#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2012 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα υπαρξιακά προβλήματα του ΓΑΠ και η κόντρα με τον ΣαμαράΠοιος είναι αυτός που στις 19 του Μάρτη δεν θα είναι πουθενά στον πολιτικό χάρτη και θέλει να ορίζει τις εξελίξεις;

Αντί ο ΓΑΠ – ναι, περί αυτού πρόκειται – να κάτσει σεμνά στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, άρχισε να υποδεικνύει στον Σαμαρά τι πρέπει να κάνει!

Επιτέθηκε λοιπόν στον Α. Σαμαρά και του ζήτησε να "ξεκαθαρίσει" την θέση του επειδή όπως είπε η ΝΔ από τη μια έχει αναλάβει ευθύνες ως κυβερνητικός εταίρος και από την άλλη δεν στηρίζει αναγκαίες αποφάσεις. Με άλλα λόγια ζήτησε από τον Σαμαρά να καταστεί συνυπεύθυνος για την διακυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία ο ΓΑΠ έχει διορίσει πάνω από 40 υπουργούς.

Στο σημείο αυτό ο Σαμαράς έκοψε απότομα τη συζήτηση λέγοντας στον ΓΑΠ ότι «το νούμερο ένα πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η ρευστότητα και η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ». Και ότι αν θέλει ο ΓΑΠ να να δει ποιοι δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση, ας ψάξει στο ΠΑΣΟΚ γιατί «όλοι γνωρίζουν ότι εκεί υπάρχουν τα προβλήματα».

Όπως γράψαμε και χθες ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να ζητήσει παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και αλλαγές στο πλαίσιο της συμφωνίας των τριών αρχηγών όπως φορολογική συναίνεση και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και στα θέματα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ έκοψε την συζήτηση.

Η στάση του Σαμαρά φαίνεται πως αποθάρρυνε και τον Καρατζαφέρη που μόνο στο τέλος της σύσκεψης έβαλε το θέμα της παράτασης του βίου της κυβέρνησης και του χρόνου των εκλογών. Για να εισπράξει κι αυτός κατηγορηματική άρνηση από τον Σαμαρά. Ο οποίος επέμεινε σε όσα έχουν  ήδη συμφωνηθεί

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο ΓΑΠ σε δύο μήνες θα είναι πιθανότατα πολιτικό παρελθόν, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι ο Σαμαράς θα είναι ο κύριος πυλώνας και η σταθερά του πολιτικού συστήματος. Αυτό έχει σημασία όταν φτάνει η ώρα της κάλπης.

Όπως γράψαμε και χθες ο κ. Σαμαράς επανέλαβε στον κ. Παπαδήμο πως η χώρα και η ελληνική κοινωνία δεν μπορούν να βρεθούν για ακόμα μια χρονιά σε ύφεση. Στη Ν.Δ. εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους αλλά και την έντονη ανησυχία τους για την εμμονή της Τρόικας με τη νέα δανειακή σύμβαση να υπάρξει και μια ουσιαστική καταγραφή συγκεκριμένων μέτρων, για να δεσμευθεί η νέα κυβέρνηση. Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει πως συμφωνεί με τους στόχους οι οποίοι έχουν τεθεί και με το ευρύτερο πλαίσιο, τα όποια όμως μέτρα που ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθούν στο μέλλον, θα πρέπει να εξεταστούν και να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 20/01/2012 11:46:28

  Το πολιτικό παιχνίδι είναι στο χέρι του Σαμαρά. Πίριοντ. Να το καταλάβει και ο ίδιος, και να γίνει πιό επιθετικός. Δε μπορεί η πασοκική συμμορία με τους υπουργούς της εντός, να κάνει ότι θέλει. Είναι εις βάρος της μελλοντικής κυβέρνησης

 2. Σταράτα avatar
  Σταράτα 20/01/2012 11:53:42

  ποιός είπε οτι ό γαπ δέν θά είναι πουθενά μετά τήν 19 μαρτίου?αστεία πράγματα .καί εδώ θά είναι [ποιός σάς είπε ότι δέν θά είναι υποψήφιος γιά τήν αρχηγεία?]καί κυβερνάει τόν τόπο ακομα.ο παπαδήμος είναι πρωθυπουργός?η ο γαπ?Για νά τελειώνουμε τό παραμύθακι ο γάπ έχει τήν αμερικανιά μέσα του καί στό παιχνίδι της προπαγάνδας είναι μανούλα.μήν ξεχνάτε ότι τά αφέντικα του καί πραστάτες του είναι αυτοι πού καθορίζουν τίς τύχες τού κόσμου όλου.ό γάπ πάρτετο χαμπάρι δέν φείγει [μόνο αν εχει θέσει ψηλά στό εξωτερικό}

 3. ΜΠ avatar
  ΜΠ 20/01/2012 12:08:55

  "Επιτέθηκε λοιπόν στον Α. Σαμαρά και του ζήτησε να "ξεκαθαρίσει" την θέση του επειδή όπως είπε η ΝΔ από τη μια έχει αναλάβει ευθύνες ως κυβερνητικός εταίρος και από την άλλη δεν στηρίζει αναγκαίες αποφάσεις. Με άλλα λόγια ζήτησε από τον Σαμαρά να καταστεί συνυπεύθυνος για την διακυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία ο ΓΑΠ έχει διορίσει πάνω από 40 υπουργούς."
  Φάκτορα θα μου επιτρέψεις: θέλουμε πικρές αλήθειες ή να χαιδεύουμε τα αυτιά μας;;;;;;
  Η θέση του ΓΑΠ είναι, όσο και να θέλουμε να μην το παραδεχτούμε σωστή. Δεν υπάρχει "ολίγον έγκυος" επειδή ο ΓΑΠ έχει πάνω από 40 υπουργούς και ο Α.Σ τρεις. Η αλήθεια - πικρή - είναι μία: ο Α.Σ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ στην κυβέρνηση, από επιλογή ξεκάθαρη, είναι πλέον φανερό. Αν δεν ήθελε, θα έπρεπε ΉΔΗ να έχει παραιτηθεί και να έχουμε μπει επίσημα σε προεκλογική περίοδο, και η βουλή να είχε διαλυθεί. Δικαιολογίες τέλος. Σκληρή αντιπολίτευση δεν γίνεται όταν συμμετέχεις στο τραπέζι της συμπολίτευσης.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΜΠ 20/01/2012 12:54:56

   Tι είναι προτιμότερο, να σε κατηγορούν ότι συμμετέχεις κατά το 1/10 σε μια μεταβατική κυβέρνηση ή ότι τίναξες 100% μόνος σου την οικονομία της χώρας με τη ματαίωση του PSI? Ασχέτως πόσο αληθεύει το δεύτερο ή υπό ποιο πρίσμα θεωρείται μεμπτό το πρώτο (γιατί σκεφτείτε αν δεν συμμετείχε πόσες ακόμα φόλες θα είχαν περάσει τα ΠΑΣΟΚεμον, βλέπε μισθοί ιδιωτικού κλπ.).

 4. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 20/01/2012 12:12:05

  Κυριακή κοντή γιορτή:
  Ο περήφανος λαός του πασόκ θα ψηφίσει και πάλι μαζικά το απόλυτο κενό (αγγλιστί gap) για να σώσει την Ελλάδα από το βάραθρο στο οποίο την γκρέμισε.
  Κατόπιν αυτού, ας αναφωνήσωμεν όλοι μαζί:
  Ζήτω το Έθνος !

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 20/01/2012 12:15:20

  ΓΑΠ =Κυμβαλο αλλαλαζον προς δημιουργια υπαρξιακου θορυβου !

 6. TopGunZ avatar
  TopGunZ 20/01/2012 16:21:04

  Πάντως όσες φωτογραφίες έχω δει (2-3 νομίζω είναι) το ίδιο σκηνικό, δύο χαζοχαρούμενοι, ένας δυσκοίλιος που το παίζει χαζοχαρούμενος και ο Σαμαράς με ένα βλέμμα "Όχι άλλο κάρβουνο-τι ακούω πάλι ο Χριστιανός".

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 20/01/2012 21:21:24

  Kαι στον καθρέπτη καλυμένος, ο θεσπέσιος Πίνακας της νεοελληνικής ζωγραφικής, το Απόλυτο Εθνικό μας Σύμβολο μετά την Ελληνική Σημαία, με τους πολλαπλούς Ιστορικούς Συμβολισμούς: «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» έχοντας αποτινάζει τις αλυσίδες της σκλαβιάς, ή, «Υπέρ Πατρίδος το Παν» (1858) με συγκεντρωμένους γύρω της: το Δίζυγο Πυρ της Λευτεριάς Θοδωρή Κολοκοτρώνη, το Απροσκύνητο Βουνό Γιωργή Καραϊσκάκη, τον Αλέξανδρο Yψηλάντη, τη Κυρά της Επανάστασης Λασκαρίνα και πλήθος Οπλαρχηγών Ηρώων μας.

  Αυτός ο Πίνακας-Αθάνατο Σύμβολο, ασφυκτιά πίσω από τη δόλια επικάλυψη για την εξαφάνισή του, λέει, όπως πολύ θα το ήθελε ο νέο-αταξίας των μνημοσύνων και καταστροφέας/υποθηκευτής της Ελλάδας και των αγέννητων γενεών Ελλήνων.

  “Η Ελλάς πέπρωται να ζήσει και θα ζήσει!”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.