#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2013 09:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ταξίδια του...διανοητή ΑλέξηΘα έχει πολύ δουλειά ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα. Αφενός θα πεταχτεί μέχρι το Ζάγκρεμπ για να μιλήσει σε μια εκδήλωση με θέμα «Η ουτοπία της Δημοκρατίας» με επίσημους προσκεκλημένους κι άλλους αριστερούς «διανοητές». Αφετέρου θα πάει τη Δευτέρα στη Γενική Συνέλευση των βιομηχάνων ώστε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει για το… όραμά του σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Δεν είναι κακά όλα αυτά, αρχηγός του δεύτερου κόμματος είναι μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει. Εδώ ολόκληρος Γ. Παπανδρέου και ήταν αρχηγός κάποιας σοσιαλιστικής συμμαχίας και ταυτόχρονα κυβερνούσε τη χώρα με όρους… μνημονίου.

Ωστόσο, ειδικά για τον κ. Τσίπρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η… μετάβαση από την αριστερή ουτοπία στον εναγκαλισμό με τον ΣΕΒ.

Απ’ ότι μαθαίνουμε μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, θα κάνει και… αριστερό άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην προσφώνηση προς τον κ. Τσίπρα, που θα ακολουθήσει, ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόκειται να τονίσει ότι προσβλέπει σε μια επικοινωνία και διάλογο χωρίς προκαταλήψεις. Θα τονίσει επίσης τα σημεία στα οποία οι απόψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν ως προς την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ θα υπογραμμίσει ότι η ριζοσπαστική αριστερά έχει σήμερα «λόγο, ρόλο και ευθύνη στην υπόθεση της αλλαγής του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας».

Δεν ξέρουμε τι θα πει ο κ. Τσίπρας, αλλά σίγουρα δε θα θελήσει να χαλάσει την ετήσια γιορτή των βιομηχάνων. Άλλωστε έχει πολλά κοινά μ’ αυτούς έστω κι αν δε θέλει να το συνομολογήσει. Πολλοί από τους επιχειρηματίες αυτής της χώρας θα ήθελαν να δουν μια αριστερή κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή. Απ’ ότι ξέρουμε μια επιστροφή στη δραχμή θα τους «έσωζε» από θαλασσοδάνεια δισεκατομμυρίων ενώ με τα λεφτά που έχουν στο εξωτερικό θα αγόραζαν ξανά τα πάντα. Πολλοί από τους «σεβάσμιους» επιχειρηματίες στεναχωριούνται γιατί μένουμε ακόμη στο ευρώ, γιατί δεν χρεοκοπήσαμε, γιατί η κυβέρνηση κάνει ακόμη προσπάθειες να μη διαλυθούμε. Ε, σίγουρα όλοι αυτοί θα έχουν κάτι καλό να πουν για τον κ. Τσίπρα.

Ο οποίος, λίγες ημέρες μετά θα κάνει… διανοητικό άλμα κι από την ομιλία του για τις επιχειρήσεις μπροστά στους επιχειρηματίες, θα πεταχτεί στο Ζάγκρεμπ και θα βρεθεί μεταξύ άλλων με τον Σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ, τον ηγέτη της γαλλικής αριστεράς κ. Ζακ Λικ Μελανσόν, τον Αμερικανό ανατρεπτικό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, τον συγγραφέα και ιστορική μορφή της Αριστεράς και των διεθνών κινημάτων Ταρίκ Αλί, αλλά και τον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει την Τρίτη με θέμα «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», μαζί με τον κ. Μελανσόν. Οι κύριοι Στόουν και Αλί θα μιλήσουν με θέμα «Η ανείπωτη Ιστορία των ΗΠΑ», ενώ ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει με τίτλο «Εξομολογήσεις ενός αιρετικού μαρξιστή». Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί ξανά με τον κ. Ζίζεκ, με τον οποίο έχει αναπτύξει στενές σχέσεις, καθώς ο αριστερός φιλόσοφος επισκέπτεται συχνά την Αθήνα.

Όπως, διαρρέουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας θεωρείται το αστέρι της ευρωπαϊκής αριστεράς καθότι νέος και με μέλλον. Άλλωστε, η πρόταση από το γερμανικό αριστερό κόμμα να διαδεχθεί τον Μπαρόζο δείχνει ότι κάποιοι βλέπουν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν μελλοντικό αριστερό ηγέτη.

Μαζί με τους υπόλοιπους «διανοητές», λοιπόν, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο. Αφού πρώτα διαλύσουν εκ των έσω τον «εχθρό», δηλαδή το κεφάλαιο των βιομηχάνων, στη συνέχεια θα οικοδομήσουν μια ευρωπαϊκή κοινωνία πάνω σε αριστερά πρότυπα. Μπράβο, πάντως, στο κ. Τσίπρα που χτίζει το πρωθυπουργικό του προφίλ. Ίσως αποδειχθεί και καλός μεσολαβητής μεταξύ των προαιώνιων ταξικών εχθρών. Δηλαδή των επιχειρηματιών και των «επαναστατών» της Αριστεράς που ονειρεύονται έναν άλλο, διαφορετικό κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.