#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2014 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα σκάνδαλα και οι Ένοπλες Δυνάμειςτου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το ‘χουμε ξαναπεί. Τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν στο ψυγείο λόγω κρίσης. Πχ ο ηγέτης των ισλαμοφασιστών στην Άγκυρα δεν λέει «αφήστε τους Γιουνάνηδες ν’ ανακάμψουν από την κρίση κι ύστερα αρχίζουμε ξανά τους τσαμπουκάδες». Η στάση μας βέβαια θέλει σύνεση, διότι, ο επίδοξος σουλτάνος κι εταίρος της Αλ Κάϊντα στην Συρία, έχει μεγάλα προβλήματα και δεν πρέπει να του δώσουμε ευκαιρία να εξάγει αυτά τα προβλήματα προς τα δω.

Το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» του πιστού μουσουλμάνου Ερντογάν να ζήσουμε να το θυμόμαστε. Το παιδί των «κουράν κουρσού», που κατανυκτικά κόλλαγε το μέτωπο στο χαλί κάνοντας το ναμάζι του, ο ταπεινόφρων πρώην μπακαλόγατος που γύριζε τις γειτονιές, μπαίνοντας με καλάθια φαγητό, για να προσφέρει σε αιφνιδιασμένες φτωχές οικογένειες το δείπνο για το τέλος του Ραμαζανιού, από καιρό βγάζει φόρα παρτίδα τον πιο αυταρχικό κι επιθετικό εαυτό του, καθήμενος πάνω σε ένα σαθρό βουνό από σκάνδαλα και διαφθορά. Θα αποπειραθώ την πρόβλεψη πως θα τελειώσει απόβλητος κι ατιμασμένος. Απλά εύχομαι ν’ αργήσει αυτό, διότι υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα των Τούρκων ισλαμοφασιστών ν’ αλληλοφαγωθούν μέχρι τον τελευταίο Τούρκο ισλαμοφασίστα στις κάμαρες της εξουσίας. Θα κάνει καλό στις πολυάριθμες εθνότητες της τουρκικής επικράτειας, της μειονότητας των Τούρκων συμπεριλαμβανομένων, διότι μειονότητα είναι στην Τουρκία.

Το τελευταίο σκάνδαλο με το εμπόριο χρυσού, το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων, όπου εμπλέκονται υπουργοί κι οι κανακάρηδες τους, μαζί με τον γιο του ίδιου του Ερντογάν, η επιθετική αυτονόμηση της Δικαιοσύνης κι η συνεχής απώλεια ερεισμάτων στην κοινωνία, έχουν ήδη «κοντύνει» τον ολοένα και πιο νευρικό κι αμετροεπή Τούρκο ηγέτη. Εσείς που διαβάζετε την «Δημοκρατία», έχετε την τύχη να ενημερώνεστε με τον καλύτερο κι εγκυρότερο τρόπο από τον Σάββα Καλλεντερίδη για το τι πραγματικά συμβαίνει στην γείτονα.

Δυστυχώς ο Ερτογρούλ κι οι γιοι του δεν πήγαν για πλιάτσικο προς την Κίνα, να τους καταπιεί, όπως άλλους κι άλλους. Ήρθαν κατά δω κι έτσι κονομήσαμε ως γείτονα την αμετανόητη γενοκτονική συμμορία, που αλλάζει ενίοτε το πηλήκιο με το νεοοθωμανικό φέσι, δυναστεύει τους λαούς της Τουρκίας κι απειλεί εμάς κι άλλους.

Ζήσαμε, ζούμε και θα ζούμε με αυτό και χρέος μας η αποτροπή. Να φυλάμε την Πατρίδα, το Έθνος μας, από την Θράκη ως το ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα στην Κύπρο. Και σίγουρα απαραίτητη η διπλωματία, προϋπόθεση των πάντων η αέναη εκπομπή της πολιτικής βούλησης για ανυποχώρητη χρήση της δύναμης αποτροπής αλλά βάση όλων η ίδια η δύναμη της αποτροπής. Κι αυτή, κυρίως, την συγκροτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με συμπληρωματικές την πολιτικοδιπλωματική και οικονομική ισχύ και τις συμμαχίες, ως πολλαπλασιαστές δύναμης.

Μεγάλη η ζημιά που γίνεται στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων από τις αποκαλύψεις και για κάποιους αξιωματικούς που κατηγορούνται για μίζες στις εξοπλιστικές προμήθειες.

Με ψυχραιμία και απλή λογική θα πρέπει να πούμε, πως ακόμη κι αν θεωρήσουμε βέβαιη την ενοχή τους, αυτό δεν αγγίζει την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών, που απλά ασκούν το λειτούργημα τους στη γη, την θάλασσα και τον αέρα, ήδη με απαράδεκτα χαμηλές αποδοχές, χωρίς τον παραμικρό λόγο κι αρμοδιότητα για τα μέσα και τα όπλα που χειρίζονται. Παρόλο που η πολιτική κι επιχειρηματική τάξη μόλυναν κάποια στελέχη με τις «ασθένειες» τους, ακόμη οι Ένοπλες Δυνάμεις, μ’ όλα τα προβλήματα τους, παραμένουν το καθαρότερο κομμάτι της κοινωνίας.

Οι Διοικητές και τα στελέχη των Μονάδων στον Έβρο, στα νησιά, στην Κύπρο, παντού, δεν έχουν λόγο ούτε για την προμήθεια των φυσιγγίων στο γεμιστήρα του όπλου τους. Οι πιλότοι των μαχητικών που καθημερινά διεξάγουν τον ακήρυκτο πόλεμο στους ουρανούς του Αιγαίου, δεν είδαν ούτε δολάριο από την προμήθεια των αεροπλάνων που πιλοτάρουν. Μόνο μείωση του μισθού τους. Οι Αξιωματικοί στις γέφυρες ή στα έγκατα των μηχανοστασίων των πολεμικών μας, απλά κάνουν το καθήκον τους με τα μέσα που τους δίνει η Πατρίδα κι αδικημένοι με διπλές μειώσεις, λόγω των έκτακτων κι οριζόντιων κυβερνητικών μέτρων.

Διάφοροι εκπρόσωποι της ποικιλόχρωμης αριστεράς, όπως και λίγοι ενοχικοί «δεξιοί», επιχαίρουν. Χρησιμοποιούν τα γεγονότα για να βγάλουν χολή κατά των ΕΔ. Κατά κανόνα είναι ιεχωβάδες του διεθνισμού, αστράτευτες νούλες ή βετεράνοι της Γκομενοφυλακής του Κολωνακίου, που έδωσαν γενναίες μάχες με εσπρέσο και καπουτσίνο στα τραπεζοκαθίσματα της γνωστής πλατείας.

Άκουσα πριν λίγες μέρες αριστερό βουλευτή σε πάνελ να εξηγεί ως Χέλμουτ Φον Μόλτκε ο νεότερος, πως περίπου τζάμπα συντηρούσαμε πχ τις μοίρες των Α7, των Κουρσάρων ενώ παίρναμε οριζόντια μέτρα, έκανε και κάτι πολλαπλασιασμούς, ξέρετε, 1 άρμα μάχης ίσον τόσοι σχολικοί φύλακες και δυστυχώς κανείς, ούτε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δεν του τράβηξε δυο λεκτικές φάπες. Φαντάζομαι πως, αν διαλύσουμε τελείως τις ΕΔ και πουλήσουμε σε πλειστηριασμό όλα τα όπλα τους, μπορεί να βγούμε πιο γρήγορα από την κρίση. Θα έχουμε δε κι άλλες οικονομίες κλίμακος, διότι δεν θα χρειαζόμαστε ούτε ΥΠΕΞ και πρεσβείες. Θα καθαρίζει η Υψηλή Πύλη για πάρτη μας…

(δημοσιεύεται στην "Δημοκρατία")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 22/01/2014 10:55:35

  "...Οι Διοικητές και τα στελέχη των Μονάδων στον Έβρο, στα νησιά, στην Κύπρο, παντού, δεν έχουν λόγο ούτε για την προμήθεια των φυσιγγίων στο γεμιστήρα του όπλου τους..."

  Έχουν λόγο όμως για διάφορα έργα, μικρά ή μεγάλα, μέσα στις μονάδες τους...
  Μη κάνουμε πως δεν υπάρχουν και αυτά...και σε αυτά πολύ πιθναό, ίσως, έχουν υπάρξει και διοικητές μονάδων με παρατσούκλια του τύπου: "ο κύριος 10%" κλπ...
  Και το επιχείρημα: "αν έχεις στοιχεία πήγαινε στον εισαγγελέα" δεν περνά πια...θυμίζει Σημίτη...και να που μας έφτασε αυτό το σύνθημα...

  Καλό θα είναι να μπουν οι εισαγγελείς των αστικών δικαστηρίων μέσα σε ΟΛΑ τα στρατόπεδα να ελέγξουν τα πάντα...
  Στο κάτω της γραφής ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι και αυτοί...τίποτε περισσότερο από τους άλλους.

 2. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 22/01/2014 11:02:57

  Σωστός όπως πάντα,την Καλημέρα μου φαηλο απο την εσπερία

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Διηνεκης 22/01/2014 22:23:48

   Χαίρε!

 3. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 22/01/2014 11:30:12

  Αψογος κύριε Κρανιδιώτη. Χίλια μπράβο.

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 22/01/2014 11:31:55

  Φαήλο , αυτονόητο πως προσυπογράφω.

  Σαν θέμα για συζήτηση όμως , μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως , στην πραγματικότητα, η Τουρκία ΔΕΝ επιχείρησε τα τελευταία 3-4 χρόνια να επωφεληθεί από την σχεδόν ολοκληρωτική αδυναμία μας. (για να είμαστε σοβαροί, το ότι στέλνει πότε-πότε καμιά κορβέτα για να μας υπενθυμίσει τις θέσεις της για το Αιγαίο, δεν είναι ούτε κάτι νέο , ουτε κάτι τρομερό - όπως άλλωστε και οι "πόλεμοι των ψαράδων").

  Για να μην παρεξηγηθώ, να διευκρινίσω πως είμαι της άποψης πως «Ο Τουρκος φίλος δε γίνεται» , και του λιγότερο πολιτικά ορθού «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»...

  Απλά ανησυχώ όταν δεν καταλαβαίνω τι κάνει ο εχθρός! Θυμάμαι τον μπαρουτοκαπνισμένο Στρατηγό Κόρκα να μας λέει (σε μια ομάδα ψαράκια αξ/κους) : Τον εχθρό πρέπει να τον έχεις πάντα αγκαλιά! Για να ξέρεις τι σκαρώνει!

  Η πιο πιθανή εκδοχή βέβαια είναι πως οι Τούρκοι δεν ήθελαν κάποιο ντράβαλο που θα μπορούσε να διαταράξει την ανοδική πορεία της οικονομίας τους. (σε αυτή την περίπτωση , είναι τώρα που το μπαλόνι ξεφουσκώνει που πρέπει να φοβόμαστε).

  Επίσης ίσως η κόντρα τους με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ έπαιξε ρόλο. Με τη λογική αυτή , πρέπει να τρέμουμε ενδεχόμενη ανατροπή του πολυαγαπημένου μας Ταγίπ! Γιατί η διάδοχος κατάσταση , αφ’ενός θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ (οπότε εμάς οι «φίλοι μας» θα μας πετάξουν σα στιμένες λεμονόκουπες), και αφ’ετέρου είναι πιθανό να επιδιώξει μια περιπέτεια στο εξωτερικό , για να φιμώσει την αντίδραση των Ισλαμιστών που σίγουρα θα υπάρξει.

 5. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 22/01/2014 11:53:02

  Εσύ φίλε είσαι να σε βάλουν να προστατέψεις το δάσος, το δάσος θα καίγεται και εσύ θα έχεις αγκαλιά ένα θάμνο. Συγκρίνεις άνθρωπε του Θεού τα διάφορα μικροέξοδα των στρατοπέδων με τις προμήθεις των εξοπλιστικών που από αυτά τα λίγα που ξέρουμε είναι πολλά δισ?
  Κομμένος ο ασβέστης & οι σφουγγαρίστρες στα στρατόπεδα!

  • ελεος avatar
   ελεος @ Μωρίας εγκώμιον 22/01/2014 12:23:30

   ο τυπος απλως βγαζει τα απωθημενα του , σε αλλη αναρτηση ελεγε οτι οι στρατιωτικοι στο συνολο του ειναι υπευθυνοι για την κριση ... αρα τι διαλογο να ανοιξεις με ενα τρολλ επι σκοπου ?

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ ελεος 22/01/2014 12:44:05

    1. "μικροέξοδα των στρατοπέδων": δεν θα το έλεγα...υπάρχουν στρατόπεδα και στρατόπεδα..σε κάποια υπήρχαν ισχυρές εργολαβίες...π.χ. ναύσταθμοι...εκεί είναι φύσει αδύνατον να μη έγιναν λαμογιές...κανείς δεν είναι αναμάρτητος...
    2. "οι στρατιωτικοι στο συνολο τους ειναι υπευθυνοι για την κριση": έγραψα ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ...μαζί με άλλους δηλαδή...συμμέτοχοι...καθώς το 1981 ο Αντρέας ανέλαβε ο ίδιο το Υπ. Εθν. Άμυνας τους έδωσε έκτοτε, και διαρκώς, υπέρογκες αυξήσεις ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ...αυτά τα δάνεια πληρώνουμε σήμερα...και οι στρατιωτικοί τί έκαναν; Μιλιά δεν έβγαλαν...τότε, δεν προστάτευσαν την πατρίδα...κάποιοι μάλιστα έγιναν και πρασινοφρουροί...οπότε αλλού αυτά...

    Και για να τελειώνουμε: δεν ζούμε στη δεκαετία του '50. 'Ενα επάγγελμα είναι και αυτό. Τίποτε περισσότερο. Με την κρίση πολλοί μύθοι θα καταρρεύσουν. Όπως του μητροπολίτη που τα παίρνει από το παγκάρι, του γιατρού με το φακελάκι, του διεφθαρμένου στην πολεοδομία, του βρώμικου συνδικαλιστή κλπ...Ας καταλάβουμε πως και αυτοί, ως κομμάτι της σαπισμένης κοινωνίας, δεν έμειναν με το δάχτυλο έξω από το μέλι...πολλοί από αυτούς υπήρξαν μάλιστα και πρασινοφρουροί και γαλαζοφρουροί...ε, αυτοί να αποκαλυφθούν...Καιρός ήταν.

    • Μωρίας εγκώμιον avatar
     Μωρίας εγκώμιον @ Τί να λέμε; 22/01/2014 15:38:38

     Εσύ ή πέρασες πολύ άσχημα στον στρατό, αν και καλά έπαθες με τα μυαλά που κουβαλάς ή έχεις αρβανίτικο κεφάλι. Δεν φταίω αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του αγοράζω ένα τανκ υπερτιμολογημένο για να πάρω μερικά εκατομμύρια μίζες με τα έξοδα μισθοδοσίας και τις διάφορες μικροδαπάνες. Βέβαια τα μάτια τα έχουμε ερμητικά κλειστά μπροστά στο παγκόσμιο φαινόμενο κατασπατάλησης χρήματος του δημοσίου για την υγεία! Οι μισθοί των στρατιωτικών έκαναν λοιπόν την ζημιά.

     • Grig avatar
      Grig @ Μωρίας εγκώμιον 22/01/2014 17:02:20

      Βρε φίλε "τι να λέμε" σε παρακολουθώ καιρό. Πες μας βρε τι σου κάνανε; Δεν εξηγείται διαφορετικά η ψυχοπάθεια που βγάζεις, γράφοντας για θέματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα, απ΄ότι φαίνεται. Πες μας να καταλάβουμε.

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ Grig 22/01/2014 19:17:18

      Χαίρομαι που με παρακολουθείς.

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ Grig 22/01/2014 19:22:50

      Eπίσης, εγώ δεν επηρεάστηκα καθόλου από την κρίση. Εσύ; Τα ίδια θα απαντήσω και στους παραπάνω...μπορώ να πω το προσωπικό μου εισόδημα μου αυξήθηκε ελάχιστα μεν, αλλά αυξήθηκε, εν μέσω κρίσης...εσένα;
      Όσο για το στρατό; Ας πούμε πως είχα ιδίοις την εμπειρία του πρασινοφρουρού ταγματάρχη αγκαζέ με τον γιο νεοδημοκράτη βουλευτή όταν εγώ αντιμετώπιζα σοβαρότατο πρόβλημα...κατά τα άλλα τώρα εγώ περνάω μια χαρά...
      Ανοίξτε τα αυτιά σας και ξεχάστε τους παλιούς μύθους. Έχουν καταρρεύσει.

     • ff avatar
      ff @ Μωρίας εγκώμιον 23/01/2014 10:43:15

      Αντε ρε που θα την πεις στον άνθρωπο. Εχει απόλυτο δίκιο. Όσοι πήγαν στρατό ξέρουν τι τεμπελόσκυλα και λαμόγια είναι οι καραβανάδες. Η πιο άχρηστη κατηγορία εργαζομένων στην Ελλάδα. Καμία σχέση με στρατούς όπως ο Αμερικάνικος ή ο Αγγλικός που τιμάνε και αγαπάνε τη χωρα τους. Οι δικοί μας άμα τους πάρεις ένα ευρώ απο την τσέπη είναι ικανοί να κάνουν πραξικόπημα. Ελληνας στρατιωτικός: Ότι χειρότερο. Υπαρχουν και οι εξαιρέσεις και έχω γνωρίσει και 3-4 ανθρώπους που ήταν κύριοι και άριστοι στα καθήκοντά τους και τίμιοι και εργατικοί, αλλά όπως είπα είναι εξαιρέσεις.

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ ff 24/01/2014 08:53:03

      Και για να ενισχύσω το επιχείρημα του ff να υπενθυμίσω πως στους στρατούς που προανέφερε έχουν αποταχθεί πέρυσι και πρόπερσι αρκετοί διοικητές μονάδων και υψηλότατοι αξιωματικοί λόγω διαφθοράς (μίζες από εργολάβους)...εδώ; Είναι ΟΛΟΙ τους άγιοι; Στατιστικά είναι αδύνατον...ούτε το 5%;
      ___________________
      Διάβασα κάπου ανακοίνωση του πρόεδρου της Ένωσης Αξιωματικών Αεροπορίας με πολύ μπλα-μπλα για την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή χρημάτων κλπ. Για αυτά ξέρουν να βγάζουν ανακοινώσεις οι απόστρατοι. Για τις μίζες δεν είχαν ακούσει τίποτε τόσα χρόνια όταν ήταν εν ενεργεία; Το Στρατιωτικό Δικαστικό Σώμα δεν άκουσε τίποτε; Ούτε του Οκονομικού; Άντε από δω...ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΔΑΥΤΟΥΣ. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη ουρά έχει πλέον αυτή η φράση; Ξεφτελίσατε το στράτευμα.

    • ελεος avatar
     ελεος @ Τί να λέμε; 22/01/2014 17:14:18

     αν ηταν να παιξω το παιχνιδακι σου θα ανεφερα για το ποιοι πληρωνουν φορους στην Ελλαδα , ποιοι δηλωνουν κατω απο 10 χιλιαρικα , ποιοι ζουσαν με επιδοτησεις , ποιοι δεν εκοβαν ποτε αποδειξεις , ποιοι εχουν φορτωθει τους φορους επειδη δεν μπορουν να κρυψουν τα εισοδηματα τους αφου εχουν εναν μισθο που τον φορολογουν στο συνολο , ποιοι καναν απεργιες και κατεβαζανε διακοπτες και τσιμπαγανε επιδοματα ... οι τελευταιοι που μπορουν να χαρακτηριστουν συνυπευθυνοι ειναι οι ενστολοι και οι γενικολογιες σου ειναι απλως η ενδειξη των ιδεοληπτικων παρωπιδων σου και της λαχταρας να διοχετευσεις το μισος σου

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ ελεος 23/01/2014 00:18:00

      Αντί για "μίσος" θα έγραφα "αγάπη". Γιατί η οικογένειά μου την πλήρωσε ΠΟΛΥ ακριβά αυτή την αγάπη για το στράτευμα στο Γράμμο το 47-49. (Εσένα;) Άδικα θυσίασαν το αίμα τους κάποια παλληκαράκια στο Γράμμο για κάποιασημερινά ΛΑΜΟΓΙΑ-ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ που κοιτάνε τη μίζα του 10% και ντροπιάζουν τα σειρήτια που τους έδωσε με την κυριαρχία του ο Ελληνικός λαός; Στο διάολο λοιπόν. Να αποκαλυφθούν όλα τα "σταγονίδια"=λαμόγια και να καθαρίσουμε. Μετά μιλάμε για παρωπίδες κλπ. Να τα πεις αυτά στην οικογένεια του συνταγματάρχη Ψαρρού...

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ ελεος 23/01/2014 00:31:54

      Έχετε καταλάβει ότι αν δεν ξεκαθαρίσει το στράτευμα από τους επίορκους διοικητές μονάδων δεν πρόκειται κανείς να πάει να πολεμήσει για δαύτους; Για τις μίζες τους; Όποιοι εδώ μέσα είστε στρατιωτικοί ας το καταλάβετε...προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναθυσιάσω την οικογένειά μου, όπως έκανε ο παππούς μου στο Γράμμο, για τα "σταγονίδια" λαμόγια...ας φτάσει ο Τούρκος στην Ακρόπολη. Έχει μεγάλη ουρά το θέμα...ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...

 6. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 22/01/2014 12:00:54

  Συνήθως το εμπαθές και μετέωρο μεταξύ λαϊκισμού και απλοϊκής προπαγάνδας ύφος σας συν την άνευ λόγου τυφλή επιθετικότητα, καθιστούν για μένα τα γραφόμενά σας, αποκρουστικά.
  Στο συγκεκριμένο όμως άρθρο, δε γίνεται παρά να συμφωνήσω απόλυτα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ήμερος Αγριόλυκος 22/01/2014 22:25:12

   Είδες; Στο τέλος θα σε κάνω κατοικίδιο.

 7. Giatros avatar
  Giatros 22/01/2014 12:11:15

  Πολύ σωστός κ. Κρανιδιώτη. Ο Τούρκος ''φίλος'' δε γίνεται.

 8. NEMESIS avatar
  NEMESIS 22/01/2014 12:11:17

  Το καθήκον μας δεν είναι μόνο να φυλάμε τα υφιστάμενα σύνορα. Ειναι ακομα πιο ιερό καθήκον να ελευθερώσουμε τη γη της Β. Ηπείρου μέχρι Επιδάμνου, τη γή της Μακεδόνίας ως την Παιονία, τη γή της Ανατολικής Ρωμυλίας και τις Ιερές Πατρίδες απέναντι απο τις οποίες λείπουμε 92 χρόνια μονο ενω ήμασταν εκεί 3000
  Και αυτό οχι μόνο γιατί είναι ο ζωτικός μας χώρος και γιατι εκεί υπαρχουν ταφοι πατέρων,ηρώων και μαρτύρων της Φυλής. Αλλά και γιατι εχουμε αφενός μεν ιερο καθήκον να ελευθερώσουμε τους Ελληνες των περιοχών αυτών που ακόμα και σημερα διώκονται (Β. ΗΠΕΙΡΟΣ) Ή καταπιέζονται (ΣΚΟΠΙΑ), αφετέρου δε την υποχρέωση να ελευθερώσουμε και λαούς που στεναζουν κατω απο την τυρρανία των μορμολυκείων απογόνων μιας άθλιας παγκοσμιοποιημενης τυρρανιας του παρελθόντος, της οθωμανικής "αυτοκρατορίας"
  Οι αστρατευτοι μπολεβίκοι αλλα και αστούληδες κατατασσονται στα γυναικοπαιδα και τα γυνακόπαιδα δεν εχουν λόγο στον πόλεμο
  Το οτι καποιοι καραγκιοζηδες ντροπιασαν το εθνόσημο και τη στολή δεν σημαινει οτι αυτα ατιμαστηκαν. Αυτοι οι λιγούρηδες απεδειξαν οτι η ηθικη και πνευματική συφιλη που μετεδωσε χωρα ο οψιγαμιος μιγας το 1981 εχουν επηρρεασει βαθεια τη Χωρα και το Λαο. Αλλα ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ. Υπάρχουνπολλοι καθαροί και αυτοί θα αυξάνονται οσημεραι οσο το πασοκοσκωληκογενές δηλητήριο θα λιγοστεύει στην κοινωνία. Τα κακα νεα για τους πασης φύσεως λιγουρηδες ειναι οτι οι καθαροι - και ιδια οι εξ αρχής- καιγονται απο επιθυμια εκδικήσεως

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ NEMESIS 22/01/2014 12:33:52

   ¨Ολα αυτά βέβαια θα τα απελευθερώσουμε, μέχρι την Επίδαμνο, τον Σαγγάριο κι ακόμα παραπέρα, μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα, αφού πρώτα καταφέρουμε να πλειστηριάσουμε το στόκ ακινήτων του Τσοχατζόπουλου και βρούμε τους ένστολους συνεργάτες του...
   Βρήκαν κοροιδα και ανεμοκέφαλους και τα κάνανε οι Τζοχανταραίοι και οι συνεργάτες τους: Ο αφελής είναι ο καλύτερος συνεργάτης του απατεώνα, ο υπερφίαλος απλήρωτος τσιλιαδόρος του καταχραστή.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Uncle Stgm 22/01/2014 16:48:55

    Και το 1897 ,το ίδιο απίθανο φαίνονταν πως σε 20 χρόνια ο στρατός μας θα είναι έξω απο την Αγκυρα...

    Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο. Εγώ , πάντα ελπίζω ,αν όχι τίποτά άλλο, στη μνήμη του παππού μου, που μαζί ακούγαμε ,όταν ήμουν σχεδόν μωρό, το "Σκέπασε μάνα σκέπασε". (για τους νεώτερους ,
    http://www.youtube.com/watch?v=40RNU-1On00 )

    Βέβαια, χρειάζονται και Βενιζέλοι (Ελευθέριοι ,όχι Βαγγέληδες...).

    • Κωστας Τ avatar
     Κωστας Τ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 22/01/2014 19:25:59

     Στέλιο +1.000.000

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 22/01/2014 12:28:59

  Άς πλειστηριάσουν οι αρμόδιες αρχές πρώτα το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Έλ Τζοχαντάρ, άς βρούν ποιές καταθέσεις του τύπου με την ωραία οδοντοστοιχία δεν καλύπτονται απο "πόθεν έσχες", άς βρουν και άς καταλογίσουν τα δέοντα και στους ένστολους συνεργάτες τους, και μετά το ξανασυζητάμε. Τότε με πολύ καλή θέληση και διάθεση κ. Κρανιδιώτη.
  Μέχρι να γίνουν αυτά, όταν ακούω για "κύρος αυτών εδώ των ενόπλων δυναμεων - με το Πεντάγωνο Επτά Αστέρων", "τραβάω πιστόλι".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Uncle Stgm 22/01/2014 22:26:14

   Μη, μοβόρε!

 10. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 22/01/2014 12:55:53

  Σωστα τα λες Φαηλο αλλα ξεχασες να γραψεις για τα διαφορα....ΙΜΙΑ- ΣΙΣΜΙΚ-ΟΤΣΑΛΑΝ που εγιναν για τις ΜΙΖΕΣ και την αρπαχτη, χρεωνοντας τη χωρα με δις ευρω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σαρακατσανος 22/01/2014 22:27:15

   Μίζες και για τον ...Οτσαλάν; Θα ρψωτήσω τον Σημίτη τον μαρτυριάρη.

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 22/01/2014 13:05:39

  Failed state, failed Army.
  Το Μέρος δεν ξεφεύγει απο την κατάσταση του Όλου.
  Βαθύ νυστέρι, καθάρισμα του καρκινώματος, φαρμακευτική αγωγή, ανάρρωση, ίαση, μια νέα υγιής αρχή. Αυτή είναι η ιατρικώς ενδεδειγμένη διαδικασία. Άν το αφήσουν έτσι, με τα καρκινώματα, θα σαπίσει ολόκληρο.

 12. Jimakos avatar
  Jimakos 22/01/2014 13:09:40

  Ο αριστεροδέξιος λαικισμός κάνει πάντα σημαία τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για τα υπόλοιπα έξοδα τσιμουδιά. Αν τα λεφτά πηγαίνουν σε ψεύτικες υπερωρίες, οδοιπορικά, ή σε προσωπικό που πλεονάζει, πολιτικό ή στρατιωτικό, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού καταλήγει στα στομάχια των ψηφοφόρων! Όποιος μπει στον κόπο να απαντήσει, ας δει πρώτα τους ετήσιους προυπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας και την αναλογία εξοπλισμών μισθοδοσίας.

 13. Δημιος avatar
  Δημιος 22/01/2014 13:39:30

  "Και σίγουρα απαραίτητη η διπλωματία, προϋπόθεση των πάντων η αέναη εκπομπή της πολιτικής βούλησης για ανυποχώρητη χρήση της δύναμης αποτροπής αλλά βάση όλων η ίδια η δύναμη της αποτροπής."
  Συμφωνώ απόλυτα και κυρίως για το ρόλο της διπλωματίας. Αλλά τι μερίδιο ευθύνης έχει ο κ Σαμαράς όταν στο πιο σημαντικό ίσως πόστο, έχει τοποθετήσει τον παντελώς αδιάφορο για θέματα εξωτερικής πολιτική Βενιζέλο;;
  Ο άνθρωπος βρίσκεται στην πολιτική ΚΑΘΑΡΑ για την προσωπική του επιβίωση και αποφυγή πιθανής δίωξης. Γιατί ρε παιδιά του δώσατε ένα τέτοιο υπουργείο....
  Απλά λέω τον καημό μου, δεν απευθύνω κάποιο ερώτημα..

 14. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/01/2014 15:09:00

  ΑΣΤΟΧΗ η foto. Να βάζεται τους αρμόδιους πολιτικούς και να προσέχεται ποιούς ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΑΙ να διασύρετε.

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΕΛΙΑΣ 22/01/2014 15:18:57

   Γιατί ρε μεγάλε είναι άστοχη η φωτό; Για εξήγησέ το κι σε εμάς που δεν καταλαβαίνουμε

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ factorx 22/01/2014 22:18:36

    Μάλλον δεν διάβασε το άρθρο.

 15. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 22/01/2014 15:54:23

  Θράκη: Τώρα και δελτία ειδήσεων στην τουρκική!

  Σε καιρούς χαλεπούς, με την οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα και να εισάγει στον προθάλαμό της τα εθνικά θέματα, κάποιοι επιχειρηματίες στην Θράκη, οι οποίοι ασχολούνται με την δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ, αποφάσισαν να εισάγουν στον τηλεοπτικό τους σταθμό δελτίο ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα...

  Και αν κάποιος φανταστεί πως πρόκειται για μία απλή επιχειρηματική κίνηση, πλανάται οικτρά, αφού αυτό συμβαίνει στην Θράκη την οποία η Τουρκία πολιορκεί με αλυτρωτικούς σκοπούς, αλλά κι επειδή για να "δέσει το γλυκό", οι επιχειρηματίες αποφάσισαν σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν να την αποκαλούν με την τουρκική της ονομασία, δηλαδή Iskece!!!

  Πρόκειται για το σύντομο τουρκόφωνο Δελτίο Ειδήσεων, που θα μεταδίδεται μετά τα Δελτία Ειδήσεων του σταθμού. Το κανάλι μάλιστα αναφέρει ότι

  «μετά την καινοτομία της έκδοσης της Eylem που μεταφέρει τα νέα της περιοχής για τους μειονοτικούς αναγνώστες, το τηλεοπτικό τουρκόφωνο δελτίο ειδήσεων επιχειρεί να καλύψει ένα σημαντικό κενό, ειδικά μετά το κλείσιμο της ΕΡΑ Κομοτηνής. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο καθώς ήδη το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu έσπευσε να μεταδώσει τη σχετική πληροφορία».

  Ιδού και η είδηση στα αγγλικά όπου η Ξάνθη ονομάζεται Iskece και η παραδοξότητα αυτή, «καινοτομία»!!!

  Greek local “Channel 6”, based in the mostly Turkish populated city of Iskece (Xanthi) in Western Thrace, prepares to release a news bulletin in Turkish.
  The bulletin will reportedly be delivered three times a day starting on January 20.
  “Channel 6 pioneers an initiative to create a new framework to communicate with minorities in Greece,” Yannis Sidiropulos, a journalist working for the channel, told AA.
  He said the channel aims to address the Turkish minority in the language they use.
  He noted it wasn’t certain whether they would be able to use the word “Turk,” which is politically sensitive in Greece.

  Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η προηγούμενη "επιχειρηματική κίνηση" του ίδιου τηλεοπτικού καναλιού, ήταν η έκδοση εφημερίδας στην τουρκική γλώσσα, με την τουρκική ονομασία Eylem, που στα ελληνικά σημαίνει "Δράση"!!!
  Δεν ξέρουμε αν πρέπει να ευχηθούμε εις ανώτερα, αφού φαίνεται πως το επιχειρηματικό δαιμόνιο κάποιων τους έχει στείλει στον... πάτο.

  Μήπως κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει πως το τεράστιο ποσοστό των μουσουλμάνων που κατοικούν στην Θράκη είναι Πομάκοι;

  Εμείς πάντως, τους ευχόμαστε "καλές δουλειές", αφού η εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στην Θράκη είναι "δουλειά", αν και την εργολαβία την έχει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής...

 16. Αντώνης avatar
  Αντώνης 22/01/2014 15:55:15

  Χανιά 22 Ιανουαρίου 2014
  Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας εδώ και καιρό έχω να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις:
  1. Ναι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων “βγαίνει” στη σύνταξη ακόμα και κάτω των πενήντα (50). Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπηρετούν την πατρίδα μέχρι τα εξήντα πέντε (65) τους. Μάλλον θα πρέπει στις γέφυρες και τα μηχανοστάσια των πολεμικών πλοίων να κάνουν βάρδιες παππούληδες και γιαγιάδες, τα αεροπλάνα να τα πετάνε και αυτά παππούληδες και γιαγιάδες, τις φωτιές να τις σβήνουν παππούληδες και γιαγιάδες, οι λαθρομετανάστες να κυνηγιούνται από παππούληδες και γιαγιάδες, τα τανκς να τα οδηγάνε παππούληδες και γιαγιάδες, όσο δε τους τρομοκράτες και αυτούς να τους κινάγανε παππούληδες και γιαγιάδες . Επιπρόσθετα θα πρέπει να τονίσω ότι το προσωπικό των Ε.Δ και Σ.Α. όταν ήταν φοιτητές στις σχολές τους δεν κάνανε ούτε βάρδιες, ούτε ταξίδια, ήταν αιώνιοι φοιτητές και τέλος κάνανε πάρτι με τσίπουρα και βότκες στις φοιτητικές εστίες. Ναι λοιπόν ήταν και θα είναι ευεργέτημα η αποχώρηση μας από την ενεργώ υπηρεσία σε “μικρή” ηλικία αρκεί να σκεφτείτε ότι σαν έφηβοι υπηρετούσαμε την πατρίδα για ΟΛΟΥΣ μας .
  2. ΟΙ μίζες υπήρχαν και θα υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις επαγγελματικές τάξεις. Βρείτε τους, πατάξτε τους και μην βάζετε την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας στο ίδιο τσουβάλι, μας τσαλακώνετε το ηθικό.
  3. Να πούμε για μεταθέσεις; για εργασιακό κίνδυνο; για τα μάλιστα που έχουμε εκστομίσει κατά την διάρκεια του εργασιακού μας βίου σε ανωτέρους λόγω του ότι έτσι επιτάσσει ο σεβασμός απέναντι στην ιεραρχία ;
  4. Να πούμε για τις δυσκολίες της συμβίωσης σε περιορισμένο χώρο όπου ακόμα και το κλάσιμο στα “μούτρα” του συναδέλφου μας είχε καταντήσει ρουτίνα;
  5. Να πούμε για τις στολές μας; Για το ξύρισμά μας; το κούρεμα; Τι να πρωτοπούμε για να καταλάβετε ότι τίποτα δε μας έχει δοθεί τυχαία από την πατρίδα μας;
  Ναι δεν ήμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ήμαστε στρατιώτες.
  Πάντα υγεία να έχουμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αντώνης 22/01/2014 22:17:44

   "Ναι δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, είμαστε στρατιώτες".
   Τα 'πες όλα...

   • Γιώργης Α. avatar
    Γιώργης Α. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/01/2014 14:10:47

    Έχει νομίζω σημασία να δούμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών που έρχονται σε άμεση επαφή με τους κληρωτούς συμπεριφέρονται ως δημόσιοι υπάληλοι. Γιατί εγώ που υπηρέτησα στην Π.Α. είχα επαφή με τους σμηνίες , όχι με τους πιλότους. Έτσι η κακή πολλές φορές φήμη για τους στρατιωτικούς ξεκινά από εκεί.
    Επίσης θα μπορούσαν ίσως να υπηρετήσουν σε άλλες θέσεις , και όχι φυσικά να πιλοτάρουν στα 65. Τώρα το ότι κάποιοι ακολούθησαν στρατιωτική καριέρα και στρατιωτικέσ σχολές δε νομίζω ότι είναι επιχείρημα, για το αν έζησαν φοιτιτική ζωή ή όχι... Και νομίζω ότι οι συνθήκες στο στρατευμα είναι γνωστές, και η στενότητα χώρου και οι συχνές μεταθέσεις λαμβάνονται υπ όχιν κατά την επιλογή.

 17. Κληρωτός avatar
  Κληρωτός 22/01/2014 16:09:19

  Το 2002 επέστρεψα στην Ελλάδα να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Μετά από 16 μήνες θητεία συνειδητοποίησα οτί δεν υπηρέτησα την πατρίδα μου ως στρατιώτης. Υπηρέτησα τα μόνιμα παράσιτα του ελληνικού στρατού ως φιλλιπινέζα, γραμματέας, καφετζής, τεχνικός υπολογιστών, σκουπιδιάρης, σερβιτορος, βαφέας, σωφέρ κλπ κλπ. Τον μόνο μάχιμο που γνώρισα ήταν ο διοικητής μου στην παραμεθώριο που στην μεραρχία είχε το παρατσούκλι "γραφικός" επειδή ήθελε το τάγμα του μάχιμο. Η πρώτη συμβουλή που πήρα από μόνιμους όταν ήμουν νέος στο στράτευμα, ειναι οτί όσο πιο άχρηστος δείχνεις και χαζός τόσο καλύτερα θα περάσεις. Προς στο τέλος της θητείας μου ηρθα και καταλάθος σε επαφή με ένα λογισμικό που ειχανε στο υπουργειο εθνικής αμύνης για να μηχανογραφούν τα βύσματα. Για τέτοια οργάνωση λέμε στο θέμα του βολεματος βεβαιως βεβαιως! Ας γίνει πρώτα στρατός αυτό το πράγμα και μετά συζητάμε για μισθούς και δικαιώματα. Δεν μπορεί για 1000 μάχιμους να πληρώνουμε και πολλαπλάσια παράσιτα επειδη μας "απειλει" η Τουρκια και η κάθε Τουρκία!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κληρωτός 22/01/2014 22:23:05

   Θεωρείς τον μικρόκοσμο που έζησες ως όλες τις ΕΔ. 1000 μάχιμοι όλοι κι όλοι; Ε, αφού τους μέτρησες εσύ, τι να πούμε;
   Μόνο που έχει πρόβλημα ο υπολογισμός σου. Μόνο οι μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, της προκάλυψης, η ΕΛΔΥΚ, οι πιλότοι και οι μηχανικοί τους, τα πληρώματα των πολεμικών μας , για να αναφερθώ στους κατεξοχήν μάχιμους είναι πολύς λαός, οπότε Στρατάρχα μου, πάρτο αλλιώς.
   Και τι ωραία που "καθάρισες" με την απειλή; "Η κάθε Τουρκία"; Αμ πως!

 18. ΝΚ avatar
  ΝΚ 22/01/2014 16:47:26

  Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά πλεόν η μάχη έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό της χώρας.

  Θα θυμάστε τον Οζάλ, Αλλάχ σχωρέστον, που είχε πεί: ''δεν χρειάζεται πόλεμος με τους γκιαούρηδες, αρκεί να τους στείλουμε κατά κει κάνα-δυό εκατομμύρια και τελειώσαμε''. Το'παν και το΄καναν. Τώρα, ήρεμα ήρεμα, περιμένουμε την κοσοβοποίηση.

  ''Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας'', μας είχε υποσχεθεί κάποιος άλλος.
  Άσε, μην τα σκαλίζεις.

  Για τους δεν αριστερούς που θεωρούν φυσικό η καθαρίστρια της ΔΕΗ να παίρνει μισθό στρατηγού, τι να πώ;
  Ίσως μια κυβέρνηση ΝΔ να μπορούσε να επανορθώσει τα παράλογα. Ωπ, για κάτσε, κυβέρνηση ΝΔ έχουμε....

 19. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 22/01/2014 17:05:38

  Κανείς δεν δίνει δεκάρα τσακιστή πλέον για Ενοπλες Δυναμεις,σύνορα ,γείτονες και στρατηγικές ήττες.Μόνο ενα σκεφτόμαστε ως κοινωνία και λέγεται Μνημόνιο και τα παράγωγα του....μισθό,χαράτσι,πετρέλαιο
  Εκεί κρίνεται το παιχνίδι εδώ και καιρό.Μιλάς στο καφενείο για Φυρομ και το ποιοι τους στηρίζουν και σου λέει πώς πληρώνω τώρα ΔΟΥ και ΔΕΗ;

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Μεγάλες στιγμές 23/01/2014 00:21:57

   Ειναι αυτο που εχω αναφερει πολλες φορες. Παρτακηδες. Για ποια κοινωνια μιλατε? Η κοινωνικη ευθυνη του μεσου Ελληνα ειναι ανυπαρκτη. Ο εαυτουλης μας, η οικογενεια μας αντε και κανενας φιλος. Ως εκει. Ετσι πηγαμε στον στρατο. Οι μισοι τσατσοι και ολοι οι μη τσατσοι τα κοροιδα. Ο Φαηλος πολυ σωστα αναφερεται για γκομενοφυλακες. Στις χωρες της ΕΕ που κατγορουμε ασυστολα η κοινωνικη ευθυνη ειναι προτεραιοτητα ολων. Στην χωρα μας σε λενε γραφικο.

 20. Sabmarine avatar
  Sabmarine 22/01/2014 19:28:32

  Εμεις κ Κρανιδιωτη καναμε το καθυκον μας στις γεφυρες και στα εγκατα των μηχανοστασιων στα πλοια και στα υποβρυχια , αλλα στο τελος μας εφτυσαν στα μουτρα,ξερεις εσυ γιατι μιλαω

 21. ελεος avatar
  ελεος 22/01/2014 19:30:48

  οταν τα προβατα σκοτωνονται μεταξυ τους μονο οι λυκοι χαιρονται .... η στοχοποιηση των ΕΔ ειναι μεσα στο προγραμμα για την εφαρμογη του κοινωνικου αυτοματισμου , διαιρει και βασιλευε

  ντροπη

 22. mandi avatar
  mandi 22/01/2014 22:41:09

  Ποιάς χώρας ώρε πατριώτη είναι άραγε στρατιώτες ;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ mandi 23/01/2014 00:41:03

   Βαριά κι ασήκωτα φιλοσοφικό το ερώτημα σου. Μας δουλεύεις, ε; Αυτής για την οποία σκοτώνονται, ωρέ! Ρώτα την χήρα του Ηλιάκη, να σου πει πως την λένε την χώρα, αφού δεν το ξέρεις.

 23. roadrunner avatar
  roadrunner 22/01/2014 23:18:49

  Οι γενναιόψυχοι είναι ο σκληρός πυρήνας κάθε έθνους,
  η γενναιοψυχία όμως δεν είναι απαραίτητο να ενδύεται συγκεκριμένη στολή....
  πράγμα που επαληθεύεται στην πράξη ακόμη και από ανήλικα παιδιά...
  όπως, δείχνει το παρακάτω παράδειγμα ηρωισμού,

  "Ο οχτάχρονος Τάιλερ Ντούχαν έχασε τη ζωή του όταν επιχείρησε να απεγκλωβίσει ανεπιτυχώς από φλεγόμενο τροχόσπιτο τον παππού του και τον ανάπηρο θείο του.
  Νωρίτερα όμως ο 8χρονος είχε καταφέρει να ξυπνήσει έγκαιρα τους άλλους έξι συγγενείς που κοιμόντουσαν στο τροχόσπιτο με αποτέλεσμα αυτοί να σωθούν.
  Οι πυροσβέστες βρήκαν το πτώμα του Τάιλερ στο πίσω μέρος του τροχόσπιτου, λίγα μέτρα από το κρεβάτι των δύο συγγενών του."
  (http://www.inewsgr.com/257/ochtachronos-echase-ti-zoi-tou-gia-na-sosei-exi-atoma-apo-flegomeno-trochospito.htm)

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/01/2014 23:41:15

  Όταν ο Παπανδρεου ανακοινωσε το περιβοητο δημοψήφισμα τα χρηματιστηρια ολου του κοσμου αρχισαν να χορευουν τρελο χορο.Τον ιδιο χορο και χειροτερο θα κανουν εάν η Ελλαδα απειληθεί από πολεμικη περιπετεια.Οι Τουρκοι δεν είναι ηλιθιοι να προκαλεσουν παγκοσμια οικονομικη κριση.Η Ελλαδα αυτά τα χρονια εχει την καλύτερη προστασια που ειχε ποτε : την τροικα.

 25. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 23/01/2014 00:42:30

  Φταίνε και τα τσιπουράκια...ζητάω συγνώμη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ αν υψώνω τη φωνή μου και γίνομαι ακραίος...αλλά αυτά κάποτε πρέπει να ειπωθούν. ίσως με πιο ήπιο τρόπο. Εσείς μεταφράστε τα όπως θέλετε. Και πάλι ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Όλοι εδώ μέσα από ό,τι καταλαβαίνω είμαστε νευριασμένοι και έχουμε θυμό μέσα μας. Εγώ έχω λίγο παραπάνω θυμό. Πιστέψτε με, είμαι απόλυτα δικαιολογημένος. Με αυτά που τράβηξε 60 χρόνια η οικογένειά μου...τον Ελληνικό Στρατό τον αγπάω και τον ΣΕΒΟΜΑΙ...αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει από τους ανέντιμους.

 26. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/01/2014 00:43:09

  Πρέπει να σου έχει φάει γκόμενα στρατιωτικός;. Δεν εξηγείται αλλιώς.

 27. MCA avatar
  MCA 23/01/2014 00:44:00

  Άμα χρωστάς πολλά σε έχουν στα ώπα ώπα μην σου συμβεί κανένα κακό και μείνουν με τα δάνεια στο χέρι .....

 28. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 23/01/2014 00:54:12

  Εγώ σε όλο αυτό νταβαντούρι βλέπω μόνο μία 35άρα δικαστίνα με ούμπαλα όσοα κανένας καταδρομέας(!) να τα βάζει ΜΟΝΗ ΤΗΣ με θυρία λαμόγια και ταυτόχρονα οι στρατιωτικοί δικαστές να μη κουνιούνται...κύριοι του στρατιωτικού δικαστικού σώματος, σε μία οικογένεια, τα μέλη της προσπαθούν να καθαρίσουν την οικογένεια από τα βρώμικα στοιχεία ώστε να μην ατιμωθεί από άλλους. Εσείς που είστε; Ποιός ο ρόλος σας; Αν δεν έχετε ρόλο ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ. Να δώσουμε το ρόλο σε άλλους...Να γλυτώσουμε και φόρους...τόσα χρόνια δεν ακούγατε τίποτε; δεν γνωρίζατε τίποτε για μίζες και εξοπλιστικά;

 29. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 23/01/2014 01:06:36

  ...και οι στρατιωτικοί του Οικονομικοού σώματος δεν είχαν ακούσει τίποτε τόσα χρόνια για μίζες και για πάρε-δώσε;; Και ζητάνε αυξήσεις; Ρε μάγκες, έλεος...ξεφτελίζετε το στράτευμα..βρείτε τα πρώτα και μετά ζητάτε αυξήσεις...άϊντε.

 30. Anonymnos avatar
  Anonymnos 23/01/2014 13:07:17

  Αγαπητε Φαηλε πολυ καλο αρθρο. Μια πολυ μικρη διορθωση: το ακρωτηρι στην Κυπρο ειναι του Αποστολου Ανδρεα και οχι του Αγιου Ανδρεα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Anonymnos 24/01/2014 15:08:28

   Μου ξέφυγε, λόγω γραφής κατά ριπάς.

 31. θεσσαλονικιος avatar
  θεσσαλονικιος 23/01/2014 23:43:22

  ΦΡΟΝΩ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ Κ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΠ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΑΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟ 15ΕΤΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟς Κ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ -Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ- ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕΙΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 4% ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΩΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΑΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΓΕΣΙΑ.ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ.ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΕΙ ΖΩΗ 3000 ΧΡΟΝΩΝ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ θεσσαλονικιος 24/01/2014 15:07:53

   Πολύ πρωτότυπα αφελής η άποψη σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.