#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 10:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πράγματα είναι απλά ("If you got nothing, you got nothing to lose")“Make everything as simple as possible, but not simpler”

Albert Einstein

Εάν κάνουμε μία μικρή ιστορική αναδρομή από την ίδρυση της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα, θα διαπιστώσουμε ότι οι λόγοι που μας  οδήγησαν στο σημερινό χάος, είναι απλοί.

Αντικειμενική ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας

Με τον ερχομό του Κ.Κ. του πρώτου εκ Παρισίων και την «αποκατάσταση» της δημοκρατίας, όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα θα ξαναγεννιόταν από τις στάχτες τις. Δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν να παραδώσει τη χώρα στον Παπανδρέου τον δεύτερο, για να εξασφαλίσει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μπορεί να εκλέχτηκε την πρώτη φορά, τη δεύτερη όμως ο Παπανδρέου τον «άδειασε» βάζοντας τον Σαρτζετάκη. Άρα «never trust a Papandreou». Αυτό για μερικούς που υποστηρίζουν σενάρια συγκυβέρνησης….

Με τον ερχομό του Παπανδρέου του δεύτερου, οι περισσότεροι των Ελλήνων πίστεψαν ότι με τον σοσιαλισμό που τους σέρβιρε, θα μπορούσαν επιτέλους να δουν μια άσπρη μέρα. Πράγμα που έγινε με το γνωστό «Τσοβόλα δώστα όλα» και τα γνωστά επακόλουθά του. Διότι εκείνη την περίοδο ήταν που άρχισε η Ελλάδα να παίρνει την κάτω βόλτα. Ο κόσμος πήρε απλόχερα τα λεφτά που του πρόσφερε ο Αντρέας και άρχισε να είναι σπάταλος χωρίς να σκέπτεται το αύριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το κάψιμο των πεντοχίλιαρων από τους αγρότες στα επαρχιακά μπουζούκια. Είναι αυτονόητο ότι άμα σου προσφέρουν τη γη της επαγγελίας, θα την πάρεις.

Εκτός από την απαράδεκτη κοροϊδία του λαού από τον Παπανδρέου την εποχή εκείνη, είχαμε όμως και την ανακάλυψη ενός καινούριου φαινομένου, που μαστίζει τη χώρα μέχρι και σήμερα. Το γνωστό σε όλους μας πλέον, φαινόμενο της διαπλοκής.Το 80’ ήταν που “φτιάχτηκαν” οι σημερινοί νταβατζήδες. Το 80’ ήταν που άρχισε το κλέψιμο του κράτους και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Το 80’ ήταν που ξεκίνησε το «φούσκωμα» του ελλείμματος και του χρέους. Όμως  το τέρας της διαπλοκής που δημιούργησε ο Αντρέας του ξέφυγε από τον έλεγχο και για να μην τον φάει, έφτιαξε έναν άλλον νταβατζή (call me Koskota) ώστε να το πολεμήσει. Το τέρας όμως ήταν τόσο μεγάλο και ανεξέλεγκτο που τον έκανε μία χαψιά, μαζί με τον νταβατζή του (“βρώμικο 89”).

Έτσι φτάσαμε στο 1989 και την οικουμενική κυβέρνηση, που η βασική της επιτυχία ήταν η βοήθεια στο γιο του Πέτρου (call me Rocco). Το σωτήριο έτος 1990, την κυβέρνηση ανέλαβε ο γίγας της πολιτικής Κ. Μητσοτάκης. Που έπεσε το 1993, μόνος του, αλλά ισχυριζόμενος ότι ήταν θύμα της διαπλοκής και του Σαμαρά. Τώρα πως είναι δυνατόν να έχεις δώσει το «ξυστό» στον Κόκκαλη και μετά να σε ρίξει, είναι ένα ερώτημα μεγάλο που μόνο η επιστήμη μπορεί να το λύσει. Αλλά ακόμα και αν τον έριξε ο Σαμαράς, πιστεύω ότι επιτέλεσε κοινωνικό έργο, που θα το αναγνωρίσει κάποτε η Ιστορία.

Μ’ αυτά  και μ’ αυτά τα ηνία του κράτους, τα πήρε πάλι ο Παπανδρέου. Και μετά τον θάνατο του ανέλαβε ο Σημίτης. Επειδή ήταν όμως κοντός και δεν έβλεπε, το τιμόνι της χώρας το πήραν οι νταβατζήδες. Βέβαια πέτυχε και κάτι άλλο. Μας έβαλε στην ΟΝΕ και προκόψαμε!!!

Το 2004 ήρθε στη εξουσία  ο «γίγας» της πολιτικής ν.2. ο Κ.Κ. ο δεύτερος, που υποσχέθηκε ότι θα επανιδρύσει το κράτος και θα τελειώσει τους νταβατζήδες. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους μας.

Στη συνέχεια, ο Κ.Κ, ο δεύτερος παρέδωσε την εξουσία στον Παπανδρέου τον τρίτο, γνωστό και ως ΓΑΠ. Από όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης ο ΓΑΠ κατάφερε να κάνει το πιο grand ξεπούλημα της χώρας. Την παρέδωσε στο ΔΝΤ. Δηλαδή στους Αμερικάνους.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά;

Διότι η κατάσταση που έχουμε φτάσει είναι απλή. Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει η μόνη λύση που έχουμε στη δεδομένη συγκυρία, μπας και γλιτώσουμε ως χώρα, είναι ο Σαμαράς. Οι θέσεις του Σαμαρά για να βγούμε από το μνημόνιο μία ώρα αρχύτερα είναι κατανοητές και απολύτως λογικές. Το να στηρίζεις έναν πολιτικό για τις θέσεις του δεν πάει να πει ότι είσαι τυφλός  οπαδός του. Όταν ένας πολιτικός σου δείχνει το όραμα του και το σχέδιο του για την σωτηρία της χώρας, την στιγμή που η κυβέρνηση την ξεπουλάει, τότε νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά. Και είναι αυτονόητο ότι εάν και ο Σαμαράς δεν κάνει αυτά που υπόσχεται, τότε δυστυχώς θα γράψει τις τελευταίες σελίδες της ιστορίας της μεταπολίτευσης και θα είναι η ταφόπλακα της.

Αλλά, όπως είπε και ο Bob Dylan "If you got nothing, you got nothing to lose"

Π.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. co avatar
  co 05/11/2010 10:22:03

  μια διορθωση: Ο ΓΑΠ ειναι ο Παπανδρεου ο Γ και ο Αντρεας ο Παπανδρεου ο Β, ο Α ηταν αυτος ο πρωθυπουργος των Δεκεμβριανων του 44 (οικογενεια με ιστορία..)

  • Πάνος avatar
   Πάνος @ co 05/11/2010 10:48:52

   Σωστός!!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ co 05/11/2010 10:53:07

   Δεν νομίζω να χρειάζεται διόρθωση. Μια χαρά τα λέει το άρθρο.

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 11:02:47

  O Kωνσταντίνος Καραμανλής δεν "ζήτησε" την Προεδρία της Δημοκρατίας επειδή του έλλειπε από το βιογραφικό του.
  Έχοντας ζήσει τις αρχές της δεκαετίας του '60 την κρίση του Πολιτεύματος,
  απότοκη του μεγάλου Εθνικού διχασμού, ήθελε να "επιτηρήσει" τη λειτουργία του νέου πολιτεύματος της Προεδρευομένης, σε συνθήκες ιδεολογικής αντίθεσης Προέδρου και Πρωθυπουργού.
  Ηξερε πως αν δεν εγαινιαζόταν σωστά σε συνθήκες "συγκατοίκησης" το πολίτευμα δε θα ηρεμούσε ο τόπος ποτέ.Ο όρος συγκατοίκηση χρησιμοποιήθηκε στη Γαλία. Φανταστείτε ότι και η Γαλία της εποχής Μιτεράν -Ντ'Εσταίν παρά την μεγάλη δημοκρατική παράδοση αντιμετώπιζε με περίσκεψη το γεγονός της συνύπαρξης ίδεολογικών και κομματικών αντιπάλων στα κορυφαία αξιώματα.
  Ο Καραμανλής γνώριζε πως ήταν ο μόνος που μπορούσε να υπερβεί τις μικροκομματικές αντιθέσεις να υπηρετήσει το θεσμό σύμφωνα με τις επιταγές του συντάγματος.
  Και το πέτυχε.
  Η συγκεκριμένη μαρτυρία ανήκει στην κατηγορία των δεδομένων που κατανοούνται μόνο όταν έχεις ζήσει το κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης εκείνης της εποχής.
  Έκτοτε παρά τα μύρια όσα προβλήματα η χώρα έλυσε δια παντός το καρκίνωμα του πολιτειακού που μια ενδεχόμενη κακή έκβαση της πρώτης "συγκατοίκησης" θα μπορούσε να είχε τορπιλήσει.

  • Πάνος avatar
   Πάνος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 11:11:19

   Και για να διευκολύνει τον Παπανδρέου να πάρει την εξουσία έβαλε τον Ράλλη…

   • lypon avatar
    lypon @ Πάνος 05/11/2010 11:35:46

    Ο Ράλλης ήταν ο τελευταίος αξιοπρεπής πρωθυπουργός, φοβούμαι.

    Μετά, ήρθαν οι λαμογιο-κάφροι!

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Πάνος 05/11/2010 11:44:26

    Εγώ ήμουν με τον Αβέρωφ.
    Εναν Ευπατρίδη με καλλιέργεια και Πατριδοφροσύνη επί της ουσίας.
    Που τον κατασπάραξε ο τότε αφυπνιζόμενος κοσμοπολιτισμός και Ευρολιγουρισμός της Δεξιάς αλλά και ο Βαριά κομμουνισμένος χώρος της τότε αριστεράς των " και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων" και της "γενιάς της επανάστασης".
    Η επιλογή Ράλλη δεν ήταν επιλογή "προσχεδιασμένης" ήττας αλλά αναπόφευκτης ήττας.
    Η δημαγωγία που είχε εξαπολύσει ο Α. Παπενδρέου σε συνδυασμό με την ανάπτυξη που γνώριζε η χώρα, ήταν αδύνατο να ανακοπεί.
    Ισως ακόμα και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
    Ετσι ο Καραμανλής επέλεξε να διασώσει το μείζον.
    Εγραψα, ότι για να καταλάβεις τί διακυβεύετο θα έπρεπε να έχεις ζήσει το κλίμα της εποχής, καθώς να έχεις βιώσει τον καρκίνο του Πολιτειακού.
    Έπρεπε άλλωστε κάποια στιγμή να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική.
    Δεν ήταν ο Ελ Σιντ.
    Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας βιώνοντας την πολιτική της αδυναμία στη μετά Καραμανλή εποχή, επέλεξε το Ράλλη, πιστή σε λογικές κατευνασμού της αριστεράς και του κλίματος της εποχής, όπως κάθε οργανισμός που δεν έχει τη φυσική ισχύ να αντισταθεί και να πολεμήσει την επερχόμενη κατάρρευση.

    • ο παγωτατζής avatar
     ο παγωτατζής @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 12:45:35

     "Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας βιώνοντας την πολιτική της αδυναμία στη μετά Καραμανλή εποχή, επέλεξε το Ράλλη..."
     Δεν πιστεύω να ήσουν και εσύ ένας από αυτούς τούς κοινοβουλευτικούς ,πού περνούσαν σωρηδόν από το γραφείο τού Αβέρωφ, μέχρι αργά τό βράδυ τής παραμονήε της ψηφοφορίας εκλογής αρχηγού,δηλώνοντας την αιώνια πίστη τους στό πρόσωπό του, και πουλώντας τον "net and dry" τήν επομένη στήν κάλπη....
     Και τό επαιξαν τό ίδιο σενάριο άλλη μιά φορά....

     Αυτό είναι και τό αιώνιο πρόβλημα τής Ελλάδας
     Στίς πιό κρίσιμες στιγμές τής Ιστορίας της,παράγει Λεωνίδες αλλά και Εφιάλτες.......

 3. donaE avatar
  donaE 05/11/2010 11:16:29

  Like a rolling stone καλυτερα...Να κοιταξουμε να βρουμε λεφτα και να μην μασαμε στα παιχνιδια που κανουν για να τζογαρουν.Καθε μερα και μια κωλοτουμπα.

 4. lypon avatar
  lypon 05/11/2010 11:40:04

  Το αναμενόμενο από τον ΑΓΠ ήταν να ξαναενώσει τη μετεμφυλιακή Ελλάδα και να εισάγει ένα νέο ήθος. Το μεν πρώτο το διεκπεραίωσε, το δεύτερο όμως το λιάνισε!

  Μας εισήγαγε στην αβάσταχτη ελαφρότητα των μπουζουκτσίδικων, της διαπλοκής και της καμαρίλας.

  Για πολλά χρόνια θα πληρώνουμε τα σπασμένα του... Γιατί δημιούργησε επιγόνους (και μάλιστα διακομματικούς!) που συνέχισαν επάξια.

 5. John avatar
  John 05/11/2010 14:19:14

  «Οι Έλληνες δεν έχουν σκεφτεί αρκετά πώς έφτασαν μέχρι εδώ»
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1892414
  Ανοιξτε τα μάτια σας αναγνώστες!

 6. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 05/11/2010 15:46:02

  http://www.youtube.com/watch?v=YMZlB7p3kpw

  προτιμώ αυτό του DYLAN: things have changed..

 7. zackii avatar
  zackii 05/11/2010 17:58:12

  Δυστυχώς οι πρώτοι τη τάξει υπουργοί της ΝΔ αποτέλεσαν τους κύριους μοχλούς της πτώσης της παράταξης. Θυμηθείτε τα πρόσφατα παραδείγματα Σουφλιά και Παυλόπουλου. Συνθηκολόγησαν και πήραν οι άφρονες τα κόκαλα που τους πέταξαν αυτοί που σήμερα κατηγορούμε -το εκδοτικό κατεστημένο- αντί να τους συντρίψουν. Έδωσαν όλη την κρατική διαφήμιση σε αυτούς ενω ο τύπος της παράταξης αργοπέθαινε. Βέβαια σε αυτό βρήκαν συμπαραστάτη ένα αδιάφορο πρωθυπουργό που φαινόταν σαν να μην είχε καμμιά επικοινωνία με το περιβάλλον. Ένα πρωθυπουργό που όταν έχριζε κάποιον υπουργό, σταματούσε να ασχολείται με το έργο του,είτε έπραττε σωστά είτε λάθος. Οι υπουργοί δε λόγω εξόφλησης γραμματείων είτε λόγω απύθμενης βλακείας τοποθετούσαν σε καίριες θέσεις γνωστά λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας γιά τις συνέπειες. Σε άρθρο στην -επικαιρότητα- γίνεται αναφορά στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΟΕΕΚ. Γιά να διαπιστώσετε την αλήθεια αυτών που γράφω μπείτε στο σάιτ του oeek.gr και διαβάστε τα βιογραφικά των ανωτέρω κυρίων γιά να δείτε τι θέσεις κατείχαν επί ΚΚ. Ο πρόεδρος αυτού του οργανισμού κος Μπότσαρης επί υπουργείας κας Γιαννάκου και προσωπικός της φίλος, διετέλεσε σύμβουλος του γνωστού κου Ακριβάκη και γιά να τον ανταμείψουν οι ηλίθιοι της ΝΔ τον έβαλαν στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος και κατόπιν η κυρία Γιαννάκου τον έχρισε πρόεδρο του ΟΕΕΚ, και τη σύζυγό του αντιπρόεδρο του παιδαγωγικού ινστιτούτου. Ήταν ο γνωστός κύριος που διακήρυτε σε όλους τους τόνους στους εργαζομένους σε αυτό τον Οργανισμό ότι -τους δεξιούς θα σας φάω όλους εδώ μέσα-
  Νομίζω μετά από αυτά και δεκάδες άλλα που μπορώ να σας απαριθμήσω καθιστούν τη συζήτηση περί του γιατί χιλιάδες Νεοδημοκράτες δεν ψήφισαν αυτό το κόμμα αηδιασμένοι στις προηγούμενες εκλογές περιττή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.