 22:07:23

  Και μη ξεχνάμε ότι ο Αντώνης είναι οικονομολόγος!

  Εχει δώσει λίγο χρόνο στο συμφοιτητή του, αφού μιλάνε συχνά στο τηλέφωνο....

 6. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 20/01/2010 22:12:51

  Το Σάββατο στι 11:00 στο Μεγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή της ΝΔ με θέμα το συνέδριο.

  Ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

  Ο κόσμος περιμένει να συμετάσχει...

 7. nemo avatar
  nemo 20/01/2010 22:20:27

  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΡΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!!!

  • Karmacedon avatar
   Karmacedon @ nemo 20/01/2010 23:12:49

   + 1

 8. Spm avatar
  Spm 20/01/2010 22:30:45

  Χωρίς πλάκα τώρα.
  Η εικόνα αυτη που βγαίνει ο Σαμαράς με αυτούς τους δυο τύπους διπλα του, ειναι μια πολυ κακή εικόνα.
  Κάτι πρέπει να κάνουν εκεί στη Ρηγίλλης, γι αυτό και γρηγόρα.

 9. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 20/01/2010 22:41:13

  Ο Τραγάκης, μορφή, cult φιγούρα της Β΄ Πειραιά. Χαιρετά τον κόσμο στις γειτονιές με τα δύο χέρια! Σε όλα τα πανηγύρια παρών, ακόμα και αν γιορτάζουν 4-5 εκκλησίες ταυτόχρονα στην περιοχή, όπως γίνεται του Αγίου Γεωργίου. Έρχεται, κάθεται 10 λεπτά, πάει στην άλλη εκκλησία που γιορτάζει. Έχω βαρεθεί να τον βλέπω να εκλέγεται, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου θυμάμαι Τραγάκη βουλευτή! Τον ψήφιζαν τα αδέλφια του παππού μου που θα ήταν τώρα πολύ πάνω από 100 ετών και δεν ήταν τότε πολύ γέροι ακόμα!

  Ελεος με τους κολλημένους Νεοδημοκράτες που ψηφίζουν το ίδιο πρόσωπο εδώ και 30 χρόνια! Τραγάκης και Νεράντζης! Στο τέλος, τους ψηφίζεις από λύπηση γιατί λες ότι θα στενοχωρηθούν πολύ αν δεν εκλεγούν, γιατί θα καταλάβουν ότι έφτασε το πολιτικό τους τέλος.

 10. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 20/01/2010 22:42:22

  Και να μην το ξεχάσω: Πριν τις εσωκομματικές εκλογές, ο Τραγάκης είχε δηλώσει "εγγυητής της ενότητας της ΝΔ"!!!
  Τώρα καταλαβαίνετε γιατί βγήκε το ΠΑΣΟΚ;

 11. donaE avatar
  donaE 20/01/2010 23:00:38

  Αν σχολιασω,θα πει παλι η Lοretta οτι δεν καταλαβαινει γιατι βιαζομαι.
  Βιαζομαι ομως;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ donaE 20/01/2010 23:15:01

   Υπαρχουν πολλα θεματα σε αυτο.Οι 6 μηνες του καταστατικου που απαιτουνται ωστε τα νεα μελη να εχουν δικαιωματα ειναι ενα απο αυτα.
   Το κυριοτερο ομως ειναι οτι δεν υπαρχει ουσιωδης διαφορα στην οικονομικη προταση της ΝΔ απο την κυβερνηση.Αυτο δεν μπορει να ξεπερασθει ευκολα.Εαν υπηρχε η προβολη της θα μπορουσε να γινει.
   Μεχρι στιγμης η αντιπολιτευση ειναι υποτονικη.

  • Προεδρική Δημοκρατία avatar
   Προεδρική Δημοκρατία @ donaE 20/01/2010 23:43:22

   Ψυχραιμία,
   Έχεις δίκιο. Το κακό είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμφανής ουσιώδης διαφορά μεταξύ των οικονομικών προτάσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα, είτε θα πάμε σε περικοπή δημοσίων δαπανών, είτε θα πάμε σε περισσότερους φόρους που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς φυσικά καμία προοπτική. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
   Εγώ πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κτυπήσει ιδεολογικά αλλού και συγκεκριμένα εκεί που πονάει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στην συγκεντρωτική ολοκληρωτική νοοτροπία του, προτείνοντας ένα αποκεντρωμένο κοινωνικό και πολιτικό μοντέλο με μετατροπή των απλών πολιτών σε συμμέτοχους στη διακυβέρνηση της χώρας.

  • donaE avatar
   donaE @ donaE 20/01/2010 23:45:14

   Αρα οι αιτιασεις του κοσμου ητανε ανεδαφικες;Νομιζω πως αφορουσαν περισσοτερα ζητηματα περα απο το οικονομικο.Το ξεκαθαρισμα ηταν ενα απο αυτα.Η διαρκης παρουσια και ο ελεγχος καποια αλλα.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ donaE 21/01/2010 00:07:00

   ψυχραιμια και Προεδρική Δημοκρατία μπορείτε να διαβάσετε τις προτάσεις για την οικονομία στη συζήτηση που έγινε για τον προυπολογισμό στη Βουλή.

   Δε μπορείτε να λέτε ότι δεν έχουν ουσιαστική διαφορά με αυτές του ΠΑΣΟΚ! Ξαναδιαβάστε τι είπε ο Σαμαράς, που ήταν ο πρώτος πολιτικός στη μεταπολίτευση που το έκανε αυτό δηλ. σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό να δώσει πρωτάσεις!

   Ξεχνάτε εύκολα μου φαίνεται! Ελληνικό φαινόμενο γάρ...

   Εκτός αν για εσας είναι ουσιαστική διαφορά οι προτάσεις του ΚΚΕ!

  • Προεδρική Δημοκρατία avatar
   Προεδρική Δημοκρατία @ donaE 21/01/2010 15:54:45

   Φίλε Τυχαίε, μας παρεξήγησες. Φυσικά και έχει προτάσεις για την οικονομία η Νέα Δημοκρατία και φυσικά αυτές διαφέρουν από εκείνες του ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή, ο λαός δεν μπορεί να αντιληφθεί τις διαφορές μεταξύ των οικονομικών προτάσεων τόσο, όσο άλλες πολιτικές διαφορές πολύ πιο εμφανείς.
   Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Αν αύριο το πρωϊ γίνουν εκλογές και τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) κατεβούν με μοναδική σημαία τους τις θέσεις τους για τους μετανάστες, εσύ τι λες; ποιο κόμμα θα κέρδιζε; Επίσης αν κατέβαιναν με μοναδική σημαία τους τις θέσεις τους για την οικονομία, εσύ τι λες ποιο θα κέρδιζε; Στην πρώτη περίπτωση θα κέρδιζε άνετα η Νέα Δημοκρατία, ενώ στη δεύτερη δεν είναι βέβαιο ότι θα κέρδιζε.
   Επομένως πρέπει να εστιάσουμε με δύναμη εκεί που υπάρχουν εμφανείς πολιτικές διαφορές.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ donaE 21/01/2010 16:00:07

   Προεδρική Δημοκρατία, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είχε καταθέσει και μια χαρά ισορροπημένες θέσεις για την ενέργεια. Και σε αυτό θα κέρδιζε.

 12. Daemon avatar
  Daemon 21/01/2010 00:24:40

  Ο Μαυρογιαλλούρος του Πειραιά και ο Νεάτερνταλ της πολιτικής θα φέρουν την ανανέωση; Για να δείτε το μέγεθος του χάους, ο Νεάτερνταλ έγινε γραμματέας της ΚΕ με το αμάχητο επιχείρημα ότι... γεννήθηκε την ίδια μέρα και την ίδια χρονιά με τον Καραμανλή. Τα χάπια μου...

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Daemon 21/01/2010 01:21:07

   Κακά τα ψέμματα, η ΝΔ είναι φυσική συνέχεια της αντιβενιζελικής παράταξης. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν οικογενειακές ρίζες στον αντιβενιζελισμό (και η δική μου οικογένεια, επίσης). Η αντιβενιζελική παράταξη πάντοτε καπετανάτα ήταν, ένας πολιτευτής-βουλευτής σε μία περιοχή, άντε δύο. Και οι κομματάρχες από κάτω με τη μαγκούρα, τη γκράμπα που λένε στα αρβανιτοχώρια. Και αυτοί οι βουλευτές μετά τρώγονταν αναμεταξύ τους. Τις εκλογές του 1920, όταν τις κέρδισαν οι αντιβενιζελικοί, δεν τις κέρδισαν ως κόμμα, αλλά ως Ηνωμένη Αντιπολίτευσις, δηλαδή συνασπισμός μικρότερων κομμάτων, χωρίς ευδιάκριτες διαφορές μεταξύ τους.

   Αυτή την παράδοση των καπετανάτων συνεχίζει και η ΝΔ.
   Με τη διαφορά ότι τώρα τα πράγματα ιδεολογικά έχουν αλλάξει. Στα οικονομικά, ελάχιστα πλέον διαφοροποιείται μία σοσιαλδημοκρατική από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση. Από τη στιγμή, όμως, που η επικρατούσα τάση στον κεντροαριστερό χώρο είναι ένας άκρατος μεταμοντέρνος διεθνισμός και ο σοσιαλφιλελευθερισμός, ο κεντροδεξιός χώρος αποκτά μία σαφή ιδεολογία, αυτήν ενός σύγχρονου πατριωτισμού. Αυτόν που προσπαθεί να εκφράσει ο Σαμαράς και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.
   Δεν μιλάω για την ιδεολογία ενός κάπηλου, όχι ενός φαντασιακού πατριωτισμού της προγονοπληξίας, με αναφορές σε "ένδοξους προγόνους", στυλ χούντας, αλλά ενός ουσιαστικού πατριωτισμού, με αναφορές στα πραγματικά στοιχεία της εθνικής ταυτότητας. Αυτά που οι σοσιαλφιλελεύθεροι αρνούνται γιατί τα μισούν και τα χλευάζουν.

   Απέναντί του ο δεξιός (όχι ακροδεξιός) χώρος έχει, πλέον, τους "χρήσιμους ηλίθιους' της φιλελεύθερης αριστεράς (και τους πολύ λίγους ελευθεριακούς άθεους δεξιοφιλελεύθερους στυλ Μανδραβέλη) που αβαντάρουν τους ισλαμιστές και τους λαθρομετανάστες στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας.
   Άρα, δεν την παίρνει πλέον τη Δεξιά να έχει καπετανάτα και παλαιοκομματική δομή, αν θέλει να εκφράσει με σύγχρονο τρόπο τον πατριωτικό χώρο και αν θέλει να προσελκύσει ψήφους και από την ορφανή πατριωτική Αριστερά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Daemon 21/01/2010 01:42:05

   Δεν ειναι απολυτο αυτο.Θα ηταν αν απεναντι υπηρχε η Ενωση Κεντρου και οχι το ΠΑΣΟΚ.Σε μια παρομοια επριπτωση ισως εγω να μην ημουν στη ΝΔ.Απο τη στιγμη ομως που υπηρχε το τριτοκοσμικο ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα δεν μπορουσα παρα να ειμαι με τη ΝΔ.Επισης μεχρι το τελος του ψυχρου πολεμου η ΝΔ εξεφραζε το δυτικο προσανατολισμο της Ελλαδος.Για μενα πρεπει να συνεχισει να εκφραζει το ιδιο ή τουλαχιστον τον ευρωπαικο προσανατολισμο.Με αυτη την εννοια υπαρχει χωρος και για ενα ευρωπαικο διεθνισμο και πολυπολιτισμικοτητα.Ας μη ξεχναμε οτι η ΝΔ επισημα ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ομπσπονδιας και αυτο το επιβεβαιωσαν και οι 3 υποψηφιοι στις εσωκομματικες εκλογες.Αυτο δεν ερχεται σε αντιφαση με τις επιφυλαξεις για μεταναστες απο αλλους πολιτισμους καθως ιδιες επιφυλαξεις εχουν και ολα τα κεντροδεξια κομματα της Ευρωπης χωρις φυσικα να εγκαταλειπουν το στοχο της Ευρωπαικης Ενωσης.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Daemon 21/01/2010 02:37:18

   Mα δεν μίλησα για αντιευρωπαϊσμό. Τί σχέση έχει ο φιλο-ευρωπαϊσμός με τον άκρατο διεθνισμό της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ; Εννοείται ότι η ΝΔ πρέπει να έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά αυτός ο προσανατολισμός αλληλοσυμπληρώνεται με τον πατριωτισμό. Αυτή είναι η γραμμή όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Daemon 21/01/2010 12:11:17

   Ψυχραιμία, με εντυπωσίασες με τον "ευρωπαϊκό διεθνισμό και πολυπολιτισμικότητα". Νομίζω πως είναι πρώτη φορά που σε βρίσκω "τραβηγμένο απ' τα μαλλιά". Αφού το λες και μόνος σου, Ευρ. Ομοσπονδία-Ευρ. Ένωση: αυτά προϋποθέτουν αυθύπαρκτες, αυτόνομες κρατικές συνιστώσες γιαυτό και ο πατριωτισμός ενισχύει την ένωση, ενώ ο "διεθνισμός" έχει (παντού)ισοπεδωτικές- διαλυτικές τάσεις.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Daemon 21/01/2010 12:24:52

   Ισως οι οροι δεν ηταν σωστοι.Η ουσια ομως ειναι οτι η ΝΔ απο την ιδρυση της ηταν υπερ της ευρωπαικης ενοποιησης που περιεχει και ελευθερη μετακινηση και εγκατασταση Ευρωπαιων πολιτων σε ολες τις χωρες της ΕΕ και τελικα μια ευρωπαικη ομοσπονδια.Αυτα δεν πρεπει να τα ξεχναμε.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Daemon 21/01/2010 12:32:59

   Αν σε μια τέτοια "ομοσπονδία" μπορεί ο λαός, ο κάθε λαός, να δει τον εαυτό του, γιατί όχι. Όμως δεν συμβαίνει αυτό και τελικά καταλήγουμε σε δικτατορία της πολιτικής ορθότητας και σε αυτό που εύσχημα ονομάζεται "δημοκρατικό έλλειμμα". Κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν βλέπει τον εαυτό του στη σημερινή ενωμένη Ευρώπη. Ακόμη λιγότερο σε μια ομοσπονδία. Αυτή η ρομαντική στόχευση των δεκαετιών του 1970 έως τα μέσα του 1980, που έφερε και την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη, σήμερα έχει γίνει ο εφιάλτης του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, μιας ευρωγραφειοκρατίας δηλαδή χωρίς προορισμό που για να μην κρατάει άεργους 44.500 υπαλλήλους παίρνει συνχώς νομοθετικές πρωτοβουλίες επί παντός επιστητού και μας έχει αλλάξει τα φώτα.

   Σίγουρα δεν ήταν αυτό που είχε θέσει ως πολιτική στόχευση η ΝΔ του Κ. Καραμανλή. Πρέπει συνεπώς να αναπροσαρμοστεί και εκείνη η ρητορική. Είναι ανεδαφικό, τουλάχιστον ανεδαφικό, να μιλούμε σήμερα για ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Daemon 21/01/2010 12:55:23

   Αυτο συμβαινει γιατι ο εθνικισμος των επι μερους κρατων ειναι ισχυρος και δε θελουν να δωσουν εξουσιες στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο και να σχηματισθει ευρωπαικη κυβερνηση.Ετσι βρισκονται εμβαλωματικες λυσεις μεσω της Επιτροπης και της γραφειοκρατιας που δυσαρεστουν τους παντες.
   Η ΝΔ του Καραμανλη Α΄ηταν ετοιμη και για πολιτικη ενωση,ασχετα αν δεν προχωρησε.
   Παντως και οι 3 υποψηφιοι για την αρχηγια (Σαμαρας,Ντορα,Ψωμιαδης) ταχθηκαν υπερ της Ευρωπαικης Ομοσπονδιας.

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 21/01/2010 01:22:55

  Είναι άμεση ανάγκη να φύγουν από το προσκήνιο πρόσωπα συνώνυμα της παρακμής των τελευταίων ετών για τη ΝΔ όπως ο Ζαγορίτης, ο Τραγάκης, ο Χατζηγάκης ,ο Παυλίδης, ο Γιακουμάτος, ο Κιλτίδης, ο Γιαννόπουλος, κλπ.

 14. Quicky avatar
  Quicky 21/01/2010 10:38:25

  Διώξε τους όλους Αντώνη(φυσικά εννοώ και όλη την οικογένεια από την Τρανσυλβανία) και κάνε νέα αρχή,γι'αυτό σε ψήφισε ο κόσμος!

 15. ΝΜ avatar
  ΝΜ 21/01/2010 10:40:22

  μα ο Ζαγό και οι καραμανλικοί δεν πρωτοστατούσαν στην εκλογή σαμαρά; τώρα σας πειράζουν; και αν τους διώξει ποιούς να βάλει στη θέση τους; υπάρχουν κάποιοι που οι υπόλοιποι δεν τους βλέπουμε;

  • Daemon avatar
   Daemon @ ΝΜ 21/01/2010 16:21:28

   Συγνώμη, εννοείς τι ακριβώς; ότι δεν έχει άτομα να αντικαταστήσει τον Νεάτερνταλ; Πλάκα μου κάνεις; Γεμάτη Νεάτερνταλ είναι η Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσο πια, που να είσαι Γραμματέας του κόμματος και να μην μπορείς να εκλεγείς στην περιφέρειά σου, ε! σα νάχεις δίκιο, ο τύπος είναι αναντικατάστατος. Ξέρεις, παλιά στη Νέα Φιλαδέλφεια στη γιορτή της πρωτομαγιάς είχαμε το "γορίλα", δηλαδή έναν άνθρωπο που δήθεν μεταμορφωνόταν σε γορίλα, είναι αυτές οι παραστάσεις της δεκάρας. Αν έπαιρναν τον Νεάτερνταλ, θα είχαν μεγάλο σουξέ...

 16. thespieys avatar
  thespieys 21/01/2010 16:08:39

  H λύση είναι μία: Χρύσανθος Λαζαρίδης γενικός γραμματέας της ΝΔ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.