Τα ταμεία αδειάζουν και ο Γιάνης σχολιάζει...
22/04/2015 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ταμεία αδειάζουν και ο Γιάνης σχολιάζει...

O θίασος της κυβέρνησης συνεχίζει την περιοδεία του, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να δίνει μια ακόμη παράσταση στην μακρινή Μελβούρνη, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

O θίασος της κυβέρνησης συνεχίζει την περιοδεία του, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να δίνει μια ακόμη παράσταση στην μακρινή Μελβούρνη, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Μόνο που οι παραστάσεις διαφέρουν ανάλογα με το μέρος. Όταν πρόκειται για Βρυξέλλες, Παρίσι, Ουάσιγκτον, η ελληνική κυβέρνηση έχει το ρόλο κομπάρσου με σενάριο δημιουργικής ασάφειας . Στη Μελβούρνη ο Υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στο κομματικό του ακροατήριο άρχισε και πάλι τις βαθυστόχαστες ιστορικές αναλύσεις, καταλήγοντας όμως αυτή τη φορά σε επικίνδυνες συγκρίσεις.

Ο Έλληνας υπουργός είπε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι εταίροι της Βόρειας Ευρώπης αρνούνται να αποδεχθούν μια πραγματικότητα και «η πολιτική τους είναι καταστροφική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».

Δεν εξήγησε βέβαια σε κανέναν γιατί τότε πληρώνουμε τις δόσεις προς το ΔΝΤ, προσφεύγοντας μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε εσωτερικό δανεισμό, μέσω της δέσμευσης των αποθεματικών των Δήμων, των Περιφερειών, των Πανεπιστημίων κτλ.

Δεν εξήγησε βέβαια γιατί η κυβέρνηση έχει σπαταλήσει 3 μήνες σε ταξίδια, χάνοντας χρόνο και ξοδεύοντας υπομονή, χωρίς να έχει στείλει ακόμη ούτε ένα κοστολογημένο, ρεαλιστικό μέτρο.

Και βέβαια προχώρησε σε μία επικίνδυνη ιστορική σύγκριση της δικτατορίας 1967-1974 με το σήμερα, κάνοντας λόγο για Χούντα των Τραπεζών.

Προσέξτε. Ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κάνει λόγο για Χούντα των Τραπεζών. Αφενός δεν έχει συναίσθηση τι σημαίνει αυτό για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, και την εμπιστοσύνη προς αυτό, αφετέρου μάλλον ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει συναίσθηση τι σημαίνει Χούντα.

Το να μιλάει όμως για Χούντα, τη στιγμή που πραξικοπηματικά η κυβέρνηση βουτάει τα αποθεματικά των φορέων, ε, πάει πολύ.

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε τη «δυσκολία και τον εξουθενωτικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων». Μάλλον και σε αυτό το σημείο έχει ξεχάσει πως είναι Υπουργός και όχι σχολιαστής-δημοσιογράφος.

Γιάνη μου, δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν σε κουράζουν οι διαπραγματεύσεις και δε βρίσκεις χρόνο για γυμναστήριο. Εξουθενωτικές είναι οι διαπραγματεύσεις εδώ και 3,5 χρόνια.

Τον κόσμο τον ενδιαφέρει «πως πάει η διαπραγμάτευση», «προς ποια κατεύθυνσή κινείται η κυβέρνηση» «τι θέλει να κάνει» και κυρίως «πως θέλει να το κάνει». Και θέλει να του πεις αλήθεια.

Vanzetti

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 22/04/2015 17:00:13

  Εκτελούν την Ελλάδα. Τις προάλες ο τυχάρπαστος Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον μέντορά του το Σόρος. Ο Τσίπρας με ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ επί 1 χρόνο συναντιόταν με Σόρος στο πρωθυπουργικό του γραφείο στη Βουλή μεταξύ 2010-2011. Δένει η υπόθεση ναι ή όχι; Απλή μέθοδο των τριών θέλει. Στο δημοτικό το κάναμε. Δεν έχουμε δικαιολογίες πια.

 2. airman avatar
  airman 23/04/2015 08:15:16

  "«όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών»." Ο minister V μάλλον πήγε να συνδυάσει τα λεγόμενά του με την 21η Απριλίου, μία μέρα πριν. Ατυχέστατο, αλλά σίγουρα δε σκέφτηκε ότι μια μέρα μετά, 23/4, δηλαδή σήμερα, έχουμε την επέτειο του Καστελόριζου. Και στα δικά σου Αλέξη!

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/04/2015 08:35:38

  Συνηθισμένες μπουρδολογίες αριστερού τύπου.

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 23/04/2015 15:06:05

  Σκέφτομαι πως τόσο εκτός τόπου και χρόνου, τόσα φούμαρα (δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν τα πιστεύει κιόλας), θα το πληρώσουμε, δεν μπορεί... Δυστυχώς. Εμείς θα το πληρώσουμε, η Ελλάδα, όχι αυτός. Και θα το πληρώσουμε όχι για λόγους τιμωρίας, αλλά γιατί δεν γίνεται, κάποια στιγμή υπάρχουν όρια, αν ορισμένα πράγματα (ή άνθρωποι) δεν αντέχουν στη λογική, οι υπόλοιποι της κοινωνίας σε στέλνουν σε ίδρυμα (λιγότερο ή περισσότερο ανθρώπινο...). Πάντως σε απομονώνουν. Μην κοιτάμε που εδώ η μπάλα έχει χαθεί προ πολλού. Δεν μπορείς να παριστάνεις σε όλο τον κόσμο ότι είσαι ο Ναπολέων ή η πάστα Φλόρα και να κάθονται να σε ακούν στα σοβαρά για πολύ. Η τρέλα δεν απαγορεύεται, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι οι διπλανοί μας να τη βιώσουν, επειδή εμάς εδώ μας έστριψε λίγο η βίδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.