02/12/2008 18:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πολλά δις δεν σώζουν την κατάσταση

Συνεργασία με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιο Προβόπουλο, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων ο κ. Προβόπουλος είπε στον κ. Καραμανλή: «Βρισκόμαστε στο μέσον της θύελλας και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην ομαλότητα. Γιατί αν υπήρχε κάτι, αυτό ήταν το πρόβλημα της ρευστότητας. Για το ελληνικό σχέδιο πιστεύω ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν κανονικά». Ο κ.  Καραμανλής ζήτησε από τον κ. Προβόπουλο να έχει πλήρη εποπτεία στην εφαρμογή του.

Επαναλαμβανόμαστε και γινόμαστε κουραστικοί ίσως. Αλλά επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Δεν υπάρχει περίπτωση μέχρι και το τέλος του 2009 να βγούμε από την κρίση.

Δεν υπάρχει περίπτωση η Αμερικανική Οικονομία να ανακάμψει πριν από το καλοκαίρι του 2009 ( τουλάχιστον)

Η Κατανάλωση εδώ και 18 μήνες φθίνει παγκοσμίως και έχει προ πολλού περάσει το δίχτυ ασφάλειας που όλοι ( παγκοσμίως ) πίστευαν ότι θα την κρατήσει. Θα συνεχίσει να φθίνει σε όλα τα επίπεδα εκτός των τσιγάρου /φαρμάκων /προφυλακτικών /νερού.

Δεν υπάρχουν μάγοι πλέον. Τα πολλά δις και τρις δεν σώζουν την κατάσταση μακροπρόθεσμα. Ούτε καν μεσοπρόθεσμα. Οι Οίκοι αγοράζουν debt papers χωρών και αυτή η τακτική θα συνεχιστεί μέχρι να σκάσει κι αυτή με τη σειρά της.

Το δράμα είναι να εθελοτυφλούμε. Μην ακούτε σειρήνες. Κάνετε χρήση της κοινής λογικής σας με μια απλή εξίσωση:

Αρνητική Κατανάλωση = Πτώση στην Ανάπτυξη +Χρηματιστήρια + κέρδη εταιρειών + μείωση επενδύσεων + έλεγχος κόστους + Ανεργία.

Παράδειγμα: Δίνει ο Αλογοντύλαν, 10.000 Ε σε κάθε Έλληνα πολίτη αύριο το πρωί Ερώτηση: Θα λυθεί το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας;
Απάντηση: Όχι. Απλά θα μπουν κάποια δις στην αγορά χέρι με χέρι. Μετα τι;
Ξαναδιαβάστε τα μέτρα που ταπεινά πρότεινε το antinews (http://www.antinews.gr/?p=4094)

Όποιος πιστεύει ότι η καταναλωτικές συνήθειες και η πίστη στις οικονομίες της τελευταίας δεκαετίας θα επανέλθουν στα επόμενα δυο χρόνια, συγγνώμη, αλλά έχει πρόβλημα αντίληψης.

Χαίρετε.

ΠΠ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 02/12/2008 18:25:31

  Άν η Βuba... ε, η ΕΚΤ θέλω να πω, αποφασίσει να κόψει χρήμα, ζήτω που καήκαμε...

  Κοινή λογική σημαίνει

  1) Νομισματική κρίση (χρυσός και άργυρος θα πετάνε στη Στρατόσφαιρα)

  2) Κοινωνική κρίση (ανεργία, κοινωνικές εκρήξεις, στρατός στους δρόμους, κατάρρευση κρατών)

  3) Πόλεμος.

 2. μπ avatar
  μπ 02/12/2008 18:27:23

  ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ
  Μετά τη θύελλα βγαίνει το ουράνιο Τόξο

  Μάο Τσε Τουνγκ


  Η θύελλα έφτασε. Κάποιοι επιμένουν να υποβάλουν προστάδια συντέλειας. Παντού και σε όλα μοιάζουν να ξηλώνονται τα ράμματα. Οι ταχυδακτυλουργοί της κοινωνικής μηχανικής ετοιμάζονται να ανασύρουν μέσα από χαρτονένια υμήψηλα "νέους σωτήρες". Το περιμένουμε: Σε λίγο θα ακούσουμε και το στημένο "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Και μετά το: "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Ελάτε να πάρετε πατάτες".
  Όλες οι συναδέλφισες μποτίλιες ήπιαν μπόλικο αλατόνερο στα πελάγη. Συχνά τους έβγαλαν τα κύματα σε ξέρες. Πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι η μεγαλύτερη χαρά, η μεγαλύτερη πραγμάτωση σωτηρίας της μποτίλιας, που μεταφέρει μύνημα ενός ναυαγού, είναι όταν αυτή καταλήγει σε κάποιο ξερονήσι και πέφτει στα χέρια άλλου ναυαγού. Αυτός την παίρνει τότε στα χέρια του και διαβάζει: "Βοήθεια. Γεωγραφικό μήκος..., γεωγραφικό πλάτος..., ελάτε."
  Τότε γράφει μια απάντηση, τη βάζει στην μποτίλια και τη ρίχνει στο πέλαγος. "Έλαβα το μύνημα σου. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Όμως σε νιώθω, σε αισθάνομαι, σε αγαπώ. Ο αδελφός σου, ναυαγός της απένατι νήσου".
  Όταν ήμουν πιο νέος και φοβόμουνα τη ζωή, όταν έβλεπα να έρχεται η θύελλα, έβαζα στο πικ-απ τον Joe Pass και άκουγα με τις ώρες τα μαγευτικά δάχτυλα, αφήνοντας να τρέχει μέσα τους μια τρυφερή ευαισθησία, που έκαναν τα ξύλα και τα μέταλλα του οργάνου να δοξάζουν την ώρα που αυτά έπαψαν να είναι δέντρα και ορυκτά. Ακούγοντας τη μουσική του χαλάρωνα, έπερνα θάρρος.
  Τώρα ακούω αυτή τη μουσική μόνο για να χαλαρώνω. Διότι γνωρίζω ότι μετά τη θύεαλλα βγαίνει το ουράνιο τόξο, όταν η εμπιστοσύνη μας στον Ήλιο της δικαιωσύνης, το μεγάλο φωτοδότη της ύπαρξης μας, κατοικεί ευρύχωρα στο σπιτάκι του, που είναι οι καρδιές μας.
  Joe Pass, Ella Fitzgerald. Δυo απαράμιλλοι καλλιτέχνες, που μετατρέπουν με το διαχρονικό Standard "Stormy Weather" την καταιγίδα σε γαλήνη σώματος και ψυχής. Γιατί όταν είμαστε ενωμένοι δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τίποτε.

 3. βμ avatar
  βμ 02/12/2008 18:34:58

  Ο Γιώργος ζει τη στιγμή σαν διαφήμιση της κόκα-κόλα και περιμένει να γίνει πρωθυπουργός. Το στοίχημά του είναι να καταφέρει στο τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας, να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στον μύθο των Παπανδρέου. Το αντίστροφο ακριβώς απο τον σημερινό πρωθυπουργό.
  Τα τελευταία 4 χρόνια άναυδοι οι νεοδημοκράτες παρακολουθούν τον ανηψιό του Εθνάρχη να διαψεύδει όλα όσα επένδυσαν με την ψήφο τους σ εκείνον. Αντι να καθήσει μπροστά στον καθρέφτη και ν αναρωτηθεί φωναχτά "πως καταντήσαμε λοχία, ποιος είμαι εγω ποιός είσαι εσύ...", κινητοποιεί τους θλιβερούς σωματοφύλακες του Μαξίμου για ν αστυνομεύσουν είτε τη Ντόρα, είτε τον Αβραμόπουλο που βγαίνουν μπροστά και δηλώνουν παρόν για την επόμενη μέρα που είναι χθές.
  Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας πολίτης -ακόμη και φανατικός γαλάζιος με το αρρωστημένο πάθος ανεγκέφαλου γαύρου-που να πιστεύει οτι ο Καραμανλής έχει πολιτικό μέλλον. Κι αν ο Σημίτης βρίσκει συντροφιά στο πρόσωπο του Πρετεντέρη για να τρώει κάνα γλυκό υποβρύχιο στο Da Capo και να μονολογεί πόσο σπουδαίος πρωθυπουργός ήτανε-σαν τις διηγήσεις του "Εραστή" Νίκου Αναστόπουλου για το προσωπικό του Επος στα Ιταλικά κρεβάτια-για τον σημερινό πρωθυπουργό προβλέπω ζόρικα γεράματα.
  Ο Καραμανλής απομυθοποιείται καθημερινά σε βαθμό απελπισίας και είναι να μελαγχολείς καθώς αναζητεί (κοτζάμ Καραμανλής) στήριγμα στον Ζαγορίτη και στην Κατερίνα Παπακώστα. Οσο για την Ντόρα, τον Αβραμόπουλο, τον Σαμαρά και την χορεύτρια της κοιλιάς Αζέλ, όλοι τους έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν οτι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα απο τον ίδιο τόσο στο τιμόνι της χώρας, όσο και στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Κακώς για παράδειγμα ο Αντώνης Σαμαράς μένει στο παρασκήνιο, καλώς η Ντόρα βγαίνει μπροστά και διεκδικεί το αυτονόητο:Nα διαδεχθεί τον κανένα, το κενό εξουσίας που έχουμε εδω και 4 χρόνια. Ενα κενό εξουσίας που έχουν υποκαταστήσει διάφορες συμμορίες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και τη δημόσια περιουσία δίχως αιδώ. Οτι ακριβώς έκαναν και οι πιο αδίστακτοι απο τους Πασόκους.
  Η Ντόρα, η Αζέλ, ο Αβραμόπουλος, ο Γιώργος Σαλαμπάσης και η Πέγκυ Ζήνα έχουν κάθε λόγο να φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα αφου το κάνει ο Καραμανλής.
  Βγαίνοντας απο το γραφείο του "δασκάλου" του Τρύφωνα Κουταλίδη, θα θυμάμαι πάντα την διακριτική επισήμανσή του για τον νεαρό εκπαιδευόμενο δικηγόρο και σημερινό πρωθυπουργό: "Eαν έμενε περισσότερο μαζί μας σίγουρα θα έβγαινε ωφελημένος..."

 4. neoinileias avatar
  neoinileias 02/12/2008 18:36:02

  2@
  Για να γίνει νέος πόλεμος πρέπει να υπάρχει και εύκαιρος εχθρός, αν δεν κάνω λάθος εδώ και κάμποσα χρόνια είμαστε σε πόλεμο...
  Αν δεν ήμασταν σε πόλεμο δεν θα ήταν στρατιώτες στο Αφγανιστάν

 5. ουράνιο τόξο avatar
  ουράνιο τόξο 02/12/2008 18:43:14

  Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο / Sorovich της Φλώρινας / Lerin το 2ο Συνέδριο αντιπροσώπων της Ε.Ε.Σ. – Ουράνιο Τόξο.

  Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις περιοχές Σερρών / Sersko, Δράμας / Dramsko, Κιλκίς / Koukoushko, Αριδαίας / Sobocko, Έδεσσας / Vodensko, Γιαννιτσών / Enidze-Vardarsko, Φλώρινας / Lerinsko, Καστοριάς / Kostursko και Εορδαίας / Kajlarsko.

  Επίσης συμμετείχαν οι: κ. Max Simeoni, πρώην Ευρωβουλευτής εκπρόσωπος του μητρικού μας κόμματος Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP), κ. Jan Diedrichsen , Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN), αντιπρόσωπος από το κόμμα των Μακεδόνων της Βουλγαρίας – OMO Ilinden Pirin, αντιπρόσωπος των Μακεδονικών Οργανώσεων της Αλβανίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι πολιτικών φορέων από την χώρα μας.

  Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, οι τοποθετήσεις και οι πολιτικές του Συνεδρίου οριοθέτησαν τη προοπτική του κόμματος σε δύο άξονες:
  1. Συνέχιση της ενημέρωσης στα διεθνή φόρουμ, όσον αφορά το έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας στα μειονοτικά ζητήματα γενικά και στο θέμα της εθνικής μακεδονικής μειονότητας ειδικότερα.
  2. Ενδυνάμωση του αγώνα στο εσωτερικό της χώρας και της υλοποίησης των αποφάσεων του μανιφέστου του κόμματος, με στόχο τη μαζικοποίηση των οργανώσεων, τόσο στη βόρεια Ελλάδα όσο και ευρύτερα.

  Το 2ο Συνέδριο του κόμματος θεωρείται από τα μέλη της Ε.Ε.Σ – Ουράνιο Τόξο ως αφετηρία πολιτικής κινητοποίησης για τις Ευρωεκλογές του 2009.
  Στο τέλος του Συνεδρίου εκλέχθηκε νέο διευρυμένο Κεντρικό Συμβούλιο και Πολιτική Γραμματεία.

 6. παπανικολαου avatar
  παπανικολαου 02/12/2008 19:04:23

  Είναι γνωστό ότι όπου φυσούν δυνατοί άνεμοι είναι δύσκολο να σκεπάσει κανείς τις ακαθαρσίες του με ξερά φύλλα και κλαδάκια.
  Το ίδιο όταν συγκρούονται οι «νταβάδες» και οι «μπράβοι» τους μπορεί να αποκαλυφθούν πολλά άπλυτά τους…
  Σήμερα βρισκόμαστε σε μια οξύτατη σύρραξη ανάμεσα σε αντιτιθέμενα συμφέροντα, σε μια σύρραξη ανάμεσα σε εξουσίες, τους μηχανισμούς και τους «μπράβους» αυτών των εξουσιών.

  Αυτή η διαλεκτική της σύρραξης αποκαλύπτει πολλά.
  α) Την ποιότητα όλων αυτών των αντιμαχόμενων εξουσιαστικών φατριών και μηχανισμών. Δηλαδή την ανυπαρξία ιδεών, ήθους, αλλά και της αλήθειας. Aπό παντού σηκώνονται ωκεάνιες τρικυμίες ψεύδους, σκανδαλολογίας και παραπολιτικής φιλολογίας. Όταν δεν έχεις απόψεις σε καταπίνουν οι σπερμολογίες και οι μικρολογίες, μεγαλοποιείς και δραματοποιείς το ασήμαντο, το φαιό παραπολιτικό, το χυδαίο, σαν τον Χατζηνικολάου με το προφυλακτικό…
  Οι πολιτικοί διαχειριστές του καθεστώτος, οι «νταβάδες» και τα «κοπρόσκυλά» τους σε τέτοιες στιγμές κρίσεων και εσωτερικών «συρράξεων» αποκαλύπτουν τη γύμνια τους, το «ήθος» και τις «ιδέες» τους: Ξύλινες ιδέες, παράλυτες ιδέες, ασυνάρτητες ιδέες, στάχτες και κατακάθια ιδεών…
  Στους «μπράβους», τους «μεγαλοδιμοσιογράφους» και τους τηλεστάρ, τύπου Χατζηνικολάου, Πρετεντέρη, Τριανταφυλλόπουλου, Τράγκα, Καρβέλλα και λοιπών του σιναφιού της δικτατορίας του θεάματος, ο κομπασμός της ημιμάθειας και της διαστροφικής, ηθικής μηδαμινότητας προσλαμβάνει πιο απωθητικές διαστάσεις: Εδώ ο κυνισμός και σήψη απαστράπτουν…
  Ένα τέτοιο σύμπτωμα είναι η δημοσιογραφική πράξη που στηρίζεται στην εμπορία της διατεταγμένης πουτανιάς ( Τσέκου) και του …προφυλακτικού!!!

  β) έξω, όμως, από την «ποιότητα», τις «ιδέες» και της «αξίες» των εξουσιών, το «ήθος», το «ύφος» και την «αισθητική» τους, η σημερινή οξεία εσωτερική τους σύρραξη, αποκαλύπτει και τους σχεδιασμούς των «νταβάδων» και κυρίως των Αμερικανών «νταβάδων».
  Πάνω σε αυτό έχουμε γράψει και αναλύσει πολλά. Εδώ επιγραμματικά θα επισημάνουμε:
  Οι «νταβάδες», με νύχια και με δόντια επιδιώκουν να υποτάξουν πλήρως την πολιτική και να κατασκευάζουν κόμματα «Φιλιππινέζες» των Αμερικανών. Ανασύρουν όλη γλίτσα του καθεστώτος τους και την κατευθύνουν προς δύο συνδυασμένους στόχους:

  1. Στην ανακτορική ανατροπή του Καραμανλή. Πρέπει να ανακοπεί και να «κατεδαφιστεί» κάθε «επαφή» με τη Ρωσία και η Ελλάδα να μείνει ένα διαλυμένο, προβοκατόρικο προτεκτοράτο μέσα στην Ευρώπη…

  2. Να κτυπηθεί και να αλωθεί η Ορθοδοξία, με πρώτο στόχο το Άγιον Όρος. Σε αυτό το στόχο συστρατεύονται οι πάντες. Ακόμα και «κλίκες» της ηγετικής εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας. Επ’ αυτού θα επανέλθουμε σε άλλο άρθρο…

 7. tiramola avatar
  tiramola 02/12/2008 19:10:08

  @5
  Να με καλεσετε και μενα την επομενη φορα.
  Μενω στο arxidesco....

 8. KaryID avatar
  KaryID 02/12/2008 19:13:08

  Καλως τα τα σορακια.

 9. Evros avatar
  Evros 02/12/2008 19:14:08

  Διαβαζω το σχόλια για να δώ απόξεις πάνω στο θέμα. Εδώ ο καθένας γράφει τον πόνο του.

 10. CD avatar
  CD 02/12/2008 19:32:37

  Αν δεν κάνω λάθος, Ο Προβόπουλος είχε πέσει θύμα απατεώνα στο Κολωνάκι και του έφαγε κάτι εκατομμύρια (σε δρχ) για να πάρει φτηνή 500 Mercedes. Κάπου αλλού την είδε και τη ζήλεψε.

  Το είχαν πει και στις ειδήσεις.

  Για φαντάσου τώρα να μας δουλεύει ο Προβόπουλος.
  Anyway, είναι άνθρωπος του Αλογ. Αυτός τον είχε στείλει αντιπρόεδρο στην Πειραιώς.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/12/2008 20:40:33

  οκ. Απορια εχω παλι.

  Εχω επιταγη 1 εκ Ε εμου του ιδιου.
  Πια Τραπεζα μου την εξαργυρωνει χαλαρα?? Τα καμπανακια βαρανε απο τα 10.000 σε 3 υπηρεσιες !! Ποσοι ειναι στο κολπο φανταζεστε ??
  Επεφτε Συρμα Πολυ Μακρυ.

  ΠΠ

 12. ερευνητής avatar
  ερευνητής 02/12/2008 20:48:16

  Αθως Κοιρανίδης: εξευτέλισε επανειλημμένως τους γιαλαντζί Ελληνες δημοσιογράφους, δίδαξε επάρκεια μόρφωσης,σθένους,αγωγής.

 13. ahab avatar
  ahab 02/12/2008 20:58:35

  @6 ουράνιο τόξο
  ""
  Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, οι τοποθετήσεις και οι πολιτικές του Συνεδρίου οριοθέτησαν τη προοπτική του κόμματος σε δύο άξονες
  ""
  Τους αξονες να τους βάλετε εκεί που ξέρετε.
  Αει στο διάολο κοπρίτες

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 21:38:25

  Κάτσε ΠΠ, δεν είναι τοσο απλό. Αν το 1 εκ. είναι συναλλαγές συνηθισμένες για το άτομό σου, δεν θα έκαναν και πολλή μανούρα. Και θα έκαναν και τα στραβά μάτια αν ήταν και κάτι που δεν τους ήθελες και πολύ στα πόδια σου.

  Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον #4. Ο ΚΚ αποδείχθηκε πολύ πιο πατριώτης από τον θείο του. Καταρχάς, ο θείος ήταν αυτός που είπε (και υλοποίησε) το "ανήκομεν εις την Δύσιν". Φαγώθηκε να μας βάλει στην Ε.Ε., ΕΟΚ τότε και τι κατάλαβε; Μια απαστράπτουσα οικονομία με διπλάσια ανάπτυξη από αυτήν της ΕΟΚ, αυτοδύναμη τότε, κατάφερε να γίνει μια μίζερη γειτονιά που ψάχνεται. Το έγκλημα βέβαια το συντέλεσε ο ανεκδιήγητος Ανδρέας, που μακάρι να υλοποιούσε έστω το 50% αυτών που έλεγε, αντί για αυτό είδαμε παπατζηλίκι.

  Ο ΚΚ είναι ο πρώτος πολιτικός από τον καιρό του Όθωνα (συμμάχησε με τη Ρωσία στον πόλεμο της Κριμαίας εναντίον Άγγλων-Γάλλων) που έδωσε τόση έμφαση στη συμμαχία με τη Ρωσία ενάντια στα συμφέροντα της Δύσης. Ανέστησε, στην κυριολεξία, την παρατημένη υπόθεση του Σκοπιανού, αποφασίζοντας να αντιτάξει το βέτο του Βουκουρεστίου, μια απόφαση που δεν ξέρουμε πώς θα τη χειριζόταν ο Σημίτης (μην ξεχνούμε τη διαδικασία πολιτικής διολίσθησης, από το άρθρο Πανταγιά στο σχέδιο Ανάν). Έσωσε την Κύπρο βάζοντας πλάτη στους Κυπρίους να πουν το Όχι που ήθελαν. Ο Τάσσος, χωρίς τον ΚΚ, δεν θα ήταν ο Τάσσος του "Όχι", αλλά ο Τάσσος της Νέας Υόρκης, του εγκληματικά εσφαλμένα πολιτικού υπολογισμού ότι ο Ντενκτάς πάλι θα έλεγε όχι και θα τους έβγαζε από τη δύσκολη θέση.

  Ο ΚΚ είναι ο πολιτικός που επέτρεψε να ξεδιπλωθεί το παραδικαστικό. Ο πολιτικός που δεν είχε πρόβλημα να καταδικαστεί πολιτικός του σύμβουλος από το δικαστήριο της περιφέρειάς του για δραστηριότητα νονού. Όταν ο Σημίτης έλεγε "όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα" και όταν πράγματι ο εισαγγελέας έβρισκε στοιχεία, έβγαινε και έλεγε για την ποδηγετούμενη από τη Δεξιά δικαιοσύνη, ο ΚΚ έβαλε πλάτη με προσωπική του παρέμβαση να μην παραιτηθούν οι δύο εισαγγελείς που ήθελαν να στείλουν υπουργούς του στην Προανακριτική. Αλήθεια, δεν βλέπει κανείς ότι ο πολιτικός αυτός έχει ένα ήθος διαφορετικό απο τη μαύρη σαπίλα που μας περιτριγυρίζει;

  Και ο ΓΑΠ έχει αντίστοιχο ήθος, με τη διαφορά ότι είναι πολύ πιο βλάκας (ακόμη και από τον ΚΚ που, παρά τα παραπάνω, δεν είναι και ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον πλανήτη) και πολύ λιγότερο πατριώτης. Είναι ο ΥΠΕΞ που είχε ξεπουλήσει τα πάντα, από Κυπριακό και Σκοπιανό, μέχρι Αιγαίο.

  Είναι πολλά τα στραβά που έγιναν και ακόμη περισσότερα τα καλά που μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν. Δεν αμφιβάλλω ότι αν ΥΠΕΞ ήταν κάποιος του επιπέδου του Λοβέρδου, π.χ., που τα πάει πολύ καλά στο συγκεκριμένο τομέα, θα είχαμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην εξωτερική πολιτική. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για τον θείο του. Οι στρατηγικές επιλογές ΚΚ είναι πολύ πιο κοντά στα πραγματικά συμφέροντα του ελληνισμού. Για μένα ο ΚΚ υφίσταται αυτή τη στιγμή αυτό που υπέστη ο Γέρος ΓΑΠ όταν είδαν οι Αμερικανοί ότι δεν υποχωρεί στην Κύπρο, αλλά είναι αποφασισμένος να προασπίσει τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει προοπτική χούντας. Αυτό περιορίζει τις επιλογές των ξένων προστατών και αυξάνει την αβεβαιότητα. Όμως από την άλλη αυξάνει και τη δική μας εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Προϋπόθεση είναι να αντιληφθούμε το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τις χώρας. Χωρίς να βγάζουμε λάδι τον ΚΚ για τα όσα ζητήματα έχει ευθύνη ο ίδιος, που είναι αναμφίβολα πολλά και μεγάλα, είναι ανάγκη να διαχωρίσουμε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τις έξωθεν παρεμβάσεις. Για να μπορέσουμε είτε αυτή είτε η επόμενη κυβέρνηση να διαχειριστούν τα πράγματα της χώρας σύμφωνα με το δικό μας συμφέρον, πρέπει πρώτα από όλα να το ζητήσουμε. Αν δεν τον ζητήσουμε ως λαός, αν δεν στέλνουμε την κάθε Γιαννάκου σπίτι της για το κάθε βιβλίο Ιστορίας, τότε ας μην περιμένουμε άσπρη μέρα.

 15. anonymous avatar
  anonymous 02/12/2008 21:52:18

  @14 Έδειξε, πόσο θρησκόληπτος και βρώμικος είναι κάνοντας μπίζνες με μοναστήρια,οικεία πράγματα από τα μέρη του,χρησιμοποιόντας μεθόδους παράνομες ,για τη λειτουργία μοναστηριού,βάση της ελληνικής νομοθεσίας και το πουλούσε ..εξυπνάδα,ξέροντας ότι δεν θα τον τσιμπήσει ο νόμος!!!ΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ!!!! ΖΗΤΩ Η ΛΑΜΟΓΙΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ!!!ΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ !!ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ!!!ΖΗΤΩ Η ΒΥΖΑΝΤΙΟΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!!

 16. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 02/12/2008 21:52:59

  Το πιο αστείο που διαβάζω εδώ μέσα είναι η εντύπωση ότι οι "κακοί ξένοι" επιβουλεύονται την Ελλάδα την οποία την φθονούν για αδιευκρίνιστους λόγους.

  Στην πραγματικότητα οι "ξένοι" ανήκουν σε τρεις κατηγορίες.

  Κατηγορία 1.
  Δεν ξέρουν κατα πού πέφτει η Ελλάδα. Αποτελούν το 98%.

  Κατηγορία 2.
  Είναι λαμόγια που εδώ στην μπανανία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να κάνουν καμιά κομπίνα. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για ομογενείς. 1%.

  Κατηγορία 3.
  Είναι υπάλληλοι κάποιας πρεσβείας/εταιρείας/υπηρεσίας που βρίσκουν το τρόπο να πετύχουν το στόχο τους/κοιτάνε το συμφέρον τους, αδιαφορώντας χαρακτηριστικά για τους ιθαγενείς και τις τυχόν αντιρρήσεις τους. Το υπόλοιπο 1%.

  Προκαλώ οποιονδήποτε έχει περάσει χρόνο στο εξωτερικό να διαψεύσει.

 17. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 22:08:35

  Έχω περάσει πολύ χρόνο στο εξωτερικό και σε περισσότερες από μία χώρες και σε διαψεύδω. Προφανώς εσύ ήσουν στην Αμερική. Μόνον οι Αμερικανοί είναι τόσο αμόρφωτοι ώστε να μην ξέρουν πού πέφτει η Ελλάδα.

  Δεν έχεις καταλάβει ότι αυτή η χώρα δημιουργήθηκε από την αρχή με δοτή ανεξαρτησία. Μέχρι το 1920 υπήρχαν οι "εγγυήτριες δυνάμεις" Αγγλία Γαλλία Ρωσία που καταργήθηκαν με τη συνθήκη των Σεβρών (επιτυχία Βενιζέλου) και οριστικοποιήθηκε η κατάργησή τους με τη συνθήκη της Λωζάνης. Μετά το σοκ της Μικρασιατικής καταστροφής μας άφησαν λίγο καιρό κουλ, όταν όμως είδαν ότι ο Μεταξάς πήγαινε να κάνει τα δικά του και διέπρεψε στην τέχνη του πολέμου, βάζοντας σοβαρή υποθήκη να ζητήσει και να πάρει την Κύπρο μετά τον πόλεμο, έσπευσαν πρώτα να τον ξεκάνουν και μετά χρηματοδότησαν αφειδώς τον φιλοσοβιετικό ΕΛΑΣ που είχε ήδη υποσχεθεί ότι δεν θα έχει εθνικές διεκδικήσεις μετά τον πόλεμο. Υποδαύλισαν μετά τον εμφύλιο και μας κατάντησαν μια χώρα υποταγμένη στη Δύση (ήδη Αμερική), που είχε απόλυτη ανάγκη την ξένη βοήθεια. Μας έφεραν μετά την αποστασία και τη χούντα. Καλά και αυτά τα αμφισβητείς; Ποιοι στήριξαν τη χούντα αν όχι οι Αμερικανοί; Ποιοι έσπρωξαν την Τουρκία στην εισβολή και την εθνοκάθαρση του 37% της ελληνικής Κύπρου, στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο της Μ. Ανατολής; Άνθρωποι που δεν ξέρουν που πέφτει η Ελλάδα τα έκαναν αυτά;

  Ποιοι είναι αυτοί που στηρίζουν τις εθνικιστικές διεκδικήσεις των Σκοπίων; Ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη είναι κάθε τρεις και λίγο στη Θράκη για να κάνει παιχνίδι με τη μειονότητα. Εδώ ήρθε μια υπάλληλος του ΟΗΕ στη Φλώρινα και ξεσήκωσε τους καμιά κατοσταριά πράκτορες που ταϊζουν τα Σκόπια στο ελληνικό έδαφος κατά του ελληνικού στρατού. Ούτε αυτή ήξερε που πέφτει η Ελλάδα; Βλέπεις ότι οι Άγγλοι προσπαθούν να θέσουν ζήτημα αυτονομίας της Κέρκυρας (!) και για την Κρήτη όλο και το ξαναφέρνουν στο προσκήνιο. Κατά τα άλλα είναι μόνον στο μυαλό μας ότι κάτι τρέχει.

  Δεν είναι μόνον την Ελλάδα που έχουν στο μάτι, είναι σε όλη την ανθρωπότητα που φέρονται με τον ίδιο τρόπο. Ο Πωλ Κραιγκ Ρόμπερτς, σύμβουλος του Νίξον και του Ρήγκαν μας το είπε καθαρά ο άνθρωπος: το μόνο θέμα για το οποίο μπορούν να είναι ευγνώμονες οι Ευρωπαίοι στις Η.Π.Α. είναι η εξαγορά των κυβερνήσεών τους από την αμερικανική κυβέρνηση. Με τις υγείες σας, όσοι δεν πιστεύετε. Μας το λένε κατάμουτρα και εμείς ακόμη αμφιβάλουμε.

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/12/2008 22:14:04

  16 Επωνυμε.

  Οκ πασο. Αρα ειναι γνωστοτατοι επιχειρηματιες.

  Καταθετουν την εμου του ιδιου στο λογαριασμο τους, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ στα αρχεια των Τραπεζων !
  Τελεια. Συμφωνουμε απολυτως.

  btw, πολυ καλη η αναλυση σου.

  ΠΠ

 19. donaE avatar
  donaE 02/12/2008 22:18:50

  @ Επώνυμος Παραλιγο να πιστεψω το ευλογητο στον Καραμανλη.Πως ο ΓΑΠ εχει ηθος,αλλα ξεπουλησε τα παντα?Τι γραφεις μεσα στην ιδια παραγραφο.Ο γερος ΓΑΠ ηθελε να υπερασπιστει τα συμφεροντα του ελληνισμου?Αυτος εκανε τον Εμφυλιο,για να μην τα χαλασει με τους Αγγλους!Παλι παιχνιδια παιζουν στην πλατη της χωρας μας?Εχουμε ψιλομπερδευτει μου φαινεται,αυτο μας φταιει.

 20. Nick avatar
  Nick 02/12/2008 22:24:02

  Σαφώς και ο "Γέρος της Δημοκρατίας" ξεκίνησε τον Εμφύλιο. Και με την στήριξη του Τσώρτσιλ...

 21. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 22:32:04

  @ DonaE

  Ο ΓΑΠ έχει ήθος, με την έννοια ότι δεν είναι για το φαί στην πολιτική, αλλά το πρόβλημα είναι δεν έχει έντονη ελληνική εθνική συνείδηση. Δεν μπορείς να περιμένεις από κάποιον που νιώθει μάλλον Αμερικανός παρά Έλληνας να αντιληφθεί και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του. Ασχολούνταν με τα εθνικά θέματα ως "ουδέτερος τρίτος". Τι να περιμένεις μετά από αυτόν τον άνθρωπο. Ειλικρινά ελπίζω αν αύριο τύχει και γίνει πρωθυπουργός να έχει άλλη στάση, αν και δεν το πολυπιστεύω, για να πω την αλήθεια. Το ελπίζω για λόγους αρχής μάλλον, για να του δώσω το δικαίωμα στην αμφιβολία, παρά γιατί το πιστεύω.

  Για τον εμφύλιο έχουμε μάλλον διαφορετικές αφετηριακές θέσεις. Εσύ ξεκινάς από τη θέση ότι οι "καλοί" ήταν οι κομμουνιστές, εγώ ξεκινώ από τη θέση ότι απορρίπτω τον κομμουνισμό και ότι οι κομμουνιστές τότε θα μας έκαναν τη χώρα Αλβανία, έτσι και νικούσαν. Δεν ήταν μεταξύ "κακών Άγγλων" και "καλών κομμουνιστών" η διαμάχη τότε. Αν δεν είχαμε Άγγλο δυνάστη, θα είχαμε Σοβιετικό. Αυτή ήταν η επιλογή. Πάντως δυνάστη θα είχαμε. Και με κουτσουρεμένη τη Μακεδονία. Αν ο δεξιός σήμερα απελευθερώθηκε και μπόρεσε να γίνει αντιαμερικανός (διάβαζα κάπου σήμερα την έκπληξη κάποιου σε ένα μπλογκ για το ότι οι δεξιοί είναι πιο αντιαμερικανοί σήμερα από τους αριστερούς), το κάνει, επειδή η Ρωσία δεν αντιπροσωπεύει πλέον τον κομμουνισμό, όπως τότε. Όσοι πίστευαν στο σοσιαλισμό τότε, δεν είχαν πρόβλημα με αυτό, όμως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δεν πίστευε στο σοσιαλιμό είχε μεγάλο πρόβλημα με την ανελεύθερη ιδεολογία του σοσιαλισμού και την πρόσδεση στη Σοβιετική Ένωση.

  Δεν διεδικδικώ το αλάθητο, όμως νομίζω ότι το βασικό είναι να συζητάμε καλοπροαίρετα και χωρίς κομματικές και προσωπικές παρωπίδες. Χωρίς κραυγές, το βασικό. Να μένουμε στα γεγονότα. Αν μένουμε στα γεγονότα, αργά ή γρήγορα θα βγάλουμε άκρη. Δεν πιστεύω ότι έχουμε ψιλομπερδευτεί. Το λάθος που κάνω εγώ θα μου το διορθώσεις εσύ. Όπως κι εγώ θα σου διορθώσω το λάθος που κάνεις εσύ. Είναι ανάγκη να βλέπουμε τα διαρκή παιχνίδια στην πλάτη της χώρας στη σωστή τους διάσταση, χωρίς γελοίες θεωρίες συνωμοσίας και ανδρεοπαπανδρεϊκές κραυγές, αλλά χωρίς να τα εκβάλουμε από αναπόσπαστη παράμετρο κατανόησης της πραγματικότητας.

 22. ερευνητής avatar
  ερευνητής 02/12/2008 22:37:07

  @17,
  οι παρανομίες, αν υπάρχουν, να διερευνηθούν.Αλλά τα γεγονότα παραμένουν: ο Κοιρανίδης εξευτελίζει τους διασκεδαστές των 20:00 αβάδιστα και στο χώρο τους.
  Ξεχωρίζει μακράν από πολιτικούς της π...λάκας και γιαλαντζί δημοσιολόγους-μαντρόσκυλα μαφιόζων αφεντικών και ως λόγος, και ως επιχειρήματα,και ως παρουσία και και ως αποτέλεσμα.
  Αν δεν μπορείτε να το παραδεχτείτε είστε άξιοι της μοίρας που σας επιφυλάσσουν οι μαφιόζοι καναλάρχες. Που και η μαφία στην Ελλάδα γιαλαντζί είναι αλλά τε΄λος πάντων...

 23. thanos avatar
  thanos 02/12/2008 22:43:54

  16-Επώνυμος Says:
  December 2nd, 2008 at 9:38 pm

  Μηπως με UFO εφτασες πλανητη γη παρεα με τον Αντωναρο? λεω μηπως...

 24. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 22:46:28

  @ thanos

  Πες μου ρε φίλε τι δεν είναι έτσι από αυτά που λέω. Γιατί λες μόνον μια μεμονωμένη απαξιωτική κουβέντα τσουβαλιάσματος;

 25. donaE avatar
  donaE 02/12/2008 22:49:27

  @ Επώνυμος23 Καθολου δεν πιστευω πως επρεπε οι κομμουνιστες να παρουν την εξουσια τοτε.Αλλα την εποχη που Γερος εκανε τα κολπα του στην μεση ανατολη δεν ειχε καμια εντολη να το κανει,εκτος ισως απο εκεινη του Λονδινου.Δεν σε ενοχλει εδω η ξενη παρεμβαση?Επρεπε να δημιουργησει τετοιο ζητημα εσωτερικο στους εκπροσωπους του βουνου που καλως η κακως,ειχανε χρεωθει τοσο κοσμο επανω τους?Η διασταση ητανε σιγουρη και η διαχυση της επισης,πισω στην Ελλαδα, με την γνωστη συνεχεια.Παντα συζητωντας,εννοειται!

 26. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 22:50:26

  Δεν είπαμε ότι όλα τα έκανε καλά. Αλλά δεν έκανε και μόνον στραβά. Για το σχέδιο Ανάν, το θέμα ήταν τι έκανε και όχι τι είπε. Και αυτό που έκανε ήταν ότι σε αντίθεση με το Σημίτη, ΔΕΝ προσπάθησε να επηρεάσει τους Κύπριους, ενώ τους στήριξε ενεργά και στην απόφαση του όχι, παρά το ότι ο ίδιος βγήκε και δήλωσε υπέρ του ναι. Και με αυτό ακόμη (το "ναι" με μισό στόμα) τους βοήθησε γιατί είχε άλλοθι στον Αμερικανό. Ήταν μια αριστοτεχνική ενέργεια από έναν μαιτρ της διπλωματίας σαν τον Μολυβιάτη.

 27. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 22:51:13

  @ DonaE. Οφείλω να πω ότι δεν κατάλαβα πού ακριβώς αναφέρεσαι.

 28. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/12/2008 22:57:11

  donaE,
  An sou pesei kamia emou tou idiou, sfyra na ti spasoume min paei xameni. Arkei na einai evlogimeni.

  Ase to Gero me tous allous, min katevoun k mas perilavoun me ta exapteryga.

  PP

 29. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 02/12/2008 22:58:10

  @Επώνυμος.

  ΟΚ, οι μη Αμερικάνοι, ξέρουν που είναι η Ελλάδα.
  Διαφωνείς με την υπόλοιπη ανάλυση? Πιστεύεις ότι επειδή που ξέρουν που βρίσκεται η Ελλάδα δίνουν δεκάρα για την υπόλοιπη Εθνική μας παράκρουση?
  Η ξέρουν για την Ελλάδα γιατί πάνε διακοπές και γίνονται λυώμα?

  Ωραία η ιστορική αναδρομή, και πράγματι όλοι οι "ξένοι" (της κατηγορίας 3) κατάφεραν και κοίταξαν το συμφέρον τους εις βάρους του δικού μας (με αρκετή βοήθεια από ντόπιους πουλημένους και καλά αμειβόμενους συνεργάτες).

  Το πρόβλημα που έχω με την ανάλυσή σου είναι ότι είναι απλώς άχρηστη για οτιδήποτε εποικοδομητικό.

  Εμείς είμαστε ο λαός του θεού, οι άλλοι είναι "κακοί" και αντίπαλοι, και η λύση είναι να είμαστε είτε με τον έναν (παλιότερα με την Αμερική) είτε με τον άλλο (τώρα με την καλή Ρωσία).

  Ε λοιπόν, και οι Ρώσοι το συμφέρον τους κοιτάνε, και έχουν ακριβώς την ίδια άποψη με τους Αμερικάνους. Δηλαδή κάνουν την δουλειά τους.

  Πρέπει να σταματήσουμε να κολακευόμαστε ότι είμαστε οι "εκλεκτοί" και να κοιτάξουμε το συλλογικό μας συμφέρον ψυχρά και χωρίς ιδεολογικά κολλήματα, είτε δεξιά είτε αριστερα.

  Όσον αφορά την σύγκρισή σου μεταξύ ΚΚ & ΓΑΠ, δηλαδή ότι ο ΚΚ έχει "έντονη εθνική συνείδηση) μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένος?

  Γιατί πιστεύεις ότι ο ΚΚ την έχει σε μεγαλύτερο βαθμό από τον ΓΑΠ? Επειδή τρώει σουβλάκια? Επειδή είναι πιο καλός ρήτορας? Επειδή έχει μεγαλύτερο ηθικό ανάστημα? Επειδή έχει ξανθιά Θεσσαλονικά γυναίκα? Πως μετριέται η εθνική συνείδηση τέλος
  πάντων?

 30. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 23:04:26

  Τη μετράω την εθνική τους συνείδηση από τα έργα τους στα εθνικά θέματα. Απλώς ήθελα να απαντήσω στη DonaE που μου έλεγε πώς συνδυάζεις ήθος και ξεπούλημε των εθνικών θεμάτων από τον ΓΑΠ.

  Οι Ρώσοι κοιτούν το συμφέρον τους, ναι, απλώς το θέμα είναι ότι εμείς δεν κοιτάμε το δικό μας αλλά κοιτάμε αυτό που μας επιβάλλει ο εκάστοτε ξένος προστάτης. Γιατί το ΚΚΕ συμφώνησε στη δεκαετία του 1930 για ανεξάρτητη Μακεδονία και ανεξάρτητη Θράκη; Μα το ζήτησε ο Σλάβος πατερούλης. Γιατί η Ολομέλεια της 31-1-1949 συμφώνησε σε ζήτησε ένωση του Μακεδονικού λαού σε μια Μακεδονία; Μα το ζήτησε ο Γιουγκοσλάβος αδερφούλης. Μια ζωή ξεπουλημένοι ηγέτες. Πάντα κάνουν αυτό που συμφέρει τους ξένους.

  Απλώς το ζήτημα είναι, αν σε μια περίπτωση θέλεις να πας με τον άλλον και όχι με αυτόν που έχει κάτσει στο σβέρκο σου, να μπορείς να το κάνεις. Δεν είπαμε ότι είμαστε ο περιούσιος λαός, αλλά το θέμα είναι να κοιτάμε το συμφέρον μας. Και αυτό, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο: ΔΕΝ μας αφήνουν να κοιτάξουμε το δικό μας συμφέρον, αλλά μας αναγκάζουν να κοιτάξουμε το δικό τους.

  Αυτό είναι όλο το πρόβλημά μας, σε τελική ανάλυση.

 31. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 02/12/2008 23:10:44

  @Επώνυμος

  "Γιατί το ΚΚΕ συμφώνησε στη δεκαετία του 1930 για ανεξάρτητη Μακεδονία και ανεξάρτητη Θράκη;"

  Πας καλά? Αυτή είναι η απάντηση σου εν έτη 2008?

  Συμφωνώ με το προλαλήσαντα για το UFO με τον Αντώναρο.

 32. donaE avatar
  donaE 02/12/2008 23:21:41

  @ επωνυμε Σις διαφορετικες αποψεις μας περι εμφυλιου στο σχ.23,και την προασπιση των συμφεροντων του ελληνισμου,απο τον γερο Παπανδρεου που εσυ ανεφερες.

 33. donaE avatar
  donaE 02/12/2008 23:23:28

  @ΠΠ τα εξαπτερυγα τα φοβαμαι οντως.

 34. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 23:25:56

  Πρώην Ιντρακόμ, δεν κατάλαβες. Εννοώ ότι σε εκείνη την περίπτωση το ΚΚΕ πήρε το μέρος του Ρώσου που αντιστρατευόταν τα συμφέροντα της Ελλάδας. Όπως το 1974 πήρε η χούντα το μέρος του Αμερικανού που ήθελε την Τουρκία στην Κύπρο κλπ. Εννοώ ότι διαχρονικά όλοι οι ηγέτες, αντί να πάρουν το μέρος του Ελληνισμού, παίρνουν το μέρος του εκάστοτε ξένου. Η διαφωνία ήταν για την "καλή" Ρωσία και την "κακή" Αμερική. Η ιστορία δείχνει ότι και όταν είναι "κακή" η Ρωσία, πάλι εμείς της κάνουμε τα χατήρια. Αν όχι ως ελληνική κυβέρνηση, πάντως ως ΚΚΕ. Η ουσία δεν αλλάζει.

 35. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 23:27:21

  DonaE, κατάλαβα που αναφερόσουν σε σχέση με εμένα, σόρρυ, λάθος διατύπωση δική μου. Εννοώ που αναφερόσουν με αυτά που έλεγες για εντολή του Γέρου κλπ. Σε ποια γεγονότα ακριβώς αναφέρεσαι εσύ.

 36. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 23:38:44

  Τέλος πάντων, επειδή πρέπει να πάω για ύπνο, θα υποθέσω που ακριβώς αναφερόσουν να σου πω σύντομα αυτά που σκέφτομαι. Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είχε εμφανιστεί με εθνικο-απελευθερωτικό μανδύα ενώ στην πραγματικότητα ήταν όργανο του ΚΚΕ. Ο κόσμος το είχε ακολουθήσει, ειδικά στην ύπαιθρο, χωρίς όμως να γνωρίζει την κομμουνιστική του ταυτότητα. Όταν έγινε εμφανής η κομμουνιστική του ταυτότητα, λίγο μετά την απελευθέρωση, τότε τα πράγματα έγιναν πιο σύνθετα σε σχέση με τις προθέσεις του κόσμου. Ο κόσμος και το Βασιλιά ήθελε και τη νόμιμη κυβέρνησή του. Δεν του έλεγε ευθέως το ΕΑΜ για καθεστωτική αλλαγή. Όμως από το τέλος του 1943 - αρχές 1944 ήταν πια πολύ εμφανές και στο Κάιρο ακόμη ότι το ΕΑΜ ήταν όργανο του ΚΚΕ. Με δεδομένη την επερχόμενη αντιπαλότητα Δύσης-Ρωσίας και με δεδομένη την επιδίωξη καθεστωτικής ανατροπής από το ΕΑΜ, ήταν λογικό ο Παπανδρέου να επιλέξει την οδό της συνταγματικής νομιμότητας και των πραγματικών συμφερόντων της χώρας, που εκείνη την συγκεκριμένη εποχή, ενόψει ψυχρού πολέμου, ταυτίζονταν από τη συνέχιση της συμμαχίας με την Αγγλία. Η Ελλάδα ήταν ανάγκη να μην γίνει Σοβιετία. Και τα κατάφερε, χάρις, εν πολλοίς στην αποφασιστικότητα του Γεωργίου Παπανδρέου. Αιωνία του η μνήμη.

 37. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 02/12/2008 23:39:48

  @Επώνυμος

  Fair enough.

  Δυστυχώς εγώ δεν πιστεύω όμως την άποψη ότι οι ξένοι φταίνε για τα δεινά του τόπου. Φταίμε πρωτίστως εμείς με την ανικανότητα που επιδεικνύουμε να αυτοδιοικηθούμε.

  Τα χάλια της οικονομίας δεν είναι το φταίξιμο των ξένων.
  Τα απίστευτα σκάνδαλα δεν είναι το φταίξιμο των ξένων.
  Η διαλυμένη Υγεία και Παιδεία δεν είναι το φταίξιμο των ξένων.

  Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα του Έλληνα, και απέναντι σε αυτά προτείνεις τον ΚΚ που είναι αποδεδειγμένα πια τουλάχιστον ανίκανος.

  Να το βράσω το ΟΧΙ στην Κύπρο ή τον αγωγό των Ρώσων γιατί δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην λύση των προαναφερομένων.

  Το τι κάνουμε στην εξωτερική πολιτική λίγη σημασία έχει. Οσο δεν έχουμε ισχυρή οικονομία για το καλό του απλού πολίτη δεν μας φταίει κανείς.

 38. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 23:40:54

  Όταν λέω "και στο Κάιρο ακόμη" εννοώ στους πολιτικούς του Καϊρου, γιατί οι εναπομείναντες πολιτικοί στην Αθήνα ήξεραν τι εστί ΕΑΜ ήδη από το τέλος του 1942, αλλά στο Κάιρο περνούσαν ελεγχόμενες μόνον πληροφορίες. Ελεγχόμενες από τους Άγγλους, που τότε εξόπλιζαν σκανδαλωδώς μόνον τον ΕΛΑΣ. Έγιναν φοβερά πράγματα τότε, ανεξήγητα για όποιους δεν ξέρουν την αγγλική δολιότητα.

 39. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2008 23:42:29

  Πρώην Ιντρακόμ, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη με ναι στην Κύπρο. Και οικονομικά ακόμη γιατί θα είχε διαλυθεί η ισχυρή κυπριακή οικονομία και θα τρέχαμε να τους στηρίξουμε εμείς ("σε αναζήτηση κηδεμόνα" που είχε πει κι ο Τάσσος). Για τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου. Αν και είναι μονόπλευρη οπτική, πάντως είναι σωστά έτσι όπως τα λες.

 40. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 02/12/2008 23:48:56

  Και κάτι ακόμη για την Κύπρο και τους Κύπριους.

  Αρκετά πληρώνουμε για το πραξικόμημα στο Μακάριο.

  Είμαι της άποψης οτι υποστήριξη στην Κύπρο μόνο με ανταλάγματα. Είναι ανεξάρτητο κράτος και φροντίζουν να το δείχνουν συνεχώς όποτε τους συμφέρει.

  Αν θέλουν προστασία από την Τουρκία, ένωση με την Ελλάδα. Διαφορετικά βγάλτε τα πέρα μόνοι σας μάγκες.

 41. donaE avatar
  donaE 02/12/2008 23:51:52

  @Επωνυμε συνθηκες Καζερτας-Λιβανου-Βαρκιζας και...

 42. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 03/12/2008 00:20:15

  @ 42 Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ
  Συμφωνω απολυτα με τις εκτιμησεις σου. Βαρεθηκα να ακουω χρονια τωρα αυτο το παραμυθι ,των κακων αλλων, και για ολα φταινε οι ξενοι και οχι εμεις. Ας κοιταξουν επιτελους ενα χαρτη για να καταλαβουν τι ειμαστε και ποση σημασια εχουμε στον γεωπολιτικο οριζοντα και στον οικονομικο. Επιτελους ας Ωριμασουμε

 43. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 03/12/2008 00:36:39

  @Επώνυμo: "..αν ΥΠΕΞ ήταν κάποιος του επιπέδου του Λοβέρδου": ...Ολυμπιακός είσαι; Πάντως, αυτό εξηγεί και την γνώμη σου για τον ΚΚ! Είσαι έτοιμος, όπως δείχνεις, φίλε, ΑΝ κατηγορηθεί ότι σε κάποιον λόγο είπε κάτι αδικαιολόγητο και δηλώσει πως δεν έχει την ευθύνη αυτός, ΑΛΛΑ ...ο συγγραφέας των λόγων του, θα ασπαστείς την σοφία του.

  Ο ΚΚ, πριν γίνει αρχηγός της ΝΔ, είχε ζήσει καμιά σαρανταριά+ χρόνια. Θύμισέ μου ΚΑΤΙ άξιο λόγου που έκανε αυτά τα χρόνια. Γιατί παραβαίνει τους νόμους της Φύσης, ξέρεις, κάποιος να γίνεται ιδιοφυής στα ...50! Διότι περί ιδιοφυΐας εσύ μας μιλάς. Την οποία, μάλιστα, μάχονται, λυσσαλέα, τα διεθνή και ντόπια "ανθελληνικά" συμφέροντα. Άσε που ΑΝ είναι έτσι, εγείρεται άλλη αδυσώπητη ερώτηση: "Πώς πιαστήκανε κορόιδο και τον στήριξαν να γίνει πρωθυπουργός"; Τους έπιασε ο "γάτος" ..."φίτσους";

  Τα θέτω αυτά προς προβληματισμό. Διότι έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη για τον ΚΚ. Και μια και είσαι και καλός συν-ζητητής, για λύσε μου μια απορία μηνών, αφού διαβάσεις αυτό το γνωστό:

  «Η ηθική κοινωνία, η κοινωνία των αγγέλων εκμεταλλεύτηκε ένα ηθικό μου παράπτωμα, βρίσκοντας την κατάλληλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ αποδοχή. (: και π ο λ ι τ ι κ ό έγκλημα, μιας εξ αρχής, σύμφωνα με το θύμα)
  ..
  Το υλικό αυτό βρήκε ευήκοα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ώτα προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτος ο ηθικός εκβιασμός. (: Προσοχή! Τα «ευήκοα πολιτικά ώτα» (= Μαξίμου/Πρωθυπουργός/Κυβέρνηση) συνεργάστηκαν με τους ποινικούς εκβιαστές και, ΑΡΑ, ήταν συναυτουργοί και συνένοχοι, αφού: φρόντισαν και συνέβαλαν «να γίνει πιο εύπεπτος ο ηθικός εκβιασμός»!)
  ..

  ΘΕΛΕΤΕ αίμα;
  ΘΕΛΕΤΕ κρέας στην αρένα;

  ΘΑ το έχετε!

  ΘΕΛΩ να καταγγείλω τη στημένη εντιμότητα (: οι περί ηθικής ρητορικές κορώνες του Πρωθυπουργού και, κατ’ επέκτασιν, της ΝΔ, του Πολιτικού Συστήματος και της καρα- βολεμενο-πουτσο-μουνο-δονητο-χαρμπουργκερο-χορτασμενο-μαλακισμένης Κοινωνίας, των εν τηλεοπτική αφασία διατελούντων Νοικοκυραίων,) και

  ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΑΣΥΔΩΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
  Ν Ε Ο Φ Α Σ Ι Σ Μ Ο Υ".

  *****

  Αυτό το διπλό "ΘΕΛΕΤΕ", e- φίλε, σε ποιους απευθύνεται, -ψυχανεμίζεσαι;

  Ποια είναι; ποιος τα υποθάλπτει; Πού κατοικοεδρεύουν; αυτά τα "ΑΣΥΔΩΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
  Ν Ε Ο Φ Α Σ Ι Σ Μ Ο Υ";

  Φίλος του κολλητός τα κατήγγειλε αυτά, -όχι ο ...Καρχιμάκης!-, ΚΑΙ φούνταρε, ΜΑΛΙΣΤΑ, από τον 4ο για να μην θαφτούν. Δεν υπάρχει, δηλαδή, εδώ σενάριο συνωμοσίας "ανθελλήνων" και "εξωγήινων".

  ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ:

  Τι έκανε σαν κολλητός ΦΙΛΟΣ τού -ουσιαστικά, αυτόχειρα- Ζαχόπουλου ο ΚΚ, τι σαν υπεύθυνος ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και τι σαν απλός ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, απέναντι στα "ΑΣΥΔΩΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Ν Ε Ο Φ Α Σ Ι Σ Μ Ο Υ";

  (Πολύ θα με ενδιέφερε η ειδική άποψή σου σ' αυτά, γιατί την γενική την εκτιμάω, anyway...)

 44. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 03/12/2008 01:23:45

  @ "νήπιος γέρων"
  Πολλα δεν ζητας από έναν αποχαυνωμενο λαο;
  Φοβισμενο και δειλο, που εμπρος στον πανικο του μην χαλασει την δηθεν βολεψη του ,είναι προθυμος να υποταγει από ένα χοδροειδες τιποτα που η μονη του ιδιοτητα είναι ότι φερει απλως και μονο, ένα γνωστο επωνυμο.
  Έναν τοσο διεφθαρμενο και «ελαχιστο» λαο που ανεχεται να ποδοπατουν κάθε εννοια ηθικης και δικαιου αρκει να μην του ακουμπησουν την βολη του, που δεχεται να προσβαλλεται και το απειροελαχιστο ιχνος λογικης , προθυμος να συμβιβαστει με όλα ,να ξεπουληση τα παντα για να επιβιωσει μεσα στην μιζερια της καταντιας του.
  Ακομη και ο φυλακοβιος Στεφανακος ειχε το σθενος να πει ,τα δικα μου δεν εχουν θεση τωρα ,προηγουνται των αλλων . Αυτουνου του λαου προηγειται το διεφθαρμενο και εκμαυλισμενο μικροαστικο του εγω , εναντι κάθε λογικης ,ηθικης και αρχων.

 45. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 03/12/2008 01:31:37

  @Επωνυμος, πολυ καλη αναλυση συνολικα που με τις προσθηκες/αντιρρησεις του @πρωην Ιντρακομ πλησιαζει νομιζω πολυ καλα τη πραγματικοτητα
  thumps up

 46. Lara avatar
  Lara 03/12/2008 09:17:42

  O Nhpios Gerontas
  nomizo oti brisketai sthn kontini alhtheia

 47. ataktos avatar
  ataktos 03/12/2008 10:21:04

  Αυτές της μέρες διαβάζω ότι η Καλιφόρνια κήρυξε πτώχευση σύμφωνα με την δήλωση του κυβερνήτη τους Shwartsenegen με έλλειμμα προϋπολογισμού 11 δις .δολ . …. θυμάστε τα προβλήμητα ηλεκτροδότησης και τα εκεί black aout
  Η κάθε ομοιότητα με την δίκη μας τυχαία ..και μη συγκρίσιμη;;;;;.
  Εδώ τώρα ξεσηκωμούς κτηνοτρόφων (λόγο χαμηλής τιμής διάθεσης γάλακτος ,κρέατος) ,ελαιοπαραγωγών ,σιτοπαραγωγών κλπ ,πτώση οικοδομικής ,ηλεκτρικής λιγνιτικής δραστηριότητας ,κλπ .
  Ο «κύριος» Αλογοσκουφης ,Καραμανλής κλπ όλοι χαρούμενοι και με το Ταμείο της Φτώχειας …..δίχως τους Εφρεμ ,Ζάχο.. ,Σιεμενς ,Υποκλοπές κλπ .
  Αναρωτούμε ειλικρινά οι αρμόδιοι δεν κατάλαβαν ότι όλο το παραγόμενο κεφάλαιο φεύγει «υποτιμημένο« ,άνευ προστασίας του «εθνικού κράτους» μέσω συνδεμένων οικονομικών καναλιών-δρόμων στο εξωτερικό και αυτοί μας φέρνουν την κάθε υποτιμημένες Cosco , Deutshe Telecom ,Koubeit Air «ανατιμημένες» κλπ για… να μας «σώσουν»» ότι είμαστε και βρισκόμαστε σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΕΙ!!!! . .
  Με πόρδες αγελάδων (όπως λέει ο archeopteryx) γίνεται νοικοκυριό.

 48. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/12/2008 10:29:11

  Καταρχάς να διευκρινίσω ότι δεν είπα ιδιοφυή τον ΚΚ, απλώς τον είπα πιο έξυπνο από τον ΓΑΠ. Σιγά το προσόν. Πάρα πολλοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι από τον ΓΑΠ. Για την ακρίβεια, ούτε καν ότι ο ΚΚ είναι πιο έξυπνος είπα. Είπα ότι ο ΓΑΠ είναι πιο βλάκας. Άλλη οπτική, δηλαδή, όχι η ιδιοφυία, αλλά η βλακεία είναι η αφετηρία.

  Πέρα από τα όσα θετικά αναφέρω παραπάνω για τον ΚΚ, η γενική μου άποψη είναι ότι είναι πολύ "λίγος" ως προσωπικότητα. Άγεται και φέρεται από τον κάθε πικραμένο. Δεν είναι ηγέτης, δεν έχει τη δυνατότητα να τραβήξει μπροστά. Τόσον καιρό έκανε πολιτική με αέρα κοπανιστό. Το νόημα το είχε πιάσει με μεγάλη ακρίβεια ο Πετρουλάκης σε μια πολύ ωραία γελοιογραφία. Σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ απεικονίζει όλους τους λοιπούς Ευρωπαίους με σκούρα κοστούμια και χαρτοφύλακες και τον ΚΚ με το ΘΡ με βερμούδα σαν σε διακοπές και πορτοκαλαδίτσα στο χέρι. Οπότε λέει ο ΘΡ στον ΚΚ: Πρόεδρε, όλοι ήρθαν οργανωμένοι εκτός από μας. Και απαντάει ο ΚΚ. Καλό αυτό. Άστο ως διαρροή στον τύπο εναντίον της Ντόρας.

  Αυτή είναι η γενική προσωπικότητα ΚΚ. Λίγος, ελάχιστος, προσπαθεί να επιβιώσει με πονηριές. Όμως, μέσα από την ανεπάρκειά του, έχει μια εντιμότητα ως πρόσωπο. Όταν εξελέγη αρχήγος της ΝΔ το 1997 σιχάθηκα ακόμη περισσότερο την πολιτική, το θεώρησα καθαρά θέμα οικογενειοκρατίας. Δεν ψήφισα ΝΔ το 2000, αλλά ψήφισα με βαριά καρδιά το 2004 - καθαρά αρνητική ψήφος για να φύγει ο Σημίτης και το αποφάσισα στο παραβάν (δεν ξαναψήφισα μετά το 2007). Τα λέω αυτά για να δείξω ότι δεν είμαι νεοδημοκράτης και ότι προσπαθώ να δω απλώς ποιο είναι το καλύτερο για τη χώρα μου. Ωστόσο η πορεία του εμένα προσωπικά με εξέπληξε ευχάριστα στο επίπεδο αυτό της εντιμότητας. Μου είχε κάνει απαρχής τεράστια εντύπωση η αντίθεση στο σχέδιο Ανάν, όταν όλα είχαν στηθεί για την αποδοχή του σχεδίου.

  Μέχρι τότε όλα τα περί παρεμβάσεων των αμερικανών κλπ. στην πολιτική τα θεωρούσα μπούρδες και συνωμοσιολογία. Όταν είδα τη στάση Μητσοτάκη τρελάθηκα. Το σχέδιο Ανάν μπορώ να πω ότι μου άνοιξε τα μάτια. Έπαθα πλάκα με την έκταση της πλεκτάνης. Οι διακριτικές αποστάσεις ΚΚ, παρά το ναι, η συνειδητή έξοδός του από την πλεκτάνη, με βεβαίωσαν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει καλές προθέσεις για τη χώρα του και το λαό.

  Αρκούν οι καλές προθέσεις; Σίγουρα όχι. Είναι και θέμα ικανοτήτων. Ο ΚΚ στερείται κυβερνητικών ικανοτήτων. Με την αύρα του "σεμνά και ταπεινά" πίστεψε ότι βρήκε το κλειδί για να κυβερνήσει σωστά. Όταν καταγγέλθηκε το πρώτο περιστατικό παραβίασης του "σεμνά και ταπεινά" με τη μεταγραφή του υιού Τσιτουρίδη, αμέσως τον σούταρε τον πατέρα Τσιτουρίδη από υπουργό. Μετά όμως άρχισαν να έρχονται τα άλλα το ένα πίσω από το άλλο. Ο ΚΚ είχε τότε δύο επιλογές. Ή να διώχνει όσους παραβιάζουν το σεμνά και ταπεινά, ή να κρατήσει αποστάσεις και να το παίζει "ηθική μυγοσκοτώστρα" κάθε φορά που το πράγμα ζορίζει - ως "καθαρός και άμωμος αρχάγγελος κάθαρσης". Πιο πρακτικό και βολικό ήταν το δεύτερο. Αποποιήθηκε τις ευθύνες της διακυβέρνησης αναθέτοντάς τες στην ουσία στο φιλότιμο των Υπουργών του. Αυτή είναι η ρίζα του μπάχαλου. Σε συνδυασμό με τη βραδύτητα των ανασχηματισμών και την έλλειψη συχνότητάς τους, οι υπουργοί είχαν την πεποίθηση ότι η ατιμωρησία τους θα κρατήσει αρκετά ώστε να βγάλουν τα χρήματα που θέλουν από την υπουργοποίησή τους κι ακόμη περισσότερα.

  Τώρα, γιατί τα λέω όλα αυτά και πολυλογώ: Για να αιτιολογήσω την απάντηση στο "ειδικό" ερώτημα του Νήπιου Γέροντα (ευχαριστώ για τη "γενική" εκτίμηση), τι έκανε απέναντι στα φαινόμενα νεοφασισμού: Τίποτα, ως κυβερνήτης. Απολύτως τίποτα. Δεν έλαβε δηλαδή κάποιο μέτρο για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Απλώς νομίζω ότι ο ίδιος δεν πρόσθεσε τίποτε στα φαινόμενα αυτά. Αυτό ήταν αρκετό για να καταδικαστεί ο Κεφαλογιάννης από το καθύλην αρμόδιο δικαστήριο, όμως δεν ήταν αρκετό για να σωθεί ο φίλος του Ζαχόπουλος από την κρεατομηχανή αυτή του νεοφασισμού.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν αρκεί το να μην είναι ο ίδιος μέρος του νεοφασισμού αυτού. Όμως για να κάνει κάτι εναντίον αυτού του φαινομένου, χρειάζονται προσόντα που ο ΚΚ, δυστυχώς για μας, δεν τα έχει.

  Τέλος, προς Πρώην Ιντρακόμ για την Κύπρο. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι πολύ πιο σύνθετα. Δεν πληρώνουμε το πραξικόπημα κατά του Μακάριου, αλλά το γεγονός ότι δεν αντισταθήκαμε αποτελεσματικά στην εισβολή, ενώ μπορούσαμε. Απλώς το να κατηγορούμε την Ελλάδα για το πραξικόπημα βολεύει ως κατηγορία, διότι αυτό το έκανε μόνον η κακιά χούντα. Τη μη απόκρουση της εισβολής την έκανε βέβαια πρώτη η κακιά χούντα, αλλά τη συνέχισε και η δημοκρατία. Για αυτό το έχουμε βουλώσει, για τις ευθύνες μας για αυτό το θέμα. Αν αντιληφθούμε πώς σκέφτεται ο Κύπριος για την Ελλάδα, πόσο πονάει και πόσο ζει μέσα του ο κρυφός πόθος της λευτεριάς και της εθνικής ολοκλήρωσης, δεν θα τολμήσουμε να πούμε κουβέντα ξανά. Δύο πράγματα μόνον για αυτό: 1) Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, ποδοσφαιρική ομάδα, έχει ως χρώματά του τα εθνικά χρώματα: λευκό και γαλάζιο. Μετά το 1974 και μέχρι σήμερα, παίζει με μαύρο και πράσινο. Μαύρο για το πένθος, πράσινο για την ελπίδα. Θα ξαναφορέσει λευκό και γαλάζιο όταν γίνει η Ένωση. Ψάξτε να βρείτε τέτοιο φρόνημα εδώ, στο "εθνικό κέντρο". 2) Διαβάστε το βιβλίο του Άντη Ροδίτη "Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες - ύλη ιστορίας για μια αγγλική αποικία της Ελλάδος". Το ανακάλυψα μέσα από το Ιστολόγιο του Αντίβαρου, στο οποίο περιέχεται ίσως και το πιο καταπληκτικό κομμάτι του εν λόγω βιβλίου. Δείχνει την πραγματική, ενδόμυχη στάση των Κυπρίων απέναντι στο θέμα Ένωση: blog.antibaro,g r/2008/01/54

 49. KaryID avatar
  KaryID 03/12/2008 11:13:47

  Δεν συμμερίζομαι καθόλου μα καθόλου τις αισιόδοξες και καλοπροαίρετες απόψεις που συστηματικά εκφράζονται εδώ. Απορώ μάλιστα, για όσους υποδέχονται καλοπροαίρετα το αυτονόητο.
  Πέντε χρόνια είναι αρκετά και για τον πλέον άσχετο να αντιληφθεί μια κατάσταση.
  Ορισμένοι από εμάς την αντιληφθήκαμε στον πρώτο κιόλας χρόνο.
  Ένα πολύ άσχημο πρόσωπο που εμφάνισε αυτό το καθεστώς είναι ο καλοκρυμμένος ρεβανσισμός τύπου παλαιοδεξιάς.
  Στις κρατικές επιχειρήσεις, στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  Δεν ολιγώρησαν καθόλου. Την επόμενη κιόλας μέρα. Ζήτησαν αμέσως τα κλειδιά. Ψυχρά, χωρίς χρονοτριβή.
  Ο ρεβανσισμός αυτός τύπου παλαιοδεξιάς συμπαρέσυρε μαζί με τους προηγούμενους CEO τα ανώτερα στελέχη, τα μεσαία στελέχη, τους προμηθευτές, τους μικροεπαγγελματίες, τις οικογένειες των μεροκαματιάρηδων.
  Αρκετοί από την "μαρίδα" αυτή δεν ήταν απαραίτητα "κολλητοί" του προηγούμενου καθεστώτος ή πρασινοφρουροί, πολλοί είχαν προσληφθεί ή επιλεγεί αξιοκρατικά, εργάζονταν με αφοσίωση, άλλοι έκτιζαν παραγγελία την παραγγελία τη σχέση με μια εταιρεία, ή με έναν δημόσιο οργανισμό.
  Και σε μια νύχτα μέσα όλους αυτούς τους κούρεψαν.
  Βέβαια φρόντισαν να κρατήσουν εκείνα τα μεγαλοστελέχη του προηγούμενου καθεστώτος, τα οποία τους ήταν απαραίτητα λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας τους. Και κουτοπόνηροι δηλαδή.
  Συμφωνώ απολύτως με τον Νήπιο για τα φαινόμενα που περιγράφει. Δεν είναι αμελητέα αυτά που μας λέει και τα άλλα τόσα που εννοεί. Ο νοών νοείτω.
  Αισιόδοξοι στην Ελλάδα σήμερα μπορούν να είναι μόνο οι υψηλόμισθοι του Δημοσίου, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι.
  (Οι επιχειρηματίες με συναλλαγές με το κράτος ανήκουν σε άλλη συνομοταξία)
  Όλοι οι υπόλοιποι αργά και σταδιακά γκρεμίζονται.
  ΥΓ: CEO = μανατζαραίοι, αυτός ο χαρακτηρισμός αρμόζει σε όλα τα CEO που έφεραν τον πλανήτη στο χείλος της καταστροφής.

 50. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 03/12/2008 13:11:03

  @ Επώνυμος
  Επειδη διακρινω μια αγνοτητα στην σκεψη σου ,επετρεψε μου να σου συστησω να μην αναλωνεις την σκεψη σου και την ψυχη σου σε εκτενεις αναλυσεις για πραγματα τα οποια είναι οφθαλμοφανη και ευδιακριτα. Απασχολωντας τις σκεψεις σου στο να αναλυσεις τα επουσιωδη που αναφερεις σου διαφευγει η τελικη και ουσιαστικη κριση.
  Τι αξια και σημασια εχει, ποιος είναι καλυτερος ο ΚΚ η ο ΓΠ ; και οι δυο είναι προιοντα και κατασκευασματα ενός σαπιου πολιτικου συστηματος ,δομημενου χωρις καμμια ιδεολογικη τοποθετηση παρα μονον ωφελιμιστικη για τον στενο κομματικο περιγυρο και φτηνη προπαγανδιστικη για αφελη και φοβισμενα κοινωνικα στρωματα που αδυνατουν να συγχρονιστουν με το σημερα και αφελως στηριζονται σε δηθεν αναπαραγωγη του καλου παρελθοντος, με κομματα δομημενα σαν μαγαζακια της γειτονιας που εχουν αναρτησει και μια ταμπελα με κακη αντιγραφη ενός κακεκτυπου κληρονομικου Brand Name ,στην προσπαθεια τους να ξεχωρισουν από τα γειτονικα. Και στην προσπαθεια τους αυτή ,μια και το εμπορευμα είναι στοκακια παλιοκαιρισια , προσπαθουν να τραβηξουν την προσοχη του πελατη ,απασχολωντας τον ,να διαλεξη μεταξυ Καταλληλοτερου ,Καλυτεροτερου , Ηθικοτερου ,Τιμιοτερου κ.α. ακριβως γιατι το εμπορευμα δεν εχη πια, καμμια ουσια και αξια πλεον.
  Τι εξωτερικη πολιτικη αναλυεις, δηθεν θεση στο σχεδιο Αναν, όταν ακριβως γιατι υπαρχει παντελης ελλειψη αυτης αλλα κουτοπονηρη προχειροτης αρκει να προσδωσει καποιο προσκαιρο ωφελος, ανασυρεται δηθεν δαχτυλος Αμερικανων για να πεση ο ΚΚ ,για να ικανοποιηθει το αναπτυγμενο αντιαμερικανικο συναισθημα του λαου και να του επιφερει αυξηση της πεσμενης δημοτικοτητας. Αυτή λεγεται Εξωτερικη πολιτικη η κοροιδια σκετη;
  Τι αντιαμερικανισμο ,ουδετεροτητα και διαφορες αηδιες , όταν στην ουσια από ολες τις κυβερνησεις εχουν δοθει οι βασεις τις Σουδας και οσες άλλες κατά καιρους ηθελαν, επετραπη η διελευση στον Γιουγκοσλαβικο πολεμο , η φιλια με την Τουρκια για να ανηχθη η διοδος για τα Αζερικα και Τουρκμενιστανικα αερια και πετρελαια που ενδιαφερει τις ΗΠΑ,η αναγνωριση του Κοσοβου και τοσα αλλα. Δεν είναι αισχρη κοροδια, όταν αυτοι που συναινουν στην ουσια με όλα αυτά να ισχυριζονται Αντιαμερικανισμο;
  Τι οικονομικη πολιτικη δηθεν φιλελευθερη ,σοσιαλιστικη, κρατικιστικη η μη , όταν πλεον εχει καταχρεωθει η Χωρα από ολους αυτους και κινδυνευει με το παραμικρο να διαλυθει σε χιλια κομματια. Από την μια διαβαζεις σοβαροτατους αναλυτες να επισημαινουν ότι η ΗΠΑ με τα χρεη τους κινδυνευουν να διαλυθουν και θεωρουν αυτό το Δημοσιο Χρεος τον σημαντικοτερο εθνικο κινδυνο και σε εμας την Χωρα-κουτσουλια, δεν θα συμβει τιποτα και οι Καταλληλοτεροι ,οι Καλυτεροτεροι και οι υπασπιστες τους θα τα αντιμετωπισουν με απλες διορθωτικες κινησεις και με δηθεν διαφορα ημιμετρα , αντι να ξεσηκωσουν Εθνικη Εγερση που και μονο για αυτό τον λογο θα ηταν αρκετο. Ξεκινα από την ουσια και μην αναλυεσαι σε προπαγανδιστικα τεχνασματα και εφευρηματα.

 51. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/12/2008 15:03:35

  Ποια είναι η ουσία;

  Δεν διαφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες, αλλά η οπτική μου εμένα είναι διαφορετική. Καταρχάς, δεν είμαι αντιαμερικανός. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Αμερικανούς. Τη δουλειά τους κάνουν. Έχουν τα συμφέροντά τους να εξυπηρετήσουν. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς δεν κάνουμε τη δική μας. Δεν επικαλούμαι αντιαμερικανισμό υπέρ του ΚΚ (εδώ δεν το κάνει ο ίδιος, παρά μόνον μέσα από πονηρές/κουτοπόνηρες διαρροές), απλώς νομίζω ότι οι αμερικανικές παρεμβάσεις είναι μια παράμετρος που πρέπει να ληφθεί ρεαλιστικά υπόψη, αν θέλουμε να είμαστε σε επαφή με την πραγματικότητα της ελληνικής πολιτικής ζωής. Κάπου το έχω ξαναπαραδεχτεί σε παρατήρηση συνομιλητή εδώ μέσα ότι ο ΚΚ πέφτει από μόνος του και δεν τον ρίχνουν οι κακοί Αμερικανοί. Απόδειξη ότι πέρυσι οι πυρκαγιές τον ανέβασαν εκλογικά και δεν τον έριξαν όπως υπολόγιζαν αυτοί που τις έβαλαν (κατά τη θεωρία που αποδέχομαι εγώ, πάντα). Δεν αρκεί να σε χτυπάνε για να πέσεις πολιτικά, αν δεν πέσεις από μόνος σου. Λοιπόν, κανέναν αντιαμερικανισμό δεν επικαλούμαι υπέρ του ΚΚ για να τον βγάλω λάδι. Αλλά δεν μπορώ να κλείσω και τα μάτια μου σε αυτό που βλέπω να συμβαίνει όχι σε σχέση με τον ΚΚ ειδικά. αλλά ως γενικότερο φαινόμενο.

  Η ουσία είναι φίλοι και φίλες ότι ενώ όλοι έχουν ύφεση εμείς έχουμε ακόμη ανάπτυξη. Οι άλλοι έχουν μικρότερο χρέος και ανησυχούν, εμείς έχουμε μεγαλύτερο χρέος και δεν ανησυχούμε. Είμαστε άραγε πιο έξυπνοι; Δεν νομίζω. Η ουσία, που λέμε, είναι άλλη. Η ουσία είναι ότι ο ελληνισμός επιβιώνει στην πραγματικότητα έξω από τις δομές του ελλαδικού κράτους. Επιβιώνει είτε χάρη στην ατομική καπατσοσύνη του καθενός μας, είτε χάρη στις δομές μαύρης οικονομίας που έχουν στηθεί γύρω από το ελλαδικό κράτος και άσχετα από τις προβλεπόμενες - νόμιμες διαδικασίες, είτε κυρίως χάρη στον καλό Θεό που μας ανέχεται και μας βοηθάει (όχι ειδικά εμάς, αλλά πάντως μας βοηθάει). Το ελλαδικό κράτος, όλα αυτά που εδώ διαπιστώνετε όλοι σας, όλοι μας, τόσο ωραία και τόσο εύστοχα, θα είναι πάντοτε αυτό που είναι, για όσον καιρό παραμένει ένα δοτό από τη Δύση κράτος. Επιβιώνουμε ασχέτως αυτού του κράτους. Η πραγματική ζωή του Ελληνισμού είναι αλλού, σε άλλο επίπεδο.

  Το ερώτημα είναι πόσο θα εμποδίσει το ελλαδικό κράτος, που αποτελεί εχθρό του Ελληνισμού, την πρόοδό μας και την επιβίωσή μας. Εκεί είναι η μάχη χαρακωμάτων, να μην εμποδίσει τη συλλογική επιβίωσή μας και ανάπτυξή μας το ελλαδικό κράτος.

  Προς KaryID. Ο ρεβανσισμός της παλαιοδεξιάς είναι γενικό φαινόμενο και δεν αφορά την παλιοδεξιά. Οποιοδήποτε κόμμα και αν κερδίσει το λάφυρο του δοβλετίου, θα συμπεριφερθεί αναλόγως. Από τους βενιζελικούς-βασιλικούς μέχρι τους δεξιούς-κεντρώους και μέχρι του Νεοδημοκράτες-Πασόκους, όλοι έτσι συμπεριφέρονταν ανέκαθεν. Επιχειρούν να ζήσουν στις πλάτες όλων ημών των σκληρά εργαζομένων, δια μέσου του ελλαδικού κράτους. Αυτή είναι η ουσία φίλτατε Μακρή Κ.

  Δεν είμαι "αγνός", μακάρι να ήμουν. Ρεαλιστής είμαι και ξέρω ότι αν θέλω το σωστό πρέπει να πιστέψω πρώτα σε αυτό. Ξέρω πολύ καλά τι είναι ο κάθε ΚΚ και ο κάθε ΓΑΠ. Προσπαθώ να στηρίξω τις θετικές τους πλευρές και να πολεμήσω τις αρνητικές τους. Ξέροντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να κάνω λάθος στις εκτιμήσεις μου, άρα "μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.