#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/08/2011 15:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα... φτερά του Βαγγέλη Βενιζέλου

[caption id="attachment_116687" align="alignnone" width="578" caption="Fallen Angel by Virus69"][/caption]

Σήμερα, και υπό την ασφυκτική πίεση των αγορών σε Ισπανία και Ιταλία πλέον, πολλοί θα αναρωτιούνται τι προέτρεψε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, δυναμικό δελφίνο και εν διαρκή υπομονετική αναμονή σίγουρο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να τεθεί στην καρμανιόλα της κεφαλής του υπουργείου των οικονομικών σε εποχή Μνημονίων.

Δοθείσης της επιστημονικής του αγνοίας των σύνθετων και πολύπλοκων παραμέτρων των αγορών (δεν θα έπρεπε κατ’ ανάγκη να τα γνωρίζει), και της βεβαιότητας της αποτυχίας -λόγω πάλι λαθεμένης συνταγής (απουσία ανάπτυξης)- του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού αλλά και των επόμενων δόσεων, πολλοί απορούν προς τι η απέλπιδα απόφαση του κου Βενιζέλου να κολυμπήσει τόσο στα βαθειά! Ενδεχομένως, το προσόν του φυσικού εκτοπίσματος να προσδίδει μια σιγουριά, αλλά οι καιροί και οι καιρ(δ)οσκόποι προβλέπουν τρικυμιές και επιλεκτικούς πνιγμούς! Αρκετοί θα σκεφτούν ότι ακριβώς αυτή η έλλειψη της εν το βάθει γνώσης, υπαγορεύει τις αποφάσεις του. Οι περισσότεροι όμως, ενθυμούμενοι «Ζάππεια και συναφή» θα απαντήσουν, η υπερβολική εμπιστοσύνη και το υπερεγώ του. Μετά την αυτογελοιοποίηση μεσω της αυτοπαραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου, της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου και ενός διαφαινόμενου Βατερλό, είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο «Ζάππειο» του Μνημονίου και να διακηρύττει «θέτω εαυτόν»;

Προς τι το δις εξαμαρτείν; Ένας ευφυής πολίτικος στο διαμέτρημα του  κ. Βενιζέλου θα έπρεπε να μπορούσε να προβλέψει τις συνθήκες σκληρού ροκ που θα προέκυπταν στις διεθνείς αγορές! Ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού!

Πολύ περισσότερο, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι εδώ που φτάσαμε το ελληνικό χρέος, με σημερινούς αριθμούς, κουρεμένους κατά μόλις 11%, δεν βγαίνει! Ούτε τώρα, ούτε ποτέ! Ενδεχομένως, όπως διαβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο δεκαετίες (μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων!) για να ρίξει το χρέος της κάτω από το 60% του ΑΕΠ, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού. Το αν αυτά τα μέτρα είναι εξοντωτικά και δεν μπορεί να εφαρμόζονται εις το διηνεκές, είναι κάτι που μάλλον δεν αφορά τον κ. Γκουρία. Άλλωστε, αν βγει και εκτός προβλέψεων δεν θα τον ψέξει κανείς! Πολύ περισσότερο, δεν θα ενοχληθεί καν!

Τον κ. Βενιζέλο όμως; Γύρισε πανηγυρικά (!) από την σύνοδο κορυφής όπου οι εταίροι μας “ενεχειρίασαν” τον τίτλο των επιλεκτικά χρεοκοπημένων εν τη απουσία μας. Όμως σωθήκαμε ξανά! Γύρισε εξ ίσου πανηγυρικά (!) από την Ουάσιγκτον “παρεμβαίνοντας” (!!!) σωτήρια στη διαμάχη Δημοκρατικών-Ρεμπουπλικάνων για την κρίση του αμερικανικού δημόσιου χρέους: εμείς δεν θα γίνουμε Ελλάδα, διακήρυτταν οι πέραν του Ατλαντικού φίλοι, και βλέποντας τα “καλά” μας, διεσώθησαν οι ίδιοι. Προς στιγμήν!

Είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να μην ξέρει να διαβάζει νούμερα; Με το μεσοπρόθεσμο, τις παρεμβάσεις του, και το κούρεμα του 11%, στην καλύτερη των περιπτώσεων, το 2015 το χρέος μας θα είναι πολύ πιο πάνω από 130% του ΑΕΠ. Σίγουρα δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Μπήκαμε στο Μνημόνιο Ι όταν το χρέος μας ήταν στο 138%. Μετά τη εξαθλίωση του λαού, την ανεργία, την υποβάθμιση των πάντων, το γενικευμένο ξεπούλημα, η μείωση του χρέους σε ποσοστό ΑΕΠ περιορίζεται ίσως μόνο στο ποσοστό του τελευταίου κουρέματος των φίλων εταίρων, προστιθεμένης και της διεθνούς ρετσινιάς των αγορών, ως επιλεκτικά χρεοκοπημένων! Αυτό ειδικά το τελευταίο φέρει και μελλοντικά κόστη!

Είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να μην μπορεί να διακρίνει κινδύνους; Σήμερα οι αγορές επιτίθενται στην Ιταλία και Ισπανία, το ελληνικό χρηματιστήριο καταρρέει, και η Αμερική δεν αισθάνεται καλά. Η φορολογία στη χώρα έχει χτυπήσει ταβάνι (25% των εσόδων, πάμε για 29% με την φερέγγυα και αποτελεσματική Γερμάνια να βρίσκεται στο 27%). Και βέβαια, όλα αυτά στα χαρτιά! Διότι αν δεν έχουν να δώσουν οι φορολογούμενοι από που θα τα πάρουν; Οι κατέχοντες έχουν και... δόντι και... μπάρμπα στην Κορώνη, τουτέστιν είναι προφυλαγμένοι. Από την άλλη, για τους μη έχοντες, οι φυλακές έχουν έξοδα: συσσίτια, φύλαξη, υποδομές... Και οι πιθανές κατασχέσεις θα καταλήξουν σε... μάντρες λόγω έλλειψης ζήτησης.

Είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να μην βλέπει που οδηγείται ο ελληνικός λαός; Μπορεί βεβαίως να «κατανοεί» σε διανοητικό επίπεδο (sic) τις θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, το σίγουρο είναι ότι δεν τις αισθάνεται στο πετσί του! Μπορεί βέβαια θεωρητικά και ως μελλοντικός ηγέτης του να συμπάσχει με τον δοκιμαζόμενο λαό, αλλά αυτό δεν τον αποτρέπει να φροντίζει «τροπολογικά» σε πολυνομοσχέδιο, συναδέλφους «δικηγόρους έχοντες έμμισθη σχέση εργασίας σε επιχειρήσεις του δημοσίου που κλείνουν ή συγχωνεύονται». Δεν τον αποτρέπει επιπλέον και ακόμη πιο σοβαρά, εκτιθέμενος, να φροντίζει ετεροχρονισμένα και «τροπολογικά», στο ίδιο επίσης πολυνομοσχέδιο, τη «συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος τοποθετώντας για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του δημοσίου» (sic). Και αυτό μετά την τρίτη κατά σειρά έκκληση από πρωτοσέλιδο ευρύτατης κυκλοφορίας εφημερίδας με τίτλο “Όταν ο υπουργός παρακάμπτει τη νομιμότητα”.

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! Βέβαια, αυτή τη φορά ενδεχομένως να μην υπάρξει δυστυχής καφετζής και ατυχές συμβάν μετά ριψίματος καφέ. Ενδεχομένως και η «στήριξη» από τα μέσα να επιχειρηθεί σε άλλες ευφάνταστες βάσεις, όπως για παράδειγμα το εύγλωττο. Και το επικοινωνιακό. Ενδεχομένως στην virtual reality εποχή που ζούμε, η ευφράδεια του κ. Deputy Prime Minister να είναι ικανή να αποπληρώσει τα αυξημένα ραβασάκια της εφορίας, τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο επιτηδεύματος. Ποιος ξέρει! Μένει να αποδειχτεί. Όπως μένει να αποδειχτεί και το αληθές της ελληνικής λαϊκής σοφίας και παροιμίας «το μυρμήγκι όταν θέλει να χαθεί, βγάζει φτερά».

Σημειολογικά σχετικό: Στο τέλος του καλοκαιριού και καθώς αρχίζει να αλλάζει η φύση, τα μυρμήγκια βγάζουν φτερά και χάνονται. Έτσι φαίνεται να διατηρείται μια εναλλαγή και ανανέωση στο εργατικό αυτό είδος των συμπαθών εντόμων. Η ελληνική λαϊκή σοφία όμως, παρομοίασε την απόκτηση των φτερών με ύβρη αμετροέπειας.  Η γιαγιά μου λοιπόν, συνήθιζε να επαναλαμβάνει προς συνετισμό, την χρήσιμη -ιδίως για πολιτικά πρόσωπα- παροιμία: «το μυρμήγκι όταν θέλει να χαθεί, βγάζει φτερά». Δεν θα ήθελα ειλικρινά να πιστέψω, ότι αυτός είναι και ο λόγος που ο Ευάγγελος Βενιζέλος νιώθει τελευταία ότι ίπταται…

effie B.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/08/2011 07:27:54

  Και τι να κανει;να παραιτηθει απο την πολιτικη επειδη δεν γινεται τιποτα;
  Και αν τα πραγματα ειναι ετσι τοτε γιατι ο Σαμαρας ζηταει εκλογες για να αναλαβει ο ιδιος με αυτη την κατασταση;

  • hotdog avatar
   hotdog @ ψυχραιμια 06/08/2011 18:35:03

   Τη παροιμία "Το γαϊδούρι φταίει το σαμάρι βαράμε" τη ξέρεις; Ε, αυτή είναι η απάντηση μου στην ερώτηση σου για τον Μπένι (Χιλ); Δε θέλουμε εκ των έσω εχθρούς στην Ελλάδα-ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΕΞΩ!
   ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΝ ΗΔΗ...

 2. spiros avatar
  spiros 06/08/2011 07:55:28

  effie
  Μήπως παρέληψες στην πολή καλή σου ανάλυση να συμπεριλάβεις τον εγωϊσμό του ανδρός να μην δέχεται την ήττα του 2007 ; Μήπως πιστεύει ότι με το να κατηγορεί τον προκάτοχό του και την "θυσία" που δέχθηκε, να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία , αποτελούν ισχυρά κίνητρα να επεναφέρει τον κόσμο στο κόμμα; Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν πολλύ μελέτη για να αναλύσουν τις ΄κινήσεις του Ευάγγελου. Οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι η ευγλωτία του σήμερα δεν αποτελεί πλεονέκτημα διότι υπάρχει αντύκτυπος ,οικονομικός. Επομένως ερμηνεύεται ,αποκωδικοποιείται και καθίσταται αναξιόπιστος. Εκτιμώ ότι υπάρχει μια ταχυτατη απομυθοποίηση και μόνο τα ΜΜΕ καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να τον κρατήσουν εν "ζωή".

 3. man8os avatar
  man8os 06/08/2011 08:09:11

  Πολυ σωστη η ηπαρατηρηση Εφφη. Αλλα γενναται αυτο το ερωτημα: Γιατι θελει να αυτοκτονησει ο Βενιζελος περνωντας μαζι του και ολες τις εφεδρειες του ΠΑΣΟΚ?

  • Kostas avatar
   Kostas @ man8os 07/08/2011 18:53:55

   Γιατί, αν δεν μεσολαβούσε για να αλλάξει την απόφαση του ΓΑΠ να παραδοθεί, θα τα έχανε ΟΛΑ. Πιθανές εκλογές και πιθανή κυβέρνηση ΝΔ, άλλα 2-4 χρόνια το ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική εσωστρέφεια και τον ίδιο εκτός, έ! , Θα έβγαινε σε φισιολογική σύνταξη. Άλλωστε, συντάχθηκε με τις επιλογές ΓΑΠ και ως εκ τούτου όπισθέν του. Ο πασόκος όμως ψάχνει για άλλες σοσιαλιστικές λύσεις.

 4. Orestios avatar
  Orestios 06/08/2011 08:12:41

  Για να δούμε αν το μεσαίο του όνομα είναι κολοτούμπας
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_02/03/2008_261412

 5. Pluto avatar
  Pluto 06/08/2011 09:00:23

  Ο Βενιζέλος επιδιώκει ν` ανακηρυχθεί κοινοβουλευτικός δικτάτωρ,γιά την επόμενη διετία.Καί βλέπουμε...
  Ο Jeffrey ίσως συνεχίσει να έχει την ψιλή κυριότητα, όμως την επικαρπία ο άλλος.Δεν είναι γιά τα βίαια πράγματα που έρχονται ο Jeffrey, πέφτει από το ποδήλατο,πνίγεται με το κανό, τηλεφωνεί στο Σαμαρά για να του υποβάλει παραίτηση....
  Πλέον η νομή της εξουσίας (καθώς καί οι δανειστές μας) απαιτούν ανθρώπους ανθεκτικούς καί αδίστακτους.Τύπους όπως ο Γεώργιος Κονδύλης, ο Ναπολέων Ζέρβας...Εστω καί σε imitation!
  Ο Βενιζέλος άμεσα θα επιδιώξει (καί κατά την γνώμη μου θα επιτύχει ) τον διεμβολισμό της ΝΔ καί την διάσπασή της, αν τελικά δεν "συναινέσει" ο Σαμαράς.
  Η Ντόρα απέρχεται, ο Βαγγέλης εφορμά...Καί θυμηθείτε το μου:δεν έχει κανένα πρόβλημα με την βία.....

  • Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... avatar
   Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... @ Pluto 06/08/2011 14:02:55

   μην ανησυχεις καθολου. Ενα μυρμηγκι με φτερα ειναι ο Μπενι, οπως ακριβως περιγραφει το αρθρο!!!!!!

  • man8os avatar
   man8os @ Pluto 06/08/2011 17:54:58

   Ποιος θα φυγει τωρα που μυριζει μελι?
   Αλλο οτι ο Σαμαρας δεν πρεπει να τους δωσει

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Pluto 06/08/2011 21:40:07

   Τυχοδιώκτες όπως ο Γεώργιος Κονδύλης και ο Ναπολέων Ζέρβας είναι παραδείγματα προς αποφυγήν. Έκαναν καταστροφική πολιτική.
   Ο πρώτος έκανε κολυμπηθρόξυλα όλο το πολιτικό σκηνικό του Μεσοπολέμου και "φόρτωσε" πρόσθετα φυτίλια στο διχασμό Βενιζελικών - Λαïκών, ο δεύτερος ήταν από τους πολύ επιβαρυντικούς παράγοντες για τον άλλο εθνικό διχασμό, που κατέληξε τελικά στον εμφύλιο. Τα απομνημονεύματα του Κομνηνού Πυρομάγλου, υπαρχηγού του Ζέρβα, είναι αποκαλυπτικότατα.

 6. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 06/08/2011 09:03:56

  Ανθρωπος που, γιά να γλιτώσει από την ενοχλητική κριτική, λέει στη βουλή να κλείσουν τα μικρόφωνα (υπό την προϋπόθεση, οτι αυτό όντως συνέβη) είναι πολιτικά ξοφλημένος. Πολύ ασχολούμαστε.

 7. popolaros avatar
  popolaros 06/08/2011 09:49:57

  Ο Μπέννι επειδή βιάστηκε μια φορά, τώρα περιμένει το ώριμο φρούτο.
  Αντιλήφθηκε τότε, ότι ενώ αυτός είχε τις πλάτες του 'Παραιτηθείτε κ.Πρόεδρε', ο πτηνοκέφαλος είχε άλλες 'εξωτερικές' πλάτες. Big Business!

  Σαφώς ο Μπέννις είναι πιο έξυπνος και ευρωπαιστής από τον Μινεσσοάσωτο markets friend.
  Αλλά το παιχνίδι έχει απλώσει.
  Έχει απλώσει γιατί το πήγαν γρήγορα.
  Το πήγαν γρήγορα λόγω ΓΑΠ περιορισμένης ευθύνης.
  Τέτοια ευκαιρίες είναι σπάνιες.

  Οι big players τον ήθελαν να βάλει φωτιά ώστε να γίνει η crisis.
  Απλά να πετάξει το σπίρτο.
  Τώρα είναι στο auto-pilot το μαγαζί.
  Τους έχουν δώσει ρόλους διαχειριστών after-crisis και το ξέρουν και οι ίδιοι.

  Ο Μπέννις προφανώς στοχεύει σε γρήγορες εκλογές, πριν φορτωθεί το σκατό.
  Δύσκολο...το φορτώθηκε ήδη.
  Την πάτησε λόγω οφιτσίων και deputy p.m...χαχα.
  Όπως και ο άλλος 'πατριώτης' που του είπαν ότι θα συγκυβερνήσει αν ψηφίσει τα μνημόνια και στηρίξει ΓΑΠ.

  Εύχομαι μόνο ο Αντώνης όταν και όποτε αναλάβει, να το γυρίσει σε ουγγρικό καλαματιανό αλά Ούρμπαν...να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/08/2011 10:03:01

  ΄΄Διανοούμενος ΄΄είναι κάποιος που χρησιμοποιεί περισσότερες λέξεις από όσες χρειάζεται, για να πει περισσότερα από όσα ξέρει.!!!
  ΥΓ: Οι ΄΄Δελφίνοι΄΄, παραμένουν ως έχουν..ο Βενιζέλος μόνο μετατράπηκε σε...γλαρόνι..

 9. JTSANAS avatar
  JTSANAS 06/08/2011 13:46:33

  O Βενιζελος μετατραπηκε σε κοτα χωρις λυρη . Την ιδια τυχη θα εχει οπως και η Ντορα αρχηγοι εν αναμονη αλλα στο τελος τηγανιτα τιποτα και θα το δειτε , μπορει να ξεφυτρωση αδελφος ΓΑΠ Ο ΑΑΠ διοτι τωρα τελευταια πολλες παρεμβασεις βλεπω μην εκπλαγουμε αν καποιος απο την Οικογενεια που Διαχρονικα κατεστρεψαι και συνεχιζει να καταστρεφη την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ . ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ( ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ )

  ΙΚΤ

 10. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 06/08/2011 17:44:52

  @ effie B.
  τα πραγματα ειναι απλούστερα απο όσα, σωστά κατα τα άλλα αναφέρεις.
  Ο Βενιζέλος εχει καβαλήσει το καλάμι. Θεωρεί εαυτόν πανεξυπνο και παντογνώστη που όλοι οι άλλοι ειναι του χεριού του... ηδονίζεται να παιζει με τίς λέξεις και να βλέπει να κατατροπωνεται ο όποιος συνομιλητής του ή αντίπαλος απο την εφυέστατη και δεινή επιχειρηματολογία του. Γι' αυτό οταν αρχίσει να μιλάει ή να αντιπαρατίθενται δεν έχει μέτρο. Η αλαζονεία του αυτή ειναι αχαλίνωτη... αυτη ειναι που τον οδηγησε να τρέξει στο Ζαππειο αυτοπαρουσιαζόμενος ως ο μελλοντικός πρόεδρος του πασόκ και την πάτησε, και αυτη είναι που το έκανε να αναλάβει και υπουργος οικονομικών χωρίς να το σκεφτεί πολυ-πολύ.
  Πρωτίστως τον ενδιέφερε να δικτυωθεί στα ανωτατα επιπεδα της ΕΕ και να αποκτήσει ερίσματα για τα μελλοντικά του σχέδια και παράλληλα όλη αυτη η δήθεν πολιτική ελίτ και "ηγέτες" να διαπιστώσουν μέσα απο την αναπόφευκτη συγκριση την "ανωτερότητά" του σε σχέση με τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντινου!
  Ειναι τέτοιος ο εγωισμός και η αλαζονεία του που ακόμα και η ανάληψη του υπουργείου οικονομικών πέραν της αντιπροεδρίας, δεν ηταν κατι ιδιαίτερο γι' αυτόν ωστε να τον προβληματίσει. Ακόμα και η πρωθυπουργία θεωρεί οτι είναι λίγη για την "διάνοια" του. Οποτε μην αναρωτιέσαι γιατί ανάλαβε, αν ηξερε ή όχι και ποιες οι σκοπιμότητές του...

 11. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 06/08/2011 20:19:27

  Το Εξυπνο πουλί απο την μύτη πιάνετε!!! Τελίκα απο την πολύ εξυπνάδα πιάστικε βλάκας και μάλιστα δύο φορές.Τώρα χάνει το παιχνίδι πάλι απο μόνος του.Θα την φορτωθεί την αποτυχία τις οικονομίας και έτσι και την αρχηγία του Πασοκ.

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/08/2011 21:30:47

  Τελικά είναι αρκετά τυχερός ο Βαγγέλας. Μέσα στην οικονομική αναστάτωση όλου του Παλαιού και Νέου Δυτικού Κόσμου πλέον, το Ελληνικό πρόβλημα φαίνεται σαν παρονυχίδα σ΄ένα πόδι που πάσχει ολόκληρο από γάγγραινα.
  Φαντάζει - άθελά του ίσως - και ως "μάγκας", που δέχτηκε ν αναλάβει υπουργός Οικονομικών και αρχι-δελφίνος μέσα σε τέτοια θύελλα.
  Τυχερός είχε αποδειχθεί όμως εν τέλει, και όταν έχασε την εσωκομματική μάχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ (και από δικά του λάθη), πριν 4 χρόνια. Έπεσε, χτύπησε, αλλά δεν έμεινε ανάπηρος.
  Βέβαια, σε 2 χρόνια, ίσως αποδειχθεί και πάλι ότι ο κανόναςτης κομματικής εναλλαγής στη χώρα αυτή είναι αμείλικτος. Αλλά ούτε αυτό θα είναι αναγκαστικά το τέρμα. Ο καλός δελφίνος είναι υπομονετικός: Και ως δελφίνος, και μετά τη διαδοχή, ως νέος αρχηγός. "Βγήκε" κανείς ποτέ με την πρώτη;

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Ο Θείος 06/08/2011 22:19:51

   μπορεί "το Ελληνικό πρόβλημα φαίνεται σαν παρονυχίδα σ΄ένα πόδι που πάσχει ολόκληρο από γάγγραινα", αλλά αυτά είναι για τους διεθνείς αναλυτές και σχολιαστές.
   Και ως γνωστό αυτοί μάλλον δεν ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές.
   Εδώ ψηφίζουν ταξιτζήδες, φορομπηγμένοι, άνεργοι, φοιτητές που θα πληρώνουν συγγράματα, ιδιοκτήτες ακινήτων και όλοι γενικά της ελληνικής γης οι κολασμένοι!!
   Το αν είναι τυχερός μένει να αποδειχτεί, με Χρυσοχοίδη απέναντι να καραδοκεί, με Διαμαντοπούλου να περιμένει υπομονετικά στη σειρά, και κυρίως με κάποιον έτερο απόγονο της δυναστείας!!!!
   Όσο για το ποιος βγήκε με την πρώτη, ο Γ. Παπανδρέου ως δελφίνος βγήκε με την πρώτη!! Το ίδιο, από την άλλη μεριά και ο ΚΚ. Ως αρχηγοί έπρεπε ίσως να... περιμένουν.
   Και κάτι τελευταίο: ενδεχομένως σπάζοντας την παράδοση μπορεί ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ να υπάρξει κάποιος που θα βγει με την πρώτη!!!!!!

 13. vaggelis avatar
  vaggelis 06/08/2011 23:23:40

  στην αμερικη ο μπεννυ πηγε να δωσει εξετασεις για μετα γαπ εποχη μην εκπλαγειτε εαν εχουμε δαχτυλιδη πριν τις εκλογες για να περισοσουν οτι μπορουν απο το ολον πασοκ

 14. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 07/08/2011 00:28:28

  Άδειανό πουκάμισο ! να μου το θυμηθήτε , εντελώς άδειο , ο τύπος είναι μόνο για μπλά μπλά και φυγούρα ! άδειο πουκάμισο σας λέω !!!!

 15. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 07/08/2011 01:51:16

  ο τουρκογλου ειναι οτι πιο φασιστικο υπαρχει στην πολιτικη σκηνη.
  ακομη και ο κολοτουμπας του λα.ο.ς , ειναι παιδακι μπροστα του.
  παρατηρηστε τον , οπου απευθυνεται το στυλ που εχει.
  ακρα υποτημιτικο για ολους.
  ψαξτε βιντεο , οταν ζητουσε εσωκομματικες εκλογες , πριν παρει ο τζεφρυ το 1000000 ψηφων ( με δενδρα και θαμνους ) του πασοκ.
  δεν υπαρχει πιο εμετικη φατσα απο τον τουρκογλου.
  οταν βεβαια βγαινει στο εξωτερικο , γινεται το σκυλακι ολων και κουναει χαροπα την ουρα του.
  την απαντηση στον αηδιαστικο μπενυ , πρεπει να δωσει η ιδια η κοινωνια , αναλογη σε αυτην που εδωσε στον '' μαζι τα φαγαμε'' , με μεγαλυτερη ποικιλια...
  αυτα μεχρι τις εκλογες.
  εκει δεν πρεπει να βρουνε ουτε την ψηφο τους και να οδηγηθουν σε λαικα δικαστηρια , με ενορκους μισθωτους , συνταξιουχους , επαγγελματιες που κλεινουν τα μαγαζια τους ...

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ λαικη δεξια 07/08/2011 11:23:36

   Ρε παιδιά μήπως είναι λίγο υπερβολικοί οι χαρακτηρισμοί σας;
   Μήπως αυτά τα καταδικαστικά σχόλια υποκρίπτουν και κάποιο κομπλεξισμό;
   Οι περισσότεροι γνωρίζουν ποιος είναι ο Βενιζέλος,και τι ρόλος του έχει ανατεθεί.
   Ας διατηρήσουμε τουλάχιστον εμείς τα "μέτρα"όσον αφορά την κριτική μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.