#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2011 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πέτσινα πτυχία και τα δικά μας τα παιδιά
Αντιγράφω από το Έθνος:

«Διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους-μαϊμού εμφανίζουν δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης (σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές, υποδιευθυντές σχολείων κ.ά.), προκειμένου να έχουν υψηλά μόρια και να πάρουν τις θέσεις και τα ανάλογα επιδόματα. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και μάλιστα έχουν στηθεί «φάμπρικες» πλαστών τίτλων, οι οποίες έναντι αδρής αμοιβής παρέχουν στους ενδιαφερομένους τίτλους από πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως από βαλκανικές χώρες.Τελευταία πληθαίνουν οι ενδείξεις για την ύπαρξη «περίεργων» τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών σε Ελληνες εκπαιδευτικούς. Τα μεταπτυχιακά αυτά, δίνουν στους κατόχους τους μόρια για την κατάληψη θέσεων στελεχών της εκπαίδευσης, χωρίς αυτοί καν να παρακολουθήσουν μαθήματα και φυσικά με το αζημίωτο, λαμβάνοντας επιπλέον και τα μόρια για γνώση ξένης γλώσσας χωρίς άλλη πιστοποίηση. Κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητα του τίτλου, ιδίως στις περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι, ενώ βρίσκονταν αποδεδειγμένα στην υπηρεσία τους στην Ελλάδα, ταυτόχρονα ελάμβαναν μεταπτυχιακό τίτλο στο εξωτερικό».

Και να`ταν μόνο οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί;

Κάποτε, τα παλιά χρόνια, κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου, εκτός από κύρος, και μόρφωση, σου εξασφάλιζε και μια θέση εργασίας, τουλάχιστον στο δημόσιο.

Στη συνέχεια, όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, έτσι απαξιώθηκαν και τα ΑΕΙ, μαζί με τα πτυχία τους. Βοήθησε σε αυτό και  το «δικαίωμα στην αντιγραφή», αλλά και το «δημοκρατικό πεντάρι». Το ΠΑΣΟΚ ήθελε ισότητα (ισοπέδωση)… προς τα κάτω.

Αργότερα, εξαιτίας της πληθώρας πτυχίων, ο Έλληνας άρχισε να μαθαίνει και τα μεταπτυχιακά (μάστερ, διδακτορικά). Στην αρχή στο εξωτερικό, αργότερα και στην Ελλάδα. Σε κάποια φάση μάλιστα, στη δεκαετία του `90, είχαμε πλημμυρίσει από ξένα «πανεπιστήμια» και «κολέγια» κύρους, στα οποία δίδασκε μέχρι και ο Ζακ Ντελόρ! Με μερικά εκατομμύρια τσιμπούσες το μαστεράκι σου.

Πρόσφατα, και επειδή πλέον «όλοι» έχουν πτυχίο, και επειδή  για να μπεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ θα πρέπει να έχεις αρκετά τυπικά προσόντα, γεμίσαμε από μάστερ της Αγγλίας. Κάθε κοπελίτσα έχει και δυο τρία…

Καλή είναι η μόρφωση, δεν λέω. Αλλά να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και άλλοι,  πως στο δημόσιο, ο αναγνωρισμένος τίτλος μάστερ αμείβεται με περίπου 45 ευρώ μικτά το μήνα. Το διδακτορικό με λίγα παραπάνω. Αυτή την αξία έχει δώσει η πολιτεία μας στην υψηλή  μόρφωση, και στην κατάρτιση των στελεχών της. Κι από ότι ακούγεται, το επίδομα αυτό των μεταπτυχιακών σπουδών θα καταργηθεί οσονούπω, μαζί με πολλά άλλα, μέσα στα πλαίσια της λιτότητας και των περικοπών.

Τότε γιατί αυτός ο χαμός, και ξαφνικά όλοι οι μεσήλικες δημόσιοι υπάλληλοι θυμήθηκαν να σπεύσουν να αποκτήσουν μάστερ; Διότι ο τελευταίος δημοσιουπαλληλικός κώδικας δίνει μπόνους (υπό μορφήν μορίων) στους τίτλους σπουδών στις ξένες γλώσσες, κλπ για όσους επιθυμούν να προαχθούν.

Για αυτό και από εκεί που δεν το περιμέναμε, εμφανίστηκαν χιλιάδες πενηντάρηδες και βάλε, με σωρεία μεταπτυχιακών τίτλων και πιστοποιητικών ξένων γλωσσών. Από το πουθενά κυριολεκτικά. Και χωρίς να ξέρουν καν αγγλικά!!!!! Όου γιές!

Η συνταγή είναι εύκολη. Άσχετα με τη βιομηχανία πλαστών τίτλων που περιγράφει το Έθνος, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ιδού ένας απλός και δοκιμασμένος, που φοριέται πολύ τα τελευταί2-3 χρόνια: Αν είσαι κομματόσκυλο, και δη πράσινο, πλησιάζεις έναν εξίσου κομματόσκυλο καθηγητή ΑΕΙ, συνήθως υποψήφιο βουλευτή, ή γενικά πολιτευτή, ο οποίος ως αντάλλαγμα για τις ψηφοθηρικές υπηρεσίες σου, σε εγγράφει εν κρυπτώ σε ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα που επιβλέπει, και ξαφνικά εμφανίζεσαι στην υπηρεσία σου …. καταρτισμένος. Δεν χρειάζεται ούτε να παρακολουθήσεις μαθήματα, ούτε καν να εξεταστείς. Το κόμμα να είναι καλά.

Για να έχει κάποιος δημόσιος υπάλληλος μεταπτυχιακό, ή θα πρέπει να το έχει από πριν, ή να πάρει εκπαιδευτική άδεια για να το παρακολουθήσει. Άδεια που δίνεται από την υπηρεσία του, μέσω ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου. Αυτά στη θεωρία.

Στη πράξη, ελάχιστοι 50αρηδες ή 60αρηδες δημόσιοι υπάλληλοι (αυτοί που χτυπάνε τις θέσεις διευθυντού) έχουν μεταπτυχιακό, διότι τότε που ήταν νέοι ήταν δύσκολο να το αποκτήσουν, και δεν χρειάζονταν και ιδιαίτερα. Οπότε, πως γίνεται και ξαφνικά γέμισε το δημόσιο με σούπερ επιστήμονες; Που από το πουθενά εμφανίζονται με μεταπτυχιακά, όντας ξύλα απελέκητα;

Και πως τα απέκτησαν, αφού δεν πήραν καν εκπαιδευτική άδεια; Και εν πάση περιπτώσει, ο κόσμος το έχει βούκινο, οι διάδρομοι των δημοσίων υπηρεσιών βοούν, οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι κοιμούνται;

Όχι δεν κοιμούνται, αλλά μάλλον ενθαρρύνουν αυτή τη λαθροχειρία, διότι δικοί τους άνθρωποι είναι αυτοί που πρέπει να προαχθούν πάση θυσία. Που πρέπει να πάρουν τις θέσεις κλειδιά.  Και με δικές τους εντολές κάνουν τις κρίσεις προαγωγών τα «αδιάβλητα» υπηρεσιακά συμβούλια. Όλοι στο κόλπο είναι.

Και τέλος, για να ξέρει ο κόσμος. Δεν γίνεται ο κακός χαμός για να προαχθεί κάποιος, μόνο και μόνο για κάποιο επίδομα θέσης. Όχι. Ελάχιστα είναι αυτά  τα λεφτά. Στο δημόσιο δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις αμοιβές μεταξύ ενός κλητήρα του δημοτικού, και ενός διευθυντή με διδακτορικό. Το ΠΑΣΟK φρόντισε και γι αυτό. Ο χαμός γίνεται για τις θέσεις τις ίδιες. Που εν μέσω όλων αυτών των δραματικών αλλαγών που μας φέρνει το ΔΝΤ μέσω του ΠΑΣΟΚ (ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλήματα, κλπ.), οι θέσεις ευθύνης θα πρέπει να είναι στελεχωμένες από τα δικά μας παιδιά. Για να επιβλέψουν σωστά τη πώληση των ασημικών, και για να βάλουν και οι ίδιοι  μερικά στη τσέπη πριν από τη γενική εκποίηση, πριν από τη βύθιση του πλοίου.

Για αυτό και  ο ξαφνικός ζήλος κάποιων μεσόκοπων για … μάθηση. Για τη μαρμίτα, όπως πάντα!!!!

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 30/03/2011 14:29:59

  Η χώρα μας, η Ελλάδα μας, δεν έχει κανένα μέλλον, αφου οι τιμητές της μή προσπάθειας και τις αγραμματοσύνης, βρίσκοντα στα σκαλοπάτια της λήψης των αποφάσεων. Χρειάζεται κάψιμο στα περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας μας και αναμονη για τρείς γενιές πλασμένες κατα τα κρατούντα στις πολιτισμένες χώρες που κύριο μέλημά τους έχουν την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

 2. sawas avatar
  sawas 30/03/2011 14:30:43

  διδακτορικό +75€

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/03/2011 14:38:30

  Να ταν μονο αυτοί... Εδώ έχουν πτυχείο ότι ξέρουν που είναι η λεκάνη της τουαλέττας και αναλαμβάνουν ΔΕΚΟ!

 4. Έρεβος avatar
  Έρεβος 30/03/2011 14:44:54

  Στον ιδιωτικό τομέα τι ανάγκη έχει ένας 50ρης, 60ρης το διδακτορικό για να διεκδικήσει διευθυντική θέση. Το τι επαγγελματική και διοικητική εμπειρία έχει μετράει.

  Τα μεταπτυχιακά είναι για τους πιτσιρικάδες να ανεβάσουν τα προσόντα τους στις πρώτες προσλήψεις τους.

  Και στην εκπαίδευση τι χρείαν έχουν τα μεταπτυχιακά σε κάποιον που έχει 20 χρόνια στη τάξη; Η εμπειρία παντού μετράει περισσότερο από τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος.

  Εαν θέλει το υπουργείο ας περάσει τα υποψήφια στελέχη από ειδικές σχολές δημόσιας διοίκησης για να αποθαρρύνονται και οι διάφοροι "αλεξιπτωτιστές".

 5. irida avatar
  irida 30/03/2011 16:31:17

  Αυτό που πάντα με ενοχλούσε στους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ είναι πως πολύ όψιμα ανακάλυπταν την αλήθεια. Γνωστά τα πάντα εδώ και χρόνια. Τώρα ανακάλυψαν την Αμερική; Αύριο θα μας μιλήσουν και για τις αναξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής στα ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτή είναι η μία πλευρά της πραγματικότητας. Υπαρκτή και πραγματική. Γιατί επιλέγουν να την παρουσιάσουν τώρα είναι ένα ζήτημα. Αυτοί που γνωρίζουν είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται και την άλλη πλευρά που δεν είναι το όφελος της εκπαίδευσης αλλά η απαξίωση των εκπαιδευτικών. Πολλοί εργάζονται κι ευσυνείδητα έχοντας να αντιμετωπίσουν τρομερές αντιξοότητες και δυσκολίες. Πολλές φορές κάνουν τον ψυχολόγο, το γονιό, το φίλο. Υπάρχουν τόσα κενά σήμερα που το γνωστικό κομμάτι είναι, ίσως, το τελευταίο που πρέπει να υποστηριχτεί στο σχολείο. Η μονομέρεια κι η προκατάληψη των δημοσιογράφων δεν φτάνει για να δει όλα τούτα. Κι αλήθεια πόσοι ΠΑΣΟΚΟΙ κατέχουν θέσεις κλειδιά με τέτοια πτυχία; Πως πρόκυψε αυτή η νοοτροπία; Ξέρει κανείς πως και φοιτητές αγοράζουν εργασίες κι ένα σωρό άλλα; Την τύφλα τους ξέρουν όλοι. Ξέρουν όμως καλά ένα: να εργάζονται πάνω στην απαξία και τη μείωση των πάντων. Με τι σκοπό και στόχο αλήθεια; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 30/03/2011 17:01:12

  Η ιστορία είναι παλιά. Στη Νέα Υόρκη και στο Τεχνολογικό Ιδρυμα Νέας Υόρκης ( New York Tech) στα τέλη της δεκαετίας του 70, όπως μας έλεγαν παλιότεροι, μερικοί Έλληνες πήραν πτυχία με 2500 δολλάρια. Υποψιάζομαι ότι μερικοί ήταν του ΠΑΣΟΚ και επέστρεψαν σε εθνικές και ευρωπαϊκές θεσούλες. Έτσι ξεκίνησε και το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ στην Ελλάδα αν δεν κάνω λαθος. Οι ψευτες και οι κλεφτες μας χαντάκωσαν όλους. Αν θυμάμαι καλά, οι υπευθυνοι στο ΝΥ Tech που είχαν εμπλακεί απολύθηκαν και φυλακίστηκαν. Οι Αμερικανοί, σε αντίθεση με εδώ, δεν αστιευονται.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/03/2011 17:06:11

  h--p://www.antinews.gr/2011/03/04/89074/

 8. Έρεβος avatar
  Έρεβος 30/03/2011 17:15:56

  Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με την κομματοκρατία που υπάρχει.

  Η ανάπτυξη απαιτεί δημοκρατία και αξιοκρατία για να υπάρξει χωρίς αυτά τα δυο συστατικά ποτέ δεν μπορεί να επιτευχθεί.

  Ας το καταλάβουν καλά οι νεολαίες και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ότι οι "όμορφες" μέρες που κολλώντας αφίσσες ή σαλαγώντας αμνοερίφια ψηφοφόρους γινόταν "αγάς" κάποιο κομματόσκυλο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όπως πέρασαν βέβαια και οι εποχές των εύκολων δανεικών.

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/03/2011 17:37:07

  ...οτι οι “όμορφες” μέρες που κολλώντας αφίσσες ή σαλαγώντας αμνοερίφια ψηφοφόρους γινόταν “αγάς” κάποιο κομματόσκυλο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...

  Μην είσαι τόσο σίγουρος. Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ οι κομματικοί κάνουν κουμάντο. Σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας ζωής.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Strange Attractor 30/03/2011 17:47:15

   Μέχρι τώρα το οικονομικό μοντέλο της χώρας στηριζόταν καθαρά στην ανακύκλωση δανεικών από το εξωτερικό. Μόνο σε ένα τέτοιο μοντέλο είναι δυνατό να συντηρηθεί το υπάρχον σύστημα της κομματοκρατίας.

   Όπως δείχνουν τα πράγματα για να υπάρξει πλέον η Ελλάδα σαν χώρα πρέπει οπωσδήποτε να περάσει σε αναπτυξιακό οικονομικό μοντέλο. Ανάπτυξη και κομματοκρατία είναι έννοιες αντίθετες μεταξύ τους.

   Βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ξαναρχίσουν να μας δανείζουν οι αγορές οπότε χαράς ευαγγέλια για τα απανταχού κομματόσκυλα...

 10. rs avatar
  rs 30/03/2011 17:58:25

  Αγαπητέ Strange,
  καλά όλα αυτά που περιγράφεις και μάλλον τα λές και ... ήπια!
  Από που βγαίνει όμως ότι όσοι ¨κινούνται ¨ έτσι είναι ΠΑΣΟΚ και οπωσδήποτε "πράσινα κοματόσκυλα";
  Τέτοια "στελέχη" υπάρχουν σ' όλους τους χώρους. Για ψάξε λίγο να δείς ποιές στελεχάρες της ΝΔ έχουν παρόμοιους τίτλους; Κάτι κολλέγια "DEREE" και τυρί!
  Και factor σε πληροφορώ οτι έχω τόση σχέση με το ΠΑΣΟΚ όσο έσυ με το Κατατζαφέρη.
  Αλλά ρε παιδιά το "ηθικό" δεν "ανεβαίνει" με τέτοιες αναρτήσεις. Έλεος πιά!
  Συγκεκριμένα "ξύνοντας" τέτοιες πληγές, αποδικνύεται περίτρανα ότι και τα δύο κόματα "εξουσίας" - τρομάρα τους και χάλι μας- ταυτίζονται απόλυτα σε μεθόδους και πρακτικές σύλλησης του κράτους!

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ rs 30/03/2011 20:08:24

   Πάντα υπήρχαν, αλλά με τον τελευταιο κωδικα δημ υπαλληλων επιδοτείται με μορια ο μεταπτυχιακός τίτλος για προαγωγή άρα οι πασοκτσηδες είναι αυτοί που κουντουρτισαν τώρα για να παρουν θέσεις κλειδιά. Δικοί τους άνθρωποι κρίνονται για τις θέσεις.

 11. Xristos avatar
  Xristos 30/03/2011 18:06:31

  Μπορεί να μην κολάνε πολλές αφίσες αλλά τα αμνοερίφια στην Ελλάδα υπάρχουν και θα υπαρχουν. Είναι αυτό που λέμε χρήσιμοι ηλίθιοι.

 12. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 30/03/2011 18:10:32

  Αγορασμένα πτυχία στην Ελλάδα υπήρχαν πάντα, όπως και αγορασμένες πανάκριβες ισοτιμίες πτυχίων εκ του εξωτερικού! Λίγο αν ξύσουμε τη μνήμη μας θα θυμηθούμε σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας και θα βρούμε γιατρούς, που δεν σκαμπάζουν από Ιατρική, αλλά έχουν πετύχει την ισοτιμία του χαρτιού, που έφεραν, από μη αξιολογημένα πανεπιστήμια χωρών που έχουν ανοίξει φάμπρικα πτυχίων.
  Όταν ζεις στη χώρα, που "υποτίθεται" πως δίνεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, για να προσληφθείς στην Εκπαίδευση και καταστρατηγείται η βαθμολογία, αφού ενώ αριστεύεις μένεις απ’ έξω γιατί προηγούνται εκείνοι που μόλις και μετά βίας πάτησαν τη βάση με διάφορα φωτογραφικά τερτίπια της προκήρυξης, αντιλαμβάνεσαι πως η Παιδεία ήταν και παραμένει ο μεγάλος ασθενής.
  Γιατί λοιπόν να μην "αναγνωρισθούν" τα πέτσινα πτυχία των στελεχών της; Η «αρχή της ήσσονος προσπάθειας» διατρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα στη στελέχωσή του από τον διορισμό του εκπαιδευτικού, μέχρι και τις διοικητικές θέσεις. Για τα πραγματικά και με αντικειμενικά κριτήρια προσόντα των προϊσταμένων και των διευθυντών του, θα ψάχνουμε; Άλλωστε έχει προνοηθεί να βάζει πλάτη και η λεγόμενη συνέντευξη, άμα δεν μας αρκούν τα μόρια των εκ των προσόντων! Αυτή η «συνέντευξη» ως λέξη είναι συνώνυμη με την «κομματική πασαρέλα»! Περαστικά μας και καλή πρόοδο στα παιδιά μας!

 13. O Άνθρωπος της μιας Γης avatar
  O Άνθρωπος της μιας Γης 30/03/2011 18:46:18

  To ΔΕΚΑΤΣΑ έγινε για να αναγνωριστούν και να κατοχυρωθούν τα πτυχία των Πανεπιστημίων του εξωτερικού από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.Βεβαίως οι εξετάσεις είναι ανεξάρτητες από τις εξετάσεις των κατατακτηρίων και από τις τμηματικές.Πως μας χαντάκωσαν δηλαδή,αφού οι περισσότεροι,να μη πω όλοι,επαναλάμβαναν τις εξετάσεις αμέτρητες φορές για να περάσουν.
  Ο επιμένων νικά..

 14. Στάθης Δ avatar
  Στάθης Δ 30/03/2011 18:51:28

  Μιάς και μιλάμε για μεσόκοπους με έφεση στην μάθηση (αλλά και στην δημιουργία περιουσίας):

  Γ. Αδριανός: Πήγε στο Μαξίμου απόφοιτος λυκείου, έφυγε... διδάκτωρ
  h--p://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=43792948

  • sawas avatar
   sawas @ Στάθης Δ 30/03/2011 18:57:51

   Σωστά, όπως και η νηπιαγωγός που έγινε διδάκτωρ ιατρικής.....

   "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"

 15. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 30/03/2011 19:09:40

  Ως σωστοί Έλληνες (με φιλότιμο βεβαίως,βεβαίως) όχι μόνο τέτοια κάνουμε αλλά και πολύ χειρότερα. Μεταπτυχιακά χωρίς γνώσεις όχι μόνο της Αγγλικής, αλλά και της Ελληνικής, χορηγούν τα εγχώρια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ???, με τη σέσουλα. Και αυτά τα θέλουμε. Γιατί αν δεν τα θέλαμε, θα είχαμε φροντίσει να είχαν μπεί σε λειτουργία ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα επέτρεπαν στον οποιονδήποτε, να κάνει ότι θέλει (και μπορεί βεβαίως, βεβαίως). Έτσι δεν είναι;;;;;;;;;;;

 16. mx avatar
  mx 30/03/2011 21:25:11

  Ουσιαστικα, αυτος ειναι ο πυρηνας του ελληνικου προβληματος.Αναξιοκρατια, νεποτισμος, οικογενειοκρατια,πελατειακη σχεση, κοματοκρατια, φαυλοτητα.Οι απευδευτοι "υπηκοοι" ειναι οι καλυτεροι πελατες του πελατειακου πολιτικου συστηματος.Υπηρχε συγκεκριμένη στοχευση στο να διαλυθει η παιδεια στην χωρα(Αρκει να ανατρεξει κανεις στον βιο και πολιτεια των υπουργων παιδειας της τελευταιας περιοδου μετα την μεταπολιτευση)παιδεια για ολους = παιδεια για κανεναν.

 17. O Άνθρωπος της μιας Γης avatar
  O Άνθρωπος της μιας Γης 30/03/2011 23:13:14

  Αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα.
  Γιατί εσύ και όχι και γω.
  Και συ και γω.
  Αυτή είναι η νοοτροπία του Α.Π.
  Αφού υπάρχουν φτωχοί να γίνουμε όλοι φτωχοί.
  Αυτή τη πορεία χάραξε με τα λόγια του και οι δικοί του την κάνουν πράξη.
  Ο Ανδρέας αποδείχτηκε σοφός σε μας που δε τον γνωρίζαμε καλά λόγω ηλικίας και καθώς είμασταν νήπια στη πολιτική εξουσίας,μας το είπε εξ απάλών ονύχων.
  Μα και τότε δε καταλάβαμε.
  Μα μήπως κατάλαβε κανένας.
  Αν είχαν καταλάβει ίσως να είχαν τη δυνατότητα να απομακρύνουν τον κίνδυνο
  που απειλούσε την οικονομία της χώρας.
  Στους τεθνεώτες πρώην πρωθυπουργούς επιρρίπτω την ευθύνει στον Κ.Κ και στον Α.Π.
  Μας άφησαν να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.
  Δεν έδωσαν τις πρέπουσες οδηγίες περί του συνήθως πρακτέου.
  Μα λέγονταν αυτά.
  Στην αντίληψη του καθενός έγκειται να καταλάβει τι πρέπει να πράξει αναλόγως.
  Για φαντάσου ο ένας να εκδικείτο τους οπαδούς του άλλου.
  Έτσι βγήκαμε ζημιωμένοι άπαξάπαντες και απο μια άποψη κερδισμένοι αφού
  χαμηλώσαμε τους τόνους μας μονιασμένοι τώρα όσο ποτέ άλλοτε.

 18. φυλεας avatar
  φυλεας 31/03/2011 00:18:45

  Λες ανοησίες αν εχεις την εντύπωση ότι οι κοπελίτσες στην Αγγλία μπορούν να πάρουν 2-3 μάστερ.Η Αγγλία δεν είναι Ελλάδα που αγοράζονται μεταπτυχιακές εργασίες και μοιράζονται μεταπτυχιακά και δδακτορικά σε κοματόσκυλα και συγγενολόι.Θα φτύσεις αίμα για να πάρεις μάστερ ακόμη και σε μέτριο πανεπιστήμιο.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ φυλεας 31/03/2011 00:42:39

   Μην είσαι τόσο σίγουρος... Ξέρω περιπτώσεις.
   Εξάλλου, αν γνωρίζεις, το ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ αναγνώριζε τα βρετανικά μάστερ μέχρι την πλήρη ένταξή μας στην ΕΟΚ το `91, επειδή ακριβώς, εκτός του ότι ήταν μονοετούς διάρκειας, και δέχονταν ακόμη και πτυχίο ελληνικού ΤΕΙ για να σε εντάξουν στο μεταπτυχιακό τους πρόγραμμα, υπήρχαν περιπτώσεις απόκτησης τους δι`αλληλογραφίας. Τόσο καλά. Απ το `91 και μετά αναγνωρίζονται υποχρεωτικά.
   Ότι ήταν η Ρουμανία, η Ιταλία, και η Γιουγκοσλαβία τις προηγούμενες δεκαετίες, έγινε μετά η Βρετανία (για σπουδές των Ελλήνων μιλάω).

 19. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/03/2011 00:37:16

  ...αλλοδαπός εργαζόμενος έριχνε βοθρολύματα – μετά από εντολή του εργοδότη του – σε γεώτρηση ύδρευσης της περιοχής στο 4ο χλμ. Αγριάς - Δράκειας στο σημείο Κναβάκι –, στην οποία έχει διαπιστωθεί σημαντική υπέρβαση σε κολοβακτηρίδια!...

  Ελλάδα Ολέ!!!!!!

 20. kapsiotis avatar
  kapsiotis 31/03/2011 01:30:36

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ:
  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=65519&colid=37&catid=33&dt=2011-03-27%200:0:0
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΡΟΝ" (27/3/2011) ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΕΤΣΙΝΑ ΠΤΥΧΙΑ" ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ ΑΡΙΣΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΡΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ Δ/ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΣΟΝΟΥΠΟ... ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...!!!!!!!!!!
  "Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ...
  Τα βαλκανικά πτυχία και τα... βαυαρικά διπλώματα"

 21. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 31/03/2011 03:10:20

  "Το ΠΑΣΟK φρόντισε και γι αυτό. Ο χαμός γίνεται για τις θέσεις τις ίδιες. Που εν μέσω όλων αυτών των δραματικών αλλαγών που μας φέρνει το ΔΝΤ μέσω του ΠΑΣΟΚ (ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλήματα, κλπ.), οι θέσεις ευθύνης θα πρέπει να είναι στελεχωμένες από τα δικά μας παιδιά. Για να επιβλέψουν σωστά τη πώληση των ασημικών, και για να βάλουν και οι ίδιοι μερικά στη τσέπη πριν από τη γενική εκποίηση, πριν από τη βύθιση του πλοίου."

  Θα προσθεσω, πριν πουλησουν τα καλα φιλετα της χωρας και την υπολοιπη τη χαρισουν στο ΝΑΤΟ, σε μια κατασταση ασταθειας για χρονια γιατι αυτο θα γινει.
  Δηλαδη κριμας γιατι οι ΝΑΤΟικοι ξερουν ηδη αγγλικα και δε θα μπορεις να βγαλεις εστω κι ενα μεροκαμματο κανωντας ιδιαιτερα σε δαυτους, ενω με τους κουτοπονηρους στο Δημοσιο κατι γινοτανε.

 22. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/03/2011 09:14:18

  +100000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.