26/02/2009 01:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ρέστα θα παιχθούν στις Ευρωεκλογές;

Επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται αυτήν την εποχή στο παρασκήνιο με θέμα την «επόμενη ημέρα».  ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε χθες (αν μέσω κομματικής και κοινωνικής αναταραχής από την απόδραση) να θέσει για μια ακόμα φορά φρένο στην εκλογολογία και στην (δι αυτής εξυπηρετούμενη) διαδοχολογία. Σε ένα υπουργικό συμβούλιο που συγκλήθηκε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους είπε ότι «μπροστά σε έναν εθνικό στόχο δεν χωρούν κομματικές ούτε πολιτικές ούτε προσωπικές επιδιώξεις, δεν υπάρχει χώρος ούτε για άλλες προτεραιότητες ούτε για άλλες σκέψεις».

Ο κ. Καραμανλής άφησε επίσης να εννοηθεί, ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών κάηκε οριστικά. Φαίνεται λοιπόν ότι, αν δεν μεσολαβήσει κάτι άλλο συνταρακτικό (πράγμα απίθανο) θα ρίξει το βάρος του στις Ευρωεκλογές οι οποίες θα είναι όπως πάνε τα πράγματα το μεγάλο γκάλοπ επί ρεαλιστικής βάσης για τα νέα μαγαζιά. Οπότε, μετά και όπως είπε και η Αλέκα, μπορούμε να πάμε και σε δυο, τρεις, τέσσερις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί ο τοκετός.

Κατά τα άλλα, ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την οποία περιέγραψε με μελανά χρώματα, ανακοίνωσε (πέντε χρόνια  μετά την εξαγγελία της επανίδρυσης του κράτους μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο τα οποία καταγράφουμε στα σχόλια για να δούμε αν θα εφαρμοστούν ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2009 01:37:28

  Δώδεκα άξονες για τις δαπάνες
  Ο πρωθυπουργός, ανέπτυξε δώδεκα άξονες των δαπανών στο δημόσιο τομέα και ζήτησε μεταξύ άλλων τον περιορισμό των αποδοχών των διοικητών οργανισμών μέχρι εκείνου του γενικού γραμματέα.
  1. Να αρχίσει άμεσα η κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου, που σήμερα υπερβαίνουν τους χίλιους, με ορατά αποτελέσματα σε ορίζοντα τετραμήνου.
  2. Όλα τα υπουργεία περιορίζουν τουλάχιστον κατά 10% τις ελαστικές δαπάνες. Απ' αυτό και μόνο εκτιμάται εξοικονόμηση περίπου 500 εκατ. ευρώ.
  3. Όλα τα υπουργεία που εποπτεύουν σε ΔΕΚΟ να εφαρμόσουν στο ακέραιο το σχέδιο για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα.
  4. Περιορισμός προσλήψεων με εξαίρεση τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
  5. Περιορίζονται κατά 10% οι δαπάνες για συμβάσεις έργου και συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο που θα υπογραφούν το 2009.
  6. Όλα τα αρμόδια υπουργεία αναλαμβάνουν την ευθύνη να εφαρμόσουν το νόμο για τον έλεγχο στις δαπάνες φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων.
  7. Μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το ολοκληρωμένο σύστημα προμηθειών στο χώρο της Υγείας.
  8. Επισπεύδονται από τα συναρμόδια υπουργεία η μηχανογράφηση και οι διαδικασίες που απαιτούνται για τον έλεγχο της συνταγογράφησης.
  9. Στενή συνεργασία όλων των υπουργείων με το υπουργείο Οικονομίας για τη δημιουργία ενιαίας υπηρεσίας για την καταβολή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
  10. Άμεση εφαρμογή του ανώτατου ορίου στις αποδοχές διοικητικών στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  11. Μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας κατά 25%.
  12. Ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 26/02/2009 01:51:59

  "Για τους δημοσιοκάφρους η δολοφονική δραστηριότητα φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών είναι …φαινόμενο με μηδαμινό ενδιαφέρον!"

  Το έκαναν γαργάρα

  Εντελώς υποβάθμισαν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το Στέκι Μεταναστών, ενώ διεξάγονταν εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Η επίθεση με χειροβομβίδα δεν είχε απλώς την πρόθεση να τρομοκρατήσει, αλλά να σκοτώσει. Αν δηλαδή όλα πήγαιναν σύμφωνα με τον σχεδιασμό των δραστών θα είχαμε μαζική δολοφονία των ανθρώπων που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα.

  Ευτυχώς που υπήρχε το δεύτερο τζάμι και δεν βρήκε στόχο ο εκρηκτικός μηχανισμός.

  Για τους δημοσιοκάφρους η δολοφονική δραστηριότητα φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών είναι …φαινόμενο με μηδαμινό ενδιαφέρον!

  "Βαθύ Κόκκινο"

 3. Giannis76 avatar
  Giannis76 26/02/2009 03:03:07

  και για τα πασης φύσεως επιδόματα τιθα γίνει φίλε?
  Π.Χ οι Μηχανικοί παίρνουν επίδομα αντισταθμίσεως 600 ευρώ ανεξάρτητα από την θέση στην οποία βρίσκονται..Είναι το μοναδικό επίδομα που κατοχυρώνεται βάση πτυχίου. Δυο υπάλληλοι μπορεί να είναι στο ίδιο γραφείο να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά αλλά ο ένας να παίρνει 600 ευρώ παραπάνω από τον άλλο επειδή είναι μηχανικός...

 4. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 26/02/2009 06:30:20

  - αφου δεν σκοτώθηκε κανείς...δεν ειναι ειδηση η χειροβομβιδα!

  - Μοιραίος κι άβουλος ο κωστακης δεν αξίζει καν της κριτικής. υποδύεται οτι κυβερνά . Αν τα μέτρα αυτά τα είχε πάρει στην αρχή της θητείας του και ΕΠΙΜΟΝΩΣ (κάτι που ήθελε βεβαια δουλειά και υπευθυνότητα πρωθυπουργου) είχε απαιτήσει την εφαρμογή τους, θα είχε επιφυλάξει για τον εαυτό του μια θέση στους αναμορφωτές αυτού του κράτους, και σε μας καλύτερη τύχη ως πολίτες.
  Τωρα απλώς μηρυκάζει εντολές και πετάει πομφόλυγες μεχρι να ερθει το πληρωμα του χρονου να αποχωρήσειχωρίς καμια υστεροφημία και να ξεχαστει ως κακη παρένθεση.

  ΥΓ: Το χαι λαιτ παντως είναι το 11
  11. Μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας κατά 25%.
  μετα ξυπνησε

 5. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 26/02/2009 07:46:33

  Παλι τα ιδια και τα ιδια απο τον ιδιο ανθρωπο ο οποιος ''ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ''τον ρολο του Πρωθυπουργου τρομαρα του!!Πεντε χρονια που υποτιθεται οτι κυβερνα τι εχει γινει ??Απολυτως τιποτα.Αποτυχια παντου.Factora σε ευχαριστουμε ...για την ενημερωση !!!!Παντα ειναι προφανης η προθεση σου για ενημερωση περι του ανυπαρκτου κυβερνητικου εργου.......Σε καθε περιπτωση σε ευχαριστουμε.....!!

 6. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 26/02/2009 08:45:54

  Moliς ανακοινωνουν στην τηλεοραση οτι στο μεγαλυτερο δικαστηριο της Ελλαδας στην Αθηνα δεν δουλευουν τα φωτοτυπικα μηχανηματα.
  Αυτο κι αν εινα επανιδρυση.
  Βρε αει, στο διαολο, αλητες

 7. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 26/02/2009 08:58:10

  μα τι ανοητος ειναι αυτος ο Ντινοπουλος???γιατι καλουν τα καναλια αυτον τον αχρειο??αυτος δεν μπορει να συνομιλητης ουτε με τον εαυτο του τον καλουν για χαβαλΕ??

 8. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 26/02/2009 08:58:54

  Ο Κ.Κ ειχε μια ιστορικη ευκαιρια. Να αναμορφωσει το κρατος με μετρα-σοκ, συνθλιβοντας τις πασης φυσεως συντεχνιες και συμφεροντα, πισω το 2004,το πρωτο εκεινο 6μηνο, με 162 βουλευτες,φρεσκο πιστοποιητικο "παρθενιας" και τη κοινωνια ετοιμη σαν οργωμενο χωραφι να δεχθει τις αλλαγες. Μαλιστα, τον καλοβλεπαν και πιστευαν σε αυτον και πολλοι αριστεροι.
  Αντ' αυτου δεν εκανε τιποτα. Μια κυβερνηση μία απο τα ιδια με διαπλεκομενη συνταγη Πασοκ, αναποτελεσματικη και αβουλη.
  Αργοτερα εγινε και διεφθαρμενη.
  Δυστυχως για μας αλλα και για αυτον, υπολειπεται κατα πολυ ως ηγετης σε συγκριση με το θειο του και ιστορικα η διακυβερνηση του θα περασει ως αρνητικη παρενθεση στη νεοτερη ελληνικη ιστορια.

 9. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 26/02/2009 09:27:33

  «…Ελπίζω ότι όσοι εξ΄ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ΄εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ΄ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
  Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, προς την Δ΄ Εθνική Συνέλευση στο Άργος την 4/8/1829.

  Βάλτε το στα χείλη του σημερινού ή/και του αυριανού πρωθυπουργού και περιγράψτε τις αντιδράσεις των αποδεκτών (σε κόσμιο επίπεδο)!

  «…εφ΄οσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
  Ιωάννης Καποδίστριας.

  Τώρα να επαναλάβω να κάνετε την ίδια αντιστοίχηση, περιττό.

  Άλλο καιροί, άλλα ήθη τότε.
  Νέοι καιροί, νέα ήθη τώρα.
  Πένητες τότε, πένητες και τώρα.
  Στα χαμηλά τότε.
  Από ψηλά μέχρι χαμηλά σήμερα..

 10. neoinileias avatar
  neoinileias 26/02/2009 09:46:13

  Εδώ και αρκετά χρόνια τα εσωτερικά πολιτικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας μας βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο του πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, με μεγαλύτερη μάλιστα συχνότητα τα τελευταία χρόνια, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έπειτα στα υπόλοιπα προβλήματα προστεθήκαν και τα προβλήματα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
  Η γενικότερη πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση ως ένα βαθμό έχει αρχίσει να επιδρά στη σκέψη και στη συμπεριφορά των πολιτών, στην καλύτερη περίπτωση εξαιτίας κύρια της προκατασκευασμένης αλήθειας που παράγουν τα μμε οι εξελίξεις κοινωνικοποιούνται στρεβλά. Σε αυτό το πλαίσιο ένα μεγάλο σύνολο πολιτών δεν μπορεί να αποκτήσει εξαιτίας, της επικρατούσας, δημιούργημα των μμε, κτλ, νοοτροπίας, την δυνατότητα να επιδρά αυτόνομα και δημιουργικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
  Παρόλα αυτά, αν παρατηρήσουμε πιο προσεχτικά τα γεγονότα θα δούμε ότι σε καμιά χώρα της Ευρώπης ή στην Αμερική δεν συμβαίνουν με τόσο μεγάλη ένταση όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, η μια κρίση διαδέχεται την άλλη, αναδεικνύονται τα προβλήματα, λαμβάνονται οι αποφάσεις, κτλ μέχρι τη στιγμή της επόμενης κρίσης. Μέσα σε αυτή την κατάσταση και σε αρκετές περιπτώσεις η κοινή γνώμη μένει πάντα με αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά.
  Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικοκοινωνικής συμπεριφοράς- αντίληψης οι κρίσεις μετατρέπονται και λειτουργούν μόνο ως μέσo εκτόνωσης, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα, (έμμεσα), από την ευθύνη της δράσης το πολιτικό σύστημα (επικρατούν οι άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις).
  Έτσι, αντί να λύνουν (οι κρίσεις) προσθέτουν προβλήματα καθιστώντας παράλληλα αδύνατη την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετές πολιτικές ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές σε σχέση με τη χρησιμότητα τους από τους πολίτες ( πχ 2 πρόσφατα ζητήματα, η απόρριψη από την αντιπολίτευση, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, του νομοσχέδιου για την ψήφο των αποδήμων και η πρόταση της κυβέρνησης να καταργηθεί η ανωνυμία όλων των χρηστών κινητής τηλεφωνίας, τι στιγμή που στις φυλακές τα κινητά απαγορεύονται)
  Ως λογική συνέπεια η μελλοντική μετ-εξέλιξη των πολιτικοκοινωνικών πραγμάτων στην παρούσα φάση είναι άγνωστη. Με δεδομένο όμως ότι βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο και η ψυχολογική διάθεση, (η οποία αντικατοπτρίζει και τη συλλογική πολιτική αίσθηση), ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας είναι τέτοια που δύσκολα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις εξωτερικής δράσης καταλήγουμε να πούμε ότι η κοινωνία δεν θα μπορέσει εύκολα να ανταποκριθεί, {αν δεν αλλάξει κάτι, σε σχέση με την εσωτερική αποτελεσματικότητα,} στα προβλήματα.

 11. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 26/02/2009 10:31:01

  Σχετικά με τον τίτλο του ποστ: υπάρχει μια ειρωνεία στη θέση του ΚΚ. Όσο πιο πολύ πολώσει το κλίμα ενόψει ευρωεκλογών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, που συνήθως χάνει περισσότερα σε μικρά κόμματα. Έτσι θα αναγκαστεί να το παίζει ψόφιος κοριός για να περάσουν οι ευρωεκλογές στο ντούκου. Όταν τα έχεις κάνει μαντάρα παντού και μόνο στην επικοινωνία βασίζεσαι περιέρχεσαι σε τέτοιες απίθανες καταστάσεις.

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 26/02/2009 11:14:18

  Εμμένει στα περί εκβίασης η εταιρεία «Μηχανική Α.Ε.»

  Την απόπειρα εκβίασης σε βάρος της «Μηχανική ΑΕ» επιβεβαίωσαν καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Μελίνα Εμφιετζόγλου και ο διευθυντής του έργου που είχε αναλάβει η κοινοπραξία στο Ολυμπιακό Χωριό κ. Θωμάς Ζιώγας.

  Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην πρόεδρος του OEK και της Επιτροπής Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. Αγγελος Οικονομόπουλος, ο πρώην σύμβουλός του Ι. Μανωλάς και ο πρώην πρόεδρος στην Επιτροπή Σύνταξης Νέων Τιμών Μονάδων Εργασιών της ΑΕ Ολυμπιακό Χωριό, Π. Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με την κατηγορία, φέρονται τον Σεπτέμβριο του 2005 να ζήτησαν 450.000 ευρώ από τους υπεύθυνους της εταιρείας συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Πρ. Εμφιετζόγλου, προκειμένου να καταβληθούν στην Κοινοπραξία τα δεδουλευμένα για τις εργασίες που είχε αναλάβει στο Ολυμπιακό Χωριό.

  Καταθέτοντας, η κ. Εμφιετζόγλου υποστήριξε ότι ενώ είχαν εγκριθεί οι Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες Εργου (ΑΠΕ) των άλλων εταιρειών, την πλησίασε ο κατηγορούμενος Α. Οικονομόπουλος λέγοντάς της: «Γιατί δεν κάνετε και εσείς μια κίνηση καλής θέλησης;» «Νομίζω πως είχε την έννοια ότι πρέπει να συμμορφωθούμε με τις άλλες κοινοπραξίες των οποίων ο ΑΠΕ είχε εγκριθεί. Δεν είμαι βέβαιη αλλά νομίζω ότι είχαν πάρει χρήματα από τις άλλες κοινοπραξίες», είπε.

  Η ίδια επιβεβαίωσε ότι για την υπόθεση ενημερώθηκε από τον πατέρα της ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ, ο οποίος εμφανίστηκε να έχει πληροφορηθεί τα γεγονότα νωρίτερα. «Είχε πληροφορίες και για άλλες καταγγελίες», υποστήριξε η κ. Εμφιετζόγλου χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν οι καταγγελίες αφορούσαν τους κατηγορούμενους ή άλλα πρόσωπα. Στο σημείο αυτό οι συνήγοροι υπεράσπισης επανέφεραν το αίτημα για κλήση προς μαρτυρική κατάθεση του κ. Αγγέλου, ωστόσο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε εκ νέου.

  Από την πλευρά του ο κ. Ζιώγας αναφέρθηκε στον κατηγορούμενο Π. Παναγιωτόπουλο και υποστήριξε ότι για πρώτη φορά στις 7.9.05 του διατύπωσε υπαινιγμούς για «οικονομική απαίτηση», τις οποίες μετέφερε στην κ. Εμφιετζόγλου. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος την επόμενη ημέρα, παρουσία και ειδικού συμβούλου της «Μηχανική ΑΕ» επανήλθε, λέγοντας ότι «η απαίτηση είναι 15% επί της αξίας των νέων εργασιών που συμπεριλαμβάνονται στον ΑΠΕ. Η αξία των εργασιών ήταν περίπου 3 εκατ. ευρώ». «Τον ρώτησα για ποιον είναι αυτά τα λεφτά και μου είπε εντολή άνωθεν. 450.000 ευρώ κλειδωμένα, δεν παζαρεύονται», υποστήριξε ο κ. Ζιώγας στο δικαστήριο, (kathimerini).

 13. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 26/02/2009 11:20:50

  Από Golden Boys ΤΩΡΑ τα παιδία θα γίνουν Άσπρα Παιδία και οι κωλοι όλοι θα ασπρίζουν(από πυρηνικά ,μαγνιτικα κλπ ) στα στέκια

 14. Naruto avatar
  Naruto 26/02/2009 11:47:33

  @ ο νοών...νοείτω

  Τον Καποδιστρια δεν τον ειχαν πιασει με το χερι στο κουτι με τις καραμελες όμως.

  Αν θελλουν λεφτα, ας το κανουν οπως οι αγγλοι. Να βγουν και να δόσουν τις μελετες-κοστολογια για συγκεκριμενα εργα στα οποια θα πανε τα λεφτα.

  Οχι θελω λεφτα γιατι τα εφαγε ο Τσιτας στα ομολογα, ο Βουλγαρος στα οικοπεδα και ο Ρουσος στα καναλια και τις εφημεριδες.
  Να απολυθεί-διαγραφει ο Άλογος βαση του οποιου η οικονομια ειναι μια χαρα.
  Να μειωθουν οι μισθοι και συνταξεις στα επιπεδα που απλα μπορουν να ζησουν δηλαδη 600 Ευρω (αυτοι ισχυρίζονται οτι ειναι οκ εφοσον ειναι ο ελαχιστος μισθος), και μετα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα βρουν αντιδρασεις και ακομη και να βρουν θα εχουν πιο πολλους υποστηρικτες (θελω να ελπιζω).

 15. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 26/02/2009 11:56:26

  Naruto -ourawniofka το λενε αυτο εισοπεδοσει αλλιος ...

 16. Naruto avatar
  Naruto 26/02/2009 12:05:42

  sorry ατακτε αλλα δεν το επιασα το τελευταιο ?

 17. tiramola avatar
  tiramola 26/02/2009 12:38:42

  @Anonymous 19
  "Η ελληνική οικονομία έχει μέχρι στιγμής αντέξει στην κρίση πολύ καλύτερα σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες."
  Τώρα μας χαιδεύει , σε 5-6 μήνες τα ξαναλέμε...

 18. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 12:45:43

  Γιατι ο ανοητος Πρετεντερης δεν εμφανιστηκε στο χθεσινο δελτιο του MEGA και αφησε το πανηληθιο Μανωλη Καψη(αλλο νουμερο αυτος)??Τι εγινε δεν σου βγηκε η εισαγγελικη σου αγορευση Γιαννακη για τους φρουρους και τον πιλοτο??Κατι διαβαζω για την μονιμα φιλοξενουμενη του ΜEGA -την Μιλενα καλε!!-για ...συναντησεις και οχι μονο με τον Φωτη Μπομπολα εκ των μετοχων του MEGA!!Τι συμβαινει???? Γιωργακη καθαρισε γρηγορα τον κοπρο του Αυγειου συντομα!!!!Μερικοι και προ παντων μερικες δεν εχουν και το καλυτερο....βιογραφικο!!!

 19. tiramola avatar
  tiramola 26/02/2009 12:50:32

  @Anonymous 19
  Όταν γράφεις "Ο Καραμανλής τα πήγε γενικά καλά" , μήπως να γίνεις λίγο ποιό συγκεκριμένος?

 20. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 12:55:02

  Factora νομιζω οτι ειναι...ολιγον ατυχης ο τιτλος για το οτι θα παιξουν τα ρεστα τους ο Καραμανλης και η παρεα του!!Παιζει κανεις τα ρεστα του ....οταν υπαρχουν!!!Αυτοιειναι ....ταπι και εχουν χασει και την ψυχραιμια τους!!!!!Συμφωνεις????

 21. Naruto avatar
  Naruto 26/02/2009 13:03:21

  "το θέμα είναι κατά πόσον είναι εφικτή η εφαρμογή τους από το ελληνικό δημόσιο. Ο Καραμανλής τα πήγε γενικά καλά"

  Αν σχεδιασω κατι το οποιο δεν ειναι εφικτο, τοτε δεν τα παω καλα. Αν δεν με πιστευεις ρωτα εναν τυχαιο manager - οικονομολογο - δικηγορο κλπ.

  Για το γεγονος οτι δεν υλοποιηθικαν ποιος φταιει?
  Στελεχωσε ο καθε υπουργος τις υψηλες θεσεις με δικους του ανθρωπους - συμβουλους?
  Ποιος φταιει ο υπαλληλος? Ο κλητηρας ? Φταει πιθανον και αυτος αλλα προπαντων φταει αυτος που περνει τους παχυλους μισθους και το μεγαλυτερο του προσον ειναι οτι ηταν γραμμενος και ενεργο μελος στην κλαδικη το Χ κομματος.
  Οι ευθυνες πανε απο πανω προς τα κατω οχι αναποδα.
  Πολλα λεφτα = πολλες ευθυνες.

  Κατα τα αλλα ειμαι και εγω περιεγος για το τι εννοεις "καλα"

 22. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2009 13:08:39

  @24GreenPoint: Οι άλλοι όμως τα έχουν παίξει τα ρέστα τους;

 23. tiramola avatar
  tiramola 26/02/2009 13:09:32

  Οι τελευταίες γραμμές άμυνας έχουν φτάσει στα όρια του γελοίου...
  Από το χαμηλό iq περί "παραπλάνησης" μέχρι ότι φταίει ο κλητήρας και το κακό μας το ριζικό...

 24. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2009 13:12:48

  @22GreenPoint. Διάβασε το παρακάτω στο http://orfni.blogspot.com/ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


  Αδέλφια, απόψε πήγαμε καλά, μπορούμε να πάμε και καλύτερα. Ύστερα από το κράξιμο που υπέστησαν, «Μέγκα», Πρετεντέρης, Τρέμη και Καψής, εξαφάνισαν τον Πρετεντέρη, τον πιο προκλητικό της παρέας του καναλιού που ανέλαβαν εργολαβικά να μας καθίσουν στο σβέρκο, την κυβέρνηση .....
  Μπορεί, όμως, να εξαφάνισαν απόψε τον Πρετεντέρη, αλλά θα τον εμφανίσουν και πάλι σύντομα, δεν αποκλείεται και το βράδυ της Πέμπτης. Τα αφεντικά του δεν τον έχουν βάλει τυχαία εκεί. Έχει συγκεκριμένο ρόλο. Και έχουν να εξυπηρετήσουν τα τεράστια συμφέροντά τους. Γι αυτό και πρέπει η μάχη να συνεχιστεί, για να μη τους περάσει.
  Αλλά τι κι αν εξαφάνισαν, για μια μέρα τον Πρετεντέρη (ίσως και να του έδωσαν άδεια να γυρίσει μετά την Καθαρή Δευτέρα). Η Τρέμη και ο «δεν καταλαβαίνω» Μανώλης Καψής "είναι εδώ", για να αναπληρώσουν , όσο είναι δυνατό, τον απόντα Γκαίμπελς ...
  Σήμερα το βράδυ, το «Μέγκα» ήταν σχεδόν μονοθεματικό. Μια ώρα σχεδόν, για να υποστηρίξουν ότι η μεγάλη ευθύνη, για την απόδραση του Παλαιοκώστα, βρίσκεται στους απλούς φρουρούς των φυλακών και όχι στην κυβέρνηση. Ούτε καν στους αξιωματούχους των φυλακών, διότι μια παρόμοια αναγνώριση θα σήμαινε, αμέσως, ότι οι ευθύνες βρίσκονται ακόμα πιο ψηλά, στην κυβέρνηση και αυτό ήθελαν να το αποφύγουν με κάθε θυσία.
  Όσες προσπάθειες κι αν έκανε ο Καμπουράκης, όσα λογικά επιχειρήματα κι αν επιστράτευσε για να πει ότι οι φρουροί έχουν, μεν, ευθύνη, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η ευθύνη των προϊσταμένων τους, κάθε βαθμίδας, προσέκρουε στο «ατράνταχτο» επιχείρημα, «ναι, αλλά αυτοί είχαν προσληφθεί για τη φρούρηση του χώρου».
  Τρέμη, Καψής και η μόνιμη εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο δελτίο του «Μέγκα» (η οποία μιλάει ως εκπρόσωπος του υπουργικού Συμβουλίου, καθενός υπουργού χωριστά και του ίδιου του Πρωθυπουργού) Μαρία Σπυράκη επανέρχονταν στις… «τεράστιες» ευθύνες των φρουρών και μόνο. Τόσο που αγνόησαν και τις δηλώσεις του απολυθέντος Διευθυντή των φυλακών, που και οι ίδιοι μετέδωσαν. Και ο οποίος είπε ότι και σήμερα να πήγαινε ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού, πάλι δεν υπήρχε σχέδιο αντίδρασης και πάλι οι φρουροί δεν θα είχαν οδηγίες και πάλι το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν θα ήταν να πατήσουν το κουμπί για να ειδοποιήσουν τον αρχιφύλακα.
  Κι αφού είδαν ότι δεν τους έβγαινε το χαρτί των ευθυνών για τους φρουρούς, πήγαν ένα σκαλοπάτι παραπάνω και τα έβαλαν με τον αρχιφύλακα. Μόνο που, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης του, ο πατέρας της φώναζε όταν του πήγαν Παλαιοκώστα και Ρεζάϊ και δεν τους ήθελε. Απ΄ ότι φάνηκε, δέχθηκε την εντολή λόγω κομματικής ιδιότητας και μόνο. Αυτόν θέλησε να κρεμάσει απόψε η Τρέμη και η παρέα της.
  Για όλα αυτά λέμε ότι δεν πρέπει να τους περάσει. Ούτε σήμερα ..... Ούτε αύριο, αν έρθει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, την οποία θα προσπαθήσουν να διαφθείρουν, για να την έχουν του χεριού τους. Ούτε και σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να τους περάσει, γιατί και πάλι θα είναι σε βάρος μας.
  Εμείς, εδώ θα είμαστε. Σε κάθε περίπτωση.

 25. daris avatar
  daris 26/02/2009 13:14:16

  Factora μας ανακοινωνεις τα μετρα λες και ειναι θεσφατα, λες και τα ακους πρωτη φορα, λες και θα εφαρμοστουν απο την παρουσα κυβερνηση, λες και ειναι προιον σοβαρης μελετης για την Ελληνικη Πραγματικοτητα.
  Αν δεν το εσκαγε ο παλαιοκωστας, αν τα γκαλοπ ηταν διαφορετικα, αν οι 151 ηταν περισσοτεροι τοτε θα σου ελεγα τι μετρα θα επαιρναν οι ανικανοι που μας κυβερνανε.
  Ολα ειναι θεματα για τα δελτια των 8 και για να ξεφυγουμε απο την ζοφερη καθημερινοτητα.
  Υπουργικο συμβουλιο με τοποθετηση μονο του ΚΚ για τοσο σοβαρα θεματα, υπουργικο συμβουλιο στο ποδι απο τον Παλαιοκωστα και την αποδραση του.
  Υπουργικο συμβουλιο για να φανει οτι υπαρχει ο κατοικος της Ραφηνας και οτι δεν κοιμαται.
  Καλα ολα αυτα για αυτους που ακομα κοιμουνται!!!
  Καλα ολα αυτα για οσους ακομα βολευονται και για οσους εχουν συμφερον η υπαρχουσα κατασταση να τραβηξει κι αλλο.
  Μαλλον υπαρχουν εκρεμμοτητες σε πολλα πεδια και πρεπει να κλεισουν με ανυπαρκτη Κυβερνηση.

 26. tiramola avatar
  tiramola 26/02/2009 13:14:43

  Ε τότε να τον ξαναψηφίσεις παίδαρε!

 27. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 13:19:32

  @26Aμαν ρε factora δεν εχω ακουσει μια φορα να συμφωνησεις μαζι μου, ιδιαιτερα σε θεματα που εχουν να κανουν με την παραταξη που υποστηριζεις!!!Δεν ειναι κατ αναγκη κακο!! απλα μερικες μου δινεις την εντυπωση οτι χανεις την αντικειμενικοτητα που θα επρεπε να σε χαρακτηριζει μια και εισαι το...αφεντικο!!!

 28. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2009 13:21:07

  @daris Να μην ακουω βλακείες πρωι πρωι και έχω πονοκέφαλο. Πρωτον έβαλα τα μετρα στα σχόλια και οχι στο κείμενο και δευτερον διαβασε την τελευταία παραγραφο να δεις πως τα χαρακτηριζω

 29. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 13:31:01

  Δεν καταλαβα γιατι με παραμπεμπεις στην δημοσιευση του orfni και μαλιστα μετα το σχολιο μου για τον Πρετεντερη.Γιατι δεν εκανες εσυ σαν factoraς το αντιστοιχο σχολιο????

 30. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2009 13:37:27

  @GreenPoint Πρέπει να είσαι πολύ αφελής ή πολύ στημένος για να νομίζεις οτι στηρίζω ΝΔ. Τους ξεσκίσαμε με τα σκάνδαλα κι έρχεσαι και μου λες οτι τους στηρίζω; Επειδή δεν παίζουμε τα παιχνιδακια του ΠΑΣΟΚ, όπου τα γνωστα λαμόγια της 20ετιας ξαναβάλαν κουστυουμι και ετοιμάζονται; Πάρτο χαμπάρι, δεν στηρίζουμε απολύτως κανέναν.

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/02/2009 13:38:00

  Η παρουσα κυβερνηση επελεξε τη θεωρια της "ηπιας προσαρμογης" δηλαδη να κινειται αργα στο δημοσιο τομεα και με εθελουσιες εξοδους λογω των οσων ειχαν γινει το 1990-93 στην εποχη Μητσοτακη που προσπαθησε να κανει βιαιη μεταρρυθμιση και επεσε.Κανεις δεν ηθελε σκηνες τυπου ΕΑΣ.Τελικα αυτη τη φορα δεν εδρασαν οι συνδικαλιστες του δημοσιου αλλα οι αναρχικοι.Ομως το τι θα γινοταν αν πειραζε το δημοσιο φαινεται απο αυτα που εγιναν με το νομο πλαισιο της Γιαννακου που πηγε να βαλει αξιολογηση των πανεπιστημιακων και καταργηση των αιωνιων φοιτητων.

 32. tiramola avatar
  tiramola 26/02/2009 13:38:53

  Daris...
  Χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο "καταλληλότερος" επανέλαβε ακριβώς τα ίδια με αυτά που είχε πει το 2004 στη Βουλή περί οικονομικής εξυγίανσης....
  Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
  Μίλησε πάλι περί πάταξης της διαφθοράς...
  Μετά από 5 χρόνια πρωθυπουργός υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας του?
  Μην ασχολείσαι , αυτοί είναι τελειωμένοι...
  Το θέμα είναι να προλάβουμε πριν τελειώσουν και μας...

 33. tiramola avatar
  tiramola 26/02/2009 13:45:37

  @Ψυχραιμία..
  Το 2007 ο κ. Αλογοσκούφης πανηγύριζε γιατί… βγήκαμε από την επιτήρηση που μας έβαλε. Πήγαμε σε εκλογές για να φτιάξουμε καλό τον προϋπολογισμό του 2008. Επεσε στα βράχια… Ο προϋπολογισμός του 2009 δεν πρόλαβε να… ζήσει ούτε έναν μήνα. Ανετράπη από το Σύμφωνο Σταθερότητας. Το οποίο με τη σειρά του ανετράπη από τον διοικητή της ΤτΕ , Προβόπουλο, και τον επίτροπο Αλμούνια , ο οποίος μας… ξανάβαλε σε επιτήρηση και τώρα διαπραγματευόμαστε τα χρονικά περιθώρια που μας δίνει , για να… ξαναβγούμε από την επιτήρηση!
  Όλα αυτά στα πλαίσια της "ήπιας" προσαρμογής....
  Απορώ με την ψυχραιμία σου...

 34. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 26/02/2009 13:47:39

  Επίθεση από γονιό δέχθηκε ένας δάσκαλος στις Σέρρες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το επεισόδιο συνέβη στο 2ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όταν δύο παιδιά της έκτης τάξης διαπληκτίστηκαν. Ο δάσκαλος επενέβη και πήρε τον ένα μαθητή στο γραφείο του, για να του μιλήσει.

  Στο διάλλειμα ο 11χρονος είδε έξω από το σχολείο τον πατέρα του, στον οποίο και μετέφερε το συμβάν. Ο γονιός σε έξαλλη κατάσταση εισέβαλε στην αυλή, όπου εκείνη την ώρα προαυλίζονταν τα παιδιά και μπροστά σε όλους επιτέθηκε στο δάσκαλο κι άρχισε να τον γρονθοκοπεί.

  Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε, όμως ο δάσκαλος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

  Απο τετοιους γονεις ξεκινουν ολα τα δεινα του τοπου

 35. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/02/2009 13:51:52

  Ολοι οι προυπολογισμοι πριν το 2008 εκτελεσθηκαν κανονικά.Ο προυπολογισμος του 2008 που επεσε εξω επεσε και σε ολες σχεδον τις χωρες.Για το 2009 φυσικα δεν μπορουν να γινουν προβλέψεις.

 36. tiramola avatar
  tiramola 26/02/2009 13:54:10

  "Ολοι οι προυπολογισμοι πριν το 2008 εκτελεσθηκαν κανονικά"...
  Τι να σου πω ρε ψυχραιμία...
  Ο θεός να φωτίσει...

 37. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 13:57:21

  @36Factora στο λεω ειλεικρινα χαιρομαι για την θεση σου και την διευκρινηση.Να σου διευκρινησω και να σε διαβεβαιωσω ουτε στημενος ειμαι ουτε πολυ περισσοτερο αφελης ειμαι!!!Ευχομαι και ελπιζω να μη στηριζεις κανεναν αν και θα επιθυμουσα να λες ευθαρσως την αποψη σου προαγοντας τον διαλογο.!!

 38. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2009 14:00:39

  @GreenPoint. Δηλαδή χρειαζόσουν την διευκρίνηση για να καταλάβεις τι κάνουμε εδω΄; Αρχίζω και απογοητεύομαι.

 39. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 14:34:48

  Μην απογοητευεσαι,οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους.Θα ηθελα ομως να ξερω και να ξερουν και οι επισκπτεπτες του blog τι κανετε εκει.Μια περιγραφη του προφιλ σας μαλλον καλο θα εκανε!!

 40. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2009 14:40:23

  @GreenPoint: Δηλαδή τι θές; Δήλωση; Χα χα χα

 41. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 14:44:59

  @47Εξω και μακρια απο μενα οι δηλωσεις!!!ΝΑ ΣΟΥ ΚΑι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ .Ειμαι διατεθειμενος να σου ποιος ειμαι για να ξερεις με ποιον μιλας.Θελεις??

 42. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2009 14:55:40

  Στείλε e mail να σου στείλω τηλέφωνο να πιούμε καφέ. Προσοχή όμως. Όποιοι απο εδώ έχουν δεχτεί προσκληση για καφέ, έφυγαν φορτωμένοι με κομμάτια που πρέπει να γράψουν

 43. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 15:02:52

  Na γραψω κατι που ενδεχομενως δεν πιστευω η δεν ειναι στις αρχες μου?? Τα mail θα σου τα στειλω με την διευκρινηση οτι το πρωτο θα ειναι του γραφειου μου και το δευτερο το προσωπικο μου!!

 44. GreenPoint avatar
  GreenPoint 26/02/2009 15:28:10

  Factorx ok???

 45. Naruto avatar
  Naruto 26/02/2009 16:13:17

  @ 34
  Δεν διαφωνω με τις διαπιστώσεις σου, αλλα αν θελει κανεις να αναγκασει το δημοσιο να δουλεψει, θα πρεπει πρωτα να σταματησει να διοριζει απαλευτους τυπους εκει μεσα και να τους παρεχει καλυψη και θα πρεπει να δωσει το παραδειγμα σαν "αφεντικό" τους.
  Αν το αφεντικό ειναι στα @@ και κοιταει να κλεψει ή μεταφερει τις ευθυνες του στον κλητηρα, τοτε ο κλητηρας θα φροντισει να μην κανει τιποτα μιας και οι κυρωσεις ειναι πολυ μικροτερες εως ανυπαρκτες απο το να κανει κατι και να χρεωθει τα Ν δις ευρω που εφαγε ο Χ πολιτικος-υπουργος με την καλυψη του νομικου συμβουλιου (the irony?!) του αλλου υπουργου κλπ.
  Επισης οταν ο εισαγγελεας τρεχει για αυτοφορο στην περιπτωση του κλητηρα και στην περιπτωση του υπουργου (που παραπλανηθηκε) καθυστερει προκλητικα μεχρι τον ανασχηματισμο και την ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ!!!!
  Αρα πρωτα λοιπον εκανε ο Υπουργος τον Δημοσιο Υπαλληλο και μετα ο Δημοσιο Υπαλληλος τον Υπουργο.
  Για τις κοτες και τα αυγα θα μιλησουμε αλλη φορα γιατι ειναι πιο πολυπλοκο το θεμα.

 46. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/02/2009 22:20:56

  χα χα χα

 47. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/02/2009 23:10:55

  "Φαίνεται λοιπόν ότι, αν δεν μεσολαβήσει κάτι άλλο συνταρακτικό (πράγμα απίθανο)"

  καλό ...

 48. res avatar
  res 27/02/2009 01:11:04

  Τόση ώρα για τα ρέστα στις Ευρωεκλογές μιλάγατε; πως δεν το κατάλαβα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.