#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα τανκς προκαλούν …ρήγμα στην συγκυβέρνησηΜπορεί το θέμα να εμφανίστηκε στα δελτία ειδήσεων ως μια κόντρα Αβραμόπουλου- Βενιζέλου, για το θέμα της επιστροφής των αρμάτων μάχης στις παρελάσεις, αλλά η αλήθεια είναι περισσότερο σύνθετη ιστορία.

Η κόντρα των δύο υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών υποβόσκει από την συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης και την είσοδο σε αυτή ως Αντιπροέδρου του Ε. Βενιζέλου και μάλιστα έχει και άλλα «θερμά» επεισόδια όπως την διαμάχη τους για την χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Ωστόσο το «ρήγμα στην βάση της κυβέρνησης, είναι βαθύτερο και έχει την αφετηρία του όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά το κλίμα στα στεγανά του Μαξίμου και της Ιπποκράτους, στα δημοσκοπικά ελλείμματα του ΠΑΣΟΚ.  Ο Βενιζέλος εμφανίζεται στις τελευταίες μετρήσεις να πιέζεται και μάλιστα σε μια από αυτές της εταιρείας Rass, που δημοσιεύτηκε στον Τύπο της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πέμπτη θέση μετά και από το ΚΚΕ. Έτσι οι επιτελείς της Ιπποκράτους έχουν αποφασίσει να εμφανίζουν πλέον διακριτές αποστάσεις απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Η τακτική αυτή εγκαινιάστηκε μάλιστα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μόλις τελείωσε η ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ, την Παρασκευή, όπου εκφραζόταν η διαφωνία Βενιζέλου στην θεωρία των δύο άκρων. Αμέσως μετά ξέσπασε ο …πόλεμος ανακοινώσεων Ιπποκράτους-Συγγρού για τα τανκς στις παρελάσεις.

Όπως λένε όσοι ξέρουν καλά το παρασκήνιο, το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σε αυτή την τακτική και είναι πιθανό να μεγαλώσει το «ρήγμα» της κυβερνητικής συνοχής. Το Μαξίμου παρακολουθεί ψύχραιμα την συμπεριφορά του κυβερνητικού εταίρου του, αλλά «γαλάζια» στελέχη σημειώνουν ότι «… αν συνεχιστεί ο διπλός ρόλος της Ιπποκράτους και στην κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση θα λαμβάνει απαντήσεις».

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» επιμένουν ότι δεν μπορεί να λαμβάνονται κυβερνητικές αποφάσεις που τους αιφνιδιάζουν, ζητούν ενημέρωση και απειλούν ότι θα συνεχίσουν να αντιδρούν όποτε οι «γαλάζιοι» συμπεριφέρονται ως να κυβερνούν μόνοι τους. Αναφέρουν μάλιστα ως παράδειγμα το θέμα του πετρελαίου.

Η δημόσια αντιπαράθεση των δυο κυβερνητικών εταίρων επανέφερε στην επιφάνεια την κακή χημεία στην μεταξύ τους σχέση και επιβεβαίωσε ότι τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν είναι σε ένα αναγκαστικό «αγκαζέ» που κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει έως πότε θα διαρκέσει, παρά τις περί του αντιθέτου κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.

Η απόφαση του υπουργού  Άμυνας, -η οποία τελούσε εν γνώσει του Μαξίμου-, να εμφανιστούν και πάλι στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου τα άρματα μάχης προκάλεσε την αντίδραση της Ιπποκράτους, η οποία με εντολή του Ε. Βενιζέλου, -έτσι ώστε να κρατηθούν τα προσχήματα,- εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την ανάκληση της αποφάσεως Αβραμόπουλου. Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ απάντησε η Συγγρού αν και όπως λένε οι πληροφορίες το περιεχόμενο της υπαγόρευσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας.

Στην κορυφή των θεμάτων που χωρίζουν τους δύο κυβερνητικούς εταίρους βρίσκεται η εκκρεμότητα της παρουσίασης της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ένα κείμενο, που όπως λένε οι πληροφορίες θυμίζει το «γεφύρι της Άρτας». Όλο γράφουν και σβήνουν οι δύο πλευρές, όλο προαναγγέλλεται η ανακοίνωση του και όλο αναβάλλεται.

Ροβεσπιέρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υποψιασμένη avatar
  Υποψιασμένη 14/10/2013 12:10:38

  Εμείς που τελικά πληρώνουμε, θέλουμε δυό φορές το χρόνο κυρ Βάγγο μας, να βγαίνουν τα άρματα παρέλαση και να τα καμαρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Εδώ πληρώνουμε μισθό σ΄εσένα και στον ΓΑΠ που καθόλου δεν σας αξίζει. Σε αυτό που μας ευχαριστεί, θα κάνουμε ...οικονομία; Για συμμαζευτείτε λοιπόν (το ξέρω οτι ζητάω το αδύνατον).

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ Υποψιασμένη 14/10/2013 13:42:55

   Υπάρχουν και άλλοι που πληρώνουν και δεν θέλουν να βγαίνουν τα άρματα στους δρόμους σε ανώφελες επιδείξεις με άγνωστο χρηματικό κόστος. Δεν έχετε χρήματα να δώσετε ιματισμό στους νεοσύλλεκτους και μου θέλετε και παρελάσεις. Θέστε τις προτεραιότητές σας σωστά.

   • Υποψιασμένη avatar
    Υποψιασμένη @ CHRIS 14/10/2013 15:29:25

    Το κόστος του καυσίμου, θα το πληρώσει χορηγός. Δεν θα επιβαρυνθείτε κύριε. Μην ψάχνετε δικαιολογίες λοιπόν.

  • χαρης avatar
   χαρης @ Υποψιασμένη 14/10/2013 13:52:28

   @υποψίασμενη και πως θα τα καμαρώσεις τα άρματα αγαπητή μου αφού τα τελευταία χρόνια οι παρελάσεις έχουν γίνει πριβε και είναι για λίγους και εκλεκτούς.Κανένας να μην πατήσει το πόδι τους στις παρελάσεις αυτό το χαλί το να μαζεύονται 5 πολιτικοί και να τους φυλάνε 50διμοιρίες ματ και να αφήνουν το απλό κοσμάκη αποκλεισμένο είναι ντροπή και προσβολή για τους προγόνους μας

   • Υποψιασμένη avatar
    Υποψιασμένη @ χαρης 14/10/2013 15:27:26

    Χάρη, φυσικά και συμφωνώ απολύτως με το οτι αν επαναληφθεί ο αποκλεισμός του Ελληνικού λαού από τις παρελάσεις και αυτές καταλήξουν να είναι η κατάντια της περσινής πριβέ φιέστας των ασκούντων την εξουσία, θα είναι γελοίο και δεν πρέπει να πάει κανείς μας. Εννοείται οτι οι παρελάσεις, γίνονται για να γιορτάζει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ και να τιμά τους αγώνες των προγόνων του.

   • Υποψιασμένη avatar
    Υποψιασμένη @ χαρης 14/10/2013 15:33:12

    Εννοείται οτι αν επαναληφθεί η κατάντια της περσινής πριβέ φιέστας, δε θα πρέπει να πάει κανείς μας. Οι παρελάσεις είναι για να τιμά ο Ελληνικός λαός τους αγώνες των προγόνων του. Όχι για τη μόστρα των κρατούντων.

  • Βαβέλ avatar
   Βαβέλ @ Υποψιασμένη 14/10/2013 17:02:57

   Συμφωνώ απολύτως. Δεν είναι φοβερή πολυτέλεια μιά δυό φορές το χρόνο να παρελαύνουν και μερικά άρματα στις παρελάσεις. Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι πάμε να καταντήσουμε πια.

 2. Νικήτας avatar
  Νικήτας 14/10/2013 13:16:54

  Αιωνίως κρετίνοι και ανίδεοι οι πρασινοφρουροί.

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 14/10/2013 13:46:04

  Ο άθλιος χοντρός είναι η καταστροφή της ΝΔ.
  Ψάχνει ευκαιρία να δόσει στεγνά τον Σαμαρά.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΠΕΛΙΑΣ 14/10/2013 18:01:30

   '' Oποιος σκάβει το λάκκο τ' αλλουνού , πέφτει ο ίδιος μέσα . ''

 4. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 14/10/2013 14:24:37

  Τό βάθος της επιπλοκή ή περιπλοκής ξεπερνά κατά πολύ την παρουσία των τάνκς στις παρελάσεις ή όχι. Πρόσωπα και τάσεις συνθέτουν και συναπαρτίζουν ένα εφιαλτικό σκηνικό που άπαντες βάλλουν κατά όλων.

  Ο Φατριασμός αποτελεί δομικό στοιχείο του καχεκτικού πολιτικού μας συστήματος και παραχωρεί ζωτικό χώρο για την ανάπτυξη προσωπικών στρατηγικών και εσωτερικών κινήσεων που να εκφράζουν τις "λαϊκές ανησυχίες" τις ανησυχίες του "απλού ανθρώπου" αλλά και τις "ιδεολογικές ανησυχίες ". Κατά συνέπεια οι τάσεις στο εσωτερικό των κομμάτων λαμβάνουν την νομιμοποίηση τους μέσω της ιδεολογικής επιγραφής τους διασφαλίζοντας και την συνεκτικότητα τους αλλά και την εσωτερική πειθαρχία που τους εξασφαλίζουν πολιτική ισχύ πολλαπλάσια του αριθμού των βουλευτών που την απαρτίζουν.

  Τι μέλλει γενέσθαι;
  Η Ν.Δ. υπερτερεί καθώς διαθέτει μια πολιτική πρόταση ανεξαρτήτως της ορθότητας της και της καταλληλότητας της . Το βραχύ προβάδισμα της της επιτρέπει να φέρει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την σχέση ΣΥΡΙΖΑ-εξτρεμιστικής ακροαριστεράς καθώς διασφάλισε την ταύτιση του σκληρού πυρήνα του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. με το πυρήνα μιας εγκληματικής οργάνωσης .Ομως πρέπει να θεωρείται απίθανο πώς η Ελληνική κοινωνία θα υποκύψει στο όποιο δίλημμα και θα επιστρέψει στην παράδοση των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Πολύ φοβάμαι ότι το σκηνικό του «Tea party» σε μέλλοντα χρόνο θα αποτελεί Ελληνική πραγματικότητα

  Τα όσα τέλος λαμβάνουν χώρα στην Κεντροαριστερά αποτελούν τραγέλαφο.Οι οποίες συμμαχίες και συμφωνίες προσώπων δεν δύναται να αποκτήσουν κοινωνικό αντίκρυσμα.Η ανακύκλωση, η επαναφορά, ή η μετακίνηση προσώπων που έχουν κλείσει τον κύκλο τους δεν έδωσαν λύσεις ποτέ πόσο δε σε μια κοινωνία όπου η κοινωνική περιθωριοποίηση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις

 5. Hawk avatar
  Hawk 14/10/2013 17:53:03

  Εδώ πάει το " ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι", μα αφού του Μπένι του έχει παραχωρηθεί ολόκληρος όροφος στην ΝΔ, τα χαλιά είναι στρωμένα, τα έπιπλα στην θέση τους, και τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, για πιό ρήγμα πρόκειται, μήπως μιλάμε για το ρήγμα του κορινθιακού ...

 6. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 14/10/2013 19:16:32

  Αντί να μπείτε στην ουσία του θέματος ,ασχολείστε αν το είπε ο Βενιζέλος κ.λ.π.Το 2010 πήρανε μια σωστή απόφαση αντικειμενικά,η χώρα έχει χρεοκοπήσει πλήρως
  έρχεται κούρεμα καταθέσεων και εμείς μιλάμε για τις παρελάσεις και τα άρματα και τα αεροπλάνα να μας τονώσουν το ηθικό όταν έχουμε δεκάδες λογαριασμούς απλήρωτους δεν κοιμόμαστε τα βράδια , τα παιδιά μας είναι άνεργα και φεύγουν στο εξωτερικό.Και τελικά αφου οι παρελάσεις γίνονται πριβέ ,πέρυσι είδα στην τηλεόραση μια κυρία μεγάλη με τα εγγονάκια της ντυμένα τσολιαδάκια να παρακαλάει έναν αστυνομικό να τη αφήσει να πλησιάσει να δεί και τις έλεγε οτι είχε διαταγές κ.λ.π .Γελοίες καταστάσεις.

 7. ΒΙΛΛΥ ΣΙΧ avatar
  ΒΙΛΛΥ ΣΙΧ 14/10/2013 19:28:12

  Ο Βενιζέλος ας το ΒΟΥΛΩΣΕΙ.. επιτέλους...τη γλύτωσε με τη λίστα Λαγκάρτ..(την σιώπησε....για 6 μήνες......υπέκριψε δηλαδη..)και αντί να τιμωρηθεί...όπως θα γινόταν για κάθε δημόσιο υπάλληλο...,αυτός μιλάει και απο πάνω...ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ.......περιμένει και ψήφους.Απο ποιούς?απο τα 4000000 άνεργους?...απο τους 4000 που αυτοκτόνησαν...και με δική του ευθύνη?....απο αυτούς που παίρνουν 300 ευρώ ενώ αυτός.....ουτε που τον άγγοξε το μνημόνιο?.....εχει ο καιρός γυρίσματα.....

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΒΙΛΛΥ ΣΙΧ 15/10/2013 09:30:55

   Αμάν πια με τη λίστα Λανγκάρτ. Ο Βενιζέλος την έκρυβε αλλά την έδωσε. Ποιος είναι αυτός που την έχει τώρα και ένα χρόνο μετά πήραμε χρήματα από κάποιον που είναι μέσα στη λίστα ??
   Κοροϊδεύανε τον κόσμο με τους 3 συγγενείς που "έλειπαν" αλλά για τους άλλους 2000+ δεν έψαχνε κανένας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.