Τα φαντάσματα του ΠΑΣΟΚ θέλουν να αναστήσουν το Πασοκιστάν μέσω του ΣΥΡΙΖΑ
04/06/2014 07:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα φαντάσματα του ΠΑΣΟΚ θέλουν να αναστήσουν το Πασοκιστάν μέσω του ΣΥΡΙΖΑ

Βλέπουμε όλο και πιο ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ θα την... κάνει από την κυβέρνηση. Το άθλιο πράσινο μαγειρείο ετοιμάζει παιχνίδια από αυτά που ξέρει. Ο Βενιζέλος εμφανίζεται να κάνει παζάρια με τον Σαμαρά για τις υπουργικές καρέκλες, όμως, λοξοκοιτάζει τον ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί

Δεν ξέρουμε αν βρίσκονται κάποιοι εν υπνώσει και δεν βλέπουν ότι σιγοβράζει μεγάλη πολιτική κρίση.

Δεν ξέρουμε αν κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι σε πολιτικά γραφεία, σπίτια επιχειρηματιών και στα γνωστά στέκια του Κολωνακίου σχεδιάζονται νέες αποστασίες, ύπουλα παιχνίδια εξουσίας και κυοφορία ετερόκλητων συμμαχιών.

Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάποιοι βάλθηκαν να αναστήσουν διά της πλαγίας οδού το Πασοκιστάν. Βάλθηκαν να δημιουργήσουν έναν πόλο εξουσίας που ονομάζουν κεντροαριστερό και ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της χώρας και θα απομονώσει τη δεξιά παράταξη για καμιά δεκάρια χρόνια και βάλε.

Το σχέδιο προβλέπει την «άλωση» του ΣΥΡΙΖΑ μέσω συμμαχιών που μέχρι σήμερα φάνταζαν εξωπραγματικές ή τουλάχιστον αδύνατες. Δείτε τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και θα καταλάβετε.

Κατ’ αρχάς βγήκαν ξανά στην επιφάνεια όλοι οι «νεκροί» του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα πράσινα παρτάλια που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν τη χώρα, ο ελληνικός λαός τους έφτυσε, εξαφανίστηκαν και τώρα βλέπουν ότι μπορούν να επανέλθουν μέσω της Κουμουνδούρου που όλα τα εξαγνίζει. Άλλωστε στην Κολυμβήθρα του Τσίπρα έχουν ξεπλυθεί οι συνεργάτες του Άκη δεν θα ξεπλυθούν τα λοιπά «ξεπλύματα» του εκσυγχρονισμού;

Ως δια μαγείας εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ρέππας και ο Κώστας Σκανδαλίδης και ζητούν συνεργασίες και κεντροαριστερά μέτωπα προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα από μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και όλης αυτής της «φραπΕΛΙΑΣ» που εμφανίζεται σαν κάτι καινούργιο αλλά είναι ότι πιο σάπιο υπάρχει. Μαζί φυσικά και το σαρωτικό Ποτάμι που πάντα πρόθυμο θα συνδράμει όπου χρειαστεί. Άλλωστε σαρξ εκ της σαρκός του εκσυγχρονισμού είναι και ο κ. Θεοδωράκης, ας μην κρυβόμαστε.

Μέχρι και ο αρχικηπουρός Παύλος Γερουλάνος εμφανίστηκε και μας το παίζει... σοσιαλιστής. Έλεος, ο Γερουλάνος, ένας ανύπαρκτος που έγινε υπουργός γιατί έκανε τζόκινγκ μαζί με τον άλλο ανύπαρκτο, τον γιο του Ανδρέα, να μιλά τώρα για σοσιαλισμό. Και που τον έμαθε αυτός τον σοσιαλισμό; Το πριγκιπόπουλο αισθάνεται τον πόνο του κοσμάκη; Και γιατί δεν έκανε τίποτε τότε που προθυμοποιήθηκε να σώσει την Ελλάδα;

«Είναι ώρα λοιπόν να πεθάνει ο σοσιαλισμός; Προφανώς όχι. Αν πρέπει να πεθάνει κάτι είναι ο σοσιαλισμός που σκύβει το κεφάλι στο ανεξέλεγκτο διεθνές κεφαλαίο». Έλεος. Και ο Γερουλάνος κομμουνιστής.

Όμως πέρα από την πλάκα δεν είναι καθόλου τυχαία παρέμβαση και σίγουρα έχει σχέση με τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου ο οποίος εμφανίζεται ως ο εμπνευστής της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Κι από την άλλη, ο Βενιζέλος εμφανίζεται να κάνει παζάρια με τον Σαμαρά για τις υπουργικές καρέκλες, όμως, στην ουσία και ο ίδιος βλέπει ότι μπορεί να διασωθεί μέσω της Κουμουνδούρου. Αυτός που ήθελαν να τον καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου τώρα παίζει διπλό παιχνίδι.

Αν και οφείλουμε πάντα να έχουμε επιφυλάξεις, αυτό που βλέπουμε όλο και πιο ξεκάθαρα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα την... κάνει από την κυβέρνηση. Θα γίνει πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Θα γίνει όταν θα στηθούν οι κάλπες ώστε να είναι καλύτερη η προετοιμασία για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Όπως και να είναι το άθλιο πράσινο μαγειρείο ετοιμάζει παιχνίδια από αυτά που ξέρει.

Όσο για τη ΔΗΜΑΡ; Οι μισοί βουλευτές είναι έτοιμοι να κάνουν στάση στην Κουμουνδούρου και να ικετεύσουν για συνεργασία. Καλά λέει ο Ψαριανός ότι αν πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ θα τους βάλουν να καθαρίζουν σκάλες και τουαλέτες.

Χαρακτηριστική η νέα παρέμβαση 5 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ. Οι Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας «βλέπουν» συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να δημιουργηθεί θέση αντιπροέδρου, αλλά και να μην επιστρέψει το κόμμα στην κυβέρνηση.

Οι πέντε βουλευτές καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη συγκρότηση του κεντροαριστερού πόλου, τονίζοντας με έμφαση ότι θα πρέπει να είναι απέναντι από τη δεξιά και όχι «σε εναγκαλισμό με αυτή», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι στο νέο σχήμα είναι απαραίτητη η παρουσία των Οικολόγων και κάθε άλλης προοδευτικής κίνησης.

Κι ενώ όλα αυτά γίνονται στην Κεντροαριστερά, στον δεξιό πόλο γίνεται χαμός. Τα μικρά κόμματα του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας που «λάκισαν» από τη ΝΔ αρχίζουν και φθίνουν. Δείτε τι γίνεται στον κόμμα του Καμμένου. Σιγά – σιγά γίνονται όλοι... Ανεξάρτητοι και ο Πρόεδρος Πάνος θα μπορεί άνετα να χωράει στον «Ηλιάτορα». Ο Πολύδωρας, ο Ζώης, ο Νικολόπουλος που είναι; Εξαφανίστηκαν, μαζί με τα μανιφέστα τους.

Το ερώτημα είναι ποιος θα προλάβει να πάρει τις μεγάλες πρωτοβουλίες. Ποιος από το δίπολο που σχηματίζεται θα μπορέσει να κινητοποιήσει τις ευρύτατες λαϊκές μάζες. Θα είναι ο Σαμαράς και οι δυνάμεις που έδωσαν μάχη τόσο καιρό, έκαναν λάθη αλλά χρεώνονται και τη σωτηρία της Ελλάδας; Ή θα είναι οι φυγόμαχοι της κεντροαριστεράς που δεν αποκλείεται να πάρουν στα χέρια τους μια καλύτερη Ελλάδα για την οποία κόπιασαν άλλοι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 04/06/2014 09:19:46

  Δυστυχώς πολλοί στην παράταξη δεν διδάχθηκαν από το παρελθόν . Δεν διδάχθηκαν από το 1981 , ούτε από το πως ο νικητής του 2004 υποχρεώθηκε σε υποχώρηση από τους νταβατζήδες με την βοήθεια της Ευρώπης . Δεν διδάχθηκαν ότι η παράταξη πρέπει να νικήσει πρώτα ιδεολογικά σε αυτή την τελευταία σοβιετική δημοκρατία της Ευρώπης . Οι πασόκοι κατάφεραν και προεκλογικά να επιβάλλουν τους όρους τους , με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το θέμα του Φαήλου , ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί στο ιδεολογικό επίπεδο , αλλιώς η παράταξη θα βιώσει πάλι άσχημες καταστάσεις . Ο Σαμαράς δεν πρέπει πλέον να περιμένει άλλο . Πρέπει να πάρει αποφάσεις γιά την χώρα , αλλά και την παράταξη . Δεν μπορούμε να είμαστε αυτοί που σώζουμε την χώρα , αλλά να μας δείχνουν σαν τους καταστροφείς της . Δεν μπορούμε να χτυπάμε άλλο την αστική τάξη , τους μικρομεσαίους , τους ιδιοκτήτες , τους εμπόρους , τους επαγγελματίες και ταυτόχρονα να χαιδεύουμε τον διεφθαρμένο και υπερμεγέθη δημόσιο τομέα . Πρόεδρε έχει φτάσει η ώρα γιά το μεγάλο ΟΧΙ . Η τύχη του ευγενούς και ευπατρίδη Γεωργίου Ράλλη πρέπει να μας θυμίσει , τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ .

  • foros1 avatar
   foros1 @ κοινός νούς 04/06/2014 14:35:57

   αν θεωρείτε "κοινή λογική" να απειλείτε και να διώχνετε μακριά σας, έτσι απλά, 600.000 ΔΥ με τις οικογένειές τους, οι "άσχημες καταστάσεις" για την κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρες. κάποιος χρειάζεται να σας μιλήσει για "πολιτική".

   • GLAD avatar
    GLAD @ foros1 05/06/2014 13:48:00

    Σίγουρα δεν είναι "τεχνικά" σωστό να τσουβαλιάζονται 600.000 Δημόσιοι υπάλληλοι και να γίνονται δώρο σε ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ. Αν και πολύ φοβάμαι ότι στις μέρες μας οι ίδιοι οι ΔΥ ξέρουν ποιός "τους πάει" περισσότερο και γιαυτό αν δεν κάνω λάθος στην ΑΔΕΔΥ η ΔΑΚΕ δεν παίρνει πάνω από 20%. Άρα μικρό το κακό. Είναι ρεαλιστικό αυτό , όπως όμως και πολύ ρεαλιστικό αλλά ταυτόχρονα και ηθικό , ένα κόμμα που δεν πιστεύει στον Κρατισμό να θέλει να περιορίσει το μέγεθος και την ζημιά στα Δημόσια Οικονομικά που επιφέρει ο όγκος και το χαμηλό επίπεδο των λουφαδόρων της κοινωνίας (φυσικά και δεν είναι όλοι). Αντί του "τεχνικού" λάθους όμως θα μπορούσε κάλλιστα να θεσπισθούν απόλυτα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αμοιβών (και λοιπών οφελημάτων) και για τους "αναξιοπαθούντες" ΔΥ (όπου ένα πριμ παραγωγικότητας π.χ θα ικανοποιούσε τους τίμιους εξ αυτών - αν και πάλι θα έβρισκαν τρόπο για κομπίνα και οι υπόλοιποι ) και τότε θα ήθελα να ξέρω τι θα λέγατε . Γιατί ο "ι"Σοσιαλισμός λέει να είμαστε όλοι ίσοι και όχι εσείς περισσότερο ίσοι από τους άλλους. Κάτι τελευταίο : Η δουλειά μου επιβάλλει συχνή συνεργασία με ΔΥ. Δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση , που ΔΥ να συνεισέφερε έστω κάτι στο τελικό προιόν της δουλειάς αυτής.

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 04/06/2014 10:24:50

  Πολυ σωστη διαγνωση.Τα σαλπισματα του ''για πρωτη φορα αριστερα'' ηχουν ακομη στ'αυτια μας ακομη και τα φαλτσοσφυριγματα του τσυριζα προς τους χρυσαυγητες για την ψηφο τους στην περιφερεια και αυτοι οι δολιοι τσιμπησαν βγαζοντας την Ρεναρα περιφερειαρχισσα.Το τι θακανει το πασοκ ειναι λιγο -πολυ γνωστο για οσους ξερουν λιγο το DNA τους της λαμογιας και συνωμοσιας που τους διακρινει .Εξ αλλου ας μην μας διαφευγει το γεγονος οτι ενα 15 % των ψηφοφορων της ΝΔ εχει λακισει γι'αυτον ακριβως τον λογο της συνεργασιας με τον Μπενυ .Περιμενουμε λοιπον τα σαλπισματα της εννοτητας της απο δω πλευρας τα οποια πρεπει να ηχησουν γρηγορα και ηχηρα .Αντι αυτων ακουμε για ξανα μειωσεις στις επικουρικες συνταξεις απο εναν ανεκδιηγητο προεδρο των επικουρικων ταμειων ερημην του κρυπτομενου υπουργου Βρουτση κατα 5,2 % ενω προεκλογικα η κυβερνηση ειχε πει οτι δεν θα ισχυσουν μειωσεις των επικουρικων συνταξεων .Συμπερασμα εαν απο το 60 % του εναπομειναντος κομματιου των ψηφοφορων της ΝΔ που ειναι οι συνταξιουχοι λακισει ενα κομματι πχ το 15 % αυτου τοτε οσες σαλπιγγες και να ηχησουν για συστρατευση της δεξιας θαναι αδικος κοπος γιατι δεν θα τις ακουει κανεις μιας και θα ηχουν σε ωτα μη ακουοντων.Γκεγκε Σαμαρα και λοιποι μανδαρινοι της κυβερνησης ? για συστρατευση της δεξιας δεν θα τις ακουει κανεις γιατι θα ηχουν σε ωτα μη ακουοντων.Γκεγκε κυβερνηση !

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Ραβινος 04/06/2014 11:01:46

   Το σύνθημα της ΝΔ πρέπει να είναι "για πρώτη φορά ελεύθερη οικονομία - τέλος στον κρατικοδίαιτο παρασιτισμό". Η απάντηση στο "για πρώτη φορά αριστερά" είναι "άσε το είδαμε το 81 με το σοσιαλισμό και μέχρι σήμερα "

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 04/06/2014 10:44:32

  Με όλα αυτά βγαίνει στον δημόσιο λόγο μια αίσθηση "απόλυτης ισχύος" του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όλοι με αυτόν ζητούν να μιλήσουν και να προσεταιριστούν, και αντίστοιχα "απόλυτης αδυναμίας" Σαμαρά, τον οποίο φαίνεται ότι αρκετοί θεωρούν τελειωμένο (εσφλαμένα, κατά τη γνώμη μου, αλλά μένει να αποδειχθεί). Το ερώτημα είναι, τι κάνει ή τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για αυτά. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αν είναι να παραμείνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Αλλά αυτό πρέπει να είναι σαφής συμφωνία μεταξύ των κομμάτων και προϋπόθεση οποιουδήποτε "διαλόγου" που ζήτησε ο Παπαδημούλης. Την άλλη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει στο 4% και ίσως και παρακάτω, διότι υπάρχει πλέον και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εκφράζει ίσως καλύτερα το 4%. Είναι ευκαιρία τώρα που ο Τσίπρας έχει πάρει εντολές από τα "αφεντικά" να παίξει ρόλο σε θέματα όπως ο νέος διοικητής της ΤτΕ, να κάνει ίσως κάποιους συμβιβασμούς ο Σαμαράς, υπό τον όρο να εντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική προσπάθεια. Όπως απέδειξαν και οι δηλώσεις Παπαδημούλη, οι "σύντροφοι" είναι ξελιγωμένοι για εξουσία.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Διογένης 04/06/2014 11:22:44

   και ποιός δεν έιναι ξελιγωμένος διογένη; για το ελλαδιστάν μιλάμε... κάποτε πριν καιρό εδώ μέσα είχα πει γιασυνεργασία με τον σύριζα για να ενοποιηθεί το μέτωπο που λέγεται ελλάδα αλλά με λοιδωρούσαν τότε. δεν έχουν κατανοήσει ότι άλλο πράγμα τα εσω- και διακομματικά παίγνια και άλλο οι σχέσεις της ελλάδας με την ευρώπη, τις ηπα και την ρωσία. όσο το κομματικό μπαίνει πριν από κάθε τι άλλο, δεν θα έχουμε μέλλον σαν κράτος, πολύ απλά, και όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν... ΥΓ: περνώντας έξω από το στατόπεδο "Μ. Αλεξάνδρου" στην θεσσαλονίκη είδα τουρκικές νταλκίκες να μπάινουν μέσα. ρώτησα και και μου είπαν πως φέρνουν προϊόντα για το στρατό από την τουρκία, πχ κουβέρτες, σεντόνια και ελαστικά αυτοκινήτων. είναι η "στρατηγική ψυχραιμία" της χεσμένης από τον φόβο κατά τα άλλα αλήτ μας που κυβερνά. γι' αυτό οι τούρκοι μπορούν να σουλατσάρους στο αιγαίο ΟΠΟΤΕ και ΟΤΑΝ γουστάρουν. τα ντόπια τσουτσέκια φρόντισαν γι' αυτό... ΛΟΙΠΟΝ, ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ: ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΑ εξαρτόμαστε και από την τουρκία για ...σεντόνια και ελαστικά για τα στρατιωτικά οχήματα. αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό σε περίοδο σοβαρής κρίσης.

   • gnik61 avatar
    gnik61 @ Νίκος Αργεάδης 05/06/2014 05:31:28

    Πότε ακριβώς καταστράφηκε η Ελληνική βιομηχανία θυμάσαι? Που είναι η Πειραϊκή Πατραϊκή μία από τις μεγαλύτερες υφασματοβιομηχανίες των Βαλκανίων που δεν την έφαγε ακριβώς ...η Σαπουντζάκη, η Σόφτεξ η μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία των Βαλκανίων, η Pitsos, η Ιzola, η Elco -για να αγοράζουμε σήμερα Bosch κουζίνες και AEG,ενώ τα προϊόντα των εταιρειών αυτών βρίσκονται ακόμα εν λειτουργία στα σπίτια που τα είχαν αγοράσει 30 χρόνια πριν,αλλά και άλλες. Η ΒΙΑΜΑΞ που έφτιαχνε αμαξώματα οχημάτων, η Namco που έφτιαχνε τα θρυλικά Pony που αγόραζε ακόμα και ο Αμερικάνικος στρατός, η Nissan του Θεοχαράκη και η Opel στο Βόλο και πολλές άλλες. Τα κράτη δεν καταστρέφονται ούτε από μίζες ούτε από αρπαχτές αλλά από έλλειψη παραγωγικής εξαγωγικής βάσης. Επειδή βλέπω πολλούς να κόπτονται για τον ιδιωτικό τομέα ας μου πουν τι οικονομία μπορείς να έχεις όταν οι μισοί πωλούν στους άλλους μισούς..πίτσες, καφέδες και σουβλάκια? Είναι αυτή υγιής οικονομία? Και μιάς και πολύς λόγος γίνεται γιά το νόμισμα, θα θυμίσω ότι πριν το ευρώ η Ιταλία είχε το πλέον υποτιμημένο νόμισμα της Ευρώπης την λιρέττα. Μήπως αυτό εμπόδισε τη Fiat group να λειτουργεί και να εξάγει, την Ιταλική βιομηχανία ρούχων να είναι η μεγαλυτερη ατμομηχανή εξαγωγών της χώρας η τις χιλιάδες άλλες μικρές και μεγάλες βιομηχανίες της να είναι ανάμεσα στις γνωστότερες του κόσμου? Αυτά είναι εκείνα που ξεχωρίζουν τις πραγματικές χώρες από τα διάφορα Ελλαδιστάν.

  • Thanos. avatar
   Thanos. @ Διογένης 04/06/2014 11:45:11

   Σε διαβάζει ο Τσίπρας αγαπητέ Διογένη. Μη νομίζεις οτι κάθεται. Αν μπεί ο Σύριζα στη κυβέρνηση που προηγείται κατά 4 μονάδες, δικαιούται να βάλει ως βασική προυπόθεση να είναι ο Τσίπρας Πρωθυπουργός και ο Σαμαράς Αντιπρόεδρος . Αν είναι βλάξ και δεχτεί το αντίθετο, αμμέσως μετά θα ξαναπέσει όπως πολύ σωστά το λες στο 4%. Είναι τόσο βλάξ, και μπήκε και στο ΕΜΠ κανονικά με Πανελλαδικές? Δεν νομίζω...

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Thanos. 04/06/2014 14:02:27

    Ρε συ Θάνο, το έγραψες κι αλλού κι εγώ μέσα στην μεγαθυμία μου δεν σου απάντησα. Θάνο μου, έχω κόψει το τσιγάρο 12 χρόνια τώρα και τα ναρκολικά γι' ακόμη περισσότερο. δως μου αυτό που πίνεις και θα τ' αρχίσω πάλι! Ο Καραμανλής ο Β' μολονότι κέρδισε κατά κράτος το Σημιτο-Πασοκιστάν, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν του εδόθει καμία Πρωθυπουργία. Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα παραχωρηθεί τώρα η Πρωθυπουργία στον Τσίπρα; Μήπως να γινόταν και η (εκ δεξιών του Ακη Τσοχατζόπουλου) Ρένα Δούρου, Αντιπρόεδρος λόγω του μεγάλου αριθμού ψήφων στην μεγαλύτερη(από αυτήν) Περιφέρεια; Πες μου να χαρείς, γιατί έχω αρχίσει να' χω στέρηση!!!

   • CC avatar
    CC @ Thanos. 04/06/2014 14:29:57

    Thanos Αυτό το "δικαιούται" που γράφεις (και το έχεις πάρει και εργολαβία και το γράφεις και σε άλλα άρθρα), δεν ισχύει. Άλλο πράγμα οι μπανάνες και άλλο τα κατσαβίδια. Αυτές είναι Ευρωεκλογές, που σημαίνει εκλογές για αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν πάρει 4 μονάδες πάνω στις γενικές εκλογές, τότε ναι "θα δικαιούται". Από λογική σχίζετε όλοι σας...

 4. sender avatar
  sender 04/06/2014 10:52:54

  Αυτοί έχουν εξειδικευτεί στα πλυντήρια μέσω των συγκυβερνήσεων.Αφού στην παρούσα συγκυβέρνηση ξεφόρτωσαν το λαδί παρελθόν τους,τώρα θα συναντήσουν τα αδέρφια τους και θα σβήσουν την στάμπα του μνημονιακού με την μεγαλόψυχη συμπαράσταση του Σύριζα.Το ερώτημα είναι αν οι πολίτες βασανίζονται τώρα πια από ηθικά διλήμματα,όταν τον αμοραλιστικό κατήφορο κουτρουβαλάει μια ολόκληρη κοινωνία,με το πρόσχημα της κρίσης.

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 04/06/2014 11:12:46

  ελπίζω να μην έχω γίνει βαρετός αλλά προς τί η έκπληξη για τον αρχιδιεφθαρμένο βενιζέλο (μιάζει και το όνομα του βενιζέλου), δλδ αν περιμέναμε ο βενιζέλος να αυτοθυσιαστεί για την πατρίδα, συνεχίστε να κοιμάστε στο ίδιο πλευρό. η παρτίδα μετρά και ο θώκος. και το χειρότερο; υπάρχουν ακόμα εγχέφρονες που τον ψηφίζουν... τι άλλο να πω...

 6. warrior avatar
  warrior 04/06/2014 14:08:45

  Δεν έχει κατανοηθεί το βασικότερο. Ο Σαμαράς θα μπορούσε πράγματι να πιστωθεί τη σωτηρία της χώρας. Θα μπορούσε πράγματι να προβληθεί - με προϋποθέσεις εκλογικού θριάμβου - ως το αντίπαλον δέος στον βόθρο της δήθεν προοδευτικής και πεφωτισμένης αριστεράς, που δίνει τα ρέστα της να επαναφέρει από τον τάφο ό,τι πιο βρώμικο και αναχρονιστικό γνώρισε ο τόπος. Θα μπορούσε ακόμα και να αντιμετωπισθεί με καρτερικότητα και υπομονή από τους πολίτες για όλα αυτά στα οποία τους υποβάλλει, εν όψει της διαφαινόμενης εξόδου από την κρίση. Ένα πράγμα δεν θα του συγχωρήσει κανένας Έλληνας, μεταξύ αυτών και εγώ, που υπήρξα ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του. Κανείς μας δεν πρόκειται να του συγχωρήσει ότι κυβερνά αυτήν τη χώρα έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας και αναπαράγοντας το μοντέλο ενός κράτους δυνάστη και φασιστικού αλαζόνα. Δεν μπορεί π.χ. να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για τις καθαρίστριες και το κράτος να τις αγνοεί. Δεν μπορεί να κηρύσσεται παράνομο το The Mall και η κυβέρνηση να το εντάσσει στο fast track (που αφορά αποκλειστικά μελλοντικές και όχι φυσικά προϋφιστάμενες επενδύσεις). Δεν μπορεί να ζητάς π.χ. από έναν δικηγόρο στα 10.000 ευρώ έσοδα να δίνει 3.800 ευρώ σε εισφορές, 2.600 ευρώ φόρο και άλλα 1.430 ευρώ προκαταβολή φόρου. Δεν μπορεί να αποφασίζει το δικαστήριο ότι κάποιες περικοπές είναι παράνομες και ο Γεωργιάδης να λέει "δεν θα γεννήσουμε λεφτά", λες και αν το πω εγώ αυτό στην εφορία, θα τους πάρει ο πόνος. Δεν μπορεί να είσαι ανίκανος να μοιράσεις το κοινωνικό μέρισμα. Δεν μπορεί να έχουν γίνει εκλογές και κανείς να μην ξέρει πότε θα πληρωθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, γραμματείς κ.λπ. (σημειωτέον ότι πήρες τα λεφτά της ΕΕ για τις ευρωεκλογές και στρίμωξες 5 κάλπες σε δύο εβδομάδες με αυτά τα χρήματα που ήταν ΜΟΝΟ για τις ευρωεκλογές). Ένας λαός μπορεί να ανεχθεί πάρα πολλά αν αισθάνεται ότι ο ηγέτης του τον αγαπά και παλεύει γι' αυτόν. Δεν μπορεί να ανεχθεί τίποτα όταν καταλύεται η δικαιοσύνη και οι στοιχειώδεις ατομικές ελευθερίες, όταν αισθάνεται ότι η Πολιτεία είναι η αφηρημένη προσωποποίηση του Καλιγούλα και όταν βλέπει την αξιοπρέπειά του να καταβαραθρώνεται στα τάρταρα της κρατικής αυθαιρεσίας και αλαζονείας. Όσο δεν το συνειδητοποιεί αυτό ο ίδιος ο Σαμαράς, καλό είναι να ετοιμαστεί για νέες εκλογικές κατραπακιές και - το χειρότερο; - θα είναι ο αυτοπροσώπως αποκλειστικά υπεύθυνος για την ανάσταση του νεκρού και μαύρου ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80, πασπαλισμένου με ολίγη από μαύρη ζάχαρη φασιστικής χρυσαυγίτικης φραπεδιάς.

 7. danas avatar
  danas 04/06/2014 14:26:48

  υποστηρίζω σύριζα αν και με δεξιές καταβολές. Είναι ντροπή τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα να μην μας επιτρέπουν να συνενώσουμε δυνάμεις η δεξιά και η αριστερά σ' αυτήν την συγκυρία. Φυσικά και δεν θελω να γίνει το σύριζα πασόκ φυσικά και προτιμώ μια έντιμη συνεργασία με την νδ. Όμως πρέπει όλοι να κάνουμε να ακουστεί μια τέτοια πρόταση πρέπει οπωσδήποτε να βγεί το πασοκ απέξω απο το παιχνίδι.

  • CC avatar
   CC @ danas 04/06/2014 15:58:12

   "δεν θελω να γίνει το σύριζα πασόκ" Φίλε το Συριζα ΕΙΝΑΙ το ΒΑΘΥ Πασοκ. Το Πασοκ ειναι εδώ, ΚΑΙ στο Πασοκ, ΚΑΙ στο Συριζα. Όσο για τα "εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα" που λες, κύττα και στην κατάληψη της ΕΡΤ τα συνθήματα που φωνάζαν. Πάντως σ'ευχαριστώ που μ'εκανες και γέλασα (υποστηρίζω σύριζα αν και με δεξιές καταβολές)...

   • Thanos. avatar
    Thanos. @ CC 05/06/2014 09:57:28

    Ναι αλλά το ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ φίλε cc συγκυβερνά με την ΝΔ και δεν είναι απλώς εδώ. Και για να γελάσεις περισσότερο εγώ δεν έχω απλώς δεξιές καταβολές, αλλά έχω και κομματική ταυτότητα της ΝΔ και υπήρξα υποψήφιος και συνδικαλιστής της. Ακόμα με βομβαρδίζουν με τα SMS τους να ψηφίσω ΝΔ...

 8. - τυχάρπαστος - avatar
  - τυχάρπαστος - 04/06/2014 19:16:49

  "κουράγιο" έρχονται οι άφθαρτοι, όπως το ᾽81...

 9. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 04/06/2014 21:11:57

  Για τα επόμενα σαράντα χρόνια, να μην έχετε καμιά αμφιβολία, όποιος και αν κυβερνά, ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΞΙΑ.

  • Thanos. avatar
   Thanos. @ MantisKalhas 05/06/2014 09:46:00

   Και βεβαίως ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΞΙΑ θα κυβερνά για μερικά απ' αυτά τα 40 χρόνια ο Τσίπρας, όπως ήδη απέδειξε η δεξιά ορθολογική στροφή του. Το σημαντικό είναι να μην τρώνε μόνο οι ίδιοι. Η πολιτική, μετά την κατάρρευση του "υπαρκτού" είναι αναγκαστικά "το μη χείρον", ήτοι Καπιταλισμός. Αρα το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι το ποιός μας τον εφαρμόζει, και γι αυτό πρέπει να τους αλλάζουμε πάσει θυσία. Κάθε χρόνο αν είναι δυνατόν, όπως έλεγε και ο Πλάτων...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.