13/01/2009 01:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πάνω κάτω στο υπουργείο Απασχόλησης

Σε... «θέσεις μάχης» βρίσκονται πολλά από τα κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό. Η παραμονή της κ. Φάνης Πετραλιά στην οδό Πειραιώς θεωρείται ότι θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου», που με πολύ κόπο κρατούνταν κλειστοί τους προηγούμενους μήνες, λόγω των κακών σχέσεών της με αρκετούς από τους πολιτικούς υφισταμένους της. Όπως εκτιμάται, ο στόχος των αλλαγών θα είναι διττός. Πρώτος να τοποθετήσει σε θέσεις - «κλειδιά» δικά της άτομα. Και δεύτερος να «στρώσει» το δρόμο για να κατέβει η κόρη της, Αλεξάνδρα, υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο «νούμερο ένα» στόχος της Φάνης είναι ο διοικητής του ΙΚΑ, Γιώργος Μέργος, στενός φίλος και πρώην συνεργάτης του Γιώργου Αλογοσκούφη. «Νούμερο δύο» είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑ, Νίκος Βαμβακάς. Αμέσως μετά έρχονται δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου. Ο ένας είναι ο γενικός γραμματέας Απασχόλησης Δημήτρης Κοντός, ο οποίος αν και ανήκει στο «μπλοκ» Αγγέλου, έχει περιθωριοποιηθεί από τη κ. Φάνη.

Ο άλλος είναι ένα πρόσωπο - «έκπληξη» για πολλούς. Είναι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημοσθένης Μαμμωνάς, ο οποίος είχε επιλεγεί για τη θέση που κατέχει μέχρι σήμερα, από τον Θόδωρο Ρουσόπουλο (παλιότερα ήταν και συνεργάτης του). Ο κ. Μαμμωνάς μπορεί να έχει αγαστή συνεργασία μέχρι σήμερα με τη Φάνη, όμως κάποιοι λένε ότι με δεδομένη την τοποθέτηση του Γ. Κοντογιάννη στη θέση του αρμόδιου υφυπουργού, οι αρμοδιότητες του «ψαλιδίζονται» και δίνεται στην υπουργό η ευκαιρία να τοποθετήσει στη θέση του πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης της.

Κορυφαίο ζήτημα για την «σιδηρά κυρία» της οδού Πειραιώς αποτελεί τέλος και η θέση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Γιώργου Βερναδάκη, επειδή άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμεί να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών. Ένας ακόμη «παίκτη προς αποχώρηση» είναι ο διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/01/2009 04:42:33

  ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

  Χαμός στην εκπομπή του Μάκη αφού βγήκε κάποιος και είπε ότι ο βουλευτής της Ν.Δ Β.Μιχαλολιάκος ήταν ο δολοφόνος σε μια υπόθεση στο Αγρίνιο όταν ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ! Ο Μιχαλολιάκος βγήκε έξω φρενών στον αέρα και μάλιστα δύο φορές λέγοντας:

  "Οφείλετε μια μεγάλη συγνώμη απέναντι στους τηλεθεατές μου. Ήταν λασπολογία και συκοφαντία. Δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ και μάλιστα όταν έγινε αυτό αθωώθηκα. Δεν υπάρχει ένα χαρτί που να με εμπλέκει ως ένοχο. Περιμένω την αποκατάσταση από την εκπομπή σας".
  είπε ο Β.Μιχαλολιάκος.

  Μάλιστα ανέφερε ως συνεργούς τον Βουλγαράκη και τον Μειμαράκη πριν 24 χρόνια!!! Τότε υπήρχαν οι Κένταυροι και οι Ρέιντζερς της Ν.Δ.

  Βέβαια έχει και κάποιες άλλες πτυχές η υπόθεση. Αλλά άστο να πάει στην ευχή. Υπήρχαν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

  (Αναρτήθηκε από troktiko)

 2. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 13/01/2009 04:52:25

  Να πάνε στα τσακίδια οι παλιοτσιφλικάδες που βάζουν τα παιδιά τους υποψήφια. Μαύρο σε όλους τους απατεώνες

 3. Factorx avatar
  Factorx 14/01/2009 14:25:16

  Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη ο διοικητής του ΙΚΑ Γιώργος Μέργος. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η παραίτηση γίνεται δεκτή. Ο κ. Μέργος είχε αναλάβει καθήκοντα τον Μάρτιο του 2007.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.