26/08/2009 22:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα «παπαγαλάκια» δεν καίγονται στις πυρκαγιέςΤι γίνεται με το Χρηματιστήριο; Βγήκαν ξανά τα «παπαγαλάκια» και οι σπεκουλαδόροι και κάνουν παιχνίδια με τις μετοχές; Αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που συμβαίνει στην οδό Αθηνάς. Η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η χώρα καταστρέφεται από τις πυρκαγιές, η κυβέρνηση παραπαίει και πάμε σε εκλογές και ο γενικός δείκτης έχει φτάσει τις 2.545 μονάδες. Έκρηξη στις τραπεζικές μετοχές αφού τα κέρδη τους είναι εντυπωσιακά υψηλά. Χαρακτηριστικά η Πειραιώς με κέρδη εξαμήνου 120 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, κάποιοι λένε ότι το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο ευνοεί την κυβέρνηση, όμως το 2009 δεν είναι 1999 αφού η “μαρίδα” δεν βρίσκεται πια στο παιχνίδι και τα μεγάλα κέρδη τα έχουν οι μεγάλοι Έλληνες και ξένοι θεσμικοί. Γι' αυτό ας μην παρασύρονται οι μικροεπενδυτές και γυρίσει ο Δείκτης και αυτοί χάσουν τις οικονομίες μιας ζωής.

Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

  1. alekos avatar
    alekos 26/08/2009 22:53:12

    Factora to eides ayto? http://politis-gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_858.html

  2. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 27/08/2009 00:04:10

    Η σπέκουλα είναι από τους βασικούς πυλώνες του καπιταλισμού. Ίσως και η ραχοκοκαλιά του. Έτσι χτίστηκαν οι μεγάλες οικονομικές αυτοκρατορίες και δυναστείες. (Δεν μιλάω για το νεοελληνικό μόρφωμα του μεταπραττικού ή και του παρασιτικού καπιταλισμού). Μιλάω για τους περιβόητους robber barons των ΗΠΑ (τέλη 19ου, αρχές 20ου αιώνα), τους πρωτεργάτες του αμερικανικού θαύματος (ή κόλασης κατ`άλλους) που μάλον πολέμαρχους θύμιζαν παρά επιχειρηματίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.