#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2010 20:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα... πάθη του Μπόμπολα με τον Θέμο

 Πρώτα η είδηση: Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά, τελειώνουν τα... Πάθη του Μπόμπολα με το Πρώτο Θέμα. Πέφτουν οι υπογραφές για την παραχώρηση του 70% που κατέχει ο γνωστός επιχειρηματίας, στον Θέμο Αναστασιάδη και τους κρυφούς και φανερούς συνεταίρους του. Ο υπόγειος πόλεμος που σοβεί τους τελευταίους μήνες για τον έλεγχο της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας, φαίνεται να λαμβάνει τέλος, λίγο πριν το... ξεκατίνιασμα.

Άλλωστε, όποιος διαβάσει σήμερα το Θέμο Αναστασιάδη θα καταλάβει ότι έλαβε τέλος η διαπραγμάτευση και “τ' αβγά σπάσαν τα μπετά” ή θα βάλουμε κάτω τι μου χρωστά τι σου χρωστάμε και...τελεία.

Όπως όλα δείχνουν ο Μπόμπολας θα πάρει, ίσως πάνω από 20 εκατ. ευρώ για να παραδώσει τον μετοχικό έλεγχο και να πάψει να έχει το βραχνά του... Γαλατικού χωριού. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη από τη στιγμή που ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης αποφάσισε να σηκώσει μπαϊράκι και να χτυπά τους φίλους του επιχειρηματία, αλλά και τον ίδιο, όπως έκανε κατά καιρούς με την Αττική οδό, τα διόδια, τα Τέμπη κ.λπ. Ο Μπόμπολας αναζήτησε μια άλλη λύση, να βρει δηλαδή ηγετική και συντακτική ομάδα και να τελειώσει τους Γαλάτες του Αναστασιάδη, δεν τα κατάφερε και αποχωρεί από το Πρώτο Θέμα.

Από την άλλη, ο... αδέκαστος Θέμος, ο μην ξεχνάμε υπόδικος για την υπόθεση του DVD και των 5 εκατ. ευρώ, παρέδωσε...μαθήματα δημοσιογραφίας και ανεξαρτησίας από τη στήλη του, λες και πιστεύει ότι οι αναγνώστες τρώνε κουτόχορτο και έχουν ασθενή μνήμη.

Ο Θέμος έπαιξε το χαρτί της δήθεν ελεύθερης δημοσιογραφίας (για ανατρέξτε σε παλαιότερα φύλλα του Θέματος για να δείτε πίσω από τις γραμμές πόσο ελεύθερη είναι, βλέπε έμποροι όπλων, επιχειρηματίες που πλήρωναν για μία σελίδα δημοσιότητας κ.λπ.) και προς το παρόν είναι ο κερδισμένος.

Το ζήτημα είναι που βρήκε τα λεφτά για να πληρώσει τον Μπόμπολα; Έκανε έρανο μεταξύ των συντακτών που, όπως λέει, θα ανήκει στο εξής η εφημερίδα; 'Η μήπως “δάγκωσε” κάποιον επιχειρηματία που δε θέλει να φαίνεται, αλλά να κάνει παρασκηνιακά τα παιχνιδάκια του;

Καλυπτόμενος πίσω από την “εφημερίδα των δημοσιογράφων” κάνεις πολλά πράγματα, που δεν φαίνονται.

Το άλλο θέμα είναι, τι θα γίνει από εδώ και στο εξής: Θα έχουμε άγριο πόλεμο μεταξύ παραδοσιακών και νεόκοπων εκδοτών; Διότι Ψυχάρηδες, Μπόμπολες, Αλαφούζοι και λοιποί πλέον θα πέσουν πάνω στο Πρώτο Θέμα και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Τα ελληνικά μήντια βρίσκονται δηλαδή ενώ μέσω των δύο «ληστών». Από τη μια η τυχοδιωκτική δημοσιογραφία που θέλει να μας πείσει για την καθαρότητά της. Και από την άλλη οι επιχειρηματίες  που χρησιμοποιούν τα Μέσα για τις δουλειές τους.

Και η κυβέρνηση που είναι σε όλα αυτά; Τη συμφέρει ο πόλεμος των εφημερίδων ή μήπως είναι ανίκανη έστω και να παρακολουθήσει τα γεγονότα.

Είμαστε μια ωραία δημοσιογραφική ατμόσφαιρα, αν δεν τον έχετε καταλάβει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 28/03/2010 21:01:35

  Λοιπόν μάγκες ο Θέμος θα εξελιχθεί σε νέο Λαμπράκη. Αφού πέταξε έξω τον Τριαντα τώρα χωρίζει από το Μπομπο και μένει μόνος με μια εφημερίδα που μάλλον αφήνει κέρδος όταν όλες οι άλλες μπαίνουν μέσα.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/03/2010 21:24:10

  μήπως είναι κίνηση για να πάει undercover?

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 28/03/2010 21:31:19

  Με προβληματίζει εμένα το "μυστικό της επιτυχίας" του Θέμου. Πώς του πηγαίνουν όλα τόσο καλά; Μήπως είναι καλύτερος από ότι φαίνεται; Κάποιοι θα πρέπει να τον εμπιστεύονται. Μην ξεχνούμε ότι το Θέμα φτιάχτηκε σε μια εποχή που ο Τριανταφυλλόπουλος ήταν πάρα πολύ στα πάνω του λόγω παραδικαστικού και στην ουσία αυτός του έδωσε την πρώτη μεγάλη ώθηση που πέρασε κατευθείαν στο Νο. 1. Ο Θέμος μετά εκμεταλλεύτηκε την αρχική ώθηση που είχε από τον Ταρζάν και τελικά μένει μόνος κυρίαρχος στην εφημερίδα. Περίεργο, πολύ περίεργο. Ο Ταρζάν αυτοκτόνησε, με το να ακυρώσει την επιτυχία που είχε η εκπομπή του, που κάποια στιγμή έγινε η ελπίδα του κάθε κακομοίρη να ισοπεδώσει το μεγαλολαμόγιο που τον είχε εξοντώσει και τελικά τζίφος. Να υποθέσω ότι ο Θέμος ήταν καλύτερος; Να το υποθέσω. Ως προς τι; Δηλαδή επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του; υπάρχουν πολλοί. Αλλά εδώ βλέπουμε να "νικάει" και τον μέχρι στιγμής ανίκητο Μπόμπολα. Σαν πολύ δεν πάει;

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 29/03/2010 00:38:18

   Την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος δύο χρόνια πριν. Σε μια από τις «συνθηματικές» ατάκες του που μπαίνουν «σφήνα» στα άθρα, είχε γράψει «ξέρεις τι έχω κάνει για εσένα Γιώργο;», αναφερόμενος στον σημερινό πρωθυπουργό.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 28/03/2010 23:23:47

  Το σενάριο να είναι το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ από πίσω, για να έχει καταδική του εφημερίδα πως σας φαίνεται; Διαβάστε το άρθρο του Θέμου σήμερα, που εμφανίζει τον ΓΑΠ σαν πραγματικό Σωτήρα της Ελλάδος και πέστε μου τόσο ανεπιφύλακτη θέση αν λογίζεται σαν εξάρτηση ή όχι.

 5. MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  MΑΝΩΛΗΣ Μ 29/03/2010 00:42:38

  Ο Αναστασιάδης δεν έχει καν τη δυνατότητα να γίνει νέος Λαμπράκης. Απλώς ο Μπόμπολας κατάλαβε ότι το να είναι συνέταιρος με ένα άτομο αμφιλεγόμενης ακεραιότητας με ενδεχόμενες υπόγειες δεσμεύσεις με όχι καθαρούς επιχειρηματίες (ευγενικά το λέω), θα τον εξέθετε αργά ή γρήγορα ίσως και από νομικής άποψης. Αυτό θα είχε επιπτώσεις στις επιδιώξεις του διαπλεκόμενου Μπόμπολα στους διάφορους δημόσιους διαγωνισμούς για εργολαβίες κ.λπ. Ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα. Η συνέχεια στο προσεχές χρονικό διάστημα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ MΑΝΩΛΗΣ Μ 29/03/2010 01:02:45

   Ίσως σφάλλεις σε ένα νοητικό σχήμα :
   ο επόμενος Λαμπράκης δεν θα είναι ένας -τουλάχιστον στη έκφανση- ευπατρίδης, αλλά ένας βοθράνθρωπος, ένα μείγμα Τύπου και Υποκόσμου. Υπό την έννοια αυτή, μπορεί να μην είναι τελικά ο Θέμος, πάντως βάζει υποψηφιότητα.

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/03/2010 00:56:52

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ πίσω από το Θέμο.;;..

  Ο ΓΑΠ ήθελε να "τελειώσει" το Μπόμπολα, γι' αυτό πριμοδοτούσε κρυφά τα κινήματα κατά των διοδίων, που πλήττουν τον Μπόμπολα στην πιο ζωτική του δραστηριότητα, αυτή που του εξασφαλίζει ρευστότητα για να καλύπτει τις ζημιές από τις άλλες.
  Γι' αυτό και του "έκοψε" την επέκταση της Αττικής Οδού.

  Τον ίδιο στόχο είχαν και οι αντίστοιχες δημοσιεύσεις του Θέμου/θέματος, πέραν του ότι έσπαγαν τον τσαμπουκά του Μπόμπολα και γίνονταν διαπραγματευτικό ατού ενώ, όπως αποκαλύπτεται τώρα, λάμβαναν χώρα διαπραγματεύσεις αγοραπωλησίας.

  Η πώληση, με δεδομένη τη στενότητα σε μετρητά που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, μπορεί στη συγκυρία να θεωρείται και εισπρακτική κίνηση από πλευράς Μπόμπολα.

  Ποιος πληρώνει για το Γιώργο;
  ...Η "πράσινη ενέργεια"!

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ Προφήτης 29/03/2010 09:25:47

   Απ'την Κική κι απ' την Κοκό ποιά να διαλέξω;;;Η Κική(ΚΕΚΕΣ),σαν πιό αθώα μου μοιάζει,με κάτι λίγα ευρουλάκια σε μαύρες σακκούλες,γιά τα οποία δεν πρόκειται τίποτα να μάθουμε.Η Κοκό,ακόρεστη μου κάνει.Τι στο καλό;Τόσο τρύπιες είναι οι τσέπες της, που ψάχνει παντού γιά φράγκα;Ποιό είναι το κοινό τους στοιχείο;;;Ελάτε μου τώρα............

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 29/03/2010 11:16:35

   Η πράσινη ενέργεια είναι η μεγάλη απάτη. Κάνε λογαριασμό... από €35 την μεγαβατώρα σε €135 την μεγαβατώρα. Και σίγουρα λεφτά, από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Και όσες πιο πολλές ανεμογενήτριες βάλεις τόσο πιο πολλά κατοστάρικα. Μπρρρρρ.... σας πήραμε χαμπάρι λαμόγια!

 7. timios avatar
  timios 29/03/2010 02:26:41

  Ο Αναστασιάδης απέδειξε αυτο που συμπεραίνει η απλή λογική. Ότι δηλαδή ο Τίτλος μιας εφημερίδος είναι αμελητέο στοιχείο ασώματου παγίου ενεργητικού σε σύγκριση με τους δημοσιογράφους που την συντάσσουν ,οι οποίοι συνεπώς είναι αποκλειστικά το goodwill της.

  Αυτό το ξέρει ο Βγενόπουλος για αυτο δεν έχει αγοράσει εφημερίδα αλλά προτιμά να τους μπουκώνει όλους με διαφήμιση.

  Αυτό μάλλον δεν το ήξερε ο Λαυρεντιάδης γι αυτό τα εντυπα που αγόρασε έχουν πάθει κυκλοφοριακή καθίζηση.

  Αυτο το έμαθε πρόσφατα ο Μπόμπολας γιαυτο μπροστά σ αυτο το αρραγές μέτωπο των εργαζομένων που βρήκε σωστα θα προτιμήσει να πάρει τα κεφάλαια του και να φύγει.

  Το τι θα γίνει μόλις φυγει όμως, μονο ο Μπο με τον Ψυχάρη το ξέρουν. Διότι αυτοί ελέγχουν την διανομή αφ ενος , και διοτι αν καταργηθούν ή αλλαξουν τα δεδομένα των προσφορών (21% φπα πχ) ο Μπο έχει καλή εκτίμηση που θα κάτσει η μπίλια (κυκλοφορία) για το Πρώτο Θέμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.