23/09/2008 03:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά

Οι δικαστικές αποφάσεις δεν σχολιάζονται, ως γνωστόν. ¨Όταν όμως φτάνουμε στο σημείο να καταδικάζεται σύμβουλος του Πρωθυπουργού για ... υπόθαλψη εγκληματία όλοι καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ότι μάλλον το έχει χάσει το παιχνίδι ο Καραμανλής.

Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν είναι ένα τυχαίος παράγοντας της ΝΔ. Ανήκει στις παραδοσιακές πολιτικές οικογένειες της ΝΔ, συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, συμμετείχε στο κονκλάβιο των βαρόνων που υπέδειξε τον Κ. Καραμανλή ως ηγέτη της ΝΔ και συνεργάστηκε στενά όλα αυτά τα χρόνια με τον σημερινό πρωθυπουργό. Η περίπτωσή του εντάσσεται λοιπόν στον αδίσταχτο πόλεμο εξουσίας που μαίνεται στη Νέα Δημοκρατία.

Γράφαμε σχετικά στο post « Η κόντρα Μητσοτάκη - Κεφαλογιάννη είναι πολύ παλιά»: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τις επιθέσεις εναντίον Κεφαλογιάννη με τις αποκαλύψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν ισχύει όμως κάτι τέτοιο, τότε θα πρόκειται ουσιαστικά για πόλεμο καραμανλικών - μητσοτακικών και των ευρύτερων συμφερόντων που συμπαρατάσσονται γύρω από αυτούς τους δύο πόλους.

Είναι προφανές ότι οι εκτιμήσεις εκείνες επιβεβαιώνονται σήμερα στο ακέραιο.

Διαβάστε επίσης στο ίδιο post το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της σύγκρουσης Μητσοτάκη - Κεφαλογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NTANTON avatar
  NTANTON 23/09/2008 03:50:20

  ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ "ΚΡΗΤΙΚΟ"ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ
  ----------------------------------------------
  Δημοσιεύεται στα "Ρεθεμνιώτικα Νέα" σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2008
  -----------------------------------------------

  Δικαίωση αστυνομικών ,καταδίκη του πρώην υπουργού

  Πυρά κατά αστυνομικών και εισαγγελέα μετά την απόφαση

  Της Ποπης Παπαδάκη
  ==================
  Δικαίωση αστυνομικών ,καταδίκη του πρώην υπουργού

  Πυρά κατά αστυνομικών και εισαγγελέα μετά την απόφαση

  ================================================


  Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ρεθύμνου ο πρώην βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης για τα αδικήματα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας .Για τα ίδια αδικήματα,ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκάδιος Σπανουδάκης,καταδικάστηκε σε 6 μήνες.Οι ποινές και των δυο ανδρών είναι εφέσιμες ενώ έχουν τριετή αναστολή.

  Η πρόταση του εισαγγελέα Νικήτα Θεολογίτη ήταν καταδικαστική για τους δυο κατηγορούμενους και για τα δυο αδικήματα ,στο σκέλος όμως που αφορούσε την παρέμβαση τους στο έργο του ενός εκ των δυο αστυνομικών που είχαν καταθέσει ότι δέχτηκαν πίεση.Με την πρόταση συμφώνησε και η πρόεδρος της έδρας κ.Δανιά.

  Οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Σπανουδάκης,βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από καταγγελίες αστυνομικών ότι δέχτηκαν πιέσεις προκειμένου να καταθέσουν ευνοικά για κατηγορούμενο υπόθεσης χασισοφυτείας.Οι καταγγελίες,μεταφέρθηκαν σε συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις αρχές του 2006 από συνάδελφο συνδικαλιστή των δυο αστυνομικών ενώ ένα χρόνο αργότερα,πέρσυ τον Νοέμβριο,η καταγγελία του συνδικαλιστή είδε ευρύτερα το φως της δημοσιότητας,η υπόθεση διερευνήθηκε από τις δικαστικές αρχές και ο αντιεισαγγελέας Πλημμελιοδικών Ρεθύμνου Γ.Πατεράκης τον περασμένο Μάιο άσκησε διώξεις εναντίον των δύο ανδρών.

  Η ακροαματική διαδικασία,διήρκησε εννέα ώρες αφού ξεκίνησε στις 12.45 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ,όταν εκφωνήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

  Η πρόταση του εισαγγελέα Νικήτα Θεολογίτη ήταν καταδικαστική για τους δυο κατηγορούμενους και για τα δυο αδικήματα ,στο σκέλος όμως που αφορούσε την παρέμβαση τους στο έργο του ενός εκ των δυο αστυνομικών που είχαν καταθέσει ότι δέχτηκαν πίεση.Με την πρόταση συμφώνησε η πρόεδρος της έδρας κ.Δανιά η οποία και εκφώνησε την απόφαση.

  Πρόκειται για μια απόφαση που προκαλεί πολιτικό σεισμό ενώ δημιουργεί στην Ν.Δ.και στον Κώστα Καραμανλή προσωπικά ένα ακόμα πρόβλημα,ίσως και μεγαλύτερο από αυτό της υπόθεσης του Βατοπεδίου λόγω της φύσης των αδικημάτων(παρέμβαση στο αστυνομικό έργο υπέρ εκληματία-χασισοκαλλιεργητή) αλλά και λόγω της θέσης του κ.Κεφαλογιάννη ως σύμβουλος του πρωθυπουργού.

  Ο πρώην βουλευτής στην απολογία του υποστήριξε ότι τοπικά συμφέροντα θέλησαν να τον πλήξουν και συνωμότησαν και σκηνοθέτησαν εναντίον του όλη αυτήν την υπόθεση ενώ,στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα και όταν διεκόπη η ακροαματική διαδικασία για λίγο,στρεφόμενος προς το μέρος των αστυνομικών τους εξύβρισε σκαιότατα.Μετά δε την ανακοίνωση της απόφασης,κι ενώ μέχρι πριν απ 'αυτήν υπεραμυνόταν της αδέκαστης δικαιοσύνης,σε δηλώσσεις του στα ΜΜΕ έκανε λόγο για στημένη δίκη,χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον εισαγγελέα "ανεκδιήγητο".

  Ο Αρκάδιος Σπανουδάκης δεν έκανε καμία δήλωση ενώ οι αστυνομικοί -μάρτυρες σε ερώτηση μας πως νοιώθουν με αυτή την εξέλιξη,αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι είναι περήφανοι για την δικαιοσύνη που έκανε σωστά το έργο της.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  Της Πόπης Παπαδάκη

  Πολιτικό σεισμό προκαλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου στην υπόθεση με κατηγορούμενους τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ.και άτυπο σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη.

  Ο κ.Κεφαλογιάννης,καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση για τα δικήματα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας ενώ σε 6 μήνες καταδικάστηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκάδιος Σπανουδάκης ως απλός συνεργός στα ίδια αδικήματα.Οι δυο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση επί της ποινής.

  Ο πρώην βουλευτής,έμεινε έκπληκτος από την δικαστική απόφαση ,έχασε την ψυχραιμία του και ξέσπασε τόσο εναντίον των αστυνομικών όσο και εναντίον του δικαστηρίου.Εξύβρισε τους πρώτους σε διάλλειμμα της ακροαματικής διαδικασίας,μετά την πρόταση του εισαγγελέα,ενώ σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης,τον χαρακτήρισε "ανεκδιήγητο" και την δίκη στημένη.

  "Ήταν μια στημένη δίκη, μια σκευωρία.Ουσιαστικά σήμερα καταδικάστηκε ο κοινοβουλευτισμός, διότι, γιατί με κατηγορούνε; γιατί μια δεδομένη στιγμή ,βουλευτής όντας και με κυβέρνηση την σημερινή αντιπολίτευση δέχτηκα στο γραφείο μου εναν πολίτη παραπονούμενο στον οποίο έδωσα μια εξήγηση, Το μόνο που στενοχωρέθηκα, πικράθηκα και έιμαι απογοητευμένος είναι γιατί ο λαος μου χάρισε 50 ολόκληρα χρόνια κρίνοντας την συμπεριφορά μου και την αγωγή μου , την πολιτική , την κοινωνική και την οικογενειακή.Σήμερα, θέλησαν να την αμαυρώσουν και ο κύριος εκείνος ο ανεκδιήγητος εισαγγελέας που θα πρέπει να ξέρουν οτι οι κρίνοντες κρίνονται, να αμαυρώσει την τιμή και την υπόληψη ενός ανθρώπου που επί πενήντα χρόνια είχε ένα πάνλευκο ποινικό δημόσιο βίο.Θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία της κρίσεως της δικαστικής σε δεύτερο βαθμό και ελπίζω να βρούμε εκεί δικαστικούς λειτουργούς που πράγματι να τιμούν τη θέση τους και να αποδίδουν το δίκαιο όπως έχουν ορκιστεί .Το οτι μια υπόθεση που συνέβη προ τετραετίας την επανέφεραν με τα ίδια πρόσωπα για να δημιουργήσουν το σημερινό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό το οποίο είπα στην απολογία μου. Ποιός έδωσε εντολή-το ρώτησα-αλλά ούτε το δικαστήριο μου απάντησε ούτε κανενας άλλος-ποιος έδωσε εντολή σε κάποια στελέχη να οδηγήσουν αυτή την επίσκεψη που είχα στο γραφείο το δικό μου .Η υπόθεση είχε κλείσει.Το κλητήριο θέσπισμα λεει οτι οι αστυνομικοί εκαναν τη δουλειά τους και καταδικάστηκε ο κατηγορουμενος.Τί συνέβη και φέρνουν το θέμα στο νομαρχιακο΄συμβούλιο μετά από δύο χρόνια και εν συνεχεία καλούνται οι ίδιοι που είχαν καταθέσει στην δικαιοσύνη να καταθέσουν στον εισαγγελεά και να ξεκινήσει όλη αυτή ηδιαδικασία εξαρχής που επαναλαμβάνω έιχε κριθέια ποτ τη δικαιοσύνη, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι μια σκευωρία είναι μια πολιτική δίωξη Η πικρία μου είναι μεγάλη γιατί πάντα κρινομουν από το λαό και ο λαος με στήριξε και σήμερα .Ανεξάρτητα αν ορισμένοι ξέχασαν τον όρκο και την δέσμευση που ειχαν να απ ονείμουν τη δικαιοσύνη".

  Σήμερα,αναμένεται επίσημη αντίδραση από το κυβερνών κόμμα,καθώς,μετά την δίωξη εις βάρος του πρωθυπουργικού συμβούλου τον περασμένο Μάιο,όταν είχε τεθεί θέμα απομάκρυνσης του,η Ρηγγίλλης είχε επιφυλαχθεί να πάρει θέση μετά την απόφαση της δικαιοσύνης.

  Να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας,ήταν παρόντες δεκάδες πολιτικοί φίλοι των δυο κατηγορουμένων και τοπικά στελέχη της Ν.Δ.  Οι καταθέσεις των αστυνομικών

  "Κοινό μυστικό στο Ρέθυμνο ότι γίνονται παρεμβάσεις"

  Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Μανούσος Γιανναδάκης,που είχε κάνει την καταγγελία για παρέμβαση πολιτικού στο έργο αστυνομικών,στην διάρκεια Νομαρχιακού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2006, στην χτεσινή του κατάθεση ,είπε όσα και στην προανάκριση.Ότι δηλαδή οι συνάδελφοι του,Ειρηναίος Χαροκόπος και Γιάννης Βρυλλάκης,του είχαν εκμυστηρευθεί ότι δέχτηκαν πιέσεις από τον κ.Κεφαλογιάννη και τον κ.Σπανουδάκη,να είναι επιεικείς στις καταθέσεις τους στην υπόθεση κατηγορουμένου για χασισοκαλλιέργεια,και να αφήσουν αμφιβολίες για την ταυτότητα του στην φάση της αναγνώρισης του ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου.Τον χασισοκαλλιεργητή,είχαν επ'αυτοφώρω πιάσει σε φυτεία στις Δαφνέδες,οι δυο αστυνομικοί με άλλους συναδέλφους τους τον Σεπτέμβριο του 2003,τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα αν και τους διέφυγε στην διάρκεια πάλης κατά την σύλληψη του.  "Ο Βρυλάκης μου είπε ότι κλήθηκε από τον Ανακριτή Ρεθύμνου τόσο ο ίδιος όσο και ο Χαροκόπος σε κατ' αντιπαράστασιν εξέταση με τον Βασσάλο για να καταθέσουν αν είναι αυτό το άτομο που διέφυγε την σύλληψη. Πριν έρθουν στον ανακριτή να καταθέσουν, ο Βρυλάκης μου είπε ότι δέκτηκε τηλεφώνημα από τον Αρκάδιο Σπανουδάκη πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και του μίλησε για την υπόθεση του Κ.Β.Δεν θυμάμαι πότε μου είπε ότι του τηλεφώνησε ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης βουλευτής Ρεθύμνου, δηλαδή αν του τηλεφώνησε την ίδια ημέρα ή την επόμενη και του ζήτησε να μην αναγνωρίσει τον Κ.Β. ως το πρόσωπο που είχαν συμπλακεί στην φυτεία στους Δαφνέδες. Του είπε επίσης ότι ο Κ.Β. έχει 50 ψήφους για το κόμμα και τον ίδιο και τους είχε ανάγκη. Όπως μου μετέφερε ο Βρυλάκης με έκπληξη του απάντησε: «Μα υπουργέ μου με έχουν χτυπήσει. Είναι σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών». Ο Κεφαλογιάννης του απάντησε: «Δεν μου το έχουν πει αυτό αλλά αυτά ξεχνιούνται». Του πρότεινε μάλιστα κατά την διαδικασία της αναγνώρισης να δημιουργήσει αμφιβολίες αναφέροντας ότι δεν είναι σίγουρος για το ύψος και τα χαρακτηριστικά του Κ.Β.

  Ο Βρυλάκης βρισκόταν σε φοβερή συναισθηματική φόρτιση όταν μου τα έλεγε, λέγοντάς μου «Μανούσο τι να κάνω αφού ξέρεις ότι αυτός μ' έχει διορίσει;». Εγώ του πρότεινα να τιμήσει τον όρκο του, είμαστε όλοι οι συνάδελφοί του μαζί του και αν δεν πήγαινε να καταθέσει θα καταθέσω εγώ σαν επικεφαλής και ότι αν ενοχληθεί ξανά από κάποιον να πει ότι ο Γιανναδάκης δεν μ' αφήνει να το κάνω.

  Ο Βρυλάκης πήγε και κατάθεσε κανονικά, αναγνώρισε τον Βασσάλο και στήριξε την κατάθεσή του μέχρι και το Δικαστήριο όπου καταδικάστηκε ο δράστης.

  Όταν έμαθα όλα τα παραπάνω από τον Ι. Βρυλάκη κάλεσα τον Ειρηναίο Χαροκόπο και τον ρώτησα αν έχει δεχθεί κάποια πίεση για την υπόθεση αυτή. Μου είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Αρκάδιος Σπανουδάκης, ο οποίος έμαθε το τηλέφωνό του από έναν χωριανό του και του ζήτησε να πάει στο πολιτικό γραφείο του Ι. Κεφαλογιάννη που τον θέλει. Πράγματι πήγε και εκεί στον προθάλαμο του γραφείου συνάντησε τον Κ. Β.με τον αδελφό του. Είπε στον Αρκάδιο Σπανουδάκη που ήταν και αυτός εκεί «τι μ' έφερες να κάνω εδώ μ' αυτούς;».

  Στο γραφείο του Κεφαλογιάννη μπήκε ο Σπανουδάκης και ο Χαροκόπος. Ο Κεφαλογιάννης πήρε τον λόγο και του είπε αναφερόμενος στο πρόσωπο του κατηγορούμενου:«Είναι νέο παιδί, να του δώσομε μια ευκαιρία» και να μην τον αναγνωρίσει ως δράστης της φυτείας. Ο συνάδελφός έμεινε μ' ανοικτό το στόμα και του είπε: «Υπουργέ μου έχομε κακούργημα». Εκείνος του ανταπάντησε: «Τότε προκάλεσε αμφιβολίες λέγοντας ότι δεν είσαι σίγουρος ότι είναι το πρόσωπο αυτό».

  Ο κ.Γιανναδάκης υποστήριξε ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο,στην διάρκεια συζήτησης για την εγκληματικότητα,μετέφερε την αγωνία όλων των συνδικαλιστών συναδέλφων του για το θέμα και έκανε την καταγγελία εξουσιοδοτημένος από την γενική συνέλευση του συνδικαλιστικού τους οργάνου,και το είχε χρέος απέναντι στην στολή που φορούν και τιμούν να μεταφέρει το γεγονός που του είχαν εξομολογηθεί οι δυο αστυνομικοί.

  Ο αστυνομικός Ειρηναίος Χαροκόπος,επανέλαβε επίσης όσα στην αρχική του κατυάθεση είχε πεί.Ότι δηλαδή ο πρώην υπουργός,δεν τον κάλεσε να ενημερωθεί αλλά προκειμένου να του κάνει συστάσεις για ευνοική κατάθεση στην υπόθεση του κατηγορούμενου για χασισοκαλλιέργεια.

  "Από Νοέμβριο 2003 μέχρι Ιανουάριο 2004 κλήθηκα από τον Ανακριτή Ρεθύμνου σε κατ' αντιπαράστασιν εξέτασιν προκειμένου να αναγνωρίσω στο πρόσωπό του, το άτομο που βρήκαμε στη φυτεία. Μια-δυο ημέρες πριν την οριζόμενη ημερομηνία εμφάνισής μου στον Ανακριτή, ενώ βρισκόμουν στην υπηρεσία ακόμα δέχθηκα τηλεφώνημα στο κινητό μου από τον Αρκάδιο Σπανουδάκη και μου είπε να περάσω από το γραφείο του κυρίου Κεφαλογιάννη εκείνη την ημέρα.

  Υποψιάστηκα ότι κάτι θα με ήθελε σχετικά με την υπόθεση Βασσάλου επειδή δεν είχα καμία σχέση ούτε με τον Αρκάδιο Σπανουδάκη, ούτε με τον Κεφαλογιάννη, παρότι η οικογένειά μου όπως και εγώ ψηφίζαμε Κεφαλογιάννη.

  Την άλλη ημέρα 10 π.μ. περίπου πήγα στο γραφείο του κ. Κεφαλογιάννη όπως μου είχε ζητήσει. Ανοίγοντας το ασανσέρ ακολουθεί ένας μικρός διάδρομος και μετά μία πόρτα από τζάμι που οδηγεί στον προθάλαμο του γραφείου του κ. Κεφαλογιάννη.

  Πριν μπω στο γραφείο, από την τζαμένια πόρτα είδα ότι μέσα βρισκόταν ο κατηγορούμενος Κ.Β., ο αδελφός του και ο Αρκάδιος Σπανουδάκης. Μπήκα μέσα στον προθάλαμο του γραφείου και ο Σπανουδάκης μου συστήθηκε ρωτώντας με αν τον γνωρίζω και εγώ του απάντησα ότι παρότι δεν είχαμε ποτέ συναντηθεί τον γνώριζα από την τηλεόραση.

  Έκφρασα την απορία και τη δυσαρέσκειά μου γιατί μ' έφεραν σ' εκείνο τον χώρο με τον Κ. Β. που αύριο θα πήγαινα στο Δικαστήριο σαν μάρτυρας κατηγορίας. Εκείνος μου απάντησε: «Δυο λεπτά να μας δεχθεί ο υπουργός». Πραγματικά ανοίγοντας την πόρτα είδα τον κ. Κεφαλογιάννη μέσα και ο κ. Σπανουδάκης του είπε: «Υπουργέ ήρθε ο κ. Χαροκόπος για την υπόθεση που κουβεντιάσαμε».

  Στη συνέχεια μπήκαμε στο γραφείο του κ. Κεφαλογιάννη. Εκείνος απευθυνόμενος σε μένα μου είπε: «Για την υπόθεση των Δαφνέδων είναι εδώ ο Κ. Β. και εσύ και ο συνάδελφός σου κάνατε λάθος και δεν είναι το πρόσωπο που διάφυγε από την φυτεία». Εγώ απάντησα: «Μα υπουργέ μου τον είδα καλά και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Εκείνος μου ανταπάντησε ότι είναι μικρός ο κατηγορούμενος και να τον βοηθήσομε αν έχει κάνει λάθος. Εγώ αντέδρασα, έδειξα μια δυσφορία αλλά δεν πρόλαβα να πω τίποτα, γιατί ο ίδιος συνέχισε λέγοντάς μου να αφήσω μια αμφιβολία ενώπιον του Ανακριτή και ότι δεν είμαι σίγουρος 100% και ας τον κρίνει το δικαστήριο.

  Κατά την εξέτασή μου στον ανακριτή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο και φυσικά καταδικάστηκε"

  Στις επίμονες ερωτήσεις τόσο του εισαγγελέα όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης,μήπως ο κ.Κεφαλογιάννης είχε όντως πειστεί από τον πατέρα ότι ήταν αθώος ο κατηγορούμενος και παραπλανήθηκε ο υπουργός,ο κ.Χαροκόπος ήταν κατηγορηματικός."Δεν ήταν έτσι.Ο βουλευτής δεν μου είπε για κάποιον αθώο,μου είπε να καταθέσω με αμφιβολίες για την ταυτότητα του".

  Ερωτώμενος από τον εισαγγελέα ο κ.Χαροκόπος αν είχε πέσει στην αντίληψη του άλλοτε γεγονός παρέμβασης του πολιτικού στο έργο της αστυνομίας,απάντησε:

  "Είναι κοινό μυστικό ότι γίνονται παρεμβάσεις.Στα καφενεία,στα σπίτια,παντού,συζητείται ότι για σοβαρές υποθέσεις ασκούνται πιέσεις" προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ξένισε κανένα η καταγγελία του όταν πλέον δημοσιοποιήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.

  "Κανείς δεν με ρώτησε από την μέρα που πήρε δημοιότητα η υπόθεση μέχρι σήμερα αν είναι αλήθεια ή ψέματα αυτό που κατήγγειλα.Όλοι μου έλεγαν γιατί το είπα".

  Ερωτώμενος από τον εισαγγελέα γιατί δεν κατήγγειλε το περιστατικό,το τηλεφώνημα που δεχτηκε και την παρα'ινεση του κ.Κεφαλογιάννη κατά την συνάντηση τους στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή,ο κ.Χαροκόπος απάντησε:"Είμαι ένας απλός αστυνομικός,ήταν ισχυρός βουλευτής.Καταλαβαίνετε...."

  Ο αστυνομικός τόνισε στο δικαστήριο τις αντίξοοες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων του,λέγοντας χαρακτηριστικά:"Τα τελευταία χρόνια δεκάδες φορές έχουμε πυροβοληθεί και προπηλακιστεί".

  Ο αστυνομικός Γιάννης Βρυλλάκης,ο οποίος κατέθεσε ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2004,εν όψει της παρουσίας του στην ανακρίτρια προκειμένου να αναγνωρίσει τον κατηγορούμενο για την χασισοφυτεία,δέχτηκε πρωινή ώρα ένα τηλεφώνημα από τον Αρκάδιο Σπανουδάκη με τον οποίο δεν γνωριζόταν,όπου του είπε να μην καταδικάσει με την κατάθεση του τον δράστη διότι είναι νέο παιδί και πρέπει να του δώσει ευκαιρία.Τον συμβούλευσε μάλιστα να εμφανιστεί αβέβαιος για την ταυτότητα του χασισοκαλλεργητή.Σύμφωνα με την κατάθεση του,ο κ.Σπανουδάκης του είπε ότι ο βουλευτής είχε ανάγκη τις ψήφους της οικογένειας του δράστη.

  Ερωτώμενος από τον εισαγγελέα γιατί αυτό το γεγονός δεν το ανέφερε στον προιστάμενο του ή στον αστυνομικό διευθυντή,ο κ.Βρυλλάκης είπε:"Φοβόμουνα πρόσωπα και πράγματα.Φοβάμαι ακόμα".Ο αστυνομικός,επανέλαβε τους φόβους του στην έδρα του δικαστηρίου παρακαλώντας μάλιστα να γραφτει στα πρακτικά."Και τώρα νοιώθω πίεση και τώρα φοβάμαι.Σας παρακαλώ να γραφτεί στα πρακτικά"τόνισε.

  Σύμφωνα με τον αστυνομικό,το θέμα με το τηλεφώνημα το ανέφερε στον συνάδελφο του Μανούσο Γιανναδάκη διότι όταν το δέχτηκε ήταν παρών και τον είδε αναστατωμένο.Όταν τον ρώτησε τι συμβαίνει,του αποκάλυψε το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος.

  Ο αστυνομικός να σημειωθεί ότι σε καταδίωξη χασισοκαλλιεργητών στα Λειβάδια,είχε δεχτεί 29 σφαίρες στο περιπολικό του κάτι που επερσήμανε στο δικαστήριο λέγοντα ότι δεν του επιτρέπεται στην άσκηση των καθηκόντων του να υπακούσει οποιαδήποτε εντολή πέραν της συνείδησης του.  Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νίκος Νικολακάκης που προήδρευε της συνεδρίασης στην διάρκεια της οποίας έγινε η καταγγελία από τον Μανούσο Γιανναδάκη. Μεταξύ άλλων τόνισε:  "Προς το τέλος της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας και μεταξύ αυτών και ο κ. Γιανναδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις πολιτευτών του νομού Ρεθύμνου, χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα. Δεν θυμάμαι ακριβώς την διεξαγωγή της συζήτησης, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να ρωτήθηκε σε ποιους αναφέρεται".Ερωτώμενος από τον συνήγορο του κ.Σπανουδάκη,αν τον γνωρίζει και αν ξέρει τι έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία είπε:"Ξέρω ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος".

  Οι μάρτυρες υπεράσπισης

  Τρείς ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κ.Κεφαλογιάννη,οι οποίοι όμως όπως φάνηκε δεν έπεισαν το δικαστήριο.Ο εκδότης Γιάννης Καλαιτζάκης ,ο δήμαρχος Λάμπης Γιάννης Ταταράκης και η υπάλληλος του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Θεοδώρα Φωτάκη υποστήριξαν ότι ήταν παρόντες στο ραντεβού του κ.Κεφαλογιάννη με τον αστυνομικό Ειρηναίο Χαροκόπο και σε καμία περίπτωση δεν του είπε ο βουλευτής να αλλάξει την κατάθεση του,απλά τον ρώτησε τι έγινε και όταν ο αστυνομικός του είπε πως ήταν βέβαιος για την ταυτότητα του δράστη και το αδίκημα του είναι κακούργημα,ο κ.Κεφαλογιάννης τον προέτρεψε να φύγει και να κάνει την δουλειά του.

  Ο Ειρηναίος Χαροκόπος ήταν κατηγορηματικός για το ποιά πρόσωπα ήταν στο γραφείο του υπουργού:ο κ.Κεφαλογιάννης,ο κ.Σπανουδάκης και ο πατέρας του κατηγορούμενου."Δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα στο ιδιαίτερο γραφείο του βουλευτή"απάντησε σε σχετική ερώτηση του εισαγγελέα.

  Η απολογία του Γιάννη Κεφαλογιάννη

  Στην απολογία του,ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ.και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού κ.Κεφαλογιάννης,επανέλαβε τα περί σκεωρίας εναντίον του.Μεταξύ άλλων είπε:"Νοιώθω απογοήτευση και οργή.Πεν

 2. Κρης avatar
  Κρης 23/09/2008 04:25:33

  ε βάλε και το λινκ

  http://paramythia.pblogs.gr/2008/09/katadikh-kefalogiannh-rethymno.html

  .
  σημερα στα τοπικα ραδια
  θα γινει ο θανατος της αλεπους

  08:00 εως 10:30
  mms://hotsoft.ws/teamfm

  team fm
  ( πρωτη γραμμή )

  http://www.teamfm.gr/portal/index.php?id=15,8,0,0,1,0

  ===============
  μετα τις 08:30
  mms://hotsoft.ws/980

  studio rethymno
  ( ΔΙΑΦΑΝΗ ΠΟΛΗ )
  http://www.studio980.gr/contact.asp

  .
  .

 3. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 23/09/2008 06:58:28

  καλά ο Καραμανλής πόσο εκτός πραγματικότητας είναι όταν έχει σύμβουλο τον Κεφαλογιάννη...?

 4. Ntintis avatar
  Ntintis 23/09/2008 07:03:26

  Τα κανάλια που προβάλλουν τον δημοσκοπικό θρίαμβο του Γιωργάκη του 27%, τα ίδια κανάλια που θάβουν τις 6 ΚΑΙΡΙΕΣ προτάσεις Αλαβάνου που ξεμπροστιάζουν την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, τα ίδια κανάλια του συναινετικού δικομματικού παιχνιδιού, θάψανε τη καταδίκη Κεφαλογιάννη. Εθισμός στην απολιτικότητα, στη διαφθορά και πάρε κόσμε. Η ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, εκδικήσου τον Κωστάκη σήμερα με Γιωργάκη, τον Γιωργάκη αύριο με Ντορούλα.Βάλε ψήφο τώρα που γυρίζει. Πόνταρε και ΣΥ στον ΝΙΚΗΤΗ.

 5. Dim avatar
  Dim 23/09/2008 07:52:20

  Τώρα η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη;;;

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/09/2008 08:22:49

  Μάλλον δε μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι. Δείτε κι εδώ.

  h**p://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=940583&lngDtrID=244

  Κάποιοι δικαστές έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και τσάμπα το παραδικαστικό που το ξέσπασαν επίτηδες για να ελέγξουν τη δικαιοσύνη και φόρτωσαν όλες τις αμαρτίες της στην άτυχη τη Μπουρμπούλια. Δε λέω ότι δεν τα είχε πάρει αλλά μπροστά σε αυτά που έχουν κάνει άλλοι τα δικά της είναι πταίσματα.

 7. Takitos avatar
  Takitos 23/09/2008 08:25:45

  @dim
  Θα φανεί στο Εφετείο. Βάζεις στοίχημα πως θα ...αθωωθεί;

 8. ερευνητής avatar
  ερευνητής 23/09/2008 08:26:58

  Καλά, πρώτη φορά ακούτε παρέμβαση πολιτικού στη δικαιοσύνη;
  Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

  Οι μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών του ΕΛΑ και της 17Ν δεν ήταν βουλευτές, επί 24 χρόνια;
  Οι μωρές παρθένες...

 9. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/09/2008 08:28:47

  Μάλλον δε μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι. Στο in.gr γράφει ότι διώκουν πειθαρχικά δικαστή διότι δεν ακολούθησε την απόφαση της νομολογίας του ΑΠ για τους συμβασιούχους. Το λίνκ το έβαλα σε προηγούμενο ποστ αλλά το έφαγε η μαρμάγκα. Το σχετικό άρθρο επιγράφεται

  Συμπαράσταση και αλληλεγγύη
  Στο πλευρό του δικαστή που δικαίωσε συμβασιούχους η Ένωση Εισαγγελέων

  και βρίσκεται στα της Ελλάδας.

  Κάποιοι δικαστές έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και τσάμπα το παραδικαστικό που το ξέσπασαν επίτηδες για να ελέγξουν τη δικαιοσύνη και φόρτωσαν όλες τις αμαρτίες της στην άτυχη τη Μπουρμπούλια. Δε λέω ότι δεν τα είχε πάρει αλλά μπροστά σε αυτά που έχουν κάνει άλλοι τα δικά της είναι πταίσματα.

  Δεν είναι μόνο οι δικαστές αλλά και κάποιοι δημ. Υπάλληλοι. Τους γράφουν κανονικά και κάνουν του κεφαλιού τους. Όλα αυτά προς 2 κατευθύνσεις. Είτε προς την κατεύθυνση του να κάνουν καλά τη δουλειά τους είτε προς την κατεύθυνση του ίδιου οφέλους.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/09/2008 08:33:40

  "Μάλλον δε μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι"

  Όλα "παιχνίδι". Η παρέα, φανερή και αφανής, που ροκανίζει και παχαίνει, και που και που κάποιος μένει απ' έξω, γιατί "του ξέφυγε".

  Και ψαχνόμαστε να καταλάβουμε τι υπάρχει λάθος και ανάποδο στο πολιτικό σύστημα...

 11. DIKASTIS avatar
  DIKASTIS 23/09/2008 08:34:19

  Στο Εφετείο θα λάμψει η αλήθεια. Υπάρχει βέβαια και η παραγραφή. Στο πασοκικονεοδημοκρατικό κράτος η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και τυφλή.

 12. Demetres ΝD avatar
  Demetres ΝD 23/09/2008 09:59:57

  Από ότι δυστυχώς κατάλαβα αγαπητοί μου φίλοι όλοι τους (οι πολιτικοί και ΜΜΕ) είναι μπλεγμένοι με τα Ναρκωτικά για αυτό και έθαψαν την είδηση της καταδίκης Κεφαλογιάννη..Είμαστε άξιοι της μοίρας μας λοιπόν. Α, ο αγαπητός κύριος Νομικός ο οποίος με σχολιά του μας διαφώτιζε πιο παλιά για τον βίο και πολιτεία των πολιτικών και των ΜΜΕ τι απέγινε άρα γε? Έχω καιρό να διαβάσω σχολιό του. Το βιβλίο του θα εκδοθεί?

 13. ataktos avatar
  ataktos 23/09/2008 10:03:44

  Σε λίγοι ώρα στα δικαστήρια της Κοζάνης εκδικάζεται η δίωξη που άσκησε η ΔΕΗ κατά κατοίκων του Αγ. Δημητρίου .Δικηγόρος υπεράσπισης Ν. Κωνσταντόπουλος .Ουσιαστικά πρόκειται για πολίτικο δικαστήριο όπου η ΔΕΗ υπερασπίζεται το σύστημα Σημίτη που δια χειρός των Καβουρίδη κλπ το 1994 διπλασιάζοντας την ταχύτητα των ταινιόδρομων «έλυσε το θέμα»μεταφοράς τέφρας αλλά έπνιξε τα γύρο χωριά και Κοζάνη σε αυτήν .Μπράβο στον Μήτσο Λαπρά και Κ. Μελλά σημερινά αστέρια του πενταγράμμου .

 14. Theodore avatar
  Theodore 23/09/2008 10:11:56

  Ρε συ Ντιντι, (ακου Ντιντι.Ξερεις παλια ποιους λεγανε ντιντιδες;),
  που τις ειδες τις καιριες προτασεις;
  Τις διαβασες καλα;
  Ασε μας ρε ανθρωπε με το μαζεμα, που το λετε κομμα.
  "Αν ηταν η ψωλη, βιολι, θα το παιζανε πολλοι"
  (Λαικη παροιμια).
  Η αλλοιως,
  "εκανε κι η μυγα κωλο, κι εχεσε τον κοσμον ολο".
  Σκληρα, αλλα ετσι πρεπει.

 15. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/09/2008 11:01:34

  @ Demetres ΝD

  Είναι μαι σοβαρή διάσταση αυτή που δίνεις. Δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά αλλά κάθε μορφής εγκληματικότητα εκτός ίιιιιιιιιισως από φόνους. Πάντως όλα τα εξευγενισμένα εγκλήματα που εχουν να κάνουν με χρήμα όπως υπεξαιρέσεις, καταχρήσεις, απάτες κλπ. περιλαμβάνονται.

 16. machiavelli avatar
  machiavelli 23/09/2008 11:42:25

  @ Theodore 10:11
  Συμφωνώ. Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιός είναι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή.
  ΄Ενας εσμός από φλώρια τύπου Τσίπρα που συγχέει το lifestyle με την πολιτική,ακτιβιστές του κώλου, που όλο διαμαρτύρεται χωρίς να προτείνει τίποτε, μια κανονική θυγατρική της ΝΔ που παίρνει τα μεγαλύτερα του ποσοστά στα βόρεια προάστια. Ο Α. Παπανδρέου τους αποκάλεσε "κομμουνιστές των σαλονιών". Κυρίαρχο μέλημά τους είναι πώς θα κρατήσουν την ΝΔ στην εξουσία (μην ξεχνάμε την συνεργασία τους με την δεξιά) και πώς θα λεηλατήσουν κανένα ψηφαλάκι από το ΠΑΣΟΚ. Τους φούσκωσαν τα μυαλά οι δημοσκόποι και νομίζουν ότι έγιναν και κόμμα με απήχηση και υποβάλουν και προτάσεις (μη χ...ω) τη στιγμή που χρόνια αγωνίζονται να περάσουν το όριο του 3%. Τόσο θα πάρουν και στις επόμενες εκλογές. Στις προηγούμενες πήραν 5% λόγω της φοβερής προπαγάνδας του Ρουσσόπουλου "ψηφίστε μικρά κόμματα" και της φαγωμάρας στο ΠΑΣΟΚ.

 17. nostradamos avatar
  nostradamos 23/09/2008 11:47:08

  τιμή και δόξα στα παλληκάρια που τον ξεμπρόστιασαν. χρειάζεται να έχεις τρομερά μεγάλα ..... για να το κάνεις, ειδικά στο συγκεκριμένιο νησί. μιλούμε για ολοκληρωμένη βιομηχανία προστασίας εγκληματιών.

  οσοι πιστεύουμε και θελουμε τον κατακρημνισμο αυτης της τρομοκρατικης μαφιας πρεπει με καποιον τροπο να επικοινωνησουμε με τα παλληκαρια προσφεροντας εστω ηθικα την υποστηριξη μας.

  να ξερουν οτι δεν ειναι μονοι

 18. Anonymous avatar
  Anonymous 23/09/2008 11:54:30

  @machiavelli
  Θα πρόσθετα ότι πρόκειται ουσιαστικά για κομμάτι της ΝΔ που από σνομπισμό και μόνο δεν θέλει να συγκαταλέγεται στο κυρίως σώμα των ψηφοφόρων της λαϊκής δεξιάς. Αυτό τους δίνει τη ψευδαίσθηση ότι αποτελούν μια ελίτ πολιτών που καταγγέλουν εκ του ασφαλούς τους πάντες και τα πάντα μένοντας οι ίδιοι πάντα στο απυρόβλητο. Τώρα τι σχέση έχει αυτός ο όμιλος διαμαρτυρίας και προβληματισμού με τα κόμματα εξουσίας - άντε να ρωτήσετε τους δημοσκόπους που τους έκαναν να πιστέψουν ότι έγιναν και κόμμα.

 19. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/09/2008 11:56:29

  Όχι και κομμάτι της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

 20. mavros avatar
  mavros 23/09/2008 12:36:33

  Xilia bravo sta paidia pou stathikan apenanti se katesthmena typou Kefalogiannh. Xillia oks^apo dw stous sxoliastes pou perimenoun pws kai pws mia leksh gia ton SYN gia na adeiasoun ekei olo to dhlithrio tous... kai einai poloi kai ap olous tous xwrous... K

 21. x avatar
  x 23/09/2008 14:21:27

  ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ- ΑΜΙΣΘΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ

 22. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/09/2008 15:03:07

  Ποια η δουλεια του καθε δικαστη?
  Να ερμηνευσει το νομο και το συνταγμα ετσι να αποδωσει δικαιοσυνη. Σωστα?

  Οταν οι νομοι ειναι φτιαγμενοι στα μετρα των 300 αλλα και των δικαστων, τι περιμενουμε ως ερμηνια και δικαστικη αποφαση?

  Ασχετη η θεση μου με το Ποστ αλλα ειναι η αληθεια. Υπαρχει παντα το παραθυρο της ερμηνιας και το αναφαιρετο-δικαιωμα/αβανταζ της εφεσης και παει λεγοντας.

  Εδω καλεσαν και το Θεμο σημερα ΠΑΛΙ !.. Εμαθε κανεις το λογο ή την αιτια ?

  ΠΠ

 23. ataktos avatar
  ataktos 23/09/2008 15:18:55

  Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία παραπομπής στα δικαστήρια κατοίκων του Αγ. Δημητρίου αυτή τη φορά μετά την παρέμβαση Πολιτικής αγωγής Ν. Κωνσταντόπουλου που επικαλέστηκε σχετικούς Νόμους .Το ερώτημα μου μένη αναπάντητο ο εισαγγελέας που παρέπεμψε του κατοίκους σε αυτόφωροι διαδικασία ξέρει τους Νόμους η λειτουργεί με το έτσι θέλω .Μετά σου λένε αδέκαστη λειτουργεί- εισαγγελέας.

 24. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 23/09/2008 16:43:27

  Κρίμα που ειναι στην Ελλάδα. Στην Κολομβία θα ήτανε και πρωθυπουργός. Τώρα ας μαζέψει την αληταρία του και να μας αδειάσει για πάντα την γωνιά.

 25. ΕΡΑΤΩ avatar
  ΕΡΑΤΩ 23/09/2008 19:02:12

  Πολυ φοβαμαι οτι δεν ειναι μονο η κυβερνηση σε συνεχη μαστουρα, αλλα ο λαος που σιωπηλα παρακολουθει την εγληματικη παρασταση αυτης της κυβερνησης.
  Ντρεπομαι για την ταυτοτητα μου
  Μια βερα Ελληνιδα

 26. nas avatar
  nas 23/09/2008 19:11:31

  αγαπητέ archaeopteryx μάλλον κάνεις πλάκα όταν λες
  “Μάλλον δε μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι”! Αλλά και σοβαρά αν το πιστεύεις, τότε η "φαμιλια" αυτή θα πρέπει να φύγει κλωτσηδόν...

 27. Πόπη avatar
  Πόπη 23/09/2008 23:32:25

  Demetres ΝD Says:
  September 23rd, 2008 at 9:59 am
  Από ότι δυστυχώς κατάλαβα αγαπητοί μου φίλοι όλοι τους (οι πολιτικοί και ΜΜΕ) είναι μπλεγμένοι με τα Ναρκωτικά για αυτό και έθαψαν την είδηση της καταδίκης Κεφαλογιάννη..Είμαστε άξιοι της μοίρας μας λοιπόν. Α, ο αγαπητός κύριος Νομικός ο οποίος με σχολιά του μας διαφώτιζε πιο παλιά για τον βίο και πολιτεία των πολιτικών και των ΜΜΕ τι απέγινε άρα γε? Έχω καιρό να διαβάσω σχολιό του. Το βιβλίο του θα εκδοθεί?


  Αγαπητέ Demetres,το θέμα και το ρεπορτάζ ουρανοκατέβατο βρέθηκε στα blogs;Όχι φυσικά.Δημοσιογράφος και κάποιο ΜΜΕ το δημοσίευσαν και το μετέφεραν στην μπλογκόσφαιρα για να ενημερωθείς κι εσύ.Ε,ούτε διαπλεκόμενοι είναι όλοι οι δημοσιογράφοι και όλα τα ΜΜΕ,ούτε με ναρκωτικά είναι εμπλεκόμενοι όλοι ούτε και δειλοί στην τελική.
  Ευχαριστώ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.