03/10/2008 22:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα τανκς της Δημοκρατίας.

Και μια άλλη επέτειος. Στις 3 και 4 Οκτωβρίου 1993, στη Μόσχα σημειώθηκαν ίσως τα πιο τραγικά γεγονότα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ο βομβαρδισμός του «Λευκού Οίκου» (στο κτήριο τότε στεγαζόταν η ρωσική Βουλή) με εντολή του Γιέλτσιν. Με αυτή την βίαια ενέργεια, που προκάλεσε δεκάδες θύματα, ως επί το πλείστον βουλευτές και αντιπάλους του Γιέλτσιν, μπήκε οριστικά η ταφόπλακα στη Σοβιετική Ένωση και εγκαινιάστηκε η νέα εποχή του «γιελτσινισμού».

Εποχή που κατά κοινή παραδοχή, θεωρείται περίοδος οπισθοδρόμησης της Ρωσίας και καταβαράθρωσής της από μεγάλη δύναμη σε τριτοκοσμική χώρα, διάλυσης των πολιτικών και στρατιωτικών δομών της, ραγδαίας υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου του λαού, εξευτελισμού κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας, καθώς και μαζικής και ωμής λεηλασίας του πλούτου της χώρας από τους «Ολιγάρχες», τη μαφία και τη νομενκλατούρα των νέο-ρώσων. Βέβαια, όλα αυτά ήταν αδιάφορα για τους Αμερικανούς, οι οποίοι στήριξαν με κάθε μέσον τον Γιέλτσιν και το διεφθαρμένο περιβάλλον του.

Οι Ρώσοι πάντως, σε δημοσκοπήσεις που έγιναν αυτές τις ημέρες, θεωρούν ως υπεύθυνους για τα γεγονότα του 1993 τους Γκορμπατσόφ (31%) και τον Γιέλτσιν (24%). Να σημειωθεί πως δέκα χρόνια πριν, οι Ρώσοι πολίτες θεωρούσαν ως αιτία των αιματηρών γεγονότων (22%) «τη διάλυση της ΕΣΣΔ, που άρχισε με τον Γκορμπατσόφ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. άνω σχώμεν avatar
  άνω σχώμεν 03/10/2008 23:37:52

  Φυσικά την Ρωσία τη διέλυσε κατά τη δεκαετία του 1990 ο Γιέλτσιν αφού στην προσπάθειά του να ''αποκομμουνιστικοποιήσει'' το κράτος το παρέδωσε σε μία στυγνή οικονομική ολιγαρχία που μόνο σε αφρικανικά κράτη ευδοκιμεί!

  Η ευθύνη του Γκορμπατσώφ είναι οτι δεν είδε εγκαίρως και δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία(το πραξικόπημα δηλαδή) των γιελτσινιστών προς την εξουσία.

  Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου δείχνουν οτι μία ανεπαρκής κυβέρνηση μπορεί να διαλύσει ακόμη και μία υπερδύναμη εν ριπή οφθαλμού.

  Γι'αυτό οι πολίτες στις δημοκρατίες πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να προσέχουν τι ψηφίζουν...

 2. skandalo siemens avatar
  skandalo siemens 04/10/2008 03:02:16

  "Εποχή που κατά κοινή παραδοχή, θεωρείται περίοδος οπισθοδρόμησης [...] διάλυσης των πολιτικών και στρατιωτικών δομών της, ραγδαίας υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου του λαού, εξευτελισμού κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας, καθώς και μαζικής και ωμής λεηλασίας του πλούτου της χώρας από τους «Ολιγάρχες», τη μαφία και τη νομενκλατούρα των νέο-ρώσων. Βέβαια, όλα αυτά ήταν αδιάφορα για τους Αμερικανούς, οι οποίοι στήριξαν με κάθε μέσον [...] το διεφθαρμένο περιβάλλον..."


  τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.