#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πραξικοπήματα δεν προαναγγέλλονται, οι εκλογές δεν εκβιάζονται Θυμηδία αναμφίβολα  προκάλεσαν τα σενάρια πραξικοπήματος. Όμως, είναι κοινό μυστικό ότι ενυπόγραφα κείμενα αξιωματικών κυκλοφορούν σε διάφορες φάσεις κατά τα χρόνια του διεθνούς οικονομικού ελέγχου. Κείμενα οργισμένα, με έκδηλη αγωνία για το μέλλον  του στρατεύματος, των επαγγελματιών του κλάδου,  συνολικά για την τύχη της χώρας.  Με όχι απλά κριτική διάθεση, αλλά σφοδρή καταγγελία των κακώς κειμένων και υπονοούμενα για «δράση».

Από την  κουβέντα «παραπάνω» που θα πει ή θα γράψει κανείς, μέχρι να κάνει πραξικόπημα, υπάρχει άβυσσος. Αν είχαν γίνει έστω και κατ’ ελάχιστον πραγματικότητα όσα έχουν κατά καιρούς εκστομίσει διάφοροι, η Βουλή θα είχε καεί δεκάδες φορές, οι πολιτικοί θα ήταν είδος υπό εξαφάνιση και στη χώρα θα επικρατούσε ο νόμος της Αμφιάλης.

Τα σώματα ασφαλείας σαφώς «ελέγχονται» μετά από καταγγελίες για την ύπαρξη ενεργών πυρήνων της ΧΑ. Όχι φίλα προσκείμενων γιατί τότε θα πρέπει να ερευνηθούν 425.990 πολίτες, πράγμα που και να το θέλει κάποιος, είναι αδύνατον να συμβεί.

Άλλωστε, αν έστω και μια υπόθεση δεν είναι «δεμένη», θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» για την προπαγάνδα της ΧΑ, η οποία εκτός από το γεγονός ότι «αμύνεται»  όπως δήλωσε ο αρχηγός της, θα κινηθεί μέσα «στα συνταγματικά πλαίσια». Αν εξαιρέσει κανείς το πασοκικής εφεύρεσης όρο  «πλαίσια» (θα έχασε κι άλλους ψηφοφόρους η ΧΑ), αυτή η δήλωση από μόνη της είναι μια τεράστια νίκη της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται απλά για μια αναδίπλωση. Είναι ομολογία ήττας, καθώς αντελήφθη ότι στην Ελλάδα της κρίσης, η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη.

Όπως γιορτή της Δημοκρατίας είναι οι εκλογές. Αν προκαλέσει εκλογές η ΧΑ, θα επιταχύνει την επιστροφή της στα παραδοσιακά ποσοστά της. Ο Μιχαλολιάκος μπορεί να χαρακτηριστεί με διάφορα επίθετα, αφελής όμως δεν φαίνεται, να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές που θα προκαλέσει αυτός, υπό γενική κατακραυγή και στο ναδίρ της επιρροής του…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να γίνουν επαναληπτικές εκλογές θα πρέπει να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια αφού αναπληρωθούν να παραιτηθούν διαδοχικά  και όλοι οι αναπληρωματικοί βουλευτές. Με τον τρόπο αυτό θα προκηρυχθούν ξανά επαναληπτικές εκλογές στις 15 περιφέρειες που εκλέγει βουλευτές η ΧΑ.

Ακόμη πιο σημαντική είναι η «λεπτομέρεια» ότι στις  14 περιφέρειες όπου η ΧΑ εκλέγει ένα βουλευτή η εκλογή του νέου βουλευτή θα γίνει με το πλειοψηφικό σύστημα, και στην Β' Αθηνών έχει τρεις έδρες θα γίνει με αναλογικό σύστημα. Ο  βουλευτής Επικρατείας θα μείνει …αναντικατάστατος, καθώς ο εκλογικός νόμος ρητά δεν προβλέπει τη διεξαγωγή εκλογών σε όλη την επικράτεια.

Μετά τη διεξαγωγή εκλογών στις 15 Περιφέρειες, η Κυβέρνηση πιθανότατα θα στηρίζεται σε ευρύτερη από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με μόνο αυτό ως λογικό συμπέρασμα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι εκλογές θα μείνουν σενάριο για ταινία πολιτικής φαντασίας.

Η πράξη έχει δείξει ότι τα πραξικοπήματα δεν προαναγγέλλονται. Οι εκλογές δεν εκβιάζονται. Όλα όσα διαβάζουμε είναι στο επίπεδο των εντυπώσεων. Και στο επίπεδο εκμετάλλευσης της συγκυρίας. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η ΧΑ από τη σφοδρή και ανεξέλεγκτη επίθεση κατά πάντων, πέρασε στη «μαζική άμυνα». Δύσκολος ρόλος για το ολοκληρωτικό «DNA» των Αρίων…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. νικος π. avatar
  νικος π. 27/09/2013 11:40:48

  αν γινουν εκλογες το οικονομικο κοστος ποιο θα ειναι γιατη χωρα ;

 2. GO avatar
  GO 27/09/2013 11:46:20

  Εκλογές έχουν ήδη εκβιασθεί, από τον Γιωργάκη, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 3. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 27/09/2013 11:55:47

  Κοίταξε, απο την στιγμή που θέλεις να τελειώσεις νομικά την Χ.Α. ανακηρύσσοντάς την εγκληματική οργάνωση, δεν έχει κανένα νόημα να τους ...παρακαλάς (σαν τον Παυλόπουλο τώρα στον Χατζηνικολάου) να σεβαστούν την πολιτική σταθερότητα και να μην παραιτηθούν.
  Άλλωστε η δημοκρατία θα θριαμβεύσει.

 4. ΩΡΙΩΝ1 avatar
  ΩΡΙΩΝ1 27/09/2013 12:17:40

  H λογική λέει οτι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το Μάιο μαζί με τις Δημοτικές και τις Ευρωπαικές. Οι πιθανότητες είναι 95%. Η μόνη περίπτωση να αναβληθούν οι Εθνικές εκλογές για το τέλος της τετραετίας (Ιούνιος 2016), είναι να έχουμε χειροπιαστά δείγματα ΡΑΓΔΑΙΑΣ μείωσης της ανεργίας με δημιουργία 200.000 τουλάχιστο θέσεων εργασίας το 2014, ανάπτυξη πάνω απο 4% και καθαρό πλεόνασμα στον προυπολογισμό με ταυτόχρονη διαγραφή του χρέους (ή επιμήκυνση για 50 χρόνια με μηδενικό επιτόκιο πχ.). Ομως αν συμβούν αυτά δεν θα χρειαστουν εκλογές ούτε το 2016 διότι ο Σαμαράς θα είναι "Θεός" και μόνιμος Πρωθυπουργός ΟΛΩΝ των Ελλήνων με 60% και άνω!!!
  Aν αντίθετα, απο τώρα η τρόικα ζητήσει, εκτός απ' τις κατασχέσεις σπιτιών και τραπεζικών λογαριασμών, χαράτσι στά χωράφια και νέες περικοπές σε μισθούς συντάξεις, φάρμακα και γιατρούς, μάλλον το "ατύχημα" θα συμβεί και χωρίς να παραιτηθεί η Χ.Α...

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ ΩΡΙΩΝ1 27/09/2013 12:41:15

   Μάλλον άστοχο σχόλιο. Αν γίνουν όλα αυτά δεν θα αναβληθούν μέχρι τις Προεδρικές (Σίγουρα δεν θα υπάρχουν 180 βουλευτές για να εκλέξουν πρόεδρο) αλλά θα γίνουν επιτόπου εκλογές για να πιστωθούν τα οφέλη. Εκλογές θα γίνουν μέχρι τον Νοέμβρη λόγω λίστας ή μετά τον Σεπτέμβρη του 2014 λόγω προεδρίας της ΕΕ. Και μάλλον το δεύτερο σενάριο παίζει για να μην γίνει καμιά στραβή και πάμε με τον Τσίπρα πρωθυπουργό στην προεδρία και τραβάει όλη η Ευρώπη τα μαλλιά της. Τέλος ατύχημα λόγω ΧΑ δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούν και να αφήσουν την βουλευτική ασυλία. Την επόμενη μέρα θα είναι φυλακή και κατά πάσα πιθανότητα θα απαγορευτεί η ΧΑ λόγω εγκληματικής οργάνωσης να πάρει μέρος στις επαναληπτικές. Μην ξεχνάτε ότι απαγορεύτηκε κόμμα λόγω ονόματος από τον Άριο Πάγο (Τυρανοφάγοι αν θυμάμαι καλά) και αυτός αποφασίζει αν κάποιο κόμμα είναι νόμιμο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν απαγορεύουν το όνομα αλλά τα μέλη. Αν τους ξεδοντιάσεις θα δούμε μετά αν μπορούν να δαγκώσουν.

   • ΩΡΙΩΝ1 avatar
    ΩΡΙΩΝ1 @ gonzilaus 27/09/2013 14:13:24

    Kαι το δικό σου σχόλιο φίλε gonzilaus, δεν φαίνεται να είναι εύστοχο. Αν η κατάσταση είναι τόσο καταστροφική που ο Τσίπρας να είναι κανονικά Πρωθυπουργός, αλλά να τον κρατήσει με το ζόρι, ανεξαρτήτως κόστους, ο Σαμαράς απ' έξω, για να μην τον έχουν εκτός απο διαπραγματευτή των μνημονίων και της δανειακής, οι Ευρωπαίοι και Πρόεδρο για έξη ολόκληρους μήνες, τότε μάλλον θα ισχύσει το πρώτο σου σενάριο για εκλογές τον Νοέμβρη λόγω λίστας...
    Αλλωστε η Προεδρία της ΕΕ, μάλλον εμπόδιο στον Τσίπρα ως Πρωθυπουργό θα ήταν, στο να τα σπάσει με την ΕΕ και να σκίσει τα μνημόνια σταματώντας τις πληρωμές τόκων...

  • foros1 avatar
   foros1 @ ΩΡΙΩΝ1 27/09/2013 13:16:52

   γιατι πρεπει να περιμενουμε το "ατυχημα", που μαλλον το επιδιωκει η τροϊκα με τις παραλογα πιεστικες απαιτησεις της και δεν προετοιμαζομαστε για την επιβιωση του κρατους μας σε μια τετοια περιπτωση ταυτοχρονα με ενεργειες που δεν θα αφησουν ανεπηρεαστη την ευρωζωνη;
   ποσο ακομα θα περιμενουμε την ουσιαστικη κατανοηση των "εταιρων" μας;

   • ΩΡΙΩΝ1 avatar
    ΩΡΙΩΝ1 @ foros1 27/09/2013 14:23:17

    Kαι πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε, αν πιστεύουμε οτι επιθυμούν να μας πετάξουν έξω απ' την αυλή τους ως βρωμερούς γύφτους και μάλιστα μας πρότειναν να μας δώσουν και μπαξίς (Σόιμπλε στο Βενιζέλο) για να μην εγείρουμε αξιώσεις, να τους εξαναγκάζουμε να ανέχονται την απαίσια παρουσία μας και να δανείζονται οι "ταλαίπωροι" με 5% για να δανείζουν εμάς τους αχαίρευτους με 2% ?
    Και αν εμείς είμαστε Χατζηαβάτηδες και δεν μας πειράζει, μέχρι πότε αυτοί θα ανέχονται αυτή την άθλια συμβίωση μαζί μας που ντρέπονται και να περιγράψουν στους εκλεκτούς ψηφοφόρους τους?
    Εκτός αν τα κάνουν όλα για το χρήμα....

    • foros1 avatar
     foros1 @ ΩΡΙΩΝ1 27/09/2013 18:20:04

     αυτοι, που για πολυ σοβαροτερα "παραπατηματα" απο τα δικα μας, καλως βοηθηθηκαν και σημερα ελευθεροι και ενωμενοι ηγουνται οικονομικα της ΕΕ, δεν δκαιουνται να μας κρατουν μονιμα στην εντατικη οταν βλεπουν οτι με λιγο μεγαλυτερη βοηθεια μπορουμε και θελουμε να σωθουμε.

 5. GO avatar
  GO 27/09/2013 12:25:11

  Μ.Ο, είναι αλήθεια ότι το σκιάχτρο της φωτογραφίας, αντί να απωθεί τα πουλιά, τα προσελκύει;

 6. X avatar
  X 27/09/2013 13:03:37

  Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, στη Δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν και η μόνη αποστομωτική απάντηση ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 7. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 27/09/2013 18:41:34

  Με όλον αυτόν το "οπλισμό", που βρέθηκε στα διάφορα γραφεία της ΧΑ,δεν προετοιμάζονταν για πραξικόπημα αλλά για απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.