#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα παραλειπόμενα της πετρελαϊκής διαρροήςΚατά μια περίεργη σύμπτωση, η Goldman Sachs πούλησε 4.680.822 μετοχές της ΒΡ που διέθετε, λίγο πριν την καταστροφική διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Αν και ο αριθμός αυτός των μετοχών δεν είναι παρά το 44% αυτών που διαθέτει η Goldman στη ΒΡ, η εν λόγω μεταβίβαση είναι διπλάσια σε μέγεθος από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια συναλλαγή στο πρώτο τετράμηνο του 2010. Και όπως αποκαλύπτει το GlobalResearch.ca , η  Goldman Sachs δεν ήταν η μόνη που ξεφορτώθηκε μετοχές της ΒΡ. Η Wachovia, που είναι θυγατρική της  Wells Fargo, πούλησε 2.667.419 μετοχές, ή το 98% των συνολικών μετοχών της ΒΡ που διέθετε. Άλλες 2.125.566 μετοχές πουλήθηκαν από την ελβετική UBS.

Εν τω μεταξύ, ενώ η κριτική εναντίον του προέδρου Ομπάμα σε σχέση με την «ήπια» αντίδραση του στην οικολογική καταστροφή συνεχίζεται δριμεία, οι τελευταίοι που συμμετέχουν σε αυτήν είναι οι κυριότερες οικολογικές οργανώσεις των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το Politico, «Το οικολογικό κίνημα μοιάζει σαν έχει δώσει ελευθέρας στον Ομπάμα. Ενώ το αμερικανικό κοινό δείχνει εξοργισμένο, οι οικολόγοι σιωπούν». Ο λόγος για αυτή τη χαλαρή αντίδραση είναι μάλλον πως «Οι οικολόγοι ποντάρουν πολύ σε αυτή τη κυβέρνηση…. Χρειάζονται τη συνεργασία της σε άλλα μεγάλα ζητήματα όπως είναι οι κλιματικές αλλαγές, και έχουν πολύ καλύτερη προοπτική με τον Ομπάμα παρά με κάποια άλλη κυβέρνηση, όπως π.χ. επί προέδρου Μπους… είναι τόσο εξαρτημένοι από την παρούσα κυβέρνηση, που δείχνουν απρόθυμοι να της ασκήσουν κριτική».

Τέλος, η βιομηχανία χημικών προϊόντων ανέλαβε να ξεκαθαρίσει μερικά ζητήματα που  προέκυψαν τελευταία ως συνέπεια της πετρελαϊκής διαρροής της ΒΡ. Πολλοί είναι οι Αμερικανοί που δηλώνουν πως στο εξής θα αποφεύγουν το πετρέλαιο και τα υποπροϊόντα του  ως οικολογική αντίδραση απέναντι στα δεινά που αυτό προκαλεί στο περιβάλλον. Όπως όμως λένε οι χημικοί, «Κοιτάξτε γύρω σας. Το πετρέλαιο βρίσκεται παντού. Όχι μόνο στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας, αλλά στη ντουλάπα, στη κουζίνα, ακόμη και στο μπάνιο. Ένα μπουκάλι σαμπουάν είναι 100% χημικό. Ότι είναι πλαστικό, περιέχει πετρέλαιο…». Οτιδήποτε, λένε, δεν αποτελείται από σίδερο, ατσάλι ή κάποιο μέταλλο, έχει συστατικά βασισμένα στο πετρέλαιο. Το πετρέλαιο έχει καταφέρει να εισχωρήσει ακόμη και στη κυκλοφορία του αίματός μας, χωρίς μέχρι σήμερα οι επιστήμονες να γνωρίζουν τις μακροχρόνιες πιθανές επιπλοκές. Τα υλικά που υπάρχουν στο περιβάλλον, τείνουν πάντα να συσσωρεύονται και στον ανθρώπινο οργανισμό.

S.A. (GlobalResearch.ca, Politico, AP)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 14/06/2010 11:26:48

  Αυτό λέγεται εσωτερική πληροφόρηση και δεν είναι παράξενο φαινόμενο.
  Άλλο ο αναγγελθείς χρόνος της διαρροής και άλλο ο χρόνος του πραγματικού γεγονότος. Οι managers δεν είναι ιδιοκτήτες ή βασικοί μέτοχοι και συχνότατα αδιαφορούν για την πορεία της μετοχής (ή και την επιβίωση της εταιρίας). Αντίθετα, έχουν συνήθως καλές σχέσεις με τους χρηματοπιστωτικούς κερδοσκόπους.
  Ακόμη δεν καταλάβαμε γιατί ο καπιταλισμός, με τη μορφή που έχει πάρει σήμερα, γκρεμίζεται ήδη στο χάος;

 2. aaa avatar
  aaa 14/06/2010 14:39:45

  ‘Knowing’ Movie Knew About Oil Rig Explosion ?
  05-24-2010 • Youtube
  I don’t know what to think any more. This movie has the Gulf of Mexico suffering an oil platform explosion on 4/20/2010, and then this year, in real life, the same thing happened........

  Odd Movie “Coincidence” Regarding Oil Spill in “Knowing”

  Or is it? The movie is filled with symbolism and hidden meanings. Nicholas Cage has become known lately for his movies regarding freemasonry. Rent the film and watch it in it’s entirety and you be the “decider.” See how many clues you discover. I wonder if Nick is a freemason himself?………(PS: Note the running man in the eye (escape artists) as the film company’s logo. Just another “coincidence” I suppose) Personally, I think everything happens for a reason and there are very few real coincidences in life…..~jg

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.