#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2012 16:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα σενάρια της μη αυτοδυναμίας (που θα καταρρεύσουν στην πράξη)Από χθες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας έχουν ζαλίσει στην κυριολεξία με τα σενάρια συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές. Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια με τις διερευνητικές εντολές τα οποία μέχρι και τον ...Τσίπρα φέρουν να αναλαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να διερευνά το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με τον ... Καμμένο και τον Κουβέλη, αφού η συντρόφισσα Αλέκα απέρριψε ήδη μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να καταλάβει το θερινό Μαξίμου ειρηνικά.

Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο σενάριο που ονειρεύεται κάθε νύκτα η διαπλοκή στην Εκάλη, να είναι δηλαδή μικρή η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα (ΠΑΣΟΚ; ΣΥΡΙΖΑ;), το σενάριο δηλαδή μιας συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ως πρωθυπουργοί φέρονται οι εκ της ΝΔ κ. Αβραμόπουλος και Δήμας. Βεβαίως.. άλλωστε, όπως έχω γράψει πολλές φορές, κι εγώ θέλω να κάνω σεξ κάθε βράδυ με την Αντζελίνα Τζολί, αλλά δεν μου κάθεται ρε γαμώτο

Σε κάθε περίπτωση και επειδή ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ, σας επισημαίνω ότι όπως διαβάζω στην realnews ο γνωστός ΛΑγΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης "άνοιξε χθες τη συζήτηση δημοσίως προτείνοντας για μια τέτοια θέση το Δημήτρη Αβραμόπουλο, που καιρό τώρα οικοδομεί ένα συναινετικό προφίλ..."

Ο οποίος φυσικά δεν έσπευσε να το διαψεύσει. Αλλά άφησε ερωτήματα να αιωρούνται λέγοντας μεταξύ άλλων σήμερα στη ΝΕΤ: "Η κυβέρνηση Παπαδήμου στο μίνιμουμ συνεννόησης που επέτυχε, αφήνει τη σπορά της, δεν είναι κάτι που πρέπει να καταδικάσουμε. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, κατανόηση, στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων. Η αυτοδυναμία δεν αποκλείει τη συναίνεση, αντίθετα την καθιστά υπέρτατη αξία της Δημοκρατίας και δείχνει ότι ερχόμαστε να κυβερνήσουμε όχι αλαζονικά, αλλά με μετριοπάθεια, με αποφασιστικότητα και διάθεση εθνικής ενότητας...."

Από κοντά και ο Μ. Βαρβιτσιώτης που συνεχίζοντας, όπως και τα άλλα νεοφιλελεύθερα εξαπτέρυγα της ΝΔ, την υπονόμευση Σαμαρά, είπε σήμερα (REAL FM)  ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με φιλελεύθερα κόμματα, όπως τα κόμματα της Ντόρας του Καρατζαφέρη κ.α. μην αποκλείοντας από όσα καταλάβαμε ούτε το κόμμα του κ. Καμμένου

Αφού σας υπενθυμίσω ότι ξέρετε πλέον τι θα κάνετε στις κάλπες αναδημοσιεύω μερικά από τα σενάρια που κυκλοφορούν για να έχετε γνώση.

Τα σενάρια της μη αυτοδυναμίας

Σύμφωνα λοιπόν με την Real News, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία και με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει «κλειδώσει» την πρώτη θέση, η εντολή θα δοθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Αντώνη Σαμαρά. Αν η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι μεγάλη, είναι σαφές πως ο Α. Σαμαράς δεν θα διαπραγματευτεί την πρωθυπουργία. Σε μια τέτοια περίπτωση, άλλωστε, θα έχει τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης είτε με κάποιο (ή κάποια) μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, εφόσον αυτά εισέλθουν στη Βουλή, είτε με το ΠΑΣΟΚ , είτε με το ΠΑΣΟΚ και τα μικρά κόμματα της κεντροδεξιάς. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η ψήφος ανοχής από το ΠΑΣΟΚ. Αν η ΝΔ, μάλιστα, είναι κοντά στην αυτοδυναμία, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και οι επαναληπτικές εκλογές με την ηγεσία της Συγγρού να ευελπιστεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα την επιτύχει.

Αν η εντολή δεν καρποφορήσει εντός τριών ημερών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, που όπως όλα δείχνουν – αν και κάποιοι τελευταίως εκφράζουν επιφυλάξεις – θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Με δεδομένο τον συσχετισμό δυνάμεων, αλλά και με το γεγονός ότι το δεύτερο κόμμα είναι αυτό που πρωτίστως πριμοδοτεί το πρώτο, ο Ευ. Βενιζέλος δεν θα έχει αριθμητική δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά είναι σαφές ότι θα προχωρήσει σε πολιτικούς ελιγμούς προκειμένου να δυσκολέψει εν συνεχεία τον Αντώνη Σαμαρά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει αν την τρίτη κατά σειρά εντολή θα λάβουν – σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα – η Αλέκα Παπαρήγα ή ο Αλέξης Τσίπρας. Η Αλ. Παπαρήγα έχει δηλώσει ότι θα την επιστρέψει, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση της αριστεράς και ότι θα πάει την πρόταση στη Βουλή με τον Ευ. Βενιζέλο να τον κατηγορεί ότι δε γνωρίζει καν το Σύνταγμα, αφού για να πάει στη Βουλή απαιτείται να έχει τη δεδηλωμένη. Αν, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί τρίτο κόμμα, θεωρείται βέβαιο ότι στον Περισσό θα υπάρξουν αμφισβητήσεις σε πολιτικές και σε πρόσωπα.

Από την πλευρά της η "Καθημερινή" προβάλει τα εξής σενάρια:

- Δημιουργία κυβέρνησης της Ν.Δ. με ψήφο ανοχής από το ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο σενάριο μπορεί να τεθεί σε ισχύ εάν το ποσοστό της Ν.Δ. είναι αρκετά υψηλό και η διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ μεγάλη. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ιπποκράτους θα δεσμευθεί ότι θα υπερψηφίζει όλα τα λεγόμενα «μνημονιακά» νομοσχέδια και άλλες επιμέρους ρυθμίσεις με τις οποίες συμφωνεί, αλλά κανένα από τα στελέχη της δεν θα αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

- Διαμόρφωση κυβέρνησης του λεγόμενου «δεξιού τόξου». Συγκεκριμένα, ο σχηματισμός κυβερνητικού σχήματος με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και συμμετοχή ή στήριξη κομμάτων που κινούνται στις παρυφές της, από τον ΛΑΟΣ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες μέχρι τη Δημοκρατική Συμμαχία, παρά τις αντιπαραθέσεις στη λεγόμενη «δεξιά πολυκατοικία» στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

- Συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Θα πρόκειται για επανάληψη του μοντέλου της κυβέρνησης Παπαδήμου στην τελευταία του φάση -δηλαδή μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ- αλλά με πολιτικό πρόσωπο στην πρωθυπουργία. Δηλαδή, σε περίπτωση που η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα, με πρωθυπουργό τον κ. Αντ. Σαμαρά -όπως ο ίδιος έχει αναφέρει χωρίς να έχει υπάρξει ρητή άρνηση από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο- ή άλλο στέλεχος πρώτης γραμμής από τη Συγγρού.

Σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. Και πάλι, βασικοί πυλώνες θα είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα μετάσχουν και μικρότερα κόμματα που θα συμφωνούν με την ανάγκη να διατηρηθεί η συμμετοχή της χώρας στον στενό πυρήνα της Ευρωζώνης και να εφαρμόσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δημιουργία κυβέρνησης τεχνοκρατών, τύπου Μόντι, με ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη. Σε μια τέτοια περίπτωση το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου θα μπορούσε να επανέλθει στο προσκήνιο, παρότι είναι σαφές πως τόσο η Συγγρού όσο και η Ιπποκράτους εμφανίζονται να προκρίνουν στην παρούσα φάση «πολιτική λύση» για την επομένη των εκλογών.

Θα τα ξαναπούμε στις ... 17 Ιουνίου


Εμείς την γνώμη μας την είπαμε το πρωί: Αν δεν αλλάξει κάτι στα μυαλά των ψηφοφόρων (υπέρτατος κριτής ο λαός, για να μην παρεξηγούμεθα) Οδεύουμε ακάθεκτοι προς … επαναληπτικές εκλογές

Αν δηλαδή δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στη διαδικασία των ερευνητικών εντολών και επειδή όπως εξηγούμε στην ανάρτηση αυτή κανείς δεν θα την θέλει στην πραγματικότητας, τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς και αν δεν μπορέσει και τότε να σχηματιστεί κυβέρνηση αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές.

Στο παρασκήνιο, μάλιστα, συζητείται σενάριο νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου. Εκλογές που θα προκηρυχθούν μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στις 21 Μαΐου. Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτιμάται ότι η παρούσα κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της με ελάχιστες αλλαγές στη σύνθεσή της.

Το «κλειδί» στον Σαμαρά

Σε κάθε περίπτωση τον πρώτο και ρυθμιστικό ρόλο θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό από μόνο του θα είναι κατά την γνώμη μια μεγάλη νίκη. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από τα ποσοστά και τις έδρες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 30/04/2012 16:55:36

  ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ man8os 30/04/2012 17:38:54

   Και αυτή θα είναι η τελική ήττα του συστήματος που διέλυσε τη χώρα. Έχω την αίσθηση πως ο Αντώνης περιμένει πως και πως να τελειώσει τη μαφία που μας καταστρέφει τόσες δεκαετίες...

   Όσο για το τι θα γίνει αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία μετά τις επαναληπτικές, θα πω μόνο αυτό: ο Σαμαράς δε θα ψηφιστεί από πολύ (πάρα πολύ) κόσμο με την πρώτη ως ίδιος με το Πασόκ. Αν τους ρίξει στον Καιάδα λοιπόν, θα πάρει με τα μπούνια 40% στις δεύτερες. Το ερώτημα είναι: θα γίνουν;

 2. S.P. avatar
  S.P. 30/04/2012 17:08:41

  Και αν δεν υπάρξει ούτε στις 17 Ιουνίου τι θα γίνει;

 3. factorx avatar
  factorx 30/04/2012 17:15:56

  Τι προβλέπει το Σύνταγμα
  Στο άρθρο 37, για τον διορισμό πρωθυπουργού και κυβέρνησης, το Σύνταγμα προβλέπει:
  1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Kυβέρνησης και τους Yφυπουργούς.
  *2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
  *3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.
  *4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
  * Eρμηνευτική δήλωση: Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Kανονισμό της Bουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 30/04/2012 17:50:19

  Καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ να μείνει στην αντιπολίτευση, αν εξακολουθήσει να υπάρχει μετά την 6η Μαίου. Όσα στελέχη ορέγονται τέτοιες συνεργασίες να απομονωθούν.

  Να μη δοθεί χρόνος στο ΠΑΣΟΚ για αναδίπλωση και μετάλλαξη. Από τις 6 Μαίου ως τις 17 Ιουνίου μεσολαβούν 40 μέρες. Αυτοί προλαβαίνουν να κάνουν και την αυτοκριτική τους (λέμε τώρα), να αναβαπτιστούν ψευδο-αντιμνημονιακοί και να ξαναβγούν με νέο πρόσωπο και αρχηγό ως σωτήρες.

  (Μετά από 2,5 χρόνια και βάλε, άκουσα από ΠΑΣΟΚάνθρωπο τη λέξη "Εθνος": ήταν ο Βενιζέλος που τόλμησε να εκστομίσει τη λέξη σε μια ομιλία του, δείχνοντας πόσα είναι ικανός να κάνει copy-paste προκειμένου να παραπλανήσει κάποιους αναποφάσιστους ή ανενημέρωτους...μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ που με το που σχημάτισε κυβέρνηση έσπευσε να αφαιρέσει τον όρο "Εθνική Παιδεία" από την επωνυμία του πρώην ΥΠΕΠΘ..)

 5. airman avatar
  airman 30/04/2012 18:05:37

  Η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο να κυβερνήσει τον τόπο με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό θέλει ο κόσμος της παράταξης, γι' αυτό αγωνίζεται, γι' αυτό αγωνιά.
  Οι μέρες μέχρι την 6η Μαΐου λιγοστεύουν. Κάθε ώρα που περνάει δεν ξαναγυρνάει. Τα πιθανά σενάρια με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών είναι είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.
  Στη δεύτερη περίπτωση θα οδηγηθεί ο τόπος ξανά σε εκλογές το συντομότερο, πιθανότατα την 17η Ιουνίου. Η διάφορες προσεγγίσεις περί συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ ή άλλους πολιτικούς σχηματισμούς οδηγεί ουσιαστικά σε ''ακυβερνησία''. Η δε υποθετική περίπτωση δημιουργίας κυβέρνησης της Ν.Δ. με ψήφο ανοχής από το ΠΑΣΟΚ (δηλαδή επιλεκτική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ χωρίς στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις) θα αποτελέσει κατά την άποψή μου ολέθριο λάθος.
  Ποιες τομές θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ποιες ρήξεις θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν, πως θα επιτευχθεί η απαιτούμενη ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος;
  Η καθυστερήσεις που θα παρουσιασθούν σε συνδυασμό με την αποσπασματική εφαρμογή του προγράμματος από την ''υπό ανοχή'' Κυβέρνηση δικαιολογούν απόλυτα τη διεξαγωγή επαναλληπτικών εκλογών. Οι 50 μέρες που θα μεσολαβήσουν σαφώς και αποτελλούν πολυτιμο χρόνο, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο να ενεργεί η κυβέρνηση με ''λυμένα τα χέρια'' παρά να διαβουλεύεται τον τρόπο που θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της.
  Διότι στις επαναλληπτικές εκλογές η αυτοδυναμία είναι δεδομένη. Σε περίπτωση δε που το ΠΑΣΟΚ δεν πιάσει το 17%, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ''ανασύστασης'' του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων σχηματισμών. Εκεί βασίζει και ο κ. Τσίπρας τη θεωρία του περί διακυβέρνησης.
  Όσον αφορά τον κ. Καμμένο, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει (και ανάλογα με το πόσο υψηλό θα είναι το μονοψήφιο ποσοστό που θα λάβει την 6η Μαΐου) θα προσπαθήσει να κρατηθεί εντός Βουλής, δεδομένου ότι αποδεδειγμένα ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ του. Η δε ''Χρυσή Αυγή'' θα απολέσει δυνάμεις και αυτή, κινούμενη σε αντίστοιχη πορεία με τον κ. Καμμένο.
  Το συμπέρασμα λοιπόν έγκειται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει την πορεία του τόπου πρέπει να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Ο χρόνος που θα μεσολαβήσει σε περίπτωση που απαιτηθεί εκ νέου προσφυγή στις κάλπες είναι όντος πολύτιμος. Είναι κρίμα να πάει χαμένος. Δεν υπάρχει λόγος να πάει χαμένος.
  Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει στόχος, ο οποίος είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Πρωθυπουργός που μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή ενός προγράμματος που οδηγεί τον τόπο στην ανάπτυξη, με σταθερά βήματα, συλλογική προσπάθεια και πίστη.
  Τα σενάρια της ακυβερνησίας οφελούν κάποιους, καλλιεργούνται από αυτούς αλλά δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της Πατρίδας. Αυτοί ποτέ δε νοιάστηκαν σοβαρά για την Πατρίδα. Ο λαός όμως έχει διαφορετική άποψη. Γι' αυτό και η επιλογή του είναι διαφορετική.
  Τα ψέματα τελείωσαν. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να το πάρουν απόφαση.

 6. green avatar
  green 30/04/2012 18:25:30

  Αν και αντιθετος σας διαβαζω αρκετες φορες και με ενδιαφερον σε καποιες θεματογραφιες .Παιρνω το θαρρος να πω την γνωμη μου και να σας επισημανω πως ειστε αρκετα μακρυα κι απο το 30%. Ειναι ανοδικη η ταση μα λιγος ο χρονος για να σας δωσει την ελπιδα αυτοδυναμιας σε επαναληπτικες εκλογες.
  Κρατηστε αν θελετε τις προβλεψεις μου
  ΝΔ 26% ΠΑΣΟΚ 15% ΣΥΡΙΖΑ 13% ΚΚΕ 11,5% ΑΝΕΞΑΡ 8,5% ΔΗΜΑΡ 7% ΧΑ 6%
  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,5% ΛΑΟΣ κοντα στο 3%

  • factorx avatar
   factorx @ green 30/04/2012 18:31:41

   Γιατι αγαπητέ αναπαράγεις απλώς αυτό λένε τα μέσα μαζικής εξαπάτησης; εικασίες κάνουν. κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μα 40% αδιευκρίνιστο και 90% συμμετοχή όπως δείχνουν οι μετρήσεις τους

 7. EL CID avatar
  EL CID 01/05/2012 01:46:13

  Η πρόβλεψη του green είναι απολύτως ρεαλιστική και βασίζεται στα συνδυασμένα αποτελέσματα των ήδη δημοσιευμένων δημοσκοπίσεων. Κι εγώ πιστεύω ότι κάπου εκεί θα κινηθούν τα πράγματα.
  Σε ότι αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο, να επισημάνω ότι οι περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια μια καινούρια τεχνική εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος. Δεν γίνεται πλέον αναγωγή των αναποφάσιστων με βάση την ψήφο στις προηγούμενες εκλογές, αλλά χρησιμοποιώντας εργαλεία από τη μεθοδολογία ανάλυσης χρονολογικών σειρών στα δεδομένα των αμέσως προηγούμενων δημοσκοπήσεων, που διαθέτει κάθε εταιρεία. Η τελική πρόβλεψη που γίνεται με αυτόν τον τρόπο προσεγγίζει πολύ καλά την πραγματικότητα, ακόμα και για ένα ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό σκηνικό όπως είναι το σημερινό.

 8. kouvari avatar
  kouvari 01/05/2012 05:23:25

  Εγω ενα πραγμα ξερω σιγουρα....Αν η συμμετοχη φτασει στο 90%...η ΝΔ δεν περναει με τιποτα το 25%.....Δηλαδη κατω και απο το ποσοστα της το 2009...Το ΠΑΣΟΚ γυρω στο 15%...με πιθανοτητα μεγαλη να ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ δευτερος....!!!

  • factorx avatar
   factorx @ kouvari 01/05/2012 10:15:13

   Πως το ξέρεις; Πες μας κι εμας

 9. Φανη avatar
  Φανη 01/05/2012 14:15:40

  ολη η διαπλοκη εχει συσπειρωθει πισω απο τα 2 "μεγαλα" κομματα και περιμενει εναγωνιως.Πρωτοι και καλυτεροι οι τραπεζιτες, μετα μεγαλοεκδοτες και εφοπλιστες για να κανονισουν τι μισθους θα κοψουν και ποιους θα απολυσουν και ολο το συναπαντημα .Κι εγω που απο το 74 ψηφιζω ανελλιπως ΝΔ, γιατι νοιωθω προδομενη;γιατι δεν με πειθουν οτι νοιαζονται για μενα και οχι για τις καρεκλες τους;γιατι δεν μου λεει ο Αντωνης ΚΑΘΑΡΑ οτι η συνταξη μου δεν θα κοπει αλλο;πρεπει να γινει 500 ευρω και να μην μπορω να ζησω και τοτε να μου την εγγυηθει;και τωρα που γερναω να ακουω οτι το μονο μελημα του κομματος που πιστεψα τοσα χρονια ειναι να εξασφαλισει ολους τους εχοντες και εγω να πληρωνω την Εφορια που με γονατιζει;Πειτε ΕΝΑΝ λογο να μη χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο για τα τοσα χρονια πιστης και γιατι να συνεχισω και τωρα να ψηφιζω ΝΔ;Τα χρονια που δουλεψα και ΠΛΗΡΩΣΑ μου ταφαγαν, τωρα δε μπορω να ξαναδουλεψω, πρεπει-οπως ειπε καποτε και ο Σημιτης-να πεταχθω στον Καιαδα επειδη δεν ειμαι παραγωγικη πια;Δηλαδη μονο τα νεαρουδια που συνωστιζονται στα blogs και λενε καθε τυπου αρλουμπες, εχουν δικαιωματα στην ελπιδα;Ειμαι συνομηλικη του Αντωνη και μαζι του στο Πανεπιστημιο και χαρηκα οταν ανελαβε, επιθυμει να κυβερνησει την Ελλαδα και να κανει καριερα πρωθυπουργου αλλα τον ρωτω πως θα του φαινοταν αν ολη αυτη η πειρα που εχει αποκτησει σαυτη την ηλικια, οι γνωσεις του, η φλογα του, τα πιστευω του, ξαφνικα ακυρωνονταν με μια λεξη:εισαι γερος πια, δεν σε χρειαζομαστε και δεν χρειαζεσαι και πολλα ευρω, σου φτανουν μονο 500.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.