#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2011 10:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πέντε στάδια του θανάτουΗ Elisabeth Kübler-Ross περιέγραψε πέντε φάσεις, από τις οποίες περνάει ο άνθρωπος για να αποδεχτεί τελικά τον θάνατο. Ένας ασθενής με μια θανατηφόρα ή μη ιάσιμη ασθένεια λέγεται ότι περνάει από αυτές τις φάσεις, γνωστές ως "Τα πέντε στάδια του θανάτου".

Άρνηση: "Αποκλείεται, δεν μπορεί να συμβαίνει σε εμένα!"


Θυμός: "Είναι άδικο, γιατί σε εμένα; Δεν έχω ζήσει τίποτα" ή "Είμαι πολύ μικρός/μικρή γιατί μου το κάνεις αυτό;" (Εδώ είτε αναφέρεται στον Θεό, στον εαυτό του, είτε σε οποιονδήποτε θεωρεί υπεύθυνο για την κατάστασή του/της)


Διαπραγμάτευση: "Τουλάχιστον άσε με να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν" ή "Θα είμαι καλύτερος, θα αλλάξω, απλώς άσε με να ζήσω λίγο παραπάνω."


Κατάθλιψη: "Είμαι τόσο λυπημένος, γιατί να προσπαθήσω να κάνω οτιδήποτε;" ή "Δεν έχω ελπίδες, απλώς θα περιμένω να πεθάνω"


Αποδοχή: "Εντάξει όλα θα πάνε καλά"

Διαπραγμάτευση ή παζάρεμα είναι ένας τύπος διαπραγμάτευσης στο οποίο ο αγοραστής και ο πωλητής ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας αμφισβητούν την τιμή που θα καταβληθεί και η ακριβής φύση της συναλλαγής που θα πραγματοποιηθεί, και να έρθει τελικά σε μια συμφωνία. Υπάρχει και η διαπραγμάτευση στην Αξία-value του αγαθού ή της υπηρεσίας.

ΠΟΙΟΣ ΑΠο ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΤΙΜΗ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ;

ΠΟΙΟΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ/ΚΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ;

ΚΑΝΕΙΣ !!! ΠΟΤΕ !!!

Πως περιμένουμε να σώσουν την Πατρίδα, όντα τα οποία ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΤΕ το παζάρι για τα Χρήματά τους.. Πόσο μάλλον για Χρήματα άλλων !!!

Σήμερα ΖΟΥΜΕ τα Πέντε Στάδια του Θανάτου πιό πάνω.  Ο καθένας στο μετερίζι του και όλοι μαζί ως Εθνος ώς Πατρίδα.

Επιμένω στην Διαπραγμάτευση, διότι είναι μια αρετή και θέλει μεγάλη εμπειρία και πίστη στα πιστεύω σου, αλλά και απόλυτη γνώση του Διαπραγματευτή από την άλλη μεριά του τραπεζιού.

Γνωρίζω ευτυχώς πολύ καλά το πως λειτουργεί το Χρήμα, πως σκέφτονται όσοι το κατέχουν και πως πρέπει να τους αντιμετωπίζεις ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ !

Διότι οι κάτοχοι Χρήματος είναι άρρωστοι και ψυχωτικοί, χωρίς συνείδηση, χωρίς φίλους!! Η μέρα τους τελειώνει, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ περισσότερα Χρήματα, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ POWER GAME. Να επαληθευθεί το ΕΓΩ τους, στους κύκλους τους και στον ΚΑΘΡΕΦΤΗ.  Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΗΘΙΚΗ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΡΑΓΜΟΣ. Οπως τα μικρά παιδιά έως δυο ετών δεν έχουν κανένα φραγμό και δρουν ανεξέλεγκτα και απρόβλεπτα.

Έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε και να τους σχολιάζουμε αντίστοιχα. Ένας γαλαζοαίματος Τραπεζίτης ( πάππου προς πάππου ) μου έχει δώσει τρεις συμβουλές, τις οποίες έχω προσπαθήσει να σας περάσω εδώ στο Antinews μιας και στη ζωή μου τις έχω δει να επαληθεύονται μια προς μια...

α. Το Χρήμα είναι σαν μία κόμπρα. Όμορφη, λικνίζεται... σε ζαλίζει, σκέφτεσαι τα δικά σου, και μόλις χάσεις την προσοχή σου σε δαγκώνει. ΠΑΝΤΑ !

β. Να σκέφτεσαι πάντα όπως ένας Τραπεζίτης όχι σαν καθηγητής/βιομήχανος/υπάλληλος κλπ.. Τραπεζίτης και όχι τραπεζικός !!!

γ. Δεν υπάρχει Χρήμα. Υπάρχει credit-debt.

Δύναμη ( power game above ) έχει αυτός που του χρωστάς και όχι ένας εξοφλημένος.

Δύναμη έχει αυτός που γνωρίζει το Σύστημα Της Τραπεζικής Εξουσίας.

Μην ξεχνούμε ποτέ τα ΜΜΕ... έχω πει, έχω βρίσει... αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΜΕ! ΟΛΑ είναι άμεσα εμπλεκόμενα με το Τραπεζικό Σύστημα Εξουσίας. Τελεία και παύλα.

Καταλήγω και θέλω εδώ να εξηγήσω ΓΙΑΤΙ κάνω ερωτήσεις

Οι ερωτήσεις και η εξερεύνηση είναι ο μόνος τρόπος ορθής σκέψης για να αποκτήσεις ΓΝΩΣΗ. Η ΓΝΩΣΗ είναι πολύτιμη... Ρωτάς έστω και εάν μια στις δέκα ερωτήσεις είναι ορθή και έχει βάση. Όπως τα μικρά παιδιά όλη μέρα ρωτούν για τα πάντα γύρω τους τα οποία εμείς οι μεγάλοι και ΓΝΩΣΤΕΣ θεωρούμε δεδομένα, έτσι κι εμείς πρέπει να ρωτάμε. Ο Σωκράτης ήταν από άλλο πλανήτη; Εν οίδα οτι ουδέν οίδα. ΤΕΛΟΣ.

Όποιος σήμερα υποστηρίζει ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι σημαίνει Αναδιάρθρωση, είναι ο πιό επικίνδυνος απ όλους όσοι εχουν μία εστω και λανθασμένη εξήγηση.

Όποιος ΠΕΝΘΕΙ μια ενδεχόμενη Χρεοκοπία συναισθηματικά δε θέλει να αποδεχθεί το γεγονός! Νοητικά το γνωρίζει. Σωστά;

Ρωτήστε τον εαυτό σας, πόσο θα πενθήσει ένας Τραπεζίτης εάν χάσει (έστω) κάποια εκατομμύρια. Πόσο θα Πενθήσει ο ίδιος εάν Χάσει σε μία Μάχη Τραπεζιτών ( Power game );

H ΑΓΝΟΙΑ είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο, όπως ήταν από γέννησης του Ανθρώπου και θα είναι μέχρι το Τέλος του.

Η ειλικρινής παραδοχή της ΑΓΝΟΙΑΣ να μετατραπεί σε ΑΦΕΤΗΡΙΑ της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Την ΓΝΩΣΗ δεν μπορεί να μας την αφαιρέσει κανείς. Η Μη Προβλεψιμότητα και η Γνώση είναι τα Μόνα όπλα μας απέναντι στο Σύστημα.

Τα τέσσερα άλλα "στάδια του Θανάτου" θα τα αναλύσουμε άλλη μέρα. Οποιος επιθυμεί μπορεί να σχολιάσει και να ρωτήσει το οτιδήποτε.

Σας ευχαριστώ που με υπομένετε. Είμαστε όλοι Στριμωγμένες Ψυχές.

Καλή Ανάσταση.

ΠΠ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ian Mac Os avatar
  Ian Mac Os 22/04/2011 10:49:59

  Πολύ ενδιαφέρον. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι το χρήμα είναι κόμπρα..Πότε δηλαδή δαγκωνει; Σε τι φάση;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ian Mac Os 22/04/2011 11:22:19

   Σε πολλές περιπτώσεις. Σε "δαγκώνει" όταν μαγεύεσαι από την ύπαρξή του και μόνο, και υπερδανείζεσαι, είτε για επένδυση είτε για..έκλυτο βίο, απλά τότε το δηλητήριο δρα αργά. Σε "δαγκώνει" όταν δεν το έχεις και σου δηλητηριάζει την ψυχή, οπότε καταφεύγεις στο έγκλημα. Σε "δαγκώνει" τέλος, όταν το έχει κάποιος άλλος και σου ελέγχει τη ζωή.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ian Mac Os 22/04/2011 11:40:53

   Καλημερα Καλη Ανασταση.
   Το Χρημα δαγκωνει τον καθεναν με ξεχωριστο τροπο διοτι ο καθενας εχει την ιστορια του και το περιβαλλον του. Το "Δαγκωνει" μπορει να το δει καποιος υλικα, άλλος αυλα, αλλος συναισθηματικα, αλλος εγωιστικα. Ολοι μελαγχολουν στο Δαγκωμα!!

   ΠΠ

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 22/04/2011 11:31:58

  Νομίζω ότι τα δύο πρώτα στάδια είναι τα χειρότερα, η άρνηση σε κρατάει πίσω, δε σε αφήνει να προσπαθήσεις να ασχοληθείς με το πρόβλημα, αλλά και ο θυμός παραπλησίως σου αποσπάει την προσοχή, ρίχνοντας την "ευθύνη" σε κάποιον άλλο. Το καλό βέβαια είναι και τα δύο αυτά έχω από προσωπική εμπειρία καταλάβει ότι ξεπερνιούνται "εύκολα" μέσω της πίστης, το βλέπεις σα να μαζεύεις κερματάκια για τα τελώνια (για όσους καταλαβαίνουν τι εννοώ). Από εκεί και πέρα, το τελευταίο στάδιο είναι το πιο "υγιές", ίσως λίγο μπερδεύει το "όλα θα πάνε καλά", δεν είναι η υπέρμετρη αισιοδοξία ή η εγκατάλειψη του αγώνα, είναι η συνειδητοποίηση της αξίας του ταξιδιού, ακόμα κι αν δεν φτάσεις την Ιθάκη σου, δεν σταματάς το ταξίδι, αντιθέτως το απολαμβάνεις πιο ζωντανά πλέον. Τα δύο ενδιάμεσα πιστεύω ότι είναι reoccuring phases, επαναλαμβανόμενες φάσεις, ακόμα και όταν φτάσεις στο τελευταίο επίπεδο της αποδοχής, απολύτως ανθρώπινο και αν είναι ελέγξιμο εν τέλει σε δυναμώνει ακόμα περισσότερο.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ TopGunZ 22/04/2011 11:47:05

   Καλημερα TopGanz, Καλη Ανασταση.

   οπως λεει και ο λαος... αν δεν φατσεις στον πατο σου, ποτε δε θα μαθεις
   α. πως ειναι εκει
   β. αν εχεις τη δυναμη να σηκωθεις

   Οτι αναφερω, ορμωμενος απο το μπαλαμουτι του Χρεους και της καταστροφολογιας και της πληρους ΑΓΝΟΙΑΣ των γεγονοτων, και της Αποδοχης ή οχι της καταστασης ειναι καθαρα Αληθεινο. Εχεις σιγουρα προσεξει οτι κανεις δεν δινει μια ξεκαθαρη περιγραφη του τι εννοει με το "αναδιαρθρωση".. απλα το μετεφρασαν απο τα αγγλικα και μας λιβανιζουν με αναλυσεις τ.κ.

   Μεσα σε 1.5 χρονο ΓΑΠΑΣΟΚ αποκτησαμε πολυτιμη Γνωση. Μενω σε αυτο !!

   ΠΠ

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/04/2011 11:57:41

    Ακριβώς φίλε μου. Αν μη τι άλλο, μάθαμε τη δύναμή μας και την αντοχή μας όσοι αποφασίσαμε να παλέψουμε. Και αν δεν φτάσεις στον πάτο να σπρώξεις με τα πόδια σου γερά το βυθό, δύσκολα ξαναβγαίνεις στην επιφάνεια. Καλή Ανάσταση!

 3. tsar avatar
  tsar 22/04/2011 11:43:14

  Πόρτα-πόρτα, μιά και είσαι πολυγραφότατος, και ορμώμενος απ' την προτροπή σου ("...Οποιος επιθυμεί μπορεί να σχολιάσει και να ρωτήσει το οτιδήποτε...") κάνε σε παρακαλώ και μιά ανάρτηση για κάποιες βασικές έννοιες που ο πολύς κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει και τις έχει παρεξηγήσει.

  Π.χ. όταν λέμε πως κάποιος πάει και "καταθέτει" τα χρήματά του στην τράπεζα σε έναν καταθετικό λογαριασμό, θα πρέπει να ξέρει πως στην πραγματικότητα επενδύει τα χρήματά του, με ένα μικρό ρίσκο. Γι' αυτό και παίρνει και τόκο.
  Ο τόκος, είναι η απόδοση της επένδυσής του.
  Όσο μεγαλύτερος ο τόκος, τόσο μεγαλύτερο και το ρίσκο της επένδυσης. (συνήθως)

  Εάν ήθελε απλώς να εξασφαλίσει τα χρήματά του, χωρίς να τα υποβάλει σε κανενός είδους ρίσκο, τότε θα έπρεπε να τα βάλει σε μία θυρίδα, για την οποία όχι μόνο δεν θα εισέπραττε έσοδα (τόκο) αλλά θα έπρεπε να πληρώνει το ανάλογο κόστος χρήσης της.

  Άρα: όταν μιλάμε για τους κακόμοιρους τους καταθέτες, να έχουμε υπ' όψιν μας, πως πρόκειται στην ουσία για επενδυτές. Έστω και μη συνειδητοποιημένους.
  Πόσοι αλήθεια απλοί καταθέτες, είναι συνειδητοποιημένοι επενδυτές;
  Αυτό, δεν είναι ΘΕΜΑ;

  Άλλο:
  Όταν (π.χ.) εγώ, δεν έχω ούτε μία δραχμή σε καταθετικό λογαριασμό καμιάς τράπεζας και μιά τράπεζα πάει να βαρέσει κανόνι, με ποιό δικαίωμα το κράτος κάνει χρήση ΚΑΙ των δικών μου χρημάτων (μέσω φορολογίας) και στηρίζει τις τράπεζες και όσους έχουν "επενδύσει" εκεί τα χρήματά τους;
  Γιατί πρέπει το κράτος να εγγυάται απ' το κοινό ταμείο όλων μας, τις καταθέσεις (ουσιαστικά όμως, επενδύσεις) όσων έχουν πάρε-δώσε με τις τράπεζες;

  Άλλο θέμα:
  Όταν ο "καταθέτης/επενδυτής" πάει να καταθέσει/επενδύσει τα χρήματά του σε έναν καταθετικό/επενδυτικό λογαριασμό σε μιά τράπεζα, γιατί δεν ζητάει χειροπιαστές εγγυήσεις για την επένδυση/κατάθεσή του;

  Όταν γίνεται το αντίστροφο, όλοι θεωρούν φυσιολογικό η τράπεζα να προσημειώνει κάποια χειροπιαστής αξίας περιουσιακό στοιχείο ενός δανειολήπτη, προκειμένου η τράπεζα να του δανείσει/επενδύσει το ποσό του δανείου.

  Εφόσον δηλαδή και το δάνειο και η κατάθεση είναι στην ουσία τους επενδύσεις (με ρίσκο) γιατί δεν δικαιούται ΚΑΙ ο καταθέτης/επενδυτής να ζητήσει απ' την τράπεζα ως εγγύηση κάποιο αντίστοιχης (ή και πολύ μεγαλύτερης) αξίας με την κατάθεση περιουσιακό στοιχείο της τράπεζας;
  Απ' την στιγμή δηλαδή που η τράπεζα γίνεται η ίδια δανειολήπτης, γιατί ο καταθέτης/δανειστής δεν απαιτεί και αυτός αντίστοιχα ισχυρή εγγύηση;
  Γιατί αυτή η μονόπλευρη (και άδικη) μεταχείριση;
  Αυτά μόνο για αρχή...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tsar 22/04/2011 12:38:24

   Καλημερα tsar,.. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
   μου εβαλες πολλα... καιπολυ ενδιαφεροντα ζητηματα, για πολλα απ αυτα εχω γραψει εδω μεσα...
   A. Θα αρχισω απο τις εγγυησεις ΜΑΣ στις Τραπεζες...
   Το συστημα κοινωνικοποιει τη χασουρα και ιδιοτικοποιει το κερδος..!!
   Δεν υπαρχει λυση παρα μαζικες αναληψεις ετσι ωστε η ΓΝΩΣΗ μας να γινει εφιαλτης τους ( οπως εργαψα χτες γαι τη CITI που προτεινει κουρεμνα 40% !! χα..)
   Οι εγγυησεις στς Ιδιωτικες Τραπεζες ειναι παντελως παρανομες !!!! και ειναι bail out με τα λεφτα μας ( που δεν εχουμε!! ) το πιανεις??? με τα $$ μας που και καλα εχουμε = πιο βαθεια στο debt
   Λυση?? αποψη μου, κρατικοποιηση ΟΛΩΝ των Τραπεζων ή επιστροφη των εγγυησεων και οπως εχω γραψει την απλη πραξη, 100Δις ειναι 10.000 Ευρώ σε καθε Ελληνα πολιτη!! και τα μωρα μεσα... Να μας δωσουν credit 10.000/πολίτη.

   ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΣΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ !!! χαχχααχαα γουσταρω με τρελλα τις ερωτησεις σου !! Εχω απαντησει σε ολα... παμε παλι..?!

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tsar 22/04/2011 12:48:56

   Β. Καταθεση Χρηματων σε Τραπεζα
   Η αρχη του κακου !! Η καταθεση μας ειναι κεφαλαιο για δανεια - Δημιουργια χρηματος!! απο τις Τραπεζες. στην καλυτερη 9/1. δλδ με 1.000 ευρω δημιουργουν περι τις 98.000 Ευρω "χρημα" στην αγορα.. εχω κανει αναρτηση σχετικα.. μην κουρασουμε εδω. Τα 98.000 απο τη δικη μας καταθεση, μπαινουν σοτν κυκλο των ταρεπζων/δανειστων/καταθετων και αυτα δημιουργουν ως νεες καταθεσεις νεο κεφαλαιο για δανεισμο=νεο "χρημα" στην αγορα.

   ΝΑΙ ειμαστε ολοι συναιτεροι ολων των δανειζομενων της Τραπεζας μας!!!!

   Ενα αλλο βασικο σημειο το οποιο ο κοσμος ΑΓΝΟΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ειναι το εξης..]
   - υπογαρφεις συμβαση πιστωτικης καρτας! ( υποχρεωση σου )
   - σου δινουν credit line px 5.000 ευρω ( ρισκο τους )
   Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ - και καθε συμβαση πχ κινητης κοκ- ειναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ της Τραπεζας. Η συμβαση σου κατατειθεται!! και πανω της η Τραπεζα Δανειζεται. Αυτα που Δανειζεται τα ξαναδανειζει κοκ.. δλ Δημιουργει παλι Χρημα !!
   δλδ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ γ αυτους εν αγνοια μας !!

   Το ιδιο συνεβει και με τη Δανειακη μας Συμβαση. Υπογραψαμε με εμπραγματες εγγυησεις Δανειο=Υποχρεωση Πληρωμης προς τους Δανειστες οι οποιοι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ $$ τη μερα της υπογραφης !!! τα εχω πει....

   ΠΠ

   • tsar avatar
    tsar @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/04/2011 14:00:30

    Για τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών (ως σύστημα) δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι. Όχι χάριν εμού τουλάχιστον. Απ' όσο σε έχω διαβάσει, έχουμε σε τεράστιο βαθμό συναντίληψη. (διαφωνώ μόνο ως προς την πλήρη κρατικοποίηση του τραπεζικού κλάδου. Για το τι και πως και γιατί, κάποια άλλη στιγμή...)

    Αν ξαναδείς τις αρχικές μου ερωτήσεις θα δείς ελπίζω πως θίγω πολύ συγκεκριμένα θέματα τα οποία ξανακωδικοποιώ πιό απλά:
    1. Άγνοια του "καταθέτη" πως στην ουσία είναι επενδυτής.
    2. Άδικη εξασφάλιση των "κατατεθών" απ' το κοινό ταμείο που συνεισφέρουν και αυτοί που ΔΕΝ έχουν λεφτά. (πχ... εγώ)
    3. Όταν η τράπεζα δανείζεται απ' τον καταθέτη/πελάτη, δεν του δίνει ΚΑΜΙΑ εγγύηση για το ποσόν της επένδυσής του. (η κατάθεση ΕΙΝΑΙ επένδυση)

    Ειδικά δε το 3. είναι εντελώς μα εντελώς σκανδαλώδες.

    Παράδειγμα: Επίδοξος δανειολήπτης, υπογράφει δανειακή σύμβαση με τράπεζα, όπου σαν ρήτρα/εγγύηση για την τράπεζα, προσημειώνεται κάποιο περιουσιακό στοιχείο του δανειολήπτη. ΟΚ.

    Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης, δεν μπορέσει να είναι συνεπής με τους όρους αποπληρωμής του δανείου του, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να του κάνει κατάσχεση στην προσημειωμένη του περιουσία και να την βγάλει στον πλειστηριασμό, προκειμένου να καλυφθεί η αρχική υπόσχεση πληρωμής (δανειακή σύμβαση) του δανειολήπτη. ΟΚ.
    Μάλιστα, σε περίπτωση που αυτή η αξία της προσημειωμένης περιουσίας, δεν καλύπτει την συνολική οφειλή, η τράπεζα δύναται να κατασχέσει και άλλο μέρος ή όλη την υπόλοιπη περιουσία του, έως ότου καλυφθεί η συνολική οφειλή. ΟΚ.

    Τι συμβαίνει όμως, στην αντίστροφη περίπτωση, όπου δανειολήπτης είναι η τράπεζα και δανειστής είναι ο καταθέτης;

    Δεν θα "έπρεπε" την στιγμή που ο καταθέτης, δίνει (δανείζει στην ουσία) τα χρήματά του στην τράπεζα, να ζητήσει απ' την τράπεζα ανάλογες εγγυήσεις όπως αυτές που ζητάει η τράπεζα απ' τους δικούς της δανειολήπτες; Οεο;

    Σε περίπτωση δηλαδή που ο καταθέτης ζητήσει τα χρήματά του πίσω, και η τράπεζα δηλώσει αδυναμία εξυπηρέτησης, δεν θα "έπρεπε" ο καταθέτης να μπορεί να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας και την εκποίησή τους, μέχρι να εξοφληθεί το ποσόν που της δάνεισε/κατέθεσε;

    Μάλλον πιό πολύ ρητορική είναι η παραπάνω ερώτηση, μιάς και ξέρουμε μάλλον και οι δύο μας την απάντηση...

    Απλώς ήθελα να την συγκεκριμενοποιήσω και διασαφηνίσω όσο γίνεται καλύτερα, για να δειχθεί και ο παραλογισμός και η άνιση αντιμετώπιση εκ των νόμων, του τραπεζίτη απ' την μιά πλευρά και του καταθέτη/δανειολήπτη/πελάτη απ΄την άλλη.

    Και μετά, σου λένε... "τραπεζική πίστη"...

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tsar 22/04/2011 15:25:42

     μα δεν εχουν χρημα να σου δωσουν! εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
     Οπως εγινε με τη Δανειακη μας..βαλαμε εμπραγματες εγγυησεις κατ απαιτηση ΚΑΙ δεν αξιωσαμε ΤΙΠΟΤΕ!
     Δεν υπαρχει δικαιοσυνη στο Τραπεζικο Συστημα διοτι δεν υπαρχει ΓΝΩΣΗ του αντισυμβαλλομενου.. ινδιανοι-κατακτητες.
     Εχουν φτιαξει δε ετσι τους νομους ωστε τα χρωστουμενα μας να ειναι απαιτητα με Δικαστικη Αποφαση !!!!! Ποια Δικαιοσυνη?
     Εχει Γνωση η Δικαιοσυνη?? ΟΧΙ !! κοιταζει συμβασεις αστικα και ποινικα..!

     Οι Ταπεζες ειναι υπολογες σε ολους τους καταθετες για την χρηση των καταθεσεων! πρεπει να ειναι. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ !

     Πρεπει να εξηγησουν λεπτομερως την διαφορα τοκου και επιτοκιου καθως και το τι κανουν με τις πιστωτικες καρτες και τις υπογεγραμμενες συμβασεις μας. Γνωριζουμε.. να το μαθει και η Δικαιοσυνη !!...

     Παραδειγμα.. πως δεχονται το απλο.. καταθετεις μια συμβαση ή τιμολογια και σου δινουν πιστωση !!! ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ?? σε ρωτησαν ως τιμολογουμενο?? σε ρωτησαν ως πελατη πχ κινητης τηλεφωνιας? ουτε ο κινητος ουτε η τραπεζα σε ρωταει παρ ολ αυτα χρηματοδοτουνται μεταξυ τους πανω σου !!
     Ποιος εφτιαξε αυτο το νομο?? καποιος Δικαστης? Πολιτικος??
     ΟΧΙ .. οι Τραπεζιτες !!!...

     ΠΠ

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 22/04/2011 11:48:21

  Όταν δε λειτουργεί η ΝΟΗΣΗ, ο άνθρωπος οδηγείται έξω από τη ΓΝΩΣΗ. Στην ΑΠΟ-ΓΝΩΣΗ. Εκεί γίνεται δέσμιος "άλογων" δοξασιών και υποχείριο των κάθε λογής εξουσιαστών. Μπορεί ακόμα και να οδηγηθεί στο "θάνατο" οικοιοθελώς πιστεύωντας ότι έτσι θα "σωθεί". Μπορεί να αποδέχεται μοιρολατρικά την έλευση της επερχόμενης καταστροφής χωρίς να έχει τη δύναμη να πράξει το οτιδήποτε. Η ΓΝΩΣΗ προϋποθέτει τη σχηματοποίηση της Μορφής (την ουσιώδη ΜΟΡΦΩΣΗ δηλαδή).


  Οι εξουσιαστές χρησιμοποιούν το ΧΡΗΜΑ ως τη σαγηνευτική φαραμακερή κόμπρα που είναι έτοιμη να δαγκώσει το ανυποψίαστο θύμα. Και την εξουσία δεν την έχουν αυτοί που διαθέτουν το ΧΡΗΜΑ αλλά αυτοί που το ΕΚΔΙΔΟΥΝ και το ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ.

  Καλή Ανάσταση

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 22/04/2011 12:07:52

   Καλημερα Γιαννη Καλη Ανασταση,

   εχεις δικιο, η ΝΟΗΣΗ και αν μου επιτρεπεις η ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ ( δυσκολος ορος ) σε αποδεσμευουν απο τις σειρηνες...
   Οπως γραφω, δυναμη εχει αυτος που του χρωστας και οχι ο εξοφλημενος!!
   Δυναμη εχει και η Συνειδητοποιημενος Γνωστης τους συστηματος, ΟΤΑΝ ειναι Απροβλεπτος και μη Προσαρμοσιμος.

   ΠΠ

 5. man8os avatar
  man8os 22/04/2011 11:57:32

  Ανετρεξε στα καθεστωτικα δελτια ειδησεων απο τον Νοεμβριο ως σημερα.
  Τουλαχιστον τα 3 πρωτα σταδια εχουν ηδη παρελασει...

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 22/04/2011 11:58:00

   *Νοεμβριο 2009

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ man8os 22/04/2011 12:10:42

   Καλημερα Μανθε Καλη Ανασταση,

   εχουν περασει ολα τα σταδια σε ολα τα επιπεδα ενημερωσης. Τα ΜΜΕ
   επιδιωκουν την "αποδοχη" διοτι διαφορετικα η Εξουσια του Χρηματος θα τα κανει ντα ντα... το δικο τους power game ειναι επισης σαρκοφαγο..!

   ΠΠ

 6. fantomas avatar
  fantomas 22/04/2011 12:31:15

  πολυ καλο.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/04/2011 13:15:30

  Εξαιρετικότατο το άρθρο σου ΠΠ!

  Διάβασε και τον Δ. Κωνσταντακόπουλο που γράφει για "το αθέατο απρόσωπο σύστημα των συμβούλων του Μάντισον"... που κυβερνά τη χώρα...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 22/04/2011 13:22:51

   Σ ευχαριστω...
   Απιστευτο το αρθρο Δ.Κ/λου... ρεστα.. ;)

   ΠΠ

 8. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 22/04/2011 13:35:15

  Επιτέλους ενα άρθρο σου ΠΠ..το περιμέναμε τόσο καιρό..
  Διακρίνω μια διάθεση να μεταδώσεις μαχητικότητα απέναντι στην παντοκρατορία του χρήματος..
  Πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να μπορέσει να απαλλαγεί ο κόσμος από αυτόν τον δυνάστη?
  Εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο..
  Όλη μας η καθημερινότητα είναι στημμένη επάνω στο χρήμα..Έχουμε εγκαταλήψει την αυτάρκεια των παλιότερων ετών όπου ουσιαστικά οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν χρημα..
  Θέλω να πω ότι δεν μπορεις να εναντιωθείς κατά του σημαντικότερου μέσου, η κατοχή του οποίου, σου επιτρέπει την επιβίωσή σου...Θέλω τη γνώμη σου...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Φακ Κωστας 22/04/2011 14:42:57

   Καλημερα Φακ Κωστα και Καλη Ανασταση,

   Ναι θελω να ξυπνησει ο κοσμος, να μετριασει την ΑΓΝΟΙΑ του και να αντισταθει στην καθημερινοτητα του.
   ΝΑΙ μπορει ο καθενας να δωσει τη μαχη του. πχ την επομενη φορα που θα κανει ανανεωση συμβολαιου κινητης να δηλωσει οτι δεν επιθυμει η αιτηση του να κατατεθει σε καμια τραπεζα για κανεναν λογο.- Να το κανει γραπτως. Η σχεση/συμβαση ειναι διμερης, πελατης-παροχος. Δεν δικαιουται ο παροχος να παρει τη συμβαση σου ( ειδικα αυτη με παγια εντολη σε Πιστωτικη Καρτα = ασφαλεια εισπραξης = καλυτεροι οροι Δανεισμου του Παροχου απο την Τραπεζα του !!! ξετα Δικα σου Λεφτα και credit ) οκ??? Πληρωνετε 1 μηνα μετα, μετρητα, σε καταστημα! αφηστε και 1 μηνα αερα να σας στειλουν μυνημα=εξοδο να πατε να πληρωσετε.

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Φακ Κωστας 22/04/2011 14:44:48

   Δεν ειναι το "Χρημα" που χαλει τη συνταγη !
   ο ΤΟΚΟΣ χαλαει τη συνταγη, διοτι ο ΤΟΚΟΣ ειναι χρημα το οποιο πρεπει να παραχθει!!! και να πληρωθει !!! πανω στον αερα του Χρηματος ! οκ??

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Φακ Κωστας 22/04/2011 14:47:55

   Σε παω ενα ενα,, μιλας για επιβιωση.
   Εχεις δωσει εσυ και τον ορισμο τι σημαινει για σενα επιβιωση?? ποσα θελεις ( υλικα) ποτε τα θελεις και πως τα θελεις για να επιβιωνεις ΕΣΥ βασει του ορισμου σου??
   Εαν ο καθενας κανει αυτη την ασκηση θαρρους και δεν κολλησει σε στερεοτυπα θα βρει τη λυση μονος του αρκει να εχει τη βασικη γνωση !

   Ποιος ειναι ευτυχισμενος? αυτος που προσπαθει να επιβιωσει ή αυτος που δεν τον αγχωνει η επιβιωση και το τι θα πει η γυναικα, ο φιλος το παιδι του?

   ΠΠ

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/04/2011 15:28:24

    ΠΠ
    Δεν μιλάω για αχαλίνωτο υλισμό..απλή επιβίωση εννοώ, όπως την εννοεί πάνω κάτω ο καθένας..
    Το παιδί σου (αν έχεις) δεν θα ήθελες να μεγαλώσεις σε δωμάτιο χωρίς υγρασία και να το στείλεις σε καλούς δασκάλους? Αυτό δεν ειναι αντικειμενικά καλύτερο από το να το μεγαλώσεις σε δωμάτιο με υγρασία και τα λεφτά σου να μη σου φτάνουν να του παρέχεις καλή μόρφωση? Αυτό το στοιχειώδες πράγμα απαιτεί χρήμα..

    Καταλαβαίνω το νόημα του σχολίου σου και νομίζω ότι η σημερινή κρίση μας βοηθά να αντιληφθούμε ότι δεν μας κάνει καλό να επιθυμούμε πολλά υλικά αγαθά και να τα συνδέουμε με την ευτυχία..

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/04/2011 15:30:22

    Σου εύχομαι καλή Ανάσταση...

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/04/2011 15:02:10

  Mια ειναι η αμεση αντισταση !!
  Αναληψεις απο τις Τραπεζες… μαζικα !!! με τις τραπεζικες επιταγες στο χερι..
  ας ερθουν να μας πουν το παραμυθι τους.
  Κραταμε τις Τραπεζικες επιταγες 1 μηνα !! το θα εχουμε χασει?? χαχχαα τα εξευταλιστικα επιτοκια? τιποτα δε θα εχουμε χασει !! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ…
  Τι θα χασουν ΑΥΤΟΙ???
  Τη Μπαλλα Το Γηπεδο και τα παντα ολα… και θα ερθουν παρακαλωντας να τις ξανακαταθεσουμε…. βαζετε στοιχημα???

  ΛΕΩ ΑΝΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!! ΟΧΙ ΜΕΤΡΗΤΑ..!! ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ.. ΣΕ ΣΙΕΣΤΑ….

  Ποιος λετε θα πονεσει ?

  ΠΠ

 10. Δημήτρης Δημόπουλος avatar
  Δημήτρης Δημόπουλος 23/04/2011 00:37:25

  -Κυρίως,σε δαγκώνει,όταν- και αν-το αποκτήσεις εύκολα και γρήγορα.Οι Αμερικανοί(οι "ειδικοί",επί του θέματος),έχουν μία παροιμία(ή "Argot"' έκφραση,αν θέλετε):"Happy Power"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.