#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2010 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα «πιράνχας» παραμένουν στην ΥγείαΔεν πρόλαβε καν να στεγνώσει το μελάνι από τις τελευταίες βαρύγδουπες εξαγγελίες και δηλώσεις της Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη εκδίωξη των πιράνχας, για πάταξη της αδιαφάνειας,  για εφαρμογή νέου πλαισίου προμηθειών και τόσα άλλα , επικοινωνιακών εντυπώσεων και αυτοδιαψεύστηκε με το πλέον πανηγυρικό τρόπο.

Αποφάσισε ούτε λίγο, ούτε πολύ να μεταφέρει τις διαδικασίες των (υποτιθέμενων καταργημένων) απ’ ευθείας αναθέσεων και στα συγχρηματοδοτούμενα έργα !!!

Συγκεκριμένα, στις 27/07/2010 δημοσιεύθηκε από την Ειδική Υπηρεσία του Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την επιλογή αναδόχου υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Ανάπτυξη και λειτουργία συστήματος παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», προϋπολογισμού 113.000€.

Σύμφωνα με τη πρόσκληση, η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 3, παράγραφος 3 του Π.Δ.4/2002 σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με απευθείας ανάθεση κατόπιν διαπραγματεύσεων και επιλογή μεταξύ τουλάχιστον τριών (3) προσφορών.

Εκτός από το τυπικό γεγονός ότι από τη πρόσκληση απουσιάζουν τόσο η γνώμη της αρμόδιας υπηρεσία, όσο και η αιτιολογημένη απόφαση του γενικού γραμματέα, όπως ορίζονται στη παράγραφο 3 του άρθρου 3 του Π.Δ. 4/2002 που επικαλείται, τα εύλογα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν είναι τα εξής :

- Ποιος είναι αυτός ο επείγον χαρακτήρας του έργου, ώστε να απαιτεί διαδικασίες απ’ ευθείας ανάθεσης  ;

- Γιατί δεν επιλέχθηκε η διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού, αφού έτσι και αλλιώς τον Αύγουστο δεν διενεργείται καμία διαγωνιστική διαδικασία και είτε ανάθεση, είτε πρόχειρος διαγωνισμός,  θα διεξαχθούν μετά τις 24/08 ;

- Γιατί δεν έγινε η επιλογή της ανταγωνιστικής διαδικασίας, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  ;

-  Δεν αντιλαμβάνεται η υπουργός ότι, τέτοιου είδους ενέργειες ακυρώνουν τις όποιες οδηγίες (υποτίθεται ότι) δίνει για  διαφανείς και αξιόπιστες διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών ;

Με εκτίμηση

Driftie

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 30/07/2010 12:23:36

  μόνο ο κόλπος του Στρατωνιου ..έχει μείνει

  • ataktos avatar
   ataktos @ ataktos 30/07/2010 12:25:16

   έχει τελευταία ..πολλά οξεία του ΑΚΤΩΡΑ

 2. undercover gpr avatar
  undercover gpr 30/07/2010 13:19:32

  Old school η κ.Υπουργός:
  h**p://ermippos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

 3. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 30/07/2010 14:42:04

  Γιατι απορειτε? Η ασυνεπεια ειναι το κυριο χαρακτηριστικο τους.'Αλλα λενε σημερα και την επομενη κανουν ακριβως τα αντιθετα. Τακτικη που εχει χαραξει ο αρχηγος τους, ο οποιος εμαθε ολα τα "κολπα" στα τριαντα ολοκληρα χρονια που ηταν υπουργος αλλα ποιουσε συστηματικα τη σουπια. Επειτα, πως θα καλυψουν υποχρεωσεις και πως θα βολεψουν τους φιλους τους? Βουρ, λοιπον, στις παρεκκλισεις και στις απ' ευθειας αναθεσεις...

 4. nbechr avatar
  nbechr 30/07/2010 19:43:15

  Προφανώς η συγκεκριμμένη δημοσίευση εμφανίζει πρόβλημα τυπικό και ουσιαστικό.
  Ομως η περίφημη Επιτροπή Προμηθειών Υγείας πότε θα δημοσιεύσει διαγωνισμούς;
  Οσον δε αφορά στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών Υγείας πού αποφασίστηκε στην αρχή τού χρόνου αξίζει μια ερώτηση στην Βουλή για το ποσοστό προόδου του .

 5. diogenis avatar
  diogenis 01/08/2010 13:02:08

  Και πως παρέμειναν; Ποιός, ποιοί τα άφησαν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.