#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2010 12:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πράσινα πιράνχας της υγείας τρώνε ακόμα...Το φαγοπότι στο χώρο της υγείας καλά κρατεί. Μετά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και αφού κόπασαν οι πράσινες κορώνες, που περίπου το παρουσίασαν ως γιγαντιαίο επίτευγμα ανάλογο της προσσελήνωσης, καλό είναι να δούμε ψύχραιμα μερικά πράματα.

Να θεωρήσουμε κατ΄ αρχήν ηθικό ότι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (και συγγενής υπουργού προσθέτουμε εμείς) με άγνωστη στο χώρο εταιρία πήρε με απ' ευθείας ανάθεση τη δουλειά; Αυτά όμως είναι γνωστά θέματα, τα οποία έχουν ήδη αποκαλυφθεί από τον Μάρτιο του 2010 και τα θέτουμε υπόψη κάθε ενδιαφερομένου…

Ωστόσο, μόλις ένα περίπου μήνα από την έναρξη της εφαρμογής του συστήματος, ήδη εμφανίστηκαν οι πρώτες σοβαρές παλινωδίες στη διαδικασία.  Πληροφορίες από διάφορα μέρη της χώρας παρουσιάζουν ένα σύστημα σουρωτήρι, καθώς δεν έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα για να αποφεύγονται στοιχειώδη λάθη, όπως για παράδειγμα οι διπλοεγγραφές και η ταυτοποίηση στοιχείων (λέγε με authentification) των χρηστών.

Ας κάνουμε όμως μια υπόθεση: Τι θα έλεγαν οι αρμόδιοι αν μάθαιναν πως στα φαρμακεία της επικράτειας κυκλοφορούν διάφοροι επιτήδειοι, οι οποίοι «πωλούν» έναντι σημαντικών ποσών (ας πούμε 50.000 ευρώ) κωδικούς χρήσης του συστήματος; Θεωρητικά, λέμε τώρα, με δεύτερους και τρίτους κωδικούς θα μπορούσαν τα φαρμακεία να συνεχίσουν τις υπέρογκες στιγμιογραφήσεις που εξώθησαν το σημερινό σύστημα υγείας πέρα από τα όριά του.

Ας ρίξουν μια ματιά οι αρμόδιοι σε αυτό το θέμα. Ας βιαστούν, όμως. Πού ξέρουν, μπορεί να βγει και κανένα λαυράκι.

Προς θεού δεν μεμφόμαστε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η ηλεκτρονικοποίηση του συνόλου των διαδικασιών με τη δημόσια διοίκηση είναι το Α και το Ω για την δημιουργία ομαλών (και ουχί πελατειακών) σχέσεων κράτους-πολίτη. Απεναντίας, μεμφόμαστε την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν κατάφερε κάτι που μπορούν να υλοποιήσουν 2-3 φοιτητές του πολυτεχνείου σε μερικά απογεύματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sawas avatar
  sawas 18/11/2010 12:39:47

  Ξεκινώ από το τέλος
  «Απεναντίας, μεμφόμαστε την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν κατάφερε κάτι που μπορούν να υλοποιήσουν 2-3 φοιτητές του πολυτεχνείου σε μερικά απογεύματα.»

  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την κάρτα του πολίτη
  H**p://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%99%CE%97%CE%9D%CE%97-%CE%9D%CE%95

  Αντί να δώσουν την ευκαιρία στο πολυτεχνείο να δημιουργήσει μια δίκια του πρόταση, συντάσσουν επιτροπή από στελέχη που υπηρετούν το δημόσιο.

  Ακόμα και σωστή να είναι η τελική μορφή της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, το πανεπιστήμιο δυστυχώς δεν θα έχει λόγο πάνω σε αυτό με αποτέλεσμα να μην αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό που κατέχει.

  Πέρα όμως από αυτό, ακόμα και στην περίπτωση που η πρόταση του πολυτεχνείου δεν θα είχε την ανάλογη αρτιότητα η εφαρμογή, το κέρδος από αυτήν την διαδικασία θα ήταν διπλό. Κέρδος (χρηματικό ) για το πολυτεχνείο και Κέρδος (γνώση) για το ανθρώπινο δυναμικό του.

  Πως είπαμε τι κάνει η Ελλάδα τα παΐδια της??????

  • sawas avatar
   sawas @ sawas 18/11/2010 12:40:33

   ....παιδιά της

 2. GAPονι avatar
  GAPονι 18/11/2010 12:43:43

  Ζήτω οι αθάνατες πασοκιές!
  Μα είναι δυνατόν να μην έχουν ελέγξει το σύστημα; Μα τι λέω, επίτηδες δεν το έχουν τσεκάρει. Αυτά το πράγματα το καθεστώς τα έχει για ψωμοτύρι.
  Ελπίζω να τους ξεσκεπάσουν σύντομα.
  Ακούει κανείς στη ΝΔ; θα το αφήσουμε να περάσει και αυτό στο ντούκου;

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/11/2010 12:50:06

  Γιατι?? δεν εχουν καβατζωσει κουπονια οι Φαρμακοποιοι στο σπιτι θελετε να μου πειτε? Παλι πελατες των εταιριων ειναι.. δεν εξαγουν φαρμακα παρανομα ??

  ΠΠ

 4. BABIS avatar
  BABIS 18/11/2010 12:53:39

  Ποιός έχει αναλάβει το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης? Πότε το ανέλαβε? Πότε είπε , ότι θα το παραδώσει? Πότε το παρέδωσε?
  Πόσο ήταν το αρχικό κόστος? Πόσο πλήρωσε τελικά το Ελληνικό Δημόσιο?
  Δηλαδή εμείς. Μήπως αυτός ο κάποιος αναλαμβάνει εργολαβικά τα πάντα?

 5. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 18/11/2010 13:22:55

  Τα πράσινα τρωκτικά έχουν κάνει επιστήμη το ροκάνισμα.

 6. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 18/11/2010 13:46:32

  ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟ ΕΙΔΑΜΕ ΧΑΪΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ... Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ, ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΧΩΡΟ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΛΑΘΟΣ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ? ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ 100 % ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΑΔΡΑΝΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΛΙΖΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΕΛΑΓΟΔΡΟΜΟΥΝΤΑ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΗΣ. ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ !

 7. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 18/11/2010 13:52:56

  Μπα Ξενοφωντα, οι σχεσεις του Κακλαμανη με τις φαρμακευτικες εταιριες ηταν/ειναι θα λεγαμε....χμμμ...κολλητες...

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Αθωος Περαστικος 18/11/2010 16:35:03

   Aυτοκόλλητες....

 8. tony avatar
  tony 18/11/2010 17:53:58

  Και είναι και σίγουροι ότι θα κρατήσει άλλα χίλια χρόνια το φαγοπότι.
  Έχουν δίκιο, φέρνει ο Γιώργος δανεικά,σου λένε,τι σε νοιάζει δικά σου είναι?
  Στο μεταξύ ο Γιώργος, κορυφή.
  Φέρνει συνέχεια, βρίσκει.
  Όσο χρηματοδοτείτε από έξω, δεν έχει κανένα πρόβλημα.
  Ο Άρχων των δανεικών.
  Ασύλληπτα μεγάλος

 9. dimipap avatar
  dimipap 18/11/2010 22:38:09

  η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση μας φταιει τωρα?Ειναι η πρωτη φορα που δινεται η δυνατοτητα καταγραφής του τι γράφει καθε γιατρος,ποσες φορές παιρνει το καθε φαρμακο και ποιος ασθενης,το αν ο καθε γιατρός εχει συγκεκριμένες εταιρικές προτιμήσεις.Η καταγραφη αυτή σας λεω εκ των εσω (ως καταγραφόμενος συνταγογράφος ιατρός) κάνει τους ιατρούς πολυ πιο προσεκτικούς στο τι και πόσο γραφουν και με ποσα χρήματα χρεώνουν το ταμείο ,εχοντας στο πισω μερος του μυαλού τους οτι οποιαδήποτε κουτσουκέλα μπορεί να γυρίσει ως μπουμεραγκ εναντίον τους.Αυτό που δεν θέλησε να κάνει ο αβραμόπουλος ,ηρθε ο λοβερδος και το υλοποίησε.Τ ο σύστημα μπορεί να εχει ατέλειες αλλά βλακειες περι πωλησης κωδικών να μην ακούγονται.Οικωδικοί είναι προσωπικοι και αμεσα συνδεδεμένοι με τον υπολογιστή του ιατρείου που εχει την δικαιοδοσία εκδοσης της συνταγής(το περιγράφω χωρίσ ορους πληροφορικής).Οι μονοι που ενοχλούνται ειναι τα λαμόγια που είχαν στημένη τη φάμπρικα κλοπής του δημοσίου χρήματος και να είστε επιφυλακτικοί σε κάθε κρίση τους επί του νέου συστήματος

  μετα τιμης Παπαδόπουλος Γ.Δημητρης Ειδικος παθολογος ξανθη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.