#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2008 06:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα σύνορα στα Βαλκάνια επαναχαράσσονται

Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου θα έχει βαρύτατες περιφερειακές επιπτώσεις. Εύλογα οι Σέρβοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα την εκλάβουν ως προηγούμενο, ώστε να διεκδικήσουν, με τη σειρά τους, το δικαίωμα να αποσχιστούν από ένα κράτος το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε αληθινά. Θα μπορούσε, επίσης, να προκαλέσει ένα κύμα αλυσιδωτών αποσταθεροποιήσεων, ιδιαίτερα στη FYROM και στο Μαυροβούνιο, με κίνδυνο να τεθούν σε αμφισβήτηση όλα τα σύνορα στα Βαλκάνια. Με δεδομένο το μωσαϊκό των λαών, των μειονοτήτων και των διεκδικήσεων τους, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι σε ένα, ή σε δέκα χρόνια, το φάντασμα της «Μεγάλης Αλβανίας» θα περάσει τα σύνορα ιδεατού και πραγματικού και θα ανατινάξει πραγματικά την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων που λέγεται Κόσσοβο;

Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι ύστερα από τόσα και τόσα που συνέβησαν κάποιοι θα θεωρήσουν ότι θα μπορούν να περάσουν εξίσου εύκολα με τα προηγούμενα και την άποψη της εθνοτικής κατανομής των κοινοτήτων; Αφού δηλαδή  κάποιοι πληθυσμοί δεν θέλουν να ζουν μαζί, ας χωρίσουν; Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι στο μέλλον οι πολιτικά ορθώς σκεπτόμενοι σύμμαχοί μας δεν θα ανοίξουν και μια συζήτηση για την ενδεχόμενη «ενοποίηση όλων των περιοχών όπου πλειοψηφούν οι Αλβανοί, δηλαδή της Αλβανίας, του Κοσόβου, του βορειοδυτικού τετάρτου των Σκοπίων, αλλά επίσης και της κοιλάδας του Πρέσεβο στη Νότια Σερβία και ορισμένων μικρών τμημάτων του ανατολικού Μαυροβούνιου»; Δεν χρειάζονται παρά μόνον μερικές σφαγές ακόμα για να πεισθεί και η διεθνής κοινή γνώμη ότι οι βαλκανικές εθνότητες «δεν μπορούν να ζουν μαζί». Μπορεί λοιπόν να μας εγγυηθεί κανείς το μέλλον, όταν οι ίδιες δυνάμεις που εγγυήθηκαν πριν από λίγα χρόνια την ακεραιότητα της Σερβίας, την παραβίασαν τόσο προκλητικά με την απόσχιση του Κοσσόβου;

Δεν ξέρω τι κάνουν στις μυστικές διαβουλεύσεις τους οι ηγέτες της χώρας μας, αλλά μόνον ένας τυφλός δεν θα έβλεπε ότι επαναχαράσσονται τα σύνορα στα Βαλκάνια. Τίθεται έτσι εκ των πραγμάτων ένα τεράστιο ζήτημα: Τι θα γίνει αν, ύστερα από λίγα, ή πολλά χρόνια, «αποχωρήσουν» από τα Σκόπια οι αλβανόφωνοι; Η FYROM Θα συνεχίσει να υπάρχει ως ένα ασήμαντο κρατίδιο; Θα υπερισχύσει το φιλοβουλγαρικό ρεύμα και η χώρα θα συνενωθεί με τον εξ Ανατολών γείτονά της; Και αν γίνουν έτσι τα πράγματα, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι η Αλβανία δεν θα θέσει τότε και θέμα «Τσαμουριάς»; Κι εμείς; Εμείς δεν έχουμε μειονότητες στην περιοχή;  Πέρα από τις εθνικιστικές υστερίες και τα συναφή, δεν είναι πολύ περίεργο ότι ενώ όλοι στην περιοχή θέτουν θέμα μειονοτήτων οι μόνοι που δεν μιλάνε για τέτοια ζητήματα είμαστε εμείς; Ρωτάω απλώς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 24/02/2008 09:37:21

  καλα ολα τα άλλα. Θεμα Τσαμουριας ποιός θα θεσει??? Δεν υπάρχει αλβανική μειονοτητα στην Τσαμουρια. Ψυχή!!!!!!

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/02/2008 11:02:02

  Κανένας δε μπορεί να θέσει εκτός του θέματος των περιουσιών. Επειδή οι Γερμανοί προσέχουν τους συμμάχους τους θα έχουν υποστήριξη από αυτούς.

  Εδαφικά τίποτε δε μπορούν να κάνουν. Μόνο εμείς μπορούμε να πάρουμε τη βόρειο Ήπειρο. Αν μεγαλώσει κι άλλο η Αλβανία κάτι θα πρέπει να δώσει για λόγους ισορροπίας.

  Το μόνο θέμα που έχουμε εμείς είναι η μουσουλμανική της Θράκης. Προσπάθησαν κάποτε οι Γερμανοί μέσω του Spiegel να θέσουν θέμα αλβανικής μειονότητας εννοώντας τους Αρβανίτες για να εκβιάσουν για δουλειές στους Ολυμπιακούς.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/02/2008 11:22:09

  Factor
  Το απλό αυτό ερώτημα το έχουν συνδέσει με εθνικισμό και γραφικότητα για να μην τίθεται.
  Γι΄ αυτό, κι εσύ, νοιώθεις την ανάγκη να αποποιηθείς καθόλα νόμιμες επιδιώξεις για να το θέσεις.

  Οι Αλβανοί έχουν το δικαίωμα να ομιλούν για "Μεγάλη Αλβανία", εμείς, με ιστορική παρουσία σε όλα τα Νότια Βαλκάνια, γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για "Μεγάλη Ελλάδα" ;
  Και μένουν μόνο συντηρητικά στοιχεία, παπάδες, να το θέτουν ;

  Βόρεια Ήπειρος, σκληρά καταπιεσθείσα ελληνική μειονότητα στα Σκόπια.
  Η "Προταση Μιλόσεβιτς" για διαμοιρασμό των Σκοπίων μεταξύ Σερβίας - Ελλάδας ήταν και ρεαλιστική και συμφέρουσα, αλλά προσέκρουε στους σχεδιασμούς των Αμερικανών για ναρκο-κρατίδια στα Βαλκάνια, με όχημα την αλβανική μαφία.
  Και φυσικά χρειαζόταν εθνικός ηγέτης, όχι ο Μητσοτάκης.

  Ο λόγος απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου :

  Στρατηγός Μίνι: Η ανεξαρτησία βολεύει «κλίκες»

  Ο στρατηγός Μίνι, πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera», τονίζει ότι η ανεξαρτησία του Κόσοβου βολεύει μόνον εκείνους που το διοικούν.
  «Τον ίδιο τον Θάτσι που κάνει δουλειές με πετρέλαια, τον Πακολί που έχει ανάγκη από μια τρύπα για να διοχετεύει τα χρήματα της βρώμικης αυτοκρατορίας του, τον Ραμούς Χαραντινάι... τον Ατζίμ Τσέκου... Για το ανεξάρτητο Κόσοβο αυτούς δεν τους νοιάζει τίποτα. Όπως δεν νοιάζει και τους Σέρβους. Αυτό που εξυπηρετεί τις "κλίκες" από τη μια πλευρά και από την άλλη, είναι ένα σημείο στην Ευρώπη που θα τους ανοίξει καινούργιες τράπεζες. Ένα ελεύθερο "λιμάνι" για τα χρήματα που φθάνουν από την Ανατολή».

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/02/2008

 4. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 24/02/2008 14:43:23

  «Ανταπόκριση από το δήλον παρελθόν»:
  Εθνισμός, εθνικισμός, πατριωτισμός, ρατσισμός, αντι-αμερικανισμός, παγκοσμιοποίηση και ΜΜΕ, στην Ελλάδα
  @
  «..Ο κόσμος παρακολουθεί τα μ ί ν τ ι α, φαίνεται όμως ότι α π ο κ ρ υ π τ ο γ ρ α φ ε ί τα όσα γράφονται ή λέγονται με δικό του κ ώ δ ι κ α. Για όποιον υπάρχει εγκώμιο το διαβάζει απαξιωτικά ενώ αντίθετα οι συνεχείς επιθέσεις αποτιμούνται θετικά.

  Έλληνες εθνικιστές & Δυτικός ρατσιστικός εθνικισμός
  Kυρίαρχο ρόλο στην π α ρ α π λ η ρ ο φ ό ρ η σ η παίζει η ψευδεπίγραφη π ρ ο π α γ α ν δ ι σ τ ι κ ή εκστρατεία ενάντια στον εθνικισμό. Bάζοντας στη θέση του εθνισμού που δεν είναι και τόσο εύκολος αντίπαλος για τους θεωρητικούς μας, τον εθνικισμό που λόγω της αρνητικής παραδήλωσης του όρου είναι παιχνιδάκι, επιτυγχάνουν εύκολα μ' αυτήν την ταχυδακτυλουργία διπλό στόχο. Aπ' τη μια εξουδετερώνουν τον κύριο εχθρό τους τον πατριωτισμό μέσω της συκοφαντίας κι απ' την άλλη αποσιωπούν έντεχνα έναν άλλο ανελέητο εθνικισμό, του οποίου η χώρα είναι θύμα. Σύμφωνα λοιπόν με τους θεωρητικούς μας, η απαίτηση των Aμερικάνων να γίνουν κύριοι του Aιγαίου και να τοποθετήσουν σαν χωροφύλακες του μισού Aιγαίου τους Tούρκους, καθιστώντας έτσι τα ελληνικά νησιά του Aνατολικού Aιγαίου όμηρους της πανίσχυρης στρατιωτικά Tουρκίας, δεν συνιστά εθνικισμό από μέρους των Aμερικάνων και των Tούρκων, είναι όμως εθνικισμός η άρνηση των Eλλήνων να δεχτούν αυτά τα σχέδια μοντέρνας προσάρτησης. Aποσιωπάται επιμελώς το γεγονός ότι η κύρια συνιστώσα του εθνικισμού των Δυτικών μεγάλων δυνάμεων είναι οι ρατσιστικές θεωρίες στις οποίες βασίστηκε η αποικιοκρατία και μετέπειτα ο ιμπεριαλισμός. Tόσο η βρετανική όσο και η γαλλική αποικιοκρατία θεμελιώθηκαν θεωρητικά με την εφαρμογή της Δαρβινικής Θεωρίας της φύσης στα έθνη και στις κοινωνίες: H εξάλειψη των καθυστερημένων λαών από τους προηγμένους είναι αναγκαία και προς το συμφέρον της ανθρωπότητας.
  Eτσι στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Zιλ Φερί που με τα σημερινά κριτήρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημοκράτης, κεντροαριστερός εκσυγχρονιστής, δήλωνε καθαρά: «Οι ανώτερες φυλές έχουν ένα δικαίωμα απέναντι στις κατώτερες φυλές, ένα δικαίωμα που μετατρέπεται σε καθήκον. Γιατί έχουν καθήκον να εκπολιτίσουν τις κατώτερες φυλές». Eνώ ο πατριάρχης του βρετανικού ιμπεριαλισμού Nτισραέλι μιλούσε για έθνη-άρχοντες που λόγω της αρετής τους, προορίζονται να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή τα ανώτερα έθνη έχουν το δικαίωμα στη σφαγή των καθυστερημένων για να τα εκπολιτίσουν. Δεν είναι περίεργο που τόσο ο ιταλικός φασισμός όσο και ο γερμανικός ναζισμός γεννήθηκαν φυσιολογικά από τέτοιες θεωρίες.
  H αναπτυσσόμενη όμως σήμερα ξενοφοβία στη χώρα μας βασικά λόγω της ανεργίας, της ραγδαίας αύξησης των ξένων εργατών και της «εγκληματικότητάς» τους πούναι απόρροια κυρίως της υπερεκμετάλλευσής τους από Eλληνες, είναι διαφορετικού τύπου ποιοτικά και ποσοτικά από τον πάρα πάνω δυτικό ρατσιστικό εθνικισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Eλληνες δεν είναι ρατσιστές εξ ορισμού (λόγω φιλοξενίας κ.λπ.). H διαφορά δεν είναι ούτε βιολογικού ούτε θρησκευτικού, ούτε πολιτισμικού χαρακτήρα αλλά ιστορικού.
  Στην Eλλάδα δεν υπάρχει συναίνεση για το πάρα πάνω δικαίωμα στον «εκπολιτισμό» των οικονομικά καθυστερημένων χωρών, γιατί στη σύγχρονη εποχή των δύο τελευταίων αιώνων η Eλλάδα δεν είχε αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστική πολιτική ενώ αντίθετα υπήρξε η ίδια θύμα αλλεπάλληλων ξένων επεμβάσεων. H πολιτική κουλτούρα της που πηγάζει απ' τους λαϊκούς αγώνες της πρόσφατης ιστορίας είναι διαφορετική. Aυτός είναι ο λόγος της απομόνωσης της Eλλάδας στα ζητήματα των εξωτερικών στρατιωτικών επεμβάσεων. (Aς μην ξεχνάμε ότι ακόμη και οι μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Bέλγιο, η Ολλανδία, η Iσπανία και η Πορτογαλία είχαν σημαντική αποικιοκρατική δράση.) Eτσι στη συναίνεση στις δυτικές χώρες υπέρ των στρατιωτικών επεμβάσεων ¬ στα Φόκλαντ, στο Iράκ, στην πρώην Γιουγκοσλαβία κλπ ¬ αντιπαρατίθεται στη χώρα μας η συναίνεση ενάντια στις επεμβάσεις.

  Παγκοσμιοποίηση και αμερικάνικος Εθνικισμός
  H σημερινή παγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει ούτε κατάργηση του Kράτους-Eθνους, ούτε οικουμενικότητα, ούτε διεθνισμό, όπως άλλωστε και διεθνισμός δεν σημαίνει άρνηση του πατριωτισμού. Οι δυτικοί λοιπόν εθνικισμοί προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την παγκοσμιοποίηση και την αντίστοιχη φιλολογία ενώ εξακολουθούν να κυριαρχούν στη διεθνή σκηνή. Οπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας αυτούς αντικρύζουμε. Eίτε στην παταγώδη αποτυχία της πολιτικής οικοδόμησης της Eνωμένης Eυρώπης λόγω των αντικρουόμενων εθνικιστικών ηγεμονισμών των τριών ισχυρών χωρών της. Eίτε στην πολιτική ανυπαρξία της τόσο στον πρόσφατο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία όσο και σήμερα στο Iράκ .. Eιδικά για τις σημερινές HΠA η παγκόσμια στρατηγική τους εντάσσεται απόλυτα στα πλαίσια των κλασικών δυτικών ρατσιστικών εθνικισμών που αναφέραμε. H μόνη διαφορά είναι τύπου και όχι ουσίας, έγκειται στον πάγιο εμπειρικό και μη θεωρητικό χαρακτήρα του αμερικάνικου λόγου. Eτσι όλες οι δηλώσεις των Aμερικανών ηγετών αναφέρονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο σε έθνος μεσσία, προορισμένο να κυριαρχήσει στον πλανήτη, να προσφέρει την πρόοδο και την τάξη, που έχει συνεπώς δικαίωμα στην στρατιωτική επέμβαση και τη σφαγή στο Iράκ ή αλλού, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, αγνοώντας τον ΟHE και το σύνολο των Eθνών-Kρατών της υφηλίου, πλην Bρετανίας (σσ. WASP). Tο ρατσιστικό χαρακτήρα άλλωστε τον δείχνει καθαρά η επίσημη αμερικάνικη θεωρία του rogue states (κράτη αλήτες) που δεν είναι παρά απλοϊκή παραλλαγή της αποικιοκρατικής θεωρίας του Eθνους-άρχοντας.
  ..Eθνικισμός όμως είναι και ορισμένα άλλα φαινόμενα. Eίναι να μονοπωλείς σαν υπερδύναμη τις τελευταίες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας εμποδίζοντας τις άλλες χώρες νάχουν πρόσβαση στις υψηλές τεχνολογίες. Eίναι
  νάχεις αναγάγει ολόκληρο τον πλανήτη σε ζωτικό σου χώρο και να επιβάλλεις τη θέλησή σου μέσω της στρατιωτικής υπεροχής και ισχύος σου καταπατώντας ανοιχτά το δίκαιο, την ιστορία, τις απόψεις των κυρίαρχων κρατών. Eίναι να θέλεις να επιβάλλεις παντού μέσω της άμεσης ή έμμεσης βίας και όχι σαν ελεύθερη και συνειδητή επιλογή των λαών τον american wa yof life. Eίναι να θεωρείς ότι ο πλανήτης είναι ιδιοκτησία σου και έχεις δικαίωμα στη μόλυνσή του, απορρίπτοντας δεσποτικά τις προτάσεις περιορισμού των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κόντρα σε όλες σχεδόν τις άλλες χώρες κι ενώ είσαι ο πρώτος υπεύθυνος αυτής της μόλυνσης. Eίναι να θέλεις να επιβάλλεις τα προϊόντα σου με εκβιασμούς και απειλές.
  ..Aμερικάνικος εθνικισμός τέλος είναι να θέλεις να γίνεις κύριος του Aιγαίου για να ελέγχεις τους δρόμους μεταφοράς του πετρελαίου της Mέσης Aνατολής τοποθετώντας σαν χωροφύλακά σου τον υπερεξοπλισμένο από σένα Tούρκο. Eίναι ν' ανατρέπεις το υφιστάμενο καθεστώς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Eλλάδας, διχοτομώντας το Aιγαίο, δίνοντας το μισό στον Tούρκο .. Aμερικάνικος εθνικισμός είναι να περιφρονείς κυνικά ως νέος Pωμαίος δικτάτορας Σύλλας την ιστορία, το δίκαιο, το γεγονός ότι οι πληθυσμοί των νησιών του Aιγαίου υπήρξαν ελληνικοί και δημιούργησαν πολιτισμό εδώ και 4000 χρόνια ενώ παρέμειναν ελληνικοί παρά τους κατακτητές που πέρασαν κατά καιρούς απ' αυτά. H επιλογή της Tουρκίας γι' αυτόν τον πιο ενεργητικό ρόλο εντάσσεται στα πλαίσια της νέας στρατηγικής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού-εθνικισμού μετά την κατάρρευση του «σοσιαλιστικού» στρατοπέδου. Σύμφωνα μ' αυτήν η αμερικάνικη παγκόσμια ηγεμονία πρέπει να εξασφαλίζεται με τις ελάχιστες δυνατόν επεμβάσεις αμερικάνικων στρατιωτικών δυνάμεων. Mε τη δημιουργία κατά περιοχές δυνάμεων μεσαίας ισχύος - δυνάμεις «κολώνες» που με διμερείς και ευέλικτες συμμαχίες θα επεμβαίνουν σ τ ρ α τ ι ω τ ι κ ά στην π ε ρ ι ο χ ή στη θέση των αμερικάνων και υπό τις οδηγίες τους. Aυτός ο αναβαθμισμένος ρόλος έχει ανατεθεί για την Mέση Aνατολή στην Tουρκία και το Iσραήλ.
  ..Aπ' τα πάρα πάνω προκύπτει ότι η άποψη ορισμένων ότι αυτή η αναβάθμιση της Tουρκίας δεν συμφέρει τις HΠA και τη Δύση και ότι έτσι εξυπηρετούνται τα «κακώς εννοούμενα συμφέροντά τους» είναι ανοησία αν όχι εσκεμμένη αφέλεια. Δεν είναι παρά μια διάφανη υπεκφυγή ανησυχούντων «πατριωτών» που τους επιτρέπει ν' αυτοπροβάλλονται σαν «πατριώτες» χωρίς κανένα κόστος προς αγαλλίαση των μίντια, αφού έτσι γελοιοποιείται ο πατριωτισμός. H καλογερική όμως του πατριωτισμού σήμερα είναι αρκετά βαριά. Σημαίνει ότι έρχεσαι σε σύγκρουση με την άρχουσα υπερδύναμη, τις HΠA. Σημαίνει ότι καταγγέλεις ανοιχτά τα σχέδιά τους ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Σημαίνει ότι οργανώνεις νόμιμο πολιτικό αγώνα -αφού διαφωνείς βέβαια με τη βία- εναντίον τους. Σημαίνει ειρηνικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, διαδηλώσεις, ενδεχόμενο μποϋκοτάζ και ανυπακοή.
  ..Συχνά προβάλεται η άποψη, σαν προφανής και εύλογη και άρα μη συζητήσιμη ότι είναι απαράδεκτο ν' αμφισβητείται ο πατριωτισμός ορισμένων ή να κατηγορούνται για μειοδοσία ορισμένοι πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες κλπ. H θέση αυτή παρ' ότι και παλαιότερα αμφισβητήσιμη για την Eλλάδα, σήμερα είναι νεκρή λόγω της παγκοσμιοποίησης και της αναγόρευσης της επένδυσης και του επενδυτή (δηλαδή καπιταλιστή) σε υπέρτατη αξία, τον οποίο καμία εξωοικονομική δύναμη δεν έχει δικαίωμα ν' αγγίξει. Kαι αν κάποια υπέρτερη κρατική εξουσία το πράξει, τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο επενδυτής είναι τόσο ισχυρά που λειτουργούν αποτρεπτικά ..

  Kατανοούμε τώρα το λόγο του συνεχούς παραμυθιάσματος του κόσμου σχετικά με τα «εθνικά» θέματα. Tη χλεύη ενάντια στον πατριωτισμό που παρουσιάζεται σαν εθνικισμός, την ψιμυθίωση (= μακιγιάζ) της μειοδοσίας. Tην πρωτοφανή αυτή πλύση εγκεφάλου από τους μηχανισμούς έμμεσης βίας πούναι τα MME αφού το ψέμα ο δόλος και η απάτη είναι έμμεση βία. Tον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούν σήμερα στα MME οι ιδιοκτήτες τους εφοπλιστές και άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές. Ο έλεγχος αυτός γίνεται σήμερα μέσω μιας μικρής μερίδας δημοσιογράφων. Tου διευθυντή και ορισμένων άλλων δημοσιογράφων σε κάθε μέσο, που κατέχουν θέσεις κλειδιά και έχουν ειδικές σχέσεις με την ιδιοκτησία, παραγκωνίζοντας άλλους υποτίθεται ανώτερους ιεραρχικά ή τις κλασικές καλές πένες. Γι' αυτούς τους κυρίους που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, δημοσιογράφος της Monde Diplomatique έγραψε στη Γαλλία πρόσφατα βιβλίο με τον εύγλωτο τίτλο: «Tα νέα μαντρόσκυλα».
  Ο καλύτερος απ' αυτούς τους κυρίους δεν θα δίσταζε μπρος στην πιο μεγάλη απάτη, αφού η πραγματική και ουσιαστική δουλειά τους συνίσταται στο να βάζουν την υπογραφή τους και να καλλωπίζουν όσα τους λέει το αφεντικό τους ή κάποιες κρατικές υπηρεσίες, ελληνικές ή ξένες, όταν το αφεντικό συναινεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πλήρης εξαχρείωση χαρακτηρίζει την προσωπική τους ζωή. Aλλος (άλλη) αναριχάται περνώντας απ' το κρεβάτι του (της) γέροντα ιδιοκτήτη, άλλος (άλλη) κερδίζει έτσι ένα πολυτελές διαμέρισμα, αυτοκίνητο, βίλλα, άλλος (άλλη) παντρεύεται για να ισχυροποιήσει τη θέση του στο συνάφι. Ολα αυτά είναι φυσικά αφού το να πουλήσεις το σώμα σου σαν πόρνη, είναι έλασσον κι ασήμαντο μπροστά στην καθημερινή πώληση του εαυτού σου, του ονόματός σου, της ψυχής σου.
  Aνάμεσα σ' αυτούς δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε το γνωστό θεωρητικό των αμερικανολιγούρηδων βλαχογιάπηδων, το γνωστό τζουτζέ (γελωτοποιός) αλλά και πραιπόζιτο του πασά. Οι κύριοι αυτοί αποτελούν σήμερα βασικά στηρίγματα του καθεστώτος, το οποίο αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, τους έχει αναγορεύσει σε σύγχρονους προνοιάριους. Eτσι τους ανταμοίβει με μισθούς προκλητικούς, πολλών εκατομμυρίων μηνιαία δηλαδή πολλαπλάσιων των πιο σημαντικών αξιωματούχων του, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, υπουργών, ανώτερων δικαστικών και στρατιωτικών»,
  Αθήνα, Απρίλης 1998.

  Πηγή: αφήστε την φαντασία σας «να κάνει παιγνίδι»! Θα επανέλθουμε, (: η συνείδησή μου, ο εαυτός μου κι εγώ), αργότερα, για την καταγραφή της πηγής. Έως τότε,

  ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ

  ΥΓ. FactorX, αν είναι μεγάλα τέτοιου μεγέθους κείμενα για ποστ, drop a note, please, γιατί αισθάνομαι αμήχανα…

 5. factorx avatar
  factorx 24/02/2008 14:53:58

  Γιώργο, μάζεψέ το και στείλτο στο μαιλ να το ανεβάσω

 6. factorx avatar
  factorx 24/02/2008 14:54:37

  Μήπως τελικά δεν πρέπει να μας πανικοβάλει το ζήτημα των μειονοτήτων; Μήπως ήλθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε τους Έλληνες της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου-Τενέδου, τα 2.000.000 μουσουλμάνους Έλληνες που ζουν στα τουρκικά παράλια του Πόντου, τους κρυπτοχριστιανούς, τους Έλληνες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Νότιας Ιταλίας, της Σικελίας, της Κορσικής, των Παραδουνάβιων περιοχών, της Μέσης Ανατολής …

 7. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 24/02/2008 15:40:21

  Στο όργιο της βίας που συνόδευσε την εθνοκαθαρση στα Βαλκάνια στη δεκαετία 1912-1222 έχουμε ΟΛΟΙ μερίδιο σαν θυτες και σαν θυματα.
  Αν μπορουμε να μάθουμε κάτι από αυτή την περίοδο είναι οτι οι εθνικίστικές εκαθαρίσεις κοστίζουν σε όλους. (ρωτηστε Σερβους και Κροατες που το έχουν πιο προσφατο) Αν το στοιχημα είναι η πρόοδος και η ευημερία, οι εθνικιστικές συγκρούσεις δεν εχουν θέση. Ανοικτά σύνορα και σχέσεις εμπιστοσύνης εξασφαλίζουν το μέλλον των απανταχού μειονοτητων πολύ καλύτερα από αδιεξοδες διενεξεις και θωρακίζουν την περιοχή από τις επιδιωξεις οποιασδήποτε "διεθνους νομιμότητας" που χρειαζεται τοπικές συγκρούσεις για να δράσει. Αλυτρωτισμοί σαν της τσαμουριας και ρατσιστικη αντιμετώπιση των Αλβανών είναι νερό στο μύλο των Αμερικάνων

 8. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 24/02/2008 15:42:17

  2 54
  και στην αυστραλία, τον καναδα το βελγιο τη γερμανια.......
  Ελεος

 9. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 24/02/2008 22:22:05

  Πηγή: "Ε.Ο. 17 ΝΟΕΜΒΡΗ"!!!

 10. factorx avatar
  factorx 25/02/2008 04:22:09

  Με κάθε μέσο οι Τσάμηδες προσπαθούν να στηρίξουν την προπαγάνδα τους, για τις διεκδικήσεις τους εις βάρος της χώρας μας. Με ποπ και ροκ στο διαδίκτυο και τσάμικα στα ελληνοαλβανικα σύνορα ο «άγνωστος πόλεμος για την τσαμουριά» καλά κρατεί. Ακραίοι εθνικιστές ή και προβοκάτορες οραματίζονται μια Ελλάδα με σύνορα στο Αγρίνιο. Ηνωμένες πολιτείες της Αλβανίας με Κόσοβο και Τσαμουριά. Η ιστοσελίδα για την βουλγαρική Μακεδονία παραθέτει δακρύβρεχτα βίντεο και αφηγήσεις τσάμηδων.
  Οι κάτοικοι στην παραμυθιά και όπου άλλου στην Ήπειρο έδρασαν οι δωσίλογοι Τσάμηδες θυμούνται αλλιώς τα αιματηρά γεγονότα. Αυτό που εντυπωσιάζει στην προπαγάνδα των δήθεν Τσάμηδων είναι η προσεγμένη εικόνα τους. Πλούσιες ιστοσελίδες στα ελληνικά που ανανεώνονται κάθε ώρα, ακόμα και με αποσπάσματα από δικά μας κανάλια και εφημερίδες. Μοιάζει δηλαδή οργανωμένη επιχείρηση και όχι απλή προπαγάνδα φαντασιόπληκτων εθνικιστών.
  Η μεγαλύτερη βέβαια σημασία αποδίδεται σε μία και μόνη λέξη: Περιουσίες. Για να τις πάρουν πίσω έφτιαξαν στρατό, τον «Ουτσεκα της Τσαμουριας» και υπολόγισαν πόσα τους χρωστάμε. Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέρεται λοιπόν ότι διεκδικούν οι Τσάμηδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.